Találatok a következő kifejezésre: Az autó időnként (6 db)

Mi a jobb az auto aksinak? Ha teljesen lemejritjuk, vagy idonkent feltoltjuk?

1 Eve toltottem. De meg nyoma sincs annak hogy merulni kezdene. Azert igy evente toltsem vagy varjam meg mig nehezebben forgat. Gondozasmentesrol van szo.

Legjobb válasz: Használod az autót? Ha igen, mitõl merülne. Alap hogy egy jó generátorú, jó elektromos rendszerû, rendszeres használatban lévõ autó akkuját soha nem kell tölteni. Ha tölteni kell, valami ott nem jó. Vagy túl sok utólagos fogyasztó van, vagy a generátor nem tölt rendesen, vagy az akku elöregedett. Utóbbi esetben ezt a döglõdési fázist lehet kicsit meghosszabbítani töltögetéssel, kérdés hogy van-e értelme. 25 éve autózom, de akku töltögetésre még nem volt szükségem.

Használod az autót? Ha igen, mitõl merülne. Alap hogy egy jó generátorú, jó elektromos rendszerû, rendszeres használatban lévõ autó akkuját soha nem kell tölteni. Ha tölteni kell, valami ott nem jó. Vagy túl sok utólagos fogyasztó van, vagy a generátor nem tölt rendesen, vagy az akku elöregedett. Utóbbi esetben ezt a döglõdési fázist lehet kicsit meghosszabbítani töltögetéssel, kérdés hogy van-e értelme. 25 éve autózom, de akku töltögetésre még nem volt szükségem.
Soha nem szabad ólom akkut teljesen lemeríteni, ha mégis lemerülne azonnal meg kell kezdeni a töltést. Lemerült állapotban nem szabad hagyni, tárolni, mert nagyon gyorsan tönkremegy.
#1 Használattól függõen azért néha lehet tölteni, pl ha hidegben városi rövid utakra van sokat használva.
egysanyi: Tavaly õsztõl gyakorlatilag csak így használom az autót, 2 km város, leállít... Mégsem kellett tölteni. Igaz, volt benne heti egy "hosszabb", 10 km körüli út is. Egy indításnyi töltésmennyiséget a generátor kb. egy perc alatt visszatölt. Nem volt még szükségem töltésre. Ha igen, akkor az csak az általam vázolt körülményeknek köszönhetõ: sok fogyasztó, kevés töltés. Azaz: világítás, szellõzõventzi maxon, ülésfûtés, szélvédõfûtés, ÉS abnormálisan korán történõ felkapcsolás, nehogy véletlenül 1800 fölé menjen a fordulat. Így van esélye rövid utakon szép lassan lemerülni.
Miért emelted ki a kérdést? Elmondjam ugyanazt, más szavakkal is?

Az olajokat mennyi időnként kell cserélni az autómban?

tehát a fékolajat mennyi időnként cseréljem? a szervó olajat mennyi időnként cseréljem? a hűtővizet mennyi időnként cseréljem? opel astra classic 2 G autó most 6 éves és még sohasem voltak benne ezek cserélve. és a fékre hány km után kell ránézni? most van benne 75.000km, és az ékszíjat mikor cseréljem? a vezérműláncot mikor cseréljem?

Legjobb válasz: A szervizfüzetben szoktak ezek az adatok benne lenni. Az enyém már 8 éves H Astra. Fékfolyadékot illik 2-3 évente cserélni. A szervó olaj elvileg örök életû az Opelekben mint a váltó olaj. A hûtõfolyadék fagyáspontját kéne lemérni. Ha már -25 fok körüli vagy feletti akkor érdemes cserélni. A fékre ránézés alatt a betétek, tárcsákat érted? Azt elég szemrevételezni. Nekem kb minden olajcserekor alánéznek az autónak és átvizsgálják a fékeket, futómûveket, kipufogót. Ékszíjat, mármint hosszbordás generátorszíjat is szemrevételezni szokták. Illetve ha már nyikorog akkor cserélni kellene. Nekem most lett cserélve 8 év után pedig 194.000 km-nél tart már az autó.

A szervizfüzetben szoktak ezek az adatok benne lenni. Az enyém már 8 éves H Astra. Fékfolyadékot illik 2-3 évente cserélni. A szervó olaj elvileg örök életû az Opelekben mint a váltó olaj. A hûtõfolyadék fagyáspontját kéne lemérni. Ha már -25 fok körüli vagy feletti akkor érdemes cserélni. A fékre ránézés alatt a betétek, tárcsákat érted? Azt elég szemrevételezni. Nekem kb minden olajcserekor alánéznek az autónak és átvizsgálják a fékeket, futómûveket, kipufogót. Ékszíjat, mármint hosszbordás generátorszíjat is szemrevételezni szokták. Illetve ha már nyikorog akkor cserélni kellene. Nekem most lett cserélve 8 év után pedig 194.000 km-nél tart már az autó.
Ezek szerint nem volt kielégítõ a válaszom...
Heló. Én fékolajra 5 évet szoktam hagyni. Szervó olajat is 5 év, de ugy tudom Opelban EPS van vagyis elektronikus szervó Váltó olajat is cserélném 100E-ként. Oké, hogy mondják, hogy élettartam olaj, de szerintem 10 év után egy olaj már amiben van 100-200E km, [email protected] nem ken, csak kavarodik bent a fémpor. Ez sem nagy összeg. Kell bele talán 3 liter. Hûtõvizet, akkor ha már nem elég erõs a fagyállósága, elõttem leírták. A féket szemlével lehet megállapítani, használattól függ. Hosszbordás szíjat elvileg lehet hagyni csúszásig (csikorgásig) én azért 100E-ként lecserélném nem nagy összeg, de sok mérgelõdéstõl meg tud kímélni. Vezérmû lánc elvileg élettartamot bír, gyakorlatilag ha csörögni kezd csere. Persze jó esetben sose kezd csörögni.
Csak szeretném megkérdezni a véleményedet, hogy szerinted mitõl megy tönkre a váltóolaj? Hõterhelést nem kap, égésterméket nem kap, oxigént nem kap. Az enyém most lett lecserélve kuplung és lendkerékcsere kapcsán. Közel 200.000km és 8 év után egy deka fémpor nem volt a váltóolajban. Elõtte Opel márkaszervizben kérdeztem, hogy idõnként nem szükséges-e cserélni a váltóolajat. Nem sajnáltam volna rá a pénzt, ott rögtön helyben megcsináltattam volna. De az egyértelmû válasz az volt, hogy amíg nincs megbontva a váltó, teljesen szükségtelen. Semmi érdekük nem volt ehhez, a saját üzletüket rontották vele.
A kérdező hozzászólása: a boltban benne van dobozban, nem kap oxigént, nem kap hõt, nem kap semmit, még csak nem is mozog, és mégis "tönkremegy" a boltban állás közben az olaj 2 év után.
Az legfeljebb motorolaj, az más! De oké, a te pénzed, ha nem tudod hova tenni, vagy azt hiszed, hogy okosabb vagy mint az autódat tervezõ mérnökök, nyugodtan cseréltess a váltóban 2 évente olajat! Ártani nem ártasz vele, csak fölösleges.

Az autó benzintankját időnként tisztíttatni kell, vagy nem gyűlhetnek benne össze a benzinből kivált salakanyagok, s egyebek?

Legjobb válasz: Már úgy hészülnek, hogy az autó várható élettartama alatt nem kell tisztítani. Hacsak valami hiba folytán nem kerül bele nagyobb mennyiségû szennyezõdés. De ez kivéghetõ odafigyeléssel, és megbízható helyen tankolással. Egyégként az üzemanyag csõ nem ér le a taartály aljáig, tehát az ott összegyûlõ szilárd szennezõdéseket nemszívja fel az AC pumpa, ha valami mégis belekerül van benzinszûrõ a rendszerben. Azt viszont néhány évenként érdemes kicseréltetni!

Már úgy hészülnek, hogy az autó várható élettartama alatt nem kell tisztítani. Hacsak valami hiba folytán nem kerül bele nagyobb mennyiségû szennyezõdés. De ez kivéghetõ odafigyeléssel, és megbízható helyen tankolással. Egyégként az üzemanyag csõ nem ér le a taartály aljáig, tehát az ott összegyûlõ szilárd szennezõdéseket nemszívja fel az AC pumpa, ha valami mégis belekerül van benzinszûrõ a rendszerben. Azt viszont néhány évenként érdemes kicseréltetni!


Mit csináljak olajcsere után az olajleeresztőnél olajos és időnként egy kis olajfolt van az autó alatt?

Most vitten olajcserére az autót és azt vettem észre hogy kis olaj van az autó alatt. Alánéztem és a olajleeresztőnél olajos, szóval lehet onnan jött.

Legjobb válasz: Vigyed vissza hogy húzzák be a csavart vagy csinálják meg,ha elkúrták a menetet.

Vigyed vissza hogy húzzák be a csavart vagy csinálják meg, ha elkúrták a menetet.
ne húzz rá, lehet azért nincs meghúzva jobban mert megszakította valamelyik észlény a menetet, vidd vissza nekik hogy csinálják meg, ha lehet legyél ott mikor le engedik és nézd meg jó-e a menet a csavaron és a karteren
Nem Ford Focus véletlenül?
A kérdező hozzászólása: nem skoda fábia
Vegyel egy olajleereszto csavart tomitessel, lehet hogy mar az is segit h kicsereled, de lehet hogy megszakitottak, ami kellemetlen, mert cserelheted a teknot az mar kicsit dragabb. Azt meg szerintem nem nagyon kene furogatni es nagyobb csavarral potolni mert csak egy kis femszilankot benne hagysz szetvagod a hengerfalat gyuruket stb
A kérdező hozzászólása: Mennyire gyakori hogy a karter menete szakad meg?

Időnként nincs fűtés az autóban, miért?

A ventilátor működik, a fűtéscsap ki lett iktatva.Van amikor fújja a meleget és utána szép lassan átvált langyosra, hidegre. A víz hőfoka nem változik. Úgy gondolom ha a radiátor el lenne tömődve akkor vagy lenne fűtés vagy nem, de itt hol van meleg hol nincs :S

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy a termosztát kapcsolgat?

Nem lehet, hogy a termosztát kapcsolgat?
A kérdező hozzászólása: Elõször én is gyanakodtam rá, de aztán átgondoltam. Szerintem ha az nem megfelelõen mûködne akkor ingadozna a hûtõvíz hõfoka..... De lehet hogy nincs igazam, nem vagyok szaki :(
"Szerintem ha az nem megfelelõen mûködne akkor ingadozna a hûtõvíz hõfoka" De mivel megfelelõen mûködik, közel állandó a vízhõfok, viszont ilyenkor ingadozik az utastér fûtés. :) (De nem vagyok szerelõ, szóval majd javítanak, ha rosszul mondom.)

Mitől van az, hogy nem lehet lükfercbe (tolatni), berakni időnként az autót?

Csak néha fordul el? ez,olyankor bekell raknom egyesbe,majd utána tolatoba.Miért csinálja ezt az autóm?

Legjobb válasz: lükferc xD

lükferc xD
Vannak autók amelyeknél a hátramenet /Rückwärz/ nincs szinkronizálva. Ilyenkor javasolt 2X kupplungolni.
Mert Lückl Ferenc bezárta a reteszt:) ))
A legelsõ hozzászólásnak hidj! nekem is sokszor van ilyen, ez azért van mert már régi az autó, vagy nincs szinkronizálva,
A kézifékes ugyanaz a megoldás, mint a dupla kuplungos, csak visszafelé: dupla kuplungolásnál a bemenõtengelyt fordítod el, itt pedig a kimenõtengely fordul el, ahogy a kerekek forgatják. De ez is jó. :-)
A válasz írója 92%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 11:33 Jó ilyeneket olvasni, még akkor is, ha eredendõen maga a probléma nem érdekelt volna ilyen mélyen, csak a megoldása (amit én a dupla kuplunggal szoktam kivitelezni). Köszi! "Én ilyenkor kiengedem a kéziféket, ezzel kicsit mozdul az autó.Gondolom ilyenkor valami történhet" Ez zseniális :D
Én ilyenkor kiengedem a kéziféket, ezzel kicsit mozdul az autó.Gondolom ilyenkor valami történhet(szintén nõ vagyok, és még szõke is) , mert utána már beveszi.
Hátramentet vagy rükverc (Rückwärts volt eredetileg). Az oka az, hogy az autó elõremeneti fokozatai ferdefogazású, állandóan kapcsolódó, szinkronizált fogaskerekekkel hajtanak. Vagyis a fogaskerekek állandóan együtt pörögnek, te csak azt választod ki, melyik fogaskerékpár legyen egyszerre mindkét tengelyen rögzített. A hátramenet viszont egyenesfogazású, szinkronizálatlan és tolókerekes kapcsolású, tehát van két (na, jó, hátramenetnél pont három, de most elég lesz kettõ is) fogaskerék, amelyek közül az egyiket tologatod és úgy "akasztod össze" õket, akkor kapcsol. Ha a fogaskerekek úgy állnak, hogy nem tudnak kapcsolódni, akkor hiába erõlteted, nem fog menni. Ilyenkor fel kell engedni a kuplungot, a bemenõtengely elfordul a fogaskerékkel együtt és próbálkozhatsz újra. A másik probléma a váltó rudazatának vagy bowdenjének rossz beállítása lehet, ilyenkor a hátramenet tûnik el elsõként, mert az a kapcsolási séma legszélén található, tehát ott kell a legtöbbet mozognia a mechanikának.
egyébként a lükferc az rückwertz.
Úgy van, ahogy az elõttem szóló hölgy leírta. A hátramenet nem szinkronizált a váltóban, direkt, hogy ne tudd elõre haladás közben berakni sebességbe. A fogaskerekek más szögben állnak meg, mint ahogy kellene, valamint lehet, hogy kopott is a hátrameneti fogaskerék a váltóban. Dupla kuplungolás megoldja, vagy az általad emlegetett egyes sebességbe kapcsolás hátramenetbe kapcsolás elõtt. Vagy: marad a váltófelújítás.
valahogy úgy magyarázta az oktatóm, h a fogaskerék más szögben van mint a többi, és ezért nem akadnak rögtön össze. (nem túl szakszerû, tudom. ennek két oka lehet. 1, h nõ vagyok, és régen tanultam vezetni 2, h nõ vagyok, és ilyen primitíven magyarázta az oktatóm :) ) olyankor én úgy szoktam h kuplung fel , majd újra benyom, és rükvercz...és akkor megy :)
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.DE NEM OLYAN RÉGI EGYÉBKÉNT AZ AUTÓM .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!