Találatok a következő kifejezésre: Az anyukám nekem (230 db)

Mit tennél, ha 3, 5 éves kislányod egy magyarországi híres művésznő iránt rajongana, és gyakran azt mondogatná, hogy "mondjuk Õ (tehát ez a művésznő) az Anyukám, nekem meg a testvéremnek, jó Anya? "

Legjobb válasz: Így már kicsit komplikáltabb a dolog. Ezoterikus körökben ilyenkor elkezdjük bogozni, elõzõ életükben hogyan voltak összekapcsolva ezek a lelkek. Kicsi még, nyitva vannak a szenzorai. Ne firtasd ezt a rajongást, el fog múlni, ahogy növekszik és új dolgokat tapasztal, elfelejti. De ne vedd a szívedre, nem ellened szól!

Így már kicsit komplikáltabb a dolog. Ezoterikus körökben ilyenkor elkezdjük bogozni, elõzõ életükben hogyan voltak összekapcsolva ezek a lelkek. Kicsi még, nyitva vannak a szenzorai. Ne firtasd ezt a rajongást, el fog múlni, ahogy növekszik és új dolgokat tapasztal, elfelejti. De ne vedd a szívedre, nem ellened szól!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ma is bálványoztuk az imádottat.... :-) na mindegy. Nagyon szereti a lányom, így "én is."
Majd elmúlik.
Hát én bizony nem mosolyhok olyan dolgokon, amik egyáltalán nem tetszenek, hanem kimutatom az igazi érzéseim. Én ugyanezt várom a gyerekemtõl most 4 évesen is, valamint majdan felnõttként. Ha olyat csinál, tesz ami fáj - akár fizikailag, akár lelkileg- én nem alakoskodom. Miért ne értené, hogy ez rosszul esik neked? Az a nõ egy idegen, anya pedig te vagy. Ezt mindig elmondanám neki, mikor anyának nevez egy vadidegen akárkit. Ha játék, ha nem. Van olyan játék, amibe nem kell feltétlen partner lenni. Felesleges hülye tévképeket erõsíteni benne.
Úgy érted, hogy szituációs játékban pl a Halász Judit az anyukája? Ha csak játék, nem hiszem, hogy foglalkoznék vele. Pici még, pár hét alatt túl lesz ezen szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ez a rajongása több mint egy éve kezdõdött, amikor elmentünk egy koncertjére. Azóta több koncerten is voltunk, virágot is vittünk neki, hogy a kislányom odamehessen hozzá, és átadhassa. Azóta minden nap téma ez a hölgy, hogy a lányom mennyire nagyon szereti, mindig szituációs játékokat játszunk vele kapcsolatban, eljátszuk, hogyan adja át a virágot, vagy kitalált játékokat játszunk, például megbetegszik, és a lányom kíséri orvoshoz, õ gyógyítja, stb... Azonban pár napja elkezdte azt mondogatni, hogy ez a mûvésznõ az anyukája, és ma esti mese közben is megszakított, és mosolyogva mondta, hogy neki és a testvérének õ az anyukája. AMikor megkérdeztem, hogy akkor én kinek legyek az anyukája, akkor azt felelte, hogy a Böbének (Böbe a lányom játékbabája). EZekhez mindig mosolygós képet vágok, de ma olyan volt, mintha egy kést döftek volna a szívembe. Persze ma is mosolyogtam hozzá.
Ne vedd a szívedre! Lányom mostanság ha nem az van amit akar, vagy nem engedem, össze fonja a két karját, hátat fordít nekem, és lazán azt mondja Tünj el innen, nem szeretlek! Én csak mosolygós rajta, mert még ilyenkor is olyan aranyos, nem vesz fel a dolgokat!

Ha megjön a menstruáció akkor én nem merem elmondani az anyukámnak. Ti hogy mertétek vagy hogy mondtátok neki? Juj, az lenne a legrosszabb ha az iskolába jönne meg!

Legjobb válasz: nekem szerencsére nem a suliban jött meg.....hanem éjszaka és egyszerûen lementem anyu már fenn volt és elmondtam neki h mi történt....õ röviden elmagyarázta a betét használatot meg ilyesmi és ennyi.....szerintem nyugodtan mond el neki nincs mitõl félned õ az anyukád :)

nekem szerencsére nem a suliban jött meg.....hanem éjszaka és egyszerûen lementem anyu már fenn volt és elmondtam neki h mi történt....õ röviden elmagyarázta a betét használatot meg ilyesmi és ennyi.....szerintem nyugodtan mond el neki nincs mitõl félned õ az anyukád :)
A kérdező hozzászólása: Köcce!!!!Hát igen!!:D
Én csak annyit mondam h, nagylány lettem. Amm volt 1 olyan óránk az ofõvel ahol csak csajok voltak és mondta h, sok lány itt kérdezi h h mondja meg az anyának.:P:D
A kérdező hozzászólása: Oké!!!
Miért ciki kimondani, hogy menstruálsz? Ez teljesen természetes dolog.
Nekem úgy volt, hogy görcsöltem mint a szar és anyu gondolta hogy mi a helyzet, feljött a szobámba és elmagyarázott mindent. nem én kezdeményeztem :D
A kérdező hozzászólása: Oké!!!Köszi a választ!
én nem mertem elmondani neki, nem tudom miért, talán szégyelltem, a barátnõim segítettek betétet vásárolni, és mindig elsunnyogva dobtam ki a betéteket. anyukám nagyon ideges volt kb 2 évig, mert nem tudta miért nem jött még meg. sztem mond el neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!!!
Elõször meglepetésként ért, hogy véres a bugyim, pedig számítottam rá, hogy hamarosan meg fog jönni, hiszen a sredülés minden más jele is mutatkozott már (mellnövekedés, fanszõrzet stb). Elmondtam anyunak, õ pedig megmutatta, hogyan használjam a betétet. (Még alig múltam 10 éves.) Nem volt ciki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!Sokat segítettek!!!
Engem olyan hirtelen ért, hogy rögtön elmondtam. Reggel volt, odamentem anyához, segített és ennyi. Ne félj tõle, az anyukád...
Én is egyik délután vettem észre amikor elõször megjött, aznap nem szóltam anyumnak, hanem csak a legjobb barátnõmnek, de késõbb elmondtam neki is és nemvolt belõle semmi ciki, ez egy teljesen természetes dolog... Már anyám is elmondta apámnak (állítólag) és nem találtam cikinek. :D Remélem segítettem. :)
'Anyu, megjött.'- én így 16/L
Szia!Nekem pont ma jött meg , de semmi gáz nem volt mert adott az egyik barátnõm betétet.Én egy sms-t írtam anyukámnak, hogy megjött :D.

Az anyukám keresztlányának balesete volt és leamputálták a lábát és a családnak megváltozott az élete a a lánya irányította anyukám testvérét és anyukámat kidobta a házból, pszichiáter kéne neki?

aleset után jártunk hozzájuk kb. egy évet aztán elromlott a kapcsolatunk

Legjobb válasz: Elképzelhetõnek tartom, hogy a lánynak az idegei is sérültek a balesetben. Ezt azért mondom, mert tudok egy hasonló esetrõl, hogy volt egy baleset, a gyerek (fiú) bár megúszta, de az idegei sérültek. Alapból nem látszik rajta, de idõnként rájön az "5perc", és olyankor agresszív a társaival. Orvosilag meg lett állapítva, hogy a baleset miatt sérültek az idegei, és azért ilyen. Hogy õt kezelik-e, nem tudom. Lehet, hogy ezt a lányt is meg kéne nézni ilyen szempontból. És ebben õ nem hibás, ha esetleg így van, ne úgy fogjátok fel, egy ilyen baleset okozhat ilyet, sajnos, de lehet kezelni, csak tudni kell, hogy azért lett-e ilyen.

Elképzelhetõnek tartom, hogy a lánynak az idegei is sérültek a balesetben. Ezt azért mondom, mert tudok egy hasonló esetrõl, hogy volt egy baleset, a gyerek (fiú) bár megúszta, de az idegei sérültek. Alapból nem látszik rajta, de idõnként rájön az "5perc", és olyankor agresszív a társaival. Orvosilag meg lett állapítva, hogy a baleset miatt sérültek az idegei, és azért ilyen. Hogy õt kezelik-e, nem tudom. Lehet, hogy ezt a lányt is meg kéne nézni ilyen szempontból. És ebben õ nem hibás, ha esetleg így van, ne úgy fogjátok fel, egy ilyen baleset okozhat ilyet, sajnos, de lehet kezelni, csak tudni kell, hogy azért lett-e ilyen.
Elélg valószínû, hogy a lány nem tudta feldolgozni a történteket. Bár nem egészen értem tisztán a kérdésedet, ki dobott ki kit? De szerintem elég valószínû, hogy pszichiáter kéne a probléma feldolgozásához, vagyis elsõre inkább csak pszichológus, hátha az is elég. De mondom, a gond az lehet, hogy nem tudta feldolgozni a történteket, ez nagyon sokszor okoz súlyos személyiségváltozásokat. tikki
Nem lehet csodalkozni egy ilyen tragedia utan. Semmin nem lehet csodalkozni amit ok tesznek egy ilyen szornyu, eletre szolo, megvaltozhatatlan fajdalom utan. Azert anyukad testverenek nem szabadott volna ilyet csinalnia, hogy kidobjak, osszevesznek veletek. Persze, a lanynak kell pszichologus, es rengeteg lelki segitseg! Ismerek egy most mar edesanyat, aki beteg volt, es az egyik labat amputalni kellett. Utana vallalt egy babat, dolgozik, es autot is vezet. Ket bottal kozlekedik. Csak azert irtam le, hogy tenyleg kell neki a segitseg, es igazan rendes vagy, hogy "nem hagyod elveszni ot". Keressetek neki valaki pszichologust!
Eleve nehéz egy balesetet feldolgozni, hát még azt, hogy fiatal ( és szép) lány létedre örökre tolószékhezt leszel kötve. Nem tudja ezt a tényt feldolgozni. Gondolom volt barátja is, meg majd ugye szertett volna ( szertne családot gyereket. Szóval jobb lett volna ha már a beleset után kezeli egy pszichológus. mostanra olyan leki sérüléseket is kepott maiket még neezebb elvislenui.

Kicsoda nekem az anyukám unokatestvére, és kicsoda nekem az anyukám unokatestvérének a testvére?

Értelmes válaszokat várok:)

Legjobb válasz: nem tudom h neked ki de nekem a keresztanyám

nem tudom h neked ki de nekem a keresztanyám
elsõ a keresztanya az anyukád testvére! kérdezõ: neked senkid :)
Hát nekem is van ilyen, de az nekem senkim (: Mármint szimplánegy rokonom, nincs megnevezve. A második kérdés pedig eleve helytelen mert az anyukád unokatesójának a testvére pedig ugyanúgy Anyukád unokatesója. :)
És a második válaszoló is helytelent mondott! Anyukád vagy apukád testvére, függõen attól, hogy fiú-e vagy lány, õ a nagybácsid/nagynénid. A keresztanyukád az, akit a keresztelõn/keresztelésen felkértek hogy a keresztanyád lehessen. Ez akár lehet olyan is akinek semmi köze a családhoz illetve nincs veled még csak rokonságban sem. (utolsó voltam)
utolsó második vok nem mondtam helytelent, de elõbb gondolkozz, mielõtt irsz! ugyanis anyunak 4 tesoja van! ugyh van nagynéni köztük, nagybácsi, meg keresztanyám!
Utolsó: persze, én elhiszem, hogy az anyukád testvére neked keresztanyád. Nyilván csak annyit akart mondani az elõzõ válaszoló, hogy ez ÁLTALÁBAN nem igaz. Persze vannak esetek, amikor igen, lásd: tiéd. Csak így kicsit félreérthetõ volt a válaszod, és azért korrigálta.

Az anyukám unokatestvérének a felesége apukámnak az édes huga. Nekem keresztszüleim is. Akkor nekem most nénjémék is vagy kik nekem? Van 4 gyerek neki 3 lány és egy fiu akkor ök unaokatesoim és nénjémék is? Vagy hogy van ez?

ó jézusom segitség...

Legjobb válasz: simán nenéd, a gyerekei pedig az unokatestvéreid. az, hogy anyukád unokatestvéréhez ment hozzá, tuttommal nem befolyásolja a rokoni kapcsolatotokat, annyi külömbséggel, hogy nagybátyád lett. A keresztszülõséggel sem függ össze. Általában a szülõk testvérei szokták keresztelni a babát.

simán nenéd, a gyerekei pedig az unokatestvéreid. az, hogy anyukád unokatestvéréhez ment hozzá, tuttommal nem befolyásolja a rokoni kapcsolatotokat, annyi külömbséggel, hogy nagybátyád lett. A keresztszülõséggel sem függ össze. Általában a szülõk testvérei szokták keresztelni a babát.
Elsödlegesen nagynénéd, és unokatestvéred ez a család. Anyukád részéröl igazából semmilyen nevezhetö családi kapcsolatotok nincs.
Mindig a legközelebbi rokonság az elsõdleges, tehát itt az apai unokatestvérség.

Nem nő a mellem, pedig már 14 vagyok. Azt mondták nézzem meg mekkora anyunak, nekem is kb akkora lesz, de ő el van hízva így elég nagy neki. Honnan tudjam, hogy mekkora lesz?

Legjobb válasz: A nõ 24 éves korára "forr ki". Szóval csak nyugalom, lesz ott cici :) Amúgy az anyukámnak nagyon pici mellei vannak/voltak, az apukám családja kicsit jobban el van engedve a témában. Nõvéremnek elég nagyok, nekem úgy a kettõ között volt. A szülés óta hatalmasok :S Türelem ;)

A nõ 24 éves korára "forr ki". Szóval csak nyugalom, lesz ott cici :) Amúgy az anyukámnak nagyon pici mellei vannak/voltak, az apukám családja kicsit jobban el van engedve a témában. Nõvéremnek elég nagyok, nekem úgy a kettõ között volt. A szülés óta hatalmasok :S Türelem ;)
kérdezd meg anyukádtól, hogy neki milyen volt (már ha nem gyerekkora óta van elhízva)
Szia! Nyugi van nekem is olyan bnõm, aki most 15 és még csak most kezd nõni neki!Nekem 10 éves koromban kezdett, szóval genetikától is függ!Vissza üthet nagyszülõre vagy dédire etc. 15/L
Tények: a hízástól és a szülés után nõ az ember melle, hiába hasonlítgatod. Plusz könyörgöm ... 14 vagy, még gyerek, hova akarsz te fejlett melleket? Gondolkozzál már, az ember 18-20 éves koráig nõ és fejlõdik, mit akarsz te 14 évesen??
azért nem nõ a melled mert kukid van :D
hát igen... 6ikos vagyok és 75/B :P nem olyan jó mint gondolod pl.: tesis napra sportmelltaró ami 4000Ftnál kezdõdik... vagy ha bámulják :S
Fúú. most nagyon irigyellek halod.. =/ én is 14 vagyok, de nekem 80/D -s a mellem.. feszes meg minden, meg melltartó nélkül is szép tartása van, de hidd el, nem olyan jó a nagy mell :S Fõleg, mikor (még a lányok is!) nem veled, hanem a melleddel beszélgetnek .. =// Szal ne akarj nagy ciciket :) )) Így vagy jó, ahogy vagy !
Még évekig nõhet! Fogadd el magad olyannak amilyen vagy, mert Te úgy vagy nagyon szép és értékes, ahogy vagy!!!! Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!!
Nekem szülésig nagyon pici melleim voltak, pedig a családban mindenki tejcsárda. Hát, most nekem is kb kétszer akkora, mint volt, hasonlítok már a többiekre. Pedig már nem szoptatok. Bár nekem kicsinek jobban tetszettek, most már lógnak.
azt mondják, ha hízik az ember akkor is nõhet kicsit.
ezzel azért vitatkoznék! anyának nagy cickói voltak/vannak.nem olyan hatalmasak csak olyanok amiket mindenki szeretne. nekem és tesómnak viszont kicsi ciciink vannak.nõvéremnek még kisebbek is mint nekem. 24N
nekem 2 nõvérem van. az 1iknek már 12 évesen bazinagy mellei voltak, és mára már tiszta kicsik neki. a másik nõvérem még 15 évesen is totál deszka volt, ma meg nagyon nagyok mellei. úgyhogy nagy melleid lesznek :)

Volt már olyan az anyai pályafutásod alatt, hogy anyósod vagy anyukád azt mondta neked, hogy: JÓ ANYA VAGY!?

Minden hátsó szándék nélkül jelentette ki. Független attól, hogy milyen a kapcsolatotok! Szimplán azért mondta, mert így is gondolja és meg van veled "elégedve"!

Legjobb válasz: Másfél éves a kislányom és igen, anyukám és anyósom is mondta. Miért kérded? Neked nem mondják?

Igen mondták mindketten, jól is esett, 1, 5 éves a fiam
Másfél éves a kislányom és igen, anyukám és anyósom is mondta. Miért kérded? Neked nem mondják?
Nem, még nem mondta egyik sem.Gondolom azért, mert ez alapvetõ:P Egyébként, konkrét probléma nincsen, anyós néha túl lõ a célon, de azért normális.Anyukámhoz meg volt idõm hozzászokni:D
Na ilyet még nem kaptam a 10 hónap alatt. :( De azért jól esne!
kérdezõ elõtt lévõ válaszoló vagyok, hát én sem vagyok a türelem mintapéldány az biztos, és szoktam azt gondolni, hogy szörnyû vagyok, de anyukámtól nagy bók, mivel óvónõ nagyon ért a gyerekekhez, és azt mondta rendkívül kiegyensúlyozott, ügyes kisfiú, látszik, hogy sokat foglalkozunk vele, persze Õ is, de meg dícsért minket.hogy jól csináljuk, pedig Õ olyan, hogy néha 10évesként kezel minket, amikor beteg a fiunk de szerencsére amint jobban van akkor eltûnik róla a nagy aggódás
Nem mondták még, pedig 4 éves múlt a fiam, 10 hónapos a kislányom. Én nem érzem magam rossz anyának, és ez a fontos szerintem. Egyébként imádom anyukámat, anyósomat meg elviselem. :)
Anyukám már nem él. Anyósomtól még nem hallottam ilyet. :) jó ez a kérdés
Nem:(
Anyukám sajnos nem él már. Anyósom viszont többször mondta már, és nagyon jól esik.
nekem anyósom mondta egyszer sírva, hogy élete egyik legnagyobb boldogsága, hogy az õ imádott unokájának van a legjobb anyukája a világon! hát én is elsírtam magam! :D akkor azt mondta, hogy ezentúl nem a menye vagyok hanem a lánya! nekem nagyon jól esett, bár magammal szigorúbb vagyok :D
Igen, mindketten mondták. :) Anyukám konkrétan azt mondta valaki másnak, hogy nagyon jól bánok a kislányommal, mindig szép, tiszta, kiegyensúlyozott. És, hogy nem gondolta volna.. :D Mondjuk Én sem! Anyósommal pedig jó a kapcsolatunk, meg van velem elégedve!
Három gyerekem van. Anyósommal kezdetben nem volt rózsás a kapcsolat, mikor még csak egy gyermekünk volt, nem jött. Aztán a másodiknál és harmadiknál már rendszeresen, és minden alkalommal mondja: "Le a kalappal, nem lehet könnyû!" Anyunak rendszeresen vannak ilyen megnyilvánulásai, és szerintem õszintén gondolja õ is. Ezen kívül a nagynéném és az unokatesóm is közli, ha találkozunk: szerintük nálam jobb anyát nem ismernek. Én nem érzem így magamról egyáltalán, szoktam is nekik mondani, hogy több türelemre lenne szükségem. Õk ezt nem így látják:)
Nekem sem él már anyukám, meg õ nem is volt a szavak embere, de voltak megjegyzései, amelyek ezt jelentették. Anyósom mondta már párszor, pl. ha mesélem neki a gyerekek okosságait, meg szokta jegyezni, hogy "nem is csoda, amennyit foglalkozol velük". :) )
Nem, még egyikük sem mondta. Mondjuk anyósom soha nem is fogja mondani szerintem. Anyukám meg nem a szavak ambere, meg nem is egy érzelmes típus.
Nekem a szüleim mondják folyton, hogy én vagyok a nagybetûs ANYA! Igyekszik az ember, de azért tökéletes Anyuka nincs, max a gyermeke szemében, ami a legfontosabb!
Anyósom mondta akkor amikor a kisfiam pár hetes volt és még késõbb is párszor.
Sajnos nekem már nem él az anyukám, anyósom sose volt, az elsõ perctõl egyedülálló vagyok. :( Viszont édesapám még él és õ azt mondja mindig, hogy le a kalappal elõttem, jó anya vagyok. Jól esik, hogy van azért valaki aki mellettem áll, ha már a gyerekem "apja" nem.
Egyikõjük sem mondta még így konkrétan. Amikor valamelyik gyerekem valami nagyon jó dolgot tesz(pl. kisfiam, aki koraszülött volt, és még azt is megkérdõjelezte anno az orvos, hogy ép elméjû lesz-e, tavaly volt elsõs, kitûnõ bizonyítvánnyal, osztály- és iskolaelsõ), és elmesélem, anyukámnak minimum elfelhõsödik a tekintete, de amilyen, legtöbbször sír is, így én tudom, hogy büszke rám, és szerinte jó anya vagyok. Anyósomtól már többször megkapom, ha valamit szerinte nem jó csinálok. De konkrétan, hogy szar anya vagyok, ilyet nem mond. Na de az ellenkezõjét sem. Õ a gyerekre büszke, nem ránk, akik ilyennek neveljük. Az a legborzasztóbb számomra, hogy a férjem sem mondta még soha, õ is inkább szól, ha szerinte valamit nem jól csinálok, de ha valami kiemelkedõt tesznek a gyerekek, akkor magára büszke (aktívan csak hétvégén van jelen az életükben, hétköznap fáradtan hazaesik, vacsora, fürdés, gyors élménybeszámoló, alvás, viszont hétvégén sokat foglalkozik velük).
Az anyukám és nagymamám többször mondták már, hogy nagyon jól gondozom a kisfiam és látszik, hogy sokat foglalkozom Vele. A férjem is szokta mondani, hogy jól áll az anyaság. :) Nekem pedig nagyon jólesik, mert kell néha nekem is a megerõsítés. Pedig én is néha nagyon rossznak érzem magam amikor elfogy a türelmem. :( Nem vagyok egy türelmes ember, de a kisfiam aki nemsokára 5 hónapos lesz már sokat javított rajtam.
3éves lesz a fiam, anyukám nem mondta még:( Anyósom nem él már!
Nekem Hugom, és Anyukám is sokszor mondta már hogy jó Anya vagyok, de a párom is hangoztatja! Nekem mostanában az az elismerés, mikor sétál ok a 4 éves lányommal kézen fogva, megcsókolja a kezem, egyel néz rám, és mondja Szeretlek Anya, vagy oda jön, hogy súg valamit, és a fülembe súgja Szeretlek Szeretlek.
3, 5 éves a lányunk. Senki nem mondta nekem, hogy jó volnék. Sõt anyósom szerint kifejezetten [email protected] anya vagyok, és ezt igyekszik mindig a tudtomra adni amikor csak lehet. A gyerkõc jól fejlett, jól táplált, ügyes, a nevelési tanácsadó szerint korát messze meghaladó értelmi képességekkel rendelkezik, jól nevelt stb. (persze anyós jelentett fel a gyámügynél és a bölcsinél ezért kellett járnunk vagy fél évig, és jöttek is havonta) Így én teszek rá, ki mit mond, vagy nem mond. Ahogy kisnyulacskám rám néz és mondja, hogy szeret az azt jelenti, hogy jó vagyok. :)
Anyukám sajnos már nem él, az anyósom pedig a múltkor vágta a fejemhez, hogy rossz anya vagyok.:( Ez októberben volt, azóta nem jöhet ide, csak ha nem vagyok itthon. Anyósom egy kifejezetten gonosz és rosszindulatú, minden lében kanál nõszemély!!! 3 gyerekem van, csak a legkisebb az õ unokája. A másik 2 lányt nem szereti, már ettõl is kinyílik a bicska a zsebembõl.
A kérdező hozzászólása: A lányunk is kiegynesúlyozott, nagyon értelmes a korához képest. Sokan mondják (nem csak rokonok és szakemberek - védõnõ, orvos), hogy mennyire értelmes, stb ..
Sajnos nem, anya már nem él, pedig Õ biztos mondaná:-) Anyósom meg inkább leharapná a nyelvét minthogy kimondja:-) De nem is kell! Nincs szükségem rá! A gyermekem a legnagyobb visszaigazolás arra, hogy igen, jól csinálom, és azt hiszem nem kell ennél több.

Örökbefogadott kisfiamnak ma az oviban azt mondta az egyik kisfiú, hogy "Neked nincs is igazi anyukád, neked anyukád nem is igazi", szólnál az oviba emiatt?

A kisfiam tud az örökbefogadásról,idáig nem is foglalkoztatta ,ma viszont nagyon indulatosan,mérgesen jött haza délben és az oviból,mire nagy nehezen kibökte,hogy őt ma felidegesítették nagyon,mert ezt mondták neki,csúfolták ezzel,mert nem tudtak meegyezni a játékokon. Mondtam neki,hogy de hiszen tudja,hogy én vagyok az igazi,ki más lenne ...úgy magyaráztam neki,hogy tudja,van neki keresztanyukája az sem az igazi és az ő esetében a vér szerinti anyuka sem az igazi anyuka,hanem én vagyok az igazi az örökbefogadó anyuka,mert énrám számíthat,bennem bízhat,én nevelem. Nem tudom jól mondtam e neki.

Legjobb válasz: Óvónéniknek azért megemlíteném, hogy figyeljenek oda a gyerekekre. Talán még beszélgetnek is a csoporttal a családokról ebbõl az apropóból kifolyólag. Úgy értem, hogy elbeszélgetnek róla, hogy van akinek elváltak a szülei, vagy nincs apa, vagy nincs anya...stb és hogy a családok mennyire különbözõek lehetnek, de mindig az a lényeg, hogy szeressék egymást és összetartsanak, stb. Ebbõl a gyerekek is tanulnak sokat.

Óvónéniknek azért megemlíteném, hogy figyeljenek oda a gyerekekre. Talán még beszélgetnek is a csoporttal a családokról ebbõl az apropóból kifolyólag. Úgy értem, hogy elbeszélgetnek róla, hogy van akinek elváltak a szülei, vagy nincs apa, vagy nincs anya...stb és hogy a családok mennyire különbözõek lehetnek, de mindig az a lényeg, hogy szeressék egymást és összetartsanak, stb. Ebbõl a gyerekek is tanulnak sokat.
Nehéz dolog ez... sajnálom... Két nevelt lányom van. Illetve már csak 1, mert a másik kiröpült. Kicsi koruktól nevelem õket, mindketten az elsõ pillanattól tudták -persze a saját szintjükön- hogy nem vagyok a vér szerinti anyjuk. Eleinte úgy mondogattam nekik, hogy nem az én hasamból születtek, hanem a szívemben születtek és kaptam õket ajándékba, hogy nekik is legyen igazi anyukájuk. Tehát igen, szerintem tökéletes ahogy mondtad neki :) A kérdésedre pedig a válaszom, hogy igen, szerintem szólj az óvónõnek, figyeljen oda kicsit. Sajnos az évek során még sokszor fogja hallani ezt a kisfiad... azt kell erõsíteni benne, hogy ezáltal õ sokkal több, mint a többi gyerek. Sok sikert.
Szerintem jól magyaráztad és nagyon jól tetted, hogy tud róla, az egész örökbefogadásról. Sajnos ilyen incidensek biztos lesznek még. Én az óvónéniknek megemlíteném, hogy figyeljenek rájuk és ha ez továbbra is fenn áll, folyamatosan csúfolják-e miatt, megkérdezném a kisfiadtól, hogy ki az, és a szülõkkel beszélnék.
Nekünk kell vhogy felvértezni õket az efféle beszólásokra. Azzal, hogy õszinte vagy vele, és 100%ban biztos benne hogy szereted, már szinte mindent megtettél. De azért ne fogd fel túl drámaian, szerintem, végül is a Te gyerekednek ezek szerint nemcsak 1 hanem három anyukája is van :) egy életet adó, egy örökbefogadó és egy keresztanyukája is :)
Nagyon jól magyaráztad el neki. Az óvónõnek jelezheted, mert az nem baj, ha a csoportban elmagyarázzák, hogy azok a gyerekek is megértsék akiket a vér szerinti anyjuk nevel (több kevesebb sikerrel). Persze ilyesmivel mindig találkozni fog, de az õszinteséged sokat segít, hogy megtanulja kezelni ezeket a helyzeteket. Esetleg mesélhetsz neki arról, hogy a többi gyerek azért csúfolja, mert nem érti, hogy neki miért van ilyen sok anyukája. Egyébként valószínû, hogy a kisgyerek felnõttek elejtett megjegyzéseit hallotta és mivel nem érti (mert elõtte beszéltek róla, de nem magyarázták el neki) ezért ezt szûrte le és mérgében fölhasználta.

Az anyukám nagybácsikája nekem kicsodám?

van rá valami meghatározás,vagy szimplán rokon?

Legjobb válasz: Anyukád egyik szülõjének a fiútestvére, azaz az egyik nagyszülõd fiútestvére neked a nagy-nagybátyád (mondják nagy-nagybácsinak is).

Anyukád egyik szülõjének a fiútestvére, azaz az egyik nagyszülõd fiútestvére neked a nagy-nagybátyád (mondják nagy-nagybácsinak is).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! :)

Nekem ki az anyukám unokatesójának a gyereke? Másodunokatestvérem? Vagy az az unokatesóm uncsija? Vagy az fél unokatesó? Olyan van egyáltalán? És harmadunokatesó?

Legjobb válasz: Miert nem kerdeted meg anyukadat? A mai fiatalok mit tudnak? Ez a sok kerdes rokonkapcsolatrol. Ki nekem a ...? Otthon egy csalad sem beszel ilyen dolgokrol mar?

Miert nem kerdeted meg anyukadat? A mai fiatalok mit tudnak? Ez a sok kerdes rokonkapcsolatrol. Ki nekem a ...? Otthon egy csalad sem beszel ilyen dolgokrol mar?
Másodunokatestvéred
Másodunokatesó a szüleid unokatestvéreinek a gyereke.
Attól függ, hogy anyukád elsõ unokatesójáról van-e szó. Ha igen, akkor a másodunokatestvéred a gyerkõc.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!