Találatok a következő kifejezésre: Az anorexia zavar (3 db)

Miért alakulnak ki az önértékelési zavarok? Mi az anorexia? Látszik az emberen, ha anorexiás?

Teljesen tisztában vagyok a kérdésekkel, de szeretném megtudni, hogy mások erről hogy gondolkoznak. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem tudom , hogy érted az önértékelési zavarokat. Szerintem nagy mértékben az befolyásolja,hogy mennyit foglalkoznak ,illetve csúfolódnak az emberrel. Azért alakulhatnak ki , mert az illetõ túl sok gúnyolódást kap , ami miatt az a kép , amit magáról lát , felfordulhat.. Az anorexia egy betegség. Látszik , hiszen akár mennyit eszik , nem hízik , vagy nem eszik egyáltalán , és csontsovány.

Nem tudom , hogy érted az önértékelési zavarokat. Szerintem nagy mértékben az befolyásolja, hogy mennyit foglalkoznak , illetve csúfolódnak az emberrel. Azért alakulhatnak ki , mert az illetõ túl sok gúnyolódást kap , ami miatt az a kép , amit magáról lát , felfordulhat.. Az anorexia egy betegség. Látszik , hiszen akár mennyit eszik , nem hízik , vagy nem eszik egyáltalán , és csontsovány.
aki még nem sovány, az is lehet anorexiás! mennyi buta, tudatlan ember ír válaszokat, te jóisten.... -.-
A kérdező hozzászólása: Én úgy mondanám az önértékelési zavart másképp, hogy testkép zavar vagy önbizalomhiány, stb. Köszönöm a válaszod! :) Légyszi, még írjatok!!
Szerintem nem kell hozzá feltétlenül gúnyolódás. elegendõ, ha valaki gyermekkorában nem érzi (eléggé) a szülein, hogy feltétel nélkül szeretik és elfogadják. Ebbõl tudatalatti szinten már levonja azt a következtetést, hogy õ nem szerethetõ, amit már könnyen meg tud önmagának "ideologizálni" (pl. "biztos mert csúnya/buta/szerethetetlen, etc vagyok.") Aztán ez az állapot berögzül, ekkor jön a pszichológus, pszichiáter, kineziológus, stb. Tudtommal az anorexia táplálkozási zavar ami a testkép torzulásával jár. Ha jól tudom, akkor érdekes módon "csak" a saját testképünk torzulásával. Az anorexiás önmagát mindig túlsúlyosnak látja. És persze nem ugyanaz hogyha valaki egyszerûen csak keveset eszik és ha anorexiás. Nem hiszem hogy látszik. Vagyis a soványság látszik, igen, de nem mindenki anorexiás aki sovány. Én így látom. Erre gondoltál?
igen, látszik, ha valaki anorexiás. hiszen éppen errõl szól ez a betegség, az ember kórosan sovány, és nem veszi ezt észre, ennek ellenére is túlsúlyosnak érzi/látja magát. képek, hogy ez tényleg látszik: https://www.google.hu/search?q=anorexia&oe=utf-8&aq=t&rls=or..
A kérdező hozzászólása: Nagyon jók! Köszi!! :)

Az anorexia mentális zavar?

én 18 éves vagyok és 176cm és 44kiló a méreteim alapján én is anorexiás lennék?

Legjobb válasz: a méreteid alapján régen az vagy, de az anorexia mentális zavar, és az agyban dõl el. te nyakig benne lehetsz, mert biztos, hogy csontsovány vagy, de te mégsem ezt látod.

a méreteid alapján régen az vagy, de az anorexia mentális zavar, és az agyban dõl el. te nyakig benne lehetsz, mert biztos, hogy csontsovány vagy, de te mégsem ezt látod.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem!Minden kis kajától félek h elfogok tõle hízni de most 42 kiló vagyok ami nagyon kevés a magaságomhoz és már 5hónapja h nincs menszeszem szóval tom h a testem nagyon nincs rendben és muszáj lesz híznom kül. bele is halhatok ebbe és ezt nem akarom!Most má több mint egy hónapja járok kezelésekre és ez idõ alatt ötször visszaestem szóval nagyon nehéz de most h a lelkemmel is fogalakoznak és megtaláltuk h mért csinálom ezt az egészet így most kicsit könnyebb. Nem tom h te most hogy vagy vagy hol tartasz ebbe a szörnyû betegségbe de mindenképpen te is fordulj orvoshoz míg nem túl késõ!hidd el ennél már csak jobb lehet!
de nem félsz h ha egy idõ után eszel mondjuk egy almát v nem tom mit...akko még attol is hizni fogsz?? am mi késztettt erre h ennyit egyél csak azért kérdem mert én is ugyan ezt csinálom:(
A kérdező hozzászólása: Egyszerû nem ettem csak napi egyszer és az is kb 400kalória értékû volt de ne csináld utánam mert ez beteges. Már kiderült h valóban anorexiás is vok sõt van egy ksi bulémia beütésem is de már járok kezelésekre.
csak érdekel ne ..de h csináltad???
A kérdező hozzászólása: szerintem 10 nap alatt ledobtam magamról kb. mért?
szia 55 kg-ról hány nap alatt fogytál le kb 5 kilót????
Drága lelkem rózsaszálam. Mivel elmúltál 18 nagykorú vagy, és ha úgy érzed, hogy ez nem jó magadtól is lemehetsz a megfelelõ szakrendelésre. Nem kelll hozzá anyuci. Bár persze jobb lenne ha foglalkozna veled és támogatna.
A kérdező hozzászólása: nincs barátom de nem is naon akarok meg nem hiszem h bárkinek kellenék...meg aztán nem is tom h eltudnék én viselni valkit mármint ha hozzám érne tuti arra gonolnék h jéjzusom a hájamat fogdossa ...a barátnõmmel meg má beszéltem errõl de úgy gondolja h majd kinövöm anyám is észrevette h valmi gond lehet de nem naon csinál semmit. szédelgéseim meg mindennap vannak és sokszor szoktam remegni is :S
a 176 cm magassaghoz meg az 55 kilo sem eleg, szerintem akkor is sovany voltal.
A kérdező hozzászólása: nos hát régebben 55 kiló körül voltam de nem tetszettem magamnak túl hájasnak gondoltam magam ezért koplaásba kezdtem és fogytam elég sokat de most se érzem magam jól de félek ha ennél többet fogyok komoly gondjaim lennének
Az anorexia eleinte mentális zavar, ami idõvel fizikai állapot romlást is okoz, sõt, halálos is lehet, mint sokat hallottaunk már róla. Azt hiszem, hogy te nagyon vékony lehetsz, legalábbis én legvéknyabb idõszakomban voltam 50 kiló 179 cm-hez és édesanyám már többször elsiratott. Rajtam az az ötven kiló is a csontokból állt, illetve elég izmos voltam akkor, az izom pedig többet nyom, mint a sima husi, hájacska. Neked kell tudnod, hogy van-e mentális problémád! Ha alapvetõen ilyen a testalkatod, nincs szükséged több táplálékra, egészségesnek érzed magad és meg vagy elégedve ezzel, valamint azért mozogsz naponta háromszor, mert jól esik, vagy valamilyen sportot ûzöl versenyszerûen, akkor nincs bajod. Ha azért eszel keveset, mert nem engedsz magadnak többet és azért sportolsz ennyit, mert egyébként nem tudnál a tükörbe nézni lefekvéskor, tehát minden tõled telhetõt megteszel azért, hogy nehogy e súly felé menj, akkor viszont rossz úton haladsz és veszélyben vagy. Én hiszem azt, hogy az egészséges ember szervezete érzi, hogy mennyi kalóriabevitelre, mozgásra van szükség és kialakítja maga számára a megfelelõ átlagsúlyt (egészséges alatt azt értem, hogy emberünk nem szenved gyomor, hormon, lelkizavarokban). Szerinted miért vagy 44 kiló? Azért mert neked ez az átlagos, vagy azért, mert te erõlteted?
Beteg vagy, mentális problémád, fõleg szeretethiányod van, ami ellen csak te tudsz tenni.

Ha valaki annyi kalóriát ledolgoz amennyit nagyjából egy nap alatt megeszik /ahogy egyik kérdésben láttam/, az nem anorexiához vagy egyéb táplálkozási zavarokhoz vezet?

Egy anorexiás hogyan lesz anorexiás?Mennyi id? nekik,hogy lefogyjanak?Egyik barátn?m mondta,hogy osztálytársa fél év után került kórházba anorexia miatt!!

Legjobb válasz: van aki nem fogy még akkor sem ha többet dolgoz le -ez vagyok én van ugy hogy 200 kcal vagyok egy nap és mellette bicajozok aerobikozok mégsem fogyok

van aki nem fogy még akkor sem ha többet dolgoz le -ez vagyok én van ugy hogy 200 kcal vagyok egy nap és mellette bicajozok aerobikozok mégsem fogyok
ha annyit dolgoz le, amennyit eszik, akkor marad a súlya, ha többet dolgoz le, akkor fogy, ha kevesebbet, akkor hízik. Az anorexia az, amikor nem eszik szinte vagy teljesen semmit az illetõ. Szóval ha valaki ledolgozza amit megevett az a normális elvileg.
hogyhogy nem fogy ha aannyit dolgoz le mint amennyit eszik ??? épp hogy ettöl fogy . a fogyókúrázók 1400 kcal esznek kb és mellette 1 óra sport ami 400 kcal biztos nincs több szóval ha mindent ledolgozol 100% hogy fogysz
Nem attól anorexiás valaki, hogy drasztikusan fogyókúrázik. Kínozhatod magad akár hónapokon keresztül is, az még nem vezet anorexiához. Fõként azok szenvednek ebben a betegségben, akiknek testképzavaruk van - és ez a fejben játszódik le, senki nem lesz anorexiás azért, mert sokat fogyózik! Hanem inkább azért, mert bûntudata van mindig, amikor eszik.
Ahogy már írták is korábban: ha ugyanannyit fogyasztunk, mint amennyit beviszünk, akkor áll a súly, mert nincs mit elraktározni - ez lenne a hízás. Amikor fogyunk, akkor kevesebb kalóriát (energiát) viszünk be, mint amennyit elfogyasztunk. Ez tuti. Anorexiás nem lesz csak úgy az ember, annak lelki okai vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!