Találatok a következő kifejezésre: Az apának 5 nap szabadság, (5 db)

Az apának 5 nap szülési szabadsága van, amire úgy tudom távolléti díj jár. Az a fizetésnek hány %-a? Annyi jár, mint pl. betegállományban, vagy a teljes fizetés?

Legjobb válasz: Szia! A teljes fizetés jár arra az öt napra. Két hónapon belül lehet kivenni, és a munkáltató nem szabhatja meg, hogy mikor! :)

Szia! A teljes fizetés jár arra az öt napra. Két hónapon belül lehet kivenni, és a munkáltató nem szabhatja meg, hogy mikor! :)
Szia, Teljes összeg, és nem a munkáltatót terheli, õk visszamenõleg megkapják az államtól, van erre egy formanyomtatvány, amit a könyvelõ tölt ki és küld be az Államkincstárnak.

Halva született magzat esetén jár az apának az 5 nap szabadság ill.2 nap a temetésre?

Ha tudtok légyszi írjatok törvényi hátteret.

Legjobb válasz: igen,és jár az egyszeri anyasági segély is. Sajnálom,õszinte részvétem:-((

igen, és jár az egyszeri anyasági segély is. Sajnálom, õszinte részvétem:-((
én is úgy tudom hogy halott baba esetén is jár ugyanúgy a segély.
Jár, de a szülést követõ 2. hónap végéig ki kell venni.
A kérdező hozzászólása: Légyszi ne az anyasági támogatásról írjatok. A férjemet érintõ apáknak járó 5 nap szabadságról ill. a közeli hozzátartozó halála esetén járó 2 napot szeretném megtudni hogy jár-e és ha igen hol van errõl hivatalos információ. Köszönöm.

Az apának jár 5 nap szabadság, ha gyereke születik? Hol nézhetek utána?

Legjobb válasz: Igen jár. Szerintem magyarorszag.hu-n biztosan találsz erre vonatkozóan valamit. Vagy google-ba írd be, biztosan kidob többet is.

Igen jár. Szerintem magyarorszag.hu-n biztosan találsz erre vonatkozóan valamit. Vagy google-ba írd be, biztosan kidob többet is.
Szia! Munka Törvénykönyve (1992. évi XXII. törvény) 138/A. § (1): Gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidõ-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésõbb a születést követõ második hónap végéig kérésének megfelelõ idõpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidõ-kedvezmény tartamára távolléti díj jár. Remélem tudtam segíteni, üdv.: 34 hetes kismami
Igen az 100% hogy jár!Amunkáltatónak kutya kötelesége kiadni ha tetszik neki ha nem.A születési anyakönyvi kivonat kell hozzá.


Gyermek születése után már 2 hét szabadság jár az Apáknak, vagy még az 5 nap az aktuális?

Az EU elfogadta azt a javaslatot, hogy az Apáknak 2 hét szabadság járjon gyermekük születése után.

Legjobb válasz: 5 nap van még, nincs 2 hét.

5 nap van még, nincs 2 hét.
Sajna még mindig 5 nap!
JAVASLAT. Nem elõírás. Csak a spanyolok vezették be eddig, magyarországon tuti nem fogják.
5nap.
Részvétem ! A kórház adhat igazolást szerintem ! Megkérdezhetem hogy mi történt ?
jaj, istenem, nagyon sajnálom!ez iszonyat lehet nektek, mekkora trauma!nagyon sok eröt és kitartást nektek és drukkolok, h minél hamarabb megtapasztaljátok ti is a szülöi örömöket!
Szia! nagyon sajnálom, sok erõt Nektek! Az apa naphoz a gyermek születési anyakönyvi kivonata kell /halott gyermek esetében SZERINTEM a halotti anyakönyvi kivonat.
Sajnálom!:( Nincs ennél szörnyûbb.... Igazolást kell kérni a kórháztól, és a baba kivonatával kell igazolni. Amúgy meg egy megértõ munkáltató szerintem magától is adna szabit, -együttérzésbõl.
A kérdező hozzászólása: Óriási trauma ez mindkettõnknek. Külsõ nyom semmi nem volt, amibõl kiderülne a baj (köldökzsinór v. lepény probléma). Várjuk a vizsgálati eredményt, bár ez a történteken már nem változtat..
Nálam is ekkor történt a baj, lepény nem látta el a funkcióját. Sajnálom, tudom milyen nehéz. Valószinû a kórház vagy az orvosod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!