Találatok a következő kifejezésre: Az anyósom helyettem a babám (1 db)

Az anyósom eldöntötte helyettem a babám nevét. Mit tegyek? Ök az önzök, vagy én lehetnék megértöbb?

Teljesen kibuktam.19.hetes vagyok,jövö héten megyünk uh-ra.Szoba került tegnap a baba neve és elég rosszul érintett ami történt.Megkérdeztem a páromat,hogy neki milyen lánynév tetszik,erre rávágta az anyja nevét.KATALIN...borzaszto...Ha fiu,akkor pedig a párom édesanyjának a halott öccse után JENÖ...Vagy a párom apjának a neveCSABA...ebbölmár 3van a családban...teljesen kibuktam,végülis 2008at irunk,ezek pedig borzaszto nevek és én senkiröl nem akartam elnevezni.erre a párom azzal jött,hogy neki sem tetszik,de az anyja hogy örülne neki.hát ez kit érdekel?????akkor szüljön ö egy jenöt,vagy egy katalint.probáltam alkudozni,hogy 2.névnek max.de az iscsak kata,erre rávágta,hogy szo sem lehet rola.basszus,hát hányadik században élünk?végigbögtem a napot.arrol nem is beszölve,hogy ha már nevet kap valakiröl az én családomnak milyen bánto,hogy nem roluk...

Legjobb válasz: Na hát ne sírj, nem ér annyit az egész. Szerintem próbálj elõször a pároddal dûlõre jutni. Mondd el neki, hogy ez így olyan mintha te kimaradnál a saját gyereked életébõl, és ketten döntsetek. Majd a KETTÕTÖK döntését közöljétek a családdal, és beszéljétek meg a pároddal, hogy nem engedtek belõle. Csak jobb ha már ketten álltok egy oldalon:) Egyébként meg te leszel a szülõszobán, és téged kérdeznek majd:) micsoda marhaság, hogy így megmondták neked...

Na hát ne sírj, nem ér annyit az egész. Szerintem próbálj elõször a pároddal dûlõre jutni. Mondd el neki, hogy ez így olyan mintha te kimaradnál a saját gyereked életébõl, és ketten döntsetek. Majd a KETTÕTÖK döntését közöljétek a családdal, és beszéljétek meg a pároddal, hogy nem engedtek belõle. Csak jobb ha már ketten álltok egy oldalon:) Egyébként meg te leszel a szülõszobán, és téged kérdeznek majd:) micsoda marhaság, hogy így megmondták neked...
Tudod mit? Beszéld meg a pároddal hogy fogjátok hívni. A szülõszobán TE leszel bent, te mondod a neveket. Én leszarnám a család akaratát, ha ennyire ellenkezne a mienkével. A mama ráér megbékélni akár 2 év múlva is, te viszont "tönkretennéd" vele a saját és a picid életét is. (bár még mindig jobb nevek SZERINTEM mint az Dzsenifer, Evelin, Kerecsen..stb MINDENKITÕL ELNÉZÉST EZ MAGÁNVÉLEMÉNY VOLT CSAK)
az elõzõ válaszoló vagyok: természetesen nem vagy önzõ! egyébként a második név jó ötletnek tûnik:) , mármint, hogy második névnek add amit õk javasolnak. de negogy Csaba Jenõ legyen:)
ez jó kérdés, a férjed sem viselkedett nagyon szépen mikoris : amikor mindketten (anyósod és te) ott voltatok, anyósod mellé állt, amikor meg anyósod nem volt ott, akkor meg félig melléd is. Ezt meg kéne beszélnetek, hogy álljon ki az mellett amit tényleg szeretne, és ne "anyuci kicsi fia" legyen felnõtt korára is. én szerintem ilyenkor az a fair, ha melléd áll. Nem kell megértõnek lenned velük. Õ tényleg nem az anyósok gyereke lesz, nektek kettõtöknek kell neki nevet választani, minden befolyásolás nélkül. Remélem sikerül majd megbeszélned a férjeddel.
Elõször is nyugodj meg sztem. A baba nevét te fogod eldönteni szüléskor, tõled fogják kérni.Én biztosan nem engednék az elképzelésembõl, elvégre az anyósod már szült gyereket anno és õ megadhatta a nevüket, másodsorban nem neki szülöd hanem magadnak és ez tény, tehát semmi köze hozzá , hogy fogják hívni.Az én anyósomon is láttam, hogy nem igazán jött be neki a név amit választottunk de nem érdekel, majd megszokja.Szval ne engedj, se a párodnak.Istenem leszakadhatna már az anyja szoknyájáról, azért csinált gyereket, hogy az anyjának megfeleljen vagy , hogy az anyja örüljön???Te meg aki kihordod, meg szenvedsz vele , nem vagy érdekelt a saját véreddel szemben.Állj a sarkadra és punk tum.én tuti ilyen esetben még az apás szülésrõl is lemondanék-mert elvileg kérheted, hogy ne jöjjön be senki vagy ha már ott van távolítsák el.Ez nagyon drasztikus dolog , de amit õk tesznek veled az nem????Annyira az elején vagy még , még van is idõtök eldönteni és ne az anyós dirigáljon már!!És most kell elkezdeni kiállni magadért mert különben ha meglesz a kicsi még a kezedbõl is kikapja és meg fog magyarázni mindent te meg küszködhetsz a sírógörcsöktõl és akkor nehezebb lesz ezt a csatát megvívni.NEkem pl eldöntötte, hogy mikor megszülök õ feljön hozzánk egy hétre.Én szeretem az anyóst de tudom, hogy egy gyerek buzi-finoman szólva és szinte csak nála lenne a gyerek.Megmondtam a páromnak, hogy errõl hallani sem akarok.fel jöhet egy két napra ha nagyon akar, de csak inkább akkor jöjjön ha mi hívjuk.Aztán a párom óvatosan rákérdezett mit tervez, mire õ mondta-ez kb két hónapja volt., hogy már kiírta a szabiját-pedig ki tudja mikor jön ki a kicsi.Na én erre meg mondtam a magamét, elõször óvatosan , majd megerõsítve.Csak pislogott és abban maradtunk ha kell szólunk, hogy segítsen.Mondjuk nekem anyukám ia azt mondta, hogy nem kara a nyakunkra telepedni annak idején õ tökre örült, hogy magunknak tapasztalhatnak ki mindent és csak akkor jön napokra ha kérem.Szval csírájában kell ezeket elfojtani sztem.És akár mennyire húzogatják a szájukat a te gyerekeddel te rendelkezel!!És ez van .Ezt a féjednek is be kell látni.Egy anyának a gyereke az elõs, hiába szépítjük a dolgot!!Persze ott a férj is, de hány kapcsolatot látni, hogy a férj lepattan de az anya sosem hagyja el a gyerekét.Illetve a normálisak nem.Bocsi ha nagyon szókimondó voltam, de nekem ez a véleményem, hogy ne hagyd magadat a férjeddel szemben sem!! 36hetes kismama jah és a kérdésre válaszolva még, ne legyél megértõbb, mert õk az önzõk sztem!
Szia! Emiatt ne borulj ki, semmi értelme! Kérdezd meg tõle hogy annó az õ gyereke nevét ki döntötte el.. nemhinném, hogy az anyósa..:) És tényleg ez a Te illetve Ti gyereketek lesz nem az övéké. Mi már kitaláltuk a neveket, közöltük hogy ezek lesznek mert nekünk ezek tetszenek és kész.(Nóra vagy Dániel:) ) Ha valakinek nem tetszik van még pár hónapja hogy megbarátkozzon a nevekkel, ennyi.:) És ez egyáltalán nem önzõ dolog, így hát te sem vagy önzõ!!! Meg hát az nem lesz vígasz, hogy örülne neki az anyósod.. Tényleg, most kit érdekel?? Mond meg hogy te nem akarod ezeket a neveket! Állj a sarkadra!!:) sok sikert! 18 hetes kismami
Jah és még valamit én sosem adnám halott családtag nevét a gyerekemnek.Babonából.
Mond meg anyósodnak szépen , udvariassan , hogy javaslatokat szivesen fogadtok , de eldönteni ti fogjátok a baba nevét ! Ezen nem szabad megsértõdni (ezt is elmondhatod neki ) Nálunk az elsõ nevet mi választottuk a második pedig a nagymamák neve lett. Így lett Mirjam Katalin , Ráhel Erzsébet (nem vészes , mi a Katalint meg az Erzsébetet nem használjuk ez inkább fõhajtás a nagymamáknak )Mindenképpen ti , (fõleg te )döntessz!!!
Nálunk is volt ilyen probléma, de szerencsére a férjem mellém állt. Anyósom azt akarta, hogy a férjem nevét kapja a fiam. elõször a párom is akart ez irányban befolyásolni, de végignéztük az utónévkönyvet, és én megmondtam nekem melyik tetszik. Bence mellett döntöttünk közösen. Késõbb a " kedves mama" érdeklõdött, hogy miért pont Bence, erre a férjem rávágta, mert így döntöttünk" Pont. A párodnak kell lennie ennyi tartásának, már Te és a születendõ gyerek vagytok az õ legszûkebb családja, nem az anyja és apja. Ki merné felülbírálni a Ti döntéseteket a Ti lányotok / fiatok nevét illetõen?? Adjátok neki azt a nevet, ami Nektek tetszik, majd késõbb mindenki megbarátkozik vele.A mamának egyszer már volt alkalma választani, most rajtad a sor. 19 hetesen, meg ne idegeskedj ilyesmin, felettébb nem használ.
Nyugi, nem sírj! Én is sírdogáltam a terhesség alatt ezen-azon, tudom, hogy nehéz, mindenen kibukik az ember, hát még, ha nem az van amit elképzelt a babával kapcsolatban. Próbáld a pároddal megbeszélni, hogy a mai idõszámításnak megfelelõ nevet szeretnél a picinek. Semmiképpen ne egy halott öccs nevét adjátok, hogy élné az életét ilyen tudattal szegény baba. Próbálj a babának alternatívákat mondogatni és Õ fog neked reagálni arra, amelyik tetszik neki. Azt a nevet mond a szülõszobán. Nem az anyósodat fogják megkérdezni, hogy mi a baba neve, hanem téged. Õ meg törhet a lekvárosból. Saját gyereket már elkeresztelte, a ti bébiteknek ne õ adjon már nevet. Max. bólogathat, ha tetszik neki. Ha nem, akkor meg ... Állj a sarkadra, és védd meg a kisbabád nevét! Persze legjobb, ha kerülöd a konfliktus mindenkivel, ezért csak 1x jelentsd ki, hogy hogy fogják hívni a babát (ha már döntöttetek)és hogy nem vagy hajlandó vitát nyitni. Ennyi. Sok sikert! Grat. a babához:)
Nem akarok ismetelni senkit, de az en velemenyem is az, hogy a nevadas csakis a Te es a ferjed dolga!!! Nem az anyosod fogja felnevelni a gyereket, nem o fogja nap mint nap neven szolongatni. Jogotok van olyan nevet adni, ami nektek tetszik (foleg, hogy azt mondtad, a ferjednek sem tetszenek az anyos altal ajanlott nevek). Hivatkozz te is a csaladodra, ahogy irtad is, hogy akkor mar miert nem a te csaladodbol adjatok valakinek a nevet a gyereknek mert ennek viszont a te anyukad orulne - erre lehet, hogy begozolne a ferjed, es vegul belatna, hogy ez igy hulyeseg, es majd ti dontitek el mi lesz a gyerek neve.
te gyereked te döntöd el hogy hogyhivják majd. a párodtol meg elég undorito dolog. ha ezt megengedet hogy anyosod döntsön akkor még elszáll magátol és jöbban beleszol majd mindenbe még a nevelésébe is. nála laktok? vagy külön?
Hûha!Nem egyszerû.Ennyire bele akarnak szólni!Nálunk apósom szertné ha at Õ nevét kapná (párom is azt kapta), de csak megemlítette.Párom is rögtön elzárkózott elõle szerencsére.Annak idején anyós em örült neki, de engedett.Senki nem szól bele szerencsére, max elmondják a véleményüket.Így sem egyszerû eldönteni, hisz egy életre adjuk Neki azt a nevet.Ne hagyd magad!A férjed meg igenis álljon melléd!Beszélj vele.Ha nem hajlandó, akkor meg ne foglalkozz vele mit szeretne.Õ sem veszi figyelembe a Te érzéseidet ezzel kapcsolatban akkor.Amúgy is az anya érzi valahol, hogy milyen név illik a gyerekéhez.Nekem amik elötte tetszettek, azok már szóba sem jönnek, mert valamiért úgy érzem nem illene a Tökösre.Majd kialakul benned mi legyen a neve, a többiekkel meg ne foglalkozz!
Mi is ilyen helyzetben voltunk. Kb. 3 hónapig hadakoztunk a névválasztáskor, de megbeszéltem a párommal a dolgot, megtaláltuk a megfelelõ nevet a gyerekünknek és csendben maradtunk. Nem mondtuk el senkinek, csendben maradtunk. Õk továbbra is mondták a magukét, rájuk hagytuk a dolgot. Mi döntöttük el, hogy mi lesz a gyerek neve. A NÉVVÁLASZTÁSBA SENKINEK SEMMI BELESZÓLÁSA NINCS!!! EZ A KETTÕTÖK DOLGA!!!
Szia, mi a párommal vitáztunk, bár nem komolyan mert olyan lánynév tetszik neki ami nekem nem, végülis fiam lett, de mondtam neki úgyis engem kérdeznek hogy mi lesz a neve, végsõ megoldásként javaslom, ha nem juttok dülõre a férjeddel, hogy válassz te nevet, és mondd azt amikor megkérdik a szülõszobán, ha szeret úgyis megbékél az anyósodékat meg tojd le.
Az egyházi házasságkötési emléklapomba ez van írva: "Ezért a férfi elhagyja apját és anyját és feleségéheez ragaszkodik, s a kettõ egy test lesz." Ter. 2, 24
Szia! Hát szerintem itt többrõl van szó, mint a névkérdésrõl. A pároddal le kellene ülnötök alaposan elbeszélgetni.Mégis mit akar?Mert, ha az anyjával akar közös döntéseket hozni, akkor vegye el a kedves mamát feleségül.Ahhoz nem kell, hogy a te és a gyereked életét is megkeserítsék, tönkretegyék.Mire meglessz ez a gyerek, neked mint az anyjának már közöd sem lesz hozzá, ha így alakul a dolog.A mama szerintem intézkedjen a saját életében, hozzon ott döntéseket, a ti életeteket meg hagyja meg nektek a döntésekkel együtt.Itt a ti gyereketekrõl, a ti jövõtökrõl van szó, és nem róla.A fia pedig ha már megnõsült, akkor az legyen neki a fontos, hogy a feleségének mi tetszik, és ne az anyukájának.Én ha nem javul a helyzet, a gyerekem közelébe nem engedném, nemhogy beleavatkozzon nálunk bármibe is.Anyós vendégségbe jöjjön hozzánk, és ne érezze magát nálunk otthon.
Hát látom mindenki megvívta a maga csatáját. Nálunk az anyóssal és az férjemmel is küzdeni kellett. Anyósom a rokonság által annyira favorizált neveket támogatta. Minden nõnemû a családban Mariann, Mária, Márta és Margit. És mindenkit MAriskáznak. Közölte, hogy válasszak én is ezek közül. A férjem meg az összes volt barátnõjét felsorolta. Õt meg elküldtem, hogy miért nem akkor nekik csinált gyereket!!! A végén én gyöztem, pedig nem is extra nevet választottam, Etelkának hívják. Erre az anyósom azzal jött a szülés után, milyen szégyen, Etelka még nincs az ÕSEI között sem. DE KIT ÉRDEKEL??? Úgyis tõled kérdezik meg a nevet :) .
Szió!Ne hagyd magadat!Ez a te, és párod babája!A párom családjának sem tetszet, hogy a mi picurunk Patrik lesz ha kibujik, de nem érdekel, ha nem tetszik tehetnek egy szíveséget!!Nem rég volt egy csaldi össze jövetel, erre kitalálták mindenki írjon a egy papíra 2 nevet, és amelyik név legtöbbet szerepel az legyen a babám neve, én meg azt válaszóltam lehet írkálni de úgy is az lesz amit én, és párom szeretne!Sajnos a nagyszülök márcsak ilyenek, szeretnek mindenbe belle szólni:(De ne enged magadat!!22 hetes pócak babás
Huh, de hasonló a helyzetünk! Én a névkérdést már megvívtam, Anyósom állandóan azt szajkózta, hogy a gyereknek Apósom és a nagypapa nevét kell adni (mindketten Mátyások). A nagypapa sajnos már meghalt. Én is úgy választottam nevet, hogy a családban fellelhetõ összes nevet kizártam. A férjemnek mondogattam, hogy szerintem ez milyen szép név (neki is tetszett, de tanácstalan volt, mert Anyuka szava sokat számít), amíg megbarátkozott vele, és a 4D UH-n készült képeket már a "mi nevünkkel" tette fel a számítógépre. Aztán, amikor beszélgettünk a Babánkról, én elkezdtem a nevén hívni, és most már a férjem is ezt teszi (a Mátyást szerencsére elfelejtette). Sajnos ezekkel a dolgokkal meg kell küzdeni, ezer és ezer dolog lesz még, de muszáj ellentmondani, mert a Te gyermeked lesz és a párodé, a döntés a tiétek. Az Anyós szerepe az, hogy ha kéred, segítsen, jó tanácsokkal lásson el, szeressen Titeket és az Unokáját, de õ csak a Nagymama lesz a családban! Én is sorra küzdöm mindennel, most éppen azt találta ki Anyósom, hogy õ fog ránk fõzni, már ki is vette a szabiját arra a hétre, amikorra ki vagyok írva. Mondtam neki, hogy nagyon kedves, de ne fárassza magát, megoldjuk (ott van Anyukám, ott a férjem, lehet kaját rendelni). Mi lesz még, ha megszületik a gyerek? Anyósom azt mondta, nyugodtan utazzunk el pár napra miután szültem, õ szívesen vigyáz a Picire (hát persze, majd õ szoptatja???). Egyáltalán nem vagy önzõ, ez a Ti életetek a Babátokkal, beleszólnia nincs joga senkinek. Viszont az fontos lenne, hogy a párod melléd álljon ilyen lényeges kérdésekben! Próbálj meg beszélni vele. Lehet, hogy Anyukájának azt mondja, oké, hogy meg ne bántsa, de aztán másképpen cselekszik, nem? Nagyon sok erõt kívánok Neked, és sok boldogságot! 36 hetes kismama
át, ezen én is teljesen kiakadtam! Pedig csak olvastam, amit írtál. Annaka agyereknek azzal a névvel kell leélnie az életét. Mit gondolnak egy Jenõn pl. mennyit fognak röhögni? A szavaidból azt vettem ki, hogy nem sok beleszólásod van a dolgokba, de szerintem ezt ne hagyd annyiban. Ha a párod annyira szûklátókörû, hogy nem érdekli, amit mondasz neki, akkor nélküle dönts. A szülésnél úgyis te leszel bent, tõled fogják megkérezni, hogy mi legyen a neve a picinek. Ha utána "hisztizik" is valaki, már késõ. És mivel te mindig azon a néven fogod szólítani, ezért azt fogja megszokni. Meg hogy rosszul esik nekik ha nem? És neked hogy esik az, hogy semmi beleszólásod sincs, mi legyen a saját gyereked neve? (Sosem értettem azokat, akik képesek ugyanazt a nevet adni a gyereknek, mint ami valamelyik családtagjuké. Én mindkét fiamnál már a legelején megmondtam, hogy beszélhetünk a véleményükrõl, de nyugodtan elfelejthetik a "rokonokat", mert BIZTOSAN NEM LESZ AZ A NEVÜK!!) Ha a sarkadra állsz, akkor már most elkezdheted elõttük becézgetni a gyermekedet azon a néven, ahogy te szeretnéd. Lehet, hogy lesznek emiatt súrlódások, de nyugodtan mondd meg nekik, hogy nem engedsz, vagy megszokják, vagy ha nem, az az õ bajuk. Azért a hátralevõ 21 hét remélhetõleg elég lesz, hogy belenyugodjanak.
Szia! Nekem is az a véleményem, hogy az anyósnak semmi köze a névadáshoz. Én nevetségesnek tartom, ha a szülõk után nevezik el a piciket. Az én anyósomnak 2 fia van és 1 lánya, de az egyik az anyuka, a másik az apuka nevét kapta. Még jó, hogy az én párom a legfiatalabb, így neki már nem "jutott" a családi névbõl. Egyébként a szülõszobán úgyis tõled kérdezik.... Nekem szerencsém van, mert a párom mindent rámhagy... Így a névválasztásba sem szólt bele. Persze azért megkérdeztem a véleményét, de én döntöttem!!!! Egyébként az én lányom 3 hónapos múlt, de apósom még a mai napig sem tudta megjegyezni a lányom nevét. Pedig sztem nem nehéz: Szintia. Sz-szel, és nem C-vel.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyukák, Nagymamák, valaki? Van már két gyerekem, ovisok. Annyira szeretnék még egyet, de nem lehet. Lelki segély?

Egész jól állunk anyagilag, gyerekeknek amit csak kell megveszünk, ha lehet ilyet kimondani, elég biztos a munkahelyünk.Mind a ketten szeretnénk még babát, de valahogy most mégsem fér bele a képbe.Jó lenne várni pár évet.De mindenhol kismamákat látok, minden hónapban reménykedek, hogy hátha valamit "elrontottunk" és nem jön meg. Mindig letisztázom magamban, hogy most nem, majd.De sokszor a sírás is elkap, mintha megszakadna a szívem.Volt már valaki így? Tiszta őrültnek érzem magam, nem is beszélek róla senkinek, mert úgyis mindenki azt mondaná, hogy minek, ha ott van már 2 egészséges gyerek, de valahogy minden porcikám, szívem lelkem erre vágyik.

3

Nektek hogy tetszik a Dante név?

Tudom, hogy egy kicsit fura, és igazából a környezetemből senkit sem ismerek akit így hívnak, de más fiú név nem igazán tetszik. Ti mit gondoltok?

11

Milyen okiratokra van szüksége egy Spanyolországban született, de már Magyarországon anyakönyvezett 1 éves gyereknek, ahhoz, hogy Magyarországon élhessen?

3

Mit szóltok ehhez a levélhez?

"A menyem múltkor sírva fogadott minket. Rávert a két éves gyereke kezére mert az marokszámra szorta szét a sót a lakásban, és azóta rettenetes lelkiismeretfurdalása lett. A másik menyem azt mondta, ő sose tudná megütni a gyerekét, de hideg víz alá állítja, ha hisztizik.
67 éves nagypapa vagyok és elegem van ebből a mai, álszent világból. Nem verjük meg a gyerekeket, mert az bántalmazás, és beteg, aki ilyet tesz. De csap alá állítjuk és fröcsköljük hideg vízzel, meg bébiszittert fogadunk mert olyan elegünk van már belőle, hogy menekülnünk kell, meg ápolgatjuk a kis lelkét, aztán felnőtt korában eltartjuk 35 éves koráig, mert nem találta meg a helyét a világban.
Most figyeljetek, mai fiatal szülők!
5 fiú gyermeket neveltem fel! Az egyik orvos, a másik mérnök, a harmadik szintén orvos, a negyedik tanár, az ötödik pedig vállalkozó, mégpedig sikees. Keményen dolgoznak, nem nyavalyognak, és öten összesen 17 unokával ajándékoztak meg! Minden ünnepet, és majdnem minden vasárnapot együtt töltjük! Ez minősíti a kapcsolatunkat, annak ellenére, hogy nálunk bizony előkerült a nadrágszíj nem is egszer, ha fegyelmezésről volt szó. Pontosan tudta mindegyik gyerek, hol a határ, a büntetés előre kiszámítható volt, megkapták, kisírták magukat, megtörölték az orrukat és az élet ment tovább. Ha a feleségem rácsapott a két éves fenekére, sose jutott eszembe felelősségre vonni, és ő se omlott össze lelkileg, és nem mondogatta, hogy ez az ő gyengeségét tükrözi. Ez kell egy kisgyereknek, egy magában isbizonytaln anyuka? Nem, nem az ő gyengeségét tükrözi. Az ő következetességét a helytelen viselkedéssel szemben. Ha valamit elmondtunk egyszer, kétszer, százszor, és százegyedik alkalommal csakazértis megtette a dolgot, akkor talán az az én gyengeségem? A gyerekeim nem járnak pszichológushoz, nem kerülnek minket, nem önbizalomhiányosak és nem keresik az élet értelmét. Megtalálták, a munkájukban, a családjukban és a helyes értékrend szerint nevelt gyerekeikben.
A mai szülőknek pedig sok sikert kívánok, saját szememmel látom, milyen nagyszerű eredményeket érnek el a sok lelkizéssel meg könyörgéssel, ahogy nevelik a gyerekeiket. Tizenévesen már nem találják az élet értelmét és vodkás üveggel a kezükben lófrálnak az utcán. A pelenkás kislánybabákat nevelő anyukák, akik azt gondolják, hogy mindent tudnak már az életről és gyereknevelésről, könnyedén gondolják, és tanácsolják, az üljünk le és beszéljük meg verziót. Én már felnveltem az gyerekeimet, és azt hiszem joggal mondhatom, hogy az én nevelési módszerem is ért annyit, ha nem többet, mint a putyulgatás módszere. De nem is menekültünk az elviselhetetlenül hisztis gyerekeink elől, meg sem fordult a fejembe se a feleségem fejébe, hogy fáradtak vagyunk és többre vágyunk, ami szintén egy mai divathullám. Tettük a dolgokunkat, mindenki tudta, mi a szabály, nem volt vita, könyörgés, de volt olyan szoros családi összetartás, ami a mai napig megmaradt, Istennek legyen hála."

43

Kb két hónap múlva külföldre költözök a gyerekeimmel, milyen magyar iratok kellenek?

egyszerűen nem találom a gyerekek taj, lakcím és adókártyáját -útlevelet intéztem és elhányódott..:( elhagytam, muszáj ezeket újra megkérjem ha egy két hónap múlva kiköltözünk Németbe?

Kérlek segítsetek,sík ideg vagyok.
Útlevelük és szül.anyakönyvi megvan.

1

Mi a teendő ilyen helyzetben?

Próbálok rövid lenni.
Kétségbe estem. 1.5 éve ott hagytam az egyetemet mert nem volt rá pénzem kimentem külföldre dolgozni, 2 hónapja a cég eltűnt. Kiderült nem fizettek utánunk semmit, hosszas leírni de a lényeg nem is nyomoznak stb.
Férjemnek rendes anyagi háttere lett közben és próbálkoztunk (még mikor megvolt a munkahelyem)a gyerekkel nem jött össze most ebben zűrben abba is, erre tegnap pozitívat teszteltem, és ma is.
Ilyenkor mi a teendő, hogy lesz orvosom, hogy nézethetném meg magam, mi lesz így? Mit lehet tenni?

4

Tetszik nektek az Endre név?

Tudom mostanság nem divatos és ritka is, de annyit gondolkodok fiú neveken, nem sok van ami tetszik. Ami tetszik az meg tömegnév, vagy nem menne a vezetéknévhez. Becézve Endi?

17

Szerintetek bunkó dolog nem odaadni?

Sógornóm terhes.nekem egy éves a kislányom, rengeteg ruhája van dobozolva a pinceben. Viszont én nem szeretném odaadni neki: azért mert : mi is egy fizetésből élünk, 3 gyerekünk van, nekik egy nagyobb (11) éves lányuk van, ők is egy fizetésből vannak. Õk 2 uj kocsit vettek hitelre attól függetlenül hogy rengeteget panaszkodnak hogy nincs mit egyenek, sokszor kérnek kölcsön a pénzt egyáltalán nem bírják beosztani.
Kérdem én: miért ugy kell gyereket szülni hogy más ruháztatja, minden egyéb kelléket ami kell egy babának mástól kér. Én szivesen (keserű szájizel) de odaadom: babakocsi, hinta, játszószönyeg, box, kiskàd. Viszont lehet bunkó vagyok de a gyerekruhàkbol max egy dobozt csinálok nekik indulás képen. Én is megoldottam, oldjàkeg ők is.ne legyen el várható hogy majd én ruhàzom a gyerekèt. A kapcsolatunk semleges, jopofizàs megy. ( hozzàteszem, mi a lányuk születésnapjàra mindig az előző havi fizetésből rakunk félre, ő a két fiamnak semmit nem vett merthogy nincs. Ez is rosszul esett; viszont nxomos érv az én szempontombol. Õ egy élősködő én irigy. Én megsporoltam a pénzt hogy megvegyem a dolgokat, ő meg kéreget mindenkitől. Vagy rà kéne hagyjam és az illendőség kedvéért odaadni mosolyogva?

26

Egy nagyszülőnek milyen jogai vannak az unokájával szemben? Itt az elhelyezésre gondolok és a láthatásra is.

3

Bodza, Málna vagy Eperke? Melyik tetszik jobban a 3 név közül?

20

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!