Találatok a következő kifejezésre: Az anyatej a (482 db)

Hogyan lehet visszaszoktatni az anyatejre a babát 3 hét tápszer után?

4 és fél hónapos kora óta nem hajlandó elvenni a cicit, 2 hét után vettem neki tápszert, azóta hajlandó lett volna de már kevés volt, mostmár hallani se akar a szopiról

Legjobb válasz: Az LLL oldalon vannak szopis tanácsadó telefonszámok, kérj tanácsot, õk értenek hozzá. Megéri hidd el, és szerintem nem késõ. Én drukkolok, mert az anyatej a legjobb. Neked meg tök kényelmes:)

Az LLL oldalon vannak szopis tanácsadó telefonszámok, kérj tanácsot, õk értenek hozzá. Megéri hidd el, és szerintem nem késõ. Én drukkolok, mert az anyatej a legjobb. Neked meg tök kényelmes:)

1 éves babát is védi még az anyatej a betegségekkel szemben?

Fokozatosan eljutottunk a kisfiammal odáig, hogy már csak esténként kap szopit (máskor már nem is kéri), de a napokban megbetegedett és nem tudom segít-e neki gyorsabban meggyógyulni a gyakoribb szoptatás. Van egyáltalán még betegségekkel szembeni védő hatása?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy van. Az immunanyagok ugyanúgy benne vannak végig az anyatejben, tehát védik a babádat, csak a tápanyagértéke nem elegendõ elvileg 6 hónapon túl.

Én úgy tudom, hogy van. Az immunanyagok ugyanúgy benne vannak végig az anyatejben, tehát védik a babádat, csak a tápanyagértéke nem elegendõ elvileg 6 hónapon túl.
Van bizony védõ hatása! Az én kisfiam csak esténként szopizott, amikor 22 hósan elválasztottam. Rá 2 hétre kórházban voltunk tüdõgyulladással. Addig csak enyhe, magától gyógyuló megfázásai voltak. Egyesek szerint nincs összefüggés, de én esküdni merek rá, hogy van. Ezért a második babámat, ha minden jól megy - nagyon sokáig fogom szopiztatni. De ez más téma. Szerintem adj neki gyakrabban, ha elfogadja: megnyugtathatja, hidratálja és benne vannak az immunanyagok.
Én megmondom õszintén, nem tudom mert mindkét ismerõsöm akik sokági szoptattak, a gyerekeik igencsak betegesek voltak. Egyik ismerõsöméknél is kétéves a gyerkõc és szopik minden nap többször, de már két kezemen nem tudom megszámolni hányszor volt beteg. Minden lehetséges járványt elkapott. Másik gyerkõcnek aki szintén sokáig szopizott, meg két hétig tart mire kikecmereg a betegségekbõl. Annyi tuti van az anyatejben, hogy a KISBABÁT védi, de hogy a gyerekeket is, az az én tapasztalataim alapján csak urban legend. De talán csak az én rokonaim és ismerõseim gyerekei betegesebbek, mint az átlag sokáig szopizók, nem tudom.
Ja, kisfiam csak hat hónapos korági szopizott (magától hagyta abba), és kb. négyszer volt másfél éves kora alatt náthás, mind a négy alkalommal kb. 3 napig...láza sosem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy látszik akkor ez baba- és tejfüggõ.
Gyerekorvosunk azt mondta, 6 hónapos korig védi az anyatej a fertõzésektõl a babát. Ha a nagyobbak betegek voltak csak miután betöltötte a kicsi a fél évet, akkor mondta, hogy ne menjenek a közelébe amíg betegek.
nekünk is azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 6 hónapos koráig véd
A második válaszoló vagyok. Ezt találtam: " Bár hathónapos kor után a szoptatásnak sokan nem tulajdonítanak nagy jelentõséget, hiszen ekkor a baba jelentõsebb kockázat nélkül már szinte mindent ehet, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) mégis azt ajánlja, hogy a gyermek egyéves koráig az anyatej legyen a fõ táplálék, és a szoptatás lehetõleg kétéves korig tartson. Ennek az az oka, hogy a gyermek immunrendszere a második életév során teljesedik ki. Kétéves kor elõtt csak az anyatejben levõ védõanyagok és gyulladáscsökkentõ faktorok segítségével tud hatékonyan dolgozni. A második életévben termelõdõ tej, noha rendszerint már kisebb mennyiségû, mégis nagy jelentõséggel bír az egészség megõrzése szempontjából." Itt:http://www.babaszoba.hu/articles/Az_ezerarcu_anyatej?aid=200.. Remélem már jobban vagytok...

Meddig all el az anyatej? A lefejt anyatejhez pl masnap meg lehet fejni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom nem szabad összekeverni a frisset a régebbivel.

Én úgy tudom nem szabad összekeverni a frisset a régebbivel.
Pontosan nem tudom a választ, de én egy napnál tovább nem szoktam tartani a hûtõben, hanem inkább a fagyóba teszem. Ha éjjel fejek, én ahhoz még hozzá szoktam tenni az aznapi fejést úgy, hogy külön fejem le másik üvegbe, lehûtöm, és ha lehûlt az is, hozzáteszem a korábbihoz. Este, ha nem itta meg, akkor rakom zacsiba és megy a fagyóba, kidobni sajnálom, bár most minden nap megy 100 ml, 2 hónap alatt lehet, nem használunk fel ennyit....
azt a kura szóval tényleg van fejõgép :D:D:D:D:D:D:D:D


3 hónapos babámnak vírusos hörgőgyulladása volt. Ezek szerint mégsem teszi annyira ellenállóvá az anyatej a babát a betegséggel szemben? Csalódott vagyok!

Ráadásul én is megbetegedtem, és alaposan lecsappant a tejem!

Legjobb válasz: Szia! Ez így igaz, ahogy olvasod. Ugyanis a babád megkapja az anyatejjel azokat az úgymond "ellenszereket" egy betegségre, amiken te is átestél. Ez ellen a betegség (illetöleg kórokozója)ellen te sem voltál immun, hiszen te is elkaptad.

Szia! Ez így igaz, ahogy olvasod. Ugyanis a babád megkapja az anyatejjel azokat az úgymond "ellenszereket" egy betegségre, amiken te is átestél. Ez ellen a betegség (illetöleg kórokozója)ellen te sem voltál immun, hiszen te is elkaptad.
Nekem egy hós volt a babám amikor beteg lettem. 2 hétig beteg voltam, nagy neheze meggyógyultam erre 2 nap múlva a babámon ugyanazok a tünetek jöttek ki. Vírusos torokgyulladás, 10 napig tartott. Pedig mivel nekem is az volt kapott ellenaanyagot bõven és mégis. És oscillococcinumot is szedtem. Az anyatej nem mindenható és megtanultam. Nem is fogom erõltetni ha már fogyóban lesz. Én is csalódtam.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az. Én sem fogok már görcsölni, hogy meddig lesz tejem. Azt hiszem, túlzásba viszik az anyatej mellett való kampányt!
Figyelj csak!!! Egy 3 hós gyerek a vírusus hörgõgyulladással kórházba került volna a tejed nélkül, úgyhogy szoptass csak szorgalmasan!!!

6-7 hónapos kor körül már elég hamar megemésztik az anyatejet a babák ugye? Már nem annyira laktató hosszú ideig?

Kisfiam 6,5 hónapos, szépen haladunk a hozzátáplálással, szívesen elfogadja,de...nem hajlandó szopi előtt enni.Megszoptatom, aztán eltelik fél, vagy 1 óra és utána nagyon szívesen megeszik (max.) 140ml zöldséget. Délelőtt a 8órás és a fél12-es szopi között is kapott 80ml gyümit, azt is nagyon szívesen ette.Szóval ő szopizik is,eszik is, ez nem gond így? Mondjuk a védőn azt mondta jó, majd picit nagyobb lesz,akkor elfogadja szopi helyett,akkor lehet majd nagyobb adagot adni, hogy kibírja a következő etetésig. Szerintetek is jó így? Most pl 12kor szopizott,aztán negyed2kor evett 140ml spenótot krumplival(csak úgy falta) és 3-fél4 fele mikor ébred megint kap cicit. Amúgy délelőtt még tuti sokat eszik a mellemből,mert éjjel nem szopizik semmit,így délelőttre nagyon megtelik.

Legjobb válasz: Szerencsés vagy, hogy még tudod szoptatni. Mi is 6,5 hónaposak vagyunk, de kb. 1,5 hónapos korától elkezdett apadni a tejem, alig múlt 3 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. Szóval nem tudok annyira hasznos infókkal szolgálni, csak azt tudom mondani, örülj neki, hogy van tejed, és szoptasd, amíg tudod. De ne görcsölj rá annyira. Az anyatej amúgy idõvel "elvizesedik", tápanyagtartalma elvész. De ennek a tejcsinek is van ám haszna: nagyon jó szomjoltó a babának, ami nyáron különösen jó. Szóval, fogd fel a szopizást ivásnak, és így máris nem tûnik olyan kétségbeejtõnek, hogy 1-2 óra múlva megint éhes. :)

Szerencsés vagy, hogy még tudod szoptatni. Mi is 6, 5 hónaposak vagyunk, de kb. 1, 5 hónapos korától elkezdett apadni a tejem, alig múlt 3 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. Szóval nem tudok annyira hasznos infókkal szolgálni, csak azt tudom mondani, örülj neki, hogy van tejed, és szoptasd, amíg tudod. De ne görcsölj rá annyira. Az anyatej amúgy idõvel "elvizesedik", tápanyagtartalma elvész. De ennek a tejcsinek is van ám haszna: nagyon jó szomjoltó a babának, ami nyáron különösen jó. Szóval, fogd fel a szopizást ivásnak, és így máris nem tûnik olyan kétségbeejtõnek, hogy 1-2 óra múlva megint éhes. :)
Ennyi idõsen nem is kéne szopi elõtt ennie. Minden kóstoltatás elõtt szoptatsd meg, nehogy elapadjon a tejed.
Szerintem nagyon is jól csinálod. Én is így csináltam a fiammal, nem volt szopihoz kötve az evés, bár utána eleinte cicizett, késõbb nem kérte. Aztán végül a rendes kaja lett a fõ evés, a szopi meg csak úgy mellékesen megmaradt.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor megmaradt a szopi?? Mert szerintem nálunk is ez lesz...fõleg, hogy itt a meleg!Nem is akarnám tõle elvenni...akkor úgyis más folyadékot kéne adjak neki.Csak így nem "etetem túl"??

Mikor kezdtek el a babaknak vizet adni? Meddig potolja az anyatej a kivant folyadekot?

A picim 2.5 hetes. anyu szerint kellene neki vizet adni, itt a vedonok nem mondanak semmi ilyet.

Legjobb válasz: Szia, én kezdettõl fogva adtam. Sajnos nagyon kevés volt a tejem,az is csak 3 hónapig, pótoltunk tápszerrel, két étkezés között meg kapott kis teát (Mecsek baby)és forralt- visszahûtött vizet, persze csak ha kérte. Az anyatej összetétele olyan, hogy az eleje vizesebb, az oltja a szomjat, elvileg 1/2 évig nem is kell neki más, ha van elég tej. Esteleg próbáld gyakrabban szoptatni, az is oltja a szomjat.Ha nincsen, akkor nyugodtan adjál.

Szia, én kezdettõl fogva adtam. Sajnos nagyon kevés volt a tejem, az is csak 3 hónapig, pótoltunk tápszerrel, két étkezés között meg kapott kis teát (Mecsek baby)és forralt- visszahûtött vizet, persze csak ha kérte. Az anyatej összetétele olyan, hogy az eleje vizesebb, az oltja a szomjat, elvileg 1/2 évig nem is kell neki más, ha van elég tej. Esteleg próbáld gyakrabban szoptatni, az is oltja a szomjat.Ha nincsen, akkor nyugodtan adjál.
Nekem 8 hónapig volt elég tejem, mégis az elsõ naptól iszik vizet, vagy teát. Ha valamiért (oltás, hasfájás) nem akarta a tejet, akkor teázott (híg kamillatea), amúgy általában vizet ivott.
Hozzátáplálás után 6 hós kora körül, addig szerintem az anyatej kielégíti a folyadékszükségletét.
Pár hete kezdtem adni inni a 7, 5 hónapos babámnak, amióta megeszik fél üveg bébiételt. Elõtte csak szopizott, inni nem kapott.
Én is adtam neki már az elejétõl forralt, visszahûtött vizet azokon a nagyon meleg napokon. A gyerekorvos mondta, hogy kínáljam meg, ha szomjas, iszik.
Amikor elkeztem hozzátáplálni, kínáltam vízzel is, ha ivott ivott, ha nem nem.Addig nem foglalkoztam annyira vele, hogy iszik-e vagy sem, amíg az 5 érkezésbõl 3x szopizott.

Amióta elkezdtük az anyatejhez a hozzátáplálást szagosat pukizik a babám. Miért?

Legjobb válasz: Az anyatejet tökéletesen képes megemészteni a baba. Minden mást ennél kevésbé. A többit a bélbaktériumok fogják megemészteni - és ez lesz belõle.

Az anyatejet tökéletesen képes megemészteni a baba. Minden mást ennél kevésbé. A többit a bélbaktériumok fogják megemészteni - és ez lesz belõle.
Onnantól kezdve, hogy mást is kap a baba nem csak a puki lesz "szagos", hanem a kaki is. Pár hónap múlva ugyan olyan "ember" szaga lesz, mint pl. a Tiédnek...:-)
Bizony, igaza van az elôttem szólónak a mai kakinktól én majdnem elájultam olyan szaga volt! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, szóval ez normális.:-)

Újrakezdjem? Van értelme? Már csak szenvedés volt, de szó szerint, de tudom, hogy az anyatej a legjobb.

A kezdetek óta küzdök a tejemért. Els? babámnál nem volt gond, b?ven volt, bár igaz, szoptatás helyett fejnem kellett, mert nem tudott szopni (nem is akart). Most viszont már szülés után 7 héttel megjött a menzeszem, rá 2 hétre megint, aztán azóta is megjön, és vagy ez a bajom, vagy beteg vagyok, de szó szerint nincs egy olyan hét, amikor jól vagyok. Közben volt egy kórházi id?szak is, és ez nagyon betett a tejtermelésemnek. Szedtem homeopátiás golyót, ittam (iszok) teát, eleget eszem és iszom, fejtem, mint a gép, de aztán közben megsz?nt a tejleadó reflexem is, és így már kegyetlen "élmény" volt minden egyes fejés. Nagyon fájt, és mivel a tejcsatornáim is sz?kek, iszonyat lassan jött a tejem. Nagyon bánt, hogy nem tudtam a két kislányt egyenl? "esélyekkel" indítani etetés terén, és lelkifurdalásom van, amiért utálok fejni, mert közben potyognak a könnyeim (? sem szopott, pont a csigalassú tejleeresztésem miatt). Tegnap már nem is fejtem. A cicim tök puha, jó, ha van benne 20 ml, de nagyon rosszul érzem magam, hogy nem akarok fejni. Fejjek újra, vagy hagyjam az egészet? Mert ha rendesen fejek, napi 6 órám azzal megy el, és akkor hol van a babázás meg a nagyobbik lányommal játszás? Nem tudom, mit tegyek, de így begolyózok.

Legjobb válasz: Kedves anyuka! Írásodból azt veszem ki, hogy te aztán mindent megtettél, hogy a kislányod anyatejet kaphasson! Nagyon bánt a dolog ez is teljesen érthetõ, én is bánkódnék a helyedben! Neked kell eldöntened, hogy kínzod magad tovább, fejsz, s közben sírsz, vagy elfogadod, hogy a sors így hozta, nem tudsz több tejet adni a babádnak! Hívd fel a LLL-t (www.lll.hu), õk remélhetõleg tudnak segíteni! Remélem megoldódik a problémád!

Azta én is ugyanebben a cipõben járok.Az elsõ lányomnál 3 hónapos koráig minden nap 200-300ml PlUSZ tejem volt, 8hónapig szopott. Most a második lányomnál arra készültem, hogy majd a töbletet leadom anyatejgyüjõbe. Hát erre letapadtbnyelvvel született nincs ereje szívni most 2 hónapos, de a nyelv felvágást megcsinálták neki egy hónapos korában most mégis ugyanúgy szenvedünk óránként kétóránkénti szopival mert vagy nincs tejem elég vagy még mindig nem erõsen tudja szívni.irattam neki tápszert azt meg nemhajlandó megenni pótlásként.Gyomoridegem van nap mint nap, hogy eleget eszik stb.ja és a (nagy õ most2év 4hónapos)tehát õ is igényelne.Volt, hogy büfiztetés közben elaludtam, de a férjem sokat segít és mégis így szenvedünk.
Elsõ voltam! 5 hónapig fejni, s úgy etetni, az nem semmi munka! Szerintem ne emészd magad, ennyi idõsen, s ennyi tortúra után már nem fog visszaszokni a cicire! 5 hónapon keresztül kapott anyatejet, ezt vedd figyelembe, ne azt, hogy már nem tudod õt szoptatni!
Õt is hasonló esélyekkel indítottad, mivel eddig kapott a tejedbõl. Szerintem elõször cumisüveg /tápszerrel vagy vett tejcsivel/, majd mikor már nem farkas éhes tedd mellre, had nassoljon, cicizzen - kitartóbb lesz. Ha csak 2-3 percet hát annyit.Lehet vad ötlet, de én olvastam vlhol, hogy amelyik baba nem fogadja el a cicit bimbóvédõvel "átverhetõ". Próbáld a More Milket, ha nem tetted volna eddig, napi 4*2t. Igyál sört! Ha így sincs eredmény, akkor sincs semmi baj, mert jó anya vagy és a tápszer sem méreg. És ne fejj, mert ha fáj a cicid reflex sem lesz! Sok sikert és erõt Neked!
szió most le fognak pontozni, de én hasonló problemakkal kuzdotten, sokat szenvedtem, begyulladt és ödémás lett a cicim, voltam ambulencián, kipróbáltam mindenféle segédeszközöket, stb. és a férjem, a szülésznõm és pár ismerõs kismama csillapított, és fogott vissza, hogy ne legyek emiatt depressziós, ma már nagyon jó tápszerek vannak..tudom, hogy nem anyatej, de nem az én hibám, és egyszerûen nem éri meg napi 6-8 órát fejni, ha azt a babától veszed el. egy anya nemcsak attól anya, hogy szoptat, ha mindent megadunk, törõdést, szeretetet, hidd el, nem lesz gond. nagyon nehezen tettem tul magam rajta (sose fogom lehet teljesen, még a hüye tejesdobozra is az van irva, hogy a szoptatas a legjobb.. TUDOM!), de muszáj, mert rámegy az ideged, megviseli a közvetlen környezeted is. a legjobb az anyatej - de nem mindenáron.
mindent megtettél....esetleg egy utolsó esélyt adj a motilium nevû tablettának. Segíti a tejcsatornák kiürülését. 2 hós volt a babám mikor kórházba kerültem...2 hétig nem szopott. A tabletta segítségével a mai napig szopik...10 hós múlt
Én teljesen anyatej és szoptatás-párti vagyok, de szerintem ez az a pont, amikor fel kell adni. Szuper jó az anyatej, ez nem vitás, de ebben az esetben már a mérleg másik nyelvén elég sok dolog gyûlik: idegeskedés, fájdalom és ami a legfontosabb: az a rengeteg idõ, amit mind a babádtól vesz el ez a kínlódás a ciciddel. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt, rengetegen járnak így, mégis szuper jó anyukák :)
Kedves anyuka! Írásodból azt veszem ki, hogy te aztán mindent megtettél, hogy a kislányod anyatejet kaphasson! Nagyon bánt a dolog ez is teljesen érthetõ, én is bánkódnék a helyedben! Neked kell eldöntened, hogy kínzod magad tovább, fejsz, s közben sírsz, vagy elfogadod, hogy a sors így hozta, nem tudsz több tejet adni a babádnak! Hívd fel a LLL-t (www.lll.hu), õk remélhetõleg tudnak segíteni! Remélem megoldódik a problémád!
Bocs, de most itt vársz megerõsítést arra, hogy hagyd abba? Szerintem inkább hívj fel egy szoptatási tanácsadót, biztosan tudnak segíteni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Az utolsónak: azt sem tudja, mi az a cici. 5 hónapos, 3 hónapja abszolút nem szopik már, hanem üvegbõl eszi a tejet és tápszert is. Ennek az volt az oka, hogy csakis addig volt hajlandó szopni, amíg még úgy-ahogy jött a tejem, aztán nem kért belõle, pedig volt még bõven. Azt hittem, minden rendben, mert nem reklamált, jóllakottnak tûnt, de egy mérésen kiderült, hogy 3 hét alatt csak 3 (három) dekát hízott. Én meg naivan örültem magamnak, hogy de jó, végre tudok szoptatni, nem kell fejnem, ahogy az elsõvel (neki 10 hónapig fejtem). Szopott, aztán kapott kispohárból még lefejt tejet, amibõl bevágott 50-60 ml-t is, így kiderült, hogy igenis nem volt jóllakva egyszer sem igazán. Ekkor jött a kórházi hajcihõ, ahol kapott tápszert üvegbõl, végül már a tejet is csak abból adtam, mert a szopi, pótlás, fejés kombinációjával egy napnak 50 órából kéne állnia. Tehát mellre tenni nem tudom, többször próbáltam. Néz, mosolyog, és eszébe sincs bevenni a cicimet.
A kérdező hozzászólása: De én azok véleményére vagyok kíváncsi, akik hasonló cipõben jártak/járnak, nem a szoptatási tanácsadókéra, akik úgyis azt mondanák, hogy tegyem mellre. (???)

Holnap nem leszek otthon és az anyukám vigyáz a picimre. Ha kiveszem az anyatejet a fagyóból azt hogy kell megmelegíteni? És mikor vegyem ki?

Legjobb válasz: mielõtt elmész kivehetsz egy adagot, ha épp akkor nem szoptatsz. érdemes mindig etetés elõtt 20 perccel kivenni a tejet. ezt édesanyád is megteheti. a lefagyasztott tejet edényestõl (amiben elraktad) beleteszed egy olyan edénybe, ami meleg vizet tartalmaz. szépen lassan olvad ki állás közben. ha szükség van rá, cseréld ki a vizet( ha nem olvadt ki, v nem elég meleg az anyatej) mindig ellenõrizd a hõmérsékletet, még mielõtt a babának adod. mikróban, gázon tilos melegíteni, mert minden fontos dolog ami addig benne volt, elpusztul. mindig 1 adagot vegyél ki. érthetõen mond el anyukádnak, mikor mit kell csinálni. készíts elõ gyógyszereket, szükség esetére. ha kell, írd le mikor mi a teendõ.

mielõtt elmész kivehetsz egy adagot, ha épp akkor nem szoptatsz. érdemes mindig etetés elõtt 20 perccel kivenni a tejet. ezt édesanyád is megteheti. a lefagyasztott tejet edényestõl (amiben elraktad) beleteszed egy olyan edénybe, ami meleg vizet tartalmaz. szépen lassan olvad ki állás közben. ha szükség van rá, cseréld ki a vizet( ha nem olvadt ki, v nem elég meleg az anyatej) mindig ellenõrizd a hõmérsékletet, még mielõtt a babának adod. mikróban, gázon tilos melegíteni, mert minden fontos dolog ami addig benne volt, elpusztul. mindig 1 adagot vegyél ki. érthetõen mond el anyukádnak, mikor mit kell csinálni. készíts elõ gyógyszereket, szükség esetére. ha kell, írd le mikor mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ

Hogy igazodik az anyatej a baba korához?

Mármint, tudom, hogy elvileg minden életkorban optimális nekik, pont jó, 1 hónaposan fél évesen 3 évesen is más. No, de. Mi van, ha anyuka 2 kicsit szoptat egyszerre, az egyik mondjuk 2 és fél éves, a másik pedig újszülött? A terhesség meg a szülés miatt ugye a kicsinek való van? És az vajon mennyire jó az idősebbnek? Ártani biztos nem árt, csak kíváncsi lettem.

Legjobb válasz: amire -> ami

amire -> ami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!