Találatok a következő kifejezésre: Az apánál és (6 db)

Milyen jogi útja lehet annak hogy az 1 évesnél fiatalabb gyermeket az apánál helyezzék el és ne az édesanyjánál?

Kisfiam 11 hónapos, de élettársam rendszeresen ideges feszült, a gyerekkel sem bánik nem csak az én meglátásom szerint megfelelõen, más is így látja, van rá mód hogy a bíróság az apának ítélje a gyermeket?

Legjobb válasz: Miért feszült, ideges? Attól még nem ítélik neked. Veszekedtek? Mert ha ez mindennapos, akkor valószínûleg emiatt ideges és feszült.

Miért feszült, ideges? Attól még nem ítélik neked. Veszekedtek? Mert ha ez mindennapos, akkor valószínûleg emiatt ideges és feszült.
A párod is ember, és biztosan azért feszült, mert neked lehetetlen megfelelni. A házi munkát hogy osztjátok meg? Mi lenne, ha te lennel a ház tisztaságáért a felelõs, csinálj rendet, mutasd meg, hogy hogy szereted. A létrára is felállhatnál leszedni a függönyt, õ kimossa és te visszateszed. Közben több ideje is lenne fõzni, ha segítenél. Õ nem azért van otthon, hogy a te kívánságaidat, teljesítse, hanem a pici miatt, te viszont folyamatosan szapulod, hogy nem elég jól csinálja a dolgokat. Sokszor a nõk feladják az állásukat a gyermek miatt, nem tudnak emberek köze menni, pénzt keresni, és ti férfiak meg azt hiszitek, hogy milyen jó nekik, mert nem kell dolgozni. Holott a négy fal között egy babával és a férj parancsaival maradni nem könnyû egyáltalán... Csodálkozunk miért van sok singli, karrierista nõ??? Mert nem diktál nekik senki, van pénzük és ha a pasinak nem tetszik valami, arrébb mehet, nincs kiszolgáltatva. Nem mondom, hogy csak te vagy a hibás, de sok férfi segít otthon, nem zavarja a bébi papi, és nem kritizál állandóan....velük lehet is szépen élni.
A kérdező hozzászólása: Nem is az a cèlom hogy elvegyem tõle nem is volt soha az de ha problèma van egy párkapcsolatban akkor azt megszokták beszèlni, engem bánt ha minden ok nelkul buval bèlelt de nem mondja meg mi baja, csak puffog ez egyebkent gyerek elott is igy volt bar nem ennyire, engem az zavarna hogy az en fiamat is pl az anyja nevelne fel aki volt nalunk es szamitogepezesen meg palinkaivason kivul 1x 2x megfozott en egyebkent ha nagyritkan iszok is azt is kiserovel, szapulom mert a gyerek bekerult a korhazba a papirjan az volt hogy alultaplalt es parom inkabb megveszi a bebipapit a boltba minthogy nekialljon otthon pl a sutotokot megcsinalni a gyereknek falun lakunk ugyhogy meg mutragya se kerul bele ha maga csinalja meg neki nemhogy tartositoszer vagy barmi mas! Ott az internet kismillio fele recept van babaknak is! Nyilvan nehez neki faraszto meg idegesito is lehet engem hallgatni a gyerek sirasat hallgatni de ha mar a feher fuggonyt nem veszi eszre hogy szurke akkor legalabb a gyereket rendezze el peldasan
Régen meg még tápszer se volt.. a gyerekek a porba hemperegtek, nem kaptak vegyszeres tápokat.. meg ilyesmi. Néha csak vizet. Nem árt a gyereknek, nem bántja, szóval elvenni nem tudnád tõle és gusztustalan lépés is lenne.
az én anyám is dohányzott. Terhesség alatt mondjuk abbahagyta de aztán megint rászokott. Hozzáteszem az orvos azt javasolta, hogy ha dohányzik ne tegye le terhesség alatt se csak szívjon kevesebbet. Többet ártana ha leszokna és idegeskedne mert remegne érte, elhiheted. A takarítás.. hát ha ezt látta otthon, akkor nem feltétlenül az õ hibája. Persze változtathatna magán de nem olyan egygyszerû ez se. Én csak azt nem értem, hogy minek csináltál neki gyereket, ha most meg mindennel bajod van. Segíts be neki, légy türelmes. Az hogy elrántja a gyereket vagy rákiabál elõfordul. Ha veszélyesen tenné, nyilván nagyobb gond lenne. Velem is kiabáltak néha.. mégse nyomorodtam meg. A kupi meg a kosz között is van különbség, mindenesetre senki nem hal bele a rendetlenségbe, de ha a komfortérzeteden javítana akkor tegyetek együtt rendet. Az viszont tényleg szomorú, hogy nemrég született a közös gyereketek és máris a párod szapulod.. ahelyett, hogy kiélveznétek a boldogságot. Ráadásul ilyen dolgok miatt még el is szakítanád tõle. Gondolkodj el magadon is.
A kérdező hozzászólása: Vannak idoszakok amikor az elettarsam normalisan reagal a dolgokra, de van amikor butan viselkedik feszult ideges latszolag nem lenne ra oka, ha megkerdezem mi baja azt mondja semmi hiaba kerdezem nem mondja el a bajat! Ilyenkor nem teljesen normalis szerintem, ha sokat sir a gyerek mergesen szol ra es mivel baba ezert el akar maszni mindig ilyenkor visszarantja nem veszelyesen de rossz latni ezt! A takaritasa is alul van az atlagostol, otthon amit latott azt csinalja itt is, hanyag, ha kerek valamit akkor vagy nem csinalja meg vagy pedig megcsinalja veszekedesek aran meg nagyabol, nem igenyli neki nem fontos a rend meg a tisztasag! Ugy lehetne leirni par szoban hogy milyen hogy nem csinalja a dolgait hanem csinalgatja! Neki a tv meg a telefon fontosabb mint az hogy rend legyen! En csak azt varnam el hogy legyen figyelmes a tisztasagra a rendre de elsosorban a gyerekre, pici volt a babánk higitva adta a tapszert erre azt mondta mert igy sporol hat ez most normalis szerintetek??? Vagy egy anyanak kismamanak mindent el lehet nezni? Cigizett cigizik igaz en is!
Gondolod, hogy annak a kicsi gyereknek te vagy a fontosabb, mint az anyja? Csak ez esetben próbálkozz, különben ha esetleg vmi ok miatt (iszik, elmebeteg, bántalmazza)neked is ítélnék, élethosszig tartó huzavona, pereskedés lenne, és akkor annak a szegény gyereknek annyi.
Azért mert ideges meg feszkós a válás miatt, nem fogják elvenni tõle a gyereket. Nyilván nem szereted, különben nem akarnád tõled elszakítani a gyerekét. Neked sincs rá több jogod valószínûleg. Egyébként meg ott a közös felügyelet. Akármit is éreztek egymás iránt, ezt a gyereknek nem kéne éreznie. Ha külön mentek, ha utáljátok egymást.. akkor is közös erõvel kéne felnevelni õt, elvégre nem tehet róla, hogy nektek valami nem ment.. Szüksége van az anyjára.. meg rád is.
naná, hogy ideges, hiszen váltok. Ha védõnõ, gyerekorvos, gyámügy úgy látja, hogy nem képes ellátni a gyereket, nem kap enni, bántalmazza, nem megfelelõ a környezet a kicsinek, akkor elveszik tõle.
A kérdező hozzászólása: Nyilvan van nekem is reszem abban hogy nem jovunk ki egymassal de az is biztos hogy vannak idoszakok amikor egy nohoz nem lehet szolni egy arva szot se kerni meg plane nem mert akkor mar egybol dirigalok, tulontul bonyolult dolog ez ahhoz hogy mindent le tudjak irni plane nehez ugy atlatni a dolgokat nekem is meg paromnak is mintha kivulallok lennenk, de hidd el azt adom amit kapok es persze utana visszakapom es ez igy megy evek ota, mindig en vagyok az aki bekulni akar o sose kezdemenyezi a bekulest, akaratos makacs o is meg en is, na de mindegy is! Lehet hogy sokat varok el lehet hogy nem egyentol fugg marmint a partnertol de tudom ha nem szolnak semmiert akkor szepen lassan minden ugymaradna ahogy van apukam szocialis gondozoja volt az aki nekiallt apu szobajaban fuggonyt mosni port torolni mondhatod hogy miert nem en de nekem is megvan otthon boven az udvar korul a tennivalom es nincs aki segitsen nekem se mert miota hazajottem dunantulrol evek ota azt csinalom hogy takaritok epitkezek bontok falat stbstb tuzifat hasogatok nyilvan en is elhanyagolok ezt azt mert en se vagyok egy katonas fegyelemmel turelemmel esszeruseggel megaldott szemely nekem is mikor milyen kedvem van csak nekem ehhez azert hozzajon a melohely is meg az is hogy kint gürizek csinalom magamert a fiunkert hogy mire kint szalsdgal tavasszal addigra ne bukjon fel a szogesdrotba vagy alljon bele egy szeg a csereplecbol, piheneskeppen bemegyek mit latok a szgep elott ul es facebookon jatszik hol delelott hol delutan es en mèg oruljek neki hogy mennyit tur nekem? Lehet ra kellene hagyni es soha de soha vissza nem szolnom mindig meghunyaszkodni es belatni hogy no es csak neki lehet igaza meg neki nehezebb! Csak akkor felgyulemlik a feszultseg bennem is es az rosszabb amikor valami bant szova teszem kimondom csak nem hagyja hogy vegigmondjam pedig normalisan szoktam mondani mi a bajom, persze mikor mar harmadjara kell elkezdjem nyilvan en se ugy mondom hisz allandoan megszakit benne meg neki all feljebb mert pl a napokban mondtam neki vigye ki a levegore es nem akarta! Mind 1 majd lesz valahogy de ez rosszabb mint a fizikai eroszak!!!

Mi a teendő akkor ha elvált szülőknél ahol a 2 gyerek külön van, egyik az apánál a másik az anyánál, és az anya a havi keresetünk majdnem a felét elkéri gyerektartásra?

Arról lenne szó, hogy én édesapámnál, hugom édesanyámnál van, és édesanyám 35 ezer forintot követel havonta gyerektertásra, ami több mint édesapám havi keresete! A szüleim törvényesen nem váltak el, csak egy kézzel írott papírjuk van, amin az szerepel, hogy édesapám havonta 15 ezer forintot ad neki, de ? sokkal többet vesz el! Volt egy megállapodás, hogy az én családi pótlékom ami 15 e forint az továbbra is megy édesanyámhoz, de ? mellette kér még 15 ezret plusz házastársi díjjat is! Édesapám rokkant nyugdíjjas, mellette heti 4 órában van bejelentve dolgozni, ami kb 20 ezer forint neki, így a havi bejöv?nk 37000+20000 forint, vagyis 57ezerb?l 30-35-öt édesanyám elvesz! Ilyenkor mi a teend??

Legjobb válasz: egy foritot sem kellene fizetnie,hogy akkor anyukád fizessen ugyanannyit miattad van biróságon ingyen fogadóóra,menjen be apukád és ne fizessen,nem kell,hisz nem anyukádnál maradtál

egy foritot sem kellene fizetnie, hogy akkor anyukád fizessen ugyanannyit miattad van biróságon ingyen fogadóóra, menjen be apukád és ne fizessen, nem kell, hisz nem anyukádnál maradtál
bíróságon kéne rendezni a gyerektartást és a felügyeleti jogot - apád meg ne fizessen egy fillért se
A te családi pótlékodat miért az anyukád kapja? Az neked jár. Ez így hülyeség. Miért veszi el anyukád a te pénzedet?
Anyudnak is kell fizetnie utánad! Édesapád bemehet a bíróságra, van ingyen jogsegélyszolgálat mindenhol.El kellene válni törvényesen, és a bíróság mondaná meg, hogy ki mennyit kell fizessen.Ez lenne a legcélszerûbb.
Szerintem se kéne, beszélj apukáddal, anyukád meg pereskedjen ha valami nem tetszik.Milyen jogon követel, ha téged apukád nevel, akkor fizessen õ is ennyit rád.
De apukád mi a jó büdös francnak fizet egyáltalán? Nálunk is ugyanez a helyzet, a két gyerek a két szülõnél, de soha senki nem fizetett a másiknak semmit. Mert milyen jogon?
De ha apukád tényleg ilyen keveset keres, jobb lenne, ha anyukád fizetne apukádnak tartásdíjat, meg apukád is anyukádnak :D.Hacsak nem õ is rokkantnyugdíjas...
Kicsit necces ez az egész. Hogy éltek, laktok ketten 20-22 e. Ft-ból?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válszokat! a megélhetés az úgy mûködik, hogy én suli mellett vállaltam diák-munkát és tudtommal, azzal anyám nem kezeskedhet! Faterom azért fizet, mert szeretné látni hugomat, mert anyám azzal fenyegeti, hogy ha nem fizet akkor nem láthatja a gyereket! :( Bár mondjuk így is csak akkor látja fater, amikor lejön anyám követelõzni, mert amúgy nem engedi be õt amikor lemegy hétvégente!
Éppen a fentiek miatt kellene bírósági útra terelni az egészet. Ott majd eldöntik, kinek mi a kötelessége, joga.

Az apánál hogyan és mi alapján állapítanak meg ún. érdektelenséget? Mivel jár ez?

A fiamat az apja megszületése óta összesen kétszer látta (most 9 hónapos), gyerektartást nem fizet, nem érdekl?dik utána, alapjában elérhetetlen. Ilyenkor megállapítják, hogy nem tör?dik vele? Mert hallottam valami ilyesmir?l. Ezt kinek kell bizonyítani? És ha megállapítják az érdektelenséget (a tárgyalásra sem fog eljönni, be sem lehet idézni, mert az állandó lakcímén nem lehet elérni, családjával nem tartja a kapcsolatot, ismer?söknél lakik), akkor én lehetek az egyedüli gondvisel?je a gyereknek és mindenben egyedül is dönthetek? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Az ide vonatkozó történy: A Csjt. VIII. Fejezet A SZÜLÕI FELÜGYELET ÉS A KISKORÚAKRÓL VALÓ ÁLLAMI GONDOSKODÁS 5. A szülõi felügyelet megszüntetése és szünetelése. Jogi oldalakon megtalálod.

Az ide vonatkozó történy: A Csjt. VIII. Fejezet A SZÜLÕI FELÜGYELET ÉS A KISKORÚAKRÓL VALÓ ÁLLAMI GONDOSKODÁS 5. A szülõi felügyelet megszüntetése és szünetelése. Jogi oldalakon megtalálod.
nem
Igen, ha valami miatt utcára kerülnék vagy csak nem tudnám minimális mértékben sem ellátni a gyerekemet ezáltal lehetõséget adva a gyámügynek, hogy elvegyék tõlem a gyermeket. Ez esetben igen, inkább legyen az apjánál.
Igen, valószínû ha erre kerülne sor, így is tennék.
Ha halálos beteg lennék vagy úgy a padlóra kerülnék anyagilag hogy hiányt szenvednének nap mint nap. De ez nem képzelhetõ el:) Olyasmi hogy mondjuk új hapsim lett és úgy, na az el sem képzelhetõ számomra!!!!
Hát ez akkor lesz, ha elindulok az örök vadászmezõre... De reméljük elõbb kirepülnek a gyerekek, mint hogy ez bekövetkezik... Mondjuk én nem tudom elképzelni, hogy elhagyjam a férjemet. Ahhoz minimum meg kellene õrülnie, de akkor meg nem hagyhatnám rá a gyerekeket sem. Ha meg én dilizek be, na akkor nem tudom mi van...
nem tudom, csak azért meg meguntam õket, és a férjem, NEM. de ha pl valami bajom lenne, akkor csak is az apjukra hagynám.
Nem tennék ilyet. Ha tényleg az utcára kerülnék és semmi remény nem lenne az újrakezdésre, akkor persze inkább az apánál hagynám. De más helyzetben soha.
Nem hagynán az apánál csak ha velem valami komoly történne
Fura. Amíg nem volt gyerekem és megnéztem ezt http://www.imdb.com/title/tt0112579/filmet, soha nem értettem, hogy a nõ miért nem megy el. Amióta vannak gyerekeim, mét másként látom. Szóval nem tudnám elképzelni, hogy otthagyjam õket.
Csak nem a Németh Kristóf féle ügy?
A kérdező hozzászólása: Igen, a Németh Kristóf féle ügyrõl beszélgettünk a barátnõmmel. Van egy közös ismerõsünk, aki ugyanígy tett. Jött egy új szerelem az életében, és a férjét, gyermeket hátrahagyva, mint egy agymosott követte az új pasit. Én nem hiszem, hogy el tudnám hagyni a gyermekemet. Õ az életem értelme. A betegség és egyéb súlyos kimenetelû dolgokat most nem veszem számításba.

Lehet az hogy negativos anyánál és negativos apánál az van a vér csoportos papirra irva hogy nem identifikált ellenanyag van a véremben?

Legjobb válasz: Elõször is,azt hiszem annak kellenne a tisztázását megejteni,hogy mit is jelent az identificatoin.Ez azinisítást jelent.De a szó többi módosulata is azonosítással kapcsolatos.(lásd. http://startlap.dicfor.hu/popup )Tehát mi van a papírra írva?Nincs azonosított ellenanyag. Egyébként ha lenne ellenanyag,az azt jelentené,hogy nem a férjedtõl van a gyermek,mert negatívos anyának csak pozitívos apától alakul ki az Rh összeférhetetlenség.Mint a szavak értelme is mutatja,nem valami jó dolog,ha ilyen temelõdik a véredben.Elsõ gyermeket még nem,de másodikat megtámadhatja,és akár a gyermek életébe is kerülhet.Ezért van az ,hogy az rh negatívos anyának,ha rh poz az apa,akkor szülés után adnak egy szurit,és simán fog menni minden a kistestvér legyártásánál is.

Elõször is, azt hiszem annak kellenne a tisztázását megejteni, hogy mit is jelent az identificatoin.Ez azinisítást jelent.De a szó többi módosulata is azonosítással kapcsolatos.(lásd. http://startlap.dicfor.hu/popup )Tehát mi van a papírra írva?Nincs azonosított ellenanyag. Egyébként ha lenne ellenanyag, az azt jelentené, hogy nem a férjedtõl van a gyermek, mert negatívos anyának csak pozitívos apától alakul ki az Rh összeférhetetlenség.Mint a szavak értelme is mutatja, nem valami jó dolog, ha ilyen temelõdik a véredben.Elsõ gyermeket még nem, de másodikat megtámadhatja, és akár a gyermek életébe is kerülhet.Ezért van az , hogy az rh negatívos anyának, ha rh poz az apa, akkor szülés után adnak egy szurit, és simán fog menni minden a kistestvér legyártásánál is.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz, az elsõ babánál nincs semmi gond és szülés után anitD injekciót kapsz. Ez megvédi a köv. kisbabát.

"A most 3 gyerekes apánál már 14 éve is járt a stáb, akkor ő volt gyerek, és ő is éhezett. <--- Akkor mi a francnak vállalt 3 gyereket? Minek az ilyennek gyerek? MIÉRT? (LINK A LEÍRÁSBAN)

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/195799 Erre nem lesz valami törvény, hogy a szegények egész egyszerüen NE vállalhassanak gyereket? Ez egyszerüen felháborító. Éhezik a gyerek, majd 14 évvel kés?bb baromi fiatalon 3 gyereket is csinál akik persze szintén éheznek. MIÉRT?????? És ezért legyen a magyarnak szaros 100 ezer forint a fizetése, hogy az ilyen barom állatoknak jusson. Õk is éheznek, akkor miért kell még éhez?ket csinálni? Egyszerüen fel nem fogom és rohadtul felidegesít az ilyesmi. Erre miért nem születik törvény, vagy adó? Minden szül?nek kelljen 3 millió forint adó fizetni, ha megszüli a gyereket. Akkor legalább 100%, hogy nem születnének FELESLEGESEN emberek.

Legjobb válasz: "Az adóztatást úgyértettem, hogy mostantól minden ember szülés után 3 millió forintot fizettetnék adó formájában." Ez azért erõs túlzás, elég eltartanom a gyerekeimet, nem hogy még adózzak is miattuk.

"Az adóztatást úgyértettem, hogy mostantól minden ember szülés után 3 millió forintot fizettetnék adó formájában." Ez azért erõs túlzás, elég eltartanom a gyerekeimet, nem hogy még adózzak is miattuk.
Azon lepõdtem meg amikor a tv-be mutatták hogy áram és gáz lopás után ment a hatóság ellenõrizni, és mondta a fiatal cigány pár hogy elvitte a hatóság a gyerekeket... Hol van ez a hatóság amikor putriba vannak 10en? Az a baj hogy ezek még olyan környezetben is 2x jobban szaporodnak amiben mi gyereket se vállalnánk. Gyerek szülés még sajnos mindig jó biznisz, meg lehet belõle élni. Apa anyának se kell dolgozni, mert még kevesebbet kap munkával mint sima segéllyel. Persze a magyart elhajtanák a francba híd alá ez a baj.
Én is ugyanezt kérdezem, mert elég nagy hülyeség, hogy szépen fogalmazzak. Nekem például van egy betegségem, amit 90%, hogy örökölne a gyerekem, ha lenne, és ezért én úgy döntöttem, hogy sose fogok szülni, inkább örökbefogadok, ha nagyon gyereket szeretnék, mert elég, ha én tudom, milyen ezzel a betegséggel élni, nem kívánom ezt másnak, fõleg nem a gyerekemnek. Azért csinálni gyereket, hogy utána õ is csak szenvedjen... Mindezt mondom felnõttként. Én megértem, hogy valaki nagyon szülõ akar lenni, de ha olyan helyzete van, hogy még magát sem tudja eltartani, akkor lehetne annyi esze, hogy ne húzza rá ezt a sorsot másra is. Neki se jó ez, és a gyereknek se. És akkor még iskolába se járatja õket a legtöbbje...Gondolom azért, mert a szüleiktõl is ezt látták, és nincs körülöttük olyan, aki felvilágosíthatná õket, hogy elõször meg kéne teremteni a megfelelõ környezetet és utána vállalni gyereket.
Egyébként az is igaz, hogy akik ilyen helyzetben élnek több generáción keresztül, azok mivel még iskolába se járnak a legtöbbször, így sokszor fogalmuk sincs arról, hogy pontosan mitõl lesz, és mitõl nem lesz gyerek, de a b*száshoz remekül értenek, és sorozatban gyártják az újabb utánpótlást. Ezért van, hogy mindig a legszegényebb helyeken van a legnagyobb népesség. Mivel más élvezetük nincs az életben, mint egymással hancúrozni, ezért csak ezt csinálják. Aztán csodálkoznak, hogy az 1 tervezett gyerekbõl pár év múlva 8-10 lesz. (3. voltam)
Az a baj, hogy az ilyenek 0 igényszintükhöz elég a gyerek után kapott családi pótlék. Na hogy ne legyek rasszista én azt csinálnám, hogy csak 3 gyerek után járna családi pótlék, és ha valaki több gyereket szeretne válalni azt adókedvezmény formályában támogatnám. Innentöl kezdve a léhûtõ roma visszafogná a szaporulatot mert nem érné meg neki egy olyan gyerek aki után nem kap semmit, a tisztességesen dolgozó magyar meg dolgozni vágyó utódokat hozna világra. Csökkenne a roma, nõne a magyar lélekszám.
Kedves Kérdezõ! Kérdezd meg a szüleidtõl, hogy a nagy-, vagy a dédszüleid hányan voltak! A szegénységben ugyanis mindig nagy a népszaporulat! Ha megkérdezted a szüleidtõl, akkor jelezz vissza légyszi!
Hogy lehetsz ilyen rásszista?! Ezeknek joguk van a mi számlánkra potyogtatni a purdajaikat!
Három férjezett, dolgozó felnõtt lányom van és egy kisiskolás fiam.Falun élünk.Soha nem vették észre a gyerekek, amikor 1999-2002 között néha kettõnknek a párommal már nem jutott kenyér a hagymás szalonnához, mert azért boltba kellett volna menni, rávaló nélkül.Nem vertük az asztalt sehol. Mára könnyebb.A gyerekvállaláshoz való [email protected] hozzáállás a túlzott igények, az elithez hasonlítás totális és megvalósíthatatlan vágya és a kisebbség igen rossz példája miatt uralkodik.És amíg a magyar nem csinál elég gyereket, addig a jövõ bizonytalansága határozza meg a mádat és holnapodat.Ne AZOKat a mûsorokat nézzed...
Azzal egyetértek, hogy három gyereknél csúcsellátás, azon felül semmi.Repedezzen a negyedikért a tenyere.
És a gyerektelenekkel 16% plusz adót fizettetnék, különös tekintettel a modellekre, playmatekre, stylistekre 50 felett a halálig.
Így is csökken a lakosság, pont amiatt amire te még adót vetnél... Hirtelen maradna kb 1 millió lakos Mo-n mint 1000 éve, mert a többiek kihalnának, és a gazdagok a sok költekezés helyett inkább nem vállalnak gyereket
A kérdező hozzászólása: De rengeteg ilyen család van, nem csak "ezek". Sajnos... De a 10 gyerekes UGYANILYEN anyagi helyzetben lévõ családok a kedvenceim... Feltudnám rúgdosni az ilyeneket.
Én inkább azt vezetném be, hogy gyerek után csak adójóváírás vagy egyéb szolgáltatás igénybevétele járjon, kp. nem. Pl. nekem tök mindegy, hogy a gyerekemnek befizetem a suliban az ebédet a családiból vagy nem fizetek semmit, de nem is kapok kp-t. Aki tényleg a gyerekre költené a családit, az ugyanott van, aki pedig nem, az ne ebbõl finanszírozza a kocsmai szórakozását a gyümigépen. Aki meg alkalmatlan a gyerek nevelésére és elviszik gyermekotthonba az apróságokat, ott a szülõ köteles legyen térítési díjat fizetni. A hócipõje tele van az embernek azzal, hogy fiatal, a gyereket tényleg szeretetben nevelõ családok küszködnek, vagy nem tudják bevállalni a másodikat-harmadikat - akikbõl pedig jó eséllyel adófizetõ lenne majd egyszer, csak azért, mert egy egyre növekvõ, tanulni és dolgozni nem akaró réteget kell eltartanunk.
Leszámítva a 3millió forintot, igazad van. Azért az kicsit tényleg túlzás, mi kinn dolgozunk Ausztriába, de azért 3 millió még nekünk is sok pénz. Nem kell eltúlozni a dolgot. Csak azokat a gyerekvállalókat támogassa az állam, ahol legalább az egyik szülõnek van munkahelye, ahol a gyereknek minden meg van adva, jók a körülmények. Egy cigányputriban nyilván nem azok...És a gyerekválallásból nem lehet megélni. Illetve de, a kissebbség megtud, m nekik nem kell rezsit fizetni, sem adózni, csupán kajára kell költeni, meg persze bagóra, m füstöl mindegyik. A többit meg összelopják. Meg nekik nem érdekük, h a gyerek jó iskolába járjon, azaz legyen belõle vki. És anyagikatól függetlenül, nem értem miért vállalnak az emberek 3nál több gyereket.
Lehet sajnálgatni õket, de akinek nem telik rá hogy felnevelje, az ne szüljön. Meg az még oké hogy összejön 1 gyerek, megesik, na de 3-4?. Lehet jönni azzal hogy dédanyáink is 10-en voltak, csak épp akkor nem volt óvszer, meg nem volt minden szarra gyógyszer, így 10-bõl 5 gyerek fiatalon meghalt. Egyszerûen sajnos a szegénység mellé társul is sok esetben egy elég alacsony értelmi képesség, meg jó pénz nekik a gyerekbiznisz, így apu anyu lophatja a napot 0-24-ben.
én is osztom amit az elõzõek írtak ugyanakkor ennek ellenkezõje miatt is meg vagyok döbbenve: ugyanis akik jóval az átlagkereset fölött keresnek ott az egykézés a sláger vagy véletlenül becsúszik egy második is. a középosztály feladata hogy kinevelje a nem is csóró de nem is sznob embereket...
Ez egy héttel ezelõtt volt a házonkívülbe. Azt mondták nem volt pénz védekezni.
ilyenkor a gyámügy hol van???amikor a putriba laknak a gyerekekkel???
Ha a te anyádéknak is le kellett volna tenni letétben 3 milliót, mielõtt te megszülettél, akkor te most nem itt osztanád az észt!... Különben meg azért kell eszméletlen adókat fizetnünk, mert miliárdokért építenek focistadionokat, parlamenti díszkivilágítást, Orbánt éltetõ festményeket, kormánytagoknak fizetjük a luxusautóikat és a milliós fizetésüket!!!... Megnyugodhatsz (ha téged ez megnyugtat), hogy az éhezõ gyerekeknek esetleg jótékonykodó magánemberek, egyházak, alapítványok segítenek, nem pedig a te adódat költik rájuk... Csak szólok : a GYEREKEK nem tehetnek róla, hova születnek, te is éppúgy születhettél volna egy szegény családba!... Akkor is ez lenne a véleményed?... Szüleid megtaníthattak volna arra, hogy ha éhezõ embert látsz, akkor annak SEGÍTENI KELL, nem pedig belerúgni!...
"Az adóztatást úgyértettem, hogy mostantól minden ember szülés után 3 millió forintot fizettetnék adó formájában." Te hulye vagy. Soha az életben nem tudna a magyar családok nagy része 3 millió forintot kifizetni. Én sem. Mégis tisztességesen felneveltem a gyerekeimet.
A kérdező hozzászólása: Az adóztatást úgyértettem, hogy mostantól minden ember szülés után 3 millió forintot fizettetnék adó formájában. Aki nem tudja kifizetni, azt azonnal börtönbe záratnám. És nagy erõket állítatnék arra, hogy elfogják a titokban szülõket is, akik emiatt az adó miatt csöndben, otthon akarnak szülni. Aki megteheti, hogy vállal gyereket, mert jó az anyagi helyzete, annak a 3 millió forint befizetése [email protected]üst, aki meg ennyit nem képes fizetni, az hogy akar gyereket? A streriliálás is jó ötlet, köszönöm! Ám még eszembe jutott a munkatáborba vitetés a mostani mihasznákkal. Ilyen szar politika mellett sohasem fog ez változni, valóban mi már, hogy tehetetlenek egy 12 évessel szemben.. El van cseszve ez az egész ország. Kanadának nem lett hasznára a 7 ezer roma, hát kitoloncolják õket, ennyi. Csak Magyarország tûri ezt. Ez az az ország ahol bármit megtehetnek az ilyenek, a törvény õket védi.
Undorító ahogy a cigányok szarják a világra a purdékat. Ha rajtam múlna én leköttetném az összeset!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!