Találatok a következő kifejezésre: Az apám állat (34 db)

Elhagyott a párom, nagyon el vagyok keseredve? Mi lesz velünk apa nélkül? Teljesen kivagyok. Segítség, család mellettem áll, van hova mennem, de mit mondok a gyerekemnek majd, hol az apja? Összetörtem.

Legjobb válasz: Hidd el túl lehet élni. Ha nem te voltál a fõ hibás abban, hogy szétmentetek, akkor nem fog téged hibáztatni. Ha elég kicsi, akkor meg belenõ ebbe az új helyzetbe, ha nagy akkor meg meg kell értenie. Mennyi idõs? Hidd el mindent túl lehet élni. Az enyémek 3 és 1 évesek voltak, amikor elment az apjuk a kicsi belenõtt a nagy meg megszokta. Eltelt két év és semmi negatívumot nem tapasztalunk náluk. Van nagyapjuk és nagybátyjuk, aki férfipéldával szolgál. A család pedig melletünk áll.

Hidd el túl lehet élni. Ha nem te voltál a fõ hibás abban, hogy szétmentetek, akkor nem fog téged hibáztatni. Ha elég kicsi, akkor meg belenõ ebbe az új helyzetbe, ha nagy akkor meg meg kell értenie. Mennyi idõs? Hidd el mindent túl lehet élni. Az enyémek 3 és 1 évesek voltak, amikor elment az apjuk a kicsi belenõtt a nagy meg megszokta. Eltelt két év és semmi negatívumot nem tapasztalunk náluk. Van nagyapjuk és nagybátyjuk, aki férfipéldával szolgál. A család pedig melletünk áll.
Szerintem most az a legfontosabb hogy megnyugodjál!Nagyon sajnálom hogy így alakult, de talán jobb most mint késõbb. :( Ha még a babó a pocakodban van akkor még soká fogja megkérdezni hogy apa hol van.Remélem addig rendezõdik a dolog és ha más nem akkor találsz egy olyan partnert aki melletted áll és a gyermekedet is szereti!Nem leszel egyedül.Nem tudom hogy mi történt, de talán csak megijedt a felelõsségtõl.Talán meggondolja magát és vissza tér hozzátok!Kívánom hogy minden rendben legyen és találd meg az igazit!Sok sikert és boldogságot! 25+3hkm
Nem hiszem el, ugyanebben a helyzetben vagyok!!! Annyi különbséggel, hogy én 9 hetes terhes vagyok. Az én párom is azt mondta, hogy részérõl kihûlt a dolog, és hogy a gyerekre kíváncsi, de rám nem...hihetetlen mennyi undorító pasi van! A tanácsom (bár én sem vagyok túl okos ebben a helyzetben): most csakis elõre nézz, makacsold meg magad, hogy Te igenis erõs vagy, és meg tudod csinálni, most a kisbabád a legfontosabb! És ha majd felnõ, megérti a helyzetet, nem fog téged okolni, ettõl ne félj! az apjára haragudhatna, amiért elhagyta õt/titeket, rád nem , hiszen Te leszel az egyetlen biztos pontja és támasza! Fel a fejjel, én is azt próbálom! (nekem ráadásul azt mondta a párom, hogy ha nem megyek abortuszra, elhagy...) Hát nem mentem...
aki elhagyja a feleségét egy 9 hetes babával, az a legmocsokabb férfi a világon. kiherélném az ilyeneket. rengeteg ilyen szemét férfi van.
Mi az oka hogy elhagyott?
Hát akkor elég jól áll hozzá. Mindenképpen ragaszkodj apa láthatásához, de ne csimpaszkodj bele. Ügyesen forgad hogy a gyerek eleget lássa az apját, még ha apa nem is akarja. Ja és a gyerektartást mindig rendesen fizesse. A gyerek ebben fog felnöni ha mindketten elég értelmesek vagytok hozzá akkor semmi baja nem lesz a gyereknek, söt jobb is lesz neki így.
Utolsó? Miért jobb az, ha együtt maradnak és állandóan bántják egymást, kiabálás... Ezt a gyerek is fogja látni, no, meg így kihordani egy babát... Egyedül maradt-de nem állt meg a világ. Apu biztosította a támogatásáról-el kell fogadni, ésszel kell élni a lehetõségekkel. Nem mondom, ez eszébe juthatott volna elõbb is és akkor pl. lehetett volna védekezni-hogy anyu ne "így járjon". De ha így alakult, jobb ez mint a "kényszerházasság". És talán újra összekovácsolódnak, egy kis szünet után. Bármi megtörténhet-szerintem még normálisan állt az apuka a dolgokhoz-relatíve normálisan.
Hasonló a helyzetünk, csak annyibõl másabb hogy õ fizetni sem akar csak eggyezkedni hogy majd...elviszi ide oda látogatja stb...sok boldogságot a babádhoz!:) 6hetes km
11.44-es vagyok ismét..köszönöm:) és soha ne mondd azt, hogy soha..mert lesz egy ember aki majd tényleg megérdemli, hogy közös babátok legyen:) én is azt mondtam, hogy soha!! Aztán tessék mi lett belõle:) )
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy nagyon, köszi a biztatást. Én nem vállalok több gyereket, ebben biztos vagyok, remélem lesz így is, aki elfogad. Sok boldogságot kedves utolsó!
Én az exférjemel voltam így, ott maradtunk ketten a fiammal..kicsit féltem az anyagiak miatt..de a szükség nagy úr és spóroltam ahol tudtam..eleinte rossz volt..de hamar megszoktam az új helyzetet..kinyílt elõttem is újra a világ..és bizony nagyon sok férfi van akiket nem érdekel, hogy van e gyereke a nõnek vagy nincs..elfogadja úgy is..és neveli mintha a sajátja lenne..szerencsém volt nekem is..nem gyõztem válogatni a randik között..na nem vittem azért túlzásba..haza csak egyet vittem:) azóta neveli a fiamat:) olyan majomszeretettel, hogy én még ilyet nem láttam..imádják egymást..és hálát adok a sorsnak , hogy anno úgy történt ahogy..hidd el te is így leszel hamarosan..és akkor majd a te exed is kézzel lábbal fog utánad kapaszkodni:) de már csak nevetsz majd rajta..!!Mi össze házasodtunk azóta és úton van a közös bébi is..alig várjuk:) Fel a fejjel..csak a picivel foglalkozz és magaddal..és járj nyitott szemmel!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap végleg elköltöztem. Fáj, de nagyon is biztos vagyok benne, hogy ez lesz nekünk a legeslegjobb. Máris van érdeklõdõ aki imádja a picit. Persze még nem vagyok kész egy kapcsolatra és a gyerekem számít most egyedül, de reménysugarat kaptam, hogy nem ér véget a világ...
Én is ebben a szutuban vagyok 6 hetes vok. sokat veszekszünk.. eddig se volt jó a dolog de mióta tudja le se fekszik velem még annyit se törödik velem mint eddig ami eddig is kevés volt. és engem hibáztet az egészért kicsit hosszu a dolog de... én akartam védekezni ö mondta h nem kell. és msot azt mondta h abortusz. én meg hogy nem, . azóta nem beszélünk.:(
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, én vagyok az a bizonyos kérdésed utolsó megválaszolója... 16.-án... Rokon lélek.. Örülök, hogy Te már jól vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást... Azóta annyi, hogy ma hallottam vissza, hogy még a terhesség alatt mondta egyik ismerõsének, hogy megvárja hogy megszülessen a kicsi és akkor vége. Azt hittem fájni fog, de nem. Megerõsített, hogy nem ér fabatkát sem az ember. Biztosan fog még fájni az önérzetemnek, de ésszel élve, cseppet sem szabad az ilyen mocskot bánni. Benéztem, félreismertem, tanulnom kell belõle. Idõvel biztos fog menni, addig meg az én tündérkémre koncentrálok aki most is itt mosolyog mellettem és szeret!
Ha menni akar hát menjen!Elég értékes és erõs vagy nélküle is!Igaz az is, hogy az a férfi aki pár hetes babával vagy akár várandósan elhagyja a párját az egy utolsó szemét, és az is, hogy bizony jobb külön, mint állandóan veszekedni.Talán megjön az esze.De ha túl sokáig tart míg megjön(esetleg évek)én többet szóba nem állnék vele.Nem kell az apja ellen hangolni a gyereket, elég ha õszinte vagy és elmondod neki mi hogyan történt.Levonja õ a következtetést és eldönti majd akar-e kapcsolatban maradni az apjával.
Nem tudsz mit tenni ! Nem tudod magadhoz láncolni ha menni akar hát menjen. Egy gyereket még fel tudsz nevelni foleg hogy mint írod van családod aki melletted áll segít ha szukség van rá. Simán találhatsz még magadnak párt aki megbecsul és szeret tégedet és elfogadja a gyermekedet is. Fel a fejjel. Az ido majd mindent megold.
Nem értem 9 hetes terhes vagy? VAgy már megszületett és 9 hetes?
"az apjára haragudhat" és az miért jó? Felesleges szerintem a gyereket az apja ellen "hangolni". Ha nem így értetted, akkor bocs. El kell fogadni, hogy ez történt-errõl nem a gyerek tehet, az apja akkor is az apja. Aki ahogy leírtad elég normálisan állt a dolgokhoz-de ha valami nem megy, azt nem kell erõltetni.... Nem a legjobb idõpontban ért véget a kapcsolatotok, de Ti is mondjátok-már nem jó. Akkor nincs mire várni. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: 9 hetes a kis tünemény
A kérdező hozzászólása: Kihült a kapcsolat. Azt mondta a gyerek érdekli de én nem. Azt mondta annyit bántottuk egymást, hogy nála ez már meghalt dolog. Fizet majd mindent, de maradjunk külön. Dióhéjban ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nehezen bírom összeszedni magam, a kicsimet nagyon sokat szeretgetem, apja látogatni fogja, az én szívem meg darabokra szakad, hogy miért nem lettünk egy család :( Apuka nem bírta a kötöttséget, nem képes kapcsolatban élni.

5 éve Canadában élő apa megvonta minden jellegü anyagi támogatását 4 gyermekétől, 7 hónapja egyedül tartom el családom. Megelőlegezi a magyar állam a tartásdíjat az apa helyett válás esetén? Illetve tesz kisérletet arra, hogy fellelje Õt és behajtsa.

Új lakcíme és munkahelye is ismeretlen számomra.Válaszokat el?re is megköszönöm.Olyan jogi személy válaszát várnám,aki járatos a témában.

Legjobb válasz: Ajaj. http://jab.complex.hu/hjegy.php?docid=95700009.IM nem sok jót nézek ki belõle neked sajnos. Hosszas bírósági procedúra és nem úgy fest hogy az állam bármit is hitelezne. Meg is lepne ha ilyen létezne. Hol olvastad hogy az állam neked hitelezni fog?

Ajaj. http://jab.complex.hu/hjegy.php?docid=95700009.IM nem sok jót nézek ki belõle neked sajnos. Hosszas bírósági procedúra és nem úgy fest hogy az állam bármit is hitelezne. Meg is lepne ha ilyen létezne. Hol olvastad hogy az állam neked hitelezni fog?
Egyik baratnom volt ferje sem fizet es mar nagyon sok eve jarnak birosagra es meg mindig semmi...behajtani sem egyszeru meg Magyarorszagrol sem. Ahhoz, hogy be tudd hajtani, tudnod kell legalabb azt, hogy hol dolgozik. Nincs olyan regi ismerose Magyarorszagon, aki tartja vele a kapcsolatot es meg tudna neked mondani? Mert azert nagyon nem mindegy, foleg, ha 4 gyerek van. En USAban elek, de itt ugy van, hogy vannak nyilvantartasok, amik elerhetoek az interneten...lehet, hogy Kanadaban is van ilyen people search szeruseg, hisz ha magyar neve van, eleg konnyen ra fogsz akadni es akkor legalabb azt meg tudod, hogy hol lakik. Nem tudom, hogy ezen az oldalon pl. probaltad-e, mert itt a pontos cimet is kiirja es 5 ev utan alt. szokott valami nyoma lenni a lakhelynek: http://www.whitepages.ca/
A Bíróságokon van panasznap, érdeklõdj ott, mit lehet tenni ilyen esetben.
Kanadában kell bepereld gyerektartásért, ott elég komolyan veszik az ilyesmit, persze véghezvinni a dolgot nem lesz egyszerû.
Külföldön élö apa esetén nem.
Mielõtt leférgeznénk a pasit: él egyáltalán? Kolléganõm az Olaszországban élõ férjére uszította a hatóságokat, hogy nem küld pénzt, aztán késõbb kiderült, hogy szegény pára meghalt.

Négy éves gyereket le lehet íratni az apa nevéről, ha kiderül, hogy nem állnak rokonságban?

Mennyire bonyolult az eljárás?

Legjobb válasz: a "kiderül" mit takar, mert ha jogi folyamatot, akkor egyszerû (tehát mondjuk DNS vizsgálat eredménye jegyzõkönyvvel) ... de az is járható, ha az igazi apa tesz nyilatkozatot anyukával, hogy övék a gyerek, mert eddigi apukának amúgy sem lehet gyereke ... meg még fokozhatnánk az õrületet

Polgári peres eljárás, részletei itt. https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410006/420015/43000.. Ha az anya együttmûködõ (a per elejére már meg van a DNS vizsgálat apaságot cáfoló eredménye, és az anya közjegyzõ által írásban foglalt nyilatkozata, melyben elismeri hogy valóban más az apa) akkor rutin eljárás, ha nem akkor a bírósági igazságügyi orvosszakértõi apasági vizsgálatot rendel el, a perköltséget a vesztes fél fizeti.
a "kiderül" mit takar, mert ha jogi folyamatot, akkor egyszerû (tehát mondjuk DNS vizsgálat eredménye jegyzõkönyvvel) ... de az is járható, ha az igazi apa tesz nyilatkozatot anyukával, hogy övék a gyerek, mert eddigi apukának amúgy sem lehet gyereke ... meg még fokozhatnánk az õrületet
Apasági vizsgálatot bármikor lehet kérni, teljesen mindegy, hogy a gyermek 4 éves, vagy éppen 6, esetleg 12, teljesen mindegy. Amennyiben kiderül, hogy nem az a férfi a gyermek vérszerinti apja, akit eddig annak tudtak, persze le lehet venni a nevérõl. Ha az anya nem tudja, hogy ki is az igazi apa, akkor az az õ baja (no meg a gyermeké), de az addig annak vélt férfinak a nyakába nem lehet belevarrni egyetlen olyan gyermek tartási kötelezettségét sem, akinek nem õ a vérszerinti apja.
Nincs. Mindenki a saját gyereke után fizet.
Igen. Nem bonyolult.
Én gyakorlatilag ugyanebben a cipõben járok. Annak a férfinak aki valóban a vér szerint a gyermek apja annak be kell menni az illetékes gyámügyre akinek ott kérvényezni kell az apaság vélelmének megdöntését. Ezt követõen a jelenlegi apát és az anyát is meghallgatják, ha a jelenlegi apa nem gondolja azt hogy nem az övé a gyermek, tehát sajátjának gondolja akkor elrendeli a bíróság a HLA vizsgálatot amelyhez kell a gyermek, az anya és az a férfi aki jelenleg a gyermek apjaként van megnevezve. Ha az a vizsgálat is azt mutatja hogy nem ez a férfi az apa akkor autómatikusan leveszik a nevérõl, s megszünik a gyermek felett az összes joga. Ezután a valós apának kell apasági nyilatkozatot tenni és a nevére venni a gyermeket.
"Annak a férfinak aki valóban a vér szerint a gyermek apja annak be kell menni az illetékes gyámügyre akinek ott kérvényezni kell az apaság vélelmének megdöntését" csak 1 évig lehet a vérszerinti apának a gyerek születésétõl számítva. Utána már nem.
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudjuk, hogy a valódi apa szeretné e a gyereket. Igazából azt sem tudja, hogy van. Mármint ha az övé. Majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tartásdíj sincs utána, ugye?
A kérdező hozzászólása: Elvileg vércsoport alapján nem lehet tõlem, most várjuk a teszt eredményét. Csak utána nem tudom, hogy mit kell csinálni, hova kell menni ezzel?


Parom kislanya (11 eves), azota nem all szoba az apjaval, miota megtudta, elvalnak az anyjaval. Ez mar jo reg volt, több, mint egy eve. Mit lehet tenni? Bövebben lent.

Tavaly törtent, a gyerek azota labtörlökent kezeli az apjat. En a különköltözesük utan kerültem kepbe, a gyereket egyszer sem lattam meg. Az apa megtenne mindent azert, hogy a gyerekkel normalis kapcsolata legyen (rendszeresen hivja telefonon, sms-t küld neki reggelente, hogy legyen szep napja, meg nagyon szereti, plusz többször probalta mar elhivni egy apa-lanya programra a vidamparkba). A gyerek ra se bagozik, ellenseges vagy passziv vele. Regebben is anyas volt inkabb. Nem tudom, mit lehet tenni. Ertem en, hogy a valas megviselte, idö kell neki, de mennyi meg...? Van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Barmely oldalrol?

Legjobb válasz: A lathatasokra nem hajlando elmenni. Apa fizet mindent becsülettel, joval többet, mint amennyit a törveny elöir. Az anyaval a paromnak nagyon megromlott a kapcsolata, bar amig hazasok voltak, nem volt agresszio, verekedes, vagy ilyesmi, csak elhidegültek szep lassan egymastol. Lehet, hogy a nö remelte meg, hogy rendbejönnek a dolgok, mert amiota en vagyok, azota folyamatosan mast se csinal, csak keresztbe tesz, meg pikirt megjegyzeseket tesz a gyerek elött, ill. hangosan veszekszik a telefonba, ha valami nem tetszik neki.

A kérdező hozzászólása: A lathatasokra nem hajlando elmenni. Apa fizet mindent becsülettel, joval többet, mint amennyit a törveny elöir. Az anyaval a paromnak nagyon megromlott a kapcsolata, bar amig hazasok voltak, nem volt agresszio, verekedes, vagy ilyesmi, csak elhidegültek szep lassan egymastol. Lehet, hogy a nö remelte meg, hogy rendbejönnek a dolgok, mert amiota en vagyok, azota folyamatosan mast se csinal, csak keresztbe tesz, meg pikirt megjegyzeseket tesz a gyerek elött, ill. hangosan veszekszik a telefonba, ha valami nem tetszik neki.
Most miért is a kérdezõt szidjátok? Õ válás után került a képbe, ráadásul mindent megtesz, hogy javuljon a helyzet. Szegény anyuka? Aki apa ellen neveli a gyerekét, az új nõt pocskondiázza és a gyerek elõtt ordít??? Õ van sajnálva??? Ha az új nõ (kérdezõ) felnõtt módon tudja ezt intézni, tudja már az anyuka is, basszus õ az aki nem nézi a gyerek érdekeit, inkább az apa ellen lázítja, csak õ durcizhasson, mert elhagyták. Mást is hagytak már el. Más is túlélte. Ez van. El kell fogadni. És hogy nem lenne ennyi válás? Igen, a gyereknek sokkal jobb az olyan család, ahol a szülõk egymáshoz sem szólnak, feszült a légkör, esetleg ordítoznak. Tényleg jobb. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Nem kell idezöjelbe tenni a paromat, mert tenyleg az. Egyebkent pedig nem hobbibol lett vege a hazassagnak, jo oka volt ra. A feleseg azota meg teljesebb eletet el, reszmunkaidöben dolgozik, mert a gyerektartas mindent fedez, Malagara mennek nyaralni, ugy, hogy a baratokat is befizette, husveti szünetben hajokörutra mentek eszakra. A gyerek rendszeresen egyedül van estenkent, mert nöestet tartanak a baratnöivel. Csaladi elet azelött sem volt, mert sosem volt a nö otthon delutanonkent, csak este kesön, megcsak nem is fözött. Szoval ennyit a szakitasrol es fantasztikus csaladi eletröl, amit felrugott a parom.
Ha nem lenne, aki szóba áll a családjukat elhagyó apákkal, ötöde ennyi válás lenne. Ha nem lennél, meglenne az esély, hogy helyrejöjjenek a dolgok, és megmaradjon egy család, persze hogy haragszik a gyerek, hát még az anya.
Hát itt nyilvánvalóan nem elhidegülés volt a válóok, hanem az apa otthagyta õket, ezért a harag. Nem fog változni a helyzet, mert ezt nem lehet megbocsátani, de ezt csak akkor értenéd, ha téged is faképnél hagy a gyerekkel. Nincs család, nincs értelme az életnek, onnan vegetálás, gyereknevelés. A "párod" tett itt olyat, amit soha nem fognak megbocsátani neki.
A kérdező hozzászólása: En is attol tartok, hogy vegleg megszünik a kapcsolat köztük. Azt nem szeretnem. 11 evesen pont abban a korszakban van, mikor minden ilyesmi a lehetö legerzekenyebben erinti. Hat mindegy, nem tudom, mi lesz
A kérdező hozzászólása: A gyerek szoba sem all vele, az ex meg annyit mondott neki, hogy tamogatja a kapcsolatat a gyerekkel, de a parkapcsolata mar nem az ö dolga. (Marmint en) Es a parom ertse meg, hogy a gyerek ugy tekint ram, mint aki elvette az apjat töle. Finoman szolva arra motivalta, hogy vagy szakit velem, vagy lemond a gyerekröl. Ez azota sem valtozott semmilyen iranyba. Ö nem segit semmiben sem. Söt par honapja kijelentette, hogy a lany nem megy el xy rendezvenyre, ha en is ott leszek, de az apjat szivesen latna. Ez a rendezveny elött ket honappal volt, a rendezvenyre az apa elment (en persze nem), a gyerek szot se szolt hozza, fagyos volt a legkör, pedig aznap volt a parom szülinapja.
Van egy barátnõm akinek az anyja megcsalta az apját, majd bejelentette, hogy válni akar és este már az új párjánál lakott. Elõtte errõl õk nem tudtak még csak nem is sejtették, villámcsapás szerûen jött az egész, tök boldogok voltak, a nõn se látszottak gyanús jelek. Ez 8 éve volt, a barátnõm azóta nem beszélt az anyjával, hiába zaklatta, csak jobban hergelte a barátnõmet. Karácsony és szülinap elõtt ír neki a nõ egy SMS-t, hogy mit kér ajándékba, a barátnõm visszaírja, hogy semmit. Ennyi köztük az éves kommunikáció. És valószínûleg ez már így is marad. Mi is 10-11 évesek voltunk akkor. Nem akarlak elkeseríteni, ezt csak azért írtam, hogy lásd, ilyen példa is van. De persze olyat is ismerek, akiknél szintén megcsalás vezetett váláshoz, a gyerekeket nem is érdekelte, azóta is jóban vannak a szülõkkel, hol itt alszanak, hol ott. Õk már felnõttek mondjuk, és fiúk, valószínûleg ezért lehet, hogy rájuk nem sok hatással volt ez a dolog, és komolyabban tudták kezelni a helyzetet.
A párod nem tudna beszélni az exével?Vagy a kislányával, s elmondaná neki, hogy õ ugyanúgy szereti stb..
A kérdező hozzászólása: En ezt megertem, en is gondoltam erre, de mit old az meg, ha en nem vagyok többet? A hazassaguknak akkor is annyi, max a remeny tamad fel a gyerekben ujra. Ezert nem fogom a paromat feladni, (bar mar felajanlottam neki, de elutasitotta) mert nagyon szeretem, es nagyon jol kijövünk egymassal. Esetleg egyeb ötlet? Vagy vmi pozitiv sztori?
Lehet, hogy jobb lenne köztük a viszony, ha te nem lennél. Most mondhatod csípõbõl azt, hogy ez nem így vagy, de azért picit gondolkozz el. Tökmindegy, hogy te vagy-e a válás oka vagy sem, egy 11 éves ezt úgy éli meg, hogy van egy néni, aki elvette tõle az apját. Mindegy, hogy hogy, a lényeg, hogy te képben vagy. Mert ha nem lennél, lehet, hogy reménykedne abban, hogy újra összejönnek még az anyjával, vagy esetleg tenne is érte, megpróbálná összehozni õket. De így még a reménye is elszállt.
A kérdező hozzászólása: Rossz erzes, mert pl. tegnap is lattak bennünket együtt, semmi köszönes vagy dudalas (kocsiban ültek), mintha nem is ismernenek. Este telefonalt a parom, a gyerek igennel, nemmel valaszolt összvissz, meg sem emlitette, hogy latta az apjat, pedig igy volt. A növel sem talalkoztam meg szemelyesen. Egyszer volt vmiert nalunk a gyerekkel, az ajto elött allt, en köszöntem nekik, ök meg mintha meg sem hallottak volna, befejeztek a beszelgetest, es elmentek.
A kérdező hozzászólása: Te, en nem is eröltetnem, csakhat megiscsak a gyereke a paromnak, es ugye nem töle valt el, hanem csak az anyjatol. Amugy igazad van, en is ezt tennem, mas megoldast en sem latok, de gondoltam, hatha tud vki vmit, vagy volt valaki ilyen cipöben, stb.
Szerintem ez tipikusan az az eset, amikor az anya az apa ellen neveli a gyereket. Ki tudja miket mondd neki az apjáról. Lehet bebeszélte a gyereknek, hogy az apja miattad hagyta ott õket, mert te fontosabb vagy neki, mint a gyereke. Tudom, hogy nem így van, de sokan képesek minden hazugságra.Fõleg, hogy az exe még lehet szereti.
> Nem tudom, mit lehet tenni. Lesz*rni. Mi értelme erõltetni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen, nem volt szoros a kapocs, kicsi korától kezdve anyás volt, az apja mindig is sokat dolgozott, volt, h hétköznap este nyolc után ért haza. Ezt a családért tette, a felesége is küldte mindig, hogy hozza a pénzt, õ majd törõdik a yerekkel, volt is mindenük, de menet közben minden elsikkadt, ami fontos egy családbsn. Az anyagi jólét megmaradt, de most megy a gyerek körüli hercehurca. Én meg csak szeretném, ha a gyerek és apja közti kapcsolt rendezõdne, mert a válás, bár nehezen feldolgozható esemény, de nem szabadna az egyik szülõ totális elvesztésével járnia, itt a szülõknek kellene a dacot, haragot félretenni. Hizem, hogy a kislánynak lojalitásproblémái vannak, kiáll az anyja mellett, mert õ a "sértett", csak ebbe sztem a gyereknek nem szabadna belekeverednie ilyen szinten. Az anyja tudná feloldani a lojalitásgond alól, azzal, ha megbékélne a helyzettel és a férjével. Én csak másodlagos szereplõ vagyok, okká lettem téve, holott csak következnény vagyok. Mindenesetre kivárunk, az apja tárt karokkal fogadná, akár évek múlva is, csak hiányzik neki. Dehát ez van.
újból bíróság!!!Olyan nincs hogy nem lehet levonatni ha van jövedelme!!!ha nem akkor igen az állam meg elõlegezi
6 hónap nem fizetés után megelõlegezi az állam. Ismét bíróságra kell menni.
Saját tapasztalatom a rendõrségen jelentsd fel csak így lesz pénzed mert ez bûn cselekmény és ha az eljárás során sem fizet a rendõrség átadja az ügyet az ügyészségnek és ha ott sem akkor meg indul a büntetõ per amit azért nem szoktak akarni és fizetni fog!!Én már 3szor megjártam ezt a történetet mûködik de sajnos csak így ha nem jelentem fel újra nem fizet!

Van egy kutyám, az anya 100%malinois az apa német juhász 7 hónapos dem ég nem ált fel a füle teljesen (70%) áll fel fog még álni neki?

Legjobb válasz: Meg ami még fontos a kutyát olyan helyre is vigyed ahol még nem voltál vele azért mert egy ismeretlenebb helyen jobban hegyezi a fülét vagyis jobban használja.Egy ingerszegény környezettõl is elõfordul, hogy a fül nem áll fel.

Meg ami még fontos a kutyát olyan helyre is vigyed ahol még nem voltál vele azért mert egy ismeretlenebb helyen jobban hegyezi a fülét vagyis jobban használja.Egy ingerszegény környezettõl is elõfordul, hogy a fül nem áll fel.
Gondolod, ha másként kérdezel, akkor azt a választ kapod, hogy ----de, holnap már áll a füle?
Akkor mi? Egyszerûen a piac kiszolgálása. Mert épp ilyesmikre van igény.Éles munkára megfelelõ egyedek összeengedése, hogy a két fajta használható tulajdonságai lehetõleg egy egyedben meglegyenek. Aki valóban dolgozik a kutyával, annak mindegy, mibõl van, csak mûködjön. Lehetõleg nagyon jól. De ez nem tenyésztés.
Munkakutyásoknál elõfordul, hogy egy top malit rátesznek egy top nj-ra. Nem nevezném szaporitásnak. Én is láttam már ilyen almot, nem voltak egyszerûek!!
12:21-es! Az elõzõ kérdésében olvastam hogy ilyen feltétellel kapta a kutyust: "helyhiány miatt kaptam, majd egy kölyköt kell vissza adnom.kiderítettem az az anya 100%mali, az apa német juhász, ez lehet a baj a "fülével"?" Tehát õ is tovább szaporítja.. :(
Csak annyit tehetsz, zöldkagyló-kálcium, és várakozás. Szerezhetsz fülsablont mellé, amit beszoktak ragasztani.
ma 12:14-nek. Nem õ szaporít, hanem a "tenyésztõ" adta oda neki ilyen feltételekkel. Tipikus..... sok a szuka, kevés a hely, de a kölyök kell a piacra.
Tuti hogy fajtiszta, csak nem fajtatiszta! :D Mivel keverék xD Olvastam az elõzõ kérdésed, hát neked nem való kutya! Minek egy keveréket szaporítani??? Menhelyeken van több 1000 németjuhász keverék.. Istenem! És a füle valszeg kajla marad.
Mivel mind a két fajta álló fülekkel rendelkezik. A kölyöknek legkésõbb 6-hónapos koráig fel kellett volna állnia a fülének. De ha ez nem történik meg akkor valami besegítéssel. Mivel a te kutyádnak 70%-ban áll, akkor mésztartalmú étrendet kell neki adni.
A kérdező hozzászólása: nem csak utána jártam hogy fajtiszta e.és hogy ez nem e befolyásolja
Ne keverjük össze azért a pusztán haszonszerzés céljából pároztatott szûrés nélküli egyedek szaporitásával. A kettõ nem ugyanaz.

A nők miért nem vállalják a kapcsolatot egy férfival, ha az egyedül álló apa?

Egy kedves ismer?sömnek (32 éves férfi) született egy kisfia, aki most 2 éves. A kisfiú anyjával megromlott a kapcsolata és jelenleg egyedül neveli a gyermeket. Sokszor próbált kapcsolatot teremteni n?kkel, de mikor kiderült hogy egyedül álló apa, akkor a n?k nem kívántak vele többet találkozni.

Legjobb válasz: Ha normális a viszony a volt feleséggel, akkor kifejezetten örülnék a gyereknek. Viszont ha a nõ szemétkedne úgy inkább nem kellene a férfi sem.

Az én álláspontom szerint azért nem kellene ilyen férfi, mert annak soha nem én leszek a családja. Mindig a kisfiú, és annak az anyja lesz az elsõdleges családja. Ha elvesz feleségül és szülök is neki gyereket, akkor is csak a második szerep jut. Az más kérdés, ha mondjuk a gyerek anyja meghalt. Úgy simán el tudnám képzelni, bár nagyon nem érzem magam késznek egy gyerekre. Amúgy édesanyám így került össze édesapámmal. Apu nevelte a féltestvéremet, s anyu összejött vele. Normális a kapcsolatunk a féltesómmal, de anyu is azt mondta, hogy még egyszer nem kezdené újra, nem menne bele ilyesmibe, mert akkoriban nagyon megbélyegezte ez a kapcsolatukat apuval. Mindennek ellenére ma már 35 éve együtt vannak. :)
Mert egy gyermektelen nõ teljesen logikusan saját gyerek(ek)et akar. Az emberek biológia programja és racionalitása is azt diktálja, hogy génállományát továbbvivõ, saját vérükbõl származó utódra törekedjenek. Viszont rengeteg hasonló cipõben járó, csinos kisgyerekes nõ is akar még új életet kezdeni, aki már egy kapcsolatban megégette magát, az nem biztos, hogy még egyszer gyereket akar vállalni. Tudja hogy 30-as elváltak közt találhat hozzá illõ legjobb minõségû férfipéldányt, aki pedig a gyerekét is maga neveli, akkor az átlagnál jellemesebb. 36F
Ha normális a viszony a volt feleséggel, akkor kifejezetten örülnék a gyereknek. Viszont ha a nõ szemétkedne úgy inkább nem kellene a férfi sem.
Szerintem ezt meg sem kell kérdezni, hiszen erre bárki tudja a választ, ha egy kicsit õszintén magába néz. Miért akarná valaki vállalni más gyerekét, és az elvált emberrel járó kellemetlenségeket? Számtalan alkalommal ott van még az ex a képben, mert a válás után nem tudnak elszakadni a gyerek miatt. Rengeteg egyedülálló férfi és nõ van mindenfelé, és inkább közülük választanak, mintsem a problémásabb emberekbõl. A legtöbben saját családot szeretnének, saját életet, nem pedig olyan helyzetet, amikor a másik régi életének törött darabjait kell kényszerûségbõl összekeverni a sajátjukkal. Bármilyen kegyetlenül hangzik is, a gyerek ennek a régi életnek egy darabja, és ezt nem sokan vállalják fel érthetõ okból.
Ha normális a férfi, a körülmények engem nem zavarna:) 26/L
Szerintem egyértelmû. Minden kapcsolatban szereti azt érezni az ember, hogy õ a legfontosabb, õ az elsõ. Ha van már ex és gyerek, akkor az az ember már valaki mással megélte a terhességet, a gyerekvállalást, ráadásul a gyerek örök kapocs két ember közt. Szerintem sokan úgy gondolják, hogy ezzel nem lehet versengeni.
Engem nem zavarna, ha rendezett a helyzet. Ergo ha elváltak, nincsenek hivatalosan összekötve, akkor még örülnék is neki, hogy kaptam egy gyereket is a párom mellé, akit szeretgethetek. :)
Szia! Én megmondom õszintén zavarna (persze csak feltételes módban, mivel nekem van párom, nem keresek társat). Nem akarom más gyerekét nevelni. Önzõség ide vagy oda, nekem erre a legkevesebb szükségem sincs. Mindenki feleljen a saját döntéseiért, a saját hibáiért, ami jelen esetben egy házasság felbomlása, nem akarok én is belekeveredni valami olyasmibe, amit egyáltalán nem én teremtettem. Szóval félreértés ne essék, én õszintén tisztelem, fõleg örülök, hogy végre nem mindig anyuka kapja a gyereket, ez zene füleimnek, nagyon ellenzem nõ létemre az anyapártiságot, de ha nem vele élne a gyerek, akkor sem kellene, mert kizárólag gyermektelennel vagyok hajlandó párkapcsolatot létesíteni.
Én nem imádom a gyerekeket, sajátot azért szeretnék(ösztön), de pl a barátnõm gyerekei is idegesítenek. Szerintem egy pasi gyereke, akivel mondjuk gyerekkel randiznék, meg az õrületbe kergetne. Szóval, egy ilyen pasit max szexpartnerként tudnék elképzelni, ha nem találtam volna meg az igazit:) 34, nõ
A kérdező hozzászólása: A fent említett férfi, nem tudja hogy én tettem fel egy ilyen kérdést. Mindenkinek köszönöm a véleményét, és természetesen szívesen fogadom a többit is. Nem pótanyukát keres, hanem szeretne boldog lenni a sok csalódás után, és mint hogy az ember vélményem szerint társas lény, így természetes hogy párkapcsolatra végyik egy megromlott viszony után, úgy hogy gyermeke van. Természetes az is hogy a gyermeke a legfontosabb neki. Személy szerint ha valakivel szimpatikusak vagyunk egymásnak, akkor nekem nem számítana hogy van egy 2 éves gyerkõc, aki nem az én vérem. Imádom a gyerekeket, és csak akkor vállalnám be azt hogy a gyermeket közösen neveljük, ha biztos a kapcsolat, mert ha a gyermek megszeret és mégis különválunk, akkor nehéz a gyermeknek megmagyarázni miért jön másik "néni" az apukáhz.
az kimaradt 27/n vagyok
Én is ilyen kapcsolatban élek 2 éve, párom neveli a gyerekét. Soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek ilyen kapcsolatba belemenni. Páromat megszerettem és hozzá tartozik a gyereke is. Õk ketten számomra "egyek". Már nem tudnám elképzelni a kislány nélkül. Bevallom az ex irritál néha engem is, de ezt is lehet normalizálni szerintem.
szerintem gyerekre fogni bármit, csak kifogás. ha a fent leírt férfi egy helyes, sikeres igazi férfi, nem sokat módosítana rajta, egy kisgyerek. sõt. csak plusz lenne, hogy apaként is tud felelõsséget vállalni. de ha egy csóró, béna csákó, aki pótanyukát keres...
"A férfinak biztos, hogy a gyereke fontosabb lenne, mint én. Ez teljesen természetes, de örök másodiknak lenni nagyon keserves." És ha te vagy egyedülálló anya? Akkor a kiszemelted, az új párod fogadja el, hogy neked már van egy gyereked? Vagy a férjednek nem rossz, ha van egy közös gyereketek, aki fontosabb neked? Érdekes, mindig csak a nõk akarnak elsõk lenni a férjüknél. Az nem baj, ha náluk a férfi nem tölti be az elsõ helyet.
Annak az apának is ugyanannyi joga van egy boldog kapcsolatra, mint egy egyedülálló anyának.
hozzá állás kérdése.A férjemnek volt egy 12 éves lánya, elvált volt amikkor megismerkedtünk.A gyerek az anyánál maradt. Most a lánya 30 éves már de anyira jo a viszonyunk, hogy éngem keres, nem az apját ha telefonál. Soha nem akkartam pót anyukája lenni, csak egyszerüen az apja barátnöje majd felesége.De minden nagyobb családi öszejövetelen jelen volt ha nyaralni mentünk velünk volt nem zavart.Szünetekben nálunk nyaralt, mindig ött is bevontuk közénk pedig van közös gyerekünk is a kis teso, szeretik egymást.

A half life 2 episode 2-ben nem bírok tovább menni mert a csaj meg az apja nem mennek be a liftbe. Kint marad mind a kettő és állnak mint egy lófa. Sz. Mi a teendő? Többször is ujra inditottam a játékot de semmi haszna.

Legjobb válasz: nem tudom mi a pálya címe mert még a episod 1nél tartok de szerintem valamit kihagytál vagy rossz sorrendbe csináltál.nekem is volt már ilyen.kezd elõrõl a pályát.a neten nézzél végígjátszást.

nem tudom mi a pálya címe mert még a episod 1nél tartok de szerintem valamit kihagytál vagy rossz sorrendbe csináltál.nekem is volt már ilyen.kezd elõrõl a pályát.a neten nézzél végígjátszást.
A kérdező hozzászólása: értem. :D köszönöm, megprobálom. :D

Kérheti e az apa a gyerektartás csökkentését abba az esetbe ha fizet 35. 000Ft-egy gyerekre, továbbá ő állja még az iskolakezdést, valamint a szezonális ruhákat?

minden évben ? állja teljesen a az iskolakezdést,s?t még az osztálypénzt is ? fizeti be egy összegbe év elején. Nyárra,tavaszra,télre,?szre ? ruházza fel a gyereket min. 40-50 ezer ft értékben. A gyerek tojik rá magasról,láthatásra nem megy el el,és közbe az apa uj felesége ismét terhes és ott is van már egy közös gyerek. Egyébként az apa fizetése 150.000Ft. Ebb?l még lakáshitelt is kell fizetni

Legjobb válasz: Persze,hogy kérheti.A fizetésének csak az X százalékát fogják letiltani,és egy fillérrel sem köteles többet adni.Ennyi.

Persze, hogy kérheti.A fizetésének csak az X százalékát fogják letiltani, és egy fillérrel sem köteles többet adni.Ennyi.
Kicsit nem érthetõ. Apa arra nem hivatkozhat, amit ÖNKÉNT fizet. Áruld már el, hogy ez mit jelent? "A gyerek kiharcolja magának, anya pedig kötelezi az apát h vegye meg vagy fizesse ki, mert neki erre nem telik". Mégis hogy harcolja ki a gyerek, ha azt mondod, nem is látja az apja? Mivel kötelezi anya az apát? Engem kötelezhetne az exem, amire csak akar, akkor se tenném meg, ha nem tetszik a hozzáállásuk. Apa fejezze be az extra kifizetéseket és ennyi. Fizesse a gyerektartást, ami 35.000, mert az viszont nem sok, azt nem fogják csökkenteni, kár perre menni, mert az csak pénzkidobás. A biróság is azt fogja mondnai, hogy ha apának van mibõl fizetni az extra igényeket, akkor nem a gyerektartást fogja csökkenteni, hanem közli, hogy az extrákat nem kell apának fizetnie, hagyja abba, ha nem birja anyagilag.
hú ha az én apám ennyit költene rám hát akkor összetenném kezem-lábam :D egyébként az elõttem válaszolónak van igaza, mert ezt az apa önként fizette, és az sajnos az ügyvédeket nem érdekli, hogy még a hitelt is kell fizetni :( sajnálom.
Szerintem igen...
Ha jól tudom, akkor a gyerektartás, az maximum az apa fizetésének 50%-a lehet. Amennyiben születik másik gyereke, akkor ez osztódik a két gyerek között. Jelen esetben pedig 3 van. persze a 35 000 Ft, nem a férfi fizetésének az 50%-a, de ha minden gyerekre kiszámolnánk, szerintem nem maradna ennyi. Az, hogy az apa önszántából mit fizet, az az Õ magán dolga és nem is hiszem, hogy beleszámítana. Az az õ érzésein múlik. Amúgy az, hogy ezeket fizeti, azzal szerintem csak a gyerek szükségleteinek kb. felét fedezi. Szerintem nõként az ex, valószínûleg nem keres ennyit, de nagyjából ennyit biztos költ Õ is a gyerekre és együtt vállalták. Más az, hogy a láthatást azért be kéne tartani. Nem tisztességes az Apával szemben. A pénze az kell, de a jelenléte az nem?
a bosszúálló nõk.:) Szerintem ügyvéddel elintézhatõ.
Mennyi idõs az a kölyök?Apuka miért nem keményit egy kicsit be anyúnak is, meg a kölkének is.Hát ha igy hagyja magát zsigerelni, megérdemli mást nem tudok mondani.A kölyökre vissza térve, ha õ igy viselkedik az apjával, én a helyében lesem [email protected]ám.Osszák be a 35 000 Ft-ot, ami nagyon szép pénz a mai gyerektartásokat elnézegetve.Az ilyen szutykoknak van szerencséjük.Más apa meg egy fillért sem fizet a gyerekei után.
Te vagy az, aki még pár napja a havi 35e gyermektartást sokallta a párja elsõ gyerekétõl?
A kérdező hozzászólása: Ja, és az anya és az uj párja(hivatalosan bejegyzett élettárs) is dolgozik
Kérhet de a fizuja 20-15% -t megitélik mert ekkora fizuból új gyerek mellet is telik rá.
Létezik olyan, hogy a gyermektartásdíj egy része természetben is adható. Ügyvéd tudná megmondani mi ennek a menete, mert nem nagyon szokás, a törvény is kp-t ír elõ, de az egyik ismerõsömnél hivatalosan is így van. Apuka vesz a gyereknek ami éppen kell és készpénzfizetési számlát kér róla, amin a gyerek és az õ neve is szerepel.
Utolsóval nagyon egyetértek, rögzíteni kell ezeket a beszélgetéseket. Ha az ex és a gyerek is ilyen szemét, ellenük kell fordítani a saját szemétségüket.
Ha a gyereknek nincs ruhája és füzete iskolakezdéskor, akkor lehet menni a gyámhatósághoz. Én felvenném ezeket a beszélgetéseket, amikor ezzel zsarolnak, hogy nincs füzete, ruhája és mennék vele a gyámhatósághoz. Majd rögtön lenne ruhája, ne aggódj...
A kérdező hozzászólása: ha az apa nem veszi meg a suliba a cuccokat, vagy nem vesz ruhát a gyereknek akkor nem tud mit felvenni a gyerek. Próbálta már h nem vette meg de akkor szeptember elsején még nem volt egy füzet se a gyereknek. vagy a ruhákat nem akarta , megvenni, akkor jött az h nincs mit felveni, ilyenkor a gyerek is tud jelentkezni és zsarolni az apát öngyilkossággal meg hasonlókkal
A kérdező hozzászólása: az ex feleség kb 80-90 ezret keres. A gyerek kiharcolja magának, a nya pedig kötelezi az apát h vegye meg vagy fizesse ki, mert neki erre nem telik. A válás után több személyi kölcsönt is vett fel a nõ, különbözõ luxuscikkekre
ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de ezeket a helyzeteket annyira nem értem! Apukának van egy gyereke aki után x gyt. fizet és vesz neki ruhát és könyveket. anyuka nyilván fizeti a gyerek után a rezsit, a kaját ami simán kijön annyira mint az apuka költsége, szerintem ez a mai világban nagyon korrekt apukától. de hogy jön a költséghez, hogy a gyerek le se [email protected] apukát? Apuka pattanjon be az autóba és menjen érte, beszélgessen sokat a gyerekével, nevelje meg, érje el, hogy jó kapcsolata legyen a párjával! Nem ez lenne a normális? A gyerekem apukája mindent megtesz azért, hogy a gyerekünknek meglegyen mindene és szeressen minket!
nem. fele-fele
Biológiailag abszolút nincsen különbség. Anya ugyanannyit tesz bele a kicsibe, mint apa. Ha a gyerek lány, még ugyanolyat is (X kromoszóma). A baba egy sejtje 46 kromoszómából áll (testi sejt), ebbõl 23 kromoszómát az apjától, 23-at az anyjától kapott.
Fele-fele. Hiszen ha nem lenne apa, nem lenne anya sem, és fordítva. Annyiban áll "közelebb", hogy az anya hordja ki a gyermeket.
Ezt hogy érted? ha a kötõdésre, akkor igen. Ha meg az öröklött dolgokra, akkor nem. Alányom tiszta apja. Nem kinézetre, hanem a tulajdonságaiban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!