Találatok a következő kifejezésre: Az anyamacskámnak, 2 (6 db)

Az anyamacska 2. -jára költözteti el a kiscicákat, az 1. -nél megtaláltuk őket. De most teljesen eltűntek. Mit tegyek?

már van leendő gazdájuk, 6 hetesen odaadtuk volna őket nekik, de most eltűntek. tudjuk hogy valőszínüleg azért mert az öcsém nagyon sokat piszkálja őket, próbáltuk úgy hogy követjük az anyát de nem ment oda hozzájuk, nagymamájukkal is jóban voltak de ő se ment oda hozzájuk. Lehetséges hogy elvitték és otthagyták őket valahol?

Legjobb válasz: Nem, elo fogja hozni oket, ha mar biztonsagbanerzi oket. Azert vitte el, mert sokat lettek piszkalva. Turelem.

Nem, elo fogja hozni oket, ha mar biztonsagbanerzi oket. Azert vitte el, mert sokat lettek piszkalva. Turelem.
nem szabad iylenkor piszkálni õket. Otthagyni nem hiszem, hogy otthagyta volna õket, de nem fogja a piciket megmutatni. Amúgy hat hetesen még nem korai? Nem értek a macskákhoz, nézd el, ha tévedek.
De, 6 hetesen még nem szabad elválasztani õket. Legalább a 8 hetet ki kell várni, de az ideális a 10-12 hetes kor lenne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! az állatorvosunk azt mondta 6 hetesen már el lehet ajándékozni õket..
Akkor az állatorvosotok egy kontár.
Még van esély rá hogy meglesznek de lehet hogy egy kan macska megölte õket. Mekkorák?
Nem etetted rendesen.
A kérdező hozzászólása: valamint a településünkön nincs is állat doki, autóm meg nincs.a szabadnap kéréstõl meg a fõnököm van rosszúl.
Lehet, hogy valamilyen idegen szagot érzett rajtuk.
Megint én. Az anyamacskára ne haragudj, ne is büntesd, csakis ösztönös dolog volt tõle és valószínüleg okkal tette. Nekem volt, hogy pár hetes cicáim nem fejlõdtek, míg a testvérei igen, szörnyü volt végignézni ahogyan szépen lassan elpusztulnak :(((( Szerintem ettõl kímélte meg õket az anyacica. Volt máskor is kismacskája? Azokat felnevelte rendesen?
Biztos vmi ösztönös dolog volt, arra tudok gondolni, hogy betegek voltak a cicák, nem voltak életképesek, ezért elpusztította õket.
Bocs, kérdés akart lenni. Tehát nem etetted rendesen? Ilyenkor napi 3x szoktunk neki enni adni, mert elég gebe szokott lenni "szülés" után :) .
Akkor talán az anya nem bírja a sok szülést, ivartalanítsd!!!! Gondoltál már rá? Vgay megvársz még pár halott kicsit aztán egy halott anyamacskát. Te hogy bírnád, ha ennyit kéne szülnöd??? Gondolj bele....
És mi nagyon is segíteni akartunk, hogy ötleteket adjunk, hogyan tudnád hétvégén és olcsón ivartalanítani, dehát te egy primitív bunkó vagy, és még minket szólsz le.
Mi a francért tartasz macskát ha ekkora ívben le..arod???? Ki kötelez rá? Inkább keress neki oylan gazdit aki törõdik vele. Ez nem állattartás. Puszilom a családodat, és kívánom nekik hogy olyan jó életük legyen, és olyan sok szeretõ és odafigyelõ ember vegye õket körül mint ezt a szegény cicát. Neked is hasonlóképpen.
"Ha meg nem tetszik amit írtam fordúlj az ombudcmanhoz, nekem se idõm se pénzem nincs erre tudod cimbi van aki ha meg akar élni annak dolgoznia kell és nekem a család többet ér mint akárhány macska." Na ez a hozzászólásod mindent elárult rólad, te egy igazi kö..ög vagy anyám. Nem jellemzõ rám ez a stílus, de téged máshogy nem lehet jellemezni.
A kérdező hozzászólása: Na ide figyelj te köcsög" fogadok hogy csak egy elkényeztetett senki vagy egy író asztalnál van akinek a te úgymond vacak 7000 ft netto 2 napi bére te a lágy agyaddal ennél biztosan többet keresel te ennyire buta vagy én egy egyszerû kérdésre kértem válasz, tanácsot szerintem ilyen eszementségeket amit itt összehordasz-(tok) csak olyan idióták tudnak írni akik maguk is az állatok szintjén vannak vagyis ivartalanítandók ! ohhh
A kérdező hozzászólása: UI: TÖBBRE NEM VÁLASZOLOK mivel a válaszok amik jöttek eléggé buták.
A kérdező hozzászólása: Holdtündértõl elnézést kérek ! de csak tõle mivel az egyetlen értelmes válasz.
Téged kéne ivartalanítattni, ha nincs pénzed, gyerek se kell.
Kedves kérdezõ! Tök jó hogy ilyen spíler vagy az életembõl:D Képzeld egy fizetésbõl (kb 110E) élünk ketten párommal és mégis van pénzünk állatorvosra. Na erre varrjál gombot. Mellesleg elég összefüggéstelen a mondokád, mond csak, felment a vérnyomásod? Ideges vagy kissé, mert a pofádba mondták elég sokan hogy mekkora gány "ember" vagy? Fáj?:D Püfölöd idegességedben a billentyûzetet, és ebbõl született ez az összefüggéstelen szöveg? Vagy annyira hülye vagy hogy a 8 általánost sem végezted el és nem tanítottak meg rendesen fogalmazni? 14:49-as voltam egyébként:) Te meg vicces vagy, de szörnyen.
A kérdező hozzászólása: Sajnálak te szegény ! én az emberek jogait elõbbre tartom.
Mit csinálsz a kiscicákkal, akik felnõnek, eteted õket is, vagy csak úgy széjjel kószálnak a nagyvilágba? Mert, ha eteted, akkor a kajájukon megspórolhatnád az ivartalanítást.
A kérdező hozzászólása: EL SZOKTAM AJÁNDÉKOZNI, ha arra gondolsz hogy elpustítom akkor tévedsz.Ami elpusztúlt a legjobb barátom szerette volna elvinni, webkamon meg is mutattam neki. az hogy nem viszem állat orvoshoz csak másod sorban pénzügyi gond elsõsorban mivel egésznap dolgozom csak este késõn tehetném annak meg a doki nem örûlne mivel nem életmentõ esetrõl van szó.
Most látom, már a pénz dolgot is felhozta. Ez is csak kifogás...gondolom a pár száz Ft-os féregtelítõt se veszi meg a macskának, és a gyerekei meg õ is tele vannak férgekkel. Nem tudom a gyerekre milyen hatással van, hogy egyik nap még van kiscica, másnap már nincs, hova tünnek el folyton. Vagy talán látták is a széttépett kismacskákat. Gratulálok a gyereknevelésedhez!
Kedves Holdtündér! Szerintem a kérdezõ menthetetlen, nem a pénzt sokallja, nincs ideje.....egyszerüen nem akar foglalkozni a dologgal. Nagyon sajnálom, hogy vannak ilyen állattartók.
Szia! Bár látom nem vagy kíváncsi több válaszra, azért írnék egyet. Nem tudom hol laksz, itt Pesten van egy állatorvos, féláron végzi az ivartalanítást októberben. Ez lánycica esetén 7.000 forintot jelent. Esetleg nincs ismerõsöd aki elvinné a dokihoz? Neked és neki is jobb lenne utána. Ez egy egyszeri kiadás, de ha belegondolsz a sok cica nevelése folyamatos és sok kiadást jelent.
Még egy kérdés! Van több kölyke is, azok élnek? Mer akkor tuti az az oka, amit írtam.
A kérdező hozzászólása: 5- en voltak 3 nak nyoma veszett ( vétlen vagyok ) a másik 2 is erõsek látszott.
A kérdező hozzászólása: és az idén ez a 3- ik fialása volt.
A kérdező hozzászólása: kapott bõven szerintem az anya állat a kicsiket meg mégsem nekem kellett volna szoptatnom.
A kérdező hozzászólása: hajnaltól késõ estig dolgozom így nincs módomban ivartalanítani és így sajnos érvényesûlnek a természet törvényei bár tényleg nem örülök neki.
Elhiszem, hogy dolgozol, de van ügyeletes állatorvos hétvégén is. Ezek szerint neked nem számít, ha a macskád kimúlik, hát nagyon sajnálom......add be egy menhelyre, ott ivartalanítják, jobb helye lesz mint nálad....
Nem tudom merre laksz, de szerintem, ha az ember igazán meg akar oldani valamit, akkor meg tudja oldani. Nálunk a helyi állatorvos hétvégén is rendel, és ugyanolyan áron, mint hétköznap. (tehát a tarifa nem lehet akadály) Én nem hagynám, hogy a természet tegye a dolgát, mert az anyamacska szervezetét is túlterheli a sok szülés, és lesz egy csomó árva kiscica, akik megint csak szaporodnak bele a nagyvilágba.
Ha a természet végezné a dolgát, akkor a macska nem lenne háziállat, ez k.urvára nem jó hozzáállás. A macskádért te vagy felelõs, nem a természet!!!!!
Piszok lelketlen hozzáállás, gratulálok!! Sokat elárul arról, hogy milyen ember vagy!! Címedet írd ki, csak hogy tudjam, hová kell feladni a részedre kiállított LELKI SZEGÉNYSÉGI BIZONYÍTVÁNYt.
Ásd el magad szégyenedben. Sosem fogom megérteni, hogy minek a magad fajtának macska, gondolom ha nem ölte volna meg a cicáit, megtetted volna te.
A kérdező hozzászólása: UI: a témát lezártam komoly segítõ válasz helyett néhány nagyfejû okoskodókra találtam, elnézést a valóban segíteni akaróktól!
A kérdező hozzászólása: Na fityúsz te nagyokos, az éjszaka közepén vidd el te a macskádat ivartalanítani biztosan veled akarja majd kezdeni a doki ha ugyan már meg nem tette valaki veled. Ha meg nem tetszik amit írtam fordúlj az ombudcmanhoz, nekem se idõm se pénzem nincs erre tudod cimbi van aki ha meg akar élni annak dolgoznia kell és nekem a család többet ér mint akárhány macska.

Tegnap megellett a macskám 2 kicsit (kora reggel). Sajnos mind a kettő elpusztulva született. Az anyamacska azóta vérzik. Akárhová leül vérfoltot hagy maga után. Normális ez?

Legjobb válasz: Szerintem beszorultak a kicsik. Azonnal vidd dokihoz, az anya is belepusztulhat ha nem tudja megszülni õket!

Szerintem beszorultak a kicsik. Azonnal vidd dokihoz, az anya is belepusztulhat ha nem tudja megszülni õket!
Nem normális, és az sem, hogy már egy napja hagyod vérezni és szenvedni. Valószínûleg lehet még benne halott kiscica. Ha így hagyod, elpusztul az anya.
A kérdező hozzászólása: Ja és a hasa még mindig akkora mint az ellés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Máris viszem orvoshoz. De nem értek egy valamit! a cicának teljesen jó kedve van, játszik dorombol, ugrál, mászkál eszik. Semmi rosszkedvre utalói dolgot nem mutat. Miért?
mért nem szomorú?? mert õt érzelmileg máshogy érinti az ellés mint az embereket..neki ez egy szükséges rossz, csak az emberek képzelik hozzá az anyai érzéseket.
A macskák általában 4-6 kölyköt hoznak világra, nagy rá az esély, hogy beszorultak, ráadásul az anyacica el is vérezhet. Azonnal orvoshoz kell vinni.
Gondolom már elvitted dokihoz. Hogy van a cica? Kiderült végül mi baja? Egyébként én már korábban ivartalaníttattam volna a cicát, hogy ilyen meg se történhessen. Paradox helyzet, de a cicák akkor is dorombolnak, ha fáj valamijük, vagy valami nem stimmel náluk. És nem mindig születik 3-6 kiscica. Nekem van egy befogadott cicám, aki vemhes volt mikor hozzám került. Már nagyon elõrehaladott volta vemhessége ezért nem tartottam helyesnek hogy akkor ivartalanítsam. (Azóta már ezt megléptem) 1 cicája született neki, és mikor már 2-3 órája nem jött a következõ cica azonnal dokihoz vittem biztos-ami-biztos alapon. Felmerült bennem, hogy lehet nincs több cica benne, de azért elvittem dokihoz. Szerencsére igazam lett mert az ultrahang nem talált semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azóta már elvittem dokihoz. A cica jól van, ivartalanítva pedig 2 hónap múlva lesz :)
Igen, nagy baj.
Próbáljatok szerezni kecsketejet, úgy tudom, azt lehet adni nekik. Remélem jól lesz.
Üdv! Hogy van a kis cica? Túlélte?
sajnálom !!! Nálunk három hetesek voltak a kiscicák amikor otthagyta õket az anyjuk !! tehéntejjel etettük õket de meghaltak
ajánlom egy szakértõ tanácsát, keressetek fel egy állatorvost!
Bizony, hogy lehet! Vagy ivartalaníttassátok vagy adjatok neki fogamzásgátlót.
Szia! Szerintem is mindenképpen ivartalanísd mihamarabb mielõtt újra "szülni fog" a szomszédokban volt egy macska aki 50-szer fialt és nagyon beteg lett már a 3-dik a fialásnál ugyhogy szerintem ivartalanisd:) :) Majd írj ha valami változás lesz:) :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos van változás, mert az este kiszökött a cica és csak reggelre került elõ. A jövõ hétre vagyunk elõjegyezve az orvoshoz(hogy ivartalanítsák), de most ilyenkor mit csináljak?
Szia utolso vagyok! Szerintem várjál amig ivartalanitják a cicádat és a gondod megoldodik
A macskát, félidõs vemhességéig ivartalanítják. Félidõ után már nem, akkor megszüli a következõ almot, felneveli, de nagyon vigyázzatok rá, hogy ne szökjön ki megint. Egyébként konzultáljatok az állatorvossal, õ majd megmondja, hogy mit kell tenni, a legjobban õ tudja.

Az anyamacskámnak, van 2 kiscicája. A hasában van még 3vagy 4 kiscica és nem tudja megszülni őket. Még érzem a szívük dobogását. Mit tegyek?

Milyen gyógyszert adhatok neki? hány napig élhet még, ha a hasában maradnak a kiscicák?Orvosi beavatkozás nélkül,hogy tudnám kiszedni akiscicákat??

Legjobb válasz: "Orvosi beavatkozás nélkül,hogy tudnám kiszedni akiscicákat?? " Sehogy. Csak SÛRGÕS orvosi beavatkozással lehet ilyenkor megmenteni az anya, és a kismacskák életét is. Úgyhogy azonnal állatorvost kell hívni. Persze ez nem lesz olcsó, sokkal olcsóbb lett volna ivartalanítani, és nem szaporítani ész nélkül, de ez van...

"Orvosi beavatkozás nélkül, hogy tudnám kiszedni akiscicákat?? " Sehogy. Csak SÛRGÕS orvosi beavatkozással lehet ilyenkor megmenteni az anya, és a kismacskák életét is. Úgyhogy azonnal állatorvost kell hívni. Persze ez nem lesz olcsó, sokkal olcsóbb lett volna ivartalanítani, és nem szaporítani ész nélkül, de ez van...
Ha nagyon szereted a macskát, akkor inkább hívj orvost, mert különben beledöglik a szülésbe. Te csak úgy nem tudod kiszedni õket, tapasztalt segítség szükséges hozzá. Nem tudsz neki gyógyszert adni, hisz azt is csak az orvos adhatja. Szerintem hívd fel most az orvost, amíg nem késõ!
Szerintem sem tudsz te segíteni neki. Ehhez állatorvosra van szükség. Tudom, hogy az pénzbe kerül, és ki tudja, mennyibe, de 4 cica élete megéri szerintem. Én legalábbis nem tudnám végignézni, ahogy meghalnak.
Történt azóta valami a kis-nagy cicákkal? Kiváncsi vagyok mi lett a sorsuk. :-(
1. Semmilyet. Marmint nem olyat, aminek az a celja, hogy hogy tulelje. 2. 3 nap. 3. Ugy hogy az anyamacska is eletbe maradjon? Sehogy.
Na azt már nem tudjuk meg hogy mi lett velük. :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!