Találatok a következő kifejezésre: Az antibiotikum van a fogamzásgátlóra (9 db)

Nem hiszem, de ha így lenne, akkor az antibiotikum betegtájékoztatóján rajta kellene lennie.
Szia, nekem nem csökkentette egyik sem a másik hatását :) (Semicilin - Gracial) Mimi (25/L)

Az antibiotikum hatással van a fogamzásgátlóra?

Ma voltam dokinál, mert felfáztam. Kaptam antibiotikumot viszont nemsokára meg kell jönnie. Tervezgettem már régebb óta, hogy szeretnék fog.gátló tabit szedni, de mivl most éppen közbejöt a betegség így nem tudom mennyire vannak ezek a bogyók egymásra hatással. Az orvostól is megkérdeztem szedhetek-e a bogyó mellett tabit, azt mondta teljes mértékben hiszen nincsenek egymásra hatással. Anyum is ezt mondta. Viszont sok helyen olvastam, hogy csökken a tabi hatása. Mihez kezdjek akkor most?

Legjobb válasz: Hatással vannak a fogamzásgátlóra igen. Gyakran a fogamzásgátlók hatása fel is függesztõdik az antibiotikumok miatt, úgyhogy kiegészítõ védekezést kell alkalmazni. Szóval szerintem várd meg, amíg meggyógyulsz. Jobbulást! :)

Hatással vannak a fogamzásgátlóra igen. Gyakran a fogamzásgátlók hatása fel is függesztõdik az antibiotikumok miatt, úgyhogy kiegészítõ védekezést kell alkalmazni. Szóval szerintem várd meg, amíg meggyógyulsz. Jobbulást! :)
fuhh, igen sajnos...az antibiotikum szedése hatástalanítja a védelem nagy részét...
nekem meg a nõgyógyász mondta h az antibiotikum marha erõs, nem sima, mezei gyógyszer és h hatással van a fog.gátlóra..egyébként mikor nekem mandulagyulladásom volt, akkor a felírt antibiotikum tájékoztatójában volt, h hatástalanítja az antibébi tablettákat...
ha már elõzõleg szedted a tabit (tehát volt védelmed) akkor az enyémnél pl. egy hétig tart a hatása. De ha még nem szedted, akkor inkább tervezd a következõ ciklusodra, mert legalább 3 hetet kéne várnod amúgy is...
te úr isten ezt nem tudtam én sem
Semmi bajod nem lesz, de 3 hétig, egy hónapig úgyse fog hatni az antibiotikum miatt, akkor meg minek beszedni egy teljes levéllel fölöslegesen...? A gumi, ha jól használjátok, akkor elég biztonságos. Szerintem várd meg a következõ ciklust.
A kérdező hozzászólása: Most kezdem el szedni legelõször. Nem igazán akarom elkezdeni a köv. ciklusomnál mert ígyis rengeteget idegeskedtem és nem akarok még 1 hónapot idegeskedéssel eltölteni ezért akartam a tabit. De ha elkezdem szedni a tabit is és a gyógyszert is ugye nem lesz semmi bajom, max nem leszek egy ideig védve ugye?
A kérdező hozzászólása: és ez a "hatástalanított" idõszak meddig tart? Úgy értem, ha szedem 1 hétig az antibiotikumot akkor a fog.gátló hatása is 1 hétre "megszûnik"?
A kérdező hozzászólása: de nekem a doki azt mondta ne aggódjak...
A kérdező hozzászólása: Igen, ezen már gondolkoztam. Akkor marad a kövi ciklusra..

Fogamzásgátlót szedek, de antibiotikummal kezeltek, viszont pont a 7 gyógyszermentes nap alatt; így is befolyással van, illetve csökkenti a hatását az antibiotikum a fogamzásgátló hatását? Lehetséges a terhesség?

Az antibiotikumot éppen az alatt az id? alatt szedtem, amíg a fogamzásgátlót nem kellett, a 7 gyógyszermentes nap után továbbra is szedem a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: ez attól is függ,milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását,de ha nem volt hányás,hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában ,hogy befolyásolja-e?

ez attól is függ, milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását, de ha nem volt hányás, hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában , hogy befolyásolja-e?
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom, volt egy kis mennyiségû penicilin tartalma, de a tünetek, amiket leírtál, nem jelentkeztek. És nem volt a tájékoztatóban errõl szó, sajnos, hogy hatással van-e a fogamzásgátlókra, de hátha igazad van, és nem okoz galibát. Köszönöm a segítõ válaszodat!
szívesen.:)

Milyen hatással van az antibiotikum a menszeszre, fogamzásgátló tabletta mellett?

Két hete, nagyon felfáztam, konkrétan 5 percenként jártam wc-re és csípet is a vizelet. A háziorvosom antibiotikumot írt fel amit másfél hétig kellett szednem. Az antibiotikumot pont az nap hagytam abba mikor a fogamzásgátló tablettát is.. Ma kellett volna megjönnie a menszeszemnek, de sehol semmi. Ez lehet az antibiotikumtól? Szerdán kell elkezdenem a következő levél tablettáját, ha addig se jön meg elkezdhetem simán szedni? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Azzal ugye tisztában vagy, hogy az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását? Nekem is hasonló volt, felfáztam, semmi sem segített. 5 napig szedtem antibiotikumot, azt hiszem 1-2 napot csúszott nekem is. Viszont mellette kiegészítõ védekezést alkalmazni kell! Legalább egy hétig a nemkívánatos terhesség miatt. Lehet kellene egy terhességi tesztet venned, ha van partnered. Ha nincs, akkor pedig vársz még egy-két napot és nõgyógyászhoz mész, mert az erõs gyógyszer miatt kimaradhat teljesen is a menzeszed és a gyógyszert is újra be kell vele állítatnod.

Azzal ugye tisztában vagy, hogy az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását? Nekem is hasonló volt, felfáztam, semmi sem segített. 5 napig szedtem antibiotikumot, azt hiszem 1-2 napot csúszott nekem is. Viszont mellette kiegészítõ védekezést alkalmazni kell! Legalább egy hétig a nemkívánatos terhesség miatt. Lehet kellene egy terhességi tesztet venned, ha van partnered. Ha nincs, akkor pedig vársz még egy-két napot és nõgyógyászhoz mész, mert az erõs gyógyszer miatt kimaradhat teljesen is a menzeszed és a gyógyszert is újra be kell vele állítatnod.
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal tisztában vagyok hogy a hatás nem 100%-os, de nem voltuk együtt a párommal, hiszen örültem hogy feküdni tudtam...
Én sem úgy értettem, hanem miután meggyógyultál és elhagytad az antibiotikumot. Ne izgulj az a lényeg, lehet kicsit felborult a testedben pár dolog, de egy nõgyógyászati vizsgálat mindenen segít, ha most ki is maradna :)
Antibiotikum mellett nem megfelelõ a fogamzásgátló tabletta felszívódása, ezért kell védekezni mellette és mivel csökken a tablettából felszívódó hormon mennyisége, a tabletta által szabályozott ciklus felborul, ezért a megvonásos vérzés nem akkor történik, amikor szokott. Ha késõbb is jön most a menzeszed, a tablettát akkor is a 7 nap szünet után kezdd el szedni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen :) Sokat segítettél

Fogamzasgatlot szedek es sajnos visszaterö holyaghurutom van, amire antibiotikumot szokott a doki adni. A holyaghurut önmagaban csökkenti a fogamzasgatlo hatasat, vagy csak az antibiotikum?

Legjobb válasz: a holyaghurut miért csökkentené?az egy betegség. sztem 2 óra idõeltolodással vedd be.ne egyszerre.de A BETEGTAJEKOZTATON RAJTA KELL H legyen. tõzegáfonya kapszulat még nem szedtél?

a holyaghurut miért csökkentené?az egy betegség. sztem 2 óra idõeltolodással vedd be.ne egyszerre.de A BETEGTAJEKOZTATON RAJTA KELL H legyen. tõzegáfonya kapszulat még nem szedtél?
A kérdező hozzászólása: de igen, most kezdtem el szedni, ugy hallottam eleg lassan kezd el hatni..
a 2 óra különbség miben segít?

Pénteken kezdtem el antibiotikumot szedni, szombaton kellett elkezdjem a fogamzásgátló szedését. Már előtte 2 nappal nem volt menzim. Szombaton is és ma (hétfőn) is volt, van pecsételő vérzésem! Létezik, hogy az antibiotikum bezavar valamit?

Ilyen még nem volt! Terhes csak nem vagyok?! Rendszeresen szedem a gyógyszert!

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot,(bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. www.vitamin-abc.hu

Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot, (bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. http://www.vitamin-abc.hu
A kérdező hozzászólása: Mandula gyulladásra kaptam.igen tudom, hogy kell probiotikum.köszi a választ.
Nem, de a menstruációdat összezavarhatja.
Elsõ hülyeséget beszél... A fogamzásgátló hatását valóban nem befolyásolhatja, hiszen most nem is szeded a gyógyszert a 7 napos szünetben. A 21 nap alatt már kialakult a kellõ védelem, ha rendszeresen és mindig ugyanabban az idõben szedted, így nem kell emiatt aggódnod. A menstruációt pedig pláne nem befolyásolhatja, hiszen tablettaszedéskor hormonok által generált megvonásos vérzés keletkezik, így erre már semmilyen tényezõ nincsen befolyással, gondolok itt idõjárásváltozásra, stresszre, meg a szokásos dolgokra.
visszafele nem befolyásolhatja, csak elõrefele:) szóval nyugodtan kezdd el, szedd végig a levelet(ez nagyon fontos), és utána amikor megint elkezded szedni a fogamzásgátlót, akkor még 2hétig gumizzatok, vagy ne menjen el benned, esetleg pharmatex+megszakitás, mert csökkenti a hatását.

Hogyis van ez? Fogamzásgátlót szedek. Házi orvosom antibiotikumot írt fel, 5 napos kúrát. Azt mondta, hogy ebben a ciklusban kiegészítő védekezés is szükséges.

Ez rendben is van, de a ciklusom még egy hétig tart. Ez azt jelenti, hogy ez az egy hét elegend?, és a következ? ciklusomtól már nem kell a kiegészít? védekezés, újra védett vagyok? És ha a ciklusom elején tartanék, akkor az egész ciklusban kellene a kiegészít? védekezés?

Legjobb válasz: Miért nem kérdezted meg orvost, amúgy ezek a dolgok gyógyszerenként változnak. És ha egy gyógyszer legelõször szedsz a mensid után, már úgy is védett vagy.

Miért nem kérdezted meg orvost, amúgy ezek a dolgok gyógyszerenként változnak. És ha egy gyógyszer legelõször szedsz a mensid után, már úgy is védett vagy.
ez azt jelenti hogy, beveszed a gyógyszert attól a naptól kell kiegészítõ 7 napig. Ha a gyógyszerszünetbe esik pont akkor jobb egész gyógyszer szünet alatt jobb védekezni. De ha az új levél elején jársz 7 nap kiegészítõ és utána minden folytatódik.

Fogamzásgátlót szedek (lindínette 20) és éppen szünetem van, ha a 3. napján hagytam abba az antibiotikum szedését akkor attól a következő ciklusban ha rendesen szedem a tabit védett vagyok?

Lehet hogy hülyének néztek és jo néhányan beírjátok hogy keres?...hát a keresön néztemn de konkrétan erre nem kaptam választ. AY tájékoztatóban pedig nincs leírva csak az hogy csökkenti a hatását és mondjam meg az orosnak hogy tabit szedek...hát ez megvolt.

Legjobb válasz: MÁsik kérdés amit csak igy hirtelen akaokr feltenni az az hogy normális ha a menstrum azonos mennyiségü mint a tabi elött? Ugy értem nem csökkent le, de nem görcsölök ettõl még hat ugye?

A kérdező hozzászólása: MÁsik kérdés amit csak igy hirtelen akaokr feltenni az az hogy normális ha a menstrum azonos mennyiségü mint a tabi elött? Ugy értem nem csökkent le, de nem görcsölök ettõl még hat ugye?
Én is Lindynette20-at szedek.És én is épp antibiotikummal!Az antibiotikum valóban csökkenti a hatását tehát amíg szeded és utánna még egy hétig más védekezési módot is használni kell!
A tabi általában lerövidíti a menstuáció idejét és mennyiségét de ha mégis ugyanolyan mint elötte akkor sincs semmi baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!