Találatok a következő kifejezésre: Az asztalon időre (29 db)

Mennyi ideig áll el az elkészített tápszer? Úgy értem, hogy elkészítem mondjuk 8-kor, de hagy belőle a gyerekem. Mennyi ideig fogyasztható, ha kint marad az asztalon, és meddig, ha hűtőbe teszem?

Legjobb válasz: A dobozra az van írva, hogy max 20perc. Ennek ellenére baromi drága a tápszer, én mindig hûtõbe tettem ami megmaradt, akár egy éjszakát is, és reggel azt itta felmelegítve. Ennél többet azért nem hagytam állni, és az asztalon se hagyd szerintem, ott meleg van azért hozzá. Amúgy babadoki is azt mondta, hogy eláll, nem kell aggódni.

A dobozra az van írva, hogy max 20perc. Ennek ellenére baromi drága a tápszer, én mindig hûtõbe tettem ami megmaradt, akár egy éjszakát is, és reggel azt itta felmelegítve. Ennél többet azért nem hagytam állni, és az asztalon se hagyd szerintem, ott meleg van azért hozzá. Amúgy babadoki is azt mondta, hogy eláll, nem kell aggódni.
Nyugodtan tedd hûtõbe, semmi baja nem lesz. A kórházakban is elõre meg van csinálva, és hûtõbe tartják.
A dobozára az van írva, hogy amit meghagyott ki kell dobni. Én nem adtam neki már oda, csak max. 1 órán belül, azért nem olyan mintha frissen elkészül, ha berakod a hûtõbe. De van aki elõre elkészíti a napi adagot, én nem tettem, inkább kevesebbet csináltam és ha kért még akkor csináltam még. Termoszba raktam a felforralt vizet, így bármikor tudok neki csinálni, nem kell a vízzel bajlódni. 1 éves
A kérdező hozzászólása: Koszonom.Pont ezert kerdezem. Szoval, ha reggel beteszem a hutbe, akkor este 6 fele meg megihatja. A mi dobozunkra nincs is semmi irva.
Elsõ vagyok. Igen, azt este még megihatja. De másnapramár szerintem azért ne tedd el.
A kérdező hozzászólása: Koszonom.
Én mindig kiöntöm amit meghagy, és minden evéskor frisset kap. Jó hogy drága, de akkor is! Egyszer volt, hogy éjszaka felébredt, mire elkészítettem visszaaludt, akkor a radiátorra tettem, hogy ne hüljön ki, és ne kelljen újramelegíteni, mert az sem jó, ha többször melegítve van, és fél óra múlva felébredt, azt megette. De maradékot sosem kap.

NAGYON SÜRGÕS! A teknősöknek, hogy lehűlt az idő szükség van melegítésre? (még nincs vízmelegítő). Ha az akvárium fölé rakom az asztali lámpámat, ami nagyon meleg, jobb nekik?

És a szemüket nem bántja?? NAGYON-NAGYOIN er?s... :/

Legjobb válasz: Szerintem az asztali lámpa nem jó nekik. Nem vagyok teknõs szakértõ, de szerintem annyira nincs hideg.

Szerintem az asztali lámpa nem jó nekik. Nem vagyok teknõs szakértõ, de szerintem annyira nincs hideg.
A kérdező hozzászólása: értem :) .
Holnap(vagy amikor tudsz)szerezz be egy vízmelegítõt, és akkor nem lesz probléma.Nem hûlt le annyira a levegõ, hogy a víz hõmérséklete melegítõ nélkül is 23-24 fok alá menjen.Az én tekimnek most(22:16-kor is)26 fokos a vize!És nincs bekapcsolva a melegítõ!Úgyhogy ne aggódj, nem kell az asztali lámpa! DE!Kisállat-kereskedésben, ha úgyis mész melegítõt venni, vegyél lámpaburát(hüllõknek árulnak olyat:) , és vegyél bele egy minimum 20-25 W-os izzót, mindenképp olyat, ami UV sugarakat is kibocsát.Ilyen izzót is tudsz kisállat-ker.-ben venni.Ez fontos, mert szeretnek napozni, és az UV sugarak is fontosak nekik!:)
Ja és majd a lámpát naponta elég 8-10 órára felkapcsolva hagyni, éjszakára nem kell(és igazából nem is szabad)!:)
A kérdező hozzászólása: értem :) és ez kb. mennyibe kerül?

Itthon vezetékes telefonról (modem, zsinór stb :D ) megy az internet az asztali számítógépen. Hogyan lehetne megoldani, hogy egy időben az asztali gépen és a laptopomon is tudjak netezni? Mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Routerrel. Kell egy küldõ (ebbe dugod a kábelt) És egy fogó (ezta laptoba kell dugni) Konfigurálni levédni jelszóval és kész. Sacc 15ezer ft

Routerrel. Kell egy küldõ (ebbe dugod a kábelt) És egy fogó (ezta laptoba kell dugni) Konfigurálni levédni jelszóval és kész. Sacc 15ezer ft
Olyan router aminek van wlan portja is.


Miért kezd el agy idő után durván szaggatni a FIFA12 a Laptopomon? Kilépek ALT+TAB-bal az asztalra várok egy picit és akkor újra jó de egy idő után megint elkezd. Légyzi valaki segítsen, kösziiii.

A laptop tulajdonságai : Intel P6100 proci Nvidia GT540M 1gb vieókari márkája Packard Bell

Legjobb válasz: hm, mennyi ram van a laptopban? Lehet, hogy túl kevés memóriád van. Érdemes játék elõtt a háttérben futó programokból kilépni. ctrl+alt+del, ezzel megtudod nézni az éppen futó folyamatokat, hátha valami nagyon zabálja a gépet.

hm, mennyi ram van a laptopban? Lehet, hogy túl kevés memóriád van. Érdemes játék elõtt a háttérben futó programokból kilépni. ctrl+alt+del, ezzel megtudod nézni az éppen futó folyamatokat, hátha valami nagyon zabálja a gépet.
A kérdező hozzászólása: 4GB DDR3 as memória . a CTRL+ALT+Del es cuccost énis szoktam csinálni
nálam is ugyanez, én az indítóképernyõnél ha kiválasztom az angol nyelvet a magyar helyett, kevesebbet laggol :D kicsit fura de nekem müködik :)
A kérdező hozzászólása: az nem lehet hogy túlmelegszik a proci és ezért kezd el szaggatni kb 3-5 perc után ???? (Por miatt)

Miért élnek átlagosan kevesebb ideig a laptopok mint az asztali gépek?

ha egy laptophoz klaviatúrát, billentyűzetet és egeret használok tovább lesz használható?

Legjobb válasz: Nem tudom mire alapozod,hogy kevesebb ideig élnek. Ha vigyázva van rájuk,akkor a lapik is elmennek hosszú-hosszú évekig .

Nem tudom mire alapozod, hogy kevesebb ideig élnek. Ha vigyázva van rájuk, akkor a lapik is elmennek hosszú-hosszú évekig .
Ennek az alapja talán az lehet, hogy nincs olyan erõs hûtése, mint egy asztali gépnek, de õszintén, nem fogható rájuk, hogy átlagosan kevesebb ideig élnének. Ha asztalra rakod, nem zárod el a hûtõ járatokat, nem lesz vele baj egy jó ideig.
egyetlen problémájuk a hûtéssel szokott lenni, de ha üzleti modellt választasz, akkor az jó darabig mûködhet( de persze vigyázni sem árt rá) a tesom például6 évig használta ugyaazt a laptopot, és ráadásul még használtan is vette
Ha már csak abba is belegondolsz hogy egy asztali pc-n mennyivel szellõsebben és szabadabban lehet belepakolni és nagy hûtést lehet belerakni az már egy szempont. De amúgy mivel a laptophoz külön méretezett proci, vga van azokat utángyártva nem lehet belerakni a laptopba. Így ha szétmegy a vga nem tudod kicserélni másikra. Csak max ugyanolyanra amit meg kell rendelni és nem kevés pénz amennyibe kerül.
A kérdező hozzászólása: értem. csak azért kérdezem mert tönkrement a gépem de 3hét múlva emelt érettségim lesz infoból szóval nemárt gyakorolni és találtam itthon egy 'azért ne dobjuk ki' laptopot amit mi is használtan vettük és sikerült ilyen frankeinstein módon mûködõvé varázsolni, teljesen korrektül mûködik tökre megetszett csak fosok hogy hamar meghal.
Merevlemez milyen állapotban van? [link]
A kérdező hozzászólása: kb 1 hónapja vettem Segate 1tb
A kérdező hozzászólása: néztem a progival amit küldtél minden kivállo több mint 1000nap van hátra
Amikor lefagy akkor az egér sem reagál? Mennyi idõre? 5-10mp, 1-2perc vagy hosszabb? Milyen gyakran fordul elõ? Naponta, hetente párszor?
A kérdező hozzászólása: nem nem reagál az egérre sem teljesen az egész gép rondom idõközönként az idõ is változó van hogy 2-3mp de olyan is vagy hogy 1percre is akár
Vezérlõpult > Rendszer és biztonság > Felügyeleti eszközök > Eseménynapló > Windows naplók > Rendszer vagy Alkalmazások kategóriában a lefagyások ideje környékén szerepel hiba vagy egyéb bejegyzés? (ha nem emlékszel mikor volt legutoljára, akkor várd meg a következõt és a sarokban az óra:perc alapján nézd meg) Ha elég gyakran jelentkezik, még arra lennék kíváncsi a rendszerfolyamatok is leállnak-e: -nyiss Feladatkezelõt (Ctrl+Shift+Esc) -válts a Reljesítmény fülre -a Nézet menüpontban legyen pipa a Mindig felül vagy Mindig látszik elõtt -kattints duplán a zöld grafikonra (újabb duplaklikkre visszajön) -méretezd kissebbre az ablakot hogy ne zavarjon -várd a következõ fagyást, arra vagyok kíváncsi, hogy ha nem reagál semmi attól még a grafikon mozog-e vagy az is leáll
A kérdező hozzászólása: rendben megcsinálom és amint lefagy megint írom hogy lefagy e de amugy most nemrég is teljesen lefagyott még a hang is
A kérdező hozzászólása: most fagyott le igen megáll minden befagy
A kérdező hozzászólása: megoldódott ujratelepítettem és azóta szerencsére teljesen tökéletes

Miért kapcsolódik be magától az asztali gépem? Ha elfelejtem lekapcsolni az elosztót amibe be van dugva a gép, kis idő múltán, de sokszor kikapcsolást követően azonnal visszakapcsol. Mitől van ez? Mit tegyek hogy ne kapcsoljon be magától?

Legjobb válasz: "Mit tegyek hogy ne kapcsoljon be magától?" Kihúzod a tápkábelt például. Hogy mitõl lehet ez... valamiért zár a bekapcsolásért felelõs áramkör. Ez lehet a gomb hibája is, hogy érintkezik, vagy talán a táp. Esetleg a gombot az alaplappal összekötõ kábel? Hozzáértõbbek majd pontosítanak. :)

"Mit tegyek hogy ne kapcsoljon be magától?" Kihúzod a tápkábelt például. Hogy mitõl lehet ez... valamiért zár a bekapcsolásért felelõs áramkör. Ez lehet a gomb hibája is, hogy érintkezik, vagy talán a táp. Esetleg a gombot az alaplappal összekötõ kábel? Hozzáértõbbek majd pontosítanak. :)

Miért nem tudom elmenteni a helyes dátumot ill időt az asztali gépemen?

Minden újraindításkor az aktuális dátum helyett 2004 jan 1-el indul a gépem. Az alaplapon található elemet kicseréltem, bár nem volt lemerülve, s?t volt jumper is, ennek ellenére semmi sem változott. Hogyan, hol tudnám úgy beállítani a dátumot, ill az id?t,úgy, hogy az meg is maradjon a következ? gépindításkor?

Legjobb válasz: Én a bios óráját nézmém meg hogy az jól jár e az elem melleti jumper meg bios resetre van

Én a bios óráját nézmém meg hogy az jól jár e az elem melleti jumper meg bios resetre van
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam, hogy a bios-ban állítom be az idõt, sajnos az újraindítás után ismét visszautaztam a múltba.:-(
lemerült az elem az alaplapon!!!!!!
Ott a pont a felettem szólónál. Egy CR2032-es gombelemre van szûkséged.
a régi gép nekem is így van, a dátum a múltban van. szerintem a net hiány miatt állítódót el.
pink07: Nem... régen amikor nem volt net miért mutatta a pontos idõt? Csak a CR2032-es alaplapi elem merült le. Ennyi. 200 forintból megoldható.

Nem túl sok ez egy kicsit neki? 9hos lányom tanulgatja a mászást, vagyis 4kézlábazik, de vele egy időben ma vettem észre, hogy kapaszkodik az asztal sarkába és húzná fel magát. Tud egyszerre ennyi mindent csinálni? Mikor fog felállni?

Legjobb válasz: Hagyd, hadd csinálja. Hadd menjen minden az õ tempójában. Mindig csak az a jó, amire õ maga motiválája magát, amit õ maga akar megtenni, nem kell, hogy anya tanítgassa vagy segítsen neki. Eléág, ha anya is motiválja: buzdítja, biztatja, dícséri, hívogatja magához. A babád meg fel fog állni a maga idejében, ne félj. :-)

Hagyd, hadd csinálja. Hadd menjen minden az õ tempójában. Mindig csak az a jó, amire õ maga motiválája magát, amit õ maga akar megtenni, nem kell, hogy anya tanítgassa vagy segítsen neki. Eléág, ha anya is motiválja: buzdítja, biztatja, dícséri, hívogatja magához. A babád meg fel fog állni a maga idejében, ne félj. :-)
Ne aggódj. :) Az én fiam 7 és fél hónaposan felült, egy héten belül már mászott és állt is kapaszkodva. Ilyenkor már gyorsan fog menni, ez a normális. Én például elõbb tudtam állni, mint ülni, anyukám mesélte, hogy folyton üvöltöttem, mert nem tudtam mit csináljak, mikor elegem lett az állásból :)
Szia! A lányom 7, 5 hósan elkezdett mászni, kb 4 napig mászott, aztán rájött hogy fel is tud kapaszkodni a kiságyban.Azóta /ennek 2 hete/csak addig mászik, míg fel nem áll valami mellett.A mászás már nem érdekli.Nagyon gyorsan tanulnak.Reggel már a tejcsi sem kell, mert amióta tanulmányozza a világot, egész nap csak menne, nincs ideje semmire!:) )

Kérhetnék tanácsot vacsora ügyben? Ami viszonylag rövid idő alatt elkészül, legyen az hideg avagy meleg étel. Ki, mit tesz az asztalra esténként? Néha úgyérzem kifogytam az ötletekből.

Legjobb válasz: bocsánat, kicsit kapkodva írtam: a leveket én szoktam összeturmixolni vízzel, citromlével és édesítõvel, ha kell (de lehet pici cukorral is). Nagyon finomak mind a zöldségesek, mind a gyümölcsösek.

bocsánat, kicsit kapkodva írtam: a leveket én szoktam összeturmixolni vízzel, citromlével és édesítõvel, ha kell (de lehet pici cukorral is). Nagyon finomak mind a zöldségesek, mind a gyümölcsösek.
Nálunk nincs leves és második hanem délben van egy föétel és este egy finom tartalmas leves.
vacsora pl a mai:) darálthús konzerv kechup bele, mustár, hagyma, bors , só, pirospaprika, 1tojás összemixelem és kenyérre kenem rá sajt be a sütõbe és nyami nyami:)
Szerintem is jó ötlet a saláta. Pl: répa, jégsaláta, kukorica, uborka , leöntöd tzatziki öntettel, meg pirítasz hozzá hús és kész is :D
A saláta készülhet nyers vagy fõtt zöldségbõl is.
rendelj pizzát kb 2percet vesz igénybe és további 2õt mire kifizeted:D
A kérdező hozzászólása: 17.14! Végül is...na de nap mint nap nem unalmas? Szerinted?
17:13 jöhetek vacsorára? Nyam-nyam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!