Találatok a következő kifejezésre: Az apa bent (39 db)

Mezőtúron Dr. Berényi Mátyásnál az apa bent lehet a 12. heti ultrahangvizsgálaton? Magánorvosom.

Legjobb válasz: A 12. heti ultrahangot (és a 18. hetit is) csak és kizárólag Mike doktor végzi, és igen, bent lehet minden ultrahangon az apuka. :)

A 12. heti ultrahangot (és a 18. hetit is) csak és kizárólag Mike doktor végzi, és igen, bent lehet minden ultrahangon az apuka. :)

Az apa bent lehet császármetszéskor?

Legjobb válasz: Igen ben lehet,és még el isvághatja a köldökvezetéket.

Igen ben lehet, és még el isvághatja a köldökvezetéket.
De nem mindenhol! Nálam nem lehetett bent, ez teljesen korházfüggö.Kérdezz rá a korházban ahol szülsz.32hetes kismama:)
Ezt álltalában kórháza válogatja. Bár szerencsére én mind három gyermekemet és remélem a negyediket is simán szültem/szülöm, de abban a kórházban ahol szültem az apa bemehetett a császárra ha az anyát nem altatták, hanem gerincbe érzéstelenítették. Még akkor is ha nem volt fogadott orvosuk. Érdemes utána kérdezni.
Az én férjem bent lehetett, minden protekció nélkül.
Császárnál általában nem engedik be az apukát, de kérdezz rá az orvosnál. Mellesleg az elsõ válaszadónak üzenem, hogy köldökzsinór, nem köldökvezeték.
A mûtõ elvileg steril környezet, oda nem nagyon kellene egyébként sem bemászkálni.
Ez kórhátfüggõ, Pesten a Péterfy S. Utcai Kórházban bent lehet az apa.

Szült valaki a Honvéd Kórházba császármetszéssel? Bent lehet az apa a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia! Én még csak most fogok szülni és elvileg természetes úton, de szülõszoba-látogatáson voltam már bent. Ott megmutatták, hogy hol a császáros mûtõ és mellette van egy helyiség, mûtõre nézõ nagy ablakkal, ahova a megszületett csecsemõt viszik át ellátni, karszalagot tenni rá, lemérni és úgy emlékszem, apuka azon a helységen lévõ nagy ablakon át követheti nyomon a császármetszés folyamatát. Ahogy vége, már õ viszi vissza anyának a babát és maradhatnak hármasban. Nem állítom, hogy a mûtõben nem lehet bent apa, de én ennyire emlékszem ezzel kapcsolatban. Viszont ha felhívod a szülõszobát, vagy elmész a bemutatóra, nagyon szívesen megmutatják, elmondják, mi és hogy :) Boldog babavárást!

Szia! Én még csak most fogok szülni és elvileg természetes úton, de szülõszoba-látogatáson voltam már bent. Ott megmutatták, hogy hol a császáros mûtõ és mellette van egy helyiség, mûtõre nézõ nagy ablakkal, ahova a megszületett csecsemõt viszik át ellátni, karszalagot tenni rá, lemérni és úgy emlékszem, apuka azon a helységen lévõ nagy ablakon át követheti nyomon a császármetszés folyamatát. Ahogy vége, már õ viszi vissza anyának a babát és maradhatnak hármasban. Nem állítom, hogy a mûtõben nem lehet bent apa, de én ennyire emlékszem ezzel kapcsolatban. Viszont ha felhívod a szülõszobát, vagy elmész a bemutatóra, nagyon szívesen megmutatják, elmondják, mi és hogy :) Boldog babavárást!


Hány ember lehet bent szülésnél? úgy értem, az apukán kívül lehet-e bent még valaki az anyával? Konkrétan Salgótarján érdekelne, de más városból írók válaszát is megköszönöm.

Ha bemehet más is, kell engedélyt kérni hozzá az orvostól vagy szülésznõtõl? Volt esetleg olyan, hogy valakinél tanulók voltak bent? (ápoló, szülésznõ, orvos)

Legjobb válasz: Én a Bajcsyban szültem (Bp.), bent volt a férjem és anyukám is. Nem emlékszem, hogy kérdeztük-e bárkitõl, hogy bentlehetnek-e, de nem szóltak hogy gond. (A fejemnél ültek mindketten.) Szerintem ha aszoba mérete engedi, lehetnek bent többen is, a mellettünk lévõ nagy szobában kb. 7en voltak bent a csajszi mellett végig. Egy nõgyógyász-tanuló fiú is volt bent, õ a beöntéstõl a végig, a "rendbetételig" bent volt, de megkérdezték, hogy beleegyezem-e, hogy bent legyen.

Én a Bajcsyban szültem (Bp.), bent volt a férjem és anyukám is. Nem emlékszem, hogy kérdeztük-e bárkitõl, hogy bentlehetnek-e, de nem szóltak hogy gond. (A fejemnél ültek mindketten.) Szerintem ha aszoba mérete engedi, lehetnek bent többen is, a mellettünk lévõ nagy szobában kb. 7en voltak bent a csajszi mellett végig. Egy nõgyógyász-tanuló fiú is volt bent, õ a beöntéstõl a végig, a "rendbetételig" bent volt, de megkérdezték, hogy beleegyezem-e, hogy bent legyen.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :) még írjatok, kíváncsi vagyok rá, hogy máshoz hogy mûködik.
Pécsett bent volt a férjem, anyukám és a szülésznõm.
Kistarcsán anyukám volt bent, csak 1 ember jöhetett be. Nem kellett szólni senkinek, kérdezték egybõl, h apás szülés lesz-e, mondtam h nem, nagymamás :)
Kedves 3-as. Az alapeset, hogy van bent szülésznõ. Ha nem saját, akkor az épp ügyeletes. Kedves Kérdezõ! Nálunk nem kérdés, csak apuka lesz bent :) Viszont hallottam már, hogy apukán kívül még egy ember volt bent.
Nem alapeset a szülésznõ. Nem ül melletted végig, mert több kismama is szülhet, ha õ ügyeletben van. A fogadott szülésznõm végig mellettem volt: reggel 6-tól: felvettük otthon (indítás volt), elõkészített, majd a szülõszobán bekötötte az oxit, császárnál intézte a köldökzsinór levételt, és utána is velem volt az õrzõben és õ hozta a fiamat is szopizni és sokat beszélgettünk még a mûtét után és mivel õ ott volt, a fiam is velünk lehetett. Általában bizonyos idõközönként benéz a szülésznõ, de nincs végig melletted.
A szülés volt a kérdés, nem a vajúdás kedves utolsó!
Honnan tudod, mire kíváncsi a kérdezõ? Ne oktass már ki, légy szíves. Ha nem erre volt kíváncsi, majd közli Õ. Ha oktató kórház, akkor aláíratják veled, hogy hozzájárulsz, hogy tanulhassanak "rajtad", de ehhez a beleegyezésed kell. Valahol a vajúdás alatt nem lehet bent hozzátartozó, mert erre külön helység van, ahol több kismama van együtt, amíg be nem indul a szülés és csak utána kerül szülõszobára. Helyileg kellene érdeklõdni, általában szerveznek a szülészeteken látogatást, ahova még pocakkal el lehet menni és ott fel lehet tenni, ha bármilyen kérdésed van.

Szegedi klinikán császárnál bent lehet az apa?

Minden oltása megvan, azt tudjuk, hogy természetes szülésnél bent lehet, mert megkérdeztük, de lehet, hogy császár lesz holnap és nem kérdeztem meg a dokit, hogy abban az esetben is bent lehet e apuci. Ha nem, akkor legalább utána találkozhat a babával a látogatási tilalom ellenére?

Legjobb válasz: Szia,sajnos azt nem tudom,hogy császárnál bent lehet-e az apa(ha altatásban végzik,akkor tuti nem),de én úgy tudom,hogy a látogatási tilalmat feloldották.

Szia, sajnos azt nem tudom, hogy császárnál bent lehet-e az apa(ha altatásban végzik, akkor tuti nem), de én úgy tudom, hogy a látogatási tilalmat feloldották.
nem, nem lehet bent, sem altatásnál, sem epidurális érzéstelenítésnél. legalábbis 1 évvel ezelõtt ez volt, de gondolom, nem változott semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 9:54-es válaszoló: honnan hallottad, hogy feloldották a tilalmat? A honlapjukon még nem szerepel és máshol sem olvastam. Bár nagyon jó lenne!:)

Call of Duty? 1. : Captain Price az 1. részben meghal? Mit tudtok róla? Mitörtént vele, a többi részben megjelenik.2. : Price benne van az 1. ben is, és a 8 ban is, ami között kb 300 év van. Ki ő chuck norris apja? Ezzel mivan? Többi lent.

Lenne pár kérdésem... 3.: Kérdezném, az összes rokonságot, 1-től 8-ig. 4.: Sokan azt mondják a black ops 2 nagyon rossz lesz trailer alapján ( én is ) de a 7, és a 8, nál is azt mondtuk, Ez sz*r lesz.. mégis jó lett.. mit gondoltok? Köszi válaszokat...

Legjobb válasz: Az 1. CoD-ban tényleg meghalt a csatahajós pályán.Õ olyan visszatérõ alak az Infinity Ward által készített CoDokban.Benne van még a CoD 4-ben,MW2-ben,MW3-ban - ezekben folytatódik a történet Priceszal.De a CoD1-ben lévõ Price és a többi CoDban lévõ Price az más személy

Az 1. CoD-ban tényleg meghalt a csatahajós pályán.Õ olyan visszatérõ alak az Infinity Ward által készített CoDokban.Benne van még a CoD 4-ben, MW2-ben, MW3-ban - ezekben folytatódik a történet Priceszal.De a CoD1-ben lévõ Price és a többi CoDban lévõ Price az más személy
az elõzõnek igaza van! :) a black ops 2 meg hááát... én a MW 2-3ra ia azt mondtam, hogy jó lesz! és jó is lett :D de erre a black ops 2re már én is azt mondom, hogy szar lesz és hatalmas bukás... merthogy ezzel egy új vásárlóréteget szeretnének megcélozni (plusz megtartani a régit is) de szerintem a régiek nem erre kíváncsiak és belõlük elég sokat elveszítenek ezzel a húzással. sõt, meg merném kockáztatni, hogy többet elveszítenek a jelenlegi rajongótáborból, mint amennyit szerezni fognak máshonnan...
1. igazad van!A black ops 2 igen rossz lesz mint, ahogy az elõzõ leírta! Más táborokat lehet, hogy izgat de az igazi Cod rajongóknak most várniuk kell még majdnem 2 évet, hogy kijöjjön egy NÓRMÁLIS COD! És szerintem nem mondták a 7-8-ra, hogy szar!Én ezt is ki fogom próbálni de megvenni csak akkor ha nagyon jó, amit kétlek! Üdv.:Scorpion30
jah és az elsõ rész a II. VH-ban zajlódik (1939-1945) a modern warfare pedig a feltételezett III. VH-ban (ami a jelen plusz pár év... asszem 2016 vagy mennyit olvastam régebben) szóval nemhogy 300 de még 100 év sem telik el a kettõ között. ezt csak egy kis javításnak szántam :)
Osztom az elõzõt de aki a 4. részét tehát az MW-vel játszott magyarban az olvashatta a lopakodós pálya elõtt hogy a 2. VH után felbérelték Price-t hogy elintézze azt az Ikrham Zakhev szerintem nem jól írtam de hasonló volt a neve.
Jah és csak az MW3-ban alakult ki a III. VH Makarov miatt ami ha jól tudom még 2020 elõtt volt.

Mennyi 2014-ben a minimum gyermektartási dij, amit az apának fizetnie kell? (szakmunkas)

Legjobb válasz: Az hiszem 7 ezer Ft. Bár gyerektartás az apa nettó fizetésének összegétõl függ.

Az hiszem 7 ezer Ft. Bár gyerektartás az apa nettó fizetésének összegétõl függ.

Ubuntuban vagy Linux Mint-ben melyik a jobb módszer egy program teljes eltávolítására, az apt-get vagy az aptitude parancs? Mert az aptitude a debian alap csomagkezelője és ezzel együtt az Ubuntu-é is.

Pl.: sudo apt-get purge csomagnév vagy sudo aptitude purge csomagnév

Legjobb válasz: Az aptitude talán kicsit "okosabb", de amúgy szinte ugyanúgy mûködnek, csak kicsit másképp. Pl. az apt-get autoremove-ot külön kell futtatni, de az aptitude eltávolítás alapból megteszi.

Az aptitude talán kicsit "okosabb", de amúgy szinte ugyanúgy mûködnek, csak kicsit másképp. Pl. az apt-get autoremove-ot külön kell futtatni, de az aptitude eltávolítás alapból megteszi.
A kérdező hozzászólása: Oké és kösz.
Synaptic?:)
A Debian (és az Ubuntu) csomagkezelõje a dpkg. Annak vannak frontendjei, például az apt-get vagy az aptitude. Én az apt-get remove --purge <csomag> használatával szoktam teljesen leszedni valamit, de máshogy is jó.
Ha viszont apa csak heti 30 órát dolgozik, akkor kérheti õ a gyest.
Nem lehet. Úgy van a törvényben, hogy az a szülõ (és csakis õ), aki 2010. 12.31-én kapta a gyest, jogosult 03.31-ig továbbra is igénybe venni. Tehát vagy te kapod március 31-ig vagy elbuktok két havi gyest. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e csinálni, hogy most leadtok egy papírt nekik, hogy a férjed lemond 12.30-cal a gyesrõl, te pedig megigényled, tehát visszamenõlegesen. Szerintem hívd fel õket, biztos ami biztos.
Ha apa nem dolgozik, akkor persze. Ha apa dolgozik, akkor te kaphatod a gyest március 31-g, utána nem jár neked sem már munka mellett. Apának már most se jár munka mellett, de ha nincs bejelentett állása, akkor nem kell hozzá semmi, te lemondod, apa ugyanazzal a nappal megigényli és kész.
Második vagyok: helyesbítenék. A válaszom arra az esetre vonatkozott, ha mindketten dolgoztok fõállásban. Ha a férjednek nincs munkahelye, akkor természetesen kaphatja a szóban forgó két hónapra a gyest.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!