Találatok a következő kifejezésre: Az antibiotikumok a tabletta (3 db)

Milyen antibiotikum (vagyis az antibiotikumok melyik hatóanyaga) lehet hatással a fog. Gátló tabletta hatékonyságára?

Tudom, olvassam el a betegtájékoztatót meg menjek el dokihoz... Ezen kívül valami hasznos ötletért hálás lennék:) (ha legközelebb megyek a dokihoz tabit íratni, mindenképp megkérdezem, de csak ezért nem fogok beállítani hozzá) Még csak 1 hónapja szedem, és így pláne nem akarom, hogy bármi is bekavarjon, olyan szinten parázok, hogy egy sima neocitránt félek meginni...

Legjobb válasz: Elvileg bármilyen antibiotikum tartalmú gyógyszer csökkenti a tabletta hatékonyságát.

Elvileg bármilyen antibiotikum tartalmú gyógyszer csökkenti a tabletta hatékonyságát.

Neocitran, Strepsils csökkentik a fogamzásgátló tabletta hatását? (a vény nélkül kapható náthára szedhető gyógyszerek csökkentik? Vagy csak az antibiotikumok? )

Legjobb válasz: Az orbáncfüvet tartalmazó gyógyszerek is csökkentik, nem csak az antibacik. Nézd meg van-e bennük, ha nincs, mehet. De szerintem nincs bennük.

Az orbáncfüvet tartalmazó gyógyszerek is csökkentik, nem csak az antibacik. Nézd meg van-e bennük, ha nincs, mehet. De szerintem nincs bennük.

Az antibiotikumok befolyásolják a tabletta hatását?

Lindynette 20 fogamzásgátlót használok, és most Dalacin 300mg (klindamicin) antibiotikumot kell szednem. A kérdésem az lenne, vajon csökkenti-e ez a fogamzásgátló tabletta hatását? Köszi

Legjobb válasz: Olvasd el a betegtájékoztatót,vagy kérdezd meg orvosodat gyógyszerészedet.De ha nagyon aggódsz akkor ez idõ alatt használjatok óvszert. Én úgy emlékszem,h az én tabim papírjára volt valami írva az antibiotikumokról,de jó fél éve nem szedek tabit.(Miligest)

Olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg orvosodat gyógyszerészedet.De ha nagyon aggódsz akkor ez idõ alatt használjatok óvszert. Én úgy emlékszem, h az én tabim papírjára volt valami írva az antibiotikumokról, de jó fél éve nem szedek tabit.(Miligest)
Én úgy tudom, hogy az antibiotikum igenis csökkenti-megszünteti a fogamzásgátló hatását. Szeritnem érdemes abban a hónapban óvszert használni, ha nem akartok babát... Volt már ilyenbõl terhesség...
Nekem nõgyógyász írt fel a tabletta mellett gyógyszereket hüvelygyulladásra, és nem mondta hogy lenne valamiylen hatása a tablettára az antibiotikumnak, már mi voltunk és együtt mellette.
Igen, én is ezt hallottam és olvastam! Mármint hogy csökkenti a hatást! Használjatok kiegészítõ védekezést! Amúgy én is kaptam már ilyen gyógyszereket hüvelyre, de én elõször azokat fogyasztottam el, aztán jött a mensi és kezdtem el a tabit!
igen csökkenti a hatását
most voltam dokinál és mondtam h tabit(yasminelle-t) szedek és mondta h az antibiotikumok teljesen megszünteteik a hatását

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!