Találatok a következő kifejezésre: Az apasági ki kell (3 db)

Az apasági nyilatkozathoz ki kell kérni új születési anyakönyvi kivonatot (az enyémet) vagy elfogadják a régit-eredetit is?

Legjobb válasz: Mi pont most voltunk a párommal elintézni az apaságit és semmi más nem kell hozzá csak az orvosodtol egy igazolás a terhességedröl na meg persze ti ketten a személyivel meg a lakcimkártyával!Ennyi!Hamar megcsinálják ott helyben az irodaban!

Mi pont most voltunk a párommal elintézni az apaságit és semmi más nem kell hozzá csak az orvosodtol egy igazolás a terhességedröl na meg persze ti ketten a személyivel meg a lakcimkártyával!Ennyi!Hamar megcsinálják ott helyben az irodaban!
Én is ma kérdeztem meg az önkormányzatnál, mi kell, és nem mondtéák a születési anyakönyvi kivonatot, csak a személyi , lakcímkártya, és nekem elég a terhes kiskönyv, mert bele van írva a szülés várható ideje.

Apasági nyilatkozatot lehet a netről letölteni? (Úgy értem azt a nyomtatványt, amit ki kell tölteni. )

Legjobb válasz: Szia. Szerintem nem,mivel ott oda kell adni az okmányokat és számítógéppel csinálnak meg minden papírt ill.3példányba...

Szia. Szerintem nem, mivel ott oda kell adni az okmányokat és számítógéppel csinálnak meg minden papírt ill.3példányba...
Így van személyesen kell bemenni az okmányirodába, és ott az anyakönyvvezetõ saját kezüleg írja meg a nyilatkozatot, az általatok odaadott iratok alapján (szig., lakcímkártya, terheskiskönyv)

Ha az apaság nem állapítható meg, mert egypetéjű ikertestvére van az apajelöltnek, akkor kinek kell gyerektartást fizetnie?

Csak elvi kérdés, de érdekelne, ilyen esetekben milyen döntés születne. Egypetéjű ikreknél a DNS-vizsgálattal nem lehet eldönteni, melyikük az apa; viszont a gyereknek járna gyerektartás, hiszen fel kell nevelni, ahhoz meg pénz kell.

Legjobb válasz: A törvények nem tudnak és nem is céljuk mindenre kiterjedni. Egy ilyen speciális ügyben (a körülményektõl függõen) egyedi ítélet születne, szerintem.

A törvények nem tudnak és nem is céljuk mindenre kiterjedni. Egy ilyen speciális ügyben (a körülményektõl függõen) egyedi ítélet születne, szerintem.
Technikailag nincs 2 egyforma DNS még az egypetéjûek esetében se. Ehhez alaposabb vizsgálat szükséges, amit nem szoktak elvégezni, mivel többszöröse az alap vizsgálat költségéhez képest. Amúgy vizsgálnák, hogy ki élt együtt az anyával számlák, lakcím... alapján, mint mikor nem volt még ilyen teszt.
Ilyenkor bukó van, hiszen ha mindkettõ tagadja és ugye bizonyítani meg nem tudják akkor... Egyébként egy ikerpár haveromék toltak már együtt nem egy nõt egyszerre, õk is agyaltak, h mi lenne:)
Amerikában volt ilyen eset, csak ott nemi erõszak miatt nem tudták elítélni a pasit, mert volt egy ikertestvére, aki nem vallott ellene, bizonyítani nem tudták, hiába volt spermanyom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!