Találatok a következő kifejezésre: Az apám állat. Mit (16 db)

Elhagyott a párom, nagyon el vagyok keseredve? Mi lesz velünk apa nélkül? Teljesen kivagyok. Segítség, család mellettem áll, van hova mennem, de mit mondok a gyerekemnek majd, hol az apja? Összetörtem.

Legjobb válasz: Hidd el túl lehet élni. Ha nem te voltál a fõ hibás abban, hogy szétmentetek, akkor nem fog téged hibáztatni. Ha elég kicsi, akkor meg belenõ ebbe az új helyzetbe, ha nagy akkor meg meg kell értenie. Mennyi idõs? Hidd el mindent túl lehet élni. Az enyémek 3 és 1 évesek voltak, amikor elment az apjuk a kicsi belenõtt a nagy meg megszokta. Eltelt két év és semmi negatívumot nem tapasztalunk náluk. Van nagyapjuk és nagybátyjuk, aki férfipéldával szolgál. A család pedig melletünk áll.

Hidd el túl lehet élni. Ha nem te voltál a fõ hibás abban, hogy szétmentetek, akkor nem fog téged hibáztatni. Ha elég kicsi, akkor meg belenõ ebbe az új helyzetbe, ha nagy akkor meg meg kell értenie. Mennyi idõs? Hidd el mindent túl lehet élni. Az enyémek 3 és 1 évesek voltak, amikor elment az apjuk a kicsi belenõtt a nagy meg megszokta. Eltelt két év és semmi negatívumot nem tapasztalunk náluk. Van nagyapjuk és nagybátyjuk, aki férfipéldával szolgál. A család pedig melletünk áll.
Szerintem most az a legfontosabb hogy megnyugodjál!Nagyon sajnálom hogy így alakult, de talán jobb most mint késõbb. :( Ha még a babó a pocakodban van akkor még soká fogja megkérdezni hogy apa hol van.Remélem addig rendezõdik a dolog és ha más nem akkor találsz egy olyan partnert aki melletted áll és a gyermekedet is szereti!Nem leszel egyedül.Nem tudom hogy mi történt, de talán csak megijedt a felelõsségtõl.Talán meggondolja magát és vissza tér hozzátok!Kívánom hogy minden rendben legyen és találd meg az igazit!Sok sikert és boldogságot! 25+3hkm
Nem hiszem el, ugyanebben a helyzetben vagyok!!! Annyi különbséggel, hogy én 9 hetes terhes vagyok. Az én párom is azt mondta, hogy részérõl kihûlt a dolog, és hogy a gyerekre kíváncsi, de rám nem...hihetetlen mennyi undorító pasi van! A tanácsom (bár én sem vagyok túl okos ebben a helyzetben): most csakis elõre nézz, makacsold meg magad, hogy Te igenis erõs vagy, és meg tudod csinálni, most a kisbabád a legfontosabb! És ha majd felnõ, megérti a helyzetet, nem fog téged okolni, ettõl ne félj! az apjára haragudhatna, amiért elhagyta õt/titeket, rád nem , hiszen Te leszel az egyetlen biztos pontja és támasza! Fel a fejjel, én is azt próbálom! (nekem ráadásul azt mondta a párom, hogy ha nem megyek abortuszra, elhagy...) Hát nem mentem...
aki elhagyja a feleségét egy 9 hetes babával, az a legmocsokabb férfi a világon. kiherélném az ilyeneket. rengeteg ilyen szemét férfi van.
Mi az oka hogy elhagyott?
Hát akkor elég jól áll hozzá. Mindenképpen ragaszkodj apa láthatásához, de ne csimpaszkodj bele. Ügyesen forgad hogy a gyerek eleget lássa az apját, még ha apa nem is akarja. Ja és a gyerektartást mindig rendesen fizesse. A gyerek ebben fog felnöni ha mindketten elég értelmesek vagytok hozzá akkor semmi baja nem lesz a gyereknek, söt jobb is lesz neki így.
Utolsó? Miért jobb az, ha együtt maradnak és állandóan bántják egymást, kiabálás... Ezt a gyerek is fogja látni, no, meg így kihordani egy babát... Egyedül maradt-de nem állt meg a világ. Apu biztosította a támogatásáról-el kell fogadni, ésszel kell élni a lehetõségekkel. Nem mondom, ez eszébe juthatott volna elõbb is és akkor pl. lehetett volna védekezni-hogy anyu ne "így járjon". De ha így alakult, jobb ez mint a "kényszerházasság". És talán újra összekovácsolódnak, egy kis szünet után. Bármi megtörténhet-szerintem még normálisan állt az apuka a dolgokhoz-relatíve normálisan.
Hasonló a helyzetünk, csak annyibõl másabb hogy õ fizetni sem akar csak eggyezkedni hogy majd...elviszi ide oda látogatja stb...sok boldogságot a babádhoz!:) 6hetes km
11.44-es vagyok ismét..köszönöm:) és soha ne mondd azt, hogy soha..mert lesz egy ember aki majd tényleg megérdemli, hogy közös babátok legyen:) én is azt mondtam, hogy soha!! Aztán tessék mi lett belõle:) )
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy nagyon, köszi a biztatást. Én nem vállalok több gyereket, ebben biztos vagyok, remélem lesz így is, aki elfogad. Sok boldogságot kedves utolsó!
Én az exférjemel voltam így, ott maradtunk ketten a fiammal..kicsit féltem az anyagiak miatt..de a szükség nagy úr és spóroltam ahol tudtam..eleinte rossz volt..de hamar megszoktam az új helyzetet..kinyílt elõttem is újra a világ..és bizony nagyon sok férfi van akiket nem érdekel, hogy van e gyereke a nõnek vagy nincs..elfogadja úgy is..és neveli mintha a sajátja lenne..szerencsém volt nekem is..nem gyõztem válogatni a randik között..na nem vittem azért túlzásba..haza csak egyet vittem:) azóta neveli a fiamat:) olyan majomszeretettel, hogy én még ilyet nem láttam..imádják egymást..és hálát adok a sorsnak , hogy anno úgy történt ahogy..hidd el te is így leszel hamarosan..és akkor majd a te exed is kézzel lábbal fog utánad kapaszkodni:) de már csak nevetsz majd rajta..!!Mi össze házasodtunk azóta és úton van a közös bébi is..alig várjuk:) Fel a fejjel..csak a picivel foglalkozz és magaddal..és járj nyitott szemmel!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap végleg elköltöztem. Fáj, de nagyon is biztos vagyok benne, hogy ez lesz nekünk a legeslegjobb. Máris van érdeklõdõ aki imádja a picit. Persze még nem vagyok kész egy kapcsolatra és a gyerekem számít most egyedül, de reménysugarat kaptam, hogy nem ér véget a világ...
Én is ebben a szutuban vagyok 6 hetes vok. sokat veszekszünk.. eddig se volt jó a dolog de mióta tudja le se fekszik velem még annyit se törödik velem mint eddig ami eddig is kevés volt. és engem hibáztet az egészért kicsit hosszu a dolog de... én akartam védekezni ö mondta h nem kell. és msot azt mondta h abortusz. én meg hogy nem, . azóta nem beszélünk.:(
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, én vagyok az a bizonyos kérdésed utolsó megválaszolója... 16.-án... Rokon lélek.. Örülök, hogy Te már jól vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást... Azóta annyi, hogy ma hallottam vissza, hogy még a terhesség alatt mondta egyik ismerõsének, hogy megvárja hogy megszülessen a kicsi és akkor vége. Azt hittem fájni fog, de nem. Megerõsített, hogy nem ér fabatkát sem az ember. Biztosan fog még fájni az önérzetemnek, de ésszel élve, cseppet sem szabad az ilyen mocskot bánni. Benéztem, félreismertem, tanulnom kell belõle. Idõvel biztos fog menni, addig meg az én tündérkémre koncentrálok aki most is itt mosolyog mellettem és szeret!
Ha menni akar hát menjen!Elég értékes és erõs vagy nélküle is!Igaz az is, hogy az a férfi aki pár hetes babával vagy akár várandósan elhagyja a párját az egy utolsó szemét, és az is, hogy bizony jobb külön, mint állandóan veszekedni.Talán megjön az esze.De ha túl sokáig tart míg megjön(esetleg évek)én többet szóba nem állnék vele.Nem kell az apja ellen hangolni a gyereket, elég ha õszinte vagy és elmondod neki mi hogyan történt.Levonja õ a következtetést és eldönti majd akar-e kapcsolatban maradni az apjával.
Nem tudsz mit tenni ! Nem tudod magadhoz láncolni ha menni akar hát menjen. Egy gyereket még fel tudsz nevelni foleg hogy mint írod van családod aki melletted áll segít ha szukség van rá. Simán találhatsz még magadnak párt aki megbecsul és szeret tégedet és elfogadja a gyermekedet is. Fel a fejjel. Az ido majd mindent megold.
Nem értem 9 hetes terhes vagy? VAgy már megszületett és 9 hetes?
"az apjára haragudhat" és az miért jó? Felesleges szerintem a gyereket az apja ellen "hangolni". Ha nem így értetted, akkor bocs. El kell fogadni, hogy ez történt-errõl nem a gyerek tehet, az apja akkor is az apja. Aki ahogy leírtad elég normálisan állt a dolgokhoz-de ha valami nem megy, azt nem kell erõltetni.... Nem a legjobb idõpontban ért véget a kapcsolatotok, de Ti is mondjátok-már nem jó. Akkor nincs mire várni. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: 9 hetes a kis tünemény
A kérdező hozzászólása: Kihült a kapcsolat. Azt mondta a gyerek érdekli de én nem. Azt mondta annyit bántottuk egymást, hogy nála ez már meghalt dolog. Fizet majd mindent, de maradjunk külön. Dióhéjban ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nehezen bírom összeszedni magam, a kicsimet nagyon sokat szeretgetem, apja látogatni fogja, az én szívem meg darabokra szakad, hogy miért nem lettünk egy család :( Apuka nem bírta a kötöttséget, nem képes kapcsolatban élni.

Parom kislanya (11 eves), azota nem all szoba az apjaval, miota megtudta, elvalnak az anyjaval. Ez mar jo reg volt, több, mint egy eve. Mit lehet tenni? Bövebben lent.

Tavaly törtent, a gyerek azota labtörlökent kezeli az apjat. En a különköltözesük utan kerültem kepbe, a gyereket egyszer sem lattam meg. Az apa megtenne mindent azert, hogy a gyerekkel normalis kapcsolata legyen (rendszeresen hivja telefonon, sms-t küld neki reggelente, hogy legyen szep napja, meg nagyon szereti, plusz többször probalta mar elhivni egy apa-lanya programra a vidamparkba). A gyerek ra se bagozik, ellenseges vagy passziv vele. Regebben is anyas volt inkabb. Nem tudom, mit lehet tenni. Ertem en, hogy a valas megviselte, idö kell neki, de mennyi meg...? Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Barmely oldalrol?

Legjobb válasz: A lathatasokra nem hajlando elmenni. Apa fizet mindent becsülettel, joval többet, mint amennyit a törveny elöir. Az anyaval a paromnak nagyon megromlott a kapcsolata, bar amig hazasok voltak, nem volt agresszio, verekedes, vagy ilyesmi, csak elhidegültek szep lassan egymastol. Lehet, hogy a nö remelte meg, hogy rendbejönnek a dolgok, mert amiota en vagyok, azota folyamatosan mast se csinal, csak keresztbe tesz, meg pikirt megjegyzeseket tesz a gyerek elött, ill. hangosan veszekszik a telefonba, ha valami nem tetszik neki.

A kérdező hozzászólása: A lathatasokra nem hajlando elmenni. Apa fizet mindent becsülettel, joval többet, mint amennyit a törveny elöir. Az anyaval a paromnak nagyon megromlott a kapcsolata, bar amig hazasok voltak, nem volt agresszio, verekedes, vagy ilyesmi, csak elhidegültek szep lassan egymastol. Lehet, hogy a nö remelte meg, hogy rendbejönnek a dolgok, mert amiota en vagyok, azota folyamatosan mast se csinal, csak keresztbe tesz, meg pikirt megjegyzeseket tesz a gyerek elött, ill. hangosan veszekszik a telefonba, ha valami nem tetszik neki.
Most miért is a kérdezõt szidjátok? Õ válás után került a képbe, ráadásul mindent megtesz, hogy javuljon a helyzet. Szegény anyuka? Aki apa ellen neveli a gyerekét, az új nõt pocskondiázza és a gyerek elõtt ordít??? Õ van sajnálva??? Ha az új nõ (kérdezõ) felnõtt módon tudja ezt intézni, tudja már az anyuka is, basszus õ az aki nem nézi a gyerek érdekeit, inkább az apa ellen lázítja, csak õ durcizhasson, mert elhagyták. Mást is hagytak már el. Más is túlélte. Ez van. El kell fogadni. És hogy nem lenne ennyi válás? Igen, a gyereknek sokkal jobb az olyan család, ahol a szülõk egymáshoz sem szólnak, feszült a légkör, esetleg ordítoznak. Tényleg jobb. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Nem kell idezöjelbe tenni a paromat, mert tenyleg az. Egyebkent pedig nem hobbibol lett vege a hazassagnak, jo oka volt ra. A feleseg azota meg teljesebb eletet el, reszmunkaidöben dolgozik, mert a gyerektartas mindent fedez, Malagara mennek nyaralni, ugy, hogy a baratokat is befizette, husveti szünetben hajokörutra mentek eszakra. A gyerek rendszeresen egyedül van estenkent, mert nöestet tartanak a baratnöivel. Csaladi elet azelött sem volt, mert sosem volt a nö otthon delutanonkent, csak este kesön, megcsak nem is fözött. Szoval ennyit a szakitasrol es fantasztikus csaladi eletröl, amit felrugott a parom.
Ha nem lenne, aki szóba áll a családjukat elhagyó apákkal, ötöde ennyi válás lenne. Ha nem lennél, meglenne az esély, hogy helyrejöjjenek a dolgok, és megmaradjon egy család, persze hogy haragszik a gyerek, hát még az anya.
Hát itt nyilvánvalóan nem elhidegülés volt a válóok, hanem az apa otthagyta õket, ezért a harag. Nem fog változni a helyzet, mert ezt nem lehet megbocsátani, de ezt csak akkor értenéd, ha téged is faképnél hagy a gyerekkel. Nincs család, nincs értelme az életnek, onnan vegetálás, gyereknevelés. A "párod" tett itt olyat, amit soha nem fognak megbocsátani neki.
A kérdező hozzászólása: En is attol tartok, hogy vegleg megszünik a kapcsolat köztük. Azt nem szeretnem. 11 evesen pont abban a korszakban van, mikor minden ilyesmi a lehetö legerzekenyebben erinti. Hat mindegy, nem tudom, mi lesz
A kérdező hozzászólása: A gyerek szoba sem all vele, az ex meg annyit mondott neki, hogy tamogatja a kapcsolatat a gyerekkel, de a parkapcsolata mar nem az ö dolga. (Marmint en) Es a parom ertse meg, hogy a gyerek ugy tekint ram, mint aki elvette az apjat töle. Finoman szolva arra motivalta, hogy vagy szakit velem, vagy lemond a gyerekröl. Ez azota sem valtozott semmilyen iranyba. Ö nem segit semmiben sem. Söt par honapja kijelentette, hogy a lany nem megy el xy rendezvenyre, ha en is ott leszek, de az apjat szivesen latna. Ez a rendezveny elött ket honappal volt, a rendezvenyre az apa elment (en persze nem), a gyerek szot se szolt hozza, fagyos volt a legkör, pedig aznap volt a parom szülinapja.
Van egy barátnõm akinek az anyja megcsalta az apját, majd bejelentette, hogy válni akar és este már az új párjánál lakott. Elõtte errõl õk nem tudtak még csak nem is sejtették, villámcsapás szerûen jött az egész, tök boldogok voltak, a nõn se látszottak gyanús jelek. Ez 8 éve volt, a barátnõm azóta nem beszélt az anyjával, hiába zaklatta, csak jobban hergelte a barátnõmet. Karácsony és szülinap elõtt ír neki a nõ egy SMS-t, hogy mit kér ajándékba, a barátnõm visszaírja, hogy semmit. Ennyi köztük az éves kommunikáció. És valószínûleg ez már így is marad. Mi is 10-11 évesek voltunk akkor. Nem akarlak elkeseríteni, ezt csak azért írtam, hogy lásd, ilyen példa is van. De persze olyat is ismerek, akiknél szintén megcsalás vezetett váláshoz, a gyerekeket nem is érdekelte, azóta is jóban vannak a szülõkkel, hol itt alszanak, hol ott. Õk már felnõttek mondjuk, és fiúk, valószínûleg ezért lehet, hogy rájuk nem sok hatással volt ez a dolog, és komolyabban tudták kezelni a helyzetet.
A párod nem tudna beszélni az exével?Vagy a kislányával, s elmondaná neki, hogy õ ugyanúgy szereti stb..
A kérdező hozzászólása: En ezt megertem, en is gondoltam erre, de mit old az meg, ha en nem vagyok többet? A hazassaguknak akkor is annyi, max a remeny tamad fel a gyerekben ujra. Ezert nem fogom a paromat feladni, (bar mar felajanlottam neki, de elutasitotta) mert nagyon szeretem, es nagyon jol kijövünk egymassal. Esetleg egyeb ötlet? Vagy vmi pozitiv sztori?
Lehet, hogy jobb lenne köztük a viszony, ha te nem lennél. Most mondhatod csípõbõl azt, hogy ez nem így vagy, de azért picit gondolkozz el. Tökmindegy, hogy te vagy-e a válás oka vagy sem, egy 11 éves ezt úgy éli meg, hogy van egy néni, aki elvette tõle az apját. Mindegy, hogy hogy, a lényeg, hogy te képben vagy. Mert ha nem lennél, lehet, hogy reménykedne abban, hogy újra összejönnek még az anyjával, vagy esetleg tenne is érte, megpróbálná összehozni õket. De így még a reménye is elszállt.
A kérdező hozzászólása: Rossz erzes, mert pl. tegnap is lattak bennünket együtt, semmi köszönes vagy dudalas (kocsiban ültek), mintha nem is ismernenek. Este telefonalt a parom, a gyerek igennel, nemmel valaszolt összvissz, meg sem emlitette, hogy latta az apjat, pedig igy volt. A növel sem talalkoztam meg szemelyesen. Egyszer volt vmiert nalunk a gyerekkel, az ajto elött allt, en köszöntem nekik, ök meg mintha meg sem hallottak volna, befejeztek a beszelgetest, es elmentek.
A kérdező hozzászólása: Te, en nem is eröltetnem, csakhat megiscsak a gyereke a paromnak, es ugye nem töle valt el, hanem csak az anyjatol. Amugy igazad van, en is ezt tennem, mas megoldast en sem latok, de gondoltam, hatha tud vki vmit, vagy volt valaki ilyen cipöben, stb.
Szerintem ez tipikusan az az eset, amikor az anya az apa ellen neveli a gyereket. Ki tudja miket mondd neki az apjáról. Lehet bebeszélte a gyereknek, hogy az apja miattad hagyta ott õket, mert te fontosabb vagy neki, mint a gyereke. Tudom, hogy nem így van, de sokan képesek minden hazugságra.Fõleg, hogy az exe még lehet szereti.
> Nem tudom, mit lehet tenni. Lesz*rni. Mi értelme erõltetni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen, nem volt szoros a kapocs, kicsi korától kezdve anyás volt, az apja mindig is sokat dolgozott, volt, h hétköznap este nyolc után ért haza. Ezt a családért tette, a felesége is küldte mindig, hogy hozza a pénzt, õ majd törõdik a yerekkel, volt is mindenük, de menet közben minden elsikkadt, ami fontos egy családbsn. Az anyagi jólét megmaradt, de most megy a gyerek körüli hercehurca. Én meg csak szeretném, ha a gyerek és apja közti kapcsolt rendezõdne, mert a válás, bár nehezen feldolgozható esemény, de nem szabadna az egyik szülõ totális elvesztésével járnia, itt a szülõknek kellene a dacot, haragot félretenni. Hizem, hogy a kislánynak lojalitásproblémái vannak, kiáll az anyja mellett, mert õ a "sértett", csak ebbe sztem a gyereknek nem szabadna belekeverednie ilyen szinten. Az anyja tudná feloldani a lojalitásgond alól, azzal, ha megbékélne a helyzettel és a férjével. Én csak másodlagos szereplõ vagyok, okká lettem téve, holott csak következnény vagyok. Mindenesetre kivárunk, az apja tárt karokkal fogadná, akár évek múlva is, csak hiányzik neki. Dehát ez van.
újból bíróság!!!Olyan nincs hogy nem lehet levonatni ha van jövedelme!!!ha nem akkor igen az állam meg elõlegezi
6 hónap nem fizetés után megelõlegezi az állam. Ismét bíróságra kell menni.
Saját tapasztalatom a rendõrségen jelentsd fel csak így lesz pénzed mert ez bûn cselekmény és ha az eljárás során sem fizet a rendõrség átadja az ügyet az ügyészségnek és ha ott sem akkor meg indul a büntetõ per amit azért nem szoktak akarni és fizetni fog!!Én már 3szor megjártam ezt a történetet mûködik de sajnos csak így ha nem jelentem fel újra nem fizet!


A half life 2 episode 2-ben nem bírok tovább menni mert a csaj meg az apja nem mennek be a liftbe. Kint marad mind a kettő és állnak mint egy lófa. Sz. Mi a teendő? Többször is ujra inditottam a játékot de semmi haszna.

Legjobb válasz: nem tudom mi a pálya címe mert még a episod 1nél tartok de szerintem valamit kihagytál vagy rossz sorrendbe csináltál.nekem is volt már ilyen.kezd elõrõl a pályát.a neten nézzél végígjátszást.

nem tudom mi a pálya címe mert még a episod 1nél tartok de szerintem valamit kihagytál vagy rossz sorrendbe csináltál.nekem is volt már ilyen.kezd elõrõl a pályát.a neten nézzél végígjátszást.
A kérdező hozzászólása: értem. :D köszönöm, megprobálom. :D

Az X-faktor 2. adásában miért állt hozzá a zsűri olyan negatívan Bodnár Attilához? Mi baj van az apjával?

Legjobb válasz: Szerintem eleve cikis a tény,hogy Papp Ritával együtt bohóckodtak évekig,ráadásul olyan idióta dalokkal,mint a Csovi-csovi Jasper meg a Pocó-mocó... Te hogy állnál elsõ ránézésre Kiszel Donatellácskához?! Bár tény, hogy a zsûri részérõl /pláne egy ilyen mûsorban/ ez kifejezetten bunkó dolog volt.

Szerintem eleve cikis a tény, hogy Papp Ritával együtt bohóckodtak évekig, ráadásul olyan idióta dalokkal, mint a Csovi-csovi Jasper meg a Pocó-mocó... Te hogy állnál elsõ ránézésre Kiszel Donatellácskához?! Bár tény, hogy a zsûri részérõl /pláne egy ilyen mûsorban/ ez kifejezetten bunkó dolog volt.
Szerintem is bunkó dolog volt tõlük, hiszen õ nem tehet róla milyen volt az apja, miket énekelt stb. De a végén bocsánatot kértek, ha jól emlékszem! Jó hangja van!
Sztem nem amiatt, hogy bohóckodott az apja.Milyen csöves már a fószer??Utcán zenélget stb...A zsûri biztos nem gondolta, hogy egy régi sztárnak ilyen "csöves" kinézetû fia van..próbáltak viccelõdni, csak nem jött össze.Amit mondtam, attól függetlenül lehet, hogy nagyon rendes és okos értelmes ember, nem vitatom, de a zsûri egy nevet látott és egy külsõt..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Kiszel Donatellácskához még csak-csak, na de Tüncihez nem állok inkább sehogy :D

Egy elhagyott kismama gyerektartási per elött áll, mivel tudja megnövelni az apa által fizetett gyerektartást?

Az apának semmilye nincs, se ház semmi

Legjobb válasz: milyen érvekkel kérhet többet?

A kérdező hozzászólása: milyen érvekkel kérhet többet?
Ha házasságban vagytok vagy voltatok, akkor kérhetsz házastársi pótlékot is. Ez addig jár, amíg otthon leszel a picivel, vagy munkanélküli leszel. De ha van (vagy lesz) másik párod akkor már nem jár.
Ha nincs bizonyítható jövedelme, se ingósága, akkor elég nehéz helyzetben vagy, mert vonni sincs honnan. A bíróság a rendelkezésre álló jövedelem bizonyos részét ítéli meg tartásdíjként, ami az apa megélhetését sem veszélyeztetheti.
A kérdező hozzászólása: És most meg néztem és van rajta egy luk az arcán!!!
Milyen fájdalom csillapítót adtál neki???
A kérdező hozzászólása: Nagyon jól van semmi baja jól érzi magát le van kezelve és szépen gyógyul a seb!:)
Na, mi van a cicával?
Remélem hogy meggyógyul a cicád......én is naon drukkolok :D
A kérdező hozzászólása: Ma negyed öt után megyünk állatorvoshoz anyám montda hogy itt a közelben törökbálinton van egy állat orvos!:) Most már jobban érzem magam:) !
A kérdező hozzászólása: Törökbálinton lakom de amikor a kutyám volt bajban akkor 6 állatorvost kérdeztünk meg hogy ki e jön mert elvérzik a kutya és azt mondták hogy nem az egyik állat orvos pedig azt mondta hogy fáj a lába és nem tud így kimenni de felajánlottuk hogy mi elvisszük kocsival de azt mondta hogy nem!:(És másnapra meghalt a kutyám:, (((
Szia, ha van otthon Betadine cseppetek (barna fetõtlenítõ folyadék) cseppents a cica sebére belõle. (Holnap reggel is) Nem írtad, hogy hol laksz, de bizonyára van a közelben állatorvos (ha megírod hol élsz, segítek keresni). Hívd fel, és kérdezd meg, megnézné-e a cicusod ha elviszed, akkor is ha épp nem tudsz fizetni (gondolom ez a probléma, amiért aggódsz, hogy apukád nem partner a dologban) Sok állatorvos ilyenkor is segít.
Ne aggódj biztos hogy holnapig kibirja ha csak az arcán van seb.nem kell sírnod meg fog gyógyulni.Tudom milyen érzés.Egyszer én is sírtam már mikor beteg volt a macskám.Õ a kedvenc macsekom volt egyszer egy nagy vihar szaladt volna be a lkaásba este és összeesett legurult a lépcsõröl és nem tudott felkelni a földrõl.Amikor odamentem hozzá én megnéztem de semmi sebet nem láttam rajta olyan folt mintha valami rohamot kapott volna.Teljesen merev volt az egész teste a szíve nagyon vert a pupillája is ki volt tágulva a levegõt gyorsan kapkodta és ott hánykolódott a földön.Hiába hívtuk az állatdokit nem vette fel a telefont.Adtunk neki egy kis nyugtatót mert attól féltem nem éli túl az éjszakát Nagyon rossz volt látni.Egész éjszaka sírtam és nem tudtam aludni csak arra gondoltam hogy minél hamarabb meggyógyuljon.Másnap reggel megyek a konyhába látom hogy a macskám ott sétálgat eszik és semmi baja sincs.Enyhén meglepõdtem hogy tegnap este már a halálán volt most meg úgy evett mintha semmisem történt volna. Szoval ezért nem kell sírni meg tudják gyógyítani a macskádat.
A kérdező hozzászólása: Hát nem ismeritek az apámat nagyon nem szereti a macskákat úgy hogy bármit felajánlok akkor se visszük el a cicát én mindent megtennék hogy el vigyem de a miközelünkben nincs állat orvos és még csak 13 vagyok! De most alszik a cica adtam neki fájdalom csilapítót de én már felhívtam az anyámat és azt mondta hogy holnap egybõl jön és visszük orvoshoz vagy megyünk állat patikába!De nagyon félek az estétõl mert kint járkálnak a kandúrok és félek hogy valami történik a cicámmal de persze el van kerítve ugyanis vannak picik és õket is nagyon féltem!remélem holnapig kibírja a cica de amúgy jól van.És igen én voltam az elõzõ is.
Hány éves vagy? Egyedül nem tudod elvinni? Nagyon messze van? Vagy nem is tudod hol az állatorvos? Ha elég nagy vagy már akkor nézz utána a neten hol van a közeletekben állatorvos és vidd el. Vagy hívj ki egyet. Nagyon csúnyán el fog fertõzõdni, ha nem látja állatorvos... próbáld meg rágni apukád fülét, hogy vigyétek el, esetleg ajánlj fel valamit mondjuk egy hétig te mosogatsz, tudom is én. :)
Te ugyanaz vagy aki pár kérdéssel ezelõtt írta, hogy az apja nem engedi beoltani a macskádat, mert gyûlöli? Ez esetben nem kellett volna macskát tartani. Alapszabály, hogy csak akkor lehet háziállatot tartani, ha minden családtag szeretné. Ha más nem megy, kérd anyád segítségét. Ma úgyis csak az ügyeletes állatorvost hívhatnád, de az tényleg nagyon drága, és csak akkor érdemes kihívni, ha nagyn veszélyes a helyzet.
hát én ha a hejedben lennék elvinném az állatdokihoz....milyen apa az (már bocs)aki nem viszi el a gyereke kedvencét állatorvoshoz, ha kell......
A kérdező hozzászólása: De aztmondta az apám hogy nem visszük el állat orvoshoz!:, (Fogalmam sincs hogy mit tegyek felhívtam az anyámat és mondta hogy holnap felhívja az állat orvost!Ugyan is a szüleim elváltak:(addig is mit tegyek!?
Hívjál papot... Komolyra fordítva: ha tényleg annyira durva a seb, akkor csak állatorvos tudja normálisan ellátni, ha Te otthoni emberek számára készült szerekkel, vagy bármi mással elkezded "kezelni", akkor többet ártasz vele, mint használsz.
Szia! Sürgõsen vidd orvoshoz, különben a seb(luk) csúnyán elfertõzõdik, és bele is halhat. Tapasztalatból mondom, nekünk a kutyánk járt így, sajnos elcsavargott, és mire visszajött, a seb mély is volt és elfertõzõdött és hiába adott neki az orvos bármilyen antibiotikumot, már nem lehetett segíteni rajta...:(:S
Lehet apukád volt...
A kérdező hozzászólása: És az anyám nagyon messze lakik szóval ezért csak holnap tud jönni.

Az apám egy állat. Mit csináljak?

Az apu mikor részeg, mindig kiabál és hülyeségeket beszél, sokszor félek is t?le. Nem bánt, de egyszer eltörte a kezemet. A macskánkat megfojtotta csak kézzel, s anyu mikor hazajön, akkor még nagyobb a vaszekedés, s agreszív lesz. Nem bírom már idegileg. Néha apu azt mondja, hogy dögöljek meg, néha pedig 15 vagyok, de az ölébe vesz, hogy a pici lány vagyok, s szeret.

Legjobb válasz: Jézusom! Semmiképpen sem a Te hibád, ezt tudnod kell! Nem hiszem, hogy ezen az oldalon meg lehetne oldani a problémádat, bár néhány jó tanácsot kaphatsz. Ahol viszont segíthetnek: http://www.kek-vonal.hu/index2.php?m=16 Hívd õket, vagy legalább írj nekik mindenképpen!!!

Jézusom! Semmiképpen sem a Te hibád, ezt tudnod kell! Nem hiszem, hogy ezen az oldalon meg lehetne oldani a problémádat, bár néhány jó tanácsot kaphatsz. Ahol viszont segíthetnek: http://www.kek-vonal.hu/index2.php?m=16 Hívd õket, vagy legalább írj nekik mindenképpen!!!
Dehogy a te hibád! Ha van a sulidban szociálpedagógus vagy olyan személy, ami segít nektek mindenféle kérdésekben, akkor fordulj hozzá, senki sem fogja megtudni, hogy miért mentél oda. Vagy vannak segélyközpontok, telefonszámuk biztos fenn van a neten, õket is hívhatod bátran, tanácsot tudnak adni.
szegénykem, elbögtem magam ahogy olvastam amit irtál. :((( hogy mik vannak. hidd el semiképpen sem a te hibád. apád részeg szerintem felsem fogja teljesen hogy mit csinál, nemtudom mennyit tudnak segiteni ezek az oldalak amiket a többiek betettek, nemtudom mit lehet ilyen esetben tanácsolni. szerintem probálj bezsélni mégis anyáddal nem kell neki ezt konkrétan elmondani ha nem akarod elég azt mondani hogy te nem birod a veszekedést meg hogy apád iszik, nem tudsz esetleg elköltözni nagymamádhoz vagy ilyesmi?
Kicsi lány, NEM a te hibád!!!!!! Beszélj a suliban az ofõvel, vagy vmi rokonnal, pl keresztszülõ, vagy idõsebb rokon. De a gyerek orvosnak is elmondhatod! Beszélj vkivel, nagyon gyorsan, ne félj!
nagyon sajnálom, hogy ilyen ember az apukád!:-( szerintem anyukáddal meneküljetek tõle ahogyan tudtok!
A polgármesteri hivatalban kérhetsz segítséget a családi gyámhatóságtól. Ha ilyeneket tesz az apukád, akkor neked még egy normális nevelõszülõknél is jobb helyed lenne. Ez nem a te hibád, hanem az apukád betegsége. Úgy gondolj rá, hogy beteg, és emiatt tesz veled ilyesmit. Na de akármennyire is beteg, nem teheti tönkre a te életedet! Próbáld ezt anyukáddal megbeszélni, és ha nem megy, menj be a gyámhatósághoz. Te már nagylány vagy, el tutdod ezt intézni! Van ismerõsöm, neki ivott és verekedett az anyukája, õ 11 évesen intézte el, hogy nevelõszülõkhöz kerüljenek a 2 tesójával. Fõleg akkor fontos ez, ha kishugod is van. Mert ugye azt végképp nem akarod, hogy õ is ebbe a vacak helyzetbe kerüljön!
A hivatalos szervek helyett elsõ körben én mindenképpen egy idõsebb és megbízható rokont, ismerõst, jóbarátot keresnék meg, akinek el tudom mondani, hogy mennyire szar a helyzet otthon. Sztem fontos, hogy ne menjen azonnal a családodhoz, hogy elmondja nekik, hogy mit meséltél, ne kételkedjen a szavadban, hanem feltétel nélkül higgyen neked! A nagymamák, nagypapák szóba jöhetnek, ahol "meghúzhatod" magad egy ideig, õk biztos segítenek... A hivatalos elintézéssel az a baj, hogy sajna Magyarországon ez (is) oylan szarul van kitalálva, hogy mindenkinek jó, csak annak nem, akinek segítségre van szüksége :( Elõbb- utóbb az apádat értesítik arról, hogy panaszt tettél, de a nagyobb baj az, hogy még azelõtt megtudja, hogy Téged akárhogy is kimentenének a kezei közül :( és azt hiszem az ilyen embert feldühíti, ha valaki próbál ellene tenni valamit és még rosszabb helyzetbe kerülhetsz:( nagyon sajnálom, biztos nem ilyen apát érdemelnél :(
Kedves Kislany, oszinten sajnallak, hogy ilyen helyzetben vagy.Semmi esetre se gongolj arra, hogy magadban kart tegyel, ez nem megoldas. Az, hogy apad "oda nyúlkál" ez szexualis zaklatasnak szamit, amit a torveny szigorúan buntet, srgosen fordulj segitsegert, legjobb hogyha a fentemlitett tanacsadohoz fordúlsz, probald nekik elmondani, hogy ittas alapotban bantani fog, ha megtudja, hogy panazt tettel ellene.Probaljanak úgy segiteni, hogy teged a jovoben minel kevesebb bantalmazas érjen. Ez mar az o gondjuk, hogyan oldjak meg. Semmiesetre sem a te hibad, hogy igy banik veled ez az "allat" aki az apad. Sajnalom, hogy ezt kellett irnom, de ez surgos megoldast kovetel! Szoritok Neked, hogy minden sikeruljon, es szép napot kivanok.
Ugyanazt nem akarom leírni, mint az elõttem szólók, de mélységesen egyetértek velük, és együttérzek veled. Annyit mindenképpen próbálj megtenni, hogy az ilyen csikizõs-matatós játékokba ne menj már bele. Indokold azzal, hogy már nagylány vagy, és nem szívesel játszol ilyen gyerekes játékokat. Talán ezzel diplomatikusan ki tudsz bújni ez alól. Egy két év múlva meg lesz majd egy izmos pasid, aki majd a tökeit lenyeleti apáddal, meglátod!

Van egy tavunk, ami a pincéből szivattyúzott talajvízből áll és apa vett bele néhány aranyhalat, de azok csak fekszenek a tó fenekén nem is nagyon mozognak és enni sem esznek vmi sokat. Mi lehet a bajuk?

Elég tiszta a víz mert le lehet látni az aljáig olyan 0.5-1m körüli.Lehet ogy hideg a víz?bár a nap felmelegíti, mert mostanában alig jön fel víz a pincébe, ami h?thetné.Vmi tipp?

Legjobb válasz: Tavam még sosem volt, de egy valami 100%. A víz nem hideg nekik. A vízzel viszont lehet gond. Az, hogy optikailag átlátszó, messze nem azt jelenti, hogy tiszta. Egyrészt, mivel talajvíz, lehetnek benne nehéz fémek, vegyszerek, gyomirtók, egyéb permetszerek. Mástészt a halak is terhelik (mérgezik) a vizet, hiszen abba ürítenek. (ezeket a szennyezõdéseket nem lehet látni, nem okoznak zavarosságot) A természet a tó, és a vízgyûlytõ területének a méretével oldja meg ezt a problémát, házilag szûrés nélkül nagyon kevés halat tudsz tenni egy tóba. Elég sok minden lehet, elsõ körben szerintem megérné letesztelni a vizet. Ammónia, nitrit, nitrát, szilikátok, nehézfémek.

Tavam még sosem volt, de egy valami 100%. A víz nem hideg nekik. A vízzel viszont lehet gond. Az, hogy optikailag átlátszó, messze nem azt jelenti, hogy tiszta. Egyrészt, mivel talajvíz, lehetnek benne nehéz fémek, vegyszerek, gyomirtók, egyéb permetszerek. Mástészt a halak is terhelik (mérgezik) a vizet, hiszen abba ürítenek. (ezeket a szennyezõdéseket nem lehet látni, nem okoznak zavarosságot) A természet a tó, és a vízgyûlytõ területének a méretével oldja meg ezt a problémát, házilag szûrés nélkül nagyon kevés halat tudsz tenni egy tóba. Elég sok minden lehet, elsõ körben szerintem megérné letesztelni a vizet. Ammónia, nitrit, nitrát, szilikátok, nehézfémek.
Vegyél egy babahõmérõt, amit kisgyerekeknek kádba szoktak rakni, az 0-tól 50 fokig mér, kösd egy botra, dobd a vízbe és meg tudod hogy fáznak e. De ha a víz nincs bevizsgáltatva, bármi lehet benne...jah.
Fáznak? Lehet hogy télen nagyon megfáztak és most betegek. :)
az aranyhalakknak az ideális vízhõmérséklet 10-20 fokig terjedhet.. nemhiszem hogy 10 foknál hidegebb lenne hz a víz.. szerintem itt a baktériumokkal lesz a gond..mivelhogy talajvíz ezért nemtudhatod milyen mélyrõl jön, és hogy elég tiszta-e.. van egy olyan javaslatom, hogy mielött beleteszitek a halakat, forraljatok fel belõle valamennyit, mert az megöli a bacilusokat..
A kérdező hozzászólása: nem a legjobb megoldás ez a talajvíz... akkor meg kell nézni az összeteviõit. Köszi a válaszokat!!

Mi történik akkor, ha egy egyedül álló anyától el akarja venni a gyerekeket a gyámügy veszélyeztetés miatt, de az anya kitalálja hogy gyorsan összeköltözik az egyik gyerek apjával megtévesztéskén?

Nem rólam van szó,de van ilyen.

Legjobb válasz: attól, hogy egyedülálló anya még nem veszélyezteti a gyerekeket, itt valami más van a dologba...

attól, hogy egyedülálló anya még nem veszélyezteti a gyerekeket, itt valami más van a dologba...
Akkor is elveszik.
Hülyeség attól még elvennék, ha már megállapították.
A kérdés az, hogy MIVEL veszélyezteti a gyerekeket???? Mert ha csak anyagi okokat értenek alatta, akkor esetleg változtat a helyzeten, ha nem egyedül keres, de más esetben nem jelent semmit az összeköltözés
Az egyedülállóság NEM veszélyeztetési ok. Magam is egyedülálló édesanya vagyok, soha felém sem nézett a gyámügy. Tehát a történetbõl LÉNYEGES rész hiányzik, írd le, ne csak részeket kiragadva és akkor lehet rá érdemben válaszolni. Egyébként pedig úgy gondolom, hogy soha nem vezet jóra, ha már egy hatóságot vagy bárkit megtéveszteni kell, hazudozni, kijátszani. Ám ha a történetben szereplõ anya így tesz, akkor PONTOSAN tudja, hogy mi a gond, különben nem találna ki ilyeneket. (egyébként pedig miért is jó a gyerekeknek, ha össze-vissza ráncigálják meg költöztetik õket a különbözõ kanokhoz?)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nos igen, nekem se nagyon tetszik ez a hazudozás általi cselezgetés.Ez sose vezet jóra!Annyit tudok, hogy az Anya az Édesanyjával lakott, aki gyógyszeres kezelés alatt áll, mert "nem komplett"!Kedély javítókat szed.Ez volt a veszély.Ordítás, veszekedés, néha verekedés hónapokig.A szomszédok nem bírták és kiment a rendõrség.A Családtagok meg közösen kitaláltak egy sztorit, hogy gyorsan összeköltöznek a palival, akivel élt már ugyan, de az se volt felhõtlen.Nincs is köztük semmi, csak van egy közös gyerek.A pali közben impotens is lett, mert beteg.A pali okos szülei találták ki a cselt.Most ott van az Anya a gyerekekkel.Vakolat nélküli szobába, és csak morognak.
A kérdező hozzászólása: Ja és a pali nem dolgozik hónapok óta, anyuci látja el, nem is keres munkát, mert azt várja hogy valaki keressen neki.Szóval link ember, akit az anyucija fogja segíteni gondolom.Így akarnak albérletet nézni.Az Anya tán dolgozik.
A kérdező hozzászólása: A gyámügy oldalán annyit írta ezzel kapcsolatban, hogy ha a szülõ nem tud vagy nem akar lépés tenni a gyerekek érdekében, akkor gondozás alá helyezik a gyerekeket.Kíváncsi vagyok, ha már megtette a lépést, hogy elment onnan, a gyámügy mit csinálna.Nem tudom hogy áll az ügy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!