Találatok a következő kifejezésre: Az apasági szülés elött mennyi (4 db)

Szülést előtt mennyi idővel érdemes megcsináltatni az apasági nyilatkozatot?

Április 20-ra vagyok kiírva, lényegtelen mikor csináltatjuk meg!? Szóval ha most akár jöv?héten csináltatnánk, akkor arra nem mondhatnák áprilisban, hogy "régi", ugye?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nem mondják, hogy régi. A babára szól, akire a nõgyógyásztól igazolást kapsz. Azért érdemes elõbb, nehogy koraszülés legyen, aztán nincs apasági nyilatkozat.
Mi kb. 3 hónappal elõbb csináltattuk meg, az önkormányzat kérte le, hogy nem élek élettársi kapcsolatban és nem vagyok házas. Az anyakönyvi kivonathoz viszont nem fogadták el, kellett kérnem közjegyzõtõl is, és azt mondták, hogy az a lényeges, hogy aznap, amikor a baba megszületik nem éltem-e házasságban, vagy élettársi kapcsolatban.
1. vagyok. Idén már megint nem kell semmi egyebet tenni, mint bemész az Anyakönyvi Hivatalba a pároddal, orvosi igazolással a fogantatásról és az irataitokkal és nyilatkozatot tenni. Eltörölték azt a közjegyzõs dolgot.

Az apasági nyilatkozatot szülés elött mennyi idövel kell megcsinálni? Idöhöz van kötve? (terhességi héthez)

ármikor befektethetnek,és idöbe elszeretnénk rendezni mindent.

Legjobb válasz: Szia.Nincs terhességi héthez kötve.Én 29 hetes voltam mikor csináltunk.

Szia.Nincs terhességi héthez kötve.Én 29 hetes voltam mikor csináltunk.
Szia!Bármikor el lehet intézni, én most fogom, 7.hónapban vagyok!
Akkor szeritnem csináld meg mielõbb. Orvostól terhességi igazolást kell kérni, onnan önkormányzat, hajadonsági igazolás, onnan okmányiroda az apával együtt. És ott megcsinálják. Szülés után azt hiszem már pénzbe kerül, mert át kell irni a nevet, ugyanis ha szülésig nem végzitek el, akkor automatikusan az anya nevét kapja vezetéknévnek.

Mennyi idővel a szülés előtt kell megcsináltatni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Szia. Leghamarabb a 28. héten adják ki a papírt, amit ki kell töltetni a dokival, és ezt kell majd vinni az anyakönyvvezetõhöz, önkormányzathoz stb. De arra ügyelj, hogy mindenképp legyen meg szülésig, mert addig ingyenes, viszont ha szülés után kéred, hogy az apa nevén legyen a pici, akkor már fizetni kell érte 10-15 ezer forintot. És az apasági nyilatkozat legyen a kiskönyvedben amikor mész a kórházba, mert ha nincs, automatikusan a te nevedre anyakönyvezik a kisbabát. Üdv 25 hetes kismama

Szia. Leghamarabb a 28. héten adják ki a papírt, amit ki kell töltetni a dokival, és ezt kell majd vinni az anyakönyvvezetõhöz, önkormányzathoz stb. De arra ügyelj, hogy mindenképp legyen meg szülésig, mert addig ingyenes, viszont ha szülés után kéred, hogy az apa nevén legyen a pici, akkor már fizetni kell érte 10-15 ezer forintot. És az apasági nyilatkozat legyen a kiskönyvedben amikor mész a kórházba, mert ha nincs, automatikusan a te nevedre anyakönyvezik a kisbabát. Üdv 25 hetes kismama
Szia!Nálunk a védõnõ kiad egy papírt a 32.héten, hogy mennyi idõs terhes vagyok, a doki pedig ráírja, hogy mikor várható a szülés.Azzal elmegyünk az önkormányzathoz, visszük még a személyi igazolványt, illetve a lakcímkártyát.Nálunk másra nincs szükség.Sok helyen olvastam, hogy el kell menni a gyámhivatalba is egy hajadoni igazolást kérni.Na erre nálunk semmi szükség.Békés megyei vagyok. 28 hetes kismama


Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!