Találatok a következő kifejezésre: Az apának 5 (82 db)

A baba születése után kivehet az apa 5 nap szabit, ehhez milyen papírok kellenek?

Azt olvastam egy kérdésben, hogy a baba születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyájának másolata kell. Ma meg azt olvastam, hogy a TAJ kártya 3 hét kb, mire megérkezik. Akkor az 5 napos szabit is csak leghamarabb a baba születése után 3 héttel tudja kivenni az apuka?

Legjobb válasz: Kell valami igénylést kitölteni, mert ezt a kérvényt a munkáltató benyújtja a MÁKnak, és a MÁK fizeti ezt a szabadságot. Kellett az újszülött TAJ száma is, vagy a születési anyakönyvi kivonat, már nem emlékszem. Én SMS-t küldtem a fõnökömnek (éjjel születtek a gyerekek), hogy akkor holnaptól nem megyek, és utólag töltöttem ki és adtam le a papírt, miután visszajöttem dolgozni.

Utolsó! Nálunk nem kellett ilyen kritériumnak megfelelni!
Kell valami igénylést kitölteni, mert ezt a kérvényt a munkáltató benyújtja a MÁKnak, és a MÁK fizeti ezt a szabadságot. Kellett az újszülött TAJ száma is, vagy a születési anyakönyvi kivonat, már nem emlékszem. Én SMS-t küldtem a fõnökömnek (éjjel születtek a gyerekek), hogy akkor holnaptól nem megyek, és utólag töltöttem ki és adtam le a papírt, miután visszajöttem dolgozni.
Az 5 nap szabi alanyi jogon jár neki, semmilyen igazolás nem kell hozzá. De ha nagyon kekec a fõnöke, akkor is elég a baba anyakönyvi kivonatát felmutatnia, és kötelesek kiadni neki az 5 nap szabit.
Az is fontos, hogy a párod és te közös lakcímen legyetek, különben nem kapja meg az apa az 5 szabadnapot sajnos.
Ahhoz, hogy kiadják nem kell. MAx majd utólag kell bemutatni. Egyébként úgy van, hogy a baba születését követõ 3 hónapon belül kötelesek kiadni azt az 5 napot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! :) Akkor megnyugodtam, hogy nem csak kb.3 hétre rá vehetõ ki :)
A születési anyakönyvi kivonatot kell bemutatnia, a nyomtatványt pedig, ami a kifizetett összeg visszaigényléséhez kell, a munkáltató tölti ki, és nyújtja be.
A kérdező hozzászólása: Ilyenrõl mi sem tudunk, hogy közös lakcímen kellene lennünk...az õ állandója és az én ideiglenesem egyezik. De mint kiderült, a férjem már rákérdezett a cégnél is, hogy hogyan lehet kivenni, így már megtudta korábban :) Azért köszönöm mégegyszer mindenkinek!
Nem kell közös lakcímmel rendelkezni, nekünk is más a lakcím és megkapta a párom az 5napot. Utólag kérték a baba születési anyakönyvi kivonatának a bemutatását.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
De kell a közös lakcím. Nekünk a férjem emiatt nem kapta meg sajnos.
Munkaltatoja valogatja ezek szerint. Mi nem vehettuk ki, amig nem erkezett meg a TAJ szama es azt mondtak, hogy szuletestol szamitott 2 honapon belul, ha nem veszi ki, akkor elvesziti (allami szfera). Ezt tartalmazza a torveny is, de vannak cegek, ahol ezt rugalmasabbban kezelik Nezd a leirast itt: http://www.ber-tb-cafeteria.eu/2012/03/03/munkaidokedvezmeny.. Jo babazast!

Az apának 5 nap szülési szabadsága van, amire úgy tudom távolléti díj jár. Az a fizetésnek hány %-a? Annyi jár, mint pl. betegállományban, vagy a teljes fizetés?

Legjobb válasz: Szia! A teljes fizetés jár arra az öt napra. Két hónapon belül lehet kivenni, és a munkáltató nem szabhatja meg, hogy mikor! :)

Szia! A teljes fizetés jár arra az öt napra. Két hónapon belül lehet kivenni, és a munkáltató nem szabhatja meg, hogy mikor! :)
Szia, Teljes összeg, és nem a munkáltatót terheli, õk visszamenõleg megkapják az államtól, van erre egy formanyomtatvány, amit a könyvelõ tölt ki és küld be az Államkincstárnak.

A kisfiam a volt férjem (az apja) nevét viseli. Az apa gyerektartást fizet, de soha nem látogatja a gyereket, egyetlen egyszer látta még a 1, 5 éves fiát. Az élettársam a nevére veheti-e a kicsit, örökbe fogadhatja-e?

Legjobb válasz: 1. Csak akkor fogadhatná örökbe, ha egyrészt férjed lenne (élettárs nem), másrészt az apa beleegyezne az örökbefogadásba. (Olyan nincs, hogy nevére veszi, CSAK örökbefogadás) 2. Ha az apa nem egyezik bele, akkor semmiképpen sem lehetséges. Viszont ettöl kezdve nem lenne köteles a gyerektartást fizetni. 3. Ha az új férj örökbefogadná, akkor attól kezdve ö számit az apának, és ez azt is jelenti, hogy egy esetleges válás után NEKI kellene a gyerektartást fizetnie a gyerek után.

1. Csak akkor fogadhatná örökbe, ha egyrészt férjed lenne (élettárs nem), másrészt az apa beleegyezne az örökbefogadásba. (Olyan nincs, hogy nevére veszi, CSAK örökbefogadás) 2. Ha az apa nem egyezik bele, akkor semmiképpen sem lehetséges. Viszont ettöl kezdve nem lenne köteles a gyerektartást fizetni. 3. Ha az új férj örökbefogadná, akkor attól kezdve ö számit az apának, és ez azt is jelenti, hogy egy esetleges válás után NEKI kellene a gyerektartást fizetnie a gyerek után.
Csak akkor, ha az apa beleegyezik! Ha viszont az élettársad örökbe fogadja, akkor ha külön mennétek, neki kellene a gyerekedet felnõtt koráig eltartani, és gyerektartást fizetni utána. Egy ismerõs férfi járt így.
Nem. Csak a hazastarsad fogadhatna orokbe, o is csak a biologiai apa beleegyezesevel. Elettars nem fogadhat orokbe es olyan, hogy "a nevere veszi" nem letezik. Ha a biologiai apa nem akarja az orokbefogadast, akkor a gyamhivatalt es a birosagot kell bevonni. Ha az orokbefogadas megvalosul, a biologiai apa nem fizet tobbe tartasdijat, a gyerekkel kapcsolatban minden jog es kotelesseg az orokbefogado apara es az anyara szall.
1 év után nem fogadnám örökbe az élettársam gyerekét. Ha szétmegyünk, akkor nekem kellene fizetni más gyereke után a gyt-t. Mellesleg a gyereknek sem jó, hogy most megkapja a 2. nevét, aztán ha szétmentek, akkor örökbefogadtatod a 3.-kal, 4.-kel... A gyereknek az exed az apja. Ez a tény független attól, hogy látogatja-e.
Nem.
És kitõl van a gyerek? Csak azért kérdezem, mert egy 1, 5 éves gyerek mellett neked már új élettársad van, aki annyira elfogad téged és a gyereket, hogy örökbe fogadná. Nen kevés idõ ez egy házasság megromlásához, új pasi találásához és ennyire belemélydni az új kapcsolatba?
Kiigazítanám a 3as válaszom, még mielõtt letámadtok, h nem tudok szöveget értelmezni. Ha a nõnek házasságban születik gyereke, az "apa" automatikusan a férj.
A kérdező hozzászólása: A gyerek a volt férjemtõl van. Lelépett amikor terhes lettem, 1 hónappal késõbb már új kapcsolata volt. A fiunkat egyedül neveltem 8 hónapos koráig. A párommal 1 éve vagyunk együtt. A kisfiam õt szólítja apának. Mint már írtam a vér szerinti apja nem is látogatja.


5, 5 hónapos a kisfiam. A férjemmel a válás folyamatban van. Mennyi lesz az apának a joga alapból a gyermek láthatására? Milyen jogszabály szabályozza ezt? Hol lehet utánanézni? (ügyvéden kívül)

Legjobb válasz: azért vigyázz, hogy ne szakadjon meg a baba-apa kapcsolat nagyon, mert a fiad is férfi, és ha egy nap egy másik nõ teszi ezt vele akkor az meg neked nem fog tetszeni. mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért váltok. ha alkesz és ver, bocsánat. de ha nem és amúgy jó apa lenne, a kéthetente egy órányi láthatásból nem lesz semmilyen kapcsolat, az pedig a fiadnak fog fájni.

azért vigyázz, hogy ne szakadjon meg a baba-apa kapcsolat nagyon, mert a fiad is férfi, és ha egy nap egy másik nõ teszi ezt vele akkor az meg neked nem fog tetszeni. mondom ezt úgy, hogy nem tudom miért váltok. ha alkesz és ver, bocsánat. de ha nem és amúgy jó apa lenne, a kéthetente egy órányi láthatásból nem lesz semmilyen kapcsolat, az pedig a fiadnak fog fájni.
A férjed 3 éves koráig csak a te felügyeleteddel látogathatja a picit. Elvileg mindennek a fele jár neki: fél szünidõ, fél ünnep...stb. Ezt úgy szokás elintézni, hogy egyik szünet itt, másik ott. Majd a következõ évben csere. Jogod van tudni, hogy majd a volt férjed hova viszi a kicsit és ha veszélyhelyzetet sejtesz, akkor megtagadhatod a láthatást. Persze, a láthatás megtagadásához már jogi út szükséges, hiszen csak úgy önkényesen nem tilthatod el apát és gyermekét egymástól. Ez hosszadalmas procedúra. Azért, hogy mind a két fél érdeke képviselve legyen, üljetek le ügyvédek társaságában és beszéljétek meg, írjátok le, hogy mi lesz és hogyan szeretnétek. Ebbõl nem kell haragnak lennie, de a késõbbiek folyamán könnyebb, ha tisztázni tudjátok, hogy kit mikor illet meg az ünnep.
17:06-os vagyok! Egyébként a láthatást a gyermek érdekében az otthonában szokták javasolni, amikor még kicsi. Jelen pillanatban, amikor még baba, akkor nektek kell eldönteni, hogy hogy a legjobb nektek a találka, hogy ne ütközzön ebédidõbe, alvásba, stb...
A férjednek pont ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint Neked, amíg a bíróság mást nem mond.
Mi a biztosíték arra, hogy neked ítélik a gyereket? Ítélhetik neki is és akkor neked lesz láthatási jogod.
Miért kezeli minden nõ úgy a gyereket, mint ha saját tulajdonuk lenne?
Én most váltam ikreim vannak 3, 5 hónaposak!Az apa nem tehet semmit mert még nem 3 éves!!!És a láthatás is csak otthon a gyerek lakhelyén történhet és nem viheti el!!!És

5, 5 éves és 3 hós a kislányaim, és ma megtudtam, hogy az apja 3, 5 éve csal. Egyedül fellehet nevelnni két gyereket? Most mihez kezdjek?

Lehet nem ide illik a kérdés, de ha máshol teszem fel, ?k nem értik meg azokat, ll nem látnak bele abba, h milyen kisgyerekkel egyedül. Lebukott a drága, a telefonja elárult mindent, eddig pakoltam össze a cuccait, reggel hatkor jár le a szolgálata, és jön érte. Mondtam vagy ? vagy én. Nem ellenkezett. Van egy 5.5 éves lányom is. Vannak itt egyedül álló anyukák? Ki lhet ezt bírni, és meg lehet tisztességgel és becsülettel ezt csinálni?? Teljesen kivagyok, mérhetetlen düh és bánat van bennem. Most mihez kezdjek? 2 gyerekkel egyedül??????

Legjobb válasz: http://kuzdelmesen.freeblog.hu/ A fenti link egy blogé, 3 gyerekes anyuka maradt magára, hasonló gondok miatt. Baromi nehéz lehet, hiszen még nagyon kicsik a lányok, nem is értem a férjedet, milyen apa az ilyen.:((( Légy erõs, remélem lesz itt rajtam kívül valaki, aki jobban tud segízeni!

http://kuzdelmesen.freeblog.hu/ A fenti link egy blogé, 3 gyerekes anyuka maradt magára, hasonló gondok miatt. Baromi nehéz lehet, hiszen még nagyon kicsik a lányok, nem is értem a férjedet, milyen apa az ilyen.:((( Légy erõs, remélem lesz itt rajtam kívül valaki, aki jobban tud segízeni!
Szia! (bocsi a tegezésért, már megszoktam anonim oldalon) Én ugyan nem vagyok anya, de az anyám példáját tudom felhozni. Én 3 éves, bátyám 8 éves volt, mikor apám behülyült és elhagyott minket, mondván, õ még fiatal ehhez (27 éves volt). Anyu teljesen összetört, nem tudta, hogy most mi lesz, mert apám nem fizetett gyerektartást és egyedül kellett mindennel szembenéznie. Nagyon nehéz volt, de elment még 27 évesen tanulni és azóta szerzett 2 diplomát. Nálunk sok segítséget nyújtott a nagyim és anyu tesója, de anyagilag mindent neki kellett megoldania támogatás nélkül. Fizette a tandíjat, dolgozott és mellette minket nevelt. Nagyon ügyesen csinálta, összehozott egy vállalkozást is. Nekünk nagyon rossz volt, hogy apánk így lelépett, de anyura felnéztünk és ez tök jó. Meg lehet oldani, egész biztos vagyok benne. Ne add fel, az én anyukám is megcsinálta és szörnyen nehéz volt, de sikerült..ráadásul normális, törekvõ emberek lettünk a tesómmal. Sok sikert és kitartást, Drága Anyuka! 16/L
Szia, attol fugg, hogy mennyire lesz nehez, hogy van-e hol laknotok majd a gyerekekkel? Van-e, lenne-e munkahelyed, vissza tudnal-e menni dolgozni? Van-e nagyszuloi segitseged? Ott laknak-e a nagyszulok, testvereid a kozeledben? Ezeket mind at kell gondolnod. Ha van segitseged, lenne hol dolgoznod, a kicsi menne bolcsibe, akkor konnyebb lenne a helyzet, mint akkor, ha nincs munkad, nincs nagyszulo, csak te vagy a kicsikkel. A ferjedtol a gyerektartast mindenkepp kerd majd, valjal el tole, es akkor torvenyesen megitelik a gyerektartast. De azert mielott kirakod a cuccait mindent alaposan gondoljal at!!! Elhiszem hogy latni se akarod most a ferjedet, es gyulolod, de gondold at, hogy hogyan tudsz a ketto gyerekkel meglenni anyagilag, fizikailag a tovabbiakban.
Szia! Nehéz lesz!!! Egyedül két gyerekkel. Anyukám 4 gyereket nevelt egyedül. Nem volt segítsége de meg lehet oldani. Se nagyszülõk, se rokonok nem segítettek, mert messze laktak. Emlékszem rá, hogy nem volt mindig hús az asztalon de azért felnõttünk. Az apám még arra is képes volt, hogy felmondott és feketén dolgozott hogy ne keljen gyerektartást fizetni. Csak egy dologhoz tudsz kezdeni neveled a gyerekeidet és a legtöbb szeretetet adod nekik. Ha tudsz valakitõl segítséget kérni kérj. Kitartás! Neked fontos dolgod van nem zuhanhatsz össze!
Nagyon nehéz lehet kettõ ekkora gyerekkel egyedül. Gondolom nem 50 éves vagy, így még lesz lehetõséged az újrakezdéshez. Hidd el rosszabb lenne 25 év után koppanni.
Szia! Hú, de rosszul kezdõdik az éved.Nagyon sajnálom. Apám minket akkor hagyott el, amikor a bátyám 3, én másfél éves voltam.Anyu erõt vett magán, és dolgozott, sokat foglalkozott velünk.Mindkettõnknek több diplomája van, új ház stb. Keress bölcsit, és ne szégyellj segítséget kérni szüleidtõl!Ha tudsz, menj vissza dolgozni.Ez anyagilag és lelkileg is majd jót tesz.Idõvel biztos találsz magadnak új párt.Hidd el, vannak még normális férfiak is!Lehet, hogy õ majd többet megtesz értetek, mint a férjed. Eddig nem is gyanakodtál?Én is annyira bízom a férjemben, hogy eszembe sem jutna. Szorítok, hogy legyen erõd, és kitartásod az új életedhez:) Boldogabb Új Évet!
Szia.Baromi nehéz lesz.Saját tapasztalatból mondom.Én albérletbe költöztem két gyerekkel, bár nekem már iskolásak voltak, én tudtam dolgozni járni, de amit kerestem az elment a rezsire, csak a családi maradt, volt hogy egy hónapig én vajas kenyéren éltem, hogy a gyerekeknek minden meglegyen.De túl éltük.Ha van segítség azt fogad el, nekem anyukám nagyon sokat volt velünk.És ne keseregj, mert nem érdemli meg a férjed erõsnek kell lenni!
anyám 6.ot nevelt egyedül. én pedig most várom a 2.-at. és nem zavar.a pasik csak a sexre jok és a gyereknemzésre.tisztelet a kivételnek

Ez már önálló lépésnek számít? Kisfiam 10, 5 hónapos és ma az apjával egymással szemben ültünk a kisfiam egyszer hozzám jött utána meg az apjához! Elenegedtük a kezét és 2-3 szor lépet 4-5 lépést teljesen egyedül, nem fogtuk!

Annyira édes volt ahogy totyogot!

Legjobb válasz: nem az még nem.De szerintem hamarosan elindul egyedül is.fiam 1 éves volt amikor így el kezdett kettõnk között egyedül menni,meg bútorok között is,ami nem volt nagy távolság.aztán 1 hónap múlva egyszer csak kitotyogott a konyhába majd vissza a szobába,és mivel annyira örült mindenki,hogy tapsoltunk meg minden,hogy még vagy 20* körbeszaladta örömében a nagy asztalt,sikongatott,nagyon boldog volt.tudom milyen nagy dolog ez.én hetekig alig csináltam itthon valamit,csak örültem,hogy megy,és figyelte,néztem,fényképeztem,folyton vele voltam.

nem az még nem.De szerintem hamarosan elindul egyedül is.fiam 1 éves volt amikor így el kezdett kettõnk között egyedül menni, meg bútorok között is, ami nem volt nagy távolság.aztán 1 hónap múlva egyszer csak kitotyogott a konyhába majd vissza a szobába, és mivel annyira örült mindenki, hogy tapsoltunk meg minden, hogy még vagy 20* körbeszaladta örömében a nagy asztalt, sikongatott, nagyon boldog volt.tudom milyen nagy dolog ez.én hetekig alig csináltam itthon valamit, csak örültem, hogy megy, és figyelte, néztem, fényképeztem, folyton vele voltam.
Szerintem, ha egyedül lépegetett, a táv mindegy, akkor az igenis elsõ önálló lépések kategória.Senki nem fogta, egyedül csinálta.Mi másnak lehetne nevezni?!Azért mert a cél Apa és Anya volt, attól még Önállóan végezte!
elsõ vagyok.Nekem a védõnõm hangsúlyozta ki, mert lebujhegyen közlekedett, és így mondta hogy majd ha egyedül önállóan megy saját maga folyamatosan.Ezt nevezte önálló egyedül menésnek.persze egyedül csinálta.

Az 5 évesemet születése óta ritkán látogatja az apja. Ma azt mesélte a lányom, hogy apa megszorította a karját és ezért félt tõle. Mit reagálnátok?

Kb. héthetente 1-2 órát tölt együtt a lányom az apjával, nincs szoros kapocs köztük, de nem volt eddig probléma, minden látogatás jó hangulatban telt. Amúgy a láthatás korlátlan, sosem akadályoztam, csak az apa nem él túl gyakran a lehetõséggel... Ma az 5. szülinapját ünnepelték az apai nagyinál, és amikor mentem érte, az apa már elment dolgozni, mert délutános, úgyhogy csak a nagyival találkoztam, aki elõre magyarázkodva gyorsan elmesélte, hogy volt egy kis sírás, mert a lányom rácsapott az apjára, mire az próbálta rábírni, hogy kérjen bocsánatot, és a lányom sírva tiltakozott. A kocsiban ezt a lányom úgy adta elõ, hogy valóban rácsapott az apjára, és tudja, hogy ez csúnya dolog volt, de az apja erre meg megszorította a karját, és haragszik rá, úgyhogy nem kér bocsánatot. Kérdezgettem, és kiderült még, hogy a lányom nem mondta meg az apjának, hogy fájt neki a karszorítás, mert félt tõle. Pontosan tudom, hogy a lányom olykor hajlamos eltúlozni dolgokat, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy nem kell mindent készpénznek venni. De azért bánt a dolog. Gondolkodom, hogy felhívom az apját, na nem azért, hogy felháborodottan számonkérjem, hanem hogy simán megkérdezzem, mi történt, de tartok tõle, hogy veszekedésbe torkollana, mert nem vagyunk túl jóban, és tuti támadásnak venné a dolgot, akármilyen normálisan is próbálnék kommunikálni. De azért valahogy még sincs ez rendben, mert ha tényleg agresszív volt (velem amúgy annak idején az volt, néhányszor megütött), azért valahogy szeretném, ha tudná, hogy nem ez a legjobb módszer a gyereknevelésre. Vagy felfújom?

Legjobb válasz: Azt gondolom, te nagyon intelligensen közelíted meg a helyzetet, de tényleg nehéz a dolog. Elképzelhetõ, hogy ha olyan a fellépése apukának, tart tõle a lányod. Esetleg a nagymamát nem lehetne megkérdezni, vagy õ a fiának "falaz"? Esetleg apukát is felhívhatod, mondjuk szépen megkérdezed, hogy telt a szülinap, mert mondta a volt anyósod, hogy sírt kicsit a leányzó stb. De nem muszáj most, csak emiatt felhívni, inkább akkor említsd meg neki, ha legközelebb beszéltek, alapvetõen más témában.

Azt gondolom, te nagyon intelligensen közelíted meg a helyzetet, de tényleg nehéz a dolog. Elképzelhetõ, hogy ha olyan a fellépése apukának, tart tõle a lányod. Esetleg a nagymamát nem lehetne megkérdezni, vagy õ a fiának "falaz"? Esetleg apukát is felhívhatod, mondjuk szépen megkérdezed, hogy telt a szülinap, mert mondta a volt anyósod, hogy sírt kicsit a leányzó stb. De nem muszáj most, csak emiatt felhívni, inkább akkor említsd meg neki, ha legközelebb beszéltek, alapvetõen más témában.
Felfújod, gondolom erõsebben fogta meg a karját amikor bocsánatkérésre szólította fel. A gyerek nem hal bele, és lelkileg se sérül .Ráfér a nevelés fõleg ha sûrûn eltúloz dolgokat magyarán hazudik.
Elsõ vagyok. Azzal én is egyetértek, hogy nevelni kell a gyereket, mi is kaptunk anno egy-egy pofont apukánktól. De az más tészta, ha az édesapa alapjáraton agresszív és a gyerek konkrétan fél tõle. Ezt mg így látatlanban nem lehet tudni. De ha anyukát verte, nem csoda, hogy elgondolkozik ezen.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); azt, hogy eltúloz dolgokat, úgy értettem, hogy az õ szemszögébõl másképp értelmezhet dolgokat. például egy határozottabb vagy gorombább figyelmeztetést elõfordulhat, hogy durva kiabálásnak minõsít. de nem azért, mert hazudik, hanem mert õ úgy élte meg. ugyanígy lehetséges hogy erõs szorításnak érez olyasmit, amit nem annak szántak. azzal egyetértek, hogy nem szabad hagyni a gyereknek, hogy ütögessen bárkit is, én sem hagytam volna szó nélkül a lányom tettét, de ugyanígy a felnõttektõl is elvárható hogy mellõzzék az agressziót. az apa amúgy nem vert igazán, csak párszor megütött, de nem egy agresszív állat alapjáraton. nem hiszem, hogy megütné a lányunkat, de azt el tudom képzelni, hogy a durva rángatás, karszorongatás, vagy ilyesmi egyre jobban belefér nála majd, ahogy nõ a gyerek. amúgy a lányom sem félt eddig tõle, csak most. teljesen eldönthetetlen számomra, mi történt igazából, mindenesetre rossz érzéssel tölt el ez az egész történet, és nem tudom, kell-e, és ha igen, mit kellene reagálnom.
Az én fiam is nagyon ritkán ha nyûgõs, fáradt és nem tud uralkodni az érzelmein van hogy egy kicsit meglegyint!MINDÍG elmagyarázom neki, hogy ezt nem szabad, ez csúnya dolog(3, 5 éves eddig talán 3-4* fordult ez elõ tehát nem arról van szó hogy neveletlen és üt vág)DE!!! Ez sztem nem jogosítja fel az Apát, hogy õ is visszaüssön vagy megszorítsa a kezét, fõleg ha két hetente látja csak 1-2 órára!Ez má milyen??Gondolom amúgy sem valami bensõséges a kapcsolatuk!De akkor is a gyereknevelés arról szól, hogy ezeket megtanítsuk a gyereknek szép szóval türelemmel és nem azzal hogy visszavágok, szorítok stb! meg különben is, minek kellett ahhoz történni, hogy a lányod csapjon!Tehát ott már eleve volt valami történet! Na egy szó mint száz, nem fújod föl, abszolút neked van igazad sztem nincs joga Apukának szorítgatni a lánya kezét, széoen türelmesen nevelni ahhoz van joga!

A kapcsolattartás szabályozását még a válóperünk beadása előtt is kérhetem? Azt a gyámhivatalnál kell beadni? Az elég indok, hogy a 4 éves gyermekemet 5 óra helyett, este 11 kor hozza vissza az apja? Mert számomra ez elég durva.

Csak szeretném,ha mindig betartaná a megbeszélt láthatási id?t.Arról nem beszélve,hogy a tuttomon kívül viszi el a városból,mondjuk Debrecenbe,több napra és csak akkor vallja be mikor már ott vannak.

Legjobb válasz: Én értem mit mondasz, én csak próbáltam az apa logikáját megérteni. Én nem bírnám, ha csak kéthetente láthatnám a gyermekemet, de való igaz, hogy 11-kor már ágyban lenne a helye, de kérdés, mit nevezünk otthonnak. Én ha tényleg ritkán találkozhatnék a gyermekkel biztosan minden nap sírva aludnék el, iszonyatos lehet, tehát oké, hogy nem helyes, amit az apa tesz, de ha errõl van szó, akkor meg lehet érteni és ezen kell változtatni.

Én értem mit mondasz, én csak próbáltam az apa logikáját megérteni. Én nem bírnám, ha csak kéthetente láthatnám a gyermekemet, de való igaz, hogy 11-kor már ágyban lenne a helye, de kérdés, mit nevezünk otthonnak. Én ha tényleg ritkán találkozhatnék a gyermekkel biztosan minden nap sírva aludnék el, iszonyatos lehet, tehát oké, hogy nem helyes, amit az apa tesz, de ha errõl van szó, akkor meg lehet érteni és ezen kell változtatni.
Szia! Mit beszéltetek meg? Mármint mennyi idõt lehetne hivatalosan az édesapával? Én sosem tudnék pl. kibékülni kéthetente 2 nappal, nekem ez morbid, és biztos vagyok benne, hogy a gyermeknek is borzalmas. Persze jobb, mint együtt élni a gyerek kedvéért, holott a pár már régen elvált volna, de én csak ajánlani tudom ismerõsömék példáját. Elváltak és az apa imádta a gyermekeit, nem volt hajlandó belemenni abba, hogy alig láthatja õket, és így megegyeztek a nõvel, hogy a gyerekek azzal vannak, akivel akarnak, bármikor mehetnek apához, annyit alszanak ott, amennyit akarnak. És így heti 3 napot vannak a gyerekek az apjuknál, vagy ha van kedvük többet, ha nem ér rá az apukájuk, akkor kevesebbet. Náluk tökéletesen mûködik, tényleg csak ajánlani tudom. Nem lehet, hogy az a gond, hogy az apuka kevesli a neki szánt idõt? Ha valóban kevés, akkor ne haragudj rá, amiért ezt teszi, csak õ nem tud hétvégi szülõ lenni.
Csak a bíróság szabályozza.Ezt komolyan megkellene egymás közt beszélnetek, a gyereknek is ez az érdeke.Talán nem is gondolta végig, hogy ez nem helyes, csak minél több idõt akart együtt tölteni a lányával, mert mégis csak az édesapja.
Kedves Anyuka! Abban teljesen igazad van hogy pontosan a megbeszélt idõre kell visszavinni a gyereket.De azt azért engedd meg az apának hogy olyan programot szervezzen a gyerekének amilyet akar.Valószínû hogy ugyanolyan felelõsséget érez mint te, csak kellemesen akarja eltölteni a láthatást.Tudom mirõl beszélek én is ebben a cipõben jártam, ma a fiam 18éves.Ahova tudtam vittem, még ma is azokat emlegeti.És azt hiszem te is csak lutazol vele!
Persze, viheti, meg csinálhat vele programkat, csak akkr mondja meg elöre, hogy pl. elviszem Debrecenbe... Szerintem ez a normális, különösen ilyen kicsi gyerek esetében. (Együtt élö szülök esetében is megmondaom, hgy hová megyek a gyerekkel - nem csak eltünök vele)
Bocs , nem vitatkozni akarok de szerinted az anyuka mindig megmondja hogy hova viszi, utazik a gyerekkel?Nem mindegy a láthatáskor hogy hová mennek? Nem kell azt az apának részletesen elmondani, mert változhat is a programja.
Ha az anyukánál van a gyerek elhelyezve, akkor ö a felelös, és akkor igenis meg kell neki monadi, hogy hol a gyerek. DE ugy látom, hogy itt mindenki CSAK AZT FELEJTI EL, hogy itt egy 4 éves pici gyerekröl van szó, aki még nagyn rá van szorulva az anyai gondoskodára, és a rendszeres napirendre!!!!!!
Nincs elhelyezve, ezért kér tanácsot!Ebben az a szitu hogy inkább a gyerek érdekét kellene nézni vagy nem? Az apa ugyanolyan fontos a gyereknek mint az anya , vagy rosszul tudom? Mintha a volt feleségem hallanám.....
A kérdező hozzászólása: A gyerek másfél éve velem él.Én megyek vele táppénzre mert az apuka nem hajlandó.Oldjam meg én mindig mert õ nem tudja, ez a válasz.És elõfordul, hogy két hétig még csak egy telefont sem ereszt meg, hogy , hogy van a gyerek.Akkor?
A kérdező hozzászólása: kedves 19:12-es Most õszintén te nyugodtan tudnád azt fogadni, hogy a gyerek nem ott van ahová elengedted?Hanem pl:150km választ el tõle és nem tudod a pontos tartózkodási helyét?És ha bármi baj történik?
Hát ki kell ábrándítsalak, nõ vagyok :) Egyszerûen csak láttam már rá példát, amikor a nõ nevelte, az apa pedig érzelmileg belerokkant. És teljesen igazad van, ennek így kellene mûködni minden családnál, kivéve persze, ha bántotta a gyerekeket, vagy iszik vagy bármi kizáró ok van, akkor teljesen érthetõ, ha egyedül neveli a gyereket az anya. Számomra borzalmas belegondolni, hogy van egy családod, megromlik a viszonyod a pároddal és egyik napról a másikra már szinte gyereked sincs, csak hétvégén. Abban is teljesen igazad van, hogy nem a gyermek tehet róla, hogy a szülõk már nem szeretik egymást, és bárki bármit mond, egy gyermeknek ugyanúgy szüksége van apára, mint anyára.
Nincs nektek mobilotok? Akár a gyereknek is adj egyet! Bármi közbejöhet, pláne egy vidéki útnál. Az apja ne kelljen már kéretszkedjen, ha Magyarországon elmennek valahova!
Kedves 18:27-es te egy ffi vagy, ugye? Egy tulsagosan joo, baranylelku ffi. (nekem ilyet kellett volna a sorsnak kuldenie!!!). Az ismerosednel, akiknel a gyerekek akkor mennek apahoz, es akkor mennek anyahoz amikor csak akarnak, tudod ilyen 1000-bol 1-szer fordul elo. Sajnos. Igen, valoban ez lenne a legjobb megoldas. Hiszen, hogy a szulok nem tudnak mar egyutt elni, errol a gyerekek nem tehetnek. Viszont, sajnos nagyon ritka amikor korlatlanul lehetnek itt is ott is a gyerekek. Te is egy szulo vagy mar?
Kedves kerdezo, ne ide irjal, hanem a birosagnak! Minel elobb, annal jobb! Nem nekunk ide irkaloknak, hanem neked es a kicsinek! Ha irsz a birosagra, nem kell aggodnod mar. Most menjel, es irjal, holnap add postara a levelet. A levelben csak az adataitokat ird be, es hogy kulon eltek, kered a gyerekelhelyezest, lathatast...stb. Nem kell agyonfogalmaznod a levelet, ok mar tudnak mindent. Sok sikert amugy!:)
Jajj ne érts félre nem megbántani akartalak, tudom, hogy iszonyúan rossz aggódni, és tényleg még rosszabb, ha nem szól az apa, de én úgy gondolom a megoldás, hogy kicsit több idõt hagysz neki, feltéve ha van rá lehetõség. Én ha a saját verzióm amit fent leírtam nem lenne megvalósítható (más város, stb.), akkor hetente lehetne péntektõl vasárnapig az édesapjával. Tudom, hogy rossz megosztani a szülõket, és hogy nehéz igazságosan dönteni, nem is akarok bírálni senkit, mindenki tudja mi a jó neki, de egy próbát megér, ha rákérdezel, hogy kevesli-e az idõt és szeretne-e többet, mert ha csak ennyi a gond, lehet, hogy mindig otthon lenne idõre, nem kellene aggódni és semmi sem történne a hátad mögött.
Hat eloszor is azt kellene eldonteni a BIROSAG-nak, hogy kinel legyen a gyerek elhelyezve, nem? Add be a papirokat a birosagra, es kerd, hogy meg a valasotok elott rendezodjon a gyerek elhelyezes, gyereklathatas. A birosagon kell kerned mindent, nem a gyamugyon. A birosag dont mindenben.
A kérdező hozzászólása: Azt beszéltük meg, hogy 2 hetente péntektõl, vasárnap délutánig az övé, + ünnepek és nyáriszünet fele.De gondolom te nem egy anyuka vagy, aki halálra aggódja magát, hogy hol a francba van a kicsi gyereke az este közepén, amikor már rég aludnia kéne és kipihenni magát a másnap kora reggeli óvodába menéshez!
Akkor viszont jó nagy paraszt!!!utolsó voltam

Sos! Olvassátok el kérlek! 5 hét múlva szülök, az apa nem vállalja el a babát, itt is hagyott terhesen már 6 hónapja. Mert akkor ugy gondolta hogy nem élte ki magát. Lesz joga megcsináltatni a dns vizsgálatot?

Azt mondja ha megszülök majd ? követeli!!!hogy dns vizsgálatot csináljanak.És hogy majd utána nevére veszi és fizet.De én nem akarom hogy a nevére vegye és gyerekartást sem akarok kérni t?le csak hagyjon minket békén.Eddig élte az életét,n?zött kocsmázott és most meggondolta magát,visszajönne,de nekem nem kell,és ezért igy akar bosszút állni.Az sem érdekli hogy terhes vagyok és idegesit!El vagyok keseredve.Mik a jogai ha nem vállalta el a babát?Bezzeg mikor kértem hogy irja alá az apaságit nem irta.Pedig nincs oka kételkedni benne hogy nem az övé a kicsi!

Legjobb válasz: Megtilthatod az apasági tesztet szerintem. Ha nincs sehol leírva, hogy ki az apa, kérd, hogy a baba születési anykönyvi kivonatába képzelt személy legyen bejegyezve (ez egy kitalált név! legyen) Így bírósági úton sem kérheti a volt párod, hiszen Te azt állítod, nem õ az apa. Menj be hétfõn az anyakönyvi hivatalba, vagy gyámügyre, ott fognak tudni Neked segíteni! Majdnem hasonló cipõben jártam, ezért tudok ennyi mindent.

Megtilthatod az apasági tesztet szerintem. Ha nincs sehol leírva, hogy ki az apa, kérd, hogy a baba születési anykönyvi kivonatába képzelt személy legyen bejegyezve (ez egy kitalált név! legyen) Így bírósági úton sem kérheti a volt párod, hiszen Te azt állítod, nem õ az apa. Menj be hétfõn az anyakönyvi hivatalba, vagy gyámügyre, ott fognak tudni Neked segíteni! Majdnem hasonló cipõben jártam, ezért tudok ennyi mindent.
Szia! A húgom hasonló helyzetben volt, de náluk a párja még a nevére vette a picit és elhagyta Õket, még a terhesség elején. Azt mondták a bíróságon, hogy nem kellett volna apasági nyilatkozatot tenni, mert így "igényt"tarthat a gyerekek láthatására, de csak 1 éves koruk után. (A húgom is egyedül maradt a 2 picivel.)Az a legjobb, ha nem kérsz a volt párodtól semmit. Szerintem menj be a gyámhivatalba, bíróságra. Segítenek! kitartást nektek! Vigyázzatok magatokra.
09.19-es vagyok. Elkeserítõ, hogy jogilag korrekt választ adok, mások meg lepontoznak. Most az igazságot kell leírni, vagy azt, amit mások olvasni akarnak? A kérdezõnek igenis tisztában kell lennie, hogy jogilag milyen lehetõségei vannak. Ez a segítség, szerintem, nem az amikor "kontárok" írják, hogy szerintem így meg úgy.
Az elõzõ vagyok. Az tévedés, hogy azért mert Te azt állítod, hogy nem õ az apa, akkor õ már nem fordulhat bírósághoz. Dehogynem fordulhat. És nem tagadhatod meg az orvosi vizsgálatokat, amik az esetleges biológiai kapcsolat megállapításához kellenek, amennyiben a jóember pert indít. Nem hiszem egyébként, hogy ez az ember bármit is fog lépni, azért, hogy fizethessen. Szerintem csak téged próbál idegesíteni. Próbáld õt elkerülni, ne hagyd magad provokálni, mert a legfontosabb most a nyugalom, hisz mégiscsak kisbabát vársz.
Jogilag az apának (aki magát apának vallja) bírósághoz fordulhat, és követelheti az apaság megállapítását. Ez persze egy hosszadalmas bizonyítási eljárás, amit szerintem nem fog megindítani, csak fenyegetõzik. Amiket leírtál róla, szerintem nem lesz benne ennyi kitartás. Egyébként ha nem tudod/akarod megnevezni az apát, akkor képzelt személyt jegyeznek be a születési anyakönyvi kivonatba az apa helyére. Jellemzõen az anya nevére lesz a gyermek anyakönyvezve, illetve lehet még az anyai ágon lévõ férfi nevére, aki tulajdonképpen a nagypapa. Megnehezíted a krapek helyzetét, ha találsz esetleg valakit aki elvállalja az apaságot, mielõtt megindul a bírósági per. Persze ezt nyilván csak az fogja megtenni neked, akivel érzelmi, komoly kapcsolatba kerülsz. Ebben az esetben ugyanis õ a vélelmezett apa, és a biológiai apa csak akkor fog tudni pert indítani, ha megdöntésre került az apasági nyilatkozat (teljes hatályú apasági elismerõ nyilatkozat a hivatalos neve) alapján vélelmezett apa. Mindenesetre azért jól gondold meg, hogy mit lépsz, mert azért nem utolsósorban a gyermekednek joga van ahhoz, hogy tudja ki az igazi apukája, bár tény, hogy néha jobb lenne, ha nem tudnák szegény gyerkõcök. Remélem segítettem.
Ha az apa ismeretlen, akkor kis idõ múlva (mivel nem maradhat üresen a sza.kivonatban a rublika) úgyis kap idézést, vagy valamit, hogy nevezze meg az apát. Akkor is kitalált személyt írnak majd be, tehát jobb ezzel kezdeni. 1 voltam
Én is ebben a cipóben járok! A kitalált apa után nem nyomoznak, hiszen jegyzõkönyvbe veszik, hogy nem tudod megnevezni a gyermek apját (fontos, hogy kihangsúlyozd több jelölt is van- ezzel megnehezited a valódi apa dolgát). Nagyon sok dolgot kell bizonyitania, ami idõ és nagyon sokat kell fizetni, amitõl megrettennek az ilyen diszpintyek! Hétfõn anyakönyvvezetõ, megmondod milyen szép nevet találtál ki apának és a saát nevedre kéred anyakönyveztetni. SOHA NE FOGADJ EL LEMONDÓ NYILATKOZATOT! CSAPDA!!! Bármi érdekel irj privit!
inkább jelöld meg, hogy az apa ismeretlen. az biztos, mert kitalált személyt nem fogadnak el, és nyomozni fognak. így nincs ki után. ebbe nem tudnak belekötni, még így is van esélye, hogy késõbb dns tesztet kérjen, de ha nem érdekli a gyerek, akkor szerintem nem fogja kicsengetni a több százezres eljárás és teszt árát, szóval szerintem ne aggódj, nincs joga, ha ismeretlen az apa személye, vagy nagyon borsos árat kell érte fizetni!
Ha pert indít, neki kell megelõlegeznie a költségeket, de ha megállapításra került az apaság, akkor a pervesztes fizet.
Tényleg az a legtutibb ha hivatalos irodákban jársz utána, de Magyarországon mindig az anyának itélik a gyereket. Szerintem nem vagy köteles az DNS tesztbe belemenni, ennyi erõvel bárki az utcáról követelhetné tõled a gyereked! Ha meg zaklat szülés után, hát hívjál rendõrt! Bunkó egy pasas az biztos!
az anya beleegyezése nélkül nem lehet apasági tesztet csinálni ha feje tetjére áll akor sem, ezt onnan tudom mert a barátnõm ebbe a cipõben járt, 2hónapja születet meg a picur és nem engedte
húha nehéz a helyzetet az az igazság hogy pert indithat de neki kell fizetni mindent a DNS tesztet meg biróság által kérheti és azt senki nem tagadhatja meg, viszont ha nem irt alá semmit sem addig nem is tud követelözni csakis peres úton!!!!De ennek minnél hamarabb járj utánna a családvédelmis illetve a helyi önkormányzat anyakönyvezetöjénél meg az illetékes szerveknél mert mi itt hiába mondunk bármit ök ugyis jobban tudják!üdv és probálj meg nyugiba lenni h ne árts a babónak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ.Én nem pontozok senkit, se fel se le!!!És más se tegye, igy van itt nem a szépet hanem az igazat kell leirni!!!!
Nem vagy köteles belemenni semmiféle vizsgálatba! Ha nem akarod hogy a nevére vegye és tartás díjat sem igényelsz, akkor semmit sem tehet! Sõt még fel is jelentheted zaklatásért azt a mocskot aki elhagyott!!! (bocsánat)
Én igazából azokat a nõket nem értem, akik felelõtlenül esnek teherbe a párjuk tudta nélkül vagy akarata ellenére. Szerintem egy gyermeket csak akkor szabad vállalni ha MINDKÉT FÉL AKARJA! Én egyenesen büntetném az önjelölt anyákat, aki az apa akarata ellenére vállal gyereket, mert a gyerekkel, az apával és magával is kiszúrás. A nõknek is felelõsségteljesen kéne gondolkodni, nem mindig csak a férfiakat hibáztatni. Isten, haza, család, nemcsak ego!! Gondolkodjatok!!!!!!

Van egy barátnőm, én 7. -es vagyok, ő 5. es. Az apja nem engedi a kapcsolatot de titokban mégis együtt vagyunk. Bővebben lent?

Tegnap értek haza Pestről, megbeszéltük hogy kimegyünk az erdőbe együtt sétálni mivel az van hozzájuk a legközelebb ott laknak mellette. Bementünk jó mélyen az erdőbe és elmondta hogy ő nem igazán szeret meg nincs rám szüksége, stb.. Elindultam nagy szomorúan lefelé mikor ráértem az útra ott volt egy kicsit fentebb és mondta hogy menjek. Elkezdett sírni. Én magamhoz öleltem ő hozzám bújt. Elkezdte mondani hogy ő milyen hülye mert engem is megbántott meg magát is. Összeölelkeztünk, többször is megpusziltuk egymást, de csak egymás arcát, nem mertem a száját. Ott ültünk vagy negyed órán át összelelkezve, mikor kijött a tesója és behívta valamiért és megtudta az apja hogy én is ott voltam. Állítólag nagyon megverte. Szerintetek szeret még? Meg lehetett volna puszilni a száját?

Legjobb válasz: ez tök aranyos... az apja egy állat, oké hogy félti a gyerekét, de verni azért nem kellene, azzal mit ér el?

ez tök aranyos... az apja egy állat, oké hogy félti a gyerekét, de verni azért nem kellene, azzal mit ér el?
hallod te [email protected]ög szájjá le a lányomróól!!!! ha megtalállak fogasra foglak felakasztani!! viccelek amugy ez aranyos de lehet hogy nem kéne mert az apja anyira nem kultiválja és neked lenne annyi lelki ismereted hogy vele maradj és hogy tud hogy miattad verik õt? ha igen szép..ha nem akkor pacsi:D
Bocsánat az off ért, csak azért írok ide mert szeretném a kérdésre érkezett válaszokat látni. (kérlek ne pontozzatok le!) nagyon sok sikert kívánok a lánnyal kapcsolatban! kitartás! :)
Meg lehet volna puszilni a száját.:D Nagyon aranyosak vagytok amúgy. Ez még csak ilyen gyerekszerelem, de igen, a maga kis 11 éveshez méltó szerelmével szeret téged. Az apja amúgy nagyon rosszul fegyelmez, a verés szerintem semmit se ér...Azt megértem, hogy nem tetszik neki, hogy az 5.-es lányának már van egy udvarlója, de ezért én nem emelnék kezet a gyermekemre, majd ha lesz egyszer. 17/L
Az apja egy erõszakos állat. Elfojtani egy ártatlan gyerekszerelmet? Õt kéne megverni.
elkapjuk az apját?:D irj privátban ha szeretnél valami olyasmit hogy elkapjuk az apját :D
A kérdező hozzászólása: Oké köszi :) Köszi 6. lehet az lesz :D
Jóój, ez de aranyos volt. Azóta mi a szitu? Ugye még együtt vagytok! Ha apukát meg kell kicsit fegyelmezni szólj! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!