Találatok a következő kifejezésre: Az analóg a digitális (36 db)

Az USB az analog vagy digitális jelet ad? Illetve a FireWire analog vagy digitális?

Legjobb válasz: Ami ezeknél digitálisabb, az már csal.

Ami ezeknél digitálisabb, az már csal.

Mi az a digitális és analóg kábel tv?

Kérlek titeket,csak komoly és nagyon egyszer? választ írjatok.Szolgáltatót akarok váltani,de sajna segítség kéne,mert nem értek sokat az egészb?l.

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló nagyon keveri a dolgokat, ha jót akarsz egyetlen szavát se olvasd el!!! Az analóg adás megszûnésének semmi köze nincs a kábeltv rendszer adásaihoz! És akkor a normális válasz: Analóg ktv esetén normál (analóg)jel hordozza a mûsort.Ez kevésbé szép képet ad és maximum sztereó hangot.Nagyon érzékeny a környezeti zavarokra ami rontja minõségét és semmi extra funkciót nem nyújt, nézed az adást és ennyi. Digitális ktv esetén digitális jel(multiplex) hordozza a mûsort és az úgynevezett extra funkciókat.Csupán megfelelõ jelerõsség kell és szinte zavarmentes az adás.Tûéles (akár full hd)képminõség, akár 5.1 hang és olyan extra funkciók tartoznak hozzá mint a gyermekzár funkció, a mûsorújság(EPG),a videótár, a megállítható és visszatekerhetõ élõ adás, és a mûsorrögzítés. Analóg ktvn semmi plussz nem kell antennabemenetbe egy koax dugóval csatlakozik.Digitális ktvnél szükség van egy DVB-C dekóderre(új beépített dekóderes tvnél is mert azokban DVB-T van!)de ezt a szolgáltató minden esetben ingyen adja az elõfizetéshez. A 2012-es digitális földi átállásnak semmi köze ezekhez, ktv esetén semmit nem is veszel észre az egészbõl hiszen õk analóg rendszerben már visszaalakított jelet adnak, digitális jel meg már most létezik amihez dekódert biztosítanak.

Elsõ válaszoló nagyon keveri a dolgokat, ha jót akarsz egyetlen szavát se olvasd el!!! Az analóg adás megszûnésének semmi köze nincs a kábeltv rendszer adásaihoz! És akkor a normális válasz: Analóg ktv esetén normál (analóg)jel hordozza a mûsort.Ez kevésbé szép képet ad és maximum sztereó hangot.Nagyon érzékeny a környezeti zavarokra ami rontja minõségét és semmi extra funkciót nem nyújt, nézed az adást és ennyi. Digitális ktv esetén digitális jel(multiplex) hordozza a mûsort és az úgynevezett extra funkciókat.Csupán megfelelõ jelerõsség kell és szinte zavarmentes az adás.Tûéles (akár full hd)képminõség, akár 5.1 hang és olyan extra funkciók tartoznak hozzá mint a gyermekzár funkció, a mûsorújság(EPG), a videótár, a megállítható és visszatekerhetõ élõ adás, és a mûsorrögzítés. Analóg ktvn semmi plussz nem kell antennabemenetbe egy koax dugóval csatlakozik.Digitális ktvnél szükség van egy DVB-C dekóderre(új beépített dekóderes tvnél is mert azokban DVB-T van!)de ezt a szolgáltató minden esetben ingyen adja az elõfizetéshez. A 2012-es digitális földi átállásnak semmi köze ezekhez, ktv esetén semmit nem is veszel észre az egészbõl hiszen õk analóg rendszerben már visszaalakított jelet adnak, digitális jel meg már most létezik amihez dekódert biztosítanak.
úgy ahogy a 2. válaszadó írja!!! (elsõt sûrgõsen felejtsd el!) azt hozzá téve, hogy a kábelen érkezõ analóg jelnek meg van az elõnye, hogy splitterrel, (osztó) annyi fele osztod, ahány televízió van a lakásban, és azonos idõben, pl. 5 televizión, 5 külömbözõ mûsort tudsz nézni. a digitálisnál ez nincs így, ott egyidõben csak annyi mûsort tudsz nézni, ahány set-top-box készüléket biztosít a szolgáltató, természetesen megemelt elõfizetési díjjért. (a gyakorlatban ahány TV, annyi ilyen beltéri egység kell a külömbözõ csatornák egyidõben való nézéséhez)
Az analóg adás meg fog szûnni, és csak a digitális marad. Olyan tv kell hozzá, amiben van digitális vevõ, vagy külön kell venni egy digitális vevõt (set top box) ami átalakítja analóggá a nem lapos tv-hez. Én még analógon nézem, de van digitális adás is ugyanazon a kábelen. Amíg jól mûködik a nem lapos tv-m, addig nem cserélek tv-t, mert elég drága volt, és tökéletes a képe. Majd ha megszûnik az analóg adás, ráérek akkor eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a világos, még számomra is érthetõ :-) válaszokat! Egy hálás nagyi!
Jelenleg a legtöbb (vagyis szinte az összes) ktv szolgáltatónál a digitális MELLETT elérhetõ az analog szolgáltatás is egyszerre, egy idõben. Tehát arra is van lehetõség, hogy a házba 2-3-4..... tv-n legyen digitális (és most nem az iptv-re gondolok) adás, többin pedig analog, és így lehet a hálózatba jó minõségû osztó, és akár egy erõsítõ is, ha szükséges!

Mi a különbség a digitális és az analóg monitorok között?

Elvileg az én monitorom analóg, és azt mondják az nem annyira jó mint a digitális( Samsung SyncMaster 2243NW 22" LCD monitor)

Legjobb válasz: Régi CRT monitoroknál analóg monitoroknak nevezték azokat, amelyek nem tudnak kommunikálni a Videokarin keresztül Operációs rendszerrel, pl energia gazdálkodás, és monitor egyéb szoftveres vezérlése. Tovább a Digitális monitornak már saját OSD menüje is volt, és nem csavarokkal kellett állítani a fényerõt, kontrasztot stb., mint az analógoknál. De az analóg monitorok mára más teljesen kikoptak. LCD/TFT esetében már mindegyik digitális, kivéve a video átvitel ami fontos tényezõ. A D-SUB, ami a te monitorodon is van, csak sima analóg RGB jelek átvitelére képes. Míg DVI esetében már telesen digitális a képátvitel, és ez bizony a képminõségen is meglátszik.

Régi CRT monitoroknál analóg monitoroknak nevezték azokat, amelyek nem tudnak kommunikálni a Videokarin keresztül Operációs rendszerrel, pl energia gazdálkodás, és monitor egyéb szoftveres vezérlése. Tovább a Digitális monitornak már saját OSD menüje is volt, és nem csavarokkal kellett állítani a fényerõt, kontrasztot stb., mint az analógoknál. De az analóg monitorok mára más teljesen kikoptak. LCD/TFT esetében már mindegyik digitális, kivéve a video átvitel ami fontos tényezõ. A D-SUB, ami a te monitorodon is van, csak sima analóg RGB jelek átvitelére képes. Míg DVI esetében már telesen digitális a képátvitel, és ez bizony a képminõségen is meglátszik.


Mi az a maszkolás, elektromos hálózatban, vékony ill. vastagréteg áramkörökön? Valamint, mi a különbség, a digitális, az analóg, és a hibrid integrált áramkörök között?

Legjobb válasz: A farsangi bálon, meg C-ben találkoztam maszkolással, de villamos hálózaton mit jelent, fogalmam sincs. Nem akarok hülyeséget írni. Digit-analóg-hibrid között pedig az, hogy ami analóg, az csak idõben állandóan változó feszültséggel dolgozik, digitális az csak diszkrét fesz. értékeket vehet fel, hibrid pedig mindkettõt alkalmazza. Pl. egy full analóg erõsítõ: toroidos analóg betáp, FET-es analóg végfokozat. Digit erõsítõ: kapcsoló üzemû tápegység, és végfokozat egyaránt. Hibrid erõsítõ: kapcsoló üzemû betáp, FET-es analóg végfokozat. Vagy fordítva, analóg toroidos betáp, és kapcsoló üzemû végfokozat. Bár utóbbi a gyakorlatban nem szokott elõfordulni.

A farsangi bálon, meg C-ben találkoztam maszkolással, de villamos hálózaton mit jelent, fogalmam sincs. Nem akarok hülyeséget írni. Digit-analóg-hibrid között pedig az, hogy ami analóg, az csak idõben állandóan változó feszültséggel dolgozik, digitális az csak diszkrét fesz. értékeket vehet fel, hibrid pedig mindkettõt alkalmazza. Pl. egy full analóg erõsítõ: toroidos analóg betáp, FET-es analóg végfokozat. Digit erõsítõ: kapcsoló üzemû tápegység, és végfokozat egyaránt. Hibrid erõsítõ: kapcsoló üzemû betáp, FET-es analóg végfokozat. Vagy fordítva, analóg toroidos betáp, és kapcsoló üzemû végfokozat. Bár utóbbi a gyakorlatban nem szokott elõfordulni.
Vagy egy digitális hõmérõ. Gyakorlatilag az is hibrid. Egy analóg áramkör érzékeli a hõmérsékletet, majd a kapott adatokat egy digitális áramkör dolgozza fel, és írja ki neked a 7 szegmensesen.
Megnyugtatlak: nem.
A kérdező hozzászólása: kicst bõvebben!
Nem, mivel Magyarországon 2015-nél elõbb biztosan nem lesz digitális mûsorszórás. Ami digitális adások most vannak, azok más jellegûek.
A kérdező hozzászólása: Hogyan hogy más jellegûek? kódolatlan DVB-S
Na pontosítsunk! Adott 1 UPC, adott 1 analog medium csomag, adott 1 analog/digit TV-alkalmas monitorom. beállítások > digitális > keresés > Nekem talált: M2 magyar HD, MR1, 2, 3(Kossuth, Petõfi, Bartók) rádiók A többi is be van hangolva csak kéne hozzá kártya...(kódolt, nincs elõfizetve, stb...) A lényeg, hogy ha azon a kábelen amire mint analóg fizettél elõ azon LEHET(1), hogy rajta van a digitális és ha (2)szerencséd van (vagy ismerõsöd) akkor néhány digitális csatorna is lesz. ja és nem a DVB-s rõl írok(szatelit, mûholdas, "tányéros", és tsai.) Még mielõtt vki. leharapná a fejem annak mondom, hogy UPC 29-ES KÖRZET!!!! mindenben vissza vagyunk fogva + monopólium. :'( Ha a [email protected] megy tán máshol is Megj.: Tudom! Tudom h régi a kérdés. megj2: Gondolom a upc is (mint minden normális) DVB-C+MPEG2/4 -et használ m3: tudom katyvasz, de benne van a lényeg + 23:00 mikor legutóbb az idõt néztem.

Ha 2012-ben megszűnik az analóg tévéadások sugárzása, akkor a kábelszolgáltatók is csak digitálisan fognak adni, vagy akinek kábeltévéje van, annak megmarad az analóg?

Legjobb válasz: Csak a földi sugárzású analóg adókat kapcsolják le, annál lesz nagy változás, akinek nincs kábeltévéje. Mjad vesznek egy Set-top box-ot, és nézhetik digitálisan a Maunikát! Jelenleg a TV2, RTL Klub, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD adások foghatóak digitálisan. Gyönyörû kínálat! Akinek kábele van, annál a szolgáltató intézi. Nálunk most is úgy mûködik, hogy az alap csomag jön analóg módon, a bõvített csomag, és az HBO set-top boxon keresztül fogható csak.

Csak a földi sugárzású analóg adókat kapcsolják le, annál lesz nagy változás, akinek nincs kábeltévéje. Mjad vesznek egy Set-top box-ot, és nézhetik digitálisan a Maunikát! Jelenleg a TV2, RTL Klub, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD adások foghatóak digitálisan. Gyönyörû kínálat! Akinek kábele van, annál a szolgáltató intézi. Nálunk most is úgy mûködik, hogy az alap csomag jön analóg módon, a bõvített csomag, és az HBO set-top boxon keresztül fogható csak.

Analóg adás mellett párhuzamosan fut a digitális adás, a 2 együtt van a box segítségével, ugye? Iptv mellett azonban nem létezik analóg adás, mert az nem azon a kábelen jön. Ez így stimm? És mi a satTV? = műholdasTV? Digitális adás analóg nélkül?

Köszi el?re is!

Legjobb válasz: A sat tv az mikor mûholdról jön az adás és te egy mûholdvevõ/parabola segítségével fogod. Parabolát rákötöd egy mûholdvevõ készülékre. (olyan doboz mint a set top box a kábeltv-nél) Ezt aztán össze tudod kötni 1 tv-vel. Nem többel csak 1.-el. Minden tv-hez külön doboz kell. Van digitális és analóg mûholdas sugárzás is. (legalább is egyik nagy szolgáltató azt mondta) De csak minõségbeli külömbség van köztük. Az a lényeg hogy annyi doboz ahány tv kell.

A sat tv az mikor mûholdról jön az adás és te egy mûholdvevõ/parabola segítségével fogod. Parabolát rákötöd egy mûholdvevõ készülékre. (olyan doboz mint a set top box a kábeltv-nél) Ezt aztán össze tudod kötni 1 tv-vel. Nem többel csak 1.-el. Minden tv-hez külön doboz kell. Van digitális és analóg mûholdas sugárzás is. (legalább is egyik nagy szolgáltató azt mondta) De csak minõségbeli külömbség van köztük. Az a lényeg hogy annyi doboz ahány tv kell.

Mi az analóg és a digitális jel fogalma? (informatika)

egyszerűen nem értem meg, vki le tudná nekem írni érthetően ? köszönöm

Legjobb válasz: digitális jel: van az egység és annak a többszörösét használja fel analóg: nincs minimális "mérési" egység például, ha mondjuk hõmérsékletet mérsz, akkor a digitális mérésnél kiválasztod, hogy mondjuk óránként, percenként vagy akár másodpercenként történjen a mintavétel, és azt is, hogy tized vagy század pontossággal méred a celsius fokot sõt, nem lehet, hanem muszáj, ugyanis kiválasztjuk, hogy percenként mérünk tizedes pontossággal, akkor ezek után a mérést kezdését követõ 10,5 percben nem tudunk pontos adatot mondani, hisz akkor nem is mértünk, míg az analóg mérésnél folyamatos mérést is csinálhatunk(bár igaz, hogy választhatunk századmásodperces egységet is)

digitális jel: van az egység és annak a többszörösét használja fel analóg: nincs minimális "mérési" egység például, ha mondjuk hõmérsékletet mérsz, akkor a digitális mérésnél kiválasztod, hogy mondjuk óránként, percenként vagy akár másodpercenként történjen a mintavétel, és azt is, hogy tized vagy század pontossággal méred a celsius fokot sõt, nem lehet, hanem muszáj, ugyanis kiválasztjuk, hogy percenként mérünk tizedes pontossággal, akkor ezek után a mérést kezdését követõ 10, 5 percben nem tudunk pontos adatot mondani, hisz akkor nem is mértünk, míg az analóg mérésnél folyamatos mérést is csinálhatunk(bár igaz, hogy választhatunk századmásodperces egységet is)

Digitális vételre alkalmas set tup boxot szeretnék venni, de olyan helyzet van, hogy ami lejön a tető antennától koax kábel régebben megtört és most 2db-bol áll igy van össze kötve ezért az analog adásban persze vannak hibák, hogy a francbane:D?

na a boxba bedugva ez a dolog mennyire befolyásolja a digitális jelet, képmin?séget? Ha nem nagytávról lenne szó vennék újat, de hát nagy.

Legjobb válasz: Ha nem is javasolt, de a koax kábelt össze lehet kötni (de meg lehet oldani 2 dugóval és 1 menetes toldóval is), nagy veszteség nem lehet rajta, viszont akkor az antennád nem jó, vagy lakhelyeden kevés jelet ad, ha nem volt jó az analóg, a digitális is problémás lesz. Csináld meg az antennát és a levezetést! Amíg az analóg nem jó, addig ne tudsz digitálist se nézi.

Ha nem is javasolt, de a koax kábelt össze lehet kötni (de meg lehet oldani 2 dugóval és 1 menetes toldóval is), nagy veszteség nem lehet rajta, viszont akkor az antennád nem jó, vagy lakhelyeden kevés jelet ad, ha nem volt jó az analóg, a digitális is problémás lesz. Csináld meg az antennát és a levezetést! Amíg az analóg nem jó, addig ne tudsz digitálist se nézi.
A kérdező hozzászólása: antennáról megy még egy tv probléma mentesen, tehát szerintem az jó
analog adásban persze vannak hibák.. Most akkor mi van??
A kérdező hozzászólása: persze hogy vannak de én most a kábel okozta hibákról beszélek, pl vízszintes és függõleges erõs mozgó csíkok , maga a kép jó csak sûrû erõs mozgó csíkok eléggé zavaróak és ezért kérdeztem hogy mi lenne itt digitális adásnál, de mindegy ha lesz rá pénzem veszek majd kábelt.
Rosszul fogod fel... A kábelhiba (az antenna idõbeli korróziójával és egyéb érintkezési hibákkal) JELSZINTCSÖKKENÉST okoz, olyan mértékût, amely már nem elegendõ a hibátlan kép "elõállításához". A hiba soha nem olyan, hogy "kábel jobbra csavarodik, vízszintes csík lesz... Mégegyszer: nagy valószínûséggel (mondhatnám tuti) nem lesz megfelelõ vételed digitális adással, settopboxszal sem!
Srác.. Az hogy van rajta toldás az egy dolog mert észrevehetetlen a jelveszteség, viszont hogy milyen MAGA a toldás, az nem mind1.. Cseréld ki a kábelt 2 csati és már jó is :)

Mi a különbség a Digitális és az Analóg jel között?

Láttam képeket is róla, hogy a digitális "egyenes" jelekkel dolgozik, az analóg pedig "görbékkel". Ez a gyakorlatban hogyan m?ködik?

Legjobb válasz: http://miau.gau.hu/mediawiki/index.php/Analóg_és_digitális_jel Itt ismerheted meg.Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!