Találatok a következő kifejezésre: Az apa meg (527 db)

Gyamügy vagy birosag? Kisfiam elment az apjaval, meg a mostani baratnöjevel nyaralni egy hetre.

vissza kaptam a gyereket,bezarkozott,nem beszelt.este kiderült hogy ö a lanyokkal aludt es a hateves kislany estenkent levette a fiam bugyijat es a kukijaval jatszott.a fiam 4 eves.lathatasi joga van az apanak,amit meg akarok valtoztatni.föleg ezek utan.ez szekszualis zaklatasnak minösül?hova menjek elöszörgyamugyre,vagy egyböl ügyved es birosag?

Legjobb válasz: Te jó ég.Szerintem elõször is beszélj az exeddel és a párjával.Hogy fordulhatott el elõ,hogy nem vették észre? Ha a kisfiadon úgy látod mélyen érintette a dolog vidd pszichológushoz(persze az apja és új nõje költségén). Õ azt is meg fogja neked mondani,hogy milyen jogi lépéseket tudsz tenni.Megmondom õszintén én sem engedném többet hozzájuk a gyerekemet,de ezt nem tudom,hogy tudnád az apát ettõl a jogától megfosztani.Beszéld meg vele,hogy látogassa nálatok a fiát,legalábbis most egy jó darabig.

Te jó ég.Szerintem elõször is beszélj az exeddel és a párjával.Hogy fordulhatott el elõ, hogy nem vették észre? Ha a kisfiadon úgy látod mélyen érintette a dolog vidd pszichológushoz(persze az apja és új nõje költségén). Õ azt is meg fogja neked mondani, hogy milyen jogi lépéseket tudsz tenni.Megmondom õszintén én sem engedném többet hozzájuk a gyerekemet, de ezt nem tudom, hogy tudnád az apát ettõl a jogától megfosztani.Beszéld meg vele, hogy látogassa nálatok a fiát, legalábbis most egy jó darabig.
Én arra lennék kíváncsi, hogy ezek a 6 év körüli lányok mit láthatnak, hogy egyáltalán eszükbe jut fogdosni a kisfiút. Leülnék az apával, megbeszélném a történteket, mert lehet, hogy nem is tud róla.A lányok nem az õ gyerekei, de ezek szerint már láthattak "dolgokat".Lehet, hogy a kisfiú elfelejti azt, ami történt, mert szerintem az ovodában is csinálnak ilyen dolgokat a gyerekek.
A családunkban volt hasonló eset.Sem a gyámügy, sem a rendõrség nem tett semmit, mert nem biztos.hogy megtörtént. A gyermekorvos javaslatára kerestek egy Igazságügy pszihiátert ( általában megye székhelyeken van ).Õ elbeszélgetett a gyerekkel, kb.egy órahosszát.Megállapította, hogy a gyerekkel megtörtént, amit mond.A tõle kapott szakvéleménnyel mentek el a rendõrségre, és megindult az eljárás.Ott az apa volt a bûnös, azonnal letartóztatták, börtön, és örökre eltiltás az apától. Utólag derült ki, hogy az Igazságügyi szakértõ hivatalból tett feljelentést.Az ügyvéd szerint, ha az anyuka nem tett volna feljelentést a szakvélemény birtokában, õt is felelõsségre vonhatták volna. Szerintem már csak azért is vizsgáltasd meg a gyereket, hogy valóban átélte-e a dolgot, és tudd, hogyan viselkedj a gyerekeddel.Sajnállak benneteket.
Semmi különöset nem látnak.EZ NORMÁLIS DOLOG.Ennyi idõs korban nézegetik a különbséget a kisfiúk és kislányok egymás között, hogy nekik másmilyen a pisilõjük.Ennyi és nem több.
10, 35-ös. Én nem értettem félre semmit. Akkor sem engedném a gyerekemet még egyszer ennek kitenni, NEM ENGEDNÉM EL AZ APJÁVAL!!!!!! Jöjjön apuka ezután látogatni ha így tud vigyázni a gyerekére. És igen, sajnos valóban az a valószínû, hogy semmilyen jogi vonzata nem lesz a dolognak.Persze nem a hatévest kellene elõvenni, hanem az anyját, mert oka van ha így viselkedik. Az apánál pedig úgy tûnik nincs biztonságban a gyerek, nem tud rá megfelelõen vigyázni. 1 voltam.
ájájájáj azt hiszem itt a válaszolók nagyon félreértik a dolgot, itt nem arról van szó, hogy az apa zaklatta a fiut, hanem egy 6 éves kislány. Így az ügynek az ég világon semmilyen jogi vonzata nincs és nem is lehet.
Bocs, de én nem tudom elképzelni, hogy emiatt lenne befordulva. Egy 4 éves gyerek még nem szexuális zaklatásként fogná fel azt, ha egy 6 éves a kukijával játszana. Mivel nem az, mert a 6 éves sem tudja, hogy mit csinál.
Nem akarlak elkeseríteni, de hat éves kor körül a szexuális(és nem szekszuális) érdeklõdés teljesen normális a kicsik között.Azért nem tilthatod el a gyereket az apjától, mert egy kislány megnézte a fütyijét.
Nem kell ennyire felfújni a dolgot!!!Egy 6 éves kislányról van szó?!Most komolyan azt mondjátok, hogy az apa, a hibás, ?Meg hogy ti soha többet nem adnátok oda neki?Az eszem megáll, komolyan!Nem tudhatta a te exed, hogy mi történt esténként a fiával, és ha a gyerek el is mondta neki, akkor, biztos nem hagyta volna.De nem mondta el neki, én úgy veszem le a szavaidból.Mégis éjszaka is fognia kellet volna a kezét??????Undorító dolog lenne eltiltani a gyereket emiatt tõle.Hiszen az apuka nem tudott errõl!DE HA tudott is errõl, ez már egy visszafordíthatatlan esemény!......Bisztos szereti az ex a fiát, különben nem vitte volna el nyaralni.Azt meg nem kérheted, hogy legközelebb, csak az apukával menjen a kisfiú nyaralni, az új barátnõ, meg a gyerekei maradjanak otthon.Ne VEDD EL A GYEREKET AZ APJÁTÓL, mert ezt a döntésedet, soha nem fogja neked megbocsátani.
......megbocsátani a saját gyereked!Elõzõ
Szia! Úgy tûnik, a kisfiadnak az eset komoly lelki traumát okozott. Vannak érzékenyebb gyerekek, akiket olyan dolgok is megráznak, amit más gyerek föl sem vesz. Bár lehet, hogy egy felnõtt számára egy 6 éves és egy 4 éves közt nincs nagy különbség, de egy 4 éves számára egy 6 éves hatalmasnak, nagynak, szinte felnõttnek tûnik, és viselkedésével kelthet félelmet benne. Szerintem ne vidd a kisfiút egybõl pszichológushoz, hogy ne kelts benne betegségérzetet. Inkább egyedül menj el hozzá, és tudd meg, hogy mi történhetett a kis lelkében, és hogy hogy tudsz neki segíteni feldolgozni az esetet, és hogy mit kell tenned az ellen, hogy újra megtörténjen. Még jobb lenne, ha ketten mennétek el a pszichológushoz a gyerek apjával (elõbb írtad, hogy jóban vagy vele), és akkor az apában is tudatosodik, hogy mi történhet a gyerekkel, ha nem vigyáz rá megfelelõen. Aztán megkérdezheted gyámügyestõl is, hogy mit tegyél, ha kinevet, hát kinevet, történt már ennél nagyobb tragédia is :) Lényeg, hogy a fiadban tudatosítsd, hogy nagyon jól tette, hogy elmondta, és legközelebb is csinálja ezt + biztosítsd arról, hogy te megvéded õt, hogy visszaálljon a biztonságérzete + tanítsd meg arra, hogy ha mégegyszer megtörténik, szóljon azonnal az apjának, kezdjen el kiabálni, hogy felébredjenek a felnõttek, stb. Feljelenti viszont nem érdemes. Rámegy az összes pénzed az ügyvédi költségre, a perköltségre, plusz ha veszítesz (ami a magyar jogrendszert ismerve sajnos elég esélyes), akkor még fizetheted az apa ügyvédi költségét is. Magyarországon a gyermekvédelem sajnos nem túl fejlett.
Ez teljesen normális, vagyis megesik. A gyereknek ez ugyan olyan mint a teste többi része, a kislánynak is, Nem akart rosszat csak játszott. De ha te megijeszted agyereked esetleg az csapódhat le benne, hogy anya haragszik ha a lányokkal játszom , - ha nõkkel szexelek(késõbb) Jobb az ilyet természetesen, vagy viccesen felfogni. Vagy ilyen szivárvány-gyereket akarsz te is nevelni? Nem könnyû kisfiút nevelni egyedül, nekem sem volt az. Menj el a területileg illetékes nevelési tanácsadóba , é s kérj idõpontot pszichológustól aki ovisokkal szokott foglalkozni. ingyen fogad, és jó tanácsokat fog adni. Addig érdemes menni, míg nics semmi bajotok, tényleg tanácsadó, adnak normális-egészségeseknek is szívesen tanácsot. Mi is voltunk a gyerekekkel és sokat megszívleltünk.Kellemes élmény különben, érdemes. és ha ilyenek vannak, késõbb is fel tudod hívni tanácsért, magyarázatért.
Ti mit csináltatok az oviban? Sose néztétek meg, másnak mi lehet a nacijában?
Megismétlem az elõzõ választ: Kielégítõ magyarázat hiányában a testi különbségek megfigyelése szorongást okozhat. A szülõ zavarba jövése, titokzatoskodása vagy haragja, a kitérés, az elégtelen vagy hamis magyarázat elveheti a gyermek kedvét a kérdésektõl. Ugyanez áll a gyermekek eredetére és születésére irányuló elsõ kérdésekre is, amelyek szintén a 4. életév körül jelentkeznek. A HETEROerotika fejlõdésének LEGFONTOSABB területe a HASONLÓ KORÚ trsakkal folytatott erotikus játék és kommunikáció. Ennek elõfordulási aránya fokozatosan emelkedõ tendenciát mutat.A résztvevõk NINCSENEK mindig tudatában a játék szexuális jellegének. Legismertebb formájuk a „papás-mamás” és a „doktor játék”: lényegük a nemi szervek megtekintése vagy megérintése.
Valószinüleg a kislány látta mit csinál anyu+"apu" az ágyban és utánozta mert utánzás alapjáan(is)tanulunk.Jogi következménye akkor lessz ha a kislány nem szabad akaratábol nézte végig az ágyjelenetet.Én is az igazság ügyipszihológust javasolnám.
Én nem mennék sem gyámügyre sem bíróságra, de apukával alaposan elbeszélgetnék, hogy az új családjában mi a módi. Mert ha a Te fiadat is érinti ez, ugyanis érintkezik az új nõ gyerekeivel akkor igenis közöd van hozzá. Egyébként akik azt írják anyuka túl reagálja, az hagyja ezt a saját gyerekével.Nem azt írta egyszer elõfordult, hanem "esténként levette a fiam bugyiját, és a kukijával játszott"Ez már nem ugyan az, mint amit természetes kíváncsiságnak nevezhetünk.És ha a gyereket zavarta, vajon miért nem szólt az apjának ha a kislány nem hagyta békén?Azért ez jó kérdés nem?Ha bizalmas jó kapcsolata lenne az apával akkor tudna róla, és nem az anyáról feltételezné azt, hogy Õ találta ki. Hát én egy jó darabig nem engedném a gyerekemet oda, hanem jöjjön az apa látogatni.Ha nem felel meg ez így neki, akkor természetesen jogi útra vinném az ügyet, de a gyerekemet akkor sem hagynám.
A kérdező hozzászólása: egyaltalan nem utalom az apjat kedves valaszolo, es jo kapcsolatban vagyunk, nekem is van csaladom..söt.
én biztos kiakadnék ha ilyen történne a gyerekkel, ha 4 éves akkor is, nyoma marad, mégha burkoltan is.
A problémát te okozod a hisztiddel a kisfiadnak.attól, hogy utálod az apját meg az apja új nõjét, még nem kell felfújni a dolgokat.
Most már ne foglalkozz ezzel! A te ijedtséged nagyobb kárt okozhat benne, mint az az ártatlan kis játék. A hatéves kislány (és a négyéves fiú sem) nem gondolt semmi rosszra. Majd máskor kapjanak külön ágyat. Ezért szoktak külön sz
Túlreagáltad. Meg tudlak érteni, nyilván nem feltétlen szimpatizálsz a férjed új barátnõjének családjával. Így sokkal rosszabb színben látod a dolgokat, mintha nem lennél érzelmileg érintett. Verébre lõsz ágyúval. A fiad szótlansága a váltás miatt van, az elszakadás miatt. Az enyémek is mindig ilyenek voltak, mikor a mamáéktól hazakerültek. Nincs semmi baja.Két nap múlva a régi lesz. Nem kell megijeszteni! http://www.szexualpszichologia.hu/pszicfej.html "Az óvodáskorú gyermeknél olyan szexuális megnyilvánulások is jelentkeznek, amelyek társas viszonyt feltételeznek (heteroerotika). Ilyen pl. a saját meztelenséggel kapcsolatos viselkedés, aminek két fõ formája: a magamutogatás (exhibicionizmus) vágya és öröme, valamint a szégyenlõsség (rejtõzködés), amely az elõbbinek túlkompenzálása vagy reakcióképzõdménye. Mindkettõ jellegzetesen emberi, nem veleszületett, hanem tanulással szerzett viselkedési tendencia. A szégyenlõsséget különösen könnyen megtanulja a gyermek, ha a szülõk maguk is szégyenlõsek, ha otthon is tilos a meztelenség. A mások meztelenségére irányuló kíváncsiság kielégítésének két fõ módja: mások megfigyelése és a szóbeli közlések útján beszerezhetõ információk. Kielégítõ magyarázat hiányában a testi különbségek megfigyelése szorongást okozhat. A szülõ zavarba jövése, titokzatoskodása vagy haragja, a kitérés, az elégtelen vagy hamis magyarázat elveheti a gyermek kedvét a kérdésektõl. Ugyanez áll a gyermekek eredetére és születésére irányuló elsõ kérdésekre is, amelyek szintén a 4. életév körül jelentkeznek. A heteroerotika fejlõdésének legfontosabb területe a hasonló korú társakkal folytatott erotikus játék és kommunikáció. Ennek elõfordulási aránya fokozatosan emelkedõ tendenciát mutat. (Tehát nem igazolódott a S. Freud által feltételezett „latencia periódus”). A résztvevõk nincsenek mindig tudatában a játék szexuális jellegének. Legismertebb formájuk a „papás-mamás” és a „doktor játék”: lényegük a nemi szervek megtekintése vagy megérintése. Eleinte minden gyermek elsõsorban az anyjával azonosul. A nemi azonosságtudat kialakulása folytán aztán a fiúknak át kell állniuk az apára. Ám, ha a fiú azonosul az apjával, akkor azzal a nemi szereppel is azonosul, amit az apa az anyával szemben gyakorol. Így a fiú az anyjával is „férfiként" próbál viselkedni. Ez a hozzá való érzelmi viszonyának gyakran kifejezetten erotikus színezetet ad: a fiú esetleg valósággal szerelmes lesz az anyjába, s féltékeny lesz az apjára. Ezt a drámai konfliktust nevezte Freud Ödipusz-konfliktusnak. Ma már úgy tûnik ugyan, hogy ez nem általános lélektani törvényszerûség, de elõfordulhat. A lényeg az, hogy a gyermeknek meg kell tanulnia a vele azonos nemû szülõ nemi szerepét, de azt is, hogy lemondjon a nemi szereppel járó, felnõttes kiváltságokról, s elfogadja saját, gyermekies nemi szerepét. Ennek óriási szocializációs jelentõsége van." http://www2.hu-berlin.de/sexology/HUDOK/html/gyermekek.html http://www.szexterapia.hu/index.php?m=print&aid=25
Itt az apa a felelõs mivel elvitte, az õ felügyelete alatt történt, én abbol is botrányt csinalok, ha odaadom egészségesen, és vissza hozzák megfázva, betegen.
A kérdező hozzászólása: Probaltam beszelni az apaval.azt allitja csak en talaltam ki ezt az egeszet.es ö nem hiszi el
Es ti a doktor jatekot es a papas mamast ugy szoktatok jatszani, hogy egymas nemi szerve piszkaljatok???? Mert a kerdezo azt irta, hogy estenkent a kislany lehuzta a kisfiu gatyojat, es a kukijaval jatszott! Nagyon egyertelmu, es termeszetes itt mindenkinek, hogy a 6 eves lany a 4 eves nemi szervevel jatszik. Amikor ennyi idosek voltatok ti is igy csinaltatok?

Apasági nyilatkozatot hol lehet csináltatni, és hogyan, ha az apa még nem töltötte be a 18. életévét? Mennyibe kerül, meddig tart, és mik a feltételek?

Legjobb válasz: Mindkettõtöknek be kell mennetek a lakcím szerinti önkormányzatra szem.ig-val, lakcímkártyával, és tajkártyával, valamint az orvosodtól egy igazolással, hogy mikor estél teherbe, és mikorra várható a gyermek születése(én ilyen nyomtatványt a védõnõmtõl kaptam), és mivel az apa nincs 18 éves kellenek az õ esetében a szülõk is, és rögtön meg csinálják díjmentesen, kb. fél óra alatt.

Mindkettõtöknek be kell mennetek a lakcím szerinti önkormányzatra szem.ig-val, lakcímkártyával, és tajkártyával, valamint az orvosodtól egy igazolással, hogy mikor estél teherbe, és mikorra várható a gyermek születése(én ilyen nyomtatványt a védõnõmtõl kaptam), és mivel az apa nincs 18 éves kellenek az õ esetében a szülõk is, és rögtön meg csinálják díjmentesen, kb. fél óra alatt.
Ugyan ott, ahol a felnõtteknek. 16 éves kora után már tehet apai elismerõ nyilatkozatot. Személyi igazolvány kell hozzá, meg lakcímkártya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Azt esetleg még meg tudod mondani, hogy kell-e hozzá szülõ? Mármint az õ szülei közül.
Legjobb tudomásom szerint nem kell, de ebben azért nem vagyok 100%-ig biztos. Egyszerûbb lenne betelefonálni az önkormányzathoz (vagy nem tudom hol van nálatok az anyakönyvi hivatal), ott meg fogják mondani, és akkor megspóroltok egy utat magatoknak. Mert ha még nem született meg a baba, akkor kell mindenféle, pl. orvosi igazolás a szülés várható idõpontjáról, meg asszem most valamit variáltak is, hogy az anyától kell igazolás arról, hogy nincs regisztrált élettársi kapcsolata, stb. Meg ugye mindenképp úgy lehet csak apai elismerõ nyilatkozatot tenni, ha egyszerre van jelen mindkét szülõ, mindkettõnek alá kell írnia.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)

Törppicúrnak ki az apja meg az anyja? Xd

Legjobb válasz: Az apja Hókuszpók, az anyja törppapa

Az apja Hókuszpók, az anyja törppapa
A kérdező hozzászólása: my god ... ^^
Amúgy a mese szerint a gólya véletlenül vitte nekik, és valaki teljesen másé.
A kérdező hozzászólása: na igy már érthetoo . :D khm kmh ...
A kérdező hozzászólása: egyébként az melyik részben volt az a golyás én sose láttam 0.0 xdd
A kérdező hozzászólása: hogy kell onnan kikeresni csomo van ..xddd


Dragon Ballban Goku Jr. -nek ki az anyja és az apja meg a nagyapja?

Legjobb válasz: Muten Roshi a fogadott nagyapja , apja Saiyan volt , de ez majd csak a Zed-ben fog kiderülni ha jól emlékszem.

Muten Roshi a fogadott nagyapja , apja Saiyan volt , de ez majd csak a Zed-ben fog kiderülni ha jól emlékszem.
A kérdező hozzászólása: Goku Jr.-nek Pan unokájának, kis Gokura értettem.
A kérdező hozzászólása: unokájára*

Miért van az, hogy mostanában a kisgyerekek az apjuknak meg az anyjuknak aztmondják, hogy mama, meg papa?

ez csak nekem furcsa? átveszik ezt a ,,hülye" angol/amerikai szokást itt is.Sztem egy anya legyen anya,ugyanígy egy apa is maradjon apa, a mama meg a papa meg maradjon meg a nagyszül?knek..vagy nem? vagy csak én vagyok ezen fennakadva? 18/L

Legjobb válasz: Meg fogsz lepõdni, de párom (27 éves) mamának szólítja az anyukáját. Nekem is furcsa, de neki a nagymama az a nagymama, az anya meg mama anyát jelent neki. Az apját apunak szólítja, nem papázik. Nekem is ugyanaz a "helyes", mint neked kérdezõ. 20/L

Meg fogsz lepõdni, de párom (27 éves) mamának szólítja az anyukáját. Nekem is furcsa, de neki a nagymama az a nagymama, az anya meg mama anyát jelent neki. Az apját apunak szólítja, nem papázik. Nekem is ugyanaz a "helyes", mint neked kérdezõ. 20/L
József Attila Mama Már egy hete csak a mamára gondolok mindíg, meg-megállva. Nyikorgó kosárral ölében, ment a padlásra, ment serényen. Én még õszinte ember voltam, ordítottam, toporzékoltam. Hagyja a dagadt ruhát másra. Engem vigyen föl a padlásra. Csak ment és teregetett némán, nem szidott, nem is nézett énrám s a ruhák fényesen, suhogva, keringtek, szálltak a magosba. Nem nyafognék, de most már késõ, most látom, milyen óriás õ - szürke haja lebben az égen, kékítõt old az ég vizében.
Nem, egyetértek veled. Igaz, én ezt még nem hallottam. Ismerek kisgyerekeseket, de azok a gyerekek apát-anyát mondanak. 24/L
Tényleg felesleges ez a Mama-Papa megszólítás. Kavarodás lehet belõle. Pl. nekem van egy rokonom, a gyerekeik így szólítják õket. Bár õk külföldön élnek, így ez érthetõ, de amikor hazajönnek, a gyerekek kicsit össze vannak zavarodva gondolom, mikor mi Mamának a nagymamámat szólítjuk. Szóval egy itthon élõ családban ez felesleges, az összes rokon nem fog áttérni, így meg félreérthetõ, hogy mikor ki kirõl beszél.
én meg egyetértek a kérdezõvel, énis egyre többet hallom, h mamázzá, meg papázzák az apjukat..és mert így tanítják nekik (nekik:a kis Szamantának, meg Herkusenek)... ennyire muszály a nyugatiakhoz hasonlítanunk??
Én is ezt mondom a szüleimnek hogy mama és papa. A nagyszüleim nem élnek, egyiket sem ismertem soha. A testvéreim mind anyut és aput (néha mama, papa) mondanak de senkit nem zavar hogy én így beszélek! Én vagyok a legkisebb, és szerintem a szüleimet egyáltalán nem érdekli hogy amerikában mi a divat, sõt nem is tudják hogy amerikában ez a divat, de fõleg én nem tudtam akikor kicsi voltam, mivel senki nem mondta nekem, én magamtól hívom így õket! Csak te vagy ezen fenakadva, nincs ebben semmi rossz. Teljesen természetes dolog! Amikor valaki a keresztnevén szólítja a szüleit, na az a nemnorális! Ha lennének nagyszüleim akkor is így szólítanám õket, mert ez csak egy megszólítás nem ettõl fogom szeretni vagy tisztelni õket. 18L, testvéreim meg 30 fölöttiek, ezt csak azért írom, mert még az sem igaz ezek szeirnt hogy manapság lenne divat.
Az egyik amerikás rokonom eleve úgy tanította a fiának, hogy õ a "Mami" a nagymama meg "nagyi", érdekes az apját õ is apának hívja! Sajnos egyre többen majmolják ezeket a dolgokat, mert "trendy" egyesek szerint. A munkahelyemen is lassan több angol kifejezést hallok, mint magyart, pedig a cég magyar, és magyarországon is dolgozom... :(
Nem csak nyugaton van ez, az oroszok ugyanúgy mam-t mondanak az anyjuknak... Szerintem egyébként teljesen mindegy hogy most anyát vagy mamát mond valaki. Kavarodás maximum egy kívülálló számára lehet..
Nekem meg az furcsa és bántja a szemem, hogy divat lehülyézni az amerikaikat és szokásaikat. Bár ez esetben nem gondolnám, hogy ez amerikai/angol szokás lenne. Lévén õk NEM magyarul beszélnek, hanem angolul és náluk így szólítják a szülõket, (nem a nagyszülõket. Az már viszont egy hülye magyar szokás, hogy majmoljuk õket, ami fordítva soha nem történhetne meg.
*Herkulesnek
Kedvenceink temetõje
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ :)
Tulajdonképpen szabálytalan, amit írok: Azét emlékeztem erre a jelenetre, s a filmre, mert - bár nem szeret ezt a mûfajt - ez tetszett. Mégpedig azért, mert a gyomorforgató részek (félfejû fickó pl.) voltak a legszelídebbek. Frászt lehetett kapni viszont ártatlan dolgoktól. Pl. ez a kamionos dolog. Idilli, kedves-szerelmes délután. Süt a nap, meg minden. S egyszer csak átrobog a kamera felett a kamion. A fürdõkádas résznél is mást várnál. A macska is este a fán. Jó rendezés volt.

Mit tehetnék? Első tisztázásként, hogy megértsétek a kérdést: szüleim elváltak és az apámmal meg a barátnőmmel (egy közeli ismerősünk gyereke) szoktunk járni lovagolni, hetente rendszeresen. Folytatás lent.

Viszont a nagynéném közbeszólt hogy lovaglás közben az ember csak hordoztatja magát mint egy lisztes zsák, hogy az nem sport, ennyi er?vel a fotelben is ücsöröghetnék a teraszon, annak is több értelme lenne. (folytatás lent)azt mondta beszélni fog anyámmal és apámmal, hogy ne lovagolhassak többet. amiért 3ast kaptam egy felelésre anyám azt mondta a következ?re nem mehetek el. pedig 3as tanuló vagyok és szerintem teljesen megszokott dolog a 3as meg a 2es dolgozat minden nap jön bel?lük 5-6 darab meg szaktanárik. szerintem a nagynéném volt benne! de én folytatni akarom a lovaglást. miért nem értik ezt meg? és miért m?veli ezt a nagynéném hiszen nem az anyám! amióta így lovaglás-ellenessé vált azóta az anyám mindig morog és kiabál, gyakran pofoz. miért csinálják ezt?! 13 éves vagyok már megérthetnék hogy akkor sem fogok jógázni meg tévé el?tt súlyokat emelgetni. hogyan gy?zhetném meg ?ket hogy azt csinálhassak amit akarok? (jó nem mindenben de legalább ezt megengedhetnék) próbáltam már toporzékolva, szépen kérve, bociszemmel, normálisan, üvöltve és hisztizve, sírva és ironikusan de sehogy se válik be.

Legjobb válasz: Próbálj meg jól tanulni! Persze, ez most olyan szörnyû tanárosan hangzik, de lehet, hogy az segíthet! Viselkedj szépen, lehetõleg hozz jó jegyeket, segíts a szüleidnek a takarításban, stb. Legyél mintagyerek. A szüleid ennek örülni fognak, és ha egy kis idõ múlva újra megkéred õket, talán engednek majd... :)(azonkívül: beszélgess úgy telefonon a barátaiddal a lovaglásról, és hogy milyen szomorú vagy, úgy, hogy a szüleid is hallják, de ne látszódjon úgy, hogy te direkt elõttük beszélgetsz errõl; rajzolj lovas képeket, ilyesmik ;))

Próbálj meg jól tanulni! Persze, ez most olyan szörnyû tanárosan hangzik, de lehet, hogy az segíthet! Viselkedj szépen, lehetõleg hozz jó jegyeket, segíts a szüleidnek a takarításban, stb. Legyél mintagyerek. A szüleid ennek örülni fognak, és ha egy kis idõ múlva újra megkéred õket, talán engednek majd... :) (azonkívül: beszélgess úgy telefonon a barátaiddal a lovaglásról, és hogy milyen szomorú vagy, úgy, hogy a szüleid is hallják, de ne látszódjon úgy, hogy te direkt elõttük beszélgetsz errõl; rajzolj lovas képeket, ilyesmik ;))
Eszükbe jutott, hogy nem lesz az úgy jó, hogy 13 éves gyerekként már 2-es-3-as jegyeid vannak és most próbálnak tanulásra bírni ilyen formán. Amúgy ha belegondolsz még egy normális középiskolába se fogsz bekerülni ilyen jegyekkel. Szép jövõ ha már most itt tartol... Valami valamiért. Ha ilyen fontos a lovaglás tanulj! Merem feltételezni, hogy ennyi dolgod van csupán.
A kérdező hozzászólása: tanulok én. igyekszem! de diszgráfiás vagyko és csak ennyit tudok kihozni magamból. 4es alá a legjobb jegyem. de nem örültek neki hogy megdöntöttem a "rekordom" hanem leszidtak hogy ötösre is megírhattam volna. tesibõl van csak 5ösöm meg rajzból, és azt mondta az anyám meg a nagynéném hogy haszontalan tantárgyak mi hasznát fogom venni? erre azt mondtam hogy akkor csöves leszek, csak hogy kiakasszam õket. nem tudom valahogy direkt fakasztom a balhét. ez valami agybaj nálam vagy mi?! :(
Nagynénédnek nincs köze hozzá. Apád mit szól a helyzethez? Lehet, hogy igazából õ a "bosszú tárgya", nem te...
A kérdező hozzászólása: utolsónak igaza lehet... erre még sosem gondoltam.

SOS. Szegény kisbaba csak sírt, az apja meg futott vele. Mit gondoltok erről?

fél órája el?ttünk veszekedni kezdett egy pár,aztán egyre durvább lett,a férfi szerintem ivott is..elakarta venni az anyától a kisbabát,és már rángatta a kezéb?l,az anyuka is sírt mert nem kapta vissza,meg akislány is mert az apja ráncigálta,aztán meg ezután elkezdett futni a gyerekkel,de úgy hogy a gyerek már a lábánál lógott,el is esett vele..rossz volt nézni,már kimentünk és szóltunk,hogy hagyja abba,de nem foglalkozott vele a férfi,és futott a gyerekkel,aztán alány is futott utánuk,hogy visszakaphassa,már a rend?rséget is felhívtuk,mert a babakocsit emg itt hagyták,földön sapka,és szegény gyerek csak sírt,mire idejött a rend?r,már addigra visszajött apasi ababával,belerakta a babát és eltolta,szegény kisbaba...nézni alig bírtam..pár hónapos kislányról van szó...most idegesít hogy mi lesz vele ezekután!:(

Legjobb válasz: Te jó ég! Jól tettétek, hogy hívtátok a rendõrséget!Még a hideg is kirázott ahogy olvastam a soraidat!El is esett vele, remélem nem lett baja! Anyuka is megjelent? Rendõrség mit csinált?

Te jó ég! Jól tettétek, hogy hívtátok a rendõrséget!Még a hideg is kirázott ahogy olvastam a soraidat!El is esett vele, remélem nem lett baja! Anyuka is megjelent? Rendõrség mit csinált?
Csak a gyermeket sajnálom, hogy ilyen körülmények közt nõ fel:(
Hasonló esetnek voltam én is a szemtanúja kb 2 éve...a nõ be volt rúgva kegyetlenül és elesett biciklivel, hátul meg a kb 2-3 éves kislánya ült.Szegény gyerek úgy sírt meg minden..a nõ meg állandóan elesett vele...közbe mi boltba voltunk ugyebár..és ezt az egészet megelégelte az eladó..és el akarták venni a nõtõl agyereket, nehogy baja legyen, mi meg addig hívtuk a rendõrséget....de szegény gyereket cibálták össze-vissza..durva volt...jah meg anõ váltig állította, hogy milyen józan..pedig megállni nem bírt :S
Én azt gondolom errõl, hogy nem ártana a csávó fejébe egy sörét.... Sajnos ez ellen nem sokat lehet tenni. Ilyen mindig is volt, van, lesz is... sajnos. :( Biztos szörnyû lehetett látni.
Én azt gondolom, hogy cigányok voltak. De ha nem akkor sajnálom a kisbabát.
Anya a hibás, hogy suttyó alakkal állt össze.
Egy normális ember nem tesz ilyet, tuti van benne vonóval.Szegény kislány.
Szegény kisbaba :(
Szerencsétlen kisbaba, hogy ilyen élete legyen. :(
Sajnos vannak ettõl durvább helyzetek is:( A gyámügy meg nem foglalkozik vele. Ennyit ér a magyar állam...
durr bele a fejébe az összesnek, kivéve a baba, azt még lehet nevelni
Az anya a hibás, mert idióta a pasija? Persze, mindig a nõ a hibás, logikus... Én a nõt és a babát is nagyon sajnálom, szörnyû lehet így élni.
Sajnos csak a vezetéshez kell jogsi, én nem értem ezeket az embereket. Remélem hivatalos ügy lesz belõle, és a gyámügy ellenõrzi õket.
A kérdező hozzászólása: rendõrség...semmit, idejött, de már addigra nem voltak itt, házba nem mehet be, lehet már hazaértek, vagy nem tudom, szörnyû volt, én 14 éves vagyok, de nagyon aggódtam, pár hónapos kislány, lógott a kezébõl...anyukám ment ki és már szólt nekik hogy adja vissza a kisbabát az anyukának, (nem cigányok vagy valami egyébként) és szegény kislány csak sírt, már a kislány lábai az apja térdénél lógtak, de az a h_ülye pasi csak futott vele..és elég csúnyán beszélt a lánnyal.. a lány meg sírt nagyon mert nem kapta vissza, aztán futott a pasi után h add vissza, nagyon kétségbe volt esve!:(
Szörnyû, hogy mik vannak.
A kérdező hozzászólása: Na most pofázzá jóskagyerek!!!
Hát izé aszittem tesók vagyunk. De izéé ha verekedni akarsz akkor én veled vagyok tesvírem. Tedd el a rákba aztat a bézbózütlõt elég vót belülle
hegyek között völgyek között zakatol a vonat
Maunika só forevör xD
Hovatetted a zsíroskenyeret? Megetted? Megettem Várjál csak megdeglessz.XD
Aszittem, csak viccöltök. Bár azé a bézbózütõ kicsit erõs vót.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!