Találatok a következő kifejezésre: Az apasági hol (22 db)

Az apasági nyilatkozathoz a hajadoni igazolást hol kell kikérni?

Legjobb válasz: tényleg igaz hogy apaságit csak a 36.hét után lehet csináltatni mert a nyilatkozatnak 30 nap az érvényessége.

A kérdező hozzászólása: tényleg igaz hogy apaságit csak a 36.hét után lehet csináltatni mert a nyilatkozatnak 30 nap az érvényessége.
Nem csak 36. hét után lehet, ez régebben volt csak. Nem tudom mi az a hajadoni igazolás, nekem nem is kellett. A nõdokitól kell egy igazolás, azon rajta van kb. mikor fogsz szülni meg ilyenek. Általában az apaságit önkormányzatnál kell megcsináltatni, ott pedig nyilván van tartva, hogy házas vagy-e vagy sem.
Szia! Én pécsi vagyok, itt nem volt megszabva hányadik héttõl lehet megcsináltatni (sztem máshol sincs ilyen megkötés).Nálunk nem kellett semmilyen igazolás, hanem mind2õnk személyi igazolványa, és a kiskönyvem kellett. Érdeklõdd meg a helyi anyakönyvi hivatalban, mert úgy tudom eltérõek lehetnek a "követelmények". Üdv! 39 hetes km
Okmányirodában csinálják meg a hajadoni igazolást
Szia! A helyi önkormányzatnál állítják ki ezt az igazolást számodra, fizetni nem kell érte. Nekem annyit mondtak, hogy ez kell az apaságihoz, ill. mindkettõnk személyi és lakcímkártyája, terheskönyvem, valamint az orvostól kapott igazolás, hogy terhes vagyok (ez mondjuk elég vicces, hisz ott a kiskönyv, meg akkora hasam van...)Az apasági hitelesítéséért nálunk 2.300, - Forintot kell fizetni. Mi szerdán megyünk megcsináltatni. Itt nem mondták, hogy csak a 36. hét után lehet. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Szia én 30 hetes vagyok, ma megyünk ezt intézni. a doki adott a gondozoban egy igazolást hogy mikor estem teherbe(mintha tudná:) , és azzal meg kiskönyv, iratok kell menni az anyakönyvezetöhözm (Kaposvár) nekünk azt mondták hogy ingyenes és csak a 30. hét után lehet menni, pedig koraszülés hajlamos vagaok, de nem mehettem elöbb.

Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.

Hol kell intézni az apasági nyilatkozatot Szegeden?

Legjobb válasz: Nem vagyok szegedi, de az Okmányiroda anyakönyvi részlegét keresd meg, mert õnáluk lehet intézni az apaságit.

Nem vagyok szegedi, de az Okmányiroda anyakönyvi részlegét keresd meg, mert õnáluk lehet intézni az apaságit.


Székesfehérváron hol kell az apasági nyilatkozatot megcsináltatni?

Legjobb válasz: koch laszlo utcaban, de hivs fel Oket elotte, hogy egy ev alatt valtozott e a dolog...

koch laszlo utcaban, de hivs fel Oket elotte, hogy egy ev alatt valtozott e a dolog...

Csepelen hol lehet elintézni az Apasági nyilatkozatot? Milyen papírt kérnek hozzá?

Legjobb válasz: Anyakönyvi hivatal. Mindketten ott legyetek, szem. igazolvány. Ez arra az esetre, ha egyikötök sem volt még házas.

Anyakönyvi hivatal. Mindketten ott legyetek, szem. igazolvány. Ez arra az esetre, ha egyikötök sem volt még házas.
Az a legtisztább ha felhívod a kerületi önkormányzatot.Mi a X. kerben lakunk nekünk ezeket kérték:személyi, lakcímkártya, igazolás a nõgyógyásztól, az okmányirodából kellett egy családi állapotot igazoló papír (hajadonsági igazolás), de ha elvált vagy szerintem elég válási papír(de ebben nem vagyok biztos)

Az Önkormányzaton belül hol kell intézni az apaságit? 29hkm

Legjobb válasz: Anyakönyvi osztályra, de a portán megmondják.

Anyakönyvi osztályra, de a portán megmondják.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ.
A kérdező hozzászólása: A X. kerületi Önkormányzatba milyen iratot szükségesek? Tudja valaki?
2 hete szerdán intéztem ott.Ha nem vagytok házasok, kell az okmányirodától kérni egy hajadonsági igazolást.He elvált vagy akkor a válási papír.A nõgyógyásztól kell egy igazolás a terhességrõl.Mindkettõtök személyi, és lakcímkártyája.
Az elejét rosszul fogalmaztam, mert ha házasok lennétek nem is kellene apasági :) Tehát a lényeg:lakcímkártya, személyi, hajadonsági igazolás, vagy válási papír, nõgyógyásztól igazolás a terhességrõl

Tatabányán hol tudom elintézni az apasági nyilatkozatot? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Polgármesteri Hivatalban, fent az emeleten.

Polgármesteri Hivatalban, fent az emeleten.
Ha jól emlékszem, akkor ahogy felmész a lépcsõn hátra kell menni és ott az utolsó elõtti szoba, bár ugye attól is függ hogy milyen betûvel kezdõdik a neved.

29 hetes terhes vagyok. Mikor kell intézni az Apaságit és a járandóságokat? Mik azok és hol intézik?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Apaságiról helyieket kérdezz mert az mindenhol másképp mondják(mást fogadnak el).Családi pótlékot, az Államkincstárnál, tgyást,majd gyedet a Társadalombiztosítónál. Ha csak gyes jár akkor azt is az Államkincstárnál.

Apaságiról helyieket kérdezz mert az mindenhol másképp mondják(mást fogadnak el).Családi pótlékot, az Államkincstárnál, tgyást, majd gyedet a Társadalombiztosítónál. Ha csak gyes jár akkor azt is az Államkincstárnál.
apaságit már intézhetitek!nálunk az önkormányzatnál kellett idõpontot kérni.odamász, aláirod és kész is. a járandóságok nagy részét csak a baba születése után tudod intézni!a tgyás(ha jár) ami igényelhetsz már a szülés kiirt idõpontja elõtt 28nappal.a többit utánna kell!(1x-i támogatás, családi pótlék ezelhez már kellenek a pici papirjai majd)

Nagykanizsán hol kell elintézni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Neten nem találtam róla semmit! :/ Nézz körül googlen

Neten nem találtam róla semmit! :/ Nézz körül googlen
önkormányzaton (anyakönyvvezetõnél), a bíróságnál, a gyámhatóságnál
A lakóhely szerinti anyakönyvvezetõnél lehet intézni. Bemész a pároddal és mondod, hogy mit szeretnél.15- 20 perc az egész.
Nagykanizsa, Eötvös tér 16. ( Kék ház) Tel.szám 93/500-850

Mikor kell elintézni az apasági nyilatkozatot és hol? Nem vagyunk házasok, de nem az utolsó pillanatban szeretnénk rohangálni a papír után a párommal. Van erre szabály, hogy mondjuk ne legyen 30 napnál régebbi, vagy mindegy mikor?

Legjobb válasz: Öcsém szeptemberben intézte, a baba most decemberben született. Szerintem se hagyd az utolsó pillanatra. Az anyakönyvi hivatalban kell intézni.

Öcsém szeptemberben intézte, a baba most decemberben született. Szerintem se hagyd az utolsó pillanatra. Az anyakönyvi hivatalban kell intézni.
Nekünk a gyámhivatalon csinálták meg, õk foglalkoznak vele a mi kisvárosunkban. 27 hetes terhes voltam, mikor elintéztük.
A kérdező hozzászólása: köszi!
90 napnál régebbi okmányokat nem fogadnak el ha mentek szülni, tehát úgy idõzítsed a dolgot! :)
Utolsó vagyok! Nálunk a házasság kötõ terem alagsorában csinálják, ahol van az anyakönyvi iroda.
Második vagyok, mi túlléptük a 90 napot és nem szóltak egy kukkot sem, hogy nem jó a papír. De egyszerûbb, ha megkérdezed a kórházban, ahol szülni fogsz, az anyakönyvvezetõt. Mert ahogy látom mindenhol más a szokás.
Mi 32 hetesen csináltattuk. Pécsett az okmányirodában kell intézni. Szerintem a védõnõ meg tudja mondani, hogy a ti városotokban hova kell menni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!