Találatok a következő kifejezésre: Az anya nem (1137 db)

Szerintetek lehet befolyással egy babára, ha a terhesség alatt az anya nem szed semmilyen vitamint?

Az egyik ismer?söm kislánya 11 hónapos, és kb olyan szinten van mint az én 7.5 hós babám. Az én lányom 2 nappal hamarabb állt fel mint az a másik gyerek és vagy egy hónappal hamarabb felült.

Legjobb válasz: Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.

Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.
Igen van jelentõssége!!!Aki mást gondol olvasson utána!Az anyában lévõ vitamin nem mindig elég a babának!
Ne, sõt cáfolom. Én sem szedtem semmi vitamint, soha, egy szemet sem. A lányom 17 hós, csodás vidám mosolygós, hamar fejlõdõ baba. Unokahugom végig szedett vitamint, 10 hós a lánya, épp csak ülni tud, felálni egyáltalán nem, soha nem mosolyog, nevetni m ég nem láttuk, de mászni sem. Ahova leülettik, ott marad, nem nyúl a játékok után... Szóval õ ilyen, a lányom meg olyna. A babák nem fejlõdnek egy ütemben...
Szerintem nincs összefüggés. Nincs két egyforma baba, vitamintól függetlenül. Most akkor elõvehetnénk egy dohányzó, alkoholt fogyasztó mamát és egy vitaminost szedõt. Egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabban fejlõdik a vitaminos. Van 5-6 baba ismerõsöm, mind máskor csinált dolgokat, mint az enyém.
Szia! Szerintem se a vitaminoktól függ. Minden baba máshogy fejlõdik.Én se szedtem terhes vitamint. Az én kis fiam 4 hónapos és nagyon erõs baba.Folyamatosan jár a keze-lába, ha megfogom a kezét már húzza fel magát ülésbe, hasról hátra fordul, és nagyon tartja magát, eleven baba.

Miért rajtam spórol az anyám? Nem olyan sampont vesz ami nekem jó, de mindig leszid ha hajat mosok.

Pár hónapja anya elkezdett spórolni,de csak rajtam. Magának megveszi a b?rére,hajára,lábára való dolgokat de nekem nem. A régi samponom olyan jó volt,egy héten elég volt egyszer megmosni a hajam,mert nem zsírosodott t?le hamar ,minden szemontból megfelelt,de mivel drága anya most egy sokkal sokkal olcsóbbat vesz. Mindig kiabál velem mert gyorsan fogy a sampon meg hogy sokszor mosom a hajam. Meg az én lábam elég izzadós,az övé is. Magának megveszi a lábára a sprayt,de nekem nem ami kellene és kiabál velem h miért zuhanyzom egy nap többször is a lábam :( nem értem miért rajtam spórol :( 14,5 L

Legjobb válasz: Sajnállak. Van egy ismerõsöm két kamaszodó lánya van és nem engedi õket minden nap fürdeni mert sokba kerül a víz(szegények nagyon izzadósak). Tegyük hozzá, testvérét és annak gyerekét odaköltöztette magához és õ tartja el õket,mert évek óta nem dolgoznak. Egy másik közeli ismerõsöm pedig: 10 éves a gyereke, szólt az anyjának, hogy cipõt kellene venni neki az iskolára, mert már nagyon szét ment a régi.Erre a nõ kiakadt, hogy oda adja neki az utána járó pénzeket és azt amit az apja küld kb. havi 10.000 ezer Ft-ot, majd abból próbáljon megélni és etesse is magát. (ez a fülem hallatára történt azt hittem lefordulok a székrõl) Ehhez még valami az anya rengetek pénzt kö9lt cigire és smink cuccra. Számomra érthetetlenül fura emberek vannak.

Sajnállak. Van egy ismerõsöm két kamaszodó lánya van és nem engedi õket minden nap fürdeni mert sokba kerül a víz(szegények nagyon izzadósak). Tegyük hozzá, testvérét és annak gyerekét odaköltöztette magához és õ tartja el õket, mert évek óta nem dolgoznak. Egy másik közeli ismerõsöm pedig: 10 éves a gyereke, szólt az anyjának, hogy cipõt kellene venni neki az iskolára, mert már nagyon szét ment a régi.Erre a nõ kiakadt, hogy oda adja neki az utána járó pénzeket és azt amit az apja küld kb. havi 10.000 ezer Ft-ot, majd abból próbáljon megélni és etesse is magát. (ez a fülem hallatára történt azt hittem lefordulok a székrõl) Ehhez még valami az anya rengetek pénzt kö9lt cigire és smink cuccra. Számomra érthetetlenül fura emberek vannak.
de a szülõnek se kéne sajnálni a pénzt a saját gyerekétõl fõleg ha tanulásról van szó ja és a kérdezõ se biztos a legdrágább sampont használja .
19:08as vagyok. Nem artana megmondanod neki, hogy mindazokra epp ugy neked is szukseged van, ahogy neki. Felhaborito amit irsz......
Milyen anya az ilyen? A gyerekétõl vonja meg a dolgokat, hogy neki legyen?...szánalmas
Mert egy onzo hulye. :) 25L
nekem is ilyen az anyám amerre jár a lakásba égve hagyja a villanyt a netet kiakarja kötni mert sokba kerül.
Na én azért meghallgatnám az anya oldalát is, miért vett vissza a lányára szánt eddigi kiadásaiból....
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:30 Na azért nehogymár a szüleidnek el kelljen számolni azzal, mire költik a munkával megkeresett pénzüket!
Mi történt ezekkel a tini lányokkal? Ezen a héten ez a 3. kérdés, ahol a gaz szülõk nem veszik meg a megfelelõ sampont a lányuknak, vagy ha igen, akkor azt ki kell fizetnie. Nem lehetne ugyanezt a kérdést kedvenc gyümölcslével, szappannal, vagy hetilappal feltenni? Csak a változatosság kedvéért.:-DDD
Én a helyedben keresnék egy okj tanfolyamot, ahol ugyis modelleket keresnek hajvágáshoz, meg pedikür manikürre. Van olyan is, ahol még fizetnek is érte neked.Akkor nézne nagyot az anyád, mikor csillogo frizkoval mennél haza, mellé gyönyörüen ápolt körmökkel meg lábakkal.Cselekedj, ne siránkozz!Ez nem probléma, nem vagy beteg.És megbizhatsz bennük, mert szakember felügyeletével végzik a tanulok, egyik ügyesebb, mint a másik.
Am nekem is ilyen, hogy égve hagyja mindenhol a villanyt, kiabál rám, hogyha leoltom és jön a szokásos , , bezzeg az én gépem..". Meg állandóan megvesz magának minden hülyeséget, amit õ is tudja, hogy nem fogja használni, de azért én vagyok a pénzéhes ku*va. Egyébként milyen samponnal mostad anno a hajad, hogy nem kellett egy héten csak egyszer kimosnod?
Sajnos nem minden szülõ egyforma. Kedves utolsó Te jól jártál a te szüleiddel. De vannak olyanok is akik nem ilyen szerencsések. Mondjuk én úgymond a középmezõnybe tartozok(talán). De a páromnak nagyon rosszak a szülei. Most lesz nekik egy egyéves kislányuk(mármint a szülõknek) ezenfelül van 3 felnõtt gyerekük(23, 21, 17évesek). Ebbõl az én párom 18 éves kora óta dolgozik, hogy eltartsa az egész családot. Az apja otthon van 20éve nem dolgozik semmit, a kocsmába napi szinten lejár, ott eliszik 3-4ezer forintot haza megy és amit a fia vett kenyeret és felvágottat meg rákiabálja, hogy ne zabáljon annyit, mert nem az õ pénzén van az. Az anyja meg az helyett hogy a fiát védené még az apa mellett áll ki. és megmondták neki, hogy szakítson velem, mert úgysem hagyják neki azt, hogy normális családja legyen, mert majd valakinek fel kell nevelni az 1éves kislányt. Így megértem a Te problémádat is. Sokat nem tudtam segíteni ezzel a történettel, csak leírtam.
Szerintem, ha ezt így elmondod anyukádnak (amit ide leírtál), akkor meg fogja érteni. A lényeg, hogy maradj higgadt, ne kiabálj, ne támadj, csak mondd el neki nyugodtan, hogy miért van szükséged azokra a dolgokra.
A kérdező hozzászólása: elnézést, most látom csak elirtam, tehát nem 3 pici hanem 2 nagy és 2 pici sampon 1000Ft. Rosszul írtam
A kérdező hozzászólása: amit linkeltek kérdést nem én tettem fel
Szia! Anyád ezzel csak önmagát minõsíti, hogy milyen önzõ. Próbáld meg megbeszélni vele, vagy pedig szólj egy olyan felnõttnek akire hallgat. Sok szerencsét! 18/L

A tartásdíjat az anyja nem a gyermekére fordítja hanem saját magára és szakadt ruhában adja ki a gyermeket söt kinött szandálba hol lehet elrendezni azt hogy utána nézzenek az édesanyanak a tartásdij ügyében?

Legjobb válasz: Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)

Egy ismerösnél is hasonló a helyzet: az apa a fele fizetését odaadja tartásdijba (ez 30000 Ft), és a gyerekek (negyen vannak) szakadt ruhákban járnak (amit megvarrni azért lehetne)meg még nyáron is a téli csizmában - ugyanakkor anyuka uj ruhákban és cipökben szaladgál (mármint hogy újonnan vett ruhákban, cipökben), és azon siránkozik, hogy az apa nem ad többet a gyerekekre. De az már nem jut eszébe, hogy az apa miböl él meg - mivel neki is csak a 300000 Ft marad összesen. Az a szerencséje, hogy a testvérének tud ingyen lakni (lakbért nem kell neki fizetni), de enni meg ruházkodni kellene - azért kellene, mert ruhát már több éve nem vett magának. Az anyukát meg senki sem kérdezi, hogy ha neki jut új holmikra (pedig nem növi ki), a gyerekeknek miért nem.
Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)
Olyat már hallottam, sõt láttam, hogy anyának számlákkal kellett bizonyítania, hogy mit költött a kicsire, apa ezután fizetett. Ott a költségeket is felszámolták (víz, villany). Ez iszonyú bizalmatlanság, de van ilyen. Egyébként sok apuci azt hiszi, hogy a gyerektartás tényleg csak ruhára, kajára való. Elfelejtik, hogy a gyerek is fürdik (víz), melegedik (fûtés), világít, a lakás biztosítva van, osztálypénz, stb.
Azt hiszem, hogy itt ERRÕL a családról van szó, nem arról, hogy ki milyen családokat ismer, mirõl hallott már... Ha a kérdezõ nem bízik a párjában, számoltassa el.Elõször szóban, ha még mindig nem megy akkor számlákkal. DE!!!! Illene egy számadást végezni a hölgy havi bevételérõl és kiadásáról és ennek fényében elgondolkodni, ki lehetne-e gazdálkodni ebbõl az új ruhákat.
Te is szülõ vagy, vedd ki a részed a nevelésbõl és ne az anyát kritizáld!
Az a baj, hogy nálad van? Nem kell sehogy felkészíteni az iskolára. Te is beszélgethetsz vele errõl. Másra nincs szükség. A tanszereket te veszed meg? Anyuka dolgozik, gyereket nevel, nem hiszem éppen a tartásdíjat költerné a saját ruháira. Gondolom beszállsz a könyvek, füzetek, írószerek vásárlásába. Esetleg a tornafelszerelést vagy az iskola táskát veszed meg. A fenekét, pedig te is megtaníthatod kitörölni. Ez nem elhanyagolásnak, hanem túlkényeztetésnek tûnik. Meg gondolom járt a gyerek oviba, azt is fizetni kellett valamibõl.
A tartásdíj, nem csak ruhapénz. Abból veszi meg az anyuka az ételet a gyógyszereket. S ha az anyuka nem áll jól anyagilag, akkor választania is kell, hogy ruhát vagy élelmet vesz a gyereknek. Azonkívül mosni kell a gyerekre, ágynemû kell az ágyára és mindenféle olyan hétköznapi dologra is szüksége van ami eszedbe sem jutna.
Nem tudom, hogy mennyi tartásdíjat fizetsz, de az, hogy szakadt ruhában adja ki az anyuka a gyereket és kinõtt szandálban, talán jelzés, hogy vehetnél neki. A megélhetés mellett talán a ruházkodást is támogathatnád.
Gondolom azért valamit eszik is a gyerek...
Mondjuk kezdd azzal, hogy megtanulsz beszélni! Ne erre tanítsd a lányod! ("seggét")
Az a baj hogy nagyon gyakran azért szidják az anyát, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni. Sok apuka akkor szembesül a gyermeknevelés dolgaival amikor elviszi egy-két hétre a gyereket és nincs aki kitörölje helyette a gyereknek a s***ét. Amég együtt éltek ez senkit sem zavart. Jelenleg ha egy fõre 35000-ret számolunk, akkor az anya és három gyerek esetén az a 140000-Ft valójában nem is olyan nagy összeg. Ebbõl négyen fürdenek, négyen tévéznek, esznek, stb. Az lenne az ideális, ha az apukák nem éreznék meg annyira a válás után a tartásdíj összegét, hanem õk is meg tudnának élni. Ha a szülõ dolgozik, akkor melóhelyre "szépen" kell öltrözni. S egy kicsit sem baj, ha az anyuka a válás után nem ereszti el magát, s marad padlón. A gyerekek, meg otthon igenis járhatnak kopottasabb ruhákban is. Nem lesz bajuk tõle.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy az anyuka dolgozik.A gyermek 7 éves de az édesanyja nem tanitotta meg arra se hogy kitörölje a seggét.Mikor itt van nálam én tanitgatom meg mindenre.Most megy a gyermek iskolába.Augusztus második felétöl van láthatásom augusztus végéig.Kérdem én hogy késziti fel Õ az iskolokezdésre a gyermeket?
Nálunk dettó ez a helyzet, és ti is megint az apukát hurrogjátok le. Miért a tartásdíjnak kell fedezni a ruhát, a játékot, az élelmiszert na meg még a villanyszámla és vízdíj x összegét? Anyuka így mivel száll bele? Igenis gy anyának annyi dolga van hogy tartsa rendbe a gyerekét, ha nem tudja adja át az apának, és majd õ neveli. Nem elítélem az anyukákat, csak 100 anyából 80 ha nem 90 arra panaszkodik hogy nehéz eltartani a gyereket, mégsem hagyják, hogy az apjuk nevelje. Az meg már gusztustalan, hogy a gyerek szakadt ruhában van az anya meg jól öltözött...


Az anyja nem szeret. Most akkor mi legyen?

Van 1 lány akivel tavaly nyáron összejöttem de télen összevesztünk és kb 1 hónap múlva kibékültünk. Ismerem már pár éve és az anyja is látott már de nem tudja, hogy együtt vagyunk. Nem csíp engem az a n?. Látott már egy párszor és szinte mindig akkor amikor valami hülyeséget csináltunk a haverjaimmal. A barátn?m elmondta hogy az anyja szerint túl rossz vagyok és nem jó jöv?t jósol nekem ezért ne jöjjön össze velem. Õ már szeretne bemutatni a szüleinek de szerintem az anyja sírva rugdosna ki a házból. Nem is vagyok olyan rossz mint amilyennek gondolja és amúgy is szeretem a lányát. Szerintetek mi legyen? Õ 15 éves

Legjobb válasz: Neked kell kapálóznod és bebizonyítanod az anyjának, hogy nem vagy te olyan amilyennek látott! Kezd azzal,hogy mikor mész hozzájuk a bemutatásra,vigyél egy szál virágot-attól a legtöbb anya elolvad. Sok sikert!

Neked kell kapálóznod és bebizonyítanod az anyjának, hogy nem vagy te olyan amilyennek látott! Kezd azzal, hogy mikor mész hozzájuk a bemutatásra, vigyél egy szál virágot-attól a legtöbb anya elolvad. Sok sikert!
Gyõzdd meg az anyukát tetteiddel az ellenkezõkröl
Menj el, beszélgess velük, próbáld megmutatni a legelõnyösebb oldalad. Ha nem sikerül, akkor nyugodt lehetsz, te mindent megpróbáltál.
Hát én talán azt csinálnám a helyedben, hogy a barátnõd mondja meg a szüleinek, hogy szeretne téged bemutatni, nem vagy rossz, ahogyan õk gondolják, mondja meg az igazat magyarul. De én a helyedben lehet hozzátenném, hogy pl jó tanuló vagy ( bár nem tudom mennyire igaz e :D ), szeretnél majd továbbtanulni, egyetemre menni, esetleg már tudod hogy mi akarsz lenni , mivel akarsz foglalkozni, ( pl orvos, jogász, ügyvéd, mérnök informatikus stb..) szóval valamivel kellene elõhozakodni, amibõl az anyukája láthatná, hogy te nem vagy egy meggondolatlan rossz gyerek aki csavarog egész nap és csak a bajt keresi hanem céltudatos vagy. És próbálj önmagad lenni, legyél udvarias.
Rá kell szólni. Ösztön vagy nem, nem kell már pucolnia a kölyke után.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam itt, hogy ilyenkorra az osztonok elmulnak..de akkor megsem igaz
Ez nem anyai ösztön, hanem ugyanaz a viselkedés amikor egy vadidegen kutya pisijét nyalogatja
Bizony, igaza van az elõttem szólónak. Lassan dominancia harc lesz kettõjük között, ha nem ivartalaníttattok. Vagy kutyafarmot akartok...?

Kényszeríthet az apám az anyai nagyszüleimhez? Ti kijátszanátok az anya nem akarná kártyát?

(Tudok írni, de telóról nem ír minden hosszú ékezetet)

Legjobb válasz: Megmondjátok, hogy nem fogtok menni és pont. Erõszakkal nem vihet oda, ha nincs gyakorlatilag semmi kapcsolatotok velük, majdhogynem idgeen emebrekhez mentek.

Megmondjátok, hogy nem fogtok menni és pont. Erõszakkal nem vihet oda, ha nincs gyakorlatilag semmi kapcsolatotok velük, majdhogynem idgeen emebrekhez mentek.
És amiért anyukád összeveszett a szüleivel, rátok is átragadt a gyûlölködés. Holott nektek ehhez semmi közötök nincs, és saját magatokat fosztjátok meg attól, hogy jó kapcsolatotok legyen a nagyszülõkkel. Szomorú, amikor két kiskölyök így belefolyik a felnõttek vitáiba és haragosdijába.
A kérdező hozzászólása: Olyan értelemben dobták ki, hogy nem akarták, hogy apuval legyen, szóval amiért elment vele nem mehetett haza. Szóval nem kidobták ö választotta mondhatni, hogy eljött. De valahol ez is kidobás. És nem kell a pénzük ha erre célzol. Karácsonykor sem vettük el.
Nem, nem kényszeríthet sehova. De ti 15 évesen nem biztos, hogy minden részletét ismeritek a felnõttek életének, és hogy mikor mi is történt pontosan. Elõször ezt írod: "anyukám otthagyta öket." Aztán ezt: "Szinte kidobták a lányukat semmi nélkül" Azért ez a kettõ kissé üti egymást. Szerintem ti a fél füllel hallott felnõttbeszélgetésekbõl ne vonjatok le messzemenõ következtetéseket, és adjatok egy esélyt a nagyszülõknek is. Még akár jó kapcsolatotok is lehet velük. Ha nem szimpatikusak, amikor találkoztatok, akkor nem kell velük tartani a kapcsolatot. De ugye akkor az örökségrõl is lemondtok...?
Utolsó: Talán mert már nem él, te kretén. "Anyukánk 7 hónapja halt meg." Szerintem se lehet titeket erre kényszeríteni. Nekem is volt olyan "rokon", akivel muszáj volt jópofizni, de úgyis tudtam, hogy utálnak engem is meg anyukámat is, és ez borzasztóan frusztrált.
A kérdező hozzászólása: Vannak barátai, anyu barátnöi, keresztanyâm is felnevelne. De azért.kicsi a valószínüsége hogy még ö is meghal. Azért az már kicsit túlzás lenne. Nem hiszem, hogy pénzesek. Mi meg elég jól megélünk szerintem
Lehet, hogy apukátok arra gondol, hogy õ is meghalhat és akkor egyedül maradtok a világban. Ha az õ családjára tényleg nem lehet számítani, akkor legalább anyukátok családja nem lenne idegen számotokra. Az örökség lehetõsége nem tudom felmerül-e, az is lehet motiváció. Csak ki lehet bírni azt a pár órát mindenképp.
A kérdező hozzászólása: Szerintem tanulj meg olvasni
Az anyukájuk meghalt... Olvasd már végig a kérdést, mielõtt választ írsz!
Rendkívül antipatikus a kérdés. Ha ennyi ész adatott, azzal ne visszaélj, elég, ha csak simán élsz vele. Nem kell más mögé bújni, fõleg nem egy halott anyát felhasználni erre. Gyávaság és arculcsapása az emlékének, pofátlanság. Megértem, hogy valamivel érvelni kell, de ne ez legyen az, ilyet nem kellene bevetni. Vállald fel a szándékod, tesód is - attól függetlenül, hogy tényleg akarná-e a megboldogult, avagy nem. Ti nem akartok menni és kész. Így járj el.

Mit lehet tenni egy gyerekbántalmazó apával ha az anya nem akar válni?

Családban történik a dolog,az anya rokonom,két gyerekük van,nem nagyok még. Üti,veri őket az apa,mármint a gyerekeket,nem ad nekik enni,terrorizálja őket. Mindezt akkor amikor az anya dolgozik. Az apa nem dolgozik,mert beteg évek óta. Mi a cslád mit tehetünk? Nem tudjuk rábeszélni hogy váljon el a saját és a gyerekek érdekében.Annyira nem is veri őket,hogy látleletet lehessen vetetni.A kicsik rettegnek az apjuktól,elhozzuk őket amikor csak tudjuk. Messziről egy szép család,de ha valaki a 4 fal közé lát... Nincs anyagi akadálya a válásuknak,azért nem akar válni,mert nem akarja egyedül hagyni a beteg férjét. Mit tudnánk tenni? (legszivesebben persze addig ütném az ilyet amig mozog,de sajnos nem lehet)

Legjobb válasz: Feljenetést kell tenni a rendõrségen és a Gyámhivatlnál bejelentést. Mind a kettõt meg fogják büntetni, mert a nõ nem védi meg a gyerekeit vagy a gyerekét a férje bántalmazásaitól - azaz õ is bántalmazónak számít. Én, mint valahai gyermekbántalmazott, aki majd húsz éve szenvedek kõkemény terápiában az anyám és az apám ellenem elkövetett kegyetlenségei miatt, és küzdök nap mint nap az életemért, legszívesebben a nyakát tekerném ki annak a szülõnek, nevelõnek, tanárnak, szomszédnak, keresztanyukának stb.stb, aki TUDJA, vagy SEJTI, hogy baj van, de nem tesz semmit egy gyerek megmentéséért. "Vétkesek közt cinkos, aki néma."

Feljenetést kell tenni a rendõrségen és a Gyámhivatlnál bejelentést. Mind a kettõt meg fogják büntetni, mert a nõ nem védi meg a gyerekeit vagy a gyerekét a férje bántalmazásaitól - azaz õ is bántalmazónak számít. Én, mint valahai gyermekbántalmazott, aki majd húsz éve szenvedek kõkemény terápiában az anyám és az apám ellenem elkövetett kegyetlenségei miatt, és küzdök nap mint nap az életemért, legszívesebben a nyakát tekerném ki annak a szülõnek, nevelõnek, tanárnak, szomszédnak, keresztanyukának stb.stb, aki TUDJA, vagy SEJTI, hogy baj van, de nem tesz semmit egy gyerek megmentéséért. "Vétkesek közt cinkos, aki néma."
Gyámhivatal, családsegítõ. Nem tudjátok ti nevelni a gyerekeket? Valahogy elvenni tõlük? Mert ezek nem szülõk, hanem állatok.
A kérdező hozzászólása: Mi nem maradunk némák, cinkosok, nálunk vannak a gyerekek most is, nem túl rég derült ki, azóta csak akkor vannak otthon ha az anyjuk is velük van, õ nem engedi õket bántani, ad nekik enni, de amint nincs otthon, semmi nem oké. Így most itt vannak. De lassan iskola, nem lehet majd megoldani, túl messze élnek ehhez. Ezért kell lépnünk.
A kérdező hozzászólása: Tudnánk, most is rengeteget vannak itt. A gond azzal van, hogy szerencsére/sajnos annyira nincsenek bántalmazva, amiért a gyámügy elvenné õket. Jó tanulók, környezet egy mintacsaládot lát, kifelé mintaszülõk. Csak elõttünk nem titkolja az apa, hogy sokszor verte el nagyon õket, és csak nekünk vallotta be az anya, hogy hát igen, ha õ nincs otthon, a gyerekek éheznek, nem nyithatják ki a hûtõt. Ez nincs mióta tudjuk, de jön a szeptember, lépni kell.

Mit lehet tenni, ha egy leszbikus pár nevel egy gyermeket, de különválnak, a kicsi a másik nővel tartani akarja továbbra is a kapcsolatot, de az anya nem engedi?

A kicsi születése után ismerték meg egymást, az egyik nő a vér szerinti anya, de a másik is részt vett az életében ugyanúgy, mindenben támogatta, suliba vitte, vele volt kezdetektől, a gyerek rajong érte, de miután a 2 lány szakít, az anya nem engedi, hogy ezek után a másik lány látogassa a gyereket. Van-e valami (akár jogi) lehetőség arra, hogy a nő és a gyerek továbbra is tarthassák a kapcsolatot? A kicsi azóta folyton a nő nevét emlegeti és teljesen belebetegszik, hogy már nem lakik ott.

Legjobb válasz: Ha meg tudnak egyezni akkor igen, egyébként nem, az anya dönti el, kivel találkozhat a gyerek és kivel nem

Ha meg tudnak egyezni akkor igen, egyébként nem, az anya dönti el, kivel találkozhat a gyerek és kivel nem
Nezd, eselytelen, hogy barmilyen kapcsolatba kerulhessen a gyerekkel, ha az anya nem akarja.
Gondolom jogilag nem együtt nevelték a gyereket, tehát a másik nõnek jogilag semmi köze a gyerekhez.
Sajnálom, de itt Magyarországon nincs jogi lehetõség és az új kormány új alkotmánya is olyan, hogy még jódarabig nem lesz!
Jogilag semmi lehetõsége. Milyen idõs a gyerek?
A kérdező hozzászólása: 6 éves. És elvben van lehetõség, hogy ne tiltsa el teljesen?
Ha nagyon erõlteti a nem-anya, még letiltó végzést is kaphat. Semmi joga nincs.
Ez nagyon szomorû. :(

Mit tegyek? Nem számíthatok az anyámra. Nem rég azt hittem, h. elvetéltem és küldtem egy sms-t anyámnak. Erre semmi válasz nem érkezett, pedig tartjuk a kapcsolatot egymással. Párnap múlva felhívtam és csak magyarázkodott.

Pedig ? is várta az unokáját, de én már nem érdekeltem.

Legjobb válasz: Én küldhetek akár 1000 sms-t is az édesanyámnak, soha sem fog válaszolni egyikre sem, mert nem is tudja elolvasni...

A kérdező hozzászólása: Biztos van benne irígység is. Sajnálom, h. neked meg az anyósod ilyen. A családját nem választhatja meg az ember, viszont a férjem családjára lehet számítani legalább.
Én küldhetek akár 1000 sms-t is az édesanyámnak, soha sem fog válaszolni egyikre sem, mert nem is tudja elolvasni...
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van, õ az édesanyám és mindig is az lesz, túl fogok lépni ezen is, csak még egy kis idõ kell hozzá. Sajnos rengeteg dologgal megbántott mostanában, ez már csak a hab volt a tortán. Az esküvõmön is megsértõdött, a párom anyukájára, mert õ nem maradt végig és másnap énhozzám nem szólt emiatt. Most vettünk egy házat, amit felújítunk, még nem is látta, pedig csak néhány km-re lakik tõlünk. Arról nem beszélve, h. segíteni semmit nem segített. Terhes vagyok, de egy paradicsomot nem ad a kertjükbõl. Szóval elég önzõ, mert fordítva rendesen el van kényeztetve. De ha én is megtartom az 5 lépés távolságot, akkor majd talán nem bánt meg.
Nézd, attól, mert az édesanyád, õ is csak ember hülye, rossz szokásokkal, amit lehet csak felnõtt fejjel fogsz észrvenni. Nem feltétlen õt védem evvel, de ez is benne van a pakliban ugyanúgy, hogy vacakul reagálta le, nem tudott mit lépni. Beszélgess vele errõl, kérd meg, hogy ilyenkor te jobban szeretnéd, hogy felhívjon, mert ez így most nagyon rosszul jött ki számodra, bánt, de egyetlen hiba miatt senkit sem szabad elítélni. Részben igazad van, ez tény, részben szerintem nem tudhatod akkor mi járt a fejében, szerintem meg már õ se tudja igazából. Ha megijed az ember, csinál hülye dolgokat akartán kívül. Beszéljétek meg nyugodt körülmények között, mondd el, mit szeretnél mit tegyen másképp, ha a jövõben veled történne valami és szükséged volna rá. Kommunikáljatok, ez a legfontosabb!!
A kérdező hozzászólása: ... és ha róla van szó, hozom-viszem az orvoshoz, tényleg mindenben mellette állok, támogatjuk a férjemmel, ahogy csak tudjuk és sajnos már el is várja.
Szerintem önmagával van baja. Öregszik, körülötted pedig zajlik az élet. Talán ez esik most rosszul neki. Nekem az anyósom ilyen...
A kérdező hozzászólása: Csak rosszul esik, és tényleg érdekel, h. én reagálom-e túl?
Most nem azért, de vannak, akiknek ha bajuk van, legyen az akármi, semmi kedvük nincs telefonon csevegni. Lehet édesanyád is ilyen és ezért nem hívott. Túlreagálod szerintem. Nemtudom. Végülis úgyis az van, te már eldöntötted, hogy ezt õ elrontotta, akkor nem tudom minek gyõzködjünk.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem, és azt modta, elolvasta, csak azért nem hívott fel, mert hogy úgyis biztos magam alatt vagyok és csak rosszabb lett volna. Szerencsére megmaradt a pici, de nagyon bevéreztem, akár kórházban is kiköthettem volna. Ezért haragszom rá, mert ezek szerint a saját kényelme fontosabb, mint hogy erõt vegyen magán és leg. rám csörögjön, élek-e még.
Kérdezõ, én sem szoktam SMS-ekre reagálni, mert rühellek SMS-ezni, ergo 2-3 napig húzom, utána meg már cikinek érzem. Szóval kérdésedre válaszolva javaslom, gondold azt, hogy õ is rühelli az SMS-t, és legközelebb simán hívd fel.
Máskor szokott reagálni az sms-edre? Mit mondott, miért nem reagált. Én se mindig reagálok sms-re, mert van hogy a másik szobába van a telefonom, a táskába.Egyszerûen elfelejtkezem róla. Van aki, fõleg idõsebbek, akik nem tudnak sms-t írni.
Legalább magyarázkodott. Én anyám ennél sokkal elképesztõbb dolgokat mûvel. Baba rendben van?
Ne haragudj hogy ezt mondom, de nem lehet, hogy egyszerûen nem vette észre? Nekem is volt, hogy egész nap dolgom volt, rá se néztem a telefonra, aztán késõ este látom, hogy írtak/hívtak. Ugyanúgy felhívhattad volna még akkor az sms helyett.

Az anyám! Nem bírom! Kérhetek tanácsot?

Valójában szégyenlem, hogy ilyen. Azt sem érdemli meg, hogy anyának nevezzeem.

Legjobb válasz: na hát én detto ilyen apával nõttem fel(anyám kiskoromban meghalt)..mostanra (23) pánikbeteg vagyok, és nem bízom magamban annyira, hogy belevágjak egy egyetembe...Amit tanácsolni tudok, hogy az érzéseket ne tartsd bent mert te is így jársz..én nem voltam otthon soha egy idõ után..a kocsmában tanultam, olvastam 1 kóla mellett akár órákig, csak aludni mentem haza...NE HIDD EL, AMIT RÓLAD MOND!!

na hát én detto ilyen apával nõttem fel(anyám kiskoromban meghalt)..mostanra (23) pánikbeteg vagyok, és nem bízom magamban annyira, hogy belevágjak egy egyetembe...Amit tanácsolni tudok, hogy az érzéseket ne tartsd bent mert te is így jársz..én nem voltam otthon soha egy idõ után..a kocsmában tanultam, olvastam 1 kóla mellett akár órákig, csak aludni mentem haza...NE HIDD EL, AMIT RÓLAD MOND!!
Hát nem is tudom, erre mit lehet mondani... Mindenesetre anyukád elõl el kéne zárni a szappanoperákat, mert az egy mû világ, szóval attól pozitív irányba nem fog változni. Amit neked tudok tanácsolni, hogy segíts be a házimunkába, vagy menj le a boltba, esetleg süss egy sütit néha, hátha értékelné. Amit leszûrtem, tipikus középsõ gyerek vagy(ez anyukádat minõsíti). Vagyis az elsõ az cuki, mert még újdonság varázsa, a második már elvan magának, aztán a kicsi meg mégiscsak kicsi, ki kell nyalni a fenekét. Próbáld meg odatenni magad, ha meg erre sem reagál, beszélhetnél apukáddal, hogy ez mennyire bántó neked, és te nem érzed jogosnak. És amit már többször elmondtam sokaknak, ne adj okot arra, hogy ilyeneket állítson rólad, mert utána jogosan mondhatod neki, hogy nincs igaza!
Mnenj el nyárui diákmunkára! Árufeltöltõnek kb olye 500-530ft-os órabére van az napi 8 óra 500 forinttal az 4000 ftx30=120, 000 ft! Anyukádat sem látod, pénzt is kereshetsz vele
A kérdező hozzászólása: A nyári munka folyamatban van... de nem valószínû, hogy összejön. Sajnos, akármit csinálok, kedveskedek az nem számít semmit. Ha egy vitában nem neki van igaza, na az még rosszabb... Sajnos, nincs akivel ezt megbeszélhetem... a barátok még újak és nem bízom meg bennük még annyira. A régiek meg már... mintha kissé álszentek lennének! Ez sok bántás már mindennapos sírásban jön ki nálam. megjegyzem én nem az a síros lány vagyok, de csak folyik a könny... ha csak ezekre gondolok a szívem szorul össze... meg az is nagyon rossz, hogy látom más anya-lánya boldogságát... olyankor érzem a legjobban, hogy szükségem van egy anyára. 16 évesen lehet hogy gyerekes, de ezt van...jól esne az anyai szeretet, meg törõdés, meg minden, ami egy anya dolga....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!