Találatok a következő kifejezésre: Az antibiotikum a babának, ha (6 db)

28 hetes kismama vagyok. A héten kicsit megfáztam, az orvosom antibiotikumot (Augmentin) írt fel. Nem ártok avval a babámnak, ha ilyet szedek?

A megfázásom nem vészes, mert csak az orrom folyik, meg néha köhögök. Egyenl?re hárs- és menta teát iszok. Elkezdjem szedni a gyógyszert vagy, mivel nem súlyos a dolog, inkább várjak, amíg elmúlik? Babókám ugyanolyan aktív, mint eddig.

Legjobb válasz: En 31 hetes vagyok, es most vagyok tul egy hulesen. Az enyem sem volt veszes. Nem szedtem ra antibiotikumot, csak sok citrom, tea mez, a torkomra meg olyan cukorkat a gyogyszertarban, ami kimondottan terheseknek szabad. Ja es vagy 2 este bekentem a mellkasamat torkamat balzsamal(amelyiket szabad terheseknek)es sal, meg jo meleg. En meg nem szednek a helyedben antibiotikumot. Mondjuk nekem a csladorvos is azt mondta, hogy meg ne, es helyre is jottem.

En 31 hetes vagyok, es most vagyok tul egy hulesen. Az enyem sem volt veszes. Nem szedtem ra antibiotikumot, csak sok citrom, tea mez, a torkomra meg olyan cukorkat a gyogyszertarban, ami kimondottan terheseknek szabad. Ja es vagy 2 este bekentem a mellkasamat torkamat balzsamal(amelyiket szabad terheseknek)es sal, meg jo meleg. En meg nem szednek a helyedben antibiotikumot. Mondjuk nekem a csladorvos is azt mondta, hogy meg ne, es helyre is jottem.
Én is ma voltam, ugyanezekkel a tünetekkel és nekem is AUGMENTINT írt.Én 17. hétben vagyok.Még nem vettem be próbálgatom a mézet és a teát, hátha...de ha nem lesz jobb akkor beszedem.
Szia. Nekem is kellett szednem. Én beszedtem, mert ha nem szedek idõben antibiotikumot, akkor nagyon be tudok lázasodni, és az veszélyesebb mint a gyógyszer. Ha úgy érzed, ki lábalsz belõle, láz, vagy egyéb komolyabb gond nélkül ne szedd, de ha komolyodna a dolog, nyugodtan vedd be, nem fog ártani a pocaklakónak. Minden jót! 30 hetes kismama.
Szia! Nekem is kellett szednem a 37. héten, semmi baja nem lett a magzatomnak. Nekem viszont hüvelygombám lett tõle, amit aztán kúppal és kenõccsel kellett kezelni. Aztán amikor 3 hetes volt a fiam, vesegyulladásra szintén Augmentint írtak fel, szoptatni is lehetett mellette, nem ártott a babának. (és akkor hüvelygombát sem okozott) Ha indokolt (pl. lázas vagy), szedd be nyugodtan, nem árt a magzatnak. (Penicillinérzékenyek nem szedhetik, de gondolom erre rákérdezett az orvos Tõled, mielõtt kiírta)
Szia! én is szedtem Augmentint gyulladásra, ráadásul a 625 mg-osat napi 3x . Az augmentin egy penicilin származék, és ha utánanézel a neten, meg fogsz nyugodni, mert nem árt a babucidnak. Az enyém is teljesen egészséges. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. Egyenlõre nem szedem, mert nincs lázam. Ha esetleg komolyodna beveszem, de most még úgy érzem sikerül kilábalni belõle.

Az antibiotikum árthat a babának, ha terhes vagyok?

nagyon megfáztam, muszáj volt beszednem 9 db penicillint. az orvos azt mondta, ez az egyetlen antibiotikum, ami nem árthat a babának igaz ez, szerintetek???

Legjobb válasz: Szia! Nyugodtan hihetsz az orvosodnak. Indokolt esetben terhesen is szabad gyógyszert szedni, mert egy esetleges lázzal, baktériummal, vagy ferõzéssel többet árthatsz a babszinak, mint a gyógyszerrel.

Szia! Nyugodtan hihetsz az orvosodnak. Indokolt esetben terhesen is szabad gyógyszert szedni, mert egy esetleges lázzal, baktériummal, vagy ferõzéssel többet árthatsz a babszinak, mint a gyógyszerrel.
nmekem a doki aztmondta hogy lehet baja és nekem szurit ad, amit lehet kapni akkor is ha baba van.

Tegnap belázasodtam, 39fokos lett. Tápszert is kap a babám, mert kevés tejem, de szeretném, ha az a kicsi is megmaradna. Antibiotikumot kell szednem, a doki azt mondta lehet szoptatni, de a betegtájékoztatóba az van írva, hogy átjut az anyatejbe?

Amit felírt lázcsillapítót, azt se szabad szopi alatt. Tegnap óta nem adtam tejet neki, fejem, de félek elapad, így is alig van: 30-40 ml szopizik, a többi tápszer (120-150 ml).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!

Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!
Szóval csak akkor szoptass, ha lejjebb ment a lázad, 38, 5 fölött tényleg nem szabad. (Nekem egyébként nem akart hatni a lázcsillapító, úgyhogy keresztborogatást csináltam magamon: jobb kéz - bal láb, és fordítva - pár órán keresztül, és lejjebb ment utána a lázam. Próba, cseresznye, hátha.) (B)
Lázcsillapítót pl. Paramaxot, Algopyrint lehet. Antibiotikumra pedig mindegyikre ráírják, hogy átjut az anyatejbe (egyébként olyan kis mennyiség az, hogy nem lesz tõle semmi baja a picidnek, én is szedtem, mert mellgyulladásom volt, Rulidot írtak fel - ráadásul penicillin érzékeny vagyok, ezért csak ezt lehetett). Fejd, és fejd, és fejd, amennyit csak bírsz. Sok folyadékot igyál, de ne szoptass, mert 38, 5 fölött nem szabad. Jobbulást! :fejsimi (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, de a tejem majdnem oda lett, vagy oda van? Szegény babám kínlódik, szívja az üres cicit, de muszáj, mert a mellszívó nem stimulálja úgy, mint õ.
Hogy vagy? Remélem, azóta már lement a lázad! (B)
Szia! nekem is volt magas lázam, 39, 3 °C, de nekem még a szoptatás elején, mert begyulladtak a melleim. Panadolt és Algopyrint ajánlottak az orvosok. És nekem is azt mondták, hogy szoptathatok. Nálad mondjuk az a gond, hogy így is kevés a tejed. Igyál sok folyadékot, szoptass, de ha nem akarsz, akkor gyakran fejd le a tejcsit. Én még langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Egyébként nekem az orvosom azt mondta, hogy most már a gyógyszerek nagy részére ráírják, hogy terhesség alatt és szoptatásnál nem lehet szedni, csupán óvatosságból, hogy így védjék magukat a gyógyszergyárak. Szóval, ha az orvosod kiírta és azt mondta szedheted, akkor nyugodtan szedd és szoptass!
Szerintem ne nagyon puszilgasd, és vegyél biztonság kedvéért maszkot. Jobb a békesség. (B)
A kérdező hozzászólása: Egyébként arcüreg gyulladásom van. Babuci ugye nem kapja el?
A kérdező hozzászólása: Tegnap én is Algopyrint vettem be, egyet este 10 kor, majd éjfélkor még egyet, de reggelre is csak 38-ra vitte le. Most is 38 felett van, pedig vettem be megint. Akkor marad a fejés, amíg le nem szorítom a lázamat. :((
Szia! Várd meg míg leviszed a lázad és nyugodtan szopiztass! Sem a csillapítótól sem az antibiótól nem lessz semmi baja a babádnak. Én a Kalmópirint+ antibiót szedtem, amikor belázasodtam, több mint 1 hétig tartott és szopiztattam 3 óránként. Én adtam a babámnak napi 1 Normafloret, hogy nehogy fájjon a pocója (antibiótól), ha esetleg átmenne a tejjel..
Örülök, hogy jobban vagy. Azért ne add fel, tényleg sok folyadék, esetleg szoptatós tea, sok ciciztetés, sok fejés, masszírozgasd át elõtte mindig, és talán visszafordítható a termelés. :fejsimi (B)


Augmentin antibiotikumot írt fel a doki 9, 5 hós babámnak, hörghurutra. Nem nyitja ki a száját, ha meglátja a fecskendőt. És ez még a kisebb gond, a nagyobb inkább az, hogy öklendezik tőle. Adnátok néhány tippet, hogyan adjam be neki?

Már máskor is kapott antibiotikumot, egyiket bevette, másikat nem. A Nurophenes és sima fecskend?vel is próbálkoztam. Ha sikerül is benyomni egy keveset, akkor nagyon öklendezik. És a köptet?vel is ez a helyzet. Ma reggel a tápszerbe tettem bele, úgy megitta. A hányástól nagyon félek.

Legjobb válasz: Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.

Én kanálal adom neki a gyógyszert. Szerencsére így elfogadja, bár az ízén sok múlik. Egy volt, amit be kellett trükköznöm: a köhögéscsillapító csepp iszonyatosan keserû. Na ezt sinlac pépre csepegtettem, és úgy megette. A köptetõt jó lenne magában adni, próbálkozzatok más fajtával. Babám pl a gyógynövényeset, amit a doki ajánlott nagy ívben kiköpte, kapott helyette gyógyszertári kevertet, azt szereti.
Ugyan ez nálunk is a helyzet, 9, 5a kislányom, hörghurut. Nekünk elöször Ospent, most pedig Klabaxot kell szedni. A kislányom már akkor elkezd sírni amikor meglátja a fecskendõt vagy a kanalat. Öklendezik, rázza a hideg. A Klabax annyira szörnyû, hogy nem bírja lenyelni, reggel már be sem vette. Pár alkalommal elfogadta úgy ha közbe majszoltam neki hozzá kekszet. De már ez sem jön be:(

Egész nap hányingerem van, fáj a hasam alul, 1 hét alatt 2 cm-t nőtt a pocakom. Lehet hogy babám lesz? Ha baba az antibiotikum nem árt neki?

nem tudom de már nagyon nem tudom hogy mi van. ma egésznap hányingerem van fáj a hasam alul 1 hét alatt 2cm et n?t a pocim és híztam is (alig eszek valamit) babát szeretnék csak nem tudom hogy most ? jelzi hogy megérkeztem vagy csak roszullét.

Legjobb válasz: Mensi mikor aktuális? Ha már késik, akkor tesztelj!

Mensi mikor aktuális? Ha már késik, akkor tesztelj!
Csinálj tesztet, ez lenne az elsõ dolog! Aztán ha pozitív keresd fel a dokit, és õ majd megerõsíti a jó hírt, ha így van, gratulálok!
A kérdező hozzászólása: 21-én aktuálisde a múlthavi az éphogy megvolt
Miért nem csináltál még tesztet?
A kérdező hozzászólása: parázom kicsit hogy negatív lesz meg attól is hogyha pozítív ha baba akkro nem vetetném el den em tudom
Én is szedtem , nála nem jelentkezett ilyen, de minden baba más.
Szerencsére az enyémnél sem jelentekezett semmi probléma, bár én ettem az antibiotikum mellé probiotikus joghurtot (persze nem azzal vettem be, mivel tejtermékkel nem szabad).
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!