Találatok a következő kifejezésre: Az apám adott (9 db)

Jaaa, hogy cigányokról van szó? Akkor nincs ebben semmi különös, ez náluk bevett szokás.
gyereket el kell vetetni.. ilyen esetben.. ha megszületik neki lesz rossz.. nem lesz egészséges.
ha a gyerek nem lesz retardált, az már fél siker
A kérdező hozzászólása: ezt értem de utána az apa visszamehet simán a családhoz, meg a lányához akit megeröszakolt?
ha lehet, el kell vetetni. sajnos elõfordulhat, hogy már akkor a magzat, hogy nem lehet. akkor meg kell szülni. remélhetõleg egészséges lesz. ha kiszabadul, akkor értelemszerûen nem mehet a lánya közelébe. legalábbis jogilag. sajnos a valóság más lehet.... ismerõsöddel történt?
Szerintem lehet végzést kérni ellene. Amúgy azok a radikális abortusz ellenesek, akik lepontozták a 2. választ, vállaljanak így gyereket, de ne más [email protected]ával akarják verni a csalánt.
A kérdező hozzászólása: mikor ide költöztünk ebbe a faluba olyan hirek terjengtek hogy egy cigány faszi meg eröszakolta a legnagyobb lányát, és a lánynak a nagyobb gyereke az apájé. De ugyan ugy a 2 lányával meg a 2 fiával meg a feleségével lakik. Mivel volt börtönbe ezért elhiszem azt hogy ö volt de a nagylány az ota sem lakik velük. Csak nem értem hogy hogyan élhet a családjával ilyen után?
A kérdező hozzászólása: az igen. A nagyobb fiuaki 18 éves kb annak is születettegy lánya tavaly juniusba, de már pár honaposan szájon puszilta..... Hát ne értem ezeket a cigányokat.
Ja, a fiúnak az anyjától született a lánya.

Adott egy apa (barna haj, barna szem) egy anya (fekete haj, barna szem) nincs szőke a családban. Mégis 2 gyerek, az egyik szőke, kék szemű; a másik szőke, barna szemű. Arcilag sem hasonlók! Az apának új családból új gyerek, tiszta apja. Szerintetek?

Kérdésem az lenne a volt feleség lehetséges hogy megcsalta és mástól vannak a gyerekek?Elég csalfa asszonyka volt,szeretett félrelépni.

Legjobb válasz: Pusztán a külsõ hasonlóságra-vagy különbségre-elég veszélyes egy megcsalási vádat alapozni...pl rengeteg gyerek haja szõke kicsinek,és felnõttkorukra sötétedik be.A kék szem nem feltétlenül a szülõktõl,hanem távolabbi felmenõktõl is öröklõdhet.

Pusztán a külsõ hasonlóságra-vagy különbségre-elég veszélyes egy megcsalási vádat alapozni...pl rengeteg gyerek haja szõke kicsinek, és felnõttkorukra sötétedik be.A kék szem nem feltétlenül a szülõktõl, hanem távolabbi felmenõktõl is öröklõdhet.
Attól függetlenül, hogy az apa és az anya sötét hajú szemû még hordozhat olyan géneket ami a világos hajat és szemszínt örökítheti. Tehát nem biztos hogy volt félrelépés.
Az én szüleim sötét hajúak, szemüek, bõrüek a hugom szintén.Én kék szemû, világos barna (kisgyerekként szõke) hajú és elég világos bõrü vagyok.Ezeket a tulajdonságokat a nagyszülõktõl is lehet örökölni.
Apukám fekete hajú, barna szemû; anyukám barna hajú, barna szemû. Én szõke hajú, barna szemû vagyok; hugim szõke hajú, kék szemû. Apai nagyszüleim szõke hajúak és kék szemûek...
A kérdező hozzászólása: Ez így tényleg hihetõ.De viszont itt több geerációt visszamenve sincs egy szõke sem.Sem az anya sem az apa családjába. Az új kapcsolatból származó gyerek viszont barna hajú és barna szemû.És tiszta apja!!
A férjem fekete hajú barna szemû (gyerekkent és most is) én gyerekkeén szõke most barna hajú vagyok. Megszületett a lányunk fekete haj barna szem sötét bõr pont mint az apja.Erre az egész falu azt kérdezi biztos a férjedtõl van hisz nagyon fekete. Megszületett a fiunk, annya fajta, szõke kék szeme van ( kék szemét anyósomtól örökölte, a mi csaláunkban senkinek nincs és nem is volt kék szeme.) Erre megint megkérdezi biztos hogy a férjedtõl van nagyon szõke. nemrég (akék szemû) anyósom fogta, a szomszéd meg azzal kezdi honnan szedte az anyja ezt a kék szemû fiút :() Mindenki kötekedni akar
Apasági vizsgálat?
A kérdező hozzászólása: Gondolkozunk az apaságin, csak tudod 120ezer forint lenne, és hát nincs annyi pénzünk, hogy csak úgy kiadjunk ennyi pénzt...


Valakinek megvan Essemm 2005-ben adott interjúja az AP rádió-ból?

Legjobb válasz: Google nekem 2 jó linket is adott elsõre. Keresd ki! Amúgy nem 2005, asszem 2008. Nekem megvan valahol a gépen, csak meg kéne keresni..

Google nekem 2 jó linket is adott elsõre. Keresd ki! Amúgy nem 2005, asszem 2008. Nekem megvan valahol a gépen, csak meg kéne keresni..

Adott egy törzskönyvezett szuka akit pároztatnak X kannal, de a nagyobb alomszám érdekében pároztassák Y kannal is akkor ki lesz az apa?

Legjobb válasz: Ez egy akkora marhaság, mit a ház! Az alomszám nem ezen múlik, hanem a szuka petesejtjein. Az ilyen szaporítóknál pedig az a kan lesz a törzskönyvön, amlyiket bejelentik.

Ez egy akkora marhaság, mit a ház! Az alomszám nem ezen múlik, hanem a szuka petesejtjein. Az ilyen szaporítóknál pedig az a kan lesz a törzskönyvön, amlyiket bejelentik.
János, maga nagyon ostoba, kérem mellõzze a butaság osztását az interneten! az alomszám sok mindenen múlik (genetika, fedeztetés napja, stb), de a két kannal történõ fedezés pont nem segít rajta... ráadásul ha két kannal fedeztetik a szukát, akkor nem lehet tudni, hogy melyik kölyöknek melyik volt az apja, az összes kölykön DNS tesztet kell végeztetni! hallottam róla, hogy USA-ban csinálnak ilyet, de ott kifizetik utána a DNS-t is a tenyésztõk...
János! Beragadt a CAPS LOCK! :)
hú de marha vagy! ez nem ezen múlik.
Tök mind1 hogy hány kannal van a szuka.A szukától függ az alomszám, hogy milyen genetikával rendelkezik.Ha eddig egy szuka 5-6 kölyköt ellet.Befedezhetik 3 kannal is, akkor sem lesz 10-12 kölyke. János te meg egy idióta vagy!
Ez így szaporítás :) Az lesz az apja akit annak hazudik.
Ha mindegyiknek van törzskönyve, mmint X és Y kannak, akkor semmi gond kettõs fedeztetés, amit az adott fajtagondozó klub vagy engedélyez vagy nem. Ha engedélyezi, akkor a megszületett kölyöknél DNS tesztet kell csinálni, és az az apa kerül bele a törzskönyve, amelyiket a DNS teszt mondja. Ezt nem csak Amerikába csinálják hanem a világon sok helyen.
A kérdező hozzászólása: Mármint a törzskönyvben ki lesz beírva apának?
A FAJ FOGALMA:AZONOS CSOPRTBA TARTOZNAK, ÉS EGYMÁSSAL SZAPORÍTVA AZONOS FAJT HOZNAK LÉTRE!HA CSAK AZ X LESZ A KAN, AKKOR A KÖLYKÖK FAJOK LESZNEK--DE UTÁNNA MÁR--HA LEFIALT--Y KANTÓL NEM BIZTOS, HOGY TÖBB KÖLYKE LESZ.EZ SOKMINDENTÕL IS FÜGG. AMÚGY MINDIG AZ ELSÕ (KEFÉLÕ)PÁR LESZ AZ APA--HA BEFOGOTT TÕLE A SZUKA.HA NEM, AKKOR Y NYERT!!

Ha az apa a gyermek megszuletese utan semmit sem adott neki, nem tamogatta sem anyagilag, sot ra sem nezet es a gyerek mara mar 21 eves lett kerhet valamilyen karpotlast, vagy ilyesmit?

Legjobb válasz: jogilag a gyerektartás járt volna. és még esetleg járhat ha tanuló és azon a szinten van amit a törvény elõir ezalatt azt értem hogy nem 18 éves korig jár. hanem a felsöfoku tanulményok befejezéséig vagy max xx éves korig

jogilag a gyerektartás járt volna. és még esetleg járhat ha tanuló és azon a szinten van amit a törvény elõir ezalatt azt értem hogy nem 18 éves korig jár. hanem a felsöfoku tanulményok befejezéséig vagy max xx éves korig
de utolag a gyerektartás már nem követelhetõ. mostantól lehet kérni ha megfelel a törvényi elöiráoknak. ha nem akkor ennyi volt. (akkor is csak akkor ha aláirta és elismerte hogy ö az apa 21 éve
A kérdező hozzászólása: Szoval akkor ennyi volt.. En vagyok a lany, aki mostanra felnott lett es az igazsag, hogy egesz eddig nem is tudtam, hogy ki az apam, egy nyilt titokban eltem es mostanra tudom, hogy mekkora egy diszno volt.. es szerettem volna legalabb igy egy kis elegtetelt venni.
hááát egy jó ügyvédet azért megkérdeznék. ezzel még lehet lehet játszani : "Szintén jár a gyerektartás, ha azt a nagykorúvá lett gyermek egészségi állapota, betegsége, vagy munkaképtelensége indokolja. Ilyen helyzetekben orvos szakértõi vélemény alapján köteles a szülõ a gyermek teljes tartására vagy számára részleges tartás-kiegészítés biztosítására." De lehet utólag is be lehet vasalni. de egy jó ügyvédet kellene megkérdezned
ezt a az idézet egy frajdi elolvasás volt. szoval tekintsük semmisnek ha nem vagy munkaképtelen :)
Bíróság által megállapított tartás követelést visszamenõlegesen hat hónapra lehet kérni. Ha még tanulmányokat folytatsz, esetleg meg lehet próbálni rokontartás igénylését visszamenõlegesen is (max 6 hónapra), de ne nagyon fûzz hozzá reményeket. Amúgy a "mekkora egy disznó volt" hiteles forrásból tudod, vagy olyan mondta, aki nem szeretné, hogy megismerd? Csak mert rengeteg hasonló történetet hallottam már, de az igazság nem mindig az elmondottakban volt.
Ahogy már írták, gyerektartást akkor kérhetsz, ha még nappali tagozaton tanulsz. (Pontosabban a 18. életév betöltése után ezt már rokontartásnak hívják.) Hogy eddig nem kaptál, az anyud mulasztása, õ lett volna jogosult eljárni, azaz bírósági úton követelni a tartást. Persze lehet, hogy szándékosan nem pereskedett, ezt tõle kellene megkérdezned. Öröklésre akkor vagy jogosult a vér szerinti apád után, ha "hivatalosan" is az õ gyereke vagy; azaz ha anyukád férje volt valamikor, ill. ennek híján akkor, ha apasági elismerõ nyilatkozatot tett akár a születésed elõtt, akár utána.
Nem kérhetsz kárpótlást mert igaz, hogy neki kötelessége lett volna fizetnie de anyukád nem "igényelte" így nincs miért kárpótolni.

Adott egy fiatal lány, aki abba a középsuliba jár, ahol az anyja és az apja is tanít. Milyen lehet?

Most meséltek egy ilyen szituról és eléggé furcsálltam. Nekem kicsit túl sok lenne ennyi a szüleimből.Addig ok,hogy persze nem taníthatják,de mi van a helyettesítéssel? Meg mondjuk ha a lány a pasijával van és mindig attól fél,hogy a szülei meglátják? Ez milyen lehetett már? Szerintetek?

Legjobb válasz: Nálunk kifejezetten sok tanárgyerek volt, egész dinasztiák jártak oda. Nem irigyeltük õket.:)

Nálunk kifejezetten sok tanárgyerek volt, egész dinasztiák jártak oda. Nem irigyeltük õket.:)
A barátnõm is abban a suliban tanít, ahova a lánya jár, semmi problémájuk nincs belõle. Nem utálják a lányt az osztálytársai, mert nem él vissza a helyzettel. És mivel a fiúügyeket nromális lány nem titkolja el, hanem megosztja örömét-bánatát az édesanyjával, nem értem, miért kellene ilyen esetben bujkálni (hihi, ráadásul anyuka tanítja a srácot)
A kérdező hozzászólása: Nem az egyetlen középsuli amúgy a városban, még van ott legalább hét...
Nekem volt ilyen ismerõsöm (fiú), akinek az édesanyja és az édesapja is a sulinkban tanított. Helyettesítéskor is megpróbálják elkerülni ezt, de elõfordul, hogy nem sikerül. Semmi különös nem volt ilyenkor, ha hosszabb távú helyettesítésrõl volt szó, akkor igyekeztek más tanárt találni. U.i.: miért fél a lány, hogy meglátják a fiúval? Mi abban a szégyen? Gondolom nem csinálnak olyan durva dolgokat a folyosón, amit mások ne láthatnának.
Nekem osztálytársamat tanított az anyukája. Sokszor sajnáltuk szegényt, mert tõle sokkal többet követelt, mint másoktól.
Az iskola amúgy nem szerelmeskedésre való, legalábbis nálunk - egy egyáltalán nem "elit" iskolában - ezért szólni szoktak a tanárok, mivel ez a többi gyerek lelkére is hathat. De tényleg nem kellene titkolózni, vagy ha fél ettõl, akkor találkozzon vele iskola után, csak kibírják azt az összesen kb. 1 órát, amit egy napi szünet tesz ki.
"Nekem osztálytársamat tanított az anyukája. Sokszor sajnáltuk szegényt, mert tõle sokkal többet követelt, mint másoktól." Szerintem ez meg már túlzás. Anyaként és tanárként egyaránt következetesnek kéne lennie, és ha az egyik gyereknek 4-est adtam a feleletére, akkor a saját gyerekemnek is annyit adok, ha ugyanannyit ért, nem viszem le 3-asra csak azért mert a fiam.

Az apám sosem adott pénzt nekem, az anyám meg sosem perelte be, hogy kérjen gyerektartást. Én beperelhetem?

Legjobb válasz: Amennyiben nem volt megállapított tartásdíjfizetésre kötelezés, akkor most te mire perelsz? Hány éves vagy? Mert amennyiben már nagykorú, és már nem tanulsz, akkor már nem is vagy jogosult tartásdíjra. Ha meg nem vagy nagykorú, akkor nem vagy perben cselekvõképes, tehát akkor édesanyád, mint törvényes képviselõd lesz a perbeli cselekvõképes személy... Te nem indíthatsz pert, csak ha cselekvõképes vagy. Az elmaradt tartásdíjat pedig nem igazán fogod "kiperelni" kedves édesapádból.

Amennyiben nem volt megállapított tartásdíjfizetésre kötelezés, akkor most te mire perelsz? Hány éves vagy? Mert amennyiben már nagykorú, és már nem tanulsz, akkor már nem is vagy jogosult tartásdíjra. Ha meg nem vagy nagykorú, akkor nem vagy perben cselekvõképes, tehát akkor édesanyád, mint törvényes képviselõd lesz a perbeli cselekvõképes személy... Te nem indíthatsz pert, csak ha cselekvõképes vagy. Az elmaradt tartásdíjat pedig nem igazán fogod "kiperelni" kedves édesapádból.
Ha betöltötted a 18-at akkor perelhetsz, de visszamenõleg nem fogsz éveket kapni, fõleg ha sosem volt gyerektartás bíróságilag az apádra kiszabva.De esetleg elkerülhetõ a per ha megbeszéled édesapáddaé a problémád, lehet belemegy a gyerektartás mostantól való fizetésébe.
Szia Mivel én most ebbe benne vagyok a fiam apjával, biztosan tudom, hogy a gyerektartás nem évül el. Tehát, ha nagykorú vagy, indíthatsz pert, és visszamenõleg x évre követelheted. Azt nem tudom, hogy így lehet-e, hogy sosem volt apád perelve, de a gyámhatóságon tudsz errõl érdeklõdni. Egyébként meg van a véleményem ezekrõl az "apákról".
6 hónapra lehet visszamenõleg perelni

Anyukák/ leendő anyukák, és akik már tudják, hogy ki lesz gyerekük apukája. Milyen jelek utalnak rá, hogy jó apa lesz az adott fériből, vagy arra, hogy rendes családi életetek lesz vele?

Legjobb válasz: Minden olyan dolgot megtaláltam benne, amire nekem szükségem van egy hosszabb távú, amivel úgy vélem, hogy a kapcsolatunk feljebb léphet egy lépcsõt. Amolyan megérzés volt és be is jött :]]]

Minden olyan dolgot megtaláltam benne, amire nekem szükségem van egy hosszabb távú, amivel úgy vélem, hogy a kapcsolatunk feljebb léphet egy lépcsõt. Amolyan megérzés volt és be is jött :]]]
Biztosítékot akarsz? NINCS. Ugorj fejest jobbat nem tehetsz. Persze ha vki már akkor szerencsejátékokra költi a fizuját, amikor megismered, az nem nyerõ, de ha vki a világ legrendesebb emberének tûnik az meg nem biztosíték... Na meg arra sincs biztosíték, h 5-10 év múlva nem pont TE akarsz majd lelépni...
Ha téged teljes szívébõl szeret, akkor jó apa lesz. egy apától 3 gyerekes anyuka, 16 éve férjnél :-)
Jelek? hát ne is tudom...most így visszagondolva nem voltak. Alapban mindig, mindenben számíthattam rá, ha valami hülyeséget találtam ki (kereskedõ véna, mindig kitalálok valami eladhatót) akkor is azt mondta "ha bejön, bejön, ha meg nem, úgyis rájössz, hogy hülyeség" A kisfiunk egy éves, most házasodtunk össze, és jön a második baba. Életem legjobb döntése volt, hogy neki szültem gyereket, mert nekem tökéletes társ, és nagyon jó apja a fiunknak.
Az édesapja remek apa, és mivel ezt a mintát látta, mind édesapjától, mind a nagybátyától õ is ilyen törõdõ és szeretõ apa akar lenni, és emberként is kedves, törõdõ ha rólam a testvéreirõl vagy a családjáról van szó. Feltételezem, ha születne gyerekünk vele sem viselkedne másként. Én innen tudom, hogy jó apa lesz és már azt is látom, hogy nekem kell majd az örökös "rossz, gonosz, szigorú" szerepet felvállalni :D
Néha ahogy elnézem érzem és tudom, h Õ jó lesz..
Amikor még nem volt köztünk semmi, csak kollégák voltunk, furcsállottam, hogy van olyan 24 éves férfi, aki azon kesereg, hogy neki mekkora kudarc, hogy még nincs családja.Ez volt az egyik, ezen kívül meg õ maga is egy nagy gyerek, de a szó jó értelmében.
"Minden olyan dolgot megtaláltam benne, amire nekem szükségem van" Nálam is így van, meg az az érzés, h neki sztnék gyereket szülni. Naon rendes, volt 1-2pasim, tapasztalatból tudom, sokkalta másabb és éretebb ien téren is..Imádom.
Nem akarlak elkeseríteni, de nm biztos, h addig együtt is maraddtok, de kitudja még az is elõfordulhat..benne van a pakliban..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Még elég fiatal vagyok (23 leszek), és kiváncsiságból kérdeztem. Párom is ennyi, még legalább 6-8év mire odaérünk, de elég komolynak néz ki a kapcsolat, és gondoltam megkérdezem itt:) .
A kérdező hozzászólása: Persze, ezzel is tisztában vagyok, hogy akármi lehet. De közel 4 év után azért megfordult a fejemben a gondolat, hogy elképzelhetõ, hogy õ lesz majd az.
ne jó apát keress, hanem jó társat! az, hogy más kisgyerekekhez hogy viszonyul, szinte semmit nem jelent. láttam már olyat, akiért minden kisgyerek rajongott az utcában, csak a sajátjával nem találta a hangot, és olyat is, aki nem tudott mit kezdeni idegen gyerekekkel, ennek ellenére jó apa. szóval: az a lényeg, hogy milyen férj lesz, ezen áll vagy bukik minden. a többi jön magától, azt úgysem tudod kiszámítani. tehát egyfelé húzzatok, legyen közös célotok és nagyvonalakban egyezõ elképzelésetek a jövõrõl, családról.
Elõször téged szeressen, ha ez megvan, az már jó kezdet. Biztosíték nincs, de ha fél napra néha kikölcsönöztök egy ismerõs gyereket, akkor figyelheted. Egyébként meg a gyerekhez végtelen türelem és kevés alvás kell, ha ezt jól bírja, akkor ok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!