Találatok a következő kifejezésre: Az autó nagyobb (55 db)

Ha szervós az autó nagyobb a fogyasztás is?

Legjobb válasz: Persze..literekkel több!:) Ha leengeded a szervóolajat akkor jobb lesz! Viccet félretéve. Minden plusz dolog plusz munkával jár a generátornek, a motornak. Ergo valamennyivel megemeli a fogyasztást is, de ez elhanyagolható ha pölö egy 100km-es átlagfogyasztásra leképezed.

Persze..literekkel több!:) Ha leengeded a szervóolajat akkor jobb lesz! Viccet félretéve. Minden plusz dolog plusz munkával jár a generátornek, a motornak. Ergo valamennyivel megemeli a fogyasztást is, de ez elhanyagolható ha pölö egy 100km-es átlagfogyasztásra leképezed.
Inkább deciliterekben mérhetõ. Elektromos szervó esetén szinte elhanyagolható.

Nagyobb sebeséggel haladt a karambolozó autók közül az, amelyiken nagyobbak a sérülések?

Fizikáról kezdtünk vitatkozni, amikor két összeütközött személyautót láttunk egy kereszteződésben. Az egyik nyilván nem adta meg az elsőbbséget, de a másik a főútvonalon valószínűleg túl gyorsan ment. Szerintem az összeütközés mindkét autóra ugyanolyan erővel hat, a párom szerint a gyorsabb autó sérül meg jobban. Kinek van igaza?

Legjobb válasz: Egyikõtöknek sem. Annyiban neked, hogy törés szempontjából tök mindegy, hogy melyik autó jött gyorsabban vagy lassabban, mert egy modellezett ütközésnél elnyelõdik az energia. Ha az egyik autónak nagyobb az energiája, mint a másiknak akkor az továbbhalad és "megtolja" a kisebbet. De ez egyrészt a valóságban kb. sosincs így, másrészrõl pedig az energia nem csupán a sebességbõl fakad. Egy 5 tonnás IFA energiája 50 km/h-val jóval nagyobb, mint egy 800 kilós szuzukinak 100-al. A valóságban az, hogy melyik autó mennyire törik össze sokkal inkább függ az autó felépítésétõl, a gyûrõdési zónáitól, az ütközés szög(ei)tõl és a környezettõl, mint attól, hogy melyik jött gyorsabban.

Egyikõtöknek sem. Annyiban neked, hogy törés szempontjából tök mindegy, hogy melyik autó jött gyorsabban vagy lassabban, mert egy modellezett ütközésnél elnyelõdik az energia. Ha az egyik autónak nagyobb az energiája, mint a másiknak akkor az továbbhalad és "megtolja" a kisebbet. De ez egyrészt a valóságban kb. sosincs így, másrészrõl pedig az energia nem csupán a sebességbõl fakad. Egy 5 tonnás IFA energiája 50 km/h-val jóval nagyobb, mint egy 800 kilós szuzukinak 100-al. A valóságban az, hogy melyik autó mennyire törik össze sokkal inkább függ az autó felépítésétõl, a gyûrõdési zónáitól, az ütközés szög(ei)tõl és a környezettõl, mint attól, hogy melyik jött gyorsabban.
A kérdező hozzászólása: Ez két kb egyforma nagy személyautó volt. Nem ugyanaz a márka. De ha feltételezzük, hogy két teljesen egyforma kocsi ütközik ugyanazon a ponton, mondjuk a jobb ill bal fényszórón, akkor mindkettõn ugyanakkora a törés, függetlenül attól, hogy melyik jött gyorsabban, igaz? Mert akkor mégis csak nekem volt igazam. Következõ kérdés, melyik a hibás, aki nem adta meg az elsõbbséget, vagy amelyik túl gyorsan ment? Szerintem leginkább a látási viszonyok, mert a szabályosan parkoló autó a sarkon nagyon beszûkíti a látószöget (Bp, Pozsonyi út - Balzac u).
Elméletben igen, ha két tökéletesen egyforma autó tökéletesen lemodellezett balesetben megegyezõ ponton ütköznek akkor ugyan annyi lesz a kár - de ezt még lemodellezni is nehéz, a valóságban totálisan kivitelezhetetlen, a szót is kár rá pazarolni. Én nem mondanám, hogy neked volt igazad (nem is értem ezt mibõl szûrted le), csak azt, hogy a barátod totális hülyeséget mondott. A hibás az, aki nem adta meg az elsõbbséget. Az, hogy milyenek voltak a viszonyok érdektelen a balesetben. Ha nem megfelelõen belátható az útszakasz akkor ennek megfelelõen (nem) kanyarodok ki a KRESZ szerint. Nem lehet egy balesetet arra fogni, hogy nem láttam ki a parkoló autótól....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. Jó nagy csattanás volt késõ este, szerencsére személyi sérülés nélkül. Szerencsére ez nekünk csak elméleti kérdés volt, nem szeretném lemodellezni saját kocsival...
Jól be nem látható utcából 1-be kell tenni és kimenni addig még jól be nem látja a keresztezõdést és, ha üres az út akkor kuplung ki és gázt neki... ha nem így csinálta csak ész nélkül ment ki akkor az volt a hibás aki nem adta meg az elsõbbséget. Am. meg, hogy gyorsan ment ezt nem hinném, városon belül 50-nel, azon kívül meg 90-nel lehet menni és ez egyeseknek soknak tûnhet fõleg azoknak akik nincsen jogsijuk. Pl. apa 60 éve vezet, lakott területen kívül 60-70-nel megy, most én megkaptam a jogsim, húzatom kifele 90-ig és nem nagyon örül neki.
A kérdező hozzászólása: Az egy dolog, hogy kinek a hibája és egy másik, hogy a biztosító hogyan dönt. Valakinek el kell vinni a balhét. Itt az fizet, aki nem adta meg az elsõbbséget, attól függetlenül, hogy a másik mennyire nyomta a gázt. Persze, ha bizonyíthatóan részeg is volt, akkor nem tudom, mi a helyzet, de a folytatást már nem láttuk, csak a fizikáról kezdtünk vitatkozni.


A kisfiú áthaladt a hid 2\5 részén, amikor maghallotta az őt utolérő autó kürtjét. Ha a kisfiu visszafut, a hid egyik végén találkozik autóval, ha előrefut-a másik végén. Hányszor nagyobb az autó sebessége a kisfiu sebességénél?

Léccives fontos lenne segitene valaki???

Legjobb válasz: Szerintem legalább kétszerannyi a sebessége az autónak. De elég pontatlannak tûnik ez a kérdés...pl az, hogy meghallja az autó kürtjét mit jelent? Milyen távol van a hídtól?

Szerintem legalább kétszerannyi a sebessége az autónak. De elég pontatlannak tûnik ez a kérdés...pl az, hogy meghallja az autó kürtjét mit jelent? Milyen távol van a hídtól?
A kérdező hozzászólása: L;cci valahogy tudn'l segiteni ??????

Az autóm tetejére ilyen légbeömlő szerüséget akarok. Nagyobb sebességnél csinálhat többletfogyasztást, vagy lassíthatja az autót gyorsulásnál?

Legjobb válasz: Mint minden karosszériából kiemelkedõ vacak (hátsó szárny, elsõ hókotró, ablaktörlõre szerelt légterelõ), ez is növeli az autó légellenállását. A 0-100-as sprintidõt nem fogja észrevehetõen rontani, mert nem akkora, hogy 100 km/h alatt is jelentõsen viszafogja az autót (legalábbis remélem, hogy nem akarsz hordónyi légbeömlõt a tetõre), a végsebesség viszont csökkenhet egy kicsit. Nem sokkal, legfeljebb pár kilométer/órát veszítesz. Cserében viszont ott lesz a légbeömlõ szélzaja, illetve a tiéd lesz a legmenõbb verda a faluba', mer' neked még a tetõn is lesz légbeömlõ.

Mint minden karosszériából kiemelkedõ vacak (hátsó szárny, elsõ hókotró, ablaktörlõre szerelt légterelõ), ez is növeli az autó légellenállását. A 0-100-as sprintidõt nem fogja észrevehetõen rontani, mert nem akkora, hogy 100 km/h alatt is jelentõsen viszafogja az autót (legalábbis remélem, hogy nem akarsz hordónyi légbeömlõt a tetõre), a végsebesség viszont csökkenhet egy kicsit. Nem sokkal, legfeljebb pár kilométer/órát veszítesz. Cserében viszont ott lesz a légbeömlõ szélzaja, illetve a tiéd lesz a legmenõbb verda a faluba', mer' neked még a tetõn is lesz légbeömlõ.
A kérdező hozzászólása: http://www.google.hu/search?hl=hu&site=imghp&tbm=isch&source..
Így van, csak szélfogó, akár többletfogyasztást is okozhat országúton, vagy autópályán. Ha nincs jól rögzítve, akkor még balesetveszélyes is. Meg gagyi, nem fognak mások komolyan venni. Semmi funkciója nincs és még csak nem is néz ki jól. A motorháztetõn szokott lenni ilyen légbeömlõ, az intercoolerhez egyes autóknál, de egyes típusoknál nagyon helyeselhetõ módon igyekeznek eltüntetni az ilyen megoldásokat.
Jó esélyed lesz bekerülni a jajjdecsunya.blog.hu oldalra :) ) hajrá !

180-as gumiméretes az autóm. Most ha nagyobb méretû gumit teszek rá (185-öst) mennyivel lesz nagyobb a kocsi sebessége? Hogyan lehet kiszámítani?

Legjobb válasz: Rossz adatot adtam.Az egyik gumi mérete 185/60/R14.A másik pedig 175/65/R14.Hogyan lehet kiszámítani a sebességkülömbséget?Pl. az elsõ gumival a 100km/h val haladok akkor a nagyobb átmérõjû guminál mennyi lesz a valós sebesség?

A kérdező hozzászólása: Rossz adatot adtam.Az egyik gumi mérete 185/60/R14.A másik pedig 175/65/R14.Hogyan lehet kiszámítani a sebességkülömbséget?Pl. az elsõ gumival a 100km/h val haladok akkor a nagyobb átmérõjû guminál mennyi lesz a valós sebesség?
véleményem szerint a gumiktól nem függ a végsebesség, csupán az hogy mennyi idõ alatt tudsz rá felgyorsulni, mivel a gumi csak az úttal való súrlódást biztosítja.
A kérdező hozzászólása: De a gumi átmérõje igen. [link]
És mi a probléma? Kiválasztod a két gumi méretet, és kiírja hogy: Eredmény: Amikor a sebességmérõ 100-at mutat, a valós sebesség: 100, 95 km/h
A kérdező hozzászólása: Kézi számolást, képlet szerint hogy menne ez.Azt akarnám megtudni.
A kocsid nem fog gyorsabban menni csak az óra fog csalni. Ha így lenne akkor egy pár ember már b..nagy gumival járna. A nyomaték fordulatszám függése adhat némi plusz vagy ha a kocsi végsebessége elektronikailag van lekorlátozva. Egyébként a gumi külsõ kerületeinek az aránya szabja meg hogy az óra mennyit fog csalni.
A linkelt váltóméret kalkulátor mûködése: A sebességek aránya = kerék átmérõk aránya. Kerék átmérõk számítása: Felni átmérõ * 25, 4 + 2 * Futófelület szélesség * Oldalfal magasság % /100 185/60/R14 : 14*25, 4 + 2 * 185 * 0, 6 = 577, 6 mm 175/65/R14 : 14*25, 4 + 2 * 175 * 0, 65 = 583, 1 mm Sebességarány - AZONOS FORDULATNÁL : 583, 1 / 577, 6 = 1, 0095 Ha az elsõ gumival a 100 km/h-val haladsz akkor a másodikkal 1, 0095*100= 100, 95 km/h-val. (Elméletileg, függ a nyomástól és a kopástól is)

Ebay-ről vásárolnék autót UK-ból (Angliából) Mivel nagyobb értékű az autó de még így is kedvező az ár, de aggódok a pénzemért. Mivel előre kell fizetni Paypalal, és ha eltűnne az eladó valahogy visszatudnám szerezni a pénzem?

Gondolok itt arra hogy paypal átutalja másik paypales címre a pénzt és mondjuk utána bánkártyára utalja, ennek marad nyoma?

Legjobb válasz: Ha bizonytalan vagy, hagyd a francba, mert rá lehet szaladni keményen. Amúgy a paypal visszaadja a pénzt.

Ha bizonytalan vagy, hagyd a francba, mert rá lehet szaladni keményen. Amúgy a paypal visszaadja a pénzt.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm! Trailerrel megyek majd, de nem Angliába. Németbõl hozok majd autót személyesen. Többek közt mert abból majd csak minden alkatrész eladható, ill. saját része hasznosítható. Gondolok itt a jobb kormányos autónál az ülésállítási lehetõség is máshol van..Ha pedig már veszek egy bõrfoteles kocsit, akkor már csak olyat veszek amit a sajátomba is be tudok rakni :)
A kérdező hozzászólása: Mennyire biztos, hogy a paypal visszaadja??? :)
ilyen hulyeseget ne irjal mar, hogy a paypal visszaadja a penzt!!! Miert adna vissza? Ha angliabol akarsz kocsit venni, akkor ne utalj mar at penzt. nincs valami itt elo rokonod, vagy ismeros, aki lerendezne helyetted? autot nem veszunk ugy, hogy elore fizetunk. ha megnyerted az aukciot, inkabb kerj meg egy kozvetitot, aki lerendezi neked a dolgot, vagy gyere ki erte szemelyesen.
Érdekes, Nekem volt egy aukcióm 7600 euro értékben, ami meghiúsult, mert nem abban az állapotban volt az autó, ahogy az a képeken volt és nem hoztam el. Nem apró hibákról volt szó, mert a sérülésmentes autóról kiderült, hogy még a tetö is 1 centi vastagon volt gittelve. A Paypal visszautalta mind a 7600 eurot, amit az ürge nem akart. Onnantól már nem Nekem kellett harcolnom a pénzemért, hanem a Paypal vagyis Ebay intézte magának a dolgokat. Ez olyan mint egy biztosítás.
Fantasztikus torteneteid vannak, mint egy sci-fi. A paypal akkor utalta vissza neked a penzt, miutan az urge visszautalta. Esetleg.... Gondolj mar bele, ha ez igaz lenne, ugy huzhatnank le a paypalt, mint a szart a wc-n.
Akkor legyen Neked igazad, Nekem meg hazudott a paypal és az ebay is! Lényeg, hogy a pénzem hamar visszakaptam, a többi nem érdekel.

Létezik olyan autós gyerekülés, aminek saját biztonsági öve van, de ha nagyobb a gyerek, ezt az övet meg lehet szüntetni és az autó biztonsági övével lehet használni? Remélem érthető:-)

Legjobb válasz: Persze, nekem is ilyenben ül a gyerek, már kiszedtük a sajátot, mert kinõtte és az autó övével van bekötve.

Persze, nekem is ilyenben ül a gyerek, már kiszedtük a sajátot, mert kinõtte és az autó övével van bekötve.
igen nekünk is ilyen van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezek ugye a 9-36kg-os ülések?
Igen, és a 9-25 kg ülés is ilyen.

Bébihordozót vegyünk a kisbabánknak, vagy az eggyel nagyobb (0-18kg) gyerekülést autóba? Az ismerősünk babája 6és fél hónapos és már most végig éri a bébihordozót. Ezt látva nem látom értelmét a hordozónak, mert nekünk is csak autóba kellene.

Legjobb válasz: Nekünk 0-18-as ülésünk van.Dönthetõ is,de nagyon "meredek" szerintem egy újszülöttnek.Kisfiamat 5,5 hósan tettük bele,mert már kicsi volt a hordozó.Hordozót vegyél használtan,mi is 4000Ft-ért vettük anno,kimostam a huzatot és kész.

Nekünk 0-18-as ülésünk van.Dönthetõ is, de nagyon "meredek" szerintem egy újszülöttnek.Kisfiamat 5, 5 hósan tettük bele, mert már kicsi volt a hordozó.Hordozót vegyél használtan, mi is 4000Ft-ért vettük anno, kimostam a huzatot és kész.
Egy ilyen pici babát egyszerûbb otthon, nyugiban betenni az ülésbe, bekötni, eligazgatni, mint az autóban a hátsó ülés és közte szorongva.És ha elalszik menet közben, egyszerûbb kivenni üléssel együtt.Sõt, bevásárlásnál egyszerûbb így kivenni, mert a bevásárló kocsira pont rá lehet tenni. Szóval szerintem inkább hordozó, nagyon olcsón lehet kapni.
Szia. Mindenképpen hordozót, az ülés hiába dönthetõ akkor is szinte ül ! Az én kislányom még mindig hordozóba van a kocsiba be van kötve a kocsiba és ki sem veszzük, vettünk neki 0-18kgig ülést nem szerette még 7hónaposan sem.A babák hamar elalszanak az autóba, és gondolj bele a kisbuksija dõlne elõre.Ez volt a lányommal még 7hónaposan is, használtuk 2hétig aztán vissza lett rakva a hordozó.Most 10hónapos :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket.Mindenkinek boldog babázást kívánok!

Az auto teljesitményén mennyit dob ha nagyobb átmérőjű kipufogò rendszert illetve nagyobb átmérőjü leömlőt szereltetek?

skoda felicia kombi, 1,3 as benzin motor hol szereltethetem àt a kipufogò rendszert?

Legjobb válasz: Végre valami, amin ebben a savanyú világban mosolyogni tudok

Végre valami, amin ebben a savanyú világban mosolyogni tudok
Ha a befecskendezõt/karbit nem állíttatod hozzá, akkor olyan nagyon sokat nem. A hangja mélyebb lesz, meg lehethogy egy icipicit fürgébb, de csodára ne várj!
A kérdező hozzászólása: nemcsak mustangot hanem porsche 911 turbot is lenyomott fennt van a you tub on
Na hagyjuk inkább ezt a Suzukist, aki lenyomott egy Mustangot. Egyébként a kipufogó tud dobni valamennyit a teljesitményen, de nem ennél a motornál...
A kérdező hozzászólása: van egy haverom akinek egy 3 ajtòs suzuki swift je van , simota sport lègszûrõ sport kipufogò rendszer meg a gyujtàs van àtàlitva, 5 sec alatt van 100 on, egy mustàngot is lenyomott màr.
http://kepfeltoltes.hu/130409/20130404_003__www.kepfeltoltes.. Róla van szó egyébként.remélem rávilágítottam erre-arra.üdv
Nekem a következõ lett csinálva. Teljesen átalakított szívorendszer+sportlégszûrõ(ami semmit sem ér) Nagyobb/erõsebb injektorok Nagyobb benzinnyomás 55 helyett 60-as kipuf.rendszer / katalizátor eltávolítva+egy opel vectra 2.5v6 középdob onnantól végig 60as csõ semmi más. Ez összevetve dobott talán vagy 10 lóerõt.Mazda MX-3 1.6 16V -m van. Csodákat ne várj, egy szívó motornál megkell dolozni a pacikért.
sztem inkább az dob rajta, h jobb lesz a hangja, és úgy érzed, mintha...
A kérdező hozzászólása: azt hallottam hogy ha sport lègszûrõt illetve nagyobb àtmèrõjû kipufogò rendszert szereltetek ba igy huzatosabbà tève a motort akkor kb 15 lò erõt nyerhetek
Ha a tudat a fontos meg a hangja akkor sokat.. És ha elkerülöd a teljesítményfékpadot, akkor sokáig élvezheted is.
A kérdező hozzászólása: ebbôl is làtszik hogy ide csak vèr Pistikèk irnak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!