Találatok a következő kifejezésre: Az apró lehetnek (30 db)

Megőrülök ezektől az apró bogaraktól! Mik lehetnek ezek? Én csak "albínó muslicáknak" hívom őket, össze-vissza röpködnek, a lámpa v a monitor köré gyűlnek, beleszállnak az ember orrába is, a szobám most is tele van velük! Hogy irtsam ki őket?

Közelebbről megnézve olyanok mint a szúnyogok, aprók, muslica nagyságúak, átlátszóak, alig észrevehetőek, testük hosszú és zöld, fejük meg fehéres-sárgás!

Legjobb válasz: A leírásnak nem felelnek meg, ám én is szenvedek néha a kis repkedõ rovarkáktól. Én miniatûr lósz-a-rkáknak hívom õket, mert a szúnyoghálón gond nélkül keresztül jönnek és a fényre gyûlnek és egyszerûen meg lehet tõlük õrülni. Volt, hogy kaptak tõlem egy adag Raidet, másnapra a fél szobám tele volt a hulláikkal. Egyetlen megoldás, ha becsukod az ablakot és csak akkor nyitod ki ha a szobában már teljes sötétség van és vártál minimum 10 percet, hogy kívülrõl az ablakról is elmenjenek.

A leírásnak nem felelnek meg, ám én is szenvedek néha a kis repkedõ rovarkáktól. Én miniatûr lósz-a-rkáknak hívom õket, mert a szúnyoghálón gond nélkül keresztül jönnek és a fényre gyûlnek és egyszerûen meg lehet tõlük õrülni. Volt, hogy kaptak tõlem egy adag Raidet, másnapra a fél szobám tele volt a hulláikkal. Egyetlen megoldás, ha becsukod az ablakot és csak akkor nyitod ki ha a szobában már teljes sötétség van és vártál minimum 10 percet, hogy kívülrõl az ablakról is elmenjenek.
Nem tudom mik ezek. A repülõ rovarokat általában szokta vonzani az alkohol, az üdítõ, a gyümölcsök és az édes kajamaradékok illata, valamint a fény. Le kell vinni a szemetet, elmosni a mosatlant. Az ablakot akkor kinyitni amikor kint világosabb van mint bent, hogy húzzanak ki a fény felé. De amikor még ott vannak sokan, be gyûjtheted õket. Kiöntesz egy kis szörpöt vagy sört, vagy félbevágott gyümölcsöt egy nyitott zacskóba, fölé raksz egy asztali lámpát, és amikor már sokan vannak benne, óvatosan becsukod a zacskót, kiviszed a kukába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tippeket kedves kommentelõk igyekszem belõlük minél többet hasznosítani! Az elsõ hozzászólónak üzenném, h de, a leírásnak megfelelnek, közelebbrõl megnéztem õket, elég jó a szemem, azért igaz, h mégsem teljesen olyanok mint a szúnyogok! Habár mostanában már szinte alig van belõlük, azt is észrevettem, az sem mindegy kint milyen az idõjárás, hûvösebb, nedvesebb, esõs idõben kevésbé jönnek elõ v egyáltalán nem! Kevesebb is van belõlük! Manapság már nem engedem h bejöjjenek , még idõben, sötétedés elõtt becsukódom és ha kinyitom az ajtót azzal a mozdulattal be is csukom, mert ott gyûlnek össze a leginkább! Pillanatok alatt bejönnek de hál istennek nem kellett még drasztikusabb módszerhez folyamodnom! :)
Árvaszúnyogok?
A kérdező hozzászólása: hm...most megfogtál..létezik olyan is h árvaszúnyog? :O én még nem hallottam...lehetséges h ezek azok??
Én is most olvasgattam utána a neten, nézz képeket róluk és meglátod, hogy ezek árvaszúnyogok.
A kérdező hozzászólása: Szegények árvák :( Nincs se apjuk, se anyjuk :D Am köszi a választ utolsó kommentelõ! Hiszek neked! De már nem érdekelnek! Nincsenek! Eltûntek a színrõl! :)

Mik lehetnek ezek az apró hólyagok?

Elég csúnyán leégtem,kenegettem aloe verával,de elkezdett hámlani a hátam és a karom is. Észrevettem,hogy edzés után,ha leizzadok ilyen apró hólyagok jelennek meg a karomon (csak ott,mindkettőn), szerintem víz(?) van bennük. Kicsit viszket is egyébként, gondolom az izzadság hatására jönnek ki. Gondolom köze lehet a leégéshez,vagy az elhalt bőrréteghez. Szerintetek mi lehet?

Mik lehetnek ezek az apró "kinövések" a nyelv alján?

1 hete vettem észre, hogy pár vékony kinövés jelent meg a nyelvemnek az alján (kb. 3 mm hosszúak) és az oldala is érzékenyebb lett (az ízlel?bimbók megduzzadtak egy kicsit). Mostanában elég sokat betegeskedem, nem tudom ennek van-e hozzá köze.

Legjobb válasz: Igen, valószínüleg az egyik betegséged szövõdménye, ez általában 2-3 nap altt elmúlik, DE ha nõ, vagy rosszabodik /elkezd fájni, genny/vér/váladék jön belõle/ fordulj mindenéppen orvoshoz! Mégha egy jelentéktelen kicsinyke valami is, nem árt a biztonság!

Igen, valószínüleg az egyik betegséged szövõdménye, ez általában 2-3 nap altt elmúlik, DE ha nõ, vagy rosszabodik /elkezd fájni, genny/vér/váladék jön belõle/ fordulj mindenéppen orvoshoz! Mégha egy jelentéktelen kicsinyke valami is, nem árt a biztonság!


Mitől lehetnek ezek az apró pöttyök, kiütések?

10 hónapos kislányom kézfején,tenyerén, a lábfején, talpán apró kis piros pöttyök jöttek ki. Érezni nem lehet ?ket, nem viszket neki,láza nincs. úgy néz ki mint a háromnapos lázat követ? kiütések. Mi lehet ez allergia?

Legjobb válasz: Esetleg rózsahimlõ?!

Esetleg rózsahimlõ?!

Mitől lehetnek ezek az apró piros kiütések a kisfiamon?

A mellkasán és a hátán apró, halvány pöttyök vannak. 6,5 hónapos, amyatejes baba, de délben már "étkezünk". Sárgarépás-rizses borjúhúst evett. Répát és rizset már korábban kapott, csak a borjúhús volt új étel ma. Attól lehet?

Legjobb válasz: Igen,szerintem attól lehet,a húst egy kicsit kerüljétek,és figyelgesd,majd késõbb kínáld meg újra,én egy hónapot várnék.

Igen, szerintem attól lehet, a húst egy kicsit kerüljétek, és figyelgesd, majd késõbb kínáld meg újra, én egy hónapot várnék.

Az apró nyilallások lehetnek jósló fájások?

holnap leszek 37 hetes és két napja néha nyilallást érzek az alhasamba de 2 másodperc alatt el is múlik. Semmi más panaszom, tünetem nincs. Még a nyákdugó sem távozott.

Legjobb válasz: Lehet, igen, bár általában a jóslófájás inkább mensi szerû fájdalom. De ehhez társul a hüvely nyilallása, feszülés, alhasi fájdalom. Nyugi,semmi baj, nekem 32 hetes korom óta van ilyen, és egybenv agyunk:-) 36 hetes kismama

Lehet, igen, bár általában a jóslófájás inkább mensi szerû fájdalom. De ehhez társul a hüvely nyilallása, feszülés, alhasi fájdalom. Nyugi, semmi baj, nekem 32 hetes korom óta van ilyen, és egybenv agyunk:-) 36 hetes kismama

Konyhámat 2 napja ellepték apró fehér kukacok, mik lehetnek azok és honnan jönnek? Mindent kipakoltam és megnéztem. Főleg felfelé másznak a plafonra.

Legjobb válasz: Nem tudom mik lehetnek, nálam eddig kétszer voltak hasonló dögök. Az egyik kolónia a tarkababból jött, nem fõztem babot, így nem is figyeltem hogy már él :) a másik variációnál meg a szezámmag, és a búzadara volt tele. Ha már mindent átnéztél akkor jöhetnek a zacsik is. A lezártak is :) Bár a fehér kukacok inkább húsra engednek következtetni, no de az gondolom nem lehet.

Nem tudom mik lehetnek, nálam eddig kétszer voltak hasonló dögök. Az egyik kolónia a tarkababból jött, nem fõztem babot, így nem is figyeltem hogy már él :) a másik variációnál meg a szezámmag, és a búzadara volt tele. Ha már mindent átnéztél akkor jöhetnek a zacsik is. A lezártak is :) Bár a fehér kukacok inkább húsra engednek következtetni, no de az gondolom nem lehet.
Kb 1 centis vagy kisebb, közepesen vastag, és ész nelkül mászik mindenfelé? Légykukac, valamit beköptek és onnan kelt ki. Öt-hat naponként ujra kezdik rakni a petéket. egy hónap alatt milliószorosára képesek növelni a "létszámot". Alapos fertõtlenítés és takarítás, miután megtaláltad a gócot!
Dobd ki a liszteket, abban szeretnek lenni leonkább. És az összes hasonló, bezacskózott dolgot nézd át.

A szájpenész az mindig egy összefüggő fehér lepedék formában jelentkezik vagy apró fehér pöttyök is lehetnek?

Legjobb válasz: Lehetnek csak pöttyök is. De azért érdemes egy steril gézlappal ellenõrizni, hogy valóban az-e, lehet csak alvadt tej is. Tekerd az ujjadra a gézt, töröld át a baba száját, ahol a lepedék látszik! ha tej, az lejön, a szájpenész nem (vagy csak erõsebb törlésre, de azt ne csináld!). A szájpenészt egy gomba okozza, ahol megtelepszik, kis gombatelepek alakulnak ki, ezek a pöttyök. Amikor már egybefüggõ, akkor már nagyon elszaporodtak.

Lehetnek csak pöttyök is. De azért érdemes egy steril gézlappal ellenõrizni, hogy valóban az-e, lehet csak alvadt tej is. Tekerd az ujjadra a gézt, töröld át a baba száját, ahol a lepedék látszik! ha tej, az lejön, a szájpenész nem (vagy csak erõsebb törlésre, de azt ne csináld!). A szájpenészt egy gomba okozza, ahol megtelepszik, kis gombatelepek alakulnak ki, ezek a pöttyök. Amikor már egybefüggõ, akkor már nagyon elszaporodtak.
Folytatnám az elõttem válaszoló gondolatmenetét. Mikor már összefüggõ sürgõsen kezelni kell, mert amúgy is fájdalmas a babának, viszont ha nagyon elszaporodik végig halad a bélrendszeren. Ha a baba popsiján pöttyök vannak, vagy ilyesmi elváltozás akkor szinte biztos hogy a bélrendszerét is megtámadta. De ehhez azért sok kell. Mi borzasztó nehezen tudtunk tõle megszabadulni. Orvosunk valami hatóanyaggal kikevert rózsamézet írt fel, amit a gyógyszertárban kevertek ki. Az hatott.
Ujszulött halak?
A kérdező hozzászólása: Én mindent átmostam forró sós vízzel..nekem nem voltak szimpik..remélem nem találok többet..
Nekem a bettas ivató medencébe vannak, benne hagytam a vízet 1 hónapja nincs benne hal, és megjelentek ezek, nekem nem az üvegen hanem a vízben uszkálnak ha valami lárva szedjem ki dobjam át a bettáknak egyék meg, vagy inkább pucoljam ki rendesen az akit?
A kérdező hozzászólása: Kb 2 hónapja lett elindítva..minden héten legalább 30% vízcserét szoktam csinálni olyan vízzel ami 3-4 napot szinyál a vödörben!Csak fiú guppyk vannak benne, nálam születtek..ez a csúszó bigyó az üvegen kúszott..ahogy lement róla a víz rögtön megy utána...
Az ugráló valami kagylósrák lehet, ártalmatlan. A kukacok valószínûleg valamilyen fonálférgek, 99, 9%-ban azok is ártalmatlanok. Ezek az áramlatban úszkálnak kígyózó mozgással. Ha viszont az üvegen csúszik, akkor planária, az egy kicsit problémásabb lehet. Mikor indítottad az akváriumot? Ajánlom ezt a topicot elolvasásra: http://akvakertesz.hu/threads/plan%C3%A1ria-dugesia-%C3%A9s-..
az cyclops (kandics) mármint az ugráló nem kártékony nálam és sok másnál is van a gilisztaszerû is van sokhelyen az is van nálam is az sem bánt semmit csak a kajamaradékot eszi :)
A kérdező hozzászólása: Újszülött halak nem ahhoz nagyon picik kb mint egy mákszem a fiú guppys akváriumomban vannak..... fehérek és ugrálnak olyan mintha lenne egy kicsi csápja és valami fark féle de mindez olyan pirinyó.....meg találtam olyat is mint valami kúszó valami vékony és kb 3-4 mm... úgy mozog mint egy giliszta...tegnap mindent kiszedtem belõle növényeket tartozékokat átmostam sós vízben a köveket és az akváriumot pedig forró sós vízben..remélem sikerült ki irtani..
kagylósrák
Kandicsrák is lehet.
Vízibolha. Vagy ászkarák.
Ezért kár volt az egészet szétszedni. Anno én vegyszeres kezeléssel próbáltam a planáriákat kiírtani, pedig nem is volt sok belõle. Az lett a vége, hogy a garnéláim nagy része elpusztult. Azóta megtanultam, hogy nem szabad néhány apró élõlény miatt pánikolni, õk ugyanúgy részei a vízi élet kialakulásának.

Apró fehér élőlények jelentek meg az akváriumonban. Mik lehetnek ezek?

2 hete tettem tele vizzel és ültettem bele néhány növényt, halak még nincsenek benne. Néhány napja azonban megjelentek benne ezek az élőlények.

Legjobb válasz: valszeg nõvénnyel vagy ha nem bolti az aljzat akkor azzal is bekerülhettek hogy néz ki? féreg vagy milyen ?

valszeg nõvénnyel vagy ha nem bolti az aljzat akkor azzal is bekerülhettek hogy néz ki? féreg vagy milyen ?
A kérdező hozzászólása: Engem rákra emlékeztet. Esetleg Kandicsrák?
Hát lehet, majd megeszik a halaid, lesz kajájuk. 4:25-nél : http://videakid.hu/videok/animacio/vizipok-a-kandicsrak-kinc.. Nálam planktonok voltak a kis tengeri akváriumba, ezeket is megeszik a halak, így a halas akváriumba nincs egy szál sem: http://www.youtube.com/watch?v=HgEQWDje-Ps&feature=em-upload..
hja 5:25-nél
azok a kandicsok vagy micsodák az enyémbe is vannak engem nem zavarnak kárt nem tesznek ráadásul alig van benne néha látok csak 1-2t
kagylósrák?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!