Találatok a következő kifejezésre: Az antibiotikum a babának, (27 db)

Ez már hőemelkedés? Egy hete meg van fázva a babám, voltunk már dokinál de még nem írt antibiotikumot, hátha anélkül is meggyógyul. Nem nagyon javult, még mindig tele van az orra. Ma reggel melegnek éreztem, popsiban mérve 37.6 volt. Ez hőemelkedés?

ja ez nem a levont érték...

Legjobb válasz: Ez hõemelkedés. Fél fokot kell levonni. Még jó, hogy nem írt antibiotikumot, örülj neki, ugyanis tönkreteszi a babát. Az én fiam egyszer kapott, két hétig minden kifolyt belõle alul amit megevett, tönkrevágta teljesen a kis bélrendszerét. Egyébként sem túl hasznos antibiotikummal kezelni az ilyen kicsi babákat, sokkal erõsebb az immunrendszerük, mint hinnénk. Rengeteget kibírnak, és pont az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül küzdjenek le betegségeket, attól is erõsödnek. Egy megfázás éppen az a katergória, amit ennyivel el is lehet intézni. 38 fokig még lázcsillapítás sem javasolt, mert egészséges hõemelkedés kiirtja a bacikat.

Ez hõemelkedés. Fél fokot kell levonni. Még jó, hogy nem írt antibiotikumot, örülj neki, ugyanis tönkreteszi a babát. Az én fiam egyszer kapott, két hétig minden kifolyt belõle alul amit megevett, tönkrevágta teljesen a kis bélrendszerét. Egyébként sem túl hasznos antibiotikummal kezelni az ilyen kicsi babákat, sokkal erõsebb az immunrendszerük, mint hinnénk. Rengeteget kibírnak, és pont az a lényeg, hogy gyógyszer nélkül küzdjenek le betegségeket, attól is erõsödnek. Egy megfázás éppen az a katergória, amit ennyivel el is lehet intézni. 38 fokig még lázcsillapítás sem javasolt, mert egészséges hõemelkedés kiirtja a bacikat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ:-))remélem nem megy feljebb...

28 hetes kismama vagyok. A héten kicsit megfáztam, az orvosom antibiotikumot (Augmentin) írt fel. Nem ártok avval a babámnak, ha ilyet szedek?

A megfázásom nem vészes, mert csak az orrom folyik, meg néha köhögök. Egyenl?re hárs- és menta teát iszok. Elkezdjem szedni a gyógyszert vagy, mivel nem súlyos a dolog, inkább várjak, amíg elmúlik? Babókám ugyanolyan aktív, mint eddig.

Legjobb válasz: En 31 hetes vagyok, es most vagyok tul egy hulesen. Az enyem sem volt veszes. Nem szedtem ra antibiotikumot, csak sok citrom, tea mez, a torkomra meg olyan cukorkat a gyogyszertarban, ami kimondottan terheseknek szabad. Ja es vagy 2 este bekentem a mellkasamat torkamat balzsamal(amelyiket szabad terheseknek)es sal, meg jo meleg. En meg nem szednek a helyedben antibiotikumot. Mondjuk nekem a csladorvos is azt mondta, hogy meg ne, es helyre is jottem.

En 31 hetes vagyok, es most vagyok tul egy hulesen. Az enyem sem volt veszes. Nem szedtem ra antibiotikumot, csak sok citrom, tea mez, a torkomra meg olyan cukorkat a gyogyszertarban, ami kimondottan terheseknek szabad. Ja es vagy 2 este bekentem a mellkasamat torkamat balzsamal(amelyiket szabad terheseknek)es sal, meg jo meleg. En meg nem szednek a helyedben antibiotikumot. Mondjuk nekem a csladorvos is azt mondta, hogy meg ne, es helyre is jottem.
Én is ma voltam, ugyanezekkel a tünetekkel és nekem is AUGMENTINT írt.Én 17. hétben vagyok.Még nem vettem be próbálgatom a mézet és a teát, hátha...de ha nem lesz jobb akkor beszedem.
Szia. Nekem is kellett szednem. Én beszedtem, mert ha nem szedek idõben antibiotikumot, akkor nagyon be tudok lázasodni, és az veszélyesebb mint a gyógyszer. Ha úgy érzed, ki lábalsz belõle, láz, vagy egyéb komolyabb gond nélkül ne szedd, de ha komolyodna a dolog, nyugodtan vedd be, nem fog ártani a pocaklakónak. Minden jót! 30 hetes kismama.
Szia! Nekem is kellett szednem a 37. héten, semmi baja nem lett a magzatomnak. Nekem viszont hüvelygombám lett tõle, amit aztán kúppal és kenõccsel kellett kezelni. Aztán amikor 3 hetes volt a fiam, vesegyulladásra szintén Augmentint írtak fel, szoptatni is lehetett mellette, nem ártott a babának. (és akkor hüvelygombát sem okozott) Ha indokolt (pl. lázas vagy), szedd be nyugodtan, nem árt a magzatnak. (Penicillinérzékenyek nem szedhetik, de gondolom erre rákérdezett az orvos Tõled, mielõtt kiírta)
Szia! én is szedtem Augmentint gyulladásra, ráadásul a 625 mg-osat napi 3x . Az augmentin egy penicilin származék, és ha utánanézel a neten, meg fogsz nyugodni, mert nem árt a babucidnak. Az enyém is teljesen egészséges. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. Egyenlõre nem szedem, mert nincs lázam. Ha esetleg komolyodna beveszem, de most még úgy érzem sikerül kilábalni belõle.

8 hónapos a babám és megfázott kapott rá antibiotikumot hány nap amíg az antibiotikum hat a szervezetébe?

mert már 3 napja lázas és nem megoldás hogy mindig lázcsillapíttót kell neki beadnom meg borogatom éjszaka is. segítsetek nekem megválaszolni hogy hány nap amíg leviszi a gyulladást a torkáról és mikortól nem lehetne lázas a babám? mert már nagyon elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: 2-3nap alatt már elég szépen hat.

2-3nap alatt már elég szépen hat.
Ez nagyban függ attól, hogy milyen a baba immunrendszere, illetve hogy megfelelõ kezelést kapott-e. A fiamnak mikor több napig tartó magas láza volt, 4. nap látszódott, hogy mi is okozza. Tüszõs mandulagyulladása volt és 4. nap látszottak a tüszõk, addig nem. És neki pl. az elsõ antibiotikum adag után már nem volt láza. Amúgy 3-4 nap után már azért ha el nem is múlik a lázas állapot, de azért már mérséklõdnie kell. És ilyenkor igen is megoldás a folyamatos lázcsillapítás, mondjuk egy olyan készítmény segítségével, ami egyben gyulladáscsökkentõ is. Ugyanis a gyulladás miatt van a magas láz. Tehát antibiotikum mellé nálunk ilyen esetben legalább 5 napig, napi 3-szor gyulladáscsökkentõ-fájdalomcsillapító-lázcsillapító (ugye ezek 1 gyógyszerben) is van írva. Viszont ha nagyobb a fertõzés, gyengébb a baba immunrendszere, akkor van, hogy egy ilyen antibiotikumos kezelés a szokásos 5-7 napról, akár 10 napra is kitolódjon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a kommenteket! kicsit meg nyugtattatok hogy akkor nem baj ha még esetleg ma is lesz láza.ma van a 2.napja hogy kap antibiotikumot remélem ma vagy holnap már jobban lesz a baba. igen kapta egyfolytába a gyógyszereket reggel és este. ez már a 2.hete van így ugyanis elõször amit felírt neki a doktornõ antibiotikum az sajnos nem használt neki és így rá pont egy hétre megint belázasodott és most másik gyógyszert kap rá. de a másik gyógyszert még csak 2.napja adom neki.ezt csak azért írtam le hogy ti is értsétek hogy miért vagyok elkeseredve. antibiotikumba most a zinnatot kapja állítólag elég erõs meg cataflam cseppet. lázcsillapíttásra viszont a panadolt adom neki szájon át történõ gyógyszert, az le is viszi neki de ha eltellik a 3 óra ugyan úgy belázasodik. ha nem javul a helyzet akkor sajnos vissza kell vinnem az orvoshoz.
AB. mellett akár 3-4 napos láz is belefér, de ha vírusfertõzése van, és nem baci okozza a betegséget, akkor az antibio nem hat rá. Egyébként valószínû, hogy elõzõleg nem az antibiotikummal volt a gond, hanem akkor vírusfertõzése lehetett és mostanra fertõzõdött felül és azért kell az antibiotikum. Vagy szerencsétlenül kétféle bacit szedett össze rövid idõn belül, ilyen is van. Sajnos nem minden gyerekorvos kezeli jól ezeket, még mindíg van aki vírusfertõzésekre is ír antibiotikumot, ami nem jó. És ha vírus okozza, akkor akár nehezen lehet levinni, de ez normális, és ha nagyon magas lázról indultok, akkor elég, ha csak hõemelkedésre leviszi a gyógyszer. Probiotikumot adj neki


Az antibiotikum árthat a babának?

A párommal karácsonykor voltunk együtt. A következ? héten nagyon csúnyán megbetegedtem és er?s antibiotikumot kaptam. Egy pár napja késik a mensim. El?ször örültem a gondolatnak, de most egy picit megijedtem. Ha esetleg babánk lenne, akkor árthatott neki az antibiotikum?

Legjobb válasz: Az elsõ hetekben nincs közvetlen kapcsolat az anya és a magzat között, így a különféle gyógyszerek hatása sem okoz gondot általában. Én fog. gátló és erõs gyógyszer (antibiotikum) mellett estem teherbe... Az orvosom erre csak azt mondta, hogy ha a baba így is megmaradt, akkor nagyon egészséges lesz... Hát, az is, ma már 13 éves :)

Az elsõ hetekben nincs közvetlen kapcsolat az anya és a magzat között, így a különféle gyógyszerek hatása sem okoz gondot általában. Én fog. gátló és erõs gyógyszer (antibiotikum) mellett estem teherbe... Az orvosom erre csak azt mondta, hogy ha a baba így is megmaradt, akkor nagyon egészséges lesz... Hát, az is, ma már 13 éves :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Tegnap belázasodtam, 39fokos lett. Tápszert is kap a babám, mert kevés tejem, de szeretném, ha az a kicsi is megmaradna. Antibiotikumot kell szednem, a doki azt mondta lehet szoptatni, de a betegtájékoztatóba az van írva, hogy átjut az anyatejbe?

Amit felírt lázcsillapítót, azt se szabad szopi alatt. Tegnap óta nem adtam tejet neki, fejem, de félek elapad, így is alig van: 30-40 ml szopizik, a többi tápszer (120-150 ml).

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!

Szia! Szerintem ha az orvos azt mondta, hogy lehet szoptatni, akor szoptass. Nekem is sajnos annak idejen kellett szednem antibiotikumot, meg terhesen is, mindketszer Augmentint kaptam. Lazcsillapitara pedig Algopyrint kaptam. Jobbulast!
Szóval csak akkor szoptass, ha lejjebb ment a lázad, 38, 5 fölött tényleg nem szabad. (Nekem egyébként nem akart hatni a lázcsillapító, úgyhogy keresztborogatást csináltam magamon: jobb kéz - bal láb, és fordítva - pár órán keresztül, és lejjebb ment utána a lázam. Próba, cseresznye, hátha.) (B)
Lázcsillapítót pl. Paramaxot, Algopyrint lehet. Antibiotikumra pedig mindegyikre ráírják, hogy átjut az anyatejbe (egyébként olyan kis mennyiség az, hogy nem lesz tõle semmi baja a picidnek, én is szedtem, mert mellgyulladásom volt, Rulidot írtak fel - ráadásul penicillin érzékeny vagyok, ezért csak ezt lehetett). Fejd, és fejd, és fejd, amennyit csak bírsz. Sok folyadékot igyál, de ne szoptass, mert 38, 5 fölött nem szabad. Jobbulást! :fejsimi (B)
A kérdező hozzászólása: Köszi jól vagyok, de a tejem majdnem oda lett, vagy oda van? Szegény babám kínlódik, szívja az üres cicit, de muszáj, mert a mellszívó nem stimulálja úgy, mint õ.
Hogy vagy? Remélem, azóta már lement a lázad! (B)
Szia! nekem is volt magas lázam, 39, 3 °C, de nekem még a szoptatás elején, mert begyulladtak a melleim. Panadolt és Algopyrint ajánlottak az orvosok. És nekem is azt mondták, hogy szoptathatok. Nálad mondjuk az a gond, hogy így is kevés a tejed. Igyál sok folyadékot, szoptass, de ha nem akarsz, akkor gyakran fejd le a tejcsit. Én még langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Egyébként nekem az orvosom azt mondta, hogy most már a gyógyszerek nagy részére ráírják, hogy terhesség alatt és szoptatásnál nem lehet szedni, csupán óvatosságból, hogy így védjék magukat a gyógyszergyárak. Szóval, ha az orvosod kiírta és azt mondta szedheted, akkor nyugodtan szedd és szoptass!
Szerintem ne nagyon puszilgasd, és vegyél biztonság kedvéért maszkot. Jobb a békesség. (B)
A kérdező hozzászólása: Egyébként arcüreg gyulladásom van. Babuci ugye nem kapja el?
A kérdező hozzászólása: Tegnap én is Algopyrint vettem be, egyet este 10 kor, majd éjfélkor még egyet, de reggelre is csak 38-ra vitte le. Most is 38 felett van, pedig vettem be megint. Akkor marad a fejés, amíg le nem szorítom a lázamat. :((
Szia! Várd meg míg leviszed a lázad és nyugodtan szopiztass! Sem a csillapítótól sem az antibiótól nem lessz semmi baja a babádnak. Én a Kalmópirint+ antibiót szedtem, amikor belázasodtam, több mint 1 hétig tartott és szopiztattam 3 óránként. Én adtam a babámnak napi 1 Normafloret, hogy nehogy fájjon a pocója (antibiótól), ha esetleg átmenne a tejjel..
Örülök, hogy jobban vagy. Azért ne add fel, tényleg sok folyadék, esetleg szoptatós tea, sok ciciztetés, sok fejés, masszírozgasd át elõtte mindig, és talán visszafordítható a termelés. :fejsimi (B)

SOS! Most mit csináljak? Antibiotikumot kell szednem, azt mondta a doki szoptathatok mellette, de nagyon meghígult a babám széklete.

Nincs s?r?bben, de szinte folyik. Két és fél hónapos. Két napja szedem a gyógyszert, még mindig nagyon beteg vagyok, de abbahagyom azt hiszem. Nem akarom, hogy baja legyen. Szoptassak, vagy fejjek és adjak fagyasztott tejet. Utóbbi nem olyan sok van, kb. másfél napra lenne elég. Mit csináljak szerintetek?

Legjobb válasz: Abba ne hagyd!!!!!! Antibiotikum az nem játék. Ezért kellenek az egyre erõsebb szerek, mert sok okos magát kezeli és 1-2 nap után abbahagyja a gyógyszer szedését, ezzel ellenállóvá téve a baktériumokat. Az orvos nyilván azért azt a gyógyszert írta fel, mert lehet mellette szoptatni. Ha aggódsz a gyerek miatt, hívd fel a gyerekorvost, vagy a saját orvosodat, hogy mi ilyenkor a teendõ.

Abba ne hagyd!!!!!! Antibiotikum az nem játék. Ezért kellenek az egyre erõsebb szerek, mert sok okos magát kezeli és 1-2 nap után abbahagyja a gyógyszer szedését, ezzel ellenállóvá téve a baktériumokat. Az orvos nyilván azért azt a gyógyszert írta fel, mert lehet mellette szoptatni. Ha aggódsz a gyerek miatt, hívd fel a gyerekorvost, vagy a saját orvosodat, hogy mi ilyenkor a teendõ.
Antibiotikum szedése mellett elõfordulhat, hogy a szopis babák széklete is hígul. Emiatt nem kell abbahagyni az AB szedését! Szedjék normafloret, esetleg a babádnak is adj (vagy más probiotikumot amit a gyerekorvos javasol). Jobbulást kívánok!!
Ugyanez volt nálunk is. Ne hagyd abba. Normaflore!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Ti milyen antibiotikumot szedtetek. Az orvos Zinnatot írt. Utánaolvastam és nem nagyon ajánlják szoptatás mellé, pedig mondtam a dokinak.
Én is ezt szedtem.No para! :) A tejem nem apadt el, babámnak semmi baja nem lett, a híg kaksi helyre fog állni.Még mindíg szoptatok 10 hós a kicsikém.Ha lázas vagy 38 fölött , lefejve, forralva kell adni neki a tejedet / természetesen miután már lehült... :) /
Én Augmentint szedtem. Tényleg hígult a tejem és nem nagyon ízlett neki, sõt a hasmenéses mellékhatás is szegénykémen jött ki, nem rajtam. Zinnatot akkor ettem, amikor terhes voltam és 39fölött volt a lázam. :((( Nem lett semmi baj! :) )) 2és fél hós anyukája...:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Picit az étvágya is csökkent, de remélem most már majd rendezõdni fog a dolog, mert este vettem be az utolsó szemet. Mennyi idõ kell, mire rendezõdik a széklet?

Antibiotikumot szedtem betegség miatt. Lehet próbálkozni a babával? A kezelés után pár nappal már? A tájékoztatóra csak az volt írva, hogy terhesség első 3 hónapja alatt nem szedhető.

Arra vonatkozóan nem volt infó, hogy teherbeesés el?tt lehet-e alkalmazni!

Legjobb válasz: Próbálkozhattok. Koraterhességben a mindent vagy semmit elve érvényesül: ha a pár sejtes baba egyetlen kis sejtje is hibás- az egész terhesség elhal vagy létre sem jön- és ebbõl mi nem veszünk észre semmit. De ha regenerálódnak a magzati sejtecskék, akkor makk egészséges lesz a kicsike. Ezek az orvosi tények, amelyek biztosak. De ha benneteket megnyugtat a dolog, várjatok 1 hetet, addigra mindenképp kiürül az antibiotikum.

Próbálkozhattok. Koraterhességben a mindent vagy semmit elve érvényesül: ha a pár sejtes baba egyetlen kis sejtje is hibás- az egész terhesség elhal vagy létre sem jön- és ebbõl mi nem veszünk észre semmit. De ha regenerálódnak a magzati sejtecskék, akkor makk egészséges lesz a kicsike. Ezek az orvosi tények, amelyek biztosak. De ha benneteket megnyugtat a dolog, várjatok 1 hetet, addigra mindenképp kiürül az antibiotikum.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Megnyugtattál! Csak nagyon szeretnénk 7 hónapja, és éppen most van peteérésem, az antibiotikumot 6 napja hagytam abba!
Óh, hát akkor bõven HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!!! Szívbõl kívánom, hogy sikerüljön!
a babára nincs kockázata, nyugi. amúgy meg ha beteg vagy, akkor akármi is van felírják az elsõ három hónapban is, a gyártók mindenre ezt írják, mert nem tesztelik kismamákra és a felelõsséget is elhárítják ezzel, de nem árt. a betegségnek, láznak, fertõzésnek meg nagyobb a kockázata, mint a gyógyszeres kezelésnek.
Csak 41 olyan gyógyszer van, aminek magzatkárosító hatása van. Antibiotikum nincs közte. Ennek ellenére a legtöbb gyógyszerre ráírják, hogy terhesek ne szedjék, nehogy aztán bárki beperelhesse õket bármiért. Amíg a baba be nem ágyazódik, addig meg semmi hatással nincs rá, amit beszedsz, utána is a mindent vagy semmit elv érvényesül az elsõ két hétben: vagy megmarad a baba, vagy elmegy. Úgyhogy próbálkozzatok bátran, a babának semmi baja nem lesz az antibiotikumtól. De ha megfogan, akkor kerüld a magas lázat betegség esetén, és használj lázcsillapítót! A lázcsillapítónak nincs magzatkárosító hatása, míg a hosszantartó és/vagy magas láznak van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon megnyugtattatok! Én is így gondoltam, csak jobb ezt másoktól is hallani! Nagyon remélem, hogy hamarosan + tesztet tarthatok a kezemben! Nektek pedig minden jót kívánok! :)

14 hetes kismama vagyok. 3 hetente elkapok valami felsőléguti betegséget. Most olyan súlyos hogy muszáj antibiotikumot szednem. Zinnatot irt fel az orvosom, ugy félek hogy ártok vele a babámnak! Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Ha az orvosod ezt írta fel, és tudja, hogy babát vársz, akkor szerintem ne aggódj! Többet árthatsz azzal, ha nem gyógyulsz meg.

Ha az orvosod ezt írta fel, és tudja, hogy babát vársz, akkor szerintem ne aggódj! Többet árthatsz azzal, ha nem gyógyulsz meg.
Szerintem nem kell aggódnod, mert a legtöbb antibiotikum nem veszélyes.Viszont, ha tartósan beteg vagy, az sokat árthat a babának.A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy azt mostanában felfújják.Külön felügyelõ bizottségok vannak erre az UNIO-ban.Magyarországon is csak 8 db. magztkárosító gyógyszer van forgalomban, amit te szedsz, az nincs közöttük.Te is utána tudsz nézni a neten!
A kérdező hozzászólása: Hol tudnék utána nézni a neten?
Próbálj meg Oscillococcinumot szedni, patikában lehet kapni. Ez egy homeopatikus szer, sem a babának, sem neked nem ártalmas egyáltalán. Én is érzékeny vagyok felsõlégúti nyavajákra, de ez nálam csodálatosan hat. Ha érzem, hogy kezdõdik valami, beveszem egy nap 2-szer 3-szor, másnap már csak a biztonság kedvéért és 3. napra kutya bajom. Lehet, hogy nem mindenki reagál ilyen jól rá, de érdemes néha megekõzésképpen is szedni, mert immunerõsítõ is.

Az orvos a masodik vizeletmintamban is talalt valami "vegyes novekedest" - azt nem irta, mi, vagy milyen bakterium -, es levelet kaptam, hogy valtsam ki az Amoxicillint (Penicilin szeru antibiotikum). Ez milyen veszelyes a babara?

14. hetes + 3 napos terhes vagyok, amugy aprosagokon kivul nem vagyok rosszul, es az elso vizeletmintat, amiben szinten talaltak ilyet, vagy mar egy honapja (vagy tobb) adtam be, akkor kertek masodikat, hogy megerositsek. (Anglia, nem Mo. )

Legjobb válasz: Szia! Semmi baja sem lesz a babádnak,nyugodtan szedjed be.Én a 28-dik hétben húgyuti fertõzés miatt 16 antibiot.injekciot kaptam,meg utánna még 1 dobozzal.Szerencsére smmi baja sem lett a babámnak,aki már majdnem 8 hónapos.Mielöbbi gyógyulást kivánok!

Szia! Semmi baja sem lesz a babádnak, nyugodtan szedjed be.Én a 28-dik hétben húgyuti fertõzés miatt 16 antibiot.injekciot kaptam, meg utánna még 1 dobozzal.Szerencsére smmi baja sem lett a babámnak, aki már majdnem 8 hónapos.Mielöbbi gyógyulást kivánok!
A kérdező hozzászólása: Koszonom!Kulonosen a gyors valaszt! Van meg mas is, aki ezen atesett, es a babanak semmi baja nem lett? Minel tobb, annal inkabb megnyugtat...

Mit gondoltok art a babanak 38. hetben az antibiotikum (doki irta) CEFALEXIN 500mg? Szedtetek tiis valamit? Nyugtassatok meg

Legjobb válasz: Ne aggodj, nem art neki, mar nagy a babad, nekem a 23. heten kellett szednem 2 hetig, de semmi baj nem lett.

Ne aggodj, nem art neki, mar nagy a babad, nekem a 23. heten kellett szednem 2 hetig, de semmi baj nem lett.
Nekem is kellett szedni a 38. héten makacs hüvely gomba ellen nagyon erõs antibiotikumot. Én kértem az orvostól, mert már annyira el voltam fertõzõdve, hogy tán szülni sem tudtam volna. Az orvosom nem szívesen írta föl, mert szerinte nem túl szerencsés már közvetlen a szülés elõtt antibiotikumot szedni, mert szerinte nagyon csökkenti a magzat immunrendszerét a születés után. Hát semmi baja nem volt. Makk egészséges 2 éves kisfiam van azóta. Szerintem mérlegelni kell, hogy mekkora a baj, tehát arra gondolok, hogy biztos szükség van-e a gyógyszerre. Ha igen, akkor meg hajrá, jobb úgy neked is és a babának is ha meggyógyulsz!
Gomba ellen nem írhattak föl antibiotikumot, nem hat ellene. Max. valami bakteriális fertõzés ellen írhatták föl, ha valóban antibiotikum volt. Ha meg gombád volt, akkor gombaellenes szert írhattak föl, de semmiképp sem antibiotikum... A gombaellenes szerek annyira nem veszélyesek, persze, ha nem szájon át veszed be õket, azt erõsen nem ajánlott terhesség alatt, de helyi kezelésre nyugodtan lehet. Így van ez az antibiotikummal is, hely kezelésre még kiírják általában, de szájon át a legtöbb orvos nagyon nem szereti kiírni, mert nem szabad. Persze, ha nagyobb a baj, mint ami az antibiotikum szedésétõl kialakulhatna, akkor mérlegelnek és van, hogy kiírják. Orvostól és a helyzettõl függ. Egyébként semmiképp nem jó az antibiotikum, de ha komoly a betegség vagy fertõzés, akkor jobb, ha beszeded. Ha bízol az orvosodban, akkor meg pláne ne aggódj.
Nem árt a babádnak, nyugodtan szedd be, amit az orvos felír, Õ tudja mi a dolga, ne kételkedj a szaktudásában!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!