Találatok a következő kifejezésre: Az apasági hol kell intézni (6 db)

Hol kell intézni az apasági nyilatkozatot Szegeden?

Legjobb válasz: Nem vagyok szegedi, de az Okmányiroda anyakönyvi részlegét keresd meg, mert õnáluk lehet intézni az apaságit.

Nem vagyok szegedi, de az Okmányiroda anyakönyvi részlegét keresd meg, mert õnáluk lehet intézni az apaságit.

Az apasági nyilatkozatot hol kell intézni? Az okmányirodában vagy a polgármesteri hivatalban?

És milyan okmányok szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: az orvostól kell a terhességrõl igazolás.az önkormányzatnál kell kérnek egy hajodonsági anyakönyvi kivonatot.ezekkel és az apával kell menni az okmányirodába.de kérdezd meg a védõnõt, lehet hogy helyenként változó az eljárás. boldog babavárást

az orvostól kell a terhességrõl igazolás.az önkormányzatnál kell kérnek egy hajodonsági anyakönyvi kivonatot.ezekkel és az apával kell menni az okmányirodába.de kérdezd meg a védõnõt, lehet hogy helyenként változó az eljárás. boldog babavárást
Szia En ugy tudom, h nalunk a polgarmesteri hivatalban intezik ezt az ugyet, legalabbis EN megkerdeztem ott, es Ok mondtak, h oda kell mennem a parommal, es az orvostol vitt igazolassal. Csak azt nem tudom, h korhaz milyen regi papirt fogad el, tehat, h 3 honapnal nem regebbi vagy 1 honapnal nem regebbit, ezt sajnos nem tudom.
Szia! Nálunk a Polgármesteri Hivatalban csinálják. Személyi kell, lakcímkártya, meg természetesen apuka és én. Nekem ezt mondták. És úgy tudom, hogy itt nincs érvényességi idõ, mint a házassági anyakönyvi kivonatnál. De kb. 2 hét múlva okosabb leszek, akkor megyünk megcsináltatni! :-) 28 hetes kismami

Hol kell intézni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk (Miskolc) az anyakönyvvezetõnél. Kell a dokidtól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról,és hogy hányadik héten jársz. És persze mindkettõtök papírjai (lakcímkártya,igazolvány). Ja,és személyesen kell megjelleni mindkettõtöknek.

Szia! Nálunk (Miskolc) az anyakönyvvezetõnél. Kell a dokidtól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról, és hogy hányadik héten jársz. És persze mindkettõtök papírjai (lakcímkártya, igazolvány). Ja, és személyesen kell megjelleni mindkettõtöknek.
Nekünk úgy volt hogy kellett kérni egy igazolást a dokitól a teherbeesés idõpontjáról, azzal az önkormányzatba, abba a kerületibe elvileg ahol szülni fogsz, és ott személyi, lakcim kártya, Tb kártya stb. És õk megirják az apaságit amit ott aláirtok. Ennyi!
Az orvostól kell egy igazolás a szülés várható idõpontjáról!Azzal elmész az önkormányzathoz+ a te papirjaiddal ott kérelmet kell irni hogy kérsz egy apasági nyilatkozathoz egy igazolást.Azzal az igazolással + az összes papirral irány a helyi gyámhivatal az apával együtt, és ott kiadják az apasági nyilatkozatot.Nem kell 30 napnál nemrégebbi papir!!akármikor megcsináltathatod.
Ha össze lennétek házasodva nem kellene az apasági, mert akkor automatikusan a férj nevére anyakönyvezik a picit.
Szia Mindenképpen az anyakönyvezetõhöz kell menni.
A védõnõd tud benne segíteni!
Szerintem a kerületi önkormányzatnál, talán a szociális osztályon....
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyunk összeházasodva, abban az esetben is az anyakönyvvezetõnél kell intézni?
Nálunk kellett egy papír is a népesség-nyilvántartóból egy igazolás, hogy hajadon vagyok!
ugyanígy volt nálunk is(Érd)
Ja terhes kiskönyv, stb is kell


Az Önkormányzaton belül hol kell intézni az apaságit? 29hkm

Legjobb válasz: Anyakönyvi osztályra, de a portán megmondják.

Anyakönyvi osztályra, de a portán megmondják.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ.
A kérdező hozzászólása: A X. kerületi Önkormányzatba milyen iratot szükségesek? Tudja valaki?
2 hete szerdán intéztem ott.Ha nem vagytok házasok, kell az okmányirodától kérni egy hajadonsági igazolást.He elvált vagy akkor a válási papír.A nõgyógyásztól kell egy igazolás a terhességrõl.Mindkettõtök személyi, és lakcímkártyája.
Az elejét rosszul fogalmaztam, mert ha házasok lennétek nem is kellene apasági :) Tehát a lényeg:lakcímkártya, személyi, hajadonsági igazolás, vagy válási papír, nõgyógyásztól igazolás a terhességrõl

Hogy és hol kell elkezdeni intézni az apasági nyilatkozatot?

Mik kellenek hozzá?Az igaz,hogy valahol fizetni kell érte? Én 18.kerületi vagyok.Ott hogy megy?Légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielõtt mész, hívd fel õket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielõtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!

A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielõtt mész, hívd fel õket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielõtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!
Nem volt sok idõ egyik helyen se, csak azért kellett hozzá két nap, mert természetesen az Üllõi úton máshogy van a félfogadás! :) Így volt kétszer fél óra kb, két egymást követõ napon. A földid. :)
2. vagyok Nézd meg jól a dátumot az orvosi igazoláson, mert nekünk azt is elb...a a doki, 3x mentünk vissza az anyakönyvi hivatalba mire sikerült a nyilatkozatot megtenni. (szülés elõtt 2 nappal)
Szia én is 18. kerületi vagyok, tavasszal csináltattuk. Elõször menj be az okmányirodával szemben lévõ részbe, ami a Batthyány u-ból nyílik, ott adnak neked igazolást, hogy hajadon vagy. Aztán be kell mennetek az Üllõi útra a nagy épületbe, ott azt hiszem 2. emelet, de majd az információ megmondja. Ja és kellett orvosi igazolás a nõgyógyásztól, h mikor fogant a gyermek és mikor fog megszületni. Remélem, nem hagytam ki semmit. Kérdezz! :)
Ha a gyermek megszületése után csináltatjátok, akkor kell érte fizetni, elõtte nem. Kiskönyv, személyi, lakcímkárta és eg igazolás kell hozzá a nõgyógyászodtól, amiben szerepel a fogantatás vélhetõ idõpontja és a szülés várható ideje. Ezt tudják a nõgyogyik, elég, ha annyit mondasz, hogy apaságihoz kérsz igazolást. Ha hajadon vagy, akkor néhány önkormányzat kérhet errõl igazolást, ezt a népességnyilvántartóban adják ki 2 perc alatt, ha elváltál, akkor pedig az errõl szóló jogerõs bírósági végzést kell bemutatnod. Persze apukának és Neked is személyesen kell megjelenned az apaságihoz.
Ja és nálunk se idõpont, se fizetni nem kell az önkormányzatnál.
A nõgyógyásztól kell egy igazolás + a személyigazolványok.
Sztem nem kell fizetni. Nézd meg a személyiket, mi úgy jártunk, hogy a páromé le volt járva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Kedves 18.kerületi! Ti mikor intéztétek? Mennyi idõ alatt sikerült?
A kérdező hozzászólása: Ja bocsánat, most látom hogy tavasszal! :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nektek már megvan a baba ugye ? :)
Meg, a kis puttony vasárnap lesz három hetes :) Neked mennyi van hátra?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a picihez! :) Én hétfõn leszek 30 hetes, úgyhogy kb. még 2 hónapom van! Mégegyszer köszönöm a segítségedet! Lehet még fogok kérdezni ha valami eszembe jut! :)

29 hetes terhes vagyok. Mikor kell intézni az Apaságit és a járandóságokat? Mik azok és hol intézik?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Apaságiról helyieket kérdezz mert az mindenhol másképp mondják(mást fogadnak el).Családi pótlékot, az Államkincstárnál, tgyást,majd gyedet a Társadalombiztosítónál. Ha csak gyes jár akkor azt is az Államkincstárnál.

Apaságiról helyieket kérdezz mert az mindenhol másképp mondják(mást fogadnak el).Családi pótlékot, az Államkincstárnál, tgyást, majd gyedet a Társadalombiztosítónál. Ha csak gyes jár akkor azt is az Államkincstárnál.
apaságit már intézhetitek!nálunk az önkormányzatnál kellett idõpontot kérni.odamász, aláirod és kész is. a járandóságok nagy részét csak a baba születése után tudod intézni!a tgyás(ha jár) ami igényelhetsz már a szülés kiirt idõpontja elõtt 28nappal.a többit utánna kell!(1x-i támogatás, családi pótlék ezelhez már kellenek a pici papirjai majd)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!