Találatok a következő kifejezésre: Az anyukák éves (78 db)

Azokat az anyukákat kérdezném, akik akkor kezdték a hozzátáplálást, amikor az volt a "trend, modi, szokás", hogy a glutént csak 1 éves kor után szabad volt adni. Volt problémája a babának később, hogy csak 1 éves kora után találkozott a guténnal?

Legjobb válasz: 2008-as a babám, 2009-ben kezdtem a hozzátáplálást, amikor 6 hónapos volt. Ilyen lisztes dolgokat csak bõven 10 hó után kezdett el kapni, elõtte csak zöldség és gyümölcs volt. Tejterméket is csak 10 hó után kapott. De nagyon keveset kapott ezekbõl, inkább csak 1 év felett evett ilyesmit. Ízesíteni, fûszerezni, stb ezek is 1 év felett, a saját kajánkból meg jó késõn kapott, 15-16 hósan. Nincs semmi allergiája, 3,5 éves. Inkább azzal van gond, hogy nagyon válogatós, nem tudom, hogy emiatt-e esetleg.

2008-as a babám, 2009-ben kezdtem a hozzátáplálást, amikor 6 hónapos volt. Ilyen lisztes dolgokat csak bõven 10 hó után kezdett el kapni, elõtte csak zöldség és gyümölcs volt. Tejterméket is csak 10 hó után kapott. De nagyon keveset kapott ezekbõl, inkább csak 1 év felett evett ilyesmit. Ízesíteni, fûszerezni, stb ezek is 1 év felett, a saját kajánkból meg jó késõn kapott, 15-16 hósan. Nincs semmi allergiája, 3, 5 éves. Inkább azzal van gond, hogy nagyon válogatós, nem tudom, hogy emiatt-e esetleg.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy akkor volt e gluténmentes keksz, mert most van, kölesgolyók stb. Esetleg ezzel ki lehetne kerülni most ezt a rágás problémát, havki késõbb vezeti be.
2007es a gyerekem, igen akkor még ez volt a "trend" amit írsz hogy 9-10 hóig de inkább 1 évig várjunk a gluténnal. Emiatt se kekszet, se babapiskótát, de még egy szerencsétlen kiflit se mertem adni neki, kenyérrõl nem beszélve. Azt értem el vele hogy nem tanult meg rágni és a darabostól ki volt akadva iszonyú kínszenvedés volt mire megtanítottuk rágni rendesen. Elsõ gyerek volt, mindent be akartam tartani amit csak tanácsoltak. Második gyereknél már sokkal lazább voltam, nem érdekelt ez a "trend" 5 hónapos korától kiflit kenyérvéget kekszet kapott a lányom sokkal ügyesebb lett. Most a harmadik babámmal vagyok itthon, már az a tanács hogy 6 hónaposan KELL is glutént kapjon.
Elsõ vagyok, az én gyerekem is utál rágni, lehet emiatt? Mindent pépesítve adtam neki jó 1 éves koráig. Második gyerekem imád rágni és enni, nem is válogatós, neki elõbb adtam glutént = rágnivalót.
2. vagyok :) hát én egyértelmû összefüggést láttam :) Túl óvatoskodtam ezt a hozzátáplálás témát:) egyébként másoknál is ezt láttam aki nem adott semmi ilyesmit annál probléma jelentkezett darabos étel és rágás vonalon. Nekem az a meglátásom (így 3 gyerek után) hogy van a pici csecsemõknek egy olyan idõszaka amikor mindenképp meg kell ismerkedjenek a rágás mûvészetével, hogy milyen is az amikor õk teszik be a szájukba a falatokat, elnyammogják megtanulják a rágó mozgást, közben persze többször kiköpik meg az egész táj tiszta kaja, de legalább megtanulják. Ez az idõszak szerintem késõbb nehezen visszahozható (olyan 6-7-8 hónapos korig)
Én próbálkoztam azzal de a kölesgolyót sehogy se tudta megfogni, a gluténmentes babakeksz meg irtó drága volt és kemény is nem omlott el, állandóan féltem hogy a torkán akad, meg mivel drága ezért ez hogy szétkente széthullatta stb. nem volt valami kifizetõdõ dolog. De persze igen, megoldható ha valakit ezek nem zavarnak. jA és a másik dolog pedig hogy amikor eszünk a gyerekek is ott vannak és kb. SEMMITBÕL nem kaphatott, mert a felvágott, virsli is tartalmazhat glutént, a kenyér meg egyéb péksüti szintén. Persze ha valaki nem ezt eszi vacsira, reggelire akkor nem gond.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert doki szerint csak 10 hó- 1 éves kora után vezessük be, úgy mint régen. (nem öreg a dokink)
Nem tudom mi közte a gluténnak a rágáshoz, nem csak kiflit lehet rágni adni, hanem puha gyümölcsfélét vagy fõtt zöldséget. Azzal is megtanul rágni. Én a lányomnak 8-9 hónaposan adtam már kiflivéget, darabos zöldséget, asszem kenyeret is, sõt a gyümijét zabpehellyel dúsítottam. Pedig a régi módiban éltünk
Csak annyi hogy a legegyszerûbben a kezébe adható mindennapos dolgokat nem lehetett adni így. De mint te is írod te is adtál kifli véget meg kenyeret, úgyhogy tárgytalan a téma.

Kisgyerekes-anyukás klub Debrecenben? Ismer valaki olyan klubbot, foglalkozást, ahol másfél éves kisfiam hasonló korú gyerekekkel találkozhatna, játszhatna, és az anyukák is tudnának ismerkedni?

Legjobb válasz: Achim utcai bölcsiben van játszócsoport, 2 éve 360 Ft volt 1 óra, ha jól emlékszem! Van zenebölcsi is, lehet ebét is kérni, így segítve a késõbbi bölcsödei beilleszkedését.

Achim utcai bölcsiben van játszócsoport, 2 éve 360 Ft volt 1 óra, ha jól emlékszem! Van zenebölcsi is, lehet ebét is kérni, így segítve a késõbbi bölcsödei beilleszkedését.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miket főztök mostanában anyukák? Nekem már nincs ötletem. Olyan étel ötleteket szeretnék, amiből ehet az egy éves fiam is és persze nem túl időigényes.

A férjemet hiába kérdezem, neki mindegy. A levesek nagy része szintén kilőve, mert abból a párom nem tud vinni másnapra.

Legjobb válasz: Én Stefánia vagdaltat csináltam krumplifõzelékkel.Mindenki imádja, és az másnap is nagyon fincsi!!! Volt elõzõ héten rakott tészta.Nagyon kicsire vágsz sertés húst, azt pörköltnek megfõzöd, vagy akár darált húst.Tésztát ki kell fõzni.Egy tepsibe bele öntöd a tésztát, rá a pöri, füstölt sajt, tejföl.Az egészet jól össze kell keverni, a tetejére mehet maradék tejföl és sajt, és addig kell sütni még arany barna nem lesz.Imádom..

Nálunk rántott hekk volt, kukoricás rizzsel...
Én Stefánia vagdaltat csináltam krumplifõzelékkel.Mindenki imádja, és az másnap is nagyon fincsi!!! Volt elõzõ héten rakott tészta.Nagyon kicsire vágsz sertés húst, azt pörköltnek megfõzöd, vagy akár darált húst.Tésztát ki kell fõzni.Egy tepsibe bele öntöd a tésztát, rá a pöri, füstölt sajt, tejföl.Az egészet jól össze kell keverni, a tetejére mehet maradék tejföl és sajt, és addig kell sütni még arany barna nem lesz.Imádom..
Én ma rakott zöldbabot csinálok, elõtte volt tökfõzelék rántott sajttal. Babámnak most paradicsomos krumplit fõztem külön cs.mellel. Mostanában lesz sóska és spenót is, mert mi nagyon szeretjük. Amit mi nagyon szeretünk: pulyka vagy cs.mellet felkockázok, hagymát pirítok, rá a husi. És bármit rakhatsz hozzá, amit szerettek. Gombát, mexikói keveréket, akár gyümit is (barackot). A végén liszttel sûrítem és rá tejszín.
Szia én ma babgulyást csinálok és abból ehet a kisasszonyom is vajbabból csinálom és husi meg marhahusi amit ehet nekünk majd becsípõsözöm neki meg csak simán egy kis füszerrel
nálunk az vált be, hogy mondok 2-3 alternatívát a férjemnek, abból már tud választani. csak a "mit fõzzek holnap?"-ra képtelenek :-) nálunk mostanság ezek vannak: grízes tészta, sült csirkecomb krumplival, krumplifõzelék, rizs sajttal töltött csirkemellel, túrógombóc, krumplistészta.
A kérdező hozzászólása: Egyre jobb és jobb ötleteket kapok! :) Ez a rakott tésztás husis-t biztos kipróbálom, unalmas az örökös pörkölt-tészta/nokedli párosítás.
Ha már semmi nem jut az eszembe akkor innen szoktam fõzni valamit, olcsó és gyors! http://www.nosalty.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Így már tudok mibõl szemezgetni. Ha bejöttek a fiúk, felsorolom a javaslatokat. :)
Fõzelékeket szoktam fozni, hozza fasirt vagy csirke pörkölt szokott lenni. Most épp sült csirke comb van, zöld fûszeres, hozza krumplipure. Sokszor csinálok tésztát, azt a lanyom imádja. Ma vacsira volt sajtos-tejfolos teszta. De nagy kedvenc a bolognai, a zoldborsos tejszínes teszta csirkemellel, brokkolis sajtmartasos teszta. Vagy rakott zöldségek, pl karfiol, kel, padlizsan, cukkini.
Nálunk a mai kaja: tojás leves gyönggyel, vadas csirke tésztával. Egy ötletnek.


Ha megszűnik a rendkívüli felmondás, akkor az anyukákat is elküldhetik a gyerek 3 éves koráig a munkahelyről?

Most olvasom az új munkatörvénykönyv tervezetét. Azt írja, hogy megsz?nik a rendkívüli felmondás, amivel eddig lehetet meneszteni a kismamákat. Az én gyerekem még most múlt egy éves, így tudtam, hogy amíg ? be nem tölti a 3-ik életévét, én védve vagyok, tehát nem küldhetnek el a munkahelyemr?l. Ez most akkor változott? Számíthatok arra, hogy talán elküldenek, addig amíg a gyerek nem tölti be a 3-ik évet? El?re is köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Nem. Eddig az volt, hogy ha a gyermek betöltötte a 3.életévét, akkor UTÁNA közölhette a munkáltató, hogy elbocsátás. Most annyiban változik ( ha egyáltalán elfogadják, mert ez most még csak tervezet! ), hogy már a védettségi idõ alatt is közölheti. De konkrétan elküldeni csak a 3.év betöltése után tud.

Nem. Eddig az volt, hogy ha a gyermek betöltötte a 3.életévét, akkor UTÁNA közölhette a munkáltató, hogy elbocsátás. Most annyiban változik ( ha egyáltalán elfogadják, mert ez most még csak tervezet! ), hogy már a védettségi idõ alatt is közölheti. De konkrétan elküldeni csak a 3.év betöltése után tud.
És az kimaradt, hogy eddig a felmentési idõ a védelmi idõ lejárta utáni 15. illetve 30.napon kezdõdött, mostantól pedig rögtön aznap kezdõdik.
A rendkívüli felmondás az sosem szûnik meg...
A kérdező hozzászólása: Tehát, ha jól értem, akkor a védettségem a gyerek 3 éves koráig megmarad. Mi van akkor, ha idõközben jelzem, hogy ismét babát várok, akkor elküldhetnek? Természetesen úgy, hogy amíg nem jelzem várrandóságomat, ezen idõ alatt nem jelezték, hogy a gyerek 3 életévét követõen nem tartanak igényt a munkámra. elnézést kérek mindenkitõl, hogy ilyen sokat foglalkozom ezzel a dologgal, de nagyon ideges vagyok, hogy esetleg az utcára tehetnek.
Szia, elsõ vagyok. Nálunk is az van hogy a kislányunk 13 hónapos, szeretnénk másik babát, addig én se mennék vissza dolgozni. Én is félek az elküldéstõl, pedig én vezetõ beosztásban voltam de sosem tudni... Táppénz alatt nem küldhetnek el. Azaz ha a gyermek 3 éves koráig teherbe esel, s a dokid táppénzre vesz (veszélyeztetett terhesség miatt), akkor nem tudnak elküldeni. Hiszen nem mész vissza dolgozni. Én így értelmezem a jogszabályt. De még nem fogadták el, úgy tudom.
A kérdező hozzászólása: Én jelenleg már dolgozom, a kicsi fiam 14 hónapos múlt. Remélem, hogy amíg be nem tölti a 3. életévét, legalább addig védve vagyok, közben persze jöhet a 2. baba.

Azon anyukák, akiket a gyerekük apja, a gyermek 1-1, 5 éves kora körül hagyott el, azok hogy bírták elviselni?

Én még mindig szeretem a párom, de a sok veszekedés miatt Õ már nem akar velem élni. Jóban lehetünk és találkozunk is majd de ennyi...

Legjobb válasz: Hát engem még tewrhesen elhagyott. Én is szerettem.... Nem akarlak elkeseríteni, de borzalmas. Szerintem soha nem jön már rendbe az életem. Úgy érzem, mint akinek levágták a fél lábát, vagy a fél szárnyát (még ha közhelyesen hanzik is). Ha látok egy családot kisgyerekkel (márpedig vannak elegen), akkor a mai napig elsírom magam. Minden este sírva alszom el. Azt hiszem, igazából elég mély depresszióban vagyok, és csak egyre lejjebb süllyedek benne :( :(

Hát engem még tewrhesen elhagyott. Én is szerettem.... Nem akarlak elkeseríteni, de borzalmas. Szerintem soha nem jön már rendbe az életem. Úgy érzem, mint akinek levágták a fél lábát, vagy a fél szárnyát (még ha közhelyesen hanzik is). Ha látok egy családot kisgyerekkel (márpedig vannak elegen), akkor a mai napig elsírom magam. Minden este sírva alszom el. Azt hiszem, igazából elég mély depresszióban vagyok, és csak egyre lejjebb süllyedek benne :( :(
Kedves kérdezõ! Nem szabad úgy neki keseredni. Az élet fog adni neked egy másik embert, egy jobbat. Most próbálj a kisgyerekre koncentrálni, tanítgasd, olvass fejlesztõ könyveket, foglald le magad. Járj esténként kocogni, vidámabb leszel mert pörgeti a hormonokat. Koncentrálj az új életedre. Különben aki elhagyja a pici babáját és az anyukáját, az egy [email protected] alak, nem érdemel meg benneteket. Próbálj kiszeretni belöle. A sport sokat segít. Az én anyámat is elhagyta az apám amikor 3 hónapos terhes volt velem. De õ belefogott házat bõvíteni, nõ létére. Te is foglald el magad, és majd kapsz egy új embert egy igazit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves és bíztató válaszaitokat! Eltelt két hónap, hogy elhagyott... nagyon nehéz. Imádom a fiamat, de tényleg nehéz egyedül nevelni. Igen igyekszem felejteni és csak a jóra, a jövõre koncentrálni, illetve sok-sok programot szervezni, hogy aktívan, mozgalmasan éljük a napjainkat! Sajnos a kocogás kizárva, nem tudom senkire bízni a fiamat.
Rettenetesen megértelek téged, sorstársad vagyok! Minket 1 éves korában hagyott itt apa. Ennek már lassan 2 éve. Nekem sincs senki, akire bízhatnám a lányom, és mg nem ovis. Mondjuk nálunk olyan speciális a helyzet, hogy még mindig azt mondja, hogy szeret. A lányát azt tutira imádja, mégis inkább kiment külföldre, pedig mondtam, hogy én így nem fogom bírni. Neki fontosabb volt a kaland, a mozgalmasabb élet, minthogy velünk legyen itthon.. Itthon is dolgozhatott volna a szakmájában, bár 20-30 ezerrel kevesebbért, de így meg hazaküldi azt a lányának, így majdnem ugyanott van a kiadásokkal.. Mocskosul magányos vagyok, nehéz annyi felé szakadni, hogy mindent el tudjak intézni idõben..

Tejfehérje érzékenység! Mik a tapasztalatok? Hasonló helyzetben lévő anyukák, meg kell tényleg várni az egy éves kort, vagy van aki hamarabb elkezdte a terhelést?

A kisfiamnál 3 hónapos korában megállapították, hogy tejfehérje érzékeny. Azóta tejmentes diétán van. A doki azt mondta, hogy egy éves korától lehet elkezdeni terhelni tejtermékekkel.

Legjobb válasz: Tej tojásmentes 8 hònapos, asztmàra hajlamos 2* volt úgy hörgõgyulladàsa hogy befulladt. Okozhatja a tej is. Én kivárom az egy évet, nem marad le semmirõl.

Tej tojásmentes 8 hònapos, asztmàra hajlamos 2* volt úgy hörgõgyulladàsa hogy befulladt. Okozhatja a tej is. Én kivárom az egy évet, nem marad le semmirõl.
off, elnézést, csak kérdezni szeretnék hogyan állapították meg, milyen vizsgálattal? és mik voltak a tünetek? mert lehet nálunk is gond van :(
Ha ilyen korán derült ki nálatok is (nálunk is pont ekkor), én megvárnám mindenképp az 1 éves kort a tejtermékekkel!
A mi fiunknál is 1 évet kell várni, pedig csak a gyanú áll fenn 13 hónapos korától, de a gasztroenterológus ezt javasolta. Szerintem érdemes várni, és írjál fel minden apró részletet elõször, mert ez sokat segíthet a dokiknak.
szia 4 honapos korátol a fiam kapott tejpépeket , nem volt soha gond, kicsit pirosodott az arca meg a karja, de nem törödtem vele, 7 honaposan fogyott a tejem dokink irt fel tápszert amiben van tej mert hogy a tejpépben is van, egyszer ivott a tápszerbül, csupa cslánkiütés lett és ekcémás mindenhol, vakarozott véresre, többet nem adtam neki, kaptunk krémet meg calcimuscot, javult as helyzet, irattam fel humana sl tápszert ebben nincs tejtermék, azota jo minen. most 10 honapos, már voltunk kilégzéses vizsgálaton ami negativ lett, vettem vért tej, eojás és lisztre de nem voltak magasak az értéket, tojástol áés liszttöl nincs baja, azt mondta a föorvos asszony hogy szept-ig diéta (akkor lesz 14 honapos) akkor viszem terhelésre, ahova kell vinnem 4 petit danone pudingot, azt majd a korházban megetetik vele, és figyelik lesz e baja, egész nap ez megy majd, kiváncsi leszek, addig tejmenetes, de annyira kell vigyáznunk hogy még a boltban azt is meg kell kérdeznem vizes kifli vagy tejes? amit veszek neki, és a vegetában is van tej, mosakodo krémet kell használnunk mert szinte minden babatermékben van tej. stb.. nagyon vigsázunk, de kisfiam jol birja, most 12 kilo már:)
az én kislányom 2 éves 2 hós koárig nem bírta a tehéntejet. addig próbáltuk idõnként elkezdeniadni, de mindig hasmenése lett meg ekcémája tõle. most kapja 3 hónapja, és nincs már baja tõle.

Miért hónapban adják meg az anyukák a gyerek korát még 1 éves kor felett is?

Egy kutyákról szóló fórumban írta valaki, hogy a 35 hónapos gyerekének szeretne kutyát venni... Az három éves, minek kicentizni hónapra, pláne, ha nem is gyerekekr?l szóló helyen kerül szóba?

Legjobb válasz: A babaruhák 90%-nál is 36 hónapig írják a babák korát és nem cm-ben adják meg a méretet.

A babaruhák 90%-nál is 36 hónapig írják a babák korát és nem cm-ben adják meg a méretet.
2-2.5 éves korig nagyon eltérõ még 1-1 hónap, én azért számolom, hogy 21 hónapos. Mert ha másfelet mondok, annál jóval fejlettebb a kisfiam, a 2 meg még korai. De másfél éves korában azt mondtam, hogy másfél éves. Szerintem a 35 hónapos kissé túlzás már.
A ruháknál számoznak így is úgy is tehát mondjuk rá van --írva hogy 912 hós az mondjuk a 74-es méret ami azt jelenti hogy a nagy átlag kb.74 centi ennyi idõsen. Nyilván vannak eltérések, de ha az ember gyereke hosszabb-nagyobb mint az átlag akkor egyszerüen a következõ kategóriát választja :) Egyébként meg igen, 2 éves korig nagyon lényegesek a hónapok (mellesleg a kötelezõ védõoltásokat is könnyebb számon tartani 15 hós és 18 hós korban ha az ember tudja hogy a gyereke nem csak úgy 1 és 2 között van vALAHOL hanem mondjuk 14 hónapos. Szóval 2 éves korig pár hónapon is sok múlhat és számít hogy egy baba a másfélhez van közelebb vagy az egyhez pl. A 2 éves kor után már én is túlzásnak tartom, a fiam 3 és fél lesz és félévet még számon tartok de hónapokat már régen nem.
"A 2 évesekre az a leginkább jellemzõ, hogy nincsen közös jellemzõjük :) Míg a gyerekek 1 éves korra nagyjából azonos fejlõdési szinten vannak, 3 éves korban pedig szintén elmondható, hogy nagy átlagban ugyanarra képesek (hasonló mértékû szókincs, súly és magasság, testi képességek), addig 2 éves korban meglehetõsen nagy eltéréseket mutathatnak egymástól mind tudásban, mind a képességek terén."
Hát a 35 hónapos tényleg húzós, amikor egy két hónap van a kerek évfordulóig, akkor én is azt mondom:) De 2 éves korig egyszerûbb így, mert pl. egy 16 hónapos és egy másfél éves között is lehet ég és föld a különbség, pedig csak két hónap van köztük:) Így nem mondhatom mindkettõre, hogy másfél éves:) De a 17 hónapos fiamra azt szoktam mondani, hogy januárban lesz másfél:)
Hát pl a 15 hónaposra hülyén néz ki, hogy egy és negyed éves :) ugyanígy a 17 20 stb hónaposra. De mégsem kerekíthetem másfélre egyiket sem. Mert pl 15 hónaposan még kis tudatlan kerge volt futott mint a szamár amerre látott, most meg már kis értelmes néha rosszalkodik. 19 hónapos baba anyukája
A nagyfiamra már 3 hónapja azt mondom, hogy 4 éves, amikor megkérdezik, pedig csak 9-én lesz annyi :) ))) A kicsit hónapokban számolom, õ 14 lesz. 2 éves kor után már nincs értelme szerintem sem, elég annyit mondani, hogy pl. nov-ben volt 2. Hûûû, amúgy én meg már 360 hónapos + 10 napos vagyok :) ))
én 330 vagyok:)
Szia! Hasonló idõsek vagyunk! :) Én jövõ héten leszek 335 hónapos. ;)
elõzõ vagyok 9-12 akart lenni.
A kérdező hozzászólása: Ruháknál végképp nem értem. Gondolom azonos korú gyerekek között is eltérés van, ha az egyiknek alacsonyak a szülei, a másiknak meg válogatott kosarasok, nem?
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint 2 éves korig progresszívebb a fejlõdés? Nincs gyerekem még, így nem vagyok annyira járatos a fejlõdési szakaszokban. Egyébként a kérdésben példaként felhozott anyukát mi motiválhatja, hogy még mindig hónapokban adja meg a kicsi korát? Egy idõ után már nehézkes lesz utánaszámolni, hogy "amikor iskolába ment, akkor volt 71...nem...80...nem....Bééééééla, hány hónaposan ment suliba a gyerek???"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már nekem is érthetõbb a hónapokban számolás. Bár elõször a férjemet kérdeztem meg, aki már felnevelt egy gyereket, õ értetlenkedve annyit mondott, hogy egy éves korig hónapozott, utána már fél években számolt.

Anyukák! Tej helyett mit adtok az 1 éves babátoknak?

Legjobb válasz: már régóta tápszeres, meg tejérzékenység is van a családban így BEBA HA2-t

már régóta tápszeres, meg tejérzékenység is van a családban így BEBA HA2-t
Milupa Som tápszert. Doki írja fel, mert tejfehérjeérzékeny a törpi.
Szia! Én sem kezdtem el 1 évesen a tej adását. Tápszert, junior tejitalt adok neki(ugyanaz mint a tápszer, 1 éves kortól adható). Most, ha betölti a 1, 5 évet el szeretném kezdeni a tej kóstoltatását, de reggel-este még mindig tápszert fogok andi, mert abban legalább benne van minden vitamin, amire szüksége van, ezek a mai tejek, meg ... Szóval reggelihez, uzsihoz majd adok pár kortyot, de a reggeli--esti tápszer 2 éves koráig biztos megmarad. Bár, láttam a Milupa Junior italból van 2+-os (2 éves kortól adható) is. 17 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én sem erõltetem a tejet, inkább tápszer reggel és este a vitaminok miatt. Ihat még elég tejet...

Az anyukák hny éves korig szoktak tangát hordani?

Csak mert én a hagyományost és nemtudom milyen a tanga.

Legjobb válasz: Hmmm... én 42 vagyok és hordok tangát. Úgyhogy 42-ig biztosan! :DD

Hmmm... én 42 vagyok és hordok tangát. Úgyhogy 42-ig biztosan! :DD
Én 30-on túl vagyok, de én is hordok tangát.Szerintem ez nincs annyira korhoz kötve.Az más kérdés, hogy van aki szereti hordani és van, aki nem.
Szerintem aki a tangát szereti, és ahhoz van szokva, annak tök mindegy, hogy hány éves :) Anyukám 35 évesen kezdett tangát hordani :)
Az én anyukám 48 és azt hord még:) Én 17 vagyok, de fel nem venném. Lehet a 48 nektek már öregnek tûnik, de nagyon fitten néz ki nincs rajta semmi felesleg. Sokan azt hiszik, hogy a testvérem Sõt külföldön sem hitték el, hogy õ az anyukám:D
Nincs ez korhoz kötve, anyum is 47 már és tangát hord mert neki az kényelmes.
Édesanyám kollega nõjének 7 éve van a nyugdíjjazásáig, de csak tangában jár (kb 52 éves lehet...)
Barmilyen korban hordhatod ha jol erzed magad benne.
Ameddig nem áll rajta nevetségesen. Mert valjuk be egy 60 éves nõ (akik manapság már nem olyan öregecskék) nem mutatnak már olyan jól, csípõnadrágban, és kilógó vörös tangában. De tényleg nincs korhoz kötve. Én 19 vagyok, de õszintén szólva én se nagyon hordanám...viszont vanaki 50 fölött is hordja.
Anyukám is tangát hord 37 éves.A barátnõm 16 éves és tangát hord

Anyukák! A ti 14 éves gyereketeknek mit engedtek meg az iskolában? Hogy hordja a haját, milyen legyen a smink, ruha, köröm, kiegészítők stb?

Legjobb válasz: Én ugyan kismama vagyok még, és közelebb vagyok a 14-hez, mint a pocaklakóm, de azért már nagyjából körvonalazódott a fejemben, mit fogok neki megengedni, és mit nem. Nagyjából úgy fogom csinálni, mint az én szüleim. Én használtam alapozót, de csak és kizárólag azért, mert nagyon rossz állapotban volt a bõröm. Jártam vele orvoshoz, kozmetikushoz, ami sokat javított, de a sebeket, gennyes dudorokat elrejtettem egy kis alapozóval. Mást nem nagyon használtam ekkor. A hajam is természetes volt, azt hiszem, 15 évesen került bele pár, az eredetinél kicsit sötétebb melírcsík, plusz akkor kezdtem el szempillaspirált, szemceruzát is használni, de mást nem. Nem hordtam kivágott és rövid ruhákat, magassarkút. A körmöm már festettem mindenféle színûre, itthon sem szóltak, iskolában sem. Kiegészítõket is hordtam, fülbevalót, nyakláncot, karkötõt, gyûrût, testékszert nem, és nem is engedték volna. 14 évesen nyilván természetes, hogy elkezdünk nagylánnyá válni, érdeklõdni a sminkek, divat iránt, de egy 14 éves még gyerek, nem a külsõ a lényeg, hanem a kényelem. Persze divatos ruhákat lehet hordani, de smink nélkül is lehetünk szépek :) Szerintem valahogy én is így fogom majd a lányomnak engedni a dolgokat.

Én ugyan kismama vagyok még, és közelebb vagyok a 14-hez, mint a pocaklakóm, de azért már nagyjából körvonalazódott a fejemben, mit fogok neki megengedni, és mit nem. Nagyjából úgy fogom csinálni, mint az én szüleim. Én használtam alapozót, de csak és kizárólag azért, mert nagyon rossz állapotban volt a bõröm. Jártam vele orvoshoz, kozmetikushoz, ami sokat javított, de a sebeket, gennyes dudorokat elrejtettem egy kis alapozóval. Mást nem nagyon használtam ekkor. A hajam is természetes volt, azt hiszem, 15 évesen került bele pár, az eredetinél kicsit sötétebb melírcsík, plusz akkor kezdtem el szempillaspirált, szemceruzát is használni, de mást nem. Nem hordtam kivágott és rövid ruhákat, magassarkút. A körmöm már festettem mindenféle színûre, itthon sem szóltak, iskolában sem. Kiegészítõket is hordtam, fülbevalót, nyakláncot, karkötõt, gyûrût, testékszert nem, és nem is engedték volna. 14 évesen nyilván természetes, hogy elkezdünk nagylánnyá válni, érdeklõdni a sminkek, divat iránt, de egy 14 éves még gyerek, nem a külsõ a lényeg, hanem a kényelem. Persze divatos ruhákat lehet hordani, de smink nélkül is lehetünk szépek :) Szerintem valahogy én is így fogom majd a lányomnak engedni a dolgokat.
na, igen, most én nem egy anyuka vagyok, hanem egy 14 éves lány.úgy döntöttem, hogy leírom, hogy szerintem, mint gyerek, mi a megengedett és hogy nálam mi a szokás. szerintem a smink túlzás, a szüleimnek még csak szólniuk sem kell róla, eszembe se jutna hogy valaha is ezt hordjam. szerintem egy ilyen idõs lánynak így kéne gondolkodnia! a haj, szerintem teljesen tökmindegy, csak ne legyen festve és ne legyen benne póthaj. a körmöt nálam bátran ki lehet festeni. a ruha, meg evidens. semmi mély kivágású és rövid! :) lehet hogy mostanában sok lány sminkeli magát, meg ilyesmi, de mindenképpen azt mondom, hogy én így érzem magam jól! még gyerekek vagyunk, és a smink, hajfestés, vagy a rövid ruhák, nem csak hogy túlzás, de még kényelmetlen is! :)
Haja mindegy, csak ne legyen festve, és ne legyen póthaj.Smink:Csajosodtunk már mi is ilyen korban, szempillaspirált, szájfényt, szemcerkát megengednék, alkalomra akár egy vékony tusvonalat is, nem olyan k×rvásat....:DD Köröm:Mûkörmöt nem, többit igen.Ruha:Ne legyen kivágott, rövid, egyszóval kihívó.Kiegészítõk:Amíg nem hord halálfejes vagy balesetveszélyes (túl nagy, hegyes szegecs)addig oké:D
Szerintem, ne legyen festett vagy póthaja, smink szempillaspirál, szemceruza, kevés szemhéjtus. Mélyen kivágott ruhák, és miniszoknyák semmiképpen, körömfesést teljesen nyugodtan, mûkörmöket ne. Kiegészítõk lehetnek nyugodtan szerintem.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!