Találatok a következő kifejezésre: Az anyukák éves korig (16 db)

Tejfehérje érzékenység! Mik a tapasztalatok? Hasonló helyzetben lévő anyukák, meg kell tényleg várni az egy éves kort, vagy van aki hamarabb elkezdte a terhelést?

A kisfiamnál 3 hónapos korában megállapították, hogy tejfehérje érzékeny. Azóta tejmentes diétán van. A doki azt mondta, hogy egy éves korától lehet elkezdeni terhelni tejtermékekkel.

Legjobb válasz: Tej tojásmentes 8 hònapos, asztmàra hajlamos 2* volt úgy hörgõgyulladàsa hogy befulladt. Okozhatja a tej is. Én kivárom az egy évet, nem marad le semmirõl.

Tej tojásmentes 8 hònapos, asztmàra hajlamos 2* volt úgy hörgõgyulladàsa hogy befulladt. Okozhatja a tej is. Én kivárom az egy évet, nem marad le semmirõl.
off, elnézést, csak kérdezni szeretnék hogyan állapították meg, milyen vizsgálattal? és mik voltak a tünetek? mert lehet nálunk is gond van :(
Ha ilyen korán derült ki nálatok is (nálunk is pont ekkor), én megvárnám mindenképp az 1 éves kort a tejtermékekkel!
A mi fiunknál is 1 évet kell várni, pedig csak a gyanú áll fenn 13 hónapos korától, de a gasztroenterológus ezt javasolta. Szerintem érdemes várni, és írjál fel minden apró részletet elõször, mert ez sokat segíthet a dokiknak.
szia 4 honapos korátol a fiam kapott tejpépeket , nem volt soha gond, kicsit pirosodott az arca meg a karja, de nem törödtem vele, 7 honaposan fogyott a tejem dokink irt fel tápszert amiben van tej mert hogy a tejpépben is van, egyszer ivott a tápszerbül, csupa cslánkiütés lett és ekcémás mindenhol, vakarozott véresre, többet nem adtam neki, kaptunk krémet meg calcimuscot, javult as helyzet, irattam fel humana sl tápszert ebben nincs tejtermék, azota jo minen. most 10 honapos, már voltunk kilégzéses vizsgálaton ami negativ lett, vettem vért tej, eojás és lisztre de nem voltak magasak az értéket, tojástol áés liszttöl nincs baja, azt mondta a föorvos asszony hogy szept-ig diéta (akkor lesz 14 honapos) akkor viszem terhelésre, ahova kell vinnem 4 petit danone pudingot, azt majd a korházban megetetik vele, és figyelik lesz e baja, egész nap ez megy majd, kiváncsi leszek, addig tejmenetes, de annyira kell vigyáznunk hogy még a boltban azt is meg kell kérdeznem vizes kifli vagy tejes? amit veszek neki, és a vegetában is van tej, mosakodo krémet kell használnunk mert szinte minden babatermékben van tej. stb.. nagyon vigsázunk, de kisfiam jol birja, most 12 kilo már:)
az én kislányom 2 éves 2 hós koárig nem bírta a tehéntejet. addig próbáltuk idõnként elkezdeniadni, de mindig hasmenése lett meg ekcémája tõle. most kapja 3 hónapja, és nincs már baja tõle.

Anyukák, akiknek NEM alszik el magától az 1-2 éves kor közötti babátok, ha leteszitek, hanem altatni kell, ti milyen módszert alkalmaztok?

Sok hozzászólásban olvastam, hogy csak leteszik a babát, kijönnek, és a gyerek szépen elalszik magától. Nálunk ez elképzelhetetlen, ugyanis a babám nagyon élénk, érdekl?d?, nem marad fekve a kiságyban. Mindenképp feláll, és nézel?dik, hacsak nincs teljes sötét, és nem félálomban tettem óvatosan le.

Legjobb válasz: 1 éves koráig ringatva altattam, utánna már nehéz volt, nem bírtam, és neki is kényelmetlen lett. Magam mellé fektetem, ö simogat, fogja a fülem, nyulkál a számba orromba, és elalszik. Délben 1 perc, este 20 perc alatt elalszik, még fél órát hagyom az ágyunkban, majd megy a kiságyba. Közben megy a tv mese, volt hogy délben oda adtam neki a cumit, feküdt a kanapén és a mesét elnéz e elaludt! Igaz õt lekötik a mesék 1 éves korától nézi a mickey egeret, most 16 hónaposan a thomas és a toy story a kedvenc. Ül és nézi néha tapsol nevet kacag rajtuk. Próbáld erre szoktatni, õbis tanul belõle és neked is könnyebb ha tudsz mellette ezt azt csinálni vagy ha elalszik rajta!

1 éves koráig ringatva altattam, utánna már nehéz volt, nem bírtam, és neki is kényelmetlen lett. Magam mellé fektetem, ö simogat, fogja a fülem, nyulkál a számba orromba, és elalszik. Délben 1 perc, este 20 perc alatt elalszik, még fél órát hagyom az ágyunkban, majd megy a kiságyba. Közben megy a tv mese, volt hogy délben oda adtam neki a cumit, feküdt a kanapén és a mesét elnéz e elaludt! Igaz õt lekötik a mesék 1 éves korától nézi a mickey egeret, most 16 hónaposan a thomas és a toy story a kedvenc. Ül és nézi néha tapsol nevet kacag rajtuk. Próbáld erre szoktatni, õbis tanul belõle és neked is könnyebb ha tudsz mellette ezt azt csinálni vagy ha elalszik rajta!
Én megtanítottam egyedül elaludni. Letettem, de mellette maradtam, dúdoltam, simogattam, ha felállt visszafektettem, ha ordítani kezdett kivettem, megnyugtattam, letettem... addig míg el nem aludt. Mióta fogzik, azóta ez nem megy. Most 13 hónapos, a pihenõszékében ringatom el és onnan csempészem az ágyba. Néha még fel-fel néz, hogy mi történik, de ha elég fáradt akkor egy kis mocorgás után elalszik. Ha nem elég fáradt, akkor tekereg, vigyorog, feláll stb... akkor újra pihenõszékben ringatás.
A kérdező hozzászólása: akik azt írják, hogy mesét néz, azok tévére gondolnak?
Én befeküdtem vele az ágyunkba (csak este aludt a sajátjába) és beraktam egy mesét. Néztük mindketten, aztán a felénél benyomta a szunyát. Most már 12:00-kor kereken neki túl kell esni az ebéden és magától megy az ágyába. Idõközben tesó is született, így külön szobát kapott és saját ifjúsági ágyat. Ha pont vendég van alvásidõben (pl. barátnõ meglátogat) akkor is szól, hogy enni akar és magától bevonul a szobájába aludni. Mesét viszont be kell kapcsolni, de ez olyan alapzaj, míg el nem alszik. Jövõ hónapban 2 éves.
Szia, 21 honapos lesz a kisfiam, o velunk egy szobaban alszik szuletese ota, van egy sajat kis heveroje az ágyunk mellett, este egyutt felmegyunk, bemaszik az agyikojaba en lefekszem a mienkre, megissza a kakaojat, ugy teszek, mintha aludnék, kb 20perc alatt o is elalszik, de elotte meg elmondja babanyelven a magáét:) Apa dudolgat neki, ha o viszi fel, én megsimizem csak.
20 hónapos a fiam, kb.1 éves koráig cicin aludt el. Utána az ölemben, kb másfél éves korától pedig kéri, hogy tegyem be a kiságyába, rájött, ott a legkényelmesebb. Születésétõl kezdve ugyanazokat énekelem neki, így ebbõl tudja, most alvás következik. És minden este ugyanaz a szertartás: fürdés után mese, lámpaoltás, szopizás, és dúdolva beteszem az ágyba. Én nem jövök ki, amíg el nem alszik, lehet, hogy nyugodtan otthagyhatnám, de nekem jó így.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, minden módszer érdekel (kivéve az, hogy csak letenni és kimenni, mert azt biztos, hogy nem fogom csinálni:) a melléfekvés jól hangzik - aki ezt alkalmazza, annak nem ébred fel, amikor átkerül a saját ágyába?
21hónapos 14hónapos kora óta saját heverõjén alszik.délben bekapcsolom neki a megszokott cd-t(aki eddig huzamosabb ideig hallgatta, mindenkit elálmosított, ilyen lassú gitárzene)felveszem a vállamra teszi a fejét, pár percig sétálok(ringatom kicsit)és leteszem a mi szobánkba a nagy ágyra.amíg alszik szól a zene neki. este vacsi fürdés, és megy a saját szobájába az ágyba, megissza a pohár tejet, én mellette a földön ülök.Bújik, molesztálja az orrom, szám :-) és kb 15-20perc és elalszik.Közben simogatom, és beszélek neki halkan. persze ez nagyon jól mûködött, míg 6hete meg nem született az öcsike.most 2fele rohangálok, és a 20percbõl sokszor 2óra lesz.Bár tegnap már azt csináltam, hogy öcsi hasfájása miatt a kezemben, így ültünk a bátyó ágya mellett.Õ ez idõ alatt(kb 10erc, míg öcsike bekómált)lefáradt lenyugodott annyira, hogy miután leraktam öcsit a mi szobánkba a kiságyra újra 10perc se kellett és aludt a nagy is
Mi tettünk egy fotelt a kiságya mellé, én abba beleülök amikor leteszem aludni, és addig maradok, amíg el nem alszik. Na nem ilyen egyszerû a dolog, õ sem marad meg mindig, van hogy kikéreckedik az ölembe, van hogy simizem egy kicsit, vagy dúdolok neki, vagy csak fogom a kezét, esetleg mesét mondok.(õ már nem cicizik sajnos) Az aludj jól gyermekem címû könyv szerinte egyébként a legjobb megoldás ha leteszed és kimész, nem szabad altatni, vagyis, pl ringatni, simizni, dúdolni stb neki, mert mindezekre rászokik, de én ezt még nem tudtam megcsinálni Azt viszont észrevettem, hogy ha az ölemben aludt el, akkor sokkal sûrûbben felsírt éjjel, volt, hogy át kellett tegyem magam mellé, mert nem maradt meg a kiságyban, ez azért van, mert nem ott ébred, ahol elaudt és megijed, szóval ezt próbálom betartani, hogy mindig a kiságyban aludjon el
19 hónapos a jhéten, cicit kap elalvás elõtt. ha nem adok neki, akkor rohangál (nem kiságyban alszik), lerángatja a játékokat a polcról, szóval káosz, utána meg ha kifárad, felmászik az ágyba, és mondja hogy cici, cici...szóval mindenképpen cici a vége, úh, ezt megelõzendõ egybõl kap cicit, és elalszik, slussz. nekem ez így teljesen rednben van egyelõre.
14:01 vagyok. Dvd-s mesére gondolok. Most a legnagyobb sláger a Volt és a Hercegnõ és a béka.

Együttalvó anyukák, a kicsi hány éves korában és hogyan szokott rá végül az egyedül alvásra?

Mi együtt alszunk, de csak a két évesemmel, apja nem bírja az ilyesmit. Ha a kicsi mellett vagyok, kezdi átaludni az éjszakákat, próbálgatom, hogy visszaköltözöm a saját helyemre, de komoly elvonási tüneteim vannak.. Mindegy, lényeg, hogy ti honnan láttátok, hogy megérett a kicsi az egyedül alvásra, és hány éves volt akkor?

Legjobb válasz: Nálunk elég könnyen ment, egyszerûen csak azt mondtam neki, hogy ez olyan nagylányos. Szerencsére bevált. Magam is meglepõdtem. 2-3 éves kor között volt.

Nálunk elég könnyen ment, egyszerûen csak azt mondtam neki, hogy ez olyan nagylányos. Szerencsére bevált. Magam is meglepõdtem. 2-3 éves kor között volt.
most 2, 5 éves a kisfiam mi kezdetben külön altattuk, külön szoba, kiságy, én meg egy kanapén aludtam a szobájában de egy idõ után felébredt minden éjjel és ki kellett venni a kiságyból, mert nagyon sírt egy darabig ketten aludtunk az egyszemélyes kanapén, nekem ez egy rémálom volt, így most beköltöztünk mindannyian a hálóba :) velünk szeret aludni, nem tudok mit tenni, de igazából így hogy elférünk már engem sem zavar nem tudom mikor jön el az idõ hogy egyedül aludjon :D de én már nem csinálok ebbõl ügyet
Nekem 1 évesem van és semmi jelét nem látom, hogy szívesen aludna nélkülem. Még bújik alvás közben. :) Anno én is sokáig a szüleimmel aludtam. Kb. 3-4 éves voltam, amikor kaptam egy gyönyörû rózsaszín csíkos-fodros ágynemût. Anyum saját kezével varrta. Megbeszéltük, hogy nagylány vagyok, és a szép ágynemûm vár. Aznaptól egyedül aludtam. :)
A lányom másfél évesen szokott át egyik napról a másikra a saját ágyába, de én maradtam vele a szobájában. A fiam 17 hónapos és még mellettem alszik. Mi úgy oldottuk meg, hogy kezdetektõl a gyerekszobában aludtam, hogy apa ki tudja pihenni magát. A gyerekeket leteszem nyolckor, elalszanak szépen (sokszor teljesen maguktól, mindenféle altatás nélkül) mert tudják, hogy elõbb-utóbb úgyis ott leszek velük. Így nincs gond, viszont a hálószoba funkciója is megmaradt, nem lett belõle gyerektanya, meg a mi privát idõnk is sértetlen. Mikor már aludni készülök, átmegyek a gyerekekhez, addig meg apával vagyok. Nekünk egyelõre jó így. A harmadikat várom, ha addigra a fiamnak is sikerülne többé-kevésbé átaludni az éjszakát (most még szopizik éjjel kettõ körül, meg reggel ötkor) akkor lehet, hogy magukra hagynám a két nagyot (feltéve, ha a kicsi sem lesz sírós) és visszaköltöznénk a hálóba apa mellé. Leveszem a kiságy oldalát, odatoljuk a franciaágyhoz és akkor jól elférünk egymás mellett. Attól tartok, hogy három kisgyerek egy szobában nem feltétlenül lesz jó ötlet kezdetben. De majd meglátjuk, hogy alakul.
Nálunk a kisfiam 8 hós koráig külön szobában aludt, viszont jött a szeparációs szorongás. Annyira felsírt többször, és egyszerûen nem tudtuk megnyugtatni, hogy a kiságyát átvittük a mi szobánkba. Egy ideig szépen aludt, aztán néha hajnalban átkérte magát közénk. Aztán már csak köztünk tudott elaludni, utána raktuk át. Aztán már köztünk aludt el, hajnalban visszakérte magát közénk....és így tovább, teljesen az ujja köré csavart minket, a végén már egész estéket a mi ágyunkban aludt. Mi ekkor fújtunk riadót a férjemmel, és 16 hónaposan tettük vissza a saját szobájába, ez kb 1 hónapja volt. Egész jól viseli, bár sajna min 2x fölkel, mert hiányzunk neki. Van bent egy plusz ágy a szobájában, néha ott alszom, mikor nagyon egyedül érzi magát.


Anyukák, akik kb egy éves korukig szoptattátok babátokat, hányadik hónaptól volt az, hogy csak reggel és este szopizott?

Legjobb válasz: Szia! Én az elsõ kislányommal nagyon "elrontottam" így 24 hós koráig szopizott,mert csak 1 éves korától kezdtem el leszoktatni.A második kislányomat,már 6 hósan elkezdtem folyamatosan,és kb.10 hósan már csak reggel-este.12 hós kora után elhagyta teljesen!

Szia! Én az elsõ kislányommal nagyon "elrontottam" így 24 hós koráig szopizott, mert csak 1 éves korától kezdtem el leszoktatni.A második kislányomat, már 6 hósan elkezdtem folyamatosan, és kb.10 hósan már csak reggel-este.12 hós kora után elhagyta teljesen!
Az én fiam még csak most múlt 11 hónapos, de õ kb 9, 5-10 hónapos kora óta csak reggel meg este cicizik!
9hónaposan már nem fogadta el napközben, 1 évesen leszokott teljesen.
A kérdező hozzászólása: én is ugy egy éves koráig szeretném szoptatni, most hat hónapos, és nem tudom hogyan haladjak a kiváltással, hogy sem tul hamar ne legyen és sokáig sem húzzam...
Ne akard leválasztani, majd a baba tudja, mikor jön el az idõ, h ne szopizzon. Kislányom jövõ héten lesz egy éves, de õ még napközben is szopizik 2x és éjszaka is 1-3x és én még nem akarom tõle elvenni, minek azért h tápszert adjak neki helyette. az nem is olyan egészséges mint az anyatej és még drága is.

Azok az öntudatos anyukák, akik saját bevallásuk szerint soha nem hagyják sírni a babájukat, mit csinálnak, amikor a gyerekük 1 éves korára már úgy hisztizik, hogy az tűrhetetlen?

Nagyon sok olyan anyuka válaszát olvastam már, akik írják, hogy soha, egy percig sem hagyják sírni a babájukat. S?t, elítél?en és felháborodva nyilatkoznak, ha valaki bevallja, az ? gyereke bizony már sírt egyszer-egyszer 10-15 percig. Mit tesznek ezek az anyukák akkor, amikor a gyerek 1 éves korában már olyan szinten hisztizik, hogy az több a soknál? Akkor is rögtön ölbe kapják? Vagy az ilyen anyukáknak soha nem sír a gyereke? Kíváncsi lennék...

Legjobb válasz: Ne haragudj, de ez egy elég idétlen kérdés. Igazából nem is kérdés, hanem egy újabb egymást szidó vitafórum meginditása, semmi értelme sincs. Mibõl gondolod, hogy azok a gyerekek hisztiznek 1 éves korukban, akiket állandóan felkapdos az anyukájuk? Én egészséges keetek között kezelem ezt a kédést, a saját belátásom szerint, hisz én ismeem a gyerekemet, én tudom, meddig lehet sírni hagyni és mikor kell felvennem. Ez nem vitatéma!

Ne haragudj, de ez egy elég idétlen kérdés. Igazából nem is kérdés, hanem egy újabb egymást szidó vitafórum meginditása, semmi értelme sincs. Mibõl gondolod, hogy azok a gyerekek hisztiznek 1 éves korukban, akiket állandóan felkapdos az anyukájuk? Én egészséges keetek között kezelem ezt a kédést, a saját belátásom szerint, hisz én ismeem a gyerekemet, én tudom, meddig lehet sírni hagyni és mikor kell felvennem. Ez nem vitatéma!
Kedves 22:50-es. köszönöm. tudnék most olyat írni, hogy az anyukára rászakadna a mennyezet, de igazad van, teljesen felesleges.
látod, látod... ezért írtam, h a nõknél nincs undorítóbb. ha semmit nem jelent, h azóta zokogok mióta elolvastam a válaszod, akkor... a gyermekem a legtökéletesebb kis lény a világon, akit nincs jogod sem megsérteni sem bántani. ennyit pedig a primitívségrõl.
Hát akkor nem kellett volna üzengetned és írkálnod a számomra sértõ dolgaidat ugyanis én egy kérdésre válaszoltam úgy ahogyan én gondolom ezt a dolgot. Te kezdted a kötözködést, tehát ne várd hogy most majd még sajnállak is. Nekem is rosszul estek a soraid, és ha valaki támad én arra bizony támadással válaszolok. Ez van. Azért mert nem vallunk egy nézetet még nem kell lealázni mert azt mindenki tud, látod még én is képes vagyok rá pedig nem ilyen a természetem, de te most ezt hoztad ki a soraiddal belõlem. És tudod ha már itt tartunk mindenkinek a saját gyereke a legtökéletesebb lény a világon. Legközelebb elõbb gondolkozz mielõtt másokkal kötözködni támad kedved. Tudod másokat megbántani könnyû ahhoz nem kell érettségi. A soraiddal megbántottál és én azt szerettem volna ha te is átérzed hogy én mit érzetem a te soraid láttán. Látom célba találtam. Talán jó lecke volt ez neked is és nekem is...... Vitát lezártam. Jó éjt mindenkinek.
Nekem még csak 8 hós a lányom, de hisztizni nem hagyom. Sírni sosem hagytam, max pár percet, amíg wcre mentem , vagy befejeztem a tergetést. Bár neki elég annyi, hogy pár pillanatra odahajolok, megszeretgetem, és játszik tovább. Jött fél év körül a hiszti korszak elsõ jele, de igyekeztem nem hagyni hisztizni, otthagytam, nem adtam meg neki, amit kért, és igen hamar abbahagyta. Most egy egészséges, kiegyensúlyozott baba, nem sír, és nem hisztizik-még...:-)
Az én lányom 9 hós, szerencsére egyre kevesebbet sír. De ha sír, akkor látni kell, hogy azért sír, mert baja van (pl. most éjszaka bántotta a pocakja, mivel tegnap nem kakilt túl sokat, én erre tippelek) vagy azért sír, mert hisztizik. Amennyiben az utóbbi, akkor egész egyszerûen nem veszek tudomást a hisztirõl, így kis idõ után abbahagyja. A másik, amit szoktam csinálni, hogy akkor lemegyünk a földre és szavakkal próbálom felvidítani, elérakom a játékait, ilyenkor általában el is szokta felejteni, hogy miért sírt, ha csak hiszti volt. Ha mégsem, akkor viszont tényleg nincs mit tenni..... Cipelni igyekszem keveset cipelni, mert sajna altatásnál még mindig cipelni kell és az bõven elég, lassan 8, 5 kg..... :) Én így látom jónak.
Én sem hagyom sírni a babámat, és eddig még soha nem élt vissza vele. Azért sír, mert valami hiányzik neki. Errõl tartott elõadást valamelyik nap Ranschburg Jenõ. Ajánlom mindenki figyelmébe a lehetõ legjobb könyvet, amit õ írt: Szülõk könyve. Valami szenzációs!!! Ha elolvassátok, nem lesz kérdés, hogy hagyni kell e sírni vagy sem. Nem attól lesz valaki hisztis, hanem attól, hogy olyan a vérmérséklete.
15:59-nek Egy pici babával mit kell csinálni ha nem dédelgetni??? Üvöltözni vele hogy ne sírjon vagy ott kell hagyni had bömböljön. Éppen az ilyen szülök miatt mint te lesznek pofátlan tinik,
Egy gyereket nem könyvbõl kell nevelni hanem az anyai ösztönbõl. Persze van akinél az anyai ösztön azt jelenti, hogy egész nap rajta lóg a gyerek (majomszeretet) és azt gondolja hogy az anyaság a teljes önfeláldozásról szól. Én igenis hagyom sírni a gyereket öt percig. Természetesen arról beszélek amikor már minden más lehetõséget kizártam. Nem lázas, nem fáj semmije, nem éhes, nem szomjas stb...... Én következetes vagyok és nem gondolom hogy ettõl én rosz anya lennék. Van napi ritmus az életünkben és így szépen meg tudom oldani a napi feladataimat. Nincs senkik, tehát nincsen nagymami akire rásóznám a gyerekemet. A mi lányunk mobilbébi. Mindenhová jön velünk. Kivéve az egészségügyi intézményeket. Olyankor hagyom csak itthon. Tíz hónapos a gyerekünk és bizony elkezdõtött a dackorszak (vagy ahogyan sokan mondják a hisztizés korszaka) Vannak dolgok amik nem az õ kezébe valók, és vannak helyzetek amiket nem tehet meg. Például nem ütögetheti az üveget az ajtón stb... Már két hónapja taníthatom a "nem szabad" szó megértésére és jelentésére. Igenis ilyenkor bizony már hisztizik. És ez sírással jár. Én viszont nem vagyok hajlandó a hisztizésére reagálni és ezt õ két három perc elteltével bizony észre is veszi. Abba hagyja a hisztijét. Nem szeretnék egy toporzékoló erõszakos hisztigépet nevelni. És ki nem állhatom azokat a hiper anyukákat akik azt az elvet vallják hogy nem hagyja a gyereket sírni. Az ilyen elkényesztett gyerkekbõl lesznek a zsarnok akaratos elviselhetetlen felnõttek akik azt képzelik, hogy mindíg mindent meg kapnak úgy hogy tenni sem kell érte. Nem beszélve arról, hogy a közösséget is rontják az ilyen gyerkek. Rosz példát mutatva ezzel a többi olyan gyerek elõtt akik tudják hogy vannak dolgok amiket be kell tartani stb... Úgyhogy az én fejemre nem fog nõni a gyerekem de ettõl még imádom õt és semmiben nem szenved hiányt. Hát akkor kezdõdhet a lepontozás......
hát én is szoktam hagyni sirni a négy honapos fiamat mert néha már olyan szinten fáradt vagyok hogy nincs türelmem ringatni meg egésznap ölbe cipelni az én anyosom is elitél össze is vesztem emiat vele már egy párszor ugyon is nekem van még egy hét éves fiam is és sok a házimunka itthon igy nem tudok mindig a kicsihez ugrálni ugy hogy az én fiacskám is néha szokot sirni pl. ma is alig birok vele és pot most sirt vagy tiz percig
nektek csak egy gyerek van vagy bejáro nötök aki megcsinál helyetetek mindent vagy a gyereketek olyan jo hogy minden okés mellete
ez a baj a miostani szülökkel nem nevelig csak dédelgetik vagy ráhagynak mindent a gyerekre aztán ezekböl lesznek a pofátlan tinik majd
Én is hagytam már sírni pár percig. Semmi baja sem lesz.
Sértegetõs anyukának: Én is támadtalak. Nekem miért nem írsz? Pedig egész nap vártam, többször ránéztem a monitorra. Remélem elgondolkodtál azon, hogy hol a határ! Próbálj kissé emberibb hangot megütni! Mert látod, ez visszaüt.
Én a 16.15-ös anyuka vagyok, az én válaszom verte ki a biztosítékot a sértegetõs anyukánál.(16.13;20.39;és még késõbb is válaszolt).Úgy látszik, õ sem tudta értelmezni, amit én írtam.Az ésszerûség valóban mindenkinél mást jelent, de úgy gondolom vannak alapdolgok, amik hellyel-közzel megegyeznek mindenkinél.És elhiheted, attól, h én megengedõ, elnézõ, és babusgatós anyuka vagyok, aki nem hagyja sírni a gyerekét, igen jól nevelt a fiam(mint írtam, 17 éves, tehát vmit már letettem az asztalra, ezért tudom, h mit írok).És akár hiszed, akár nem egyáltalán nem volt hisztizõs a nagy, és 9.5 hós pici sem hisztizett még 1x sem!Lehet, h szerencsém van, de akkor is így van.És mivel nálam ez bevált, senki kedvéért nem fogok változtatni a "nevelési" elveimen.És ez a fórum nem egymás alázásáról kellene, h szóljon, hanem a segítségrõl.Ez a viselkedés azért szomorú, mert a gyerekek ugyan így fognak viselkedni(mivel ezt látják), és hasonló hangnemben fognak beszélni egymással(és a felnõttekkel is!!!!).És akkor cseszheti az ember a következetes nevelést, egy kiállhatatlan kis ember lesz belõle...
Nagyon várom a sértegetõs anyuka válaszát! Látom a lepontozás már nagyon megy, de hol van hozzá a vélemény?
Miért kell egymást bántani?Sajnálom a 22.25-ös válaszolót.Ja , és teljesen igazad van és egyet értek veled, de felesleges ilyen meddõ vitába szállni, Mintha a falnak beszélnél.De gondolom erre már te is rájöttél.
"A te gyermekednek részedrõl sajnos esélye sincs megkapni az alapvetõ emberi viselkedéshez szükséges színvonalat mert akkor nem írkálnál ilyen primitív stílusban. Sajnos most én is ilyen stílust vettem fel(vagyis próbáltam lealacsonyodni a te színtedre), mert az emberi primitívséget nem tudom tolerálni." Azt hiszem erre szokták mondani, hogy bagoly mondja...
Szerintem ez az egész dolog gyerekfüggõ! Én sem vagyok a sírni hagyás híve, de mikor 9 hónaposan a gyerekem még nem kúszik és nem mászik elgondolkodtam azon, hogy vajon jól tettem-e, hogy maximálisan kiszolgáltam minden igényét... Most tartok ott, hogy rá kell szoktatnom a gyereket arra, hogy egyedül legyen, elmozduljon a játékaiért. Lehet ha hagyom néha-néha sírni akkor már régen mászna. Vannak olyan babák akik akkor "szólnak" ha bajuk van, és vannak olyanok, akik nyafognak ha unatkoznak vagy álmosak vagy ha nem velük foglakozik mindenki...
"Kedves utólsó" válaszoló. A helyesírásommal semmi gond nincsen, de sajnos pont megcsörrent a telefonom és az utolsó sorokat már több részletben írtam le. Egyébként pedig ne üzengess mert nem vagyunk haverságban. És ha tudnál értelmezni mondatokat akkor megértetted volna hogy öt percnél tovább nem hagyom a gyerekemet sírni, de nála ez amúgy sem tart öt percig mivel két három perc után észre veszi hogy a hisztivel nem ér el nálam semmit. Intelligens pedig nem attól lesz vagy nem lesz valaki, hogy sír vagy nem sír, hanem attól hogy milyen neveltetésben részesül. A te gyermekednek részedrõl sajnos esélye sincs megkapni az alapvetõ emberi viselkedéshez szükséges színvonalat mert akkor nem írkálnál ilyen primitív stílusban. Sajnos most én is ilyen stílust vettem fel(vagyis próbáltam lealacsonyodni a te színtedre), mert az emberi primitívséget nem tudom tolerálni.
16.13-as vagyok és a 16.15-ös anyuka soraira annyit reagálnék, hogy nekem senki ne modnja hogy az õ gyereke még soha nem hisztizett, ugyanis ezen mindenki átesik. Ez egy természetes emberi vonás. Itt arról van szó, hogy egyesek hogyan reagálják le a HISZTIT és nem a más okból történõ sírásról beszélek! De ezt már az elsõ válaszomban kifejtettem. Úgy látom hogy mégsem egyértelmû mindenki számára. Írtad az ésszerüséget. Hát én is az ésszerüség határain belül megengedek neki dolgokat de nem mindent! Ez a fogalom is szubjektív, mert nekem az már nem ésszerü hogy a konnektorban túrkál a gyerek vagy a sütõ ajtaját nyitogatja maikor éppen üzemel és sorolhatnám. De tapasztaltam én már olyat hogy az anyuka ezt is megengedte. "Mint már írtam, törõdni kell velük, még ha fáradt az ember akkor is.Néha nekem sincs kedvem sok mindenhez, de ez nem így mûködik...ha vállaltam, kutya kötelességem a legjobbat és legtöbbet nyújtani nekik(és most nem az anyagi dolgokra gondolok)." Erre a mondatra pedig csak annyi a válaszom, hogy én törõdök a gyerekemmel, és nem tudom honnan vetted hogy nem, mert ilyenrõl szó nincs és hát nem is ismersz! Mindene meg van a gyerekemnek anyagi és nem anyagi értelemben is. Rengeteg szeretet kap tõlünk, de nincs ajnározva. Akkor is ha fáradt vagyok és akkor is ha nem. A gyreknevelés nem a fáradtságtól függ. Mindenben a legjobbat kapja amit én a legjobbnak vélek, de mint már írtam is nem egy toporzékoló akaratos kis zsarnokot nevelek belõle, hanem egy inteligens és szófogadó, tisztelettudó embert. Az én lányom is egy mosoly baba mindenki másnak is ez a véleménye és képzeld el hogy õ is elvan bárkivel. Annál is inkább mert nincsenek rokonaink így közvetlennek neveljük õt és bartáságosnak mert ha nagy ritkán másra kell bíznom akkor nem biztos hogy ugyan az a személy jön rá vigyázni mint elõtte. Nincsen ebben semmi különleges. A babáknak is van már egy személyiségük amit mi csak igazítgatni tudunk. Mert ez egy adottság náluk is.
undorító ahogy egyesek viselkednek.....

Miért hónapban adják meg az anyukák a gyerek korát még 1 éves kor felett is?

Egy kutyákról szóló fórumban írta valaki, hogy a 35 hónapos gyerekének szeretne kutyát venni... Az három éves, minek kicentizni hónapra, pláne, ha nem is gyerekekr?l szóló helyen kerül szóba?

Legjobb válasz: A babaruhák 90%-nál is 36 hónapig írják a babák korát és nem cm-ben adják meg a méretet.

A babaruhák 90%-nál is 36 hónapig írják a babák korát és nem cm-ben adják meg a méretet.
2-2.5 éves korig nagyon eltérõ még 1-1 hónap, én azért számolom, hogy 21 hónapos. Mert ha másfelet mondok, annál jóval fejlettebb a kisfiam, a 2 meg még korai. De másfél éves korában azt mondtam, hogy másfél éves. Szerintem a 35 hónapos kissé túlzás már.
A ruháknál számoznak így is úgy is tehát mondjuk rá van --írva hogy 912 hós az mondjuk a 74-es méret ami azt jelenti hogy a nagy átlag kb.74 centi ennyi idõsen. Nyilván vannak eltérések, de ha az ember gyereke hosszabb-nagyobb mint az átlag akkor egyszerüen a következõ kategóriát választja :) Egyébként meg igen, 2 éves korig nagyon lényegesek a hónapok (mellesleg a kötelezõ védõoltásokat is könnyebb számon tartani 15 hós és 18 hós korban ha az ember tudja hogy a gyereke nem csak úgy 1 és 2 között van vALAHOL hanem mondjuk 14 hónapos. Szóval 2 éves korig pár hónapon is sok múlhat és számít hogy egy baba a másfélhez van közelebb vagy az egyhez pl. A 2 éves kor után már én is túlzásnak tartom, a fiam 3 és fél lesz és félévet még számon tartok de hónapokat már régen nem.
"A 2 évesekre az a leginkább jellemzõ, hogy nincsen közös jellemzõjük :) Míg a gyerekek 1 éves korra nagyjából azonos fejlõdési szinten vannak, 3 éves korban pedig szintén elmondható, hogy nagy átlagban ugyanarra képesek (hasonló mértékû szókincs, súly és magasság, testi képességek), addig 2 éves korban meglehetõsen nagy eltéréseket mutathatnak egymástól mind tudásban, mind a képességek terén."
Hát a 35 hónapos tényleg húzós, amikor egy két hónap van a kerek évfordulóig, akkor én is azt mondom:) De 2 éves korig egyszerûbb így, mert pl. egy 16 hónapos és egy másfél éves között is lehet ég és föld a különbség, pedig csak két hónap van köztük:) Így nem mondhatom mindkettõre, hogy másfél éves:) De a 17 hónapos fiamra azt szoktam mondani, hogy januárban lesz másfél:)
Hát pl a 15 hónaposra hülyén néz ki, hogy egy és negyed éves :) ugyanígy a 17 20 stb hónaposra. De mégsem kerekíthetem másfélre egyiket sem. Mert pl 15 hónaposan még kis tudatlan kerge volt futott mint a szamár amerre látott, most meg már kis értelmes néha rosszalkodik. 19 hónapos baba anyukája
A nagyfiamra már 3 hónapja azt mondom, hogy 4 éves, amikor megkérdezik, pedig csak 9-én lesz annyi :) ))) A kicsit hónapokban számolom, õ 14 lesz. 2 éves kor után már nincs értelme szerintem sem, elég annyit mondani, hogy pl. nov-ben volt 2. Hûûû, amúgy én meg már 360 hónapos + 10 napos vagyok :) ))
én 330 vagyok:)
Szia! Hasonló idõsek vagyunk! :) Én jövõ héten leszek 335 hónapos. ;)
elõzõ vagyok 9-12 akart lenni.
A kérdező hozzászólása: Ruháknál végképp nem értem. Gondolom azonos korú gyerekek között is eltérés van, ha az egyiknek alacsonyak a szülei, a másiknak meg válogatott kosarasok, nem?
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint 2 éves korig progresszívebb a fejlõdés? Nincs gyerekem még, így nem vagyok annyira járatos a fejlõdési szakaszokban. Egyébként a kérdésben példaként felhozott anyukát mi motiválhatja, hogy még mindig hónapokban adja meg a kicsi korát? Egy idõ után már nehézkes lesz utánaszámolni, hogy "amikor iskolába ment, akkor volt 71...nem...80...nem....Bééééééla, hány hónaposan ment suliba a gyerek???"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már nekem is érthetõbb a hónapokban számolás. Bár elõször a férjemet kérdeztem meg, aki már felnevelt egy gyereket, õ értetlenkedve annyit mondott, hogy egy éves korig hónapozott, utána már fél években számolt.

Azokat az anyukákat kérdezném, akik akkor kezdték a hozzátáplálást, amikor az volt a "trend, modi, szokás", hogy a glutént csak 1 éves kor után szabad volt adni. Volt problémája a babának később, hogy csak 1 éves kora után találkozott a guténnal?

Legjobb válasz: 2008-as a babám, 2009-ben kezdtem a hozzátáplálást, amikor 6 hónapos volt. Ilyen lisztes dolgokat csak bõven 10 hó után kezdett el kapni, elõtte csak zöldség és gyümölcs volt. Tejterméket is csak 10 hó után kapott. De nagyon keveset kapott ezekbõl, inkább csak 1 év felett evett ilyesmit. Ízesíteni, fûszerezni, stb ezek is 1 év felett, a saját kajánkból meg jó késõn kapott, 15-16 hósan. Nincs semmi allergiája, 3,5 éves. Inkább azzal van gond, hogy nagyon válogatós, nem tudom, hogy emiatt-e esetleg.

2008-as a babám, 2009-ben kezdtem a hozzátáplálást, amikor 6 hónapos volt. Ilyen lisztes dolgokat csak bõven 10 hó után kezdett el kapni, elõtte csak zöldség és gyümölcs volt. Tejterméket is csak 10 hó után kapott. De nagyon keveset kapott ezekbõl, inkább csak 1 év felett evett ilyesmit. Ízesíteni, fûszerezni, stb ezek is 1 év felett, a saját kajánkból meg jó késõn kapott, 15-16 hósan. Nincs semmi allergiája, 3, 5 éves. Inkább azzal van gond, hogy nagyon válogatós, nem tudom, hogy emiatt-e esetleg.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy akkor volt e gluténmentes keksz, mert most van, kölesgolyók stb. Esetleg ezzel ki lehetne kerülni most ezt a rágás problémát, havki késõbb vezeti be.
2007es a gyerekem, igen akkor még ez volt a "trend" amit írsz hogy 9-10 hóig de inkább 1 évig várjunk a gluténnal. Emiatt se kekszet, se babapiskótát, de még egy szerencsétlen kiflit se mertem adni neki, kenyérrõl nem beszélve. Azt értem el vele hogy nem tanult meg rágni és a darabostól ki volt akadva iszonyú kínszenvedés volt mire megtanítottuk rágni rendesen. Elsõ gyerek volt, mindent be akartam tartani amit csak tanácsoltak. Második gyereknél már sokkal lazább voltam, nem érdekelt ez a "trend" 5 hónapos korától kiflit kenyérvéget kekszet kapott a lányom sokkal ügyesebb lett. Most a harmadik babámmal vagyok itthon, már az a tanács hogy 6 hónaposan KELL is glutént kapjon.
Elsõ vagyok, az én gyerekem is utál rágni, lehet emiatt? Mindent pépesítve adtam neki jó 1 éves koráig. Második gyerekem imád rágni és enni, nem is válogatós, neki elõbb adtam glutént = rágnivalót.
2. vagyok :) hát én egyértelmû összefüggést láttam :) Túl óvatoskodtam ezt a hozzátáplálás témát:) egyébként másoknál is ezt láttam aki nem adott semmi ilyesmit annál probléma jelentkezett darabos étel és rágás vonalon. Nekem az a meglátásom (így 3 gyerek után) hogy van a pici csecsemõknek egy olyan idõszaka amikor mindenképp meg kell ismerkedjenek a rágás mûvészetével, hogy milyen is az amikor õk teszik be a szájukba a falatokat, elnyammogják megtanulják a rágó mozgást, közben persze többször kiköpik meg az egész táj tiszta kaja, de legalább megtanulják. Ez az idõszak szerintem késõbb nehezen visszahozható (olyan 6-7-8 hónapos korig)
Én próbálkoztam azzal de a kölesgolyót sehogy se tudta megfogni, a gluténmentes babakeksz meg irtó drága volt és kemény is nem omlott el, állandóan féltem hogy a torkán akad, meg mivel drága ezért ez hogy szétkente széthullatta stb. nem volt valami kifizetõdõ dolog. De persze igen, megoldható ha valakit ezek nem zavarnak. jA és a másik dolog pedig hogy amikor eszünk a gyerekek is ott vannak és kb. SEMMITBÕL nem kaphatott, mert a felvágott, virsli is tartalmazhat glutént, a kenyér meg egyéb péksüti szintén. Persze ha valaki nem ezt eszi vacsira, reggelire akkor nem gond.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert doki szerint csak 10 hó- 1 éves kora után vezessük be, úgy mint régen. (nem öreg a dokink)
Nem tudom mi közte a gluténnak a rágáshoz, nem csak kiflit lehet rágni adni, hanem puha gyümölcsfélét vagy fõtt zöldséget. Azzal is megtanul rágni. Én a lányomnak 8-9 hónaposan adtam már kiflivéget, darabos zöldséget, asszem kenyeret is, sõt a gyümijét zabpehellyel dúsítottam. Pedig a régi módiban éltünk
Csak annyi hogy a legegyszerûbben a kezébe adható mindennapos dolgokat nem lehetett adni így. De mint te is írod te is adtál kifli véget meg kenyeret, úgyhogy tárgytalan a téma.

Anyukák! Létezik az, hogy egy anyuka nem tud kimozdulni a kisgyerekétől (fél éves kórtól kb 3 éves korig)? (bővebben lent)

Anyukám(43) hugának(33) van egy 2 és fél éves kisfia. Mióta megszült, azóta valahogy mindenkit hanyagol. Nem nagyon mozdul ki a házból, csak az otthonuk 100-200m-es körzetében sétáltatta a kicsit 1-2 éve, mikor még babakocsis volt. Egy városban lakunk (elég kicsi város) minden elérhet? biciklivel. Mikor hívjuk, hogy jöjjön át hozzánk( akár egy kávéra, vagy csak beszélgetni egy kicsit) mindig talál valami kifogást. Rendszerint azt, hogy "nem tudok menni a kicsit?l". Akárki hívja, s akármilyen programra, soha nem jön. Régen ez soha nem volt így.. Egyre rosszabb a helyzet, már-már az anyukájához(nagyimhoz) sem akar átmenni. Inkább elvárja, hogy a nagyi menjen házhoz. Nekem is nemrég született kisbabám, igaz ? még csak 4 hónapos, de én ha tehetem megyek vele mindenfelé. Vajon miért ilyen otthon ül?s a nagynéném? Még csak 33 éves... Lehet, hogy depressziós? Mikor átmegyek hozzá, nem nagyon veszek észre rajta semmit. Ha kérdem t?le, hogy esetleg van e valami baja, akkor a válasza vagy "nem dehogy.." vagy "neem, mi lenne?".. Létezik, hogy tényleg a kisfiától nem tud/akar kimozdulni? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Sajnos, vagy nem sajnos én is ilyen vagyok. Itthon szeretek lenni a gyerekeimmel, minél többet velük, még most megtehetem. Családostul persze bárhova mennék, ha jön a párom is. Itthon rengeteg munka van és mellette nincs idõm sétálgatni. Biztos van bennünk egy kis depresszió, sajnos egy régebbi dolgot én sem kezeltettem ki. De ha az "unokahúgom" meglátogatna biztos nagyon örülnék neki. Szerintem ha úgy érzed, hogy nem vagy a terhére ne hanyagold el. A gyerekek úgyis együtt nõnek fel.

Sajnos, vagy nem sajnos én is ilyen vagyok. Itthon szeretek lenni a gyerekeimmel, minél többet velük, még most megtehetem. Családostul persze bárhova mennék, ha jön a párom is. Itthon rengeteg munka van és mellette nincs idõm sétálgatni. Biztos van bennünk egy kis depresszió, sajnos egy régebbi dolgot én sem kezeltettem ki. De ha az "unokahúgom" meglátogatna biztos nagyon örülnék neki. Szerintem ha úgy érzed, hogy nem vagy a terhére ne hanyagold el. A gyerekek úgyis együtt nõnek fel.
Különbözõek vagyunk. Van, aki gyerek ide, gyerek oda, rója az utakat(ne szó szerint értsd) és van, aki inkább otthon ül... Mivel nekem erre fele nincs rokonom, én azok közzé tartozom, akik inkább itthon vannak. Megyek ahova kell, de ahova nem kell... én ilyen vagyok. Ha a családom a környéken lakna, akkor tudom, hogy mennék, de így, hogy senkim nincs... Barátnõzni nem szeretek, mert már annyit szívtam amikor azt hittem hogy barátnõvel beszélgetek... inkább itthon vagyok a lányainkkal, játszok velük néha, megcsinálom a dolgom. Szerintem csak nem akar kimozdulni. Van ilyen, el kell fogadni. Megpróbálhattok Vele beszélni, hogy ez így nem buli, de akkor se igen fog Õ kimozdulni. 24/ N
Én is majdnem ilyen vagyok. De azért nálam nem ennyire súlyos a helyzet. Szeretek is itthon lenni, és persze sok is a munka a háznál, ami miatt nem megyek annyit. De ez is inkább télen jellemzõ rám, amikor ugyebár még az öltöztetés is egy nyûg, és én fázós vagyok (sokkal inkább mint a lányom). Tavasszal nyáron és õsszel azért mi megyünk mindenfelé, nálam csak a tél ilyen.
Sajnos nekem is van ilyen ismerõsöm. Nagyon sokszor hívtam sétálni, de nem akar jönni, mindig csak a kifogásokat keresi. Házimunkája alig van (ezt speciel biztosra tudom, mégis alig mozdul ki otthonról, mindenkit elvadít magától. Szomorú, de én már nem is foglalkozok vele, olyanokkal vagyok, akik aktívak, nem csak otthon vannak.
A kérdező hozzászólása: Õ mindig mondja, hogy menjek át hozzá, beszélgessünk. Olyankor át is megyek a babámmal, s jól elvagyunk. Viszont, mikor én hívom, soha nem jön.. Ezt úgy sajnálom...
A kérdező hozzászólása: Hogyne, de én nem azt kérem tõle, hogy rójuk egész nap az utakat.. :) Hanem azt, hogy egy héten egyszer jöjjenek át a kissráccal egy órára... Nagy kertünk van, egy csomó játék, biztos jól ellenne a kicsi is... Nagyon szeret a szabadban lenni... Mindig mondja, hogy menjenek játszótérre, de néha mintha ahhoz se nagyon lenne kedve a nagynénémnek... ( most szeretnének a férjével 2. babát)
A kérdező hozzászólása: Szóval, akkor azt mondjátok, hogy részben a kisfia miatt, részben lustaság miatt, részben a házimunka miatt nem mozdul ki. Szerintem ezek csak kifogások.... Én is kezdem azt érezni, hogy ez szimplán lustaság. Elhiszem, hogy sok a házimunka, fõleg egy kertes háznál, de ezeket nekem is ugyan úgy meg kell csinálni.. Sõt, a babóca mellett egyetemre is járok, és a saját vállalkozásomat viszem teljesen egyedül. Mégis, ha arról van szó a szeretteimre, és a barátokra mindig szakítok egy kis idõt... Nem akarom én õt bántani, hisz mégis a nagynéném, és szeretem, csak egyre világosabbá válik a számomra, hogy amiket mond, az mind csak kifogás... Az érdekes az, hogy mi a férjemmel és a picivel csak 3 utcányira lakunk tõlük...

Kisgyermekes anyukák! Nálatok mindig ragyog az egész lakás? (3 éves korig bezáróan)

Legjobb válasz: Próbálok tisztaságot tartani, mert ha elúsznék a takarítással, akkor nagyon-nagy kosz lenne. Mindennap felmosok, porszívózom, ha kell mosok, vasalok, törölgetés hetente, kádmosás hetente, wc takarítás 2-3 naponta. Kisfiam sokat segít, nem hisztizik közben, így könnyû napi 1-2 órát rászánni, és minden tiszta. 2 éves kisfiú és 29. hetes kismama

Hajjaj, csak úgy fénylik. :) Viccet félretéve: nem, nálunk sem ragyog mindig minden. Sõt, általában nem ragyog minden, mert mindig van mit csinálni. De: nem kosz van, csak nincs rend...
Lószart ragyog :D A takaritás után 10 perccel már bokáig állok megint a kiflimorzsában, ropiban, teatócsában.. nem beszélve arról, hogy a 22 hónapos kölköm a rámolós korszakát éli, mindennek egy kupacban kell lennie a szoba közepén, különben rosszul érzi magát, ha nem úgy van, és a ganajozás után azonnal helyreállitja az általa megkivánt ökológiai egyensúlyt...
Hát a mi házunk sem a tisztaság mintaképe. Régebben sem lehetett annak nevezni, de mióta megszültem azóta végképp nem érek soha a végére. Nem mentségként mondom, de nagyon nagy a ház és a kert. Párom rengeteget dolgozik, nekem meg a gyerek fontosabb, mint hogy csili-vili legyen a ház.
Dehogy!De a gyerek elõtt sem ragyogott.Sosem voltam rendmániás, nõ létemre trehány vagyok, nem zavar a rendetlenség. Persze takarítok, meg rendet rakok, de nem különösebben érdekel. Ha azt akarnám hogy ragyogjon egy 2, 5 éves mellett egész nap csak pakolhatnék.
4 éves ikreim (fiú/lány), ha azt mondom, takarítás (a lánynak), akkor azonnal takarít, a fiam pedig úgyis mindig azt csinálja amit a húga. Ha a fiúnak mondom, a lány rábeszéli. A 6 éves lányomnál viszont pont máshogy van: õfelõle az egész ház felrobbanhatna, akkor se izgatná a rumli. A szobájában kardigánok, nadrágok vannak szanaszéjjel, a ceruzái is a földön, a kicsik meg tapossák össze, és még õ van fölháborodva. A konyhai takarítás a feleségem feladata, enyém a hálószobai. A dolgozószobában pedig rend szokott lenni, mert ott csak én szoktam lenni. Vagy nagyon ritkán a feleségem, gyerekek ha gépeznek. A nagylányomat leszámítva (õ is összepakol, csak nem szó nélkül) általában rend van nálunk.
nem.minden héten kiporszívózok, és kitakarítom a fürdõt és a wc-t, a wc-t minden nap áttörlöm domestosos papírtörlõvel ezen felül.Sepregetni szinte minden nap kell, a férjem behozza a koszt az elõszobába, de az hamar megvan.a játékokat napjában százszor pakolom össze.ez van
Nálunk mindenki pakol egyfolytában reggeltõl estig 2 éves kisfiam és 9 hónapos kisfiam szét én meg össze:) Takarítani? Ha szerencsém van és együtt alszanak délben akkor jutok valamira egyébként már letettem róla:( Hétvégén ha kicsit egyedül tudok maradni akkor már akár 1 másfél óra alatt ragyogóvá teszek mindent ez szerda csütörtökig kitart mármint tudok rá vigyázni de ekkor fogy az erõm és nem is érdekel péntekre káosz van szombaton ugyis rend lesz:)
1. vagyok. 55m2-es lakás.
Próbálok tisztaságot tartani, mert ha elúsznék a takarítással, akkor nagyon-nagy kosz lenne. Mindennap felmosok, porszívózom, ha kell mosok, vasalok, törölgetés hetente, kádmosás hetente, wc takarítás 2-3 naponta. Kisfiam sokat segít, nem hisztizik közben, így könnyû napi 1-2 órát rászánni, és minden tiszta. 2 éves kisfiú és 29. hetes kismama
A nagyokhoz nem járok be, ha itthon vannak bedobok egy kukás zacskót+porszívót.Ajtók csukva.A kicsi 21 hónapos mindent szétszór.Panelban lakunk itt soha nem lehet rend, mert nem tudsz egy kabátos szekrényt, egy spájzot stb.létrehozni.Van egy viszonylag nagy kutyánk is+egy nimfa.Naponta porszívozóm a szobánkat, felmosok.Játékok mindenhol, mert a szobánkban 2*1.5 méteres helye van játszani.53m2.
Nem! S többnyire kell hívnom segítséget is! (takarítónõt). A nagy 19 éves, ikrek 12 évesek, kicsi 2 éves. Mi meg dolgozunk (otthon) vállalkozásban 6-22 óráig, így soha nincs idõnk!
Én rendmániás vagyok!Addig nem fekszik le senki még rend nincs!Komolyan. 2, 5 éves és 3 hós babám van.
Nem ragyog, de minden nap porszívózom, (én utálok szöszmöszben vagy ropidarabkákban mászkálni), hetente felmosok, kádat 4 naponta, wc-t 2 naponta tisztítom, rendet minden nap rakok egyfolytában, ja és a konyhát naponta többször felsöpröm, kétnaponta felmosom. Sokat vagyunk otthon, nagyon sokat koszolunk. 4 és 5 évesek a gyerekek.
NEM! Most ez az idõszak van az életünkben! :) A tisztaságra odafigyelek(próbálok)de rend az sosincs, és még nem látom az alagút végét....:) :) egy két és féléves és egy hat hetes kisfiúk anyukája(+egy férj, +egy francia bulldog) :)
Szia! Dettó, mint a 00.39-es. Szintén 22 hónapos a kisfiam. Nem foglalkozz vele ha nincs rend. Foglalkozz a csemetéddel. Ha jön valaki csinálok, egy csapást, hogy odabírjunk menni a kanapéhoz ennyi. Tudják, hogy gyerkõc van, nem is volt belõle sosem probléma.
utolsó, feldobtad a napomat :) )))
Ja, utolsó vagyok, másfél éves a fiam.
A kérdező hozzászólása: A gyerkõc korát is írjátok le légyszi.
11 hónapos a fiam, egész nap pakolok: tûzrakás után a konyhát, különben a fiam nyakig mászik a gyufában, pernyében. Állandóan az elõszobát, az udvarról már csak zokniban szabad belépni a házba, cipõben nem. Így is minden másodnap rázom a lábtörlõket, hetente 2* a kisszõnyegeket, szinte naponta felmosok. Kicsi a lakás, 1 szobás, ha a párom vagy a saját cuccaim véletlenül nincsenek rendben, akkor máris rumli van. A játékokat csak este pakolom össze, de a morzsát azonnal takarítom, felsöpröm (csak a konyhában adok a kezébe kekszet, rágcsálnivalót és csak úgy engedem tovább, ha már leráztam róla a morzsát), ha a fiú kipakolja a szekrényt és elmegy onnan, azonnal visszapakolok. Este, ha már lefeküdt, elõfordul, hogy már nem mosogatok el, nem pakolom össze a konyhát. Nem szeretem úgy hagyni, de mellette a szoba, félek, hogy felköltöm a kicsit. Most karácsonyra nagytakarítást rendeztem, inkluszíve a hûtõt is eltoltam a helyérõl, hogy felmossak alatta, szekrények tetejét, vitrineket kipakoltam, stb. Negyedévente szeretném megismételni a nagytakarítást, így mindíg rend lesz. A manzárdon van még két fûtetlen félkész szobánk, de ahhoz képest, hogy nincsenek használva, mindíg össze van sepregetve, a párom szervízszobájában (informatikus) is leporolok, letörlöm a szám.gépeket, nyomtatókat. Régebben a garázsban is rendet tudtam tartani, de most tele van szétszerelt légkondikkal, nyomtatókkal, gégecsövekkel, kábelcsatornákkal, huzalokkal, így nem tudok rendezni benne.

Angliai anyukák menyibe kerül az albérlet London illetve Manchester környékén . Gyerekre milyen és mennyi támogatást lehet kapni? Gyerek hány éves koráig? Angliai segélyezési rendszerről . Szóval minden érdekelni hogy mi működik

Legjobb válasz: Szia.En is 120fontot kapok havonta emelett visszamentem 8oraba dolgozni. ) Az alberletunk:1szoba,nappali konyha egybe termeszetesen furdo/WC.Mindennel egyutt 1000 font havonta ez joforman a ferjem egesz havi fizetese. Jol irtak, a child tax credit jovedelem fuggo,az elozo evi alapjan.A child benefit 20.30£ egy hetre vagy 81.20 havonta.Ha alacsony a jovedelmed akkor hetente kapod ha nem akkor havonta.

Szia.En is 120fontot kapok havonta emelett visszamentem 8oraba dolgozni. ) Az alberletunk:1szoba, nappali konyha egybe termeszetesen furdo/WC.Mindennel egyutt 1000 font havonta ez joforman a ferjem egesz havi fizetese. Jol irtak, a child tax credit jovedelem fuggo, az elozo evi alapjan.A child benefit 20.30£ egy hetre vagy 81.20 havonta.Ha alacsony a jovedelmed akkor hetente kapod ha nem akkor havonta.
Ja bocsi az alberlet az London.Manchestert nem tudom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm és menyi esélyünk van dolgozni?? találunk munkát ha kimegyünk. én jogi asszisztenses vagyok meg van még egy jó pár végzettségem számítógép-kezelõ valutaváltó és van angol alapfokú nyelvvizsgám .hát mit ne mondjak kicsit tudok..de nem hiszem hogy elég. férjem kamionsofõr níyelvtudás nélkül ..lehet esélyünk?
Szia.Hat nem tudom en szakacs vagyok megsincs szakacs vegzettsegem.Ha kell is barmi munkahoz vegzettseg le kell fordittasd a papirokat. A kamionsoforseghez jogsicsere es itteni gyakorlat kell.Bar angol nelkul semmi esely. Alapfoku nyelvvizsga szerintem az nem keves marmint tuti megerted mit mondanak.
A kérdező hozzászólása: hogy mûködik a munkakeresés? neten vagy esetleg van valami iroda?menyi pénzt lehet keresni?kb?
Nezelodhetsz neten , gondolom Magyarorszagrol tenned, en ezekbe nem biznek. Vannak ugy nevezett agency-k munkakozvetito iroda, ide beregisztralsz es ha van munkajuk akkor elkuldenek vagy elvisznek ez ugynokseg fuggo.A minimalber az most olyan 6font korul van orankent talan 5.70£ vagy valami.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!