Találatok a következő kifejezésre: Az apró lehetnek (32 db)

Mitõl lehetnek ezek az apró lyukak a ruhákon?

Van két pólóm, az egyik DC, a másik meg egy nem márkás. Az egyiket pizsamának hordom, úgyhogy azt se lehet mondani, hogy öv, cipzár, csatt, nyaklánc vagy akármi beleakadt. Mindkettõ finom tapintású anyagból van. Mindkettõ elején, a hasa felõl keletkeztek apró lyukak. Az egész házban már ruhán nincs, csak ezeken. Mitõl lehetnek? És mit lehet megelõzésként tenni, és mit lehet most csinálni ezekkel a lyukakkal? Két kedvenc pólóm. :(

Legjobb válasz: Lehet h moly, v beleakadt a mosogepben valamibe.Esetleg megvarrhatod, vagy csinalhatsz belölük rongyszönyeget...

Lehet h moly, v beleakadt a mosogepben valamibe.Esetleg megvarrhatod, vagy csinalhatsz belölük rongyszönyeget...

Megőrülök ezektől az apró bogaraktól! Mik lehetnek ezek? Én csak "albínó muslicáknak" hívom őket, össze-vissza röpködnek, a lámpa v a monitor köré gyűlnek, beleszállnak az ember orrába is, a szobám most is tele van velük! Hogy irtsam ki őket?

Közelebbről megnézve olyanok mint a szúnyogok, aprók, muslica nagyságúak, átlátszóak, alig észrevehetőek, testük hosszú és zöld, fejük meg fehéres-sárgás!

Legjobb válasz: A leírásnak nem felelnek meg, ám én is szenvedek néha a kis repkedõ rovarkáktól. Én miniatûr lósz-a-rkáknak hívom õket, mert a szúnyoghálón gond nélkül keresztül jönnek és a fényre gyûlnek és egyszerûen meg lehet tõlük õrülni. Volt, hogy kaptak tõlem egy adag Raidet, másnapra a fél szobám tele volt a hulláikkal. Egyetlen megoldás, ha becsukod az ablakot és csak akkor nyitod ki ha a szobában már teljes sötétség van és vártál minimum 10 percet, hogy kívülrõl az ablakról is elmenjenek.

A leírásnak nem felelnek meg, ám én is szenvedek néha a kis repkedõ rovarkáktól. Én miniatûr lósz-a-rkáknak hívom õket, mert a szúnyoghálón gond nélkül keresztül jönnek és a fényre gyûlnek és egyszerûen meg lehet tõlük õrülni. Volt, hogy kaptak tõlem egy adag Raidet, másnapra a fél szobám tele volt a hulláikkal. Egyetlen megoldás, ha becsukod az ablakot és csak akkor nyitod ki ha a szobában már teljes sötétség van és vártál minimum 10 percet, hogy kívülrõl az ablakról is elmenjenek.
Nem tudom mik ezek. A repülõ rovarokat általában szokta vonzani az alkohol, az üdítõ, a gyümölcsök és az édes kajamaradékok illata, valamint a fény. Le kell vinni a szemetet, elmosni a mosatlant. Az ablakot akkor kinyitni amikor kint világosabb van mint bent, hogy húzzanak ki a fény felé. De amikor még ott vannak sokan, be gyûjtheted õket. Kiöntesz egy kis szörpöt vagy sört, vagy félbevágott gyümölcsöt egy nyitott zacskóba, fölé raksz egy asztali lámpát, és amikor már sokan vannak benne, óvatosan becsukod a zacskót, kiviszed a kukába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tippeket kedves kommentelõk igyekszem belõlük minél többet hasznosítani! Az elsõ hozzászólónak üzenném, h de, a leírásnak megfelelnek, közelebbrõl megnéztem õket, elég jó a szemem, azért igaz, h mégsem teljesen olyanok mint a szúnyogok! Habár mostanában már szinte alig van belõlük, azt is észrevettem, az sem mindegy kint milyen az idõjárás, hûvösebb, nedvesebb, esõs idõben kevésbé jönnek elõ v egyáltalán nem! Kevesebb is van belõlük! Manapság már nem engedem h bejöjjenek , még idõben, sötétedés elõtt becsukódom és ha kinyitom az ajtót azzal a mozdulattal be is csukom, mert ott gyûlnek össze a leginkább! Pillanatok alatt bejönnek de hál istennek nem kellett még drasztikusabb módszerhez folyamodnom! :)
Árvaszúnyogok?
A kérdező hozzászólása: hm...most megfogtál..létezik olyan is h árvaszúnyog? :O én még nem hallottam...lehetséges h ezek azok??
Én is most olvasgattam utána a neten, nézz képeket róluk és meglátod, hogy ezek árvaszúnyogok.
A kérdező hozzászólása: Szegények árvák :( Nincs se apjuk, se anyjuk :D Am köszi a választ utolsó kommentelõ! Hiszek neked! De már nem érdekelnek! Nincsenek! Eltûntek a színrõl! :)

Mik lehetnek ezek az apró hólyagok?

Elég csúnyán leégtem,kenegettem aloe verával,de elkezdett hámlani a hátam és a karom is. Észrevettem,hogy edzés után,ha leizzadok ilyen apró hólyagok jelennek meg a karomon (csak ott,mindkettőn), szerintem víz(?) van bennük. Kicsit viszket is egyébként, gondolom az izzadság hatására jönnek ki. Gondolom köze lehet a leégéshez,vagy az elhalt bőrréteghez. Szerintetek mi lehet?

Mik lehetnek ezek az apró "kinövések" a nyelv alján?

1 hete vettem észre, hogy pár vékony kinövés jelent meg a nyelvemnek az alján (kb. 3 mm hosszúak) és az oldala is érzékenyebb lett (az ízlel?bimbók megduzzadtak egy kicsit). Mostanában elég sokat betegeskedem, nem tudom ennek van-e hozzá köze.

Legjobb válasz: Igen, valószínüleg az egyik betegséged szövõdménye, ez általában 2-3 nap altt elmúlik, DE ha nõ, vagy rosszabodik /elkezd fájni, genny/vér/váladék jön belõle/ fordulj mindenéppen orvoshoz! Mégha egy jelentéktelen kicsinyke valami is, nem árt a biztonság!

Igen, valószínüleg az egyik betegséged szövõdménye, ez általában 2-3 nap altt elmúlik, DE ha nõ, vagy rosszabodik /elkezd fájni, genny/vér/váladék jön belõle/ fordulj mindenéppen orvoshoz! Mégha egy jelentéktelen kicsinyke valami is, nem árt a biztonság!

Mitől lehetnek ezek az apró pöttyök, kiütések?

10 hónapos kislányom kézfején,tenyerén, a lábfején, talpán apró kis piros pöttyök jöttek ki. Érezni nem lehet ?ket, nem viszket neki,láza nincs. úgy néz ki mint a háromnapos lázat követ? kiütések. Mi lehet ez allergia?

Legjobb válasz: Esetleg rózsahimlõ?!

Esetleg rózsahimlõ?!

Mitől lehetnek ezek az apró piros kiütések a kisfiamon?

A mellkasán és a hátán apró, halvány pöttyök vannak. 6,5 hónapos, amyatejes baba, de délben már "étkezünk". Sárgarépás-rizses borjúhúst evett. Répát és rizset már korábban kapott, csak a borjúhús volt új étel ma. Attól lehet?

Legjobb válasz: Igen,szerintem attól lehet,a húst egy kicsit kerüljétek,és figyelgesd,majd késõbb kínáld meg újra,én egy hónapot várnék.

Igen, szerintem attól lehet, a húst egy kicsit kerüljétek, és figyelgesd, majd késõbb kínáld meg újra, én egy hónapot várnék.

Az apró nyilallások lehetnek jósló fájások?

holnap leszek 37 hetes és két napja néha nyilallást érzek az alhasamba de 2 másodperc alatt el is múlik. Semmi más panaszom, tünetem nincs. Még a nyákdugó sem távozott.

Legjobb válasz: Lehet, igen, bár általában a jóslófájás inkább mensi szerû fájdalom. De ehhez társul a hüvely nyilallása, feszülés, alhasi fájdalom. Nyugi,semmi baj, nekem 32 hetes korom óta van ilyen, és egybenv agyunk:-) 36 hetes kismama

Lehet, igen, bár általában a jóslófájás inkább mensi szerû fájdalom. De ehhez társul a hüvely nyilallása, feszülés, alhasi fájdalom. Nyugi, semmi baj, nekem 32 hetes korom óta van ilyen, és egybenv agyunk:-) 36 hetes kismama

Konyhámat 2 napja ellepték apró fehér kukacok, mik lehetnek azok és honnan jönnek? Mindent kipakoltam és megnéztem. Főleg felfelé másznak a plafonra.

Legjobb válasz: Nem tudom mik lehetnek, nálam eddig kétszer voltak hasonló dögök. Az egyik kolónia a tarkababból jött, nem fõztem babot, így nem is figyeltem hogy már él :) a másik variációnál meg a szezámmag, és a búzadara volt tele. Ha már mindent átnéztél akkor jöhetnek a zacsik is. A lezártak is :) Bár a fehér kukacok inkább húsra engednek következtetni, no de az gondolom nem lehet.

Nem tudom mik lehetnek, nálam eddig kétszer voltak hasonló dögök. Az egyik kolónia a tarkababból jött, nem fõztem babot, így nem is figyeltem hogy már él :) a másik variációnál meg a szezámmag, és a búzadara volt tele. Ha már mindent átnéztél akkor jöhetnek a zacsik is. A lezártak is :) Bár a fehér kukacok inkább húsra engednek következtetni, no de az gondolom nem lehet.
Kb 1 centis vagy kisebb, közepesen vastag, és ész nelkül mászik mindenfelé? Légykukac, valamit beköptek és onnan kelt ki. Öt-hat naponként ujra kezdik rakni a petéket. egy hónap alatt milliószorosára képesek növelni a "létszámot". Alapos fertõtlenítés és takarítás, miután megtaláltad a gócot!
Dobd ki a liszteket, abban szeretnek lenni leonkább. És az összes hasonló, bezacskózott dolgot nézd át.

A szájpenész az mindig egy összefüggő fehér lepedék formában jelentkezik vagy apró fehér pöttyök is lehetnek?

Legjobb válasz: Lehetnek csak pöttyök is. De azért érdemes egy steril gézlappal ellenõrizni, hogy valóban az-e, lehet csak alvadt tej is. Tekerd az ujjadra a gézt, töröld át a baba száját, ahol a lepedék látszik! ha tej, az lejön, a szájpenész nem (vagy csak erõsebb törlésre, de azt ne csináld!). A szájpenészt egy gomba okozza, ahol megtelepszik, kis gombatelepek alakulnak ki, ezek a pöttyök. Amikor már egybefüggõ, akkor már nagyon elszaporodtak.

Lehetnek csak pöttyök is. De azért érdemes egy steril gézlappal ellenõrizni, hogy valóban az-e, lehet csak alvadt tej is. Tekerd az ujjadra a gézt, töröld át a baba száját, ahol a lepedék látszik! ha tej, az lejön, a szájpenész nem (vagy csak erõsebb törlésre, de azt ne csináld!). A szájpenészt egy gomba okozza, ahol megtelepszik, kis gombatelepek alakulnak ki, ezek a pöttyök. Amikor már egybefüggõ, akkor már nagyon elszaporodtak.
Folytatnám az elõttem válaszoló gondolatmenetét. Mikor már összefüggõ sürgõsen kezelni kell, mert amúgy is fájdalmas a babának, viszont ha nagyon elszaporodik végig halad a bélrendszeren. Ha a baba popsiján pöttyök vannak, vagy ilyesmi elváltozás akkor szinte biztos hogy a bélrendszerét is megtámadta. De ehhez azért sok kell. Mi borzasztó nehezen tudtunk tõle megszabadulni. Orvosunk valami hatóanyaggal kikevert rózsamézet írt fel, amit a gyógyszertárban kevertek ki. Az hatott.

Miért vannak a péniszem két oldalán apró fehéres pöttyök? Illetve mik lehetnek azok?

Ez miatt még soha nem szexeltem senkivel és már 22 éves vagyok. Félek kinevetnének vagy undorodva fordulnának el tõlem. Nem akarok nevetség tárgya lenni és alázva sem szeretném érezni magam.

Legjobb válasz: Ezzel nincs semmi baj az én páromén is van. Semmit nem zavar.

Ezzel nincs semmi baj az én páromén is van. Semmit nem zavar.
A kérdező hozzászólása: Túrós az eszed.
az túró lehet... most meg szappannal vagy ecettel..
# 9/10! Nem a mosdástól függ, hogy kinek van-e ilyen. Nem a makkon van neki sem, hanem a bõrén.
A kérdező hozzászólása: Erre csak azt tudom írni, hogy heheh. Amúgy meg rendszeresen mosdok, nem vagyok koszos ember.
Megmosni próbáltad már...? De úgy rendszeresen. Ne félj, nem harap meg.
nekem pld nem a makkon van, az durva....hanem a bõrön..néha beérnek és kinyomom õket.
Szerelem pöttyök. Valószínûleg szerelmes vagy valakibe, és ha nem vallod be neki, itt ütközik ki. Bárkivel elõfordulhat :)
A kérdező hozzászólása: Azért nem ilyen durvák és nem is ott vannak, ahol a képen lévõk. Ezek az enyémtõl azért jóval csúnyábbak.
[link] ha ilyenek nem kell vele foglalkozni! [link]
A kérdező hozzászólása: Egyébként már megvan, hogy micsoda. Zsírmirigyek, amik mindenki farkán megtalálhatóak, kinek több, kinek kevesebb mennyiségben. De azért köszönöm a trollkodni akaró kisgyerekek válaszát is.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!