Találatok a következő kifejezésre: Az apa lehet császármetszéskor (3 db)

Szült valaki a Honvéd Kórházba császármetszéssel? Bent lehet az apa a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia! Én még csak most fogok szülni és elvileg természetes úton, de szülõszoba-látogatáson voltam már bent. Ott megmutatták, hogy hol a császáros mûtõ és mellette van egy helyiség, mûtõre nézõ nagy ablakkal, ahova a megszületett csecsemõt viszik át ellátni, karszalagot tenni rá, lemérni és úgy emlékszem, apuka azon a helységen lévõ nagy ablakon át követheti nyomon a császármetszés folyamatát. Ahogy vége, már õ viszi vissza anyának a babát és maradhatnak hármasban. Nem állítom, hogy a mûtõben nem lehet bent apa, de én ennyire emlékszem ezzel kapcsolatban. Viszont ha felhívod a szülõszobát, vagy elmész a bemutatóra, nagyon szívesen megmutatják, elmondják, mi és hogy :) Boldog babavárást!

Szia! Én még csak most fogok szülni és elvileg természetes úton, de szülõszoba-látogatáson voltam már bent. Ott megmutatták, hogy hol a császáros mûtõ és mellette van egy helyiség, mûtõre nézõ nagy ablakkal, ahova a megszületett csecsemõt viszik át ellátni, karszalagot tenni rá, lemérni és úgy emlékszem, apuka azon a helységen lévõ nagy ablakon át követheti nyomon a császármetszés folyamatát. Ahogy vége, már õ viszi vissza anyának a babát és maradhatnak hármasban. Nem állítom, hogy a mûtõben nem lehet bent apa, de én ennyire emlékszem ezzel kapcsolatban. Viszont ha felhívod a szülõszobát, vagy elmész a bemutatóra, nagyon szívesen megmutatják, elmondják, mi és hogy :) Boldog babavárást!

Császármetszésnél a nyíregyházi kórházban az apa mennyire lehet jelen a születésnél? Hogy zajlik ott a császármetszés? Ajánlanátok egy jó aneszteziológust is?

Iker babáink sajnos elég rosszul fekszenek( medencevég? és haránt) így a jöv? héten meg kell keresni egy aneszteziológust.A dokimnak végül is mindegy, mert t?le kérdeztem,hogy ajánlani nem tud-e valakit.Remélem lesz aki tud majd válaszolni.

Legjobb válasz: 8 éve szültem itt császárral. Apa elvégezte az eggyütt szülés tanfolyamot + befizettük az alapítványi pénzt.Elõ ször normál szülésnek indult, de nem tágultam és a szívhang sem volt túl jó. A dokim a császár mellett döntött. Átvittek a mûtõbe és EDA-t kaptam. A párom csak ablakon keresztül nézhette a mûtétet. Nem tudom, hogy azóta változott-e a helyzet. Aneszteziológusunk nem volt, mivel nem altatásban csinálták.Egyébként a dokik szoktak ajánlani valakit, akivel szívesen dolgoznának. Talán Benedek doktor aki szülész+anesztes is.

8 éve szültem itt császárral. Apa elvégezte az eggyütt szülés tanfolyamot + befizettük az alapítványi pénzt.Elõ ször normál szülésnek indult, de nem tágultam és a szívhang sem volt túl jó. A dokim a császár mellett döntött. Átvittek a mûtõbe és EDA-t kaptam. A párom csak ablakon keresztül nézhette a mûtétet. Nem tudom, hogy azóta változott-e a helyzet. Aneszteziológusunk nem volt, mivel nem altatásban csinálták.Egyébként a dokik szoktak ajánlani valakit, akivel szívesen dolgoznának. Talán Benedek doktor aki szülész+anesztes is.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm a választ.Én két éve szültem a kisfiamat, és elvégeztük a tanfolyamot, bár látogatási tilalom miatt nem lehetett bent.Az nem volt császár.Most iker fiaim nem jól fekszenek, ezért lesz császár.De olyan híg agyam van, hogy elfelejtettem mit mondtak a tanfolyamon a császáros szülésre.Az érdekelt volna, hogy a mûtét elõtt ott lehet-e velem, vagy sem.Meg azt tudom, hogy kísérheti a fiúkat, ha megszületnek, vagyis akkor így volt.Azért köszönöm, hogy írtál.A dokimat kérdeztem, hogy ajánlana-e egy aneszt.-t, de nevet akkor nem mondott, szóval szerintem neki mindegy.
Szerintem, ha programozott császár, akkor nem lehet benn. Esetleg ha megszülettek a babák , akkor bemehet. De ezt ne vedd tutinak ez csak az én eszme futtatásom.:)
A kérdező hozzászólása: Értem, hát ez is valami, nem tudom hogy felejthettem el, mondjuk a fiamnál fel sem merült a császármetszés, így nem is igazán figyeltem, amikor a császáros szülésrõl beszélt a szülésznõ.
Szia! Nekem 6 és 8 éve volt prog. császárom, illetve a jövõ héten lesz a 3. :-)! Én Benedek dr.t kértem fel anestesnek, most is õt szeretném, de pillanatnyilag szabadságon van, talán a jövõ héten már lesz! Apuka: nekem az elõkészítésnél végig bent volt, egyágyas szülõszobában vártuk, hogy sorra kerüljek. A mûtétet üvegfalon keresztül nézhette végig, majd a picivel volt. Még varrtak engem, amikor õ már visszajött, és mutatta, hogy minden rendben, jól van a pici. Nekem nagyon, jó volt, hogy végig láttam Õt, még ha nem is lehetett mellettem. A baba "rendberakását" végig kamerázta, igy felvéve hamarabb láttam a babát, mint ahogy kihozták nekem az elsõ szopizáshoz. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon köszönöm a választ!Teljesen megnyugodtam.Nekem remélhetõleg csak két hét múlva lesz császárom, vagy inkább azután, bár ezt az ikrek döntik el, és Leskó doktor úr.De nagyon jó ha elõkészítésnél is bent lehet, meg utána mehet a babákkal.De jó hogy írtál!Sok sikert és jó egészséges a harmadik babának is!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó beírótól kérdezném, hogy hogy vannak?Gondolom már otthon vagy a harmadik babáddal.Változott valami azóta, hogy túl vagy a császáros apás szülésen?Vagy minden úgy ment ahogy írtad? Remélem egészségesek vagytok és minden jól ment, egészségesek vagytok, és most már otthon élvezitek a nagycsaládos létet. Üdvözöl: az ikres kismama, aki még szerencsére nem szült meg és 37. héten is túl van!

Az apa bent lehet császármetszéskor?

Legjobb válasz: Igen ben lehet,és még el isvághatja a köldökvezetéket.

Igen ben lehet, és még el isvághatja a köldökvezetéket.
De nem mindenhol! Nálam nem lehetett bent, ez teljesen korházfüggö.Kérdezz rá a korházban ahol szülsz.32hetes kismama:)
Ezt álltalában kórháza válogatja. Bár szerencsére én mind három gyermekemet és remélem a negyediket is simán szültem/szülöm, de abban a kórházban ahol szültem az apa bemehetett a császárra ha az anyát nem altatták, hanem gerincbe érzéstelenítették. Még akkor is ha nem volt fogadott orvosuk. Érdemes utána kérdezni.
Az én férjem bent lehetett, minden protekció nélkül.
Császárnál általában nem engedik be az apukát, de kérdezz rá az orvosnál. Mellesleg az elsõ válaszadónak üzenem, hogy köldökzsinór, nem köldökvezeték.
A mûtõ elvileg steril környezet, oda nem nagyon kellene egyébként sem bemászkálni.
Ez kórhátfüggõ, Pesten a Péterfy S. Utcai Kórházban bent lehet az apa.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!