Találatok a következő kifejezésre: Az antibiotikum van (144 db)

Pénteken kezdtem el antibiotikumot szedni, szombaton kellett elkezdjem a fogamzásgátló szedését. Már előtte 2 nappal nem volt menzim. Szombaton is és ma (hétfőn) is volt, van pecsételő vérzésem! Létezik, hogy az antibiotikum bezavar valamit?

Ilyen még nem volt! Terhes csak nem vagyok?! Rendszeresen szedem a gyógyszert!

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot,(bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. www.vitamin-abc.hu

Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot, (bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. http://www.vitamin-abc.hu
A kérdező hozzászólása: Mandula gyulladásra kaptam.igen tudom, hogy kell probiotikum.köszi a választ.

Fogamzásgátlót szedek, de antibiotikummal kezeltek, viszont pont a 7 gyógyszermentes nap alatt; így is befolyással van, illetve csökkenti a hatását az antibiotikum a fogamzásgátló hatását? Lehetséges a terhesség?

Az antibiotikumot éppen az alatt az id? alatt szedtem, amíg a fogamzásgátlót nem kellett, a 7 gyógyszermentes nap után továbbra is szedem a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: ez attól is függ,milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását,de ha nem volt hányás,hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában ,hogy befolyásolja-e?

ez attól is függ, milyen antibiotikumot szedtél. a penicilin tartalmúak szokták általában megzavarni a fogamzásgátló hatását, de ha nem volt hányás, hasmenésed tõle akkor szerintem ne aggódj. nincs írva az antibiotikum tájákoztatójában , hogy befolyásolja-e?
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom, volt egy kis mennyiségû penicilin tartalma, de a tünetek, amiket leírtál, nem jelentkeztek. És nem volt a tájékoztatóban errõl szó, sajnos, hogy hatással van-e a fogamzásgátlókra, de hátha igazad van, és nem okoz galibát. Köszönöm a segítõ válaszodat!
szívesen.:)

Az antibiotikum (Suprax) mellé van értelme Normaflore-t szedni?

Náthára írták fel az antibiotkumot, még életemben nem voltam ilyen beteg, a lázam se akart lemenni 2 napja, alig bírok felkelni az ágyból. Bár most hála Istennek már fel tudok ülni úgy, hogy nincs hányingerem. Ma kezdtem el szedni, napi 2x.

Legjobb válasz: Ha antibiotikumot kaptál biztos, hogy nem sima náthád van, hanem bakteriális fertõzésed, és ha kicsinálta a tabletta az emésztésed van értelme szedni, mert hátha segít megszüntetni a mellékhatásokat. Aztán még pár napig mindenképp szedd a probiotikumot ha már abbahagytad az antibiotikumot.

Ha antibiotikumot kaptál biztos, hogy nem sima náthád van, hanem bakteriális fertõzésed, és ha kicsinálta a tabletta az emésztésed van értelme szedni, mert hátha segít megszüntetni a mellékhatásokat. Aztán még pár napig mindenképp szedd a probiotikumot ha már abbahagytad az antibiotikumot.
Antibiotikum mellé mindig van értelme probiotikumot szedni.Ez aranyszabály.
nincs, orvos is megmondja. probiotikumot a kúra után kell szedni

3 éves kisfiam torok gyulladása van azt mondta az orvos hogy csak akkor agyam be az antibiotikumot ha magas láza van 38 3 a láza cataflan cseppet kap Bioparox vettem neki orrcsepp tegnap ott beteg ti beadnátok az antibiotikumot neki vagy várjak még?

Legjobb válasz: Jézusom..! Vidd el gégészetre, és oltsák le a váladékot, én is ezt teszem mindig, mert a háziorvost inkább nem is minõsíteném.. 1-2 nap alatt meg van az eredmény, s akkor lehet rendesen kezelni. Na meg õk rutinosabbak sokkal. Nem minden torokgyulladást okoz baktérium, vírusra pedig felesleges adni az antibiotikumot, csak még betegebb lesz a gyerek. Gondolom "megelõzésképp" írta fel a doki, a felülfertõzõdésre. 38.3 fokos láznál én még nem szoktam adni lázcsillapítót, csak 38.5 felett. Természetesen sûrûn mérjük akkor a hõt. Jó, ha dolgozik egy kicsit a szervezet.

Jézusom..! Vidd el gégészetre, és oltsák le a váladékot, én is ezt teszem mindig, mert a háziorvost inkább nem is minõsíteném.. 1-2 nap alatt meg van az eredmény, s akkor lehet rendesen kezelni. Na meg õk rutinosabbak sokkal. Nem minden torokgyulladást okoz baktérium, vírusra pedig felesleges adni az antibiotikumot, csak még betegebb lesz a gyerek. Gondolom "megelõzésképp" írta fel a doki, a felülfertõzõdésre. 38.3 fokos láznál én még nem szoktam adni lázcsillapítót, csak 38.5 felett. Természetesen sûrûn mérjük akkor a hõt. Jó, ha dolgozik egy kicsit a szervezet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm elviszem a fülgégészetre most üdv SZÉP NAPOT írok majd hogy mi volt :-))))))
A kérdező hozzászólása: SZIA Azt mondta a doki néhány tüszõ van már a torkán homeopátiás golyókat írt hátha jobban lesz és nem kell az Antibiotikum szedni nagyon remélem hogy meg javul köszönöm neked a választ és segítséget :-)
Nincsen mit! Remélem mielõbb meggyógyul a kisfiad! :) )

Mit adjak egyéves kislányomnak ha már egy hete meg van fázva de az antibiotikumot nem akarom beadni?

Az antibiotikumtól mindkét gyerekem hányik, hiába kapnak normaflort mellé. Azután hetekig nem emészt rendesena gyomruk. A gyerekorvoshoz nem mehetek vissza, hogy nem adtam be amit felírt. HÁroméves fiam egy hét alatt rendbejött, a kicsi t?le kapta el, de ma telt le az egy hét és még mindig lázas. Homeopata orvos nincs a környéken, sem homeopata gyógyszerek. kap otrivin orrcseppet, nurofent és panadolt lázcsillapításként, és feny?rügy megy egyéb növényi kivonatot tartalmazó valamit köhögésre. Mézet nem adhatok mert én pollenallergiás vagyok. Van ötletetek? Nagy baj lesz, amiért nem adtam be az antibiotikumot?

Legjobb válasz: szerintem is kezdd az antibiotikumot!!!ha ennyi ido után nincs jobban nékule, akkor nem is lesz. az Ongyogyítást 4-5 napra ajánlják, tovább nincs értelme, foleg ilyen kicsi gyerekeknél. gyogyszerész létemre én magam sem vagyok antibiotikum párti, igyekszem kerulni, de ha a láza sem bír lemenni, ez már nem játék.kulonosen nem ebben a járványidoszakban. ismeroseim, felnottek korében is sok ilyen van mostanában, hogy 1-másfél hétig tarto, alig lekuzdheto láz, és ez már sok, benne van a gyulladás. az orrcseppeket használd, de folyamatsan max. 1 hétig lehet, mivel tonkreteszik az orr nyálkahártyáját, és az ujra eldugul. a sooldatos spray-eket lehet tovább használni.

szerintem is kezdd az antibiotikumot!!!ha ennyi ido után nincs jobban nékule, akkor nem is lesz. az Ongyogyítást 4-5 napra ajánlják, tovább nincs értelme, foleg ilyen kicsi gyerekeknél. gyogyszerész létemre én magam sem vagyok antibiotikum párti, igyekszem kerulni, de ha a láza sem bír lemenni, ez már nem játék.kulonosen nem ebben a járványidoszakban. ismeroseim, felnottek korében is sok ilyen van mostanában, hogy 1-másfél hétig tarto, alig lekuzdheto láz, és ez már sok, benne van a gyulladás. az orrcseppeket használd, de folyamatsan max. 1 hétig lehet, mivel tonkreteszik az orr nyálkahártyáját, és az ujra eldugul. a sooldatos spray-eket lehet tovább használni.
amig csak hoemelkedés van, az erositi az immunrendszert, de ha már napok ota tarto láz, ott már komoly a fertozés vagy gyulladás, megterheli a szervezetet jobban, mint az esetleges antibiotikum. az elso hozzászoloval értek egyet. és valami attol még hogy novényi, nem teljesen ártalmatlan, ahogy a "szintetikus" gyogyszerek sem feltétlenul mérgek...és van, amikor igenis kell az az antibiotikum. egyen elotte kicsit, h ne menjen éhgyomorra...jobbulást kívánok. (utolso hozzászolo voltam)
Tévedés a priznic azt jelenti, hogy vizes lepedõbe tekered.
szia mi soha nem adtunk antibiotikumot a lányoknak és ne mis volt semmi bajuk adj neki stodalt vagy prospant nagoyn nagoyn jók
Bocsi elsõ hozzászólótól kérdem mi az "prizniceljed" ? Én adnám az antibiotikumot mert lehet nagy baj nagyon nagy!
A kérdező hozzászólása: A priznicelés magyarul hûtõfürdõ. testmeleg vízbe teszed a gyereket és lassanként hûtöd.

Milyen hatással van az antibiotikum a menszeszre, fogamzásgátló tabletta mellett?

Két hete, nagyon felfáztam, konkrétan 5 percenként jártam wc-re és csípet is a vizelet. A háziorvosom antibiotikumot írt fel amit másfél hétig kellett szednem. Az antibiotikumot pont az nap hagytam abba mikor a fogamzásgátló tablettát is.. Ma kellett volna megjönnie a menszeszemnek, de sehol semmi. Ez lehet az antibiotikumtól? Szerdán kell elkezdenem a következő levél tablettáját, ha addig se jön meg elkezdhetem simán szedni? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Azzal ugye tisztában vagy, hogy az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását? Nekem is hasonló volt, felfáztam, semmi sem segített. 5 napig szedtem antibiotikumot, azt hiszem 1-2 napot csúszott nekem is. Viszont mellette kiegészítõ védekezést alkalmazni kell! Legalább egy hétig a nemkívánatos terhesség miatt. Lehet kellene egy terhességi tesztet venned, ha van partnered. Ha nincs, akkor pedig vársz még egy-két napot és nõgyógyászhoz mész, mert az erõs gyógyszer miatt kimaradhat teljesen is a menzeszed és a gyógyszert is újra be kell vele állítatnod.

Azzal ugye tisztában vagy, hogy az antibiotikum gyengíti a fogamzásgátló tabletta hatását? Nekem is hasonló volt, felfáztam, semmi sem segített. 5 napig szedtem antibiotikumot, azt hiszem 1-2 napot csúszott nekem is. Viszont mellette kiegészítõ védekezést alkalmazni kell! Legalább egy hétig a nemkívánatos terhesség miatt. Lehet kellene egy terhességi tesztet venned, ha van partnered. Ha nincs, akkor pedig vársz még egy-két napot és nõgyógyászhoz mész, mert az erõs gyógyszer miatt kimaradhat teljesen is a menzeszed és a gyógyszert is újra be kell vele állítatnod.
A kérdező hozzászólása: Igen, azzal tisztában vagyok hogy a hatás nem 100%-os, de nem voltuk együtt a párommal, hiszen örültem hogy feküdni tudtam...
Én sem úgy értettem, hanem miután meggyógyultál és elhagytad az antibiotikumot. Ne izgulj az a lényeg, lehet kicsit felborult a testedben pár dolog, de egy nõgyógyászati vizsgálat mindenen segít, ha most ki is maradna :)
Antibiotikum mellett nem megfelelõ a fogamzásgátló tabletta felszívódása, ezért kell védekezni mellette és mivel csökken a tablettából felszívódó hormon mennyisége, a tabletta által szabályozott ciklus felborul, ezért a megvonásos vérzés nem akkor történik, amikor szokott. Ha késõbb is jön most a menzeszed, a tablettát akkor is a 7 nap szünet után kezdd el szedni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen :) Sokat segítettél

Mandulagyulladása van 2 éves kisfiamnak, Aktil Duo antibiotikumot írt fel az orvos. Valóban szükséges az antibiotikum?

Azt olvastam, hogy az esetek nagy részében vírus okozza a mandulagyulladást, és felesleges ezért az antibiotikumos kezelés. Volt olyan, aki nem adott antibiotikumot, és rendben meggyógyult a gyerek a mandulagyulladásból?

Legjobb válasz: A gennyes mandulagyulladás szerintem bakteriális eredetû. Ha az orvos antibiotikumot írt fel, akkor azt be kell szedni. Miért bírálod felül a döntését? Nem is értem...

A gennyes mandulagyulladás szerintem bakteriális eredetû. Ha az orvos antibiotikumot írt fel, akkor azt be kell szedni. Miért bírálod felül a döntését? Nem is értem...
Elsõ vagyok. Az lemaradt, hogy adj mellé Normaflore-t vagy valami más prebiotikumot és akkor nem lesz erõs mellékhatása az antibiotikumnak és gyorsabban is gyógyul.
A mandulagyulladás nagyon komolyra is tud fordulni. Az antibiotikum már akkor szükséges szokott lenni, amikor a mandula megduzzad és piros, mert innen a tüszõk megjelenése a következõ lépés. Tehát a bakteriális fertõzés fennáll, de még nincsenek tüszõk és gyakran még láz sincs. Ha már láz is van, az húzósabb. A vírusos torokgyulladás (náthával, garatgyulladással) nem keverendõ össze a mandulagyulladással, nem szokott antibiotikumos kúrát igényelni, csak tüneti kezelést. Ha az orvos antibiotikumot írd, akkor azt mind be is kell szedni. Ma már nagyon jó probiotikumok vannak, amit az antibiotikum kúra mellé adhatsz a gyerkõcnek. Így az antibiotikum mumusa (elpusztulnak a jó baktériumok is) már nem is lesz mumus, mert pótolod.
A mandulagyulladás gyakran bakteriális eredetû, ezt az orvos meg tudja állapítani. A kezelés pedig fontos, mert egyes mandulagyulladást okozó baktériumok késõbb szívbelhártyagyulladást okozhatnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt nem mondta az orvos, hogy már tüszõs mandulagyulladása lenne, de meggyõztetek, és adok neki antibiotikumot.
Az orvosra hallgass, ne másra, add be neki az antibiotikumot!
Enyémnek sokszor van mandulagyulladása (nem tüszõs), mindig kell rá antibiotikum, különben még a tüszõk is kijönnek rá :S add be az antib-t, jót teszel vele, de mellé még normaflore-t is.
Nem hiszem, de ha így lenne, akkor az antibiotikum betegtájékoztatóján rajta kellene lennie.
Szia, nekem nem csökkentette egyik sem a másik hatását :) (Semicilin - Gracial) Mimi (25/L)

Békéscsabán van olyan gyermek háziorvos, akinek nem az antibiotikum az egyetlen megoldása mindenre?

Szeretnék véleményeket olvasni a gyermekorvosaitokról, ki mennyire elégedett a sajátjával, ajánlaná-e másnak is. 1 éves gyermekem orvosát szeretnénk leváltani. (ő nem békéscsabai)

Legjobb válasz: szia,homeopatias orvost kellene akkor keresned. a háziorvosok nem tudnak mast tenni,mint felirjak az antibiotikumot. vagy ha beteges a gyermeked,vannak homeopatias bogyók,immunerösitesre,nem tudom hany eves kortól vannak ezek.

szia, homeopatias orvost kellene akkor keresned. a háziorvosok nem tudnak mast tenni, mint felirjak az antibiotikumot. vagy ha beteges a gyermeked, vannak homeopatias bogyók, immunerösitesre, nem tudom hany eves kortól vannak ezek.

Ha víz van a herében és véletlenul kihagytam az antibiotikumot?

1,5 hete az orvos megállapította, hogy víz van az egyik herémben. Adott rá antibiotikumot, amit 12 óránként kell szedni. De viszont egyik reggel véletlenul kihagytam. Dupla adagot nem vettem inkább be, mert ilyennel volt már problémám. A gond az lenne, hogy már pénteken kiszedtem a gyógyszert és még nem látok javulást. Lehet ez az miatt, hogy kihagytam? Mellesleg Ciplox 500-at szedtem.

Legjobb válasz: egész pontosan mit állíptott meg az orvos? hydrocele? és arra szedsz antibiotikumot? na ez érdekes vagy van vmi fertõzésed is? ha kihagytál egyet, akkor kihagytad szedd tovább rendesen, és próbáld nem kihagyni egyébként ott van a gyógyszer leírásában is, hogy mi a teendõ, ha elfelejted bevenni

egész pontosan mit állíptott meg az orvos? hydrocele? és arra szedsz antibiotikumot? na ez érdekes vagy van vmi fertõzésed is? ha kihagytál egyet, akkor kihagytad szedd tovább rendesen, és próbáld nem kihagyni egyébként ott van a gyógyszer leírásában is, hogy mi a teendõ, ha elfelejted bevenni
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy víz van a herében. Nincs ott, hogy mi a tehendo.Szlovákiában élek, lehet, h ezért.
