Találatok a következő kifejezésre: Az apakomlexus Nagyon perverz dolog (1 db)

Az apakomlexus gyógyítható? Nagyon perverz dolog ez amúgy? Menjek el pszichológushoz?

Olyan szinten van kompl-om, h a korombeliek szinte egyáltalán nem érdekelnek, nem izgatnak, csak a nálam 15-20 évvel id?sebb pasik. 17 vagyok.

Legjobb válasz: Teljesen normális a Te korodban hogy az idõsebb férfiak tetszenek. Ez még önmagában nem apakomlexus.

Teljesen normális a Te korodban hogy az idõsebb férfiak tetszenek. Ez még önmagában nem apakomlexus.
A kérdező hozzászólása: De nem tudom, hogy ezt ki fogom-e nõni, ugyanis valszeg azért vagyok komplexusos, mert pár éve meghalt az apám, és kb. azóta vannak ilyen érzéseim.
Nem baj ha apakomplexusod van. Nekem is az van. 9 éves voltam mikor apukám meghalt, biztos azért. A mostani pasimmal 17 évesen jöttem össze, õ akkor volt 31.
Az apakomplexus kicsit korábban alakul ki, mint 17 év. Általában annál van intenzíven jelen, akikkkel apukájuk kisgyermek korban nem játszott eleget, nem bújhattak hozzájuk...és nem volt az az idõszak, amikor a kislány mindenáron csak az apukájához akart feleségül menni (ez a fiúknál is jelentkezik, csak anyukával). Felnõtt korban (lehet kicsit korábban is, mint 17 )a lányok ekkor minden idõsebb pasiban az apukát-meg nem élt szeretetet, biztonságot keresik. A te korodban egyébként is az idõsebb pasikra hajtanak a lányok, ugyanis a korodbeli fiúk még szinte gyerekesen viselkednek (lányok elõbb érnek), és egy bizonyos biztonságot éreznek az idõsebb férivel (van már munkahelye, lakása, autója), míg a korodbeliek még csak tanulnak.
Nézd, a volt férjem 12 évvel volt idõsebb nálam. A mostani párom és köztem 15 év van. Nem hinném, hogy apakomplexusom lenne. Egyszerûen az idõsebb pasikkal értem meg magam jobban.
A kérdező hozzászólása: Valószínû, h komplexusos vagyok, apám 30évvel volt idõsebb anyámnál, szal akár a nagyapám is lehetett volna. Nem sûrûn vett részt a nevelésemben (nem beszélve az alkohol-problémáiról). Most hogy kifejtettem tehát: Kinõhetem ezt valamikor? Mert én nem szeretném tovább vinni a családi hagyományokat (apai nagyszüleim közt is kb. 30év volt), normális, hétköznapi kapcsolatot szeretnék. (és ezzel nem ítélkezem a nagy korkülönbséges párok felett természetesen)
Szerintem ez csak rajtad múlik. Ha te nem akarsz 30 évvel idõsebb pasit, akkor nem olyat választassz, és nem az olyan korú férfiak között keresgélsz. Szerintem ez akaratfüggõ is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik ilyen pszichológiai betegség? (egy gonosz hang beszél a fejemben)

Kínos ez, még sosem mondtam el senkinek. Szóval hallok néha egy hangot, ami gonosz dolgokat mond azokra, akiket szeretek. Gonosz kívánságok, sértések stb... Ez nem én vagyok ,tudom, mert Isten után a családomat szeretem a leges-legjobban. Sokat imádkozok ezért, hogy ezek a hangok eltűnjenek. Mintha valami démon súgdosná a fülembe vagy nem is tudom. Ismert az ilyen betegség? El fog múlni? Azért kérdezem mert még meglehetősen fiatal vagyok. Nem akarok meghalni, de amikor éppen nagyon sok hang jön, mindig elképzelem, hogy jobb lenne ha nem lennék. Pedig tudom, hogy nem én vagyok a gonosz, hanem az a valami aami a fejemben van, de van hogy már beleőrülök. Van itt még aki ilyen?

18

Ma nagyon feledékeny vagyok, pedig én vagyok a család memóriája. Szerintetek miért van ez? :o

13/f

4

Depresszió és az alkohól?

A kérdésem azért írtam ki , 5 éve depressziós vagyok és a multkor aránylag már jó volt a kedvem alkohól nélkül. Utána a haverok mondtá hogy igyak és mióta ittam , azóta újra rossz a kedvem, szóval az alkohol depreszáns hatású ?
Soha nem többet nem isszok, nem ér anyit. 1 hete volt kb ez a incidens és azóta elég rossz a kedvem.

5

Ha nyugtatót szedek, amit orvos írt, fel ihatok fekete kávét? Én úgy tudom hogy a koffein izgatja az idegrendszert. Rosszul tudom?

Az a baj ha nem kávázok, migrénes fejfájásom lesz, mivel alacsony a vérnyomásom.

3

Utálok dolgozni, mit kéne tegyek, hogy ez változón?

30 éves vagyok, a saját vállalkozásomban dolgozok, elvileg olyan a munkám amihez jól értek és elvileg szeretem is csinálni. De 5 napból kb. 1 nap van amikor érdemben is képes vagyok munkát végezni, akkor megcsinálok annyit amivel saját magam és a kollégáim felé az látszik, hogy minden rendben. De persze, ez így nem igaz, mert ez csak a látszat a valóság, hogy hattáridőknél pedig 2-3 napig napi 20 órákat dolgozunk, hogy meglegyen minden időben.

Mit lehetne szerintetek tenni amivel képes lennék motiválni magamat?

7

Ismer valaki anya elvesztésére szakosodott pszichológust Bp-en?

A barátnőm (22 éves) másfél éve VESZTETTE EL AZ ANYUKÁJÁT, és képtelen feldolgozni, azóta elég súlyos depressziója van, hiába kezelte pszichológus.
Nagyon fontos lenne, hogy találjak egy olyan PSZICHOLÓGUSt, aki direkt EZZEL A TÉMÁVAL foglalkozik.
Tudna valaki ajánlani? Helyileg Zala megye, vagy Budapest lenne jó.
Kérlek egítsetek, adjatok tanácsot, hogy mit tehetnék!

2

Vannak még olyanok akiknél szintén erősebb a depressziós, szorongós hangulat reggelente?

Mitől lehet ez? Depressziós időszakom volt, ami már javult, jobban érzem magam. Reggel viszont még mindig nyomasztóan érzem magam, bár már az se annyira, szerencsére. De ahogy közeledik az este, fokozatosan elmúlik.

5

Mért vagdossa magát manapság annyi tinilány?

Rengeteg kérdés van a gyakorin, amiben önmagukat vagdosó tinilányokról van szó. Szerintem elég súlyos beteg lehet, aki ilyeneket csinál.

5

Normális, hogy nem tudok sírni?

15 éves vagyok, nem is tudom, mikor sírtam utoljára, nagyon régen lehetett... Nemrég történt velem egy meglehetősen megrázó dolog, ami megviselt, és legszívesebben sírtam volna órákig, de nem ment. Lehet, hogy fizikailag képtelen vagyok rá?

1

Tudnátok ajánlani megfizethető és nagyon jó pszichológust Budapesten?

Fontos, hogy pszichológus legyen, a pszichiáter úgyis egyből bogyókat ír fel. Én beszélgetni akarok a problémáimról és közösen megoldást találni.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!