Találatok a következő kifejezésre: Az apa bent lehet (20 db)

Mezőtúron Dr. Berényi Mátyásnál az apa bent lehet a 12. heti ultrahangvizsgálaton? Magánorvosom.

Legjobb válasz: A 12. heti ultrahangot (és a 18. hetit is) csak és kizárólag Mike doktor végzi, és igen, bent lehet minden ultrahangon az apuka. :)

A 12. heti ultrahangot (és a 18. hetit is) csak és kizárólag Mike doktor végzi, és igen, bent lehet minden ultrahangon az apuka. :)

Az apa bent lehet császármetszéskor?

Legjobb válasz: Igen ben lehet,és még el isvághatja a köldökvezetéket.

Igen ben lehet, és még el isvághatja a köldökvezetéket.
De nem mindenhol! Nálam nem lehetett bent, ez teljesen korházfüggö.Kérdezz rá a korházban ahol szülsz.32hetes kismama:)
Ezt álltalában kórháza válogatja. Bár szerencsére én mind három gyermekemet és remélem a negyediket is simán szültem/szülöm, de abban a kórházban ahol szültem az apa bemehetett a császárra ha az anyát nem altatták, hanem gerincbe érzéstelenítették. Még akkor is ha nem volt fogadott orvosuk. Érdemes utána kérdezni.
Az én férjem bent lehetett, minden protekció nélkül.
Császárnál általában nem engedik be az apukát, de kérdezz rá az orvosnál. Mellesleg az elsõ válaszadónak üzenem, hogy köldökzsinór, nem köldökvezeték.
A mûtõ elvileg steril környezet, oda nem nagyon kellene egyébként sem bemászkálni.
Ez kórhátfüggõ, Pesten a Péterfy S. Utcai Kórházban bent lehet az apa.

Hány ember lehet bent szülésnél? úgy értem, az apukán kívül lehet-e bent még valaki az anyával? Konkrétan Salgótarján érdekelne, de más városból írók válaszát is megköszönöm.

Ha bemehet más is, kell engedélyt kérni hozzá az orvostól vagy szülésznõtõl? Volt esetleg olyan, hogy valakinél tanulók voltak bent? (ápoló, szülésznõ, orvos)

Legjobb válasz: Én a Bajcsyban szültem (Bp.), bent volt a férjem és anyukám is. Nem emlékszem, hogy kérdeztük-e bárkitõl, hogy bentlehetnek-e, de nem szóltak hogy gond. (A fejemnél ültek mindketten.) Szerintem ha aszoba mérete engedi, lehetnek bent többen is, a mellettünk lévõ nagy szobában kb. 7en voltak bent a csajszi mellett végig. Egy nõgyógyász-tanuló fiú is volt bent, õ a beöntéstõl a végig, a "rendbetételig" bent volt, de megkérdezték, hogy beleegyezem-e, hogy bent legyen.

Én a Bajcsyban szültem (Bp.), bent volt a férjem és anyukám is. Nem emlékszem, hogy kérdeztük-e bárkitõl, hogy bentlehetnek-e, de nem szóltak hogy gond. (A fejemnél ültek mindketten.) Szerintem ha aszoba mérete engedi, lehetnek bent többen is, a mellettünk lévõ nagy szobában kb. 7en voltak bent a csajszi mellett végig. Egy nõgyógyász-tanuló fiú is volt bent, õ a beöntéstõl a végig, a "rendbetételig" bent volt, de megkérdezték, hogy beleegyezem-e, hogy bent legyen.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :) még írjatok, kíváncsi vagyok rá, hogy máshoz hogy mûködik.
Pécsett bent volt a férjem, anyukám és a szülésznõm.
Kistarcsán anyukám volt bent, csak 1 ember jöhetett be. Nem kellett szólni senkinek, kérdezték egybõl, h apás szülés lesz-e, mondtam h nem, nagymamás :)
Kedves 3-as. Az alapeset, hogy van bent szülésznõ. Ha nem saját, akkor az épp ügyeletes. Kedves Kérdezõ! Nálunk nem kérdés, csak apuka lesz bent :) Viszont hallottam már, hogy apukán kívül még egy ember volt bent.
Nem alapeset a szülésznõ. Nem ül melletted végig, mert több kismama is szülhet, ha õ ügyeletben van. A fogadott szülésznõm végig mellettem volt: reggel 6-tól: felvettük otthon (indítás volt), elõkészített, majd a szülõszobán bekötötte az oxit, császárnál intézte a köldökzsinór levételt, és utána is velem volt az õrzõben és õ hozta a fiamat is szopizni és sokat beszélgettünk még a mûtét után és mivel õ ott volt, a fiam is velünk lehetett. Általában bizonyos idõközönként benéz a szülésznõ, de nincs végig melletted.
A szülés volt a kérdés, nem a vajúdás kedves utolsó!
Honnan tudod, mire kíváncsi a kérdezõ? Ne oktass már ki, légy szíves. Ha nem erre volt kíváncsi, majd közli Õ. Ha oktató kórház, akkor aláíratják veled, hogy hozzájárulsz, hogy tanulhassanak "rajtad", de ehhez a beleegyezésed kell. Valahol a vajúdás alatt nem lehet bent hozzátartozó, mert erre külön helység van, ahol több kismama van együtt, amíg be nem indul a szülés és csak utána kerül szülõszobára. Helyileg kellene érdeklõdni, általában szerveznek a szülészeteken látogatást, ahova még pocakkal el lehet menni és ott fel lehet tenni, ha bármilyen kérdésed van.

Szült valaki a Honvéd Kórházba császármetszéssel? Bent lehet az apa a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia! Én még csak most fogok szülni és elvileg természetes úton, de szülõszoba-látogatáson voltam már bent. Ott megmutatták, hogy hol a császáros mûtõ és mellette van egy helyiség, mûtõre nézõ nagy ablakkal, ahova a megszületett csecsemõt viszik át ellátni, karszalagot tenni rá, lemérni és úgy emlékszem, apuka azon a helységen lévõ nagy ablakon át követheti nyomon a császármetszés folyamatát. Ahogy vége, már õ viszi vissza anyának a babát és maradhatnak hármasban. Nem állítom, hogy a mûtõben nem lehet bent apa, de én ennyire emlékszem ezzel kapcsolatban. Viszont ha felhívod a szülõszobát, vagy elmész a bemutatóra, nagyon szívesen megmutatják, elmondják, mi és hogy :) Boldog babavárást!

Szia! Én még csak most fogok szülni és elvileg természetes úton, de szülõszoba-látogatáson voltam már bent. Ott megmutatták, hogy hol a császáros mûtõ és mellette van egy helyiség, mûtõre nézõ nagy ablakkal, ahova a megszületett csecsemõt viszik át ellátni, karszalagot tenni rá, lemérni és úgy emlékszem, apuka azon a helységen lévõ nagy ablakon át követheti nyomon a császármetszés folyamatát. Ahogy vége, már õ viszi vissza anyának a babát és maradhatnak hármasban. Nem állítom, hogy a mûtõben nem lehet bent apa, de én ennyire emlékszem ezzel kapcsolatban. Viszont ha felhívod a szülõszobát, vagy elmész a bemutatóra, nagyon szívesen megmutatják, elmondják, mi és hogy :) Boldog babavárást!

Szegedi klinikán császárnál bent lehet az apa?

Minden oltása megvan, azt tudjuk, hogy természetes szülésnél bent lehet, mert megkérdeztük, de lehet, hogy császár lesz holnap és nem kérdeztem meg a dokit, hogy abban az esetben is bent lehet e apuci. Ha nem, akkor legalább utána találkozhat a babával a látogatási tilalom ellenére?

Legjobb válasz: Szia,sajnos azt nem tudom,hogy császárnál bent lehet-e az apa(ha altatásban végzik,akkor tuti nem),de én úgy tudom,hogy a látogatási tilalmat feloldották.

Szia, sajnos azt nem tudom, hogy császárnál bent lehet-e az apa(ha altatásban végzik, akkor tuti nem), de én úgy tudom, hogy a látogatási tilalmat feloldották.
nem, nem lehet bent, sem altatásnál, sem epidurális érzéstelenítésnél. legalábbis 1 évvel ezelõtt ez volt, de gondolom, nem változott semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 9:54-es válaszoló: honnan hallottad, hogy feloldották a tilalmat? A honlapjukon még nem szerepel és máshol sem olvastam. Bár nagyon jó lenne!:)
Ha viszont apa csak heti 30 órát dolgozik, akkor kérheti õ a gyest.
Nem lehet. Úgy van a törvényben, hogy az a szülõ (és csakis õ), aki 2010. 12.31-én kapta a gyest, jogosult 03.31-ig továbbra is igénybe venni. Tehát vagy te kapod március 31-ig vagy elbuktok két havi gyest. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni, hogy most leadtok egy papírt nekik, hogy a férjed lemond 12.30-cal a gyesrõl, te pedig megigényled, tehát visszamenõlegesen. Szerintem hívd fel õket, biztos ami biztos.
Ha apa nem dolgozik, akkor persze. Ha apa dolgozik, akkor te kaphatod a gyest március 31-g, utána nem jár neked sem már munka mellett. Apának már most se jár munka mellett, de ha nincs bejelentett állása, akkor nem kell hozzá semmi, te lemondod, apa ugyanazzal a nappal megigényli és kész.
Második vagyok: helyesbítenék. A válaszom arra az esetre vonatkozott, ha mindketten dolgoztok fõállásban. Ha a férjednek nincs munkahelye, akkor természetesen kaphatja a szóban forgó két hónapra a gyest.

18 hetes uh-on bent lehet az apa?

minden alkalommal dolgozott most éjjeles és látni szeretné hogy milyen az uh.neki is egyféle élmény lenne.

Legjobb válasz: mindig bent lehet veled, minden vizsgalaton.

mindig bent lehet veled, minden vizsgalaton.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ!örülök:)
Bent lehet nálunk is mindig.
Igen, velünk is benn volt. És nagyon élvezte! :-)))
Nálunk már az ajtóra ki van írva az ultrahangnál hogy, csak a vizsgált személy lehet bent így oda nem jöhet be velem a párom és képet sem adnak meg kell várnia a 4D ultrahangot. Sajnálom Õt és nekem is rosszul esik jó nektek hogy be lehet menni.
A kérdező hozzászólása: pff szegény párod!szerintem neki is egy élmény.na meg orvoson is múlik.remélem összejön és beengedik.
Szia! Nálunk pl.(Nyíregyházán) senkit nem engednek be a kismamával a kórházba egyik kötelezõ uh-ra sem.
Kórháza válogatja, de általában bent lehet. Vigyél videót, vegyétek fel, az is élmény, ha visszanézi az ember:-)
A kérdező hozzászólása: ez jó ötlet:) erre nem is gondoltam

Az apa folyamatosan bent lehet a szüléskor?

Legjobb válasz: A vajúdás kezdetétõl a baba megszületéséig volt bent a férjem. Utána a babát fotózta, ahogy fürdették, öltöztették. :-)

A vajúdás kezdetétõl a baba megszületéséig volt bent a férjem. Utána a babát fotózta, ahogy fürdették, öltöztették. :-)
Igen, ha nincs semmilyen komplikáció. De miután megszületik a baba, úgyis vele lesz elfoglalva. Ja és nem muszáj neki elvágni a köldökzsinórt.
Már törvény szerint bármilyen családtagod ott lehet!És természetes, hogy bekell öltözni.
igen veled lehet csak birja a vért:D
A vajúdás kezdetétõl velem volt.Sajna császármetszésre került a sor és olyan természetességgel nyomták a kezébe a steril ruhát, hogy az már meglepõ volt. Igazán megható, hogy még a mûtõben is odafigyelnek a kismama érzéseire és nem szakítják el tõle az apukát.:) :)

Mit csináljak? Lehet elköltözünk és van egy kinti cicám sose volt oltva mert az apám nem szereti a macskákat és nem érdekli őt és hát nem is költ oltásra a cicának. És a cica bent lenne mert lehet hogy panelba költözünk.

Lehet elköltözünk és van egy kinti cicám sose volt oltva mert az apám nem szereti a macskákat és nem érdekli ?t és hát nem is költ oltásra a cicának.És ha olyan helyre megyünk ahol nincs kert pl panel vagy nem is tudom akkor a cicának bent kéne lennie persze az apámat meg kéne err?l gy?zn?m mert mondtam hogy én a macskám nélkül sehova nem megyek.És hát a cica már 7 éves lessz még életében nem látott orvost és ha még is beoltanánk akkor is el kaphatnánk t?le valamit még ha oltva is van?Mert egy légtérben egy olyan cicával aki még csak nem is volt beoltva az nem valami jó.És egyáltalán hozzá tudna szokni a benti élethez?És mennyi lenne neki az oltás?Milyen oltásokat kapna?El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Az oltás arra kell, hogy a többi macskától ne kapjon el betegséget. Ha eddig nem volt oltva, akkor ha csak emberekkel fog érintkezni, már felesleges is. Az ivartalanításra mindenképpen érdemes gyûjteni, betegségeket lehet megelõzni vele, és nem fog tüzelni sem, ami elég kelelmetlen dolog egy lakásban... Nehogy emiatt akarja kidobni apukád! Most tavasszal sok helyen vannak kedvezményes ivartalanítási akciók, érdemes körülnézni. Sajnos az apukákat nem könnyû meggyõzni, de nálunk két pasit is átneveltek a bundások, aki eredetileg nem szerette õket. :)

Az oltás arra kell, hogy a többi macskától ne kapjon el betegséget. Ha eddig nem volt oltva, akkor ha csak emberekkel fog érintkezni, már felesleges is. Az ivartalanításra mindenképpen érdemes gyûjteni, betegségeket lehet megelõzni vele, és nem fog tüzelni sem, ami elég kelelmetlen dolog egy lakásban... Nehogy emiatt akarja kidobni apukád! Most tavasszal sok helyen vannak kedvezményes ivartalanítási akciók, érdemes körülnézni. Sajnos az apukákat nem könnyû meggyõzni, de nálunk két pasit is átneveltek a bundások, aki eredetileg nem szerette õket. :)
Kombinált oltást fertõzõ betegségekre. Mondjuk ezek akkor is fontosak lettek volna amikor kinti cica volt, hiszen ott még könnyebben elkaphatott volna valamit. Veszettség ellen a csak szobai cicát nem kell oltani. (Amíg kertben volt, kellett volna) Meg kell tanulnia macskaalomba végezni a dolgát. Nem tudom, hogy fiú vagy lány, de ha fiú és nem akarod, hogy jelölgessen, azaz összespriccelje a lakást, vagy ha lány akkor nagyon szenvedjen amikor tüzel, akkor ivartalanítani is kéne. Ez egy kis mûtét, amin hamar túl van és sok betegséget is megelõz. Biztos meg tudja szokni, õ már nem egy kölyökcica akinek szörnyen sok mozgásra van szüksége.
A kérdező hozzászólása: Kislány cica de az biztos hogy az apám nem költene arra hogy ivartalanítsuk:(És más megoldás nincs erre az ivartalanításon kívûl?
Szerintem elég egy tüzelést végighallgatnia és egy hét vernyákolás után õ szalad vele az orvoshoz. :) Van hormontabletta is, de az hosszútávon daganatokat okozhat.
Akkor egy idõre tedd félre az ivartalanítást. Vagy gyûjtsél rá Te pénzt! Oltást mindenképpen kell kapnia és bolha ellen is kezelni kell, mert a macska élõsködõi az emberben is meg tudnak maradni. Egy-egy oltást kb 2500-3500 ft között mozog. A bolhacsepp pedig kb 1600ft. Féreghajtás kb 200ft, de ezt 3-4 havonta ismételni kell, akár kinti, akár benti a cica. Azzal pedig számolni kell, hogy fel fog menni a konyhaasztalra, konyhapultra, szekrényekre. Ezzel is számolj, ha apukád nem szereti a macskát. Gondold meg, hogy esetleg jobb lenne-e egy felelõs gazdához adni költözés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Nekem is az a véleményem, hogy oltásokat akkor kell kapnia, ha kijár a szabdba, ha emberekkel él nem szükséges az oltás. Mi is ketesbõl költöztünk emeletesbe és természetesen vittük a cicámat is, semmi gond nics vele. Elvittem orvoshoz, Õ is azt mondta nem szükséges semmilyenvédõoltás, mivel nem érintkezik más állatokkal és nem jár ki a szabadba, max, ha mi is ott vagyunk és látjuk. az enyém is lány, ha kiindul elviselhetetlenül nyávog pár napig, az ivartalnítást nem ajánlják idõsebb macskáknál, a fogamzásgátló valóban daganatot okozhat, ezért mi csak akkor adjuk be, ha már látjuk a mozgásán, hogy ki fog indulni és ekkor is csak kisebb dózisban (hiszen fiúkkal nem találkozhat), ami éves szinten kb. 3 db tabletta, ha elkésünk vele hát magunkra vessünk.
7 éves macska aki a szabadban nevelkedett és ott volt az élete, nem fogja megszokni a panelt! Én azt javaslom ne kínozd meg szegényt ezzel. Nekünk van 3 házimacskánk. Oltás kellett nekik, vártuk az orvost és bezártam a macskaajtót. Hát én sajnáltam már õket, ahogy észrevették, hogy nem lehet kimenni... Kaparták az ajtót, nyávogtak, rosszul voltak. És ez csak 1-2 óra volt. Nem az életük hátralevõ része. Szóval én nem javaslom a panelba költöztetést.

Ha a gyermekem Németországban született (2010-ben), az apja és én is magyar állampolgárok vagyunk, (így ö is az lett) lehet e valamennyi idö után automatikusan német, esetleg kettös állampolgár? Ha ö lehet én is megkaphatom utána?

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülõ sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így mûködik.

én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülõ sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így mûködik.
A kérdező hozzászólása: ezért kérdezem... A konzulátuson zagyváltak vmit, hogy 8 év után mi is megkaphatjuk egy ismerös emlegetett valami 4 évet, én sem tudom. Nem mintha ez lenne a legfontosabb csak gondoltam, ha lehetösege van ra. Sajnos mindenki mást mond, minden portálon mást írnak, még a konzulátuson sem tudnak megegyezni, hogy is van pontosan. Ha majd egyszer világos lesz a helyzet...
jah én is félreértelmeztem kicsit a kérdést. tehát ti még most is ott éltek? és már elég régóta? mert akkor más lehet a helyzet.. sõt ha már annyi ideje akkor tényleg nem kizárt hogy megkaphatjátok ti is.. azt hittem hogy csak épp kint született a gyerek de ti itthon éltek már.
A kérdező hozzászólása: egészen pontosan 5 éve élünk kint és úgy tervezzük, szeretnénk még maradni. A magyar állampolgárságomat nemnagyon szeretném feladni, ha kettösre mód van úgy megfontolnám. Bár lehet nincs rá lehetöség, akkor úgysem aktuális.
az én nagyim amcsiba ment és amikor az unokatesóim megszülettek, automatikusan amerikai állampolgárok lettek de a nagyim ettõl még nem lett amerikai állampolgár és ez tuti így volt40 évvel ezelõtt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!