Találatok a következő kifejezésre: Az anya nem (1100 db)

Szerintetek lehet befolyással egy babára, ha a terhesség alatt az anya nem szed semmilyen vitamint?

Az egyik ismer?söm kislánya 11 hónapos, és kb olyan szinten van mint az én 7.5 hós babám. Az én lányom 2 nappal hamarabb állt fel mint az a másik gyerek és vagy egy hónappal hamarabb felült.

Legjobb válasz: Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.

Szerintem, nem.A terhesség alatt a baba elvonja az anya szervezetébõl ami neki kell.Õ nem szenved hiányt, az anya már annál inkább.A terhesvitaminok fedezik a megnövekedett vitaminigényt az anyának, a baba meg így is úgy is elveszi, ami neki kell. Minden baba másképp fejlõdik, van aki csak késõbb kezd el dolgokat csinálni.Ez inkább egyéni dolog, de nem hinném hogy a vitaminoknak sok köze van hozzá.
Igen van jelentõssége!!!Aki mást gondol olvasson utána!Az anyában lévõ vitamin nem mindig elég a babának!
Ne, sõt cáfolom. Én sem szedtem semmi vitamint, soha, egy szemet sem. A lányom 17 hós, csodás vidám mosolygós, hamar fejlõdõ baba. Unokahugom végig szedett vitamint, 10 hós a lánya, épp csak ülni tud, felálni egyáltalán nem, soha nem mosolyog, nevetni m ég nem láttuk, de mászni sem. Ahova leülettik, ott marad, nem nyúl a játékok után... Szóval õ ilyen, a lányom meg olyna. A babák nem fejlõdnek egy ütemben...
Szerintem nincs összefüggés. Nincs két egyforma baba, vitamintól függetlenül. Most akkor elõvehetnénk egy dohányzó, alkoholt fogyasztó mamát és egy vitaminost szedõt. Egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabban fejlõdik a vitaminos. Van 5-6 baba ismerõsöm, mind máskor csinált dolgokat, mint az enyém.
Szia! Szerintem se a vitaminoktól függ. Minden baba máshogy fejlõdik.Én se szedtem terhes vitamint. Az én kis fiam 4 hónapos és nagyon erõs baba.Folyamatosan jár a keze-lába, ha megfogom a kezét már húzza fel magát ülésbe, hasról hátra fordul, és nagyon tartja magát, eleven baba.

Miért rajtam spórol az anyám? Nem olyan sampont vesz ami nekem jó, de mindig leszid ha hajat mosok.

Pár hónapja anya elkezdett spórolni,de csak rajtam. Magának megveszi a b?rére,hajára,lábára való dolgokat de nekem nem. A régi samponom olyan jó volt,egy héten elég volt egyszer megmosni a hajam,mert nem zsírosodott t?le hamar ,minden szemontból megfelelt,de mivel drága anya most egy sokkal sokkal olcsóbbat vesz. Mindig kiabál velem mert gyorsan fogy a sampon meg hogy sokszor mosom a hajam. Meg az én lábam elég izzadós,az övé is. Magának megveszi a lábára a sprayt,de nekem nem ami kellene és kiabál velem h miért zuhanyzom egy nap többször is a lábam :( nem értem miért rajtam spórol :( 14,5 L

Legjobb válasz: Sajnállak. Van egy ismerõsöm két kamaszodó lánya van és nem engedi õket minden nap fürdeni mert sokba kerül a víz(szegények nagyon izzadósak). Tegyük hozzá, testvérét és annak gyerekét odaköltöztette magához és õ tartja el õket,mert évek óta nem dolgoznak. Egy másik közeli ismerõsöm pedig: 10 éves a gyereke, szólt az anyjának, hogy cipõt kellene venni neki az iskolára, mert már nagyon szét ment a régi.Erre a nõ kiakadt, hogy oda adja neki az utána járó pénzeket és azt amit az apja küld kb. havi 10.000 ezer Ft-ot, majd abból próbáljon megélni és etesse is magát. (ez a fülem hallatára történt azt hittem lefordulok a székrõl) Ehhez még valami az anya rengetek pénzt kö9lt cigire és smink cuccra. Számomra érthetetlenül fura emberek vannak.

Sajnállak. Van egy ismerõsöm két kamaszodó lánya van és nem engedi õket minden nap fürdeni mert sokba kerül a víz(szegények nagyon izzadósak). Tegyük hozzá, testvérét és annak gyerekét odaköltöztette magához és õ tartja el õket, mert évek óta nem dolgoznak. Egy másik közeli ismerõsöm pedig: 10 éves a gyereke, szólt az anyjának, hogy cipõt kellene venni neki az iskolára, mert már nagyon szét ment a régi.Erre a nõ kiakadt, hogy oda adja neki az utána járó pénzeket és azt amit az apja küld kb. havi 10.000 ezer Ft-ot, majd abból próbáljon megélni és etesse is magát. (ez a fülem hallatára történt azt hittem lefordulok a székrõl) Ehhez még valami az anya rengetek pénzt kö9lt cigire és smink cuccra. Számomra érthetetlenül fura emberek vannak.
de a szülõnek se kéne sajnálni a pénzt a saját gyerekétõl fõleg ha tanulásról van szó ja és a kérdezõ se biztos a legdrágább sampont használja .
19:08as vagyok. Nem artana megmondanod neki, hogy mindazokra epp ugy neked is szukseged van, ahogy neki. Felhaborito amit irsz......
Milyen anya az ilyen? A gyerekétõl vonja meg a dolgokat, hogy neki legyen?...szánalmas
Mert egy onzo hulye. :) 25L
nekem is ilyen az anyám amerre jár a lakásba égve hagyja a villanyt a netet kiakarja kötni mert sokba kerül.
Na én azért meghallgatnám az anya oldalát is, miért vett vissza a lányára szánt eddigi kiadásaiból....
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:30 Na azért nehogymár a szüleidnek el kelljen számolni azzal, mire költik a munkával megkeresett pénzüket!
Mi történt ezekkel a tini lányokkal? Ezen a héten ez a 3. kérdés, ahol a gaz szülõk nem veszik meg a megfelelõ sampont a lányuknak, vagy ha igen, akkor azt ki kell fizetnie. Nem lehetne ugyanezt a kérdést kedvenc gyümölcslével, szappannal, vagy hetilappal feltenni? Csak a változatosság kedvéért.:-DDD
Én a helyedben keresnék egy okj tanfolyamot, ahol ugyis modelleket keresnek hajvágáshoz, meg pedikür manikürre. Van olyan is, ahol még fizetnek is érte neked.Akkor nézne nagyot az anyád, mikor csillogo frizkoval mennél haza, mellé gyönyörüen ápolt körmökkel meg lábakkal.Cselekedj, ne siránkozz!Ez nem probléma, nem vagy beteg.És megbizhatsz bennük, mert szakember felügyeletével végzik a tanulok, egyik ügyesebb, mint a másik.
Am nekem is ilyen, hogy égve hagyja mindenhol a villanyt, kiabál rám, hogyha leoltom és jön a szokásos , , bezzeg az én gépem..". Meg állandóan megvesz magának minden hülyeséget, amit õ is tudja, hogy nem fogja használni, de azért én vagyok a pénzéhes ku*va. Egyébként milyen samponnal mostad anno a hajad, hogy nem kellett egy héten csak egyszer kimosnod?
Sajnos nem minden szülõ egyforma. Kedves utolsó Te jól jártál a te szüleiddel. De vannak olyanok is akik nem ilyen szerencsések. Mondjuk én úgymond a középmezõnybe tartozok(talán). De a páromnak nagyon rosszak a szülei. Most lesz nekik egy egyéves kislányuk(mármint a szülõknek) ezenfelül van 3 felnõtt gyerekük(23, 21, 17évesek). Ebbõl az én párom 18 éves kora óta dolgozik, hogy eltartsa az egész családot. Az apja otthon van 20éve nem dolgozik semmit, a kocsmába napi szinten lejár, ott eliszik 3-4ezer forintot haza megy és amit a fia vett kenyeret és felvágottat meg rákiabálja, hogy ne zabáljon annyit, mert nem az õ pénzén van az. Az anyja meg az helyett hogy a fiát védené még az apa mellett áll ki. és megmondták neki, hogy szakítson velem, mert úgysem hagyják neki azt, hogy normális családja legyen, mert majd valakinek fel kell nevelni az 1éves kislányt. Így megértem a Te problémádat is. Sokat nem tudtam segíteni ezzel a történettel, csak leírtam.
Szerintem, ha ezt így elmondod anyukádnak (amit ide leírtál), akkor meg fogja érteni. A lényeg, hogy maradj higgadt, ne kiabálj, ne támadj, csak mondd el neki nyugodtan, hogy miért van szükséged azokra a dolgokra.
A kérdező hozzászólása: elnézést, most látom csak elirtam, tehát nem 3 pici hanem 2 nagy és 2 pici sampon 1000Ft. Rosszul írtam
A kérdező hozzászólása: amit linkeltek kérdést nem én tettem fel
Szia! Anyád ezzel csak önmagát minõsíti, hogy milyen önzõ. Próbáld meg megbeszélni vele, vagy pedig szólj egy olyan felnõttnek akire hallgat. Sok szerencsét! 18/L

A tartásdíjat az anyja nem a gyermekére fordítja hanem saját magára és szakadt ruhában adja ki a gyermeket söt kinött szandálba hol lehet elrendezni azt hogy utána nézzenek az édesanyanak a tartásdij ügyében?

Legjobb válasz: Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)

Egy ismerösnél is hasonló a helyzet: az apa a fele fizetését odaadja tartásdijba (ez 30000 Ft), és a gyerekek (negyen vannak) szakadt ruhákban járnak (amit megvarrni azért lehetne)meg még nyáron is a téli csizmában - ugyanakkor anyuka uj ruhákban és cipökben szaladgál (mármint hogy újonnan vett ruhákban, cipökben), és azon siránkozik, hogy az apa nem ad többet a gyerekekre. De az már nem jut eszébe, hogy az apa miböl él meg - mivel neki is csak a 300000 Ft marad összesen. Az a szerencséje, hogy a testvérének tud ingyen lakni (lakbért nem kell neki fizetni), de enni meg ruházkodni kellene - azért kellene, mert ruhát már több éve nem vett magának. Az anyukát meg senki sem kérdezi, hogy ha neki jut új holmikra (pedig nem növi ki), a gyerekeknek miért nem.
Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)
Olyat már hallottam, sõt láttam, hogy anyának számlákkal kellett bizonyítania, hogy mit költött a kicsire, apa ezután fizetett. Ott a költségeket is felszámolták (víz, villany). Ez iszonyú bizalmatlanság, de van ilyen. Egyébként sok apuci azt hiszi, hogy a gyerektartás tényleg csak ruhára, kajára való. Elfelejtik, hogy a gyerek is fürdik (víz), melegedik (fûtés), világít, a lakás biztosítva van, osztálypénz, stb.
Azt hiszem, hogy itt ERRÕL a családról van szó, nem arról, hogy ki milyen családokat ismer, mirõl hallott már... Ha a kérdezõ nem bízik a párjában, számoltassa el.Elõször szóban, ha még mindig nem megy akkor számlákkal. DE!!!! Illene egy számadást végezni a hölgy havi bevételérõl és kiadásáról és ennek fényében elgondolkodni, ki lehetne-e gazdálkodni ebbõl az új ruhákat.
Te is szülõ vagy, vedd ki a részed a nevelésbõl és ne az anyát kritizáld!
Az a baj, hogy nálad van? Nem kell sehogy felkészíteni az iskolára. Te is beszélgethetsz vele errõl. Másra nincs szükség. A tanszereket te veszed meg? Anyuka dolgozik, gyereket nevel, nem hiszem éppen a tartásdíjat költerné a saját ruháira. Gondolom beszállsz a könyvek, füzetek, írószerek vásárlásába. Esetleg a tornafelszerelést vagy az iskola táskát veszed meg. A fenekét, pedig te is megtaníthatod kitörölni. Ez nem elhanyagolásnak, hanem túlkényeztetésnek tûnik. Meg gondolom járt a gyerek oviba, azt is fizetni kellett valamibõl.
A tartásdíj, nem csak ruhapénz. Abból veszi meg az anyuka az ételet a gyógyszereket. S ha az anyuka nem áll jól anyagilag, akkor választania is kell, hogy ruhát vagy élelmet vesz a gyereknek. Azonkívül mosni kell a gyerekre, ágynemû kell az ágyára és mindenféle olyan hétköznapi dologra is szüksége van ami eszedbe sem jutna.
Nem tudom, hogy mennyi tartásdíjat fizetsz, de az, hogy szakadt ruhában adja ki az anyuka a gyereket és kinõtt szandálban, talán jelzés, hogy vehetnél neki. A megélhetés mellett talán a ruházkodást is támogathatnád.
Gondolom azért valamit eszik is a gyerek...
Mondjuk kezdd azzal, hogy megtanulsz beszélni! Ne erre tanítsd a lányod! ("seggét")
Az a baj hogy nagyon gyakran azért szidják az anyát, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni. Sok apuka akkor szembesül a gyermeknevelés dolgaival amikor elviszi egy-két hétre a gyereket és nincs aki kitörölje helyette a gyereknek a s***ét. Amég együtt éltek ez senkit sem zavart. Jelenleg ha egy fõre 35000-ret számolunk, akkor az anya és három gyerek esetén az a 140000-Ft valójában nem is olyan nagy összeg. Ebbõl négyen fürdenek, négyen tévéznek, esznek, stb. Az lenne az ideális, ha az apukák nem éreznék meg annyira a válás után a tartásdíj összegét, hanem õk is meg tudnának élni. Ha a szülõ dolgozik, akkor melóhelyre "szépen" kell öltrözni. S egy kicsit sem baj, ha az anyuka a válás után nem ereszti el magát, s marad padlón. A gyerekek, meg otthon igenis járhatnak kopottasabb ruhákban is. Nem lesz bajuk tõle.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy az anyuka dolgozik.A gyermek 7 éves de az édesanyja nem tanitotta meg arra se hogy kitörölje a seggét.Mikor itt van nálam én tanitgatom meg mindenre.Most megy a gyermek iskolába.Augusztus második felétöl van láthatásom augusztus végéig.Kérdem én hogy késziti fel Õ az iskolokezdésre a gyermeket?
Nálunk dettó ez a helyzet, és ti is megint az apukát hurrogjátok le. Miért a tartásdíjnak kell fedezni a ruhát, a játékot, az élelmiszert na meg még a villanyszámla és vízdíj x összegét? Anyuka így mivel száll bele? Igenis gy anyának annyi dolga van hogy tartsa rendbe a gyerekét, ha nem tudja adja át az apának, és majd õ neveli. Nem elítélem az anyukákat, csak 100 anyából 80 ha nem 90 arra panaszkodik hogy nehéz eltartani a gyereket, mégsem hagyják, hogy az apjuk nevelje. Az meg már gusztustalan, hogy a gyerek szakadt ruhában van az anya meg jól öltözött...


Az anyja nem szeret. Most akkor mi legyen?

Van 1 lány akivel tavaly nyáron összejöttem de télen összevesztünk és kb 1 hónap múlva kibékültünk. Ismerem már pár éve és az anyja is látott már de nem tudja, hogy együtt vagyunk. Nem csíp engem az a n?. Látott már egy párszor és szinte mindig akkor amikor valami hülyeséget csináltunk a haverjaimmal. A barátn?m elmondta hogy az anyja szerint túl rossz vagyok és nem jó jöv?t jósol nekem ezért ne jöjjön össze velem. Õ már szeretne bemutatni a szüleinek de szerintem az anyja sírva rugdosna ki a házból. Nem is vagyok olyan rossz mint amilyennek gondolja és amúgy is szeretem a lányát. Szerintetek mi legyen? Õ 15 éves

Legjobb válasz: Neked kell kapálóznod és bebizonyítanod az anyjának, hogy nem vagy te olyan amilyennek látott! Kezd azzal,hogy mikor mész hozzájuk a bemutatásra,vigyél egy szál virágot-attól a legtöbb anya elolvad. Sok sikert!

Neked kell kapálóznod és bebizonyítanod az anyjának, hogy nem vagy te olyan amilyennek látott! Kezd azzal, hogy mikor mész hozzájuk a bemutatásra, vigyél egy szál virágot-attól a legtöbb anya elolvad. Sok sikert!
Gyõzdd meg az anyukát tetteiddel az ellenkezõkröl
Menj el, beszélgess velük, próbáld megmutatni a legelõnyösebb oldalad. Ha nem sikerül, akkor nyugodt lehetsz, te mindent megpróbáltál.
Hát én talán azt csinálnám a helyedben, hogy a barátnõd mondja meg a szüleinek, hogy szeretne téged bemutatni, nem vagy rossz, ahogyan õk gondolják, mondja meg az igazat magyarul. De én a helyedben lehet hozzátenném, hogy pl jó tanuló vagy ( bár nem tudom mennyire igaz e :D ), szeretnél majd továbbtanulni, egyetemre menni, esetleg már tudod hogy mi akarsz lenni , mivel akarsz foglalkozni, ( pl orvos, jogász, ügyvéd, mérnök informatikus stb..) szóval valamivel kellene elõhozakodni, amibõl az anyukája láthatná, hogy te nem vagy egy meggondolatlan rossz gyerek aki csavarog egész nap és csak a bajt keresi hanem céltudatos vagy. És próbálj önmagad lenni, legyél udvarias.
Rá kell szólni. Ösztön vagy nem, nem kell már pucolnia a kölyke után.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam itt, hogy ilyenkorra az osztonok elmulnak..de akkor megsem igaz
Ez nem anyai ösztön, hanem ugyanaz a viselkedés amikor egy vadidegen kutya pisijét nyalogatja
Bizony, igaza van az elõttem szólónak. Lassan dominancia harc lesz kettõjük között, ha nem ivartalaníttattok. Vagy kutyafarmot akartok...?

Mit lehet tenni egy gyerekbántalmazó apával ha az anya nem akar válni?

Családban történik a dolog,az anya rokonom,két gyerekük van,nem nagyok még. Üti,veri őket az apa,mármint a gyerekeket,nem ad nekik enni,terrorizálja őket. Mindezt akkor amikor az anya dolgozik. Az apa nem dolgozik,mert beteg évek óta. Mi a cslád mit tehetünk? Nem tudjuk rábeszélni hogy váljon el a saját és a gyerekek érdekében.Annyira nem is veri őket,hogy látleletet lehessen vetetni.A kicsik rettegnek az apjuktól,elhozzuk őket amikor csak tudjuk. Messziről egy szép család,de ha valaki a 4 fal közé lát... Nincs anyagi akadálya a válásuknak,azért nem akar válni,mert nem akarja egyedül hagyni a beteg férjét. Mit tudnánk tenni? (legszivesebben persze addig ütném az ilyet amig mozog,de sajnos nem lehet)

Legjobb válasz: Feljenetést kell tenni a rendõrségen és a Gyámhivatlnál bejelentést. Mind a kettõt meg fogják büntetni, mert a nõ nem védi meg a gyerekeit vagy a gyerekét a férje bántalmazásaitól - azaz õ is bántalmazónak számít. Én, mint valahai gyermekbántalmazott, aki majd húsz éve szenvedek kõkemény terápiában az anyám és az apám ellenem elkövetett kegyetlenségei miatt, és küzdök nap mint nap az életemért, legszívesebben a nyakát tekerném ki annak a szülõnek, nevelõnek, tanárnak, szomszédnak, keresztanyukának stb.stb, aki TUDJA, vagy SEJTI, hogy baj van, de nem tesz semmit egy gyerek megmentéséért. "Vétkesek közt cinkos, aki néma."

Feljenetést kell tenni a rendõrségen és a Gyámhivatlnál bejelentést. Mind a kettõt meg fogják büntetni, mert a nõ nem védi meg a gyerekeit vagy a gyerekét a férje bántalmazásaitól - azaz õ is bántalmazónak számít. Én, mint valahai gyermekbántalmazott, aki majd húsz éve szenvedek kõkemény terápiában az anyám és az apám ellenem elkövetett kegyetlenségei miatt, és küzdök nap mint nap az életemért, legszívesebben a nyakát tekerném ki annak a szülõnek, nevelõnek, tanárnak, szomszédnak, keresztanyukának stb.stb, aki TUDJA, vagy SEJTI, hogy baj van, de nem tesz semmit egy gyerek megmentéséért. "Vétkesek közt cinkos, aki néma."
Gyámhivatal, családsegítõ. Nem tudjátok ti nevelni a gyerekeket? Valahogy elvenni tõlük? Mert ezek nem szülõk, hanem állatok.
A kérdező hozzászólása: Mi nem maradunk némák, cinkosok, nálunk vannak a gyerekek most is, nem túl rég derült ki, azóta csak akkor vannak otthon ha az anyjuk is velük van, õ nem engedi õket bántani, ad nekik enni, de amint nincs otthon, semmi nem oké. Így most itt vannak. De lassan iskola, nem lehet majd megoldani, túl messze élnek ehhez. Ezért kell lépnünk.
A kérdező hozzászólása: Tudnánk, most is rengeteget vannak itt. A gond azzal van, hogy szerencsére/sajnos annyira nincsenek bántalmazva, amiért a gyámügy elvenné õket. Jó tanulók, környezet egy mintacsaládot lát, kifelé mintaszülõk. Csak elõttünk nem titkolja az apa, hogy sokszor verte el nagyon õket, és csak nekünk vallotta be az anya, hogy hát igen, ha õ nincs otthon, a gyerekek éheznek, nem nyithatják ki a hûtõt. Ez nincs mióta tudjuk, de jön a szeptember, lépni kell.

Mit tegyek? Nem számíthatok az anyámra. Nem rég azt hittem, h. elvetéltem és küldtem egy sms-t anyámnak. Erre semmi válasz nem érkezett, pedig tartjuk a kapcsolatot egymással. Párnap múlva felhívtam és csak magyarázkodott.

Pedig ? is várta az unokáját, de én már nem érdekeltem.

Legjobb válasz: Én küldhetek akár 1000 sms-t is az édesanyámnak, soha sem fog válaszolni egyikre sem, mert nem is tudja elolvasni...

A kérdező hozzászólása: Biztos van benne irígység is. Sajnálom, h. neked meg az anyósod ilyen. A családját nem választhatja meg az ember, viszont a férjem családjára lehet számítani legalább.
Én küldhetek akár 1000 sms-t is az édesanyámnak, soha sem fog válaszolni egyikre sem, mert nem is tudja elolvasni...
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van, õ az édesanyám és mindig is az lesz, túl fogok lépni ezen is, csak még egy kis idõ kell hozzá. Sajnos rengeteg dologgal megbántott mostanában, ez már csak a hab volt a tortán. Az esküvõmön is megsértõdött, a párom anyukájára, mert õ nem maradt végig és másnap énhozzám nem szólt emiatt. Most vettünk egy házat, amit felújítunk, még nem is látta, pedig csak néhány km-re lakik tõlünk. Arról nem beszélve, h. segíteni semmit nem segített. Terhes vagyok, de egy paradicsomot nem ad a kertjükbõl. Szóval elég önzõ, mert fordítva rendesen el van kényeztetve. De ha én is megtartom az 5 lépés távolságot, akkor majd talán nem bánt meg.
Nézd, attól, mert az édesanyád, õ is csak ember hülye, rossz szokásokkal, amit lehet csak felnõtt fejjel fogsz észrvenni. Nem feltétlen õt védem evvel, de ez is benne van a pakliban ugyanúgy, hogy vacakul reagálta le, nem tudott mit lépni. Beszélgess vele errõl, kérd meg, hogy ilyenkor te jobban szeretnéd, hogy felhívjon, mert ez így most nagyon rosszul jött ki számodra, bánt, de egyetlen hiba miatt senkit sem szabad elítélni. Részben igazad van, ez tény, részben szerintem nem tudhatod akkor mi járt a fejében, szerintem meg már õ se tudja igazából. Ha megijed az ember, csinál hülye dolgokat akartán kívül. Beszéljétek meg nyugodt körülmények között, mondd el, mit szeretnél mit tegyen másképp, ha a jövõben veled történne valami és szükséged volna rá. Kommunikáljatok, ez a legfontosabb!!
A kérdező hozzászólása: ... és ha róla van szó, hozom-viszem az orvoshoz, tényleg mindenben mellette állok, támogatjuk a férjemmel, ahogy csak tudjuk és sajnos már el is várja.
Szerintem önmagával van baja. Öregszik, körülötted pedig zajlik az élet. Talán ez esik most rosszul neki. Nekem az anyósom ilyen...
A kérdező hozzászólása: Csak rosszul esik, és tényleg érdekel, h. én reagálom-e túl?
Most nem azért, de vannak, akiknek ha bajuk van, legyen az akármi, semmi kedvük nincs telefonon csevegni. Lehet édesanyád is ilyen és ezért nem hívott. Túlreagálod szerintem. Nemtudom. Végülis úgyis az van, te már eldöntötted, hogy ezt õ elrontotta, akkor nem tudom minek gyõzködjünk.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem, és azt modta, elolvasta, csak azért nem hívott fel, mert hogy úgyis biztos magam alatt vagyok és csak rosszabb lett volna. Szerencsére megmaradt a pici, de nagyon bevéreztem, akár kórházban is kiköthettem volna. Ezért haragszom rá, mert ezek szerint a saját kényelme fontosabb, mint hogy erõt vegyen magán és leg. rám csörögjön, élek-e még.
Kérdezõ, én sem szoktam SMS-ekre reagálni, mert rühellek SMS-ezni, ergo 2-3 napig húzom, utána meg már cikinek érzem. Szóval kérdésedre válaszolva javaslom, gondold azt, hogy õ is rühelli az SMS-t, és legközelebb simán hívd fel.
Máskor szokott reagálni az sms-edre? Mit mondott, miért nem reagált. Én se mindig reagálok sms-re, mert van hogy a másik szobába van a telefonom, a táskába.Egyszerûen elfelejtkezem róla. Van aki, fõleg idõsebbek, akik nem tudnak sms-t írni.
Legalább magyarázkodott. Én anyám ennél sokkal elképesztõbb dolgokat mûvel. Baba rendben van?
Ne haragudj hogy ezt mondom, de nem lehet, hogy egyszerûen nem vette észre? Nekem is volt, hogy egész nap dolgom volt, rá se néztem a telefonra, aztán késõ este látom, hogy írtak/hívtak. Ugyanúgy felhívhattad volna még akkor az sms helyett.

16 éves lány vagyok és én vagyok az egyetlen az osziból el akit az anyja nem engedel bulizni és nem enged fiuzni sem. Teljesen úgy kezzel mint egy ötévest. Hogyan tudnám elérni azt hogy anyám megértsen engem és legyen engedékenyebb?

várom a válaszokat

Legjobb válasz: Csak félti az egyetlen kicsi lányát...:) Ülj le vele, és beszéld meg vele, hogy nagyon szeretnél egyszer elmenni a barátnõiddel bulizni. Mondd el neki, hogy kikkel mész, hogy tudja, hogy (remélhetõleg) jó társasággal mész, és nem kell aggódnia, megbízhat benned, vigyázni fogtok egymásra. Hogy könnyíts a lelkén, küldj neki egy sms-t mikor odaértek, és legyél mindig elérhetõ telefonon! Ha a megbeszélt idõpontra hazaérsz, legközelebb már könnyebben elenged. De az sem ciki, ha érted mennek kocsival...

Csak félti az egyetlen kicsi lányát...:) Ülj le vele, és beszéld meg vele, hogy nagyon szeretnél egyszer elmenni a barátnõiddel bulizni. Mondd el neki, hogy kikkel mész, hogy tudja, hogy (remélhetõleg) jó társasággal mész, és nem kell aggódnia, megbízhat benned, vigyázni fogtok egymásra. Hogy könnyíts a lelkén, küldj neki egy sms-t mikor odaértek, és legyél mindig elérhetõ telefonon! Ha a megbeszélt idõpontra hazaérsz, legközelebb már könnyebben elenged. De az sem ciki, ha érted mennek kocsival...
Talán, ha idõben lefeküdnél és hallgatnál rá, lehet, hogy elgondolkozna azon, hogy ne kezeljen úgy, mint egy 5 évest.
Azért a keresõszavaknál is sikerült megragadnod a lényeget...
Vagy esetleg, ha nem kis millió helyesírási hibával írnál...akkor talán korodhoz méltóan kezelne. Mi az, hogy osziból? 20l
Ilyen buta gyerekem lenne, én sem engedném sehova.. Még elmegy, aztán eltévedne hazafele.. :S
02:52 ez az, buzdítsd csak nyugodtan a hülyeségre..... Szegény édesanyja..
Gondolom osztályból.
Ne bulizzon? Ne fiúzzon? 16 évesen?! Hol éltek? Ki nem állhatom az álszentséget. Miért lenne buta? Csak mert olyan a helyesírása, mint a köztársasági elnökünké (sõt, jobb)? :D
Kedves kérdezõ! Ne foglalkozz a sok káráló, keserû válaszolóval. Amikor mi voltunk fiatalok, 16 évesen eljártunk bulizni (mégis normális felnõttek lettünk), elengedtek mindig-az ismert társasággal! Lehet édesanyádnak az a baja, hogy nem ismeri a barátaidat, baráti körödet.
Hogy lehettek ennyire primitívek...csak egy kérdést tett fel, erre meg jönnek a szokásos kötekedõ majmok. Amúgy szerintem is meg kell beszélni nyugodtan, higgadtan a dolgot. A fiúzásról nem is kell szólni, egészen addig, amíg esetleg nem válik nagyon komollyá :) Ha egyszer elengednek, mindenképp korán menj haza, és többször hívd el õket telefonon.
Egyeseknek komoly gondjaik vannak a szövegértelmezéssel... Nem vagyok buliellenes. Szívesen bulizok, iszok, társaságozok. Viszont 16 évesen nem ezt csináltam. És bõven megvoltam nélküle, ember lettem így is, úgy érzem, semmirõl nem maradtam le, hogy nem 16 hanem 18 évesen kezdtem el buliba járni. Mert engem sem engedett anyukám. Akkor utáltam, gyûlöltem a helyzetet. Most már látom, hogy igazából semmi nem maradt ki az életembõl azzal, hogy nem 16 évesen partiállatkodtam. :) A mûvészekkel tisztában vagyok, ismerek párat én is. Úgyhogy a lényeg nem az volt, hogy nem kell meg gyökér dolog buliba járni, hanem az, hogy ha most nem megy, majd késõbb, pár év múlva, akkor se marad le semmirõl....
Off: Nem tartom magamat partiállatnak, de rettentõ visszataszító, ahogyan a "buli-ellenesek" utálkoznak, szélsõséges véleményt alkotnak azokról, akik azt merik írni, hogy szeretnek hétvégente bulizni menni.
Tánc? :) Az nem tánc, hanem rángatózás. A kérdés lényege nem ez volt. Én válaszoltam a kérdésre, te meg offoltál.
Egyébként satnya szellemi színvonaladat azzal is bizonyítod, hogy csak szélsõségekben tudsz gondolkodni: "...igyunk hányásig aztán fetrengjünk benne bulit...". Mégis ki írt ilyet? Számodra ez ugrik be egy buliból? Nem a tánc, zene, társaság, szórakozás? Mert ha igen, akkor én elgondolkodnék a helyedben az életem értelmén. Szánalmas vagy!
00:03: Ha nem írtam volna oda, akkor azzal jöttél volna, hogy biztos egy tanulatlan gyökér vagyok (tehát preventív jellege volt a dolognak). Látom, hogy a mondandóm lényege nem ment át, amin mondjuk nem is csodálkozom. És képzeld, én is járok kiállításokra, színházba, vitaestekre, de attól még képes vagyok elfogadni azt, hogy másoknak meg ez nem tetszik. Tanulj még egy kicsit, mert most nagyon korlátolt vagy! ;)
ÚÚ megjött a napi okos hozzászólás is. :D Kit érdekel, hogy hány diplomád van? :) Bulizz 15 éves korod óta, égj ki. Engem nem érdekel. Igen, sokkal többre becsülök egy kiállítást, mint egy igyunk hányásig aztán fetrengjünk benne bulit. Ismerem a fajtádat lányból is. Undorító kis féreg az összes. :) Na sziaa! Nem vitatkozom.
ma 21:20: Igen, köszönjük szépen a napi modoros gyökér hozzászólást, egy nem felnõttõl. Külön kiemelve persze a kiállítást + könyvbemutatót, hogy még inkább (ál)értelmiséginek tûnhess. Képzeld el, én már 15 éves korom óta heti rendszerességgel bulizom, és még csajozom is, mégsem lett belõlem egy tróger (3. diplomámat kezdem az ország legjobb egyetemén). A heti 1 találkozás pedig téged minõsít, mert annyira leszartad a párodat, hogy még idõt sem voltál képes szánni rá. Egyáltalán minek voltatok együtt? Annyira irritáló a fajtád, hogy hihetetlen...
Az egyik válaszoló szó szerint vette, amit írtam ("élni=bulizni"). Nagyon tudom sajnálni az ilyen korlátolt embert... Amúgy meg ez egyéniségfüggõ. Én már végeztem az egyetemmel de mindig is jobban élveztem egy jó bulit, koncertet, mint egy konferenciát, vagy kiállítást. Különbözõek vagyunk, és 16 éves korban is jogunk van különbözõnek lenni.
Én sem buliztam 16 évesen, a fiúmmal 1 héten egy délutánra találkoztam. Viszont tudtam beszélni, az osztályt osztálynak hívtam, nem oszinak. Most 19 éves vagyok, egyetemista. Egyáltalán nem érzem, hogy lemaradtam volna valamirõl. 19 éves nagykorúként (direkt nem felnõttet írtam, mert annak még nem érzem magam) bõven idõben vagyok élni és bulizni is. Nemcsak akkor élek, ha bulizok. Sõt! Egy kiállításon, könyvbemutatón sokkal inkább élõbbnek érzem magam. :) Ja a fiúzás... 10 hónapja vagyok együtt a mostani párommal. Akkoriban, 16 évesen pont elég is volt az a heti 1 délután...
Hát lehet nem volt anyudnk szimpatikus a fiúd. Mutass be neki pár osztálytársadat, akikkel biztosan elengedne. Csak ne matt részegen menjél aztán haza.:) Amúgy nem értem azokat a válaszolókat, akik ebbõl vérdrámát csinálnak. "Sajnálom, hogy ennyire lelki szegény vagy, hogy te csak akkor élsz, mikor bulizol." Pf.
"16 évesen teljesen megszokott és elfogadott dolog a bulizás. Ez az a kor (és persze az ezután következp), amikor élni kell :) " Sajnálom, hogy ennyire lelki szegény vagy, hogy te csak akkor élsz, mikor bulizol. Nem kell túlozni, meg vicceskedni a csadorral: nem azt mondtuk, hogy semmit sem csinálhat. Nyilván ésszerû keretek között teheti amit szeretne, ez a hormonzavaros gyermek. De ha nektek ez ennyire egyszerû téma, "persze lányom menj, semmi kifogásom nincs" akkor lelketek rajta. Viszont akkor az esetleges következményeit is vállaljátok.
16 évesen teljesen megszokott és elfogadott dolog a bulizás. Ez az a kor (és persze az ezután következp), amikor élni kell :)
Uh, mennyi kolostorban nevelkedett, erkölcsös és tisztán látó ember...16 évesen üljön otthon, amikor a hormonjai tombolnak, jó hogy már nem csadorra köteleznétek. Kérdezõ: szerintem is bizonyítsad be édesanyádnak, hogy nincsen félnivalója, nem keveredsz rossz társaságba. Házibuli címû francia filmet láttátok, kedves indulatos válaszolók?
Biztos megvan ra az oka.

Hétfőn lesz 4 hetes a cicám. Az anyja nem szoptatja. A tápszert nem akarja enni sem cumiból, sehogy. Mit adjak neki?

Legjobb válasz: 4 hetesen nem eszik? A szomszédban most vannak nagyon szép cicák, tegnap voltak 1 hónaposak, de egy hete már eszik az összetört konzervet. Mondjuk valami jó konzervet vesz nekik. Már legalább inniuk kellene, valami lapos tálkába rakd, és mutasd neki. Ilyen idõsen a cumit szerintem már nem fogadja, mert hozzászokott az anyjához.

4 hetesen nem eszik? A szomszédban most vannak nagyon szép cicák, tegnap voltak 1 hónaposak, de egy hete már eszik az összetört konzervet. Mondjuk valami jó konzervet vesz nekik. Már legalább inniuk kellene, valami lapos tálkába rakd, és mutasd neki. Ilyen idõsen a cumit szerintem már nem fogadja, mert hozzászokott az anyjához.
Már 3 hetes korától kellene neki adni kölyöktápot. Istenem minek van macskád ha nem vagy képes utána nézni? -.-" Mit vártál, hogy majd hónapokig szoptatja és neked nem kell fizetni a kajáért?
Adj nekik konzervet, juniort, nekm amúgy azt mondta anno az állatorvos, h 8 hetes koráig ne adjak neki szárazat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, még ezt a kimerítõ elsõ választ is. Erre csak annyit, hogy a macskának majdnemhogy többféle kajája van, mint nekünk. A kérdés nem ez volt, hanem, hogy a macskatejpótló tápszert (mert az is van!)nem akarja sehogy enni...én mindenhol azt olvastam, hogy fokozatosan kell átszoktatni a szilárd ételre, és mivel az anyja nem szoptatja, a tápszert nem fogadja, így nem lesz akkor fokozatos, ennyi. Van mindenféle junior kajánk itthon, alutasakos, száraz, konzerves, minden. Csak azt akartam megtudni hogy a gyomra nem sínyli e meg a gyors átállást.
Nem, a húsra való átállást nem fogja, majd a szárazra kell úgy szoktatni, h mindig rászórsz kicsit a nedvesre, és elkevered benne, h szokja, de akkor azt inkább csak a 8. hét után, lehet elõbb is lehetne, de én amondó vok, h hallgatok az állatorvosra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget! :)

Megteheti ezt? Eladhatja az apa halála után a gyerek a házat, ha a ház a szülők közös tulajdona volt és az anya nem akarja eladni?

Szomszédasszonyomnak meghalt a férje. Egy gyerekük van (feln?tt, már neki is van gyereke) A ház közös tulajdon volt (fele a szomszédasszonyomé, fele az elhunyté) Most a gyereke el akarja adni a házat, mert a felét örökölte, és saját házat akar venni, amihez kellene ez a pénz. Viszont a sz.asszony nem akarja eladni, a feléb?l nem is tudna másikat venni. Rákényszerítheti valahogy a gyereke, hogy mégis adják el? Mondjuk, követeli, hogy fizesse ki a részét, és azt az anya nem tudja kifizetni.

Legjobb válasz: Szia! Ha nagyon el ki akarja venni a gyerek a "pénzét" a házból, megteheti. Jogilag senki nem kötelezhetõ a közös tulajdonra. Vagyis a gyerek élhet ezzel a jogával, bírói úton, közös tulajdon megszüntetése iránti kérelemmel. Ennek az a menete, hogy benyújtja a bíróságra és pár tárgyaláson mondogathatják egymásnak a magukét (vedd meg a részemet, adjuk el közösen a házat, stb.). Ha sikerül megegyezniük, az jó. Ha nem, akkor a bíróság dönthet úgy, hogy árverezésre bocsájtja a házat. Ebben viszont az a bökkenõ, hogy mivel a gyerek nyújtja be a keresetet, így ez lesz az alapár, ha öt forinttal többért kel el, akkor anya része öt forint lesz. Nyolc éve én is végigcsináltam ezt, akkor még így volt jogilag a vételár elosztása.

Hülyeség. de ha beírod melyik paragrafus mondja, hogy az özvegyi haszonélvezeti joghoz kell az örökösök beleegyezése, akkor elhiszem, hogy neked van igazad. Persze megkérdezik.Mondhatsz nemet, indíthatsz pert, aztán szépen elveszted.
nincs igazad, nálunk a hagyatékin, megkérdezte a közjegyzõ, h beleegyezünk-e hogy apu részére bejegyezzék a haszonélvezeti jogot!!! ha nem egyeztünk volna bele, akkor nem kerül rá!
Szia! Ha nagyon el ki akarja venni a gyerek a "pénzét" a házból, megteheti. Jogilag senki nem kötelezhetõ a közös tulajdonra. Vagyis a gyerek élhet ezzel a jogával, bírói úton, közös tulajdon megszüntetése iránti kérelemmel. Ennek az a menete, hogy benyújtja a bíróságra és pár tárgyaláson mondogathatják egymásnak a magukét (vedd meg a részemet, adjuk el közösen a házat, stb.). Ha sikerül megegyezniük, az jó. Ha nem, akkor a bíróság dönthet úgy, hogy árverezésre bocsájtja a házat. Ebben viszont az a bökkenõ, hogy mivel a gyerek nyújtja be a keresetet, így ez lesz az alapár, ha öt forinttal többért kel el, akkor anya része öt forint lesz. Nyolc éve én is végigcsináltam ezt, akkor még így volt jogilag a vételár elosztása.
nem adhatja el és nem követelheti. nem teheti ki onnan. amíg mindkét fél bele nem egyezik az eladásba, addig semmi sem történik.
Egyrészt a fele ingatlan még mindig a szomszédasszony tulajdona, így nélküle nem lehet eladni a lakást. Másrészt, ha benne lakik, akkor neki a férje része fölött is haszonélvezeti joga lesz, és a haszonélvezeti jog erõsebb a tulajdonjognál is!! Tehát ha a nõ beleegyezése nélkül a gyerek nem adhatja el.
Követelheti, anyuka meg tárja szét a karját és kérdezze meg gyerkekétõl: mibõl, édes fiam?! (Kötelezni a fizetésre nem lehet.)
Nem kell kifizetnie semmit, viszont a gyerek a tulajdonjogát eladhatja.Bárkinek. Jelen esetben az lenne a legtisztább, ha kifizetné a gyereket és a teljes ház az övé(esetleg utánna ráiratja az egyházra-cs.essze meg a gyerek, ha a haláláig nem tud várni az örökséggel) Értékbecslést kell kérni, a 1/2 tulajdonjog haszonélvezettel terhelve egy 10M ház esetében nem több, mint 1-2 M forint. Egyébként meg ne okoskodjon már bele, az, akinek gõze nincs a jogról.Magyarországon bárki eladhatja a tulajndonát, egy-két kivétel, de ez nem az.
Lehet rosszul tudom, de akkor nem úgy van, hogy a ki kell fizetni azt, aki el akarná adni?
Eladhatja , de fél házat haszonélvezettel terhelve nem nagyon fog, max.bagóért. Házastárs csak végrendelet esetén örököl. Szóval szomszédasszony ne aggódjon élete végéig ott maradhat, hiszen a haszonélvezet errõl szól.Ki nem rakhatják, bárki a tulajdonos.
Azt kérheti hogy az anyja fizesse ki az õ részét.
a 1/2 ház az anya része, a másik 1/2 az örökség. Haszonélvezeti joga az anyának csak akkor lesz a férje részére, ha a hagyatéki tárgyaláson az örökös(gyerek) ebbe beleegyezik. Tehát, a gyerek csak a 1/2 házat adhatja el, vagyis csak az apai részt!Kötelezni, senkit nem lehet, h kifizesse a másikat, ha 2 tulajdonosból az egyik nem akarja eladni, akkor a másik nem tehet semmit. 1/2 házat pedig nem vesz meg senki!! Édesanyám nemrég hunyt el, úgyhogy most benne vagyok ezekben az eljárásokban.
Sõt elárvereztetni is el lehet, de az anya akkor is marad-mert haszonélvezeti joga van!-na ki venné meg?(hacsak nem oda tervezik a következõ kormányzati negyedet)
Ha esetleg megszüntetik a közös jogot, a haszonélvezeti jog, akkor is rajtmarad! Ráadásul nem kötelezõ az özvegynek megvenni. Érthetõbben:lehet pert indítani, az anya azt mondja, hogy nem tud fizetni, vegye meg a gyerek a tulajdonjogot.Gyerek megveszi(vagy megszünteti a pert), Haszonélvezet az anyán marad.Nesze hoci...meg lehet csinálni, csak értelme nincs...
Nem tudja eladni, mert az asszonynak élete végéig haszonélvezeti joga van az egész házra, nem csak arra a felére, amit örökölt. Nem rakható ki, de a viszony emiatt meg fog romlani a gyerek és a nõ között, ezt a nõnek fel kell vállalni és nem biztos, hogy akarja. Még ha a gyerek el is akarná adni a saját részét, nem fogja tudni, mert ki vesz meg egy olyan fél házat, ahol lakik valaki és nem rakható ki?
akkor nálunk biztos nem a magyarországi törvények szerint jártak el, már csak tudom mi volt anyu hagyatéki tárgyalásán.. pláne, h 3 milliót fizettünk haláladó címen! 9 éve.
Nem engedte bemásolni, de a PTK 615-öt kell elolvasni...
Még egyszer: Nem kell fizetnie, a tulajdonjog viszont eladható bárkinek. Haszonélvezet magától jár, köze nincs, mit akar az örökös. Fejezzétek már be a hülyeségeiteket.
Teljesen nyugodt lehet a szomszédasszonyod.Az örökös a tulajdonrészével csak akkor tud kezdeni valamit, ha a másik részt is megörökölte.Arra viszont mostantól nem árt figyelnie a szomszédasszonynak, miket ír alá.
A kérdező hozzászólása: Hát egy fél ház után nem hiszem, hogy sokan kapkodnának, amikor van elég sok eladó ház a környéken. Nem tudja kifizetni a gyereket, nincs mibõl. Valószínûleg hitelt sem nagyon kapna, de nem is szeretne felvenni, mert nem tudná mibõl törleszteni.
A kérdező hozzászólása: Azt se követelheti a gyerek, hogy az õ részét (amit az apja után örökölt) azt fizesse ki? Mármint követelhetni követelheti, csak van-e jogalapja rá.
A haszonélvezeti jogot forintosítani lehet, sõt ebben az esetben kell. Ez alapvetõen a haszonélvezõ életkorától függ. És ezt is ki kell fizetni, szóval nem haszonélvezeti joggal terhelt ingatlant értékesítenek/árvereznek el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!