Találatok a következő kifejezésre: Az anyai lévő (9 db)

Az anyai vesében lévő "pyelon tágulat" milyen következményekkel járhat az anya számára?

Legjobb válasz: Nekem a babámnak van ilyenje.Az orvos szerint semmi jelentõsége.De az orvosod nem mondott semmit?

Nekem a babámnak van ilyenje.Az orvos szerint semmi jelentõsége.De az orvosod nem mondott semmit?
A kérdező hozzászólása: 4d-s ultrahangon mondták, és csak annyit tettek hozzá, hogy minden 2. kismamának van ilyen, és aludjak a bal oldalamon (mondjuk nekem ez nem nagyon megy..). Egyébként nem aggódok nagyon miatta, csak kíváncsiságból kérdeztem. Babóknál már több helyen olvastam én is errõl.
teljesen normális, mert a húgyvezetékedet nyomja a babád, ilyenkor a húgyvezetékben pang a vizelet és a pyelon=vesemedence kitágul egy kicsit miatta. Ha túl súlyos a tágulat, akkor az a vesét is megbetegítheti, mert hajlamosít a vesemedence gyulladásra.....de ha súlyos, neked biztosan nem az, a tiéd a terhesség velejárója szerintem. A doki biztosan szólt volna, ha annál komolyabb dolog!

ÁNYK. Levan töltve a keretprogram is, jól kitölti, csak a beküldéssel van baj. Valami nem oké, nem akarja feltölteni az ügyfélkapura. A legfrissebb JAVA is le van töltve. Valamiért nem formázza át krk-ra? Mi lehet a hiba?

Legjobb válasz: Nekem is hasonló gondom volt, hogy a program nem kapcsolódott az ügyfélkapuhoz. Én úgy oldottam meg, hogy a küldendõ mappából (ha jól emlékszem), manuálisan feltöltöttem az ügyfélkapura a bevallást.

Nekem is hasonló gondom volt, hogy a program nem kapcsolódott az ügyfélkapuhoz. Én úgy oldottam meg, hogy a küldendõ mappából (ha jól emlékszem), manuálisan feltöltöttem az ügyfélkapura a bevallást.

Szerintetek a gyerekek megérzik az anya pocakjában lévő baba nemét vagy is hogy fiú-e vagy lány?

18hetes terhes vagyok,és még nem tudjuk h milyen nem? lessz a baba. Az 5éves fiam mindig "Dorkával" van elkeveredve(ha lány lessz Dorkának szeretnénk hívni).Ám már nagyon sokszor mondtuk neki,h nem biztos h kislány. Szerintetek megérzik a gyerekek a születend? testvére nemét???

Legjobb válasz: Köszönöm válaszodat.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Igen. Fiú, ám még nevet nem találtunk. Ha van valami javaslatotok, irjatok.
Igen, megérzik! :) Sok boldogságot kívánok, és gratulálok!!! http://static.centrumnet.hu/lap/UserFiles/www.borybobcy.cent..
Tudod-e már, hogy Dorka-e vagy kisfiú? :)


Gyesen lévő anyukák! Munkaügyi központ támogat valamilyen tanfolyamot, amíg gyesen van az anya?

Hallottam már olyat,hogy igen. Ha valaki többet tud, írjon. Kioktatás nem kell, el fogok menni én is megkérdezni, amint tudok, csak érdekel, kinek milyen tapasztalata van.

Legjobb válasz: Köszi, hogy írtatok.

A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok.
Igen lehetséges az alábbiak szerint: "3. gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetõleg terhességi gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül, A 3. pontban meghatározott személyek képzése akkor támogatható, ha a képzés idõtartama hetente nem haladja meg a 20 órát, és a gyermekgondozási segélyben részesülõ személy képzése a gyermek egy éves – gyermekgondozási díj folyósítása esetén másfél éves – korának betöltését követõen kezdõdik meg, valamint a gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban részesülõ személy keresõtevékenységet nem folytat. "
tényleg meg kell kérdezni, nálunk dunaújvárosban pl. van számítógép kezelõi tanfolyam és angol tanfolyam teljesen ingyen gyesen-gyeden lévõknek. egy próbát megér.
Amikor én érdeklõdtem e téren, nekem azt mondták a munkanélküliben, hogy gyes alatt igen gyed alatt nem lehet ingyen tanulni.Ez fejér megyében volt, lehet megyénként változó.

A férjem nevén lévő bankbetétet a tudtom nélkül átírathatja-e az anyja nevére?

13 éve vagyunk házasok és most elfogott a kétség, hogy mi van ha a nevén szerepl? ingó és ingatlan vagyon a hátam mögött átíratta az anyja nevére.

Legjobb válasz: Ha csak az õ nevén volt a számlája, akkor tudtommal probléma nélkül megteheti, ha a tiéden is, akkor kéne a beleegyezésed!

Ha csak az õ nevén volt a számlája, akkor tudtommal probléma nélkül megteheti, ha a tiéden is, akkor kéne a beleegyezésed!
Igen, elsõnek igaza van, gond nélkül átírathatja ha csak az õ nevén van.De természetesen bírósági úton bebizonyíthatod az igazadat, hogy neked is közöd van ahhoz a pénzhez.
Igen átírhatja, de ha ingatlanról van szó, akkor kell, hogy kapjatok a földhivataltól egy hivatalos levelet, melyben tájékoztatnak a tulajdoni lapon történt változásokról. Az értékpapír meg szabadon átruházható, úgy, hogy te nem tudsz róla.
Ha valami a neveden van, ahhoz kell a te aláírásod is. Ha csak az övén van, azt csinál amit akar.
A bakbetét nem ugyanaz a folyószámlával
De mondjuk , ha nincs külön szerzõdésbe foglalva , és az ingó , ingatlan vagyon már a házasság idején került tujadonba, akkor szintén rafinált.
Nem egyértelmû. Átirathatja, de ha például fizetés érkezik a számlára és házastársak vagytok, akkor már lehet késõbb jogorvoslattal élni.
Elnézést felületesen olvastam.
Uh, de nem szeretem a felületes olvasókat. Már többször találkoztam ezzel. :(
A kérdező hozzászólása: Amennyiben ezt megteheti gond nélkül, mi van a házasság alatt szerzett közös vagyonra vonatkozó joggal - vagy csak annyi, hogy a gyengébb pofára esik? Bárki bármikor átadhatja a bankbetéteket a szüleinek felhasználásra, akkor is ha mindkét fél pénze nyugszik benne. Hogyan bizonyíthatom a közös vagyon volt létezését?
Az a lényeg, hogy a bankbetétben tartott pénzösszeg a házasságotok alatt gyûlt-e össze, vagy még azt megelõzõen hozta a házasságba. Ha az utóbbi (és bizonyítani is tudja), akkor teljesen szabadon rendelkezik a férjed felette. Amennyiben az elsõ lehetõség áll fenn, akkor közös vagyonnak számít, a fele téged illet. Más lapra tartozik, hogy ezt csak bírói peres úton tudod érvényesíteni, ha már átiratta az édesanyja nevére.
Nem neked kell bizonyítanod, hogy közös vagyon, mert ez alapból így van, hiszen több mint egy évtizede együtt éltek. Neki, mármint a férjednek kell elõállnia olyan bizonyítékokkal, amik ennek ellenkezõjét bizonyítják!
A kérdező hozzászólása: Jelenleg együtt élünk. A kérdéses vagyont a házasság alatt raktuk egybe. Mivel azonos kategóriában alkalmazottként keresünk a teljes együttélés ideje alatt, és más kimutatható jövedelmünk nincs gondolom ez is számít egy vagyonmegosztás esetében.
Teljesen mindegy, mennyit kerestek, a házasság alatt szerzett vagyon közös (50-50 %). Tehát, ha a férj -számítva a házasságotok felbomlására- megpróbálja kimenteni a közös vagyon egy részét, az bizony a jogba ütközik! Arra azonban vigyázz, hogy valamivel tudd igazolni, hogy létezett ez a bankbetét.
Igen, ez így van, a gyengébbet akkor is eltaposhatják, kiforgathatják, ha a jog szerint neki is járna a pénzbõl. Ha megromlott a házasságotok és a férjed elég fifikás, simán megoldhatja, hogy eltünteti a bankbetétbõl a pénzt és azt mondhatja, "elitta, elkártyázta, elvesztette, eltõzsdézte, rosszul fektette be, közösen elszórakoztátok, stb, stb.) Az én exférjem pl azt állította a válóperünkön, hogy mi kb 10x körbeutaztuk a földet és erre "tûnt" el 5 millió Ft-unk. Sajnos neked kell bizonyítani, hogy az a pénz volt, megvan és nem neki kell igazolni, hogy mire költötte. Szép dolog a jog, csak aki ügyes, az úgy játssza ki, ahogy csak akarja.
Kedves Kérdezõ! Minden ilyen átírásnak nyoma van. A házassági perben a bíróság bekérheti a folyó- és értékpapírszámla-egyenlegeket a bankoktól (a bíróság rendelkezésére kötelesek is kiadni), így ha történt ilyen átruházás, az azonnal meg is látszik. Ingatlan tulajdonjogát pedig csak valamiféle írásos szerzõdéssel (amelyet ügyvéd is ellenjegyez vagy közjegyzõ foglal okiratba) lehet átíratni, ebbõl következõen ennek is nyoma van, az ingatlannyilvántartásban megtekinthetõ, ha kikérsz egy tulajdoni lapot vagy akár csak betekintést kérsz. Ha valóban történtek ilyen átruházások, akkor az akár fedezetelvonás is lehet. Nem kell tehát aggódni, az ilyesmi nem marad titokban.

Hol találok olyan felsorolást, ahol az Anya szó több nyelven levan írva?

Különleges nyelvek is.

Legjobb válasz: talán ez jó lesz: http://matriarchy.info/index.php?option=com_content&task=vie..

A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Mivel lehetne valamennyire hang szigetelni egy 2 szárnyú ajtót? 2 egymás mellet lévõ szobát egy a képen látható ajtó választ el és minden át hallatszik egyik szoba anyám éké másik az enyém?

ettentõen idegesít hogy tevétõl kezdve ágy recsegésen át még a halk beszéd is áthallatszik? már kínomba elé toltam egy nagy szekrényt de sajnos szinte semmit nem ér?

Legjobb válasz: #5 + #6: az ajtot onnantol viszont nem nyitod ki, az is biztos...

#5 + #6: az ajtot onnantol viszont nem nyitod ki, az is biztos...
10. faliszönyeg, legfeljebb ha kiakarod nyitni ajtót a szönyeget csak leakasztod. Karikákat szoktat varrni a szõnyeg szélére és azzal szögre felakasztják. Lehet például 1 jó vastag suba szõnyeg is ha van 1 a családban, ezeket régen falra tették díszként, de van sok féle szõnyeg, csak le kell mérned az ajtó szélességét és hosszúságát, és akkora szõnyeg kell ami pont ráfér a két ajtöszárnyra. a szõnyeg rásimul az ajtóra így hangszigetel.
a szekrény nem segít mert nem fekszik rá az ajtóra, csaj elé toltad, de 1 szép vastaf faloszõnyeg az rákefszik az ajtóra és igy hangszigetel, és feldobja a szobádat.
Nem tudom, hogy akarod-e használni az ajtót átjárásra, de ha nem, akkor 1 szép fali szõnyeget tennék fel . Nem tudom, milyen magas az ajtó? A szõnyeg aránylag vastag, dekorativ és feldobja a szobát. de akkor nincs átjárás.
Úristem, de nagy az isten álatkertje!!Úgy rakd fel a hang szigetelést hogy nyitható legyen at ajtó.Reménytelen vagy!
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/131117/75b6_1_300_www.kepfeltolt..
Elfelejtettem: éítõanyag telepen kapható, van tóbbféle vastagságú is.5-6 cm -es elég lesz.
Én NIKACEL (HUNGAROCEL) lapokból javaslom a szigetelést.A megfelelõ ragasztóval ragasztható.Tapétavágóval vágható.Lehet utána tapétázni.
A kérdező hozzászólása: köszi de azt már raktam fel de nem sokat ér :(
TESA Purfix lesz a te baratod. Ha az ajtonak nyithatonak kell maradnia, mas megoldas nem nagyon van.
A kérdező hozzászólása: persze nem kell tökéletesre csak legalább a normál beszéd ne hallatsszon át az ajtót nem használjuk kb 2 évben ha 1-2x nyitva van de azért komolyabb "maradandó" mûvelet nem jöhet szóba van valami olcsó egyszerûen kivitelezhetõ ötletetek?
hogy néz már ki Hungárocel az ajtón??? igénytelen.

Válófélben lévő feleségem úgy akar a közös házból engem kizárni, hogy tettlegességre biztatja fiaimat, akik fizikailag bántalmaznak, anyjuk az én reakcióimat felveszi kamerával, a bíróságon felhasználja ellenem. Hogyan tudnék védekezni?

Legjobb válasz: Kérd meg egy barátod, hogy legyen melletted mint tanú az eseményeknél. Esetleg csajozz be és akkor a nõ ott lesz veled tudja igazolni mi a hézag. A nehezebb út: megõrzöd hidegvéred, és leülsz beszélni a fiaiddal. Nagyon elronthattál valamit, ha a saját gyerekeid bántalmaznak téged, csak mert a feleséged így akarja. Szóval most ideje, hogy elbeszélgess velük a tetteik következményérõl, az erkölcsrõl, és a családi kötelékekrõl.

Kérd meg egy barátod, hogy legyen melletted mint tanú az eseményeknél. Esetleg csajozz be és akkor a nõ ott lesz veled tudja igazolni mi a hézag. A nehezebb út: megõrzöd hidegvéred, és leülsz beszélni a fiaiddal. Nagyon elronthattál valamit, ha a saját gyerekeid bántalmaznak téged, csak mert a feleséged így akarja. Szóval most ideje, hogy elbeszélgess velük a tetteik következményérõl, az erkölcsrõl, és a családi kötelékekrõl.
Nem hagyhatod ott a házat, mert akkor már nem költözhetsz vissza. Költözz be az egyik szobába, és zárd magadra kulccsal az ajtót. Ha bántanak, hívd ki arendõrséget! Beszélj a gyerekekkel!
Rejts el te is kamerákat mindenhol a házban és ha neked mennek hagyd magad (és közben gondolj a perre, hogy nyerned kell). Így neked is lesznek felvételeid arról hogy a nejed mit csinál. Amúgy tudom hogy nem sok közöm van hozzá de valamit kellett csinálnod hogy idáig fajuljanak a dolgok. Egy gyerek nem szokott nekimenni az apjának csak azért mert az anyja azt mondja neki.
némber-kamerája---> kuka Az jó: magadra zárod az ajtót a vagyonmegosztásig. Örjöngjenek odakünn.
Mekkorák a gyerekeid?Nagy tekintélyed nincs elõttük ha kezet mernek emelni rád.Ha valóban csak az exed biztatására bántanak, vetess látleletet, és jelentsd fel õket.Ilyen gyerekekért akik az apjukra kezet emelnek, nem kell hogy lelki ismeret furdalásod legyen.14 év felett büntethetõek.
Lehet, hogy gonoszak a gyerekeid, ki tudja, nem biztos, hogy te vagy csak a ludas ebben. A helyedben ilyen idióta társaságtól inkább költöznék el de tüstént. Nem tûrném, hogy folytonosan megalázzanak. Nagyon sajnálom, hogy ilyen családod van.
1. Az ilyen felvételek illegálisak, nem szabad felhasználni a biróság elött. Kerüld ez az ilyen helyzeteket. 2. Hogy tudják CSAK a te reakciódat felvenni? A fiaid hogyhogy nem látszanak? 3. A vagyonmegosztáshoz eleve semmi köze sem lenne, ha TÉNYLEG verekednél, az legfeljebb a gyyerekelhelyezésnél jelenetene valamit. 4. A valópert add be, ha már megtörtént, akkor ne menj a közös házba addig, amig nincs döntés. HA mégis muszáj lenne, akkor ne egyedül menj, hanem két másik valakivel, akik tanuskodhatnak melletted. 5. Az nem igaz, hogy ha nem vagy ott, akkor azzal a tulajdonjogod csökken.
Válj el! Várd meg a bírósági ítéletet, addig ne keresd Õket. Szerintem, persze csak a környezetemben hallottakra alapozva gondolom, ha ilyet tesznek, bõven van rá okuk. Feltételezem nem véletlenül bántanak. Gondolom nem vagy az a finom lelkû apuka és férj. Gondolkodj el azon, hogy Te mit tettél ellenük, ha kezet emelnek rád. Ez ugyanis nem megy kérésre. Feltételezem azt is, hogy az otthonodtól való távoltartásod a gyerekeid és a feleséged részérõl inkább félelembõl fakad mint sem hogy a közös házról szóljon.
1. Egyáltalán nem biztos, hogy a név nöi, lehet rövidités vagy bármi más, a szám meg nemcsak életkor, hanem évszám, házszám stb lehet. Ebböl arra következtetni, hogy nö és 29 éves, elég buta dolog. 2. Honnan tudjátok, hogy a ház nem a kérdezö különvagyona, és csak ki akarja semmizni az asszony? 3. A gyerekeket igenis könnyü egy szülö ellen hangolni, ha - ebben az eseben - az anya mindent rájuk hagy, hogy a fegyelmezés az apára háruljon. Ettöl kezdve jöhet az "apátok nem enged meg semmit" szöveg. 4. Sok embernek nincs lehetösége máshol élni, mint abban a házban, amit vett(ek).
Ha a másik fél magatartása miatt kényszerülsz elhagyni a lakást, akkor jár a lakáshasználati jog ellenértéke.
12 -es! nagyon sok kidobott ffi fekszik az aluljárókban!!! A vagyonmegosztásig legyél okos, Kérdezõ!
Ja, meg ha nem is raknak majd ki a házból, akkor is szeretnél továbbra is egy fedél alatt élni egy ilyen nõvel?
Leeda29... Off. Miért van nõi neved? 29 éves vagy? Mekkorák a gyerekeid? Mik a reakcióid? Mer ugyebár ha visszakézbõl kapnak hirtelen egy pofont, akkor kizárt, hogy majd pont akkor kapcsolja be a kamerát mikor épp emeled a kezed, akkor azon rajta van, hogy a gyerekek mit csinálnak. Ez a kérdés nem kamu?
Milyen reakciódat? te is verekszel? Ne verekedj a saját gyerekeiddel. Miért mekkorák? HOgy "reakciód" van?
Elõször is kitartás. Hány évesek a gyerekek? Ugyanis míg tanulmányaikat folytatják el kell õket tartani és szerintemm a feleséged erre játszik. Az igaz, hogy a tulajdonjogod megmarad, de ha elköltözöl a visszatérés szándéka nélkül - akkor nem jár neked a lakáshasználati jog ellenértéke, bár többlethasználati díjat kérhetnél. Sajnos a felvételeket felhasználhatják, az ismerõseim között is használtak fel felvételeket a tárgyaláson, persze csak, ha a bíró engedélyezi. A helyedben legalább hangfelvételeket készítenék telefonnal vagy más módon az egész eseményrõl, ugyanis az is ütös tud lenni, ha csak egy kiragadott részlet van felvéve.
Rosszul vagyok mikor ilyeneket olvasok. Válni is lehet emberként... Legalábbis nekem sikerült.... És a mai napig jó viszonyban vagyunk a volt férjemmel, sõt mostmár a volt férjem új párjával is, csomó dolgot a mai napig én intézek nekik.... De már hiszem, nem mi vagyunk a normálisak :(

GYED-en lévő anyának kötelessége elhozni délben a gyermekét az oviból?

A férjem fél négy felé jön hazafelé a munkából és útközben felvenné a gyereket az oviból (a munkahelye és a lakhelyünk között van kb félúton az ovi). Messze van tőlünk az ovi,kb 20 km és így nem kellene nekem autóval jönni-menni délben (reggel mindenképp én viszem,hogy ne keljen túl korán),már nem győzzük a tankolást,tömegközlekedés gyakorlatilag nincs (alig van,délben egyáltalán nincs)az ovi és köztünk. Elég indok és magyarázat az,hogy anyagilag egyszerűen nagyon sok a tankolás,az ,hogy napi 80 km-t autózom ,ha délben is én megyek érte,ha viszont ottalhat,akkor csak 40 km-t autózom mikor reggel beviszem majd hazavezetek. Vagy marad még az ovis busz,ami 4 óra felé hozza haza a gyerekeket az oviból,a többi helybéli szülő attól függetleneűl,hogy otthon van a kistestvérrel senki más nem volt hajlandó ennyit autózni,amikor a falu biztosítja az ovisok hazahozatalára a buszt. Egyedül nálam érték el az óvónők a célozgatással,hogy belementem abba,hogy idáig délben hazahordtam,megtenném ezután is,de anyagilag nekünk rengeteget számít az az üzemanyagköltség ami a déli hazahozatalra plusszba elmegy havonta.

Legjobb válasz: ez szerintem kivételes eset. Beszélj a vezetõ óvónõvel. Szerintem nálatok minden ember belátja - ha nem tudod, persze, hogy nem hozod el. Nme tudod megoldani, kész. Nme kell emiatt rosszul érezd magad. Eddig is értelmetlen volt szaladgálni vele.

ez szerintem kivételes eset. Beszélj a vezetõ óvónõvel. Szerintem nálatok minden ember belátja - ha nem tudod, persze, hogy nem hozod el. Nme tudod megoldani, kész. Nme kell emiatt rosszul érezd magad. Eddig is értelmetlen volt szaladgálni vele.
Szerintem nem köteles, én is ygeden vagyok, délután 4-5 között megyek érte mindíg.Sõt nekem mondták hogy nyugodtan hagyjam, szeret járni oviba.
Nem kötelezhetnek, hanem megkérhetnek. Én is itthon vagyok, eleinte én sem akartam elhozni, más okokból, de pár hét elteltével beláttam, hogy jobb ha haza hozom ebéd után. Nálunk bepróbálkoztak, hogy nincs elég ágy, nincs elég hely az összes ágynak, ha mindenki ott alszik valakit a folyosón kell altatni stb. na ki hisz ezt el. Persze jobb az óvónéninek ha délután kevesebb gyerekkel kell szenvedni. Szerintem mond meg nekik, hogy nem bírjátok az állandó autókázást, meg a gyereknek sem jó gondolom, hogy hulla fáradtan még kocsiba teszed ebéd után, legalábbis az enyém folyton elalszik, itthon ha felkeltem tiszta dinka egész délután, mert persze vissza már nem alszik. Nem kell ehhez vezetõ óvónõ a sajátokkal is meg lehet értetni, csak meg kell ütni a közös hangot! Õk is pénzbõl ének, szerintem néha kevesebbõl, mint az oda járó gyereke családja!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!