Találatok a következő kifejezésre: Az analóg a (97 db)

Mi az a maszkolás, elektromos hálózatban, vékony ill. vastagréteg áramkörökön? Valamint, mi a különbség, a digitális, az analóg, és a hibrid integrált áramkörök között?

Legjobb válasz: A farsangi bálon, meg C-ben találkoztam maszkolással, de villamos hálózaton mit jelent, fogalmam sincs. Nem akarok hülyeséget írni. Digit-analóg-hibrid között pedig az, hogy ami analóg, az csak idõben állandóan változó feszültséggel dolgozik, digitális az csak diszkrét fesz. értékeket vehet fel, hibrid pedig mindkettõt alkalmazza. Pl. egy full analóg erõsítõ: toroidos analóg betáp, FET-es analóg végfokozat. Digit erõsítõ: kapcsoló üzemû tápegység, és végfokozat egyaránt. Hibrid erõsítõ: kapcsoló üzemû betáp, FET-es analóg végfokozat. Vagy fordítva, analóg toroidos betáp, és kapcsoló üzemû végfokozat. Bár utóbbi a gyakorlatban nem szokott elõfordulni.

A farsangi bálon, meg C-ben találkoztam maszkolással, de villamos hálózaton mit jelent, fogalmam sincs. Nem akarok hülyeséget írni. Digit-analóg-hibrid között pedig az, hogy ami analóg, az csak idõben állandóan változó feszültséggel dolgozik, digitális az csak diszkrét fesz. értékeket vehet fel, hibrid pedig mindkettõt alkalmazza. Pl. egy full analóg erõsítõ: toroidos analóg betáp, FET-es analóg végfokozat. Digit erõsítõ: kapcsoló üzemû tápegység, és végfokozat egyaránt. Hibrid erõsítõ: kapcsoló üzemû betáp, FET-es analóg végfokozat. Vagy fordítva, analóg toroidos betáp, és kapcsoló üzemû végfokozat. Bár utóbbi a gyakorlatban nem szokott elõfordulni.
Vagy egy digitális hõmérõ. Gyakorlatilag az is hibrid. Egy analóg áramkör érzékeli a hõmérsékletet, majd a kapott adatokat egy digitális áramkör dolgozza fel, és írja ki neked a 7 szegmensesen.

Lefordítanád nekem ezt a szöveget? Az "Analog Tiemekeeping" részt kellene.

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz:
a to adjust analog time rovatig fordítottam, nem tudom meddig szeretted volna A karóra analóg ideje szinkronizálva van a digitális idõvel. Amikor a digitális idõt megváltoztatja, az analóg idõt is automatikusan megváltoztatja. Az analóg mutatók elmozdulnak egy új helyzetbe, amikor az alábbiak teljesülnek: Amikor manuálisan állítja be a digitális idõt Amikor a digitális idõ beállítás megváltozik az idõ kalibrációs jelfogadás által Amikor megváltoztatja a tartózkodási hely kódot, vagy a nyári idõszámítás (DST) beállításait Ha bármilyen oknál fogva nem egyezik meg a digitális idõ az analóg idõvel, alkalmazza az alul leírt "Analóg idõ beállítása" rovatban leírtakat, hogy megegyezzen az analóg és a digitális idõ. Amennyiben a digitális, illetve az analóg idõt is manuálisan szükséges beállítani, bizonyosodjon meg róla, hogy elõször a digitális idõt állítja be. A mutatók mozgása idõvel megáll, attól függõen, hogy mennyi elmozdulásra volt szükségük a digitális idõ beállításához.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a to adjust analog time rovatig fordítottam, nem tudom meddig szeretted volna A karóra analóg ideje szinkronizálva van a digitális idõvel. Amikor a digitális idõt megváltoztatja, az analóg idõt is automatikusan megváltoztatja. Az analóg mutatók elmozdulnak egy új helyzetbe, amikor az alábbiak teljesülnek: Amikor manuálisan állítja be a digitális idõt Amikor a digitális idõ beállítás megváltozik az idõ kalibrációs jelfogadás által Amikor megváltoztatja a tartózkodási hely kódot, vagy a nyári idõszámítás (DST) beállításait Ha bármilyen oknál fogva nem egyezik meg a digitális idõ az analóg idõvel, alkalmazza az alul leírt "Analóg idõ beállítása" rovatban leírtakat, hogy megegyezzen az analóg és a digitális idõ. Amennyiben a digitális, illetve az analóg idõt is manuálisan szükséges beállítani, bizonyosodjon meg róla, hogy elõször a digitális idõt állítja be. A mutatók mozgása idõvel megáll, attól függõen, hogy mennyi elmozdulásra volt szükségük a digitális idõ beállításához.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, érthetõ, ment a zöld pacsi

"A büntetőgyakorlat alkalmazta az analógiát" - ez pontosan mit jelent?

A középkori büntet?eljárásról van szó.

Legjobb válasz: Hasonlóság. Két módja van az analógia alkalmazásának. analogia legis:(törvényi analógia)- egy adott helyzetre nincsen konkrét tételes jogi szabály, de van hasonló- és erre a hasonló tényállására ráillõ szabályt alkalmazza a joghézagra is. analogia juris (jogi analógia)- ekkor még csak hasonló tényállás sincsen, ezért a jogalkotónak az alapelvekbõl levezetve kell megoldani a problémát.

Hasonlóság. Két módja van az analógia alkalmazásának. analogia legis:(törvényi analógia)- egy adott helyzetre nincsen konkrét tételes jogi szabály, de van hasonló- és erre a hasonló tényállására ráillõ szabályt alkalmazza a joghézagra is. analogia juris (jogi analógia)- ekkor még csak hasonló tényállás sincsen, ezért a jogalkotónak az alapelvekbõl levezetve kell megoldani a problémát.


Az analóg jel miben különbözik a digitásis jeltől? Azt mondják az analóg jobb akkor most hogy van ez?

Legjobb válasz: az analóg jelet régebben kezdték használni, ha veszel egy 0-12 V-os tartományt, abban bármelyik értéket felveheted. A digitális jelnél pl. ugyanebben a tartományban a felvehetõ értékek száma a felbontástól függ. A digitális jelnél számokat, az analóg jelnél értékeket továbbítasz.

az analóg jelet régebben kezdték használni, ha veszel egy 0-12 V-os tartományt, abban bármelyik értéket felveheted. A digitális jelnél pl. ugyanebben a tartományban a felvehetõ értékek száma a felbontástól függ. A digitális jelnél számokat, az analóg jelnél értékeket továbbítasz.
A digitális jel analóg forrásból készül mintavételezéssel. Attól függõen, hogy mekkora és milyen mélységû a mintavételezés kapsz jobb vagy rosszabb digitális jelet, de ez mindig rosszabb lesz az analognál (persze sokszor alig észrevehetõen). Persze a digitális hatalmas elõnye, hogy sokszor jóval kényelmesebb használni, jól tömöríthetõ. Megpróbálom egyszerûen szemléltetni. Van két mérleged. Az egyik analog (mutatós), a másik digitális (1 kg-os pontossággal mér). Te éppen 80, 4 kg vagy. Ráállsz az analógra és azt látod, hogy a mutató 80 és 81 kg között áll, kicsivel a 80hoz közelebb. Ráállsz a digitálisra, ami fixen 80at mutat. Nyilván az analóg pontosabb értéket mutat, mivel a digitális csak egészeket tud mérni, így rengeteg értékhez a legközelebbi egészet rendeli, kerekít, ami pontatlanságot eredményez. Pontosabb az analóg? Igen. Legtöbb esetben számít neked az a 40 dkg? Nem. Akkor tökéletesen megfelel a digitális? Igen, sõt, leolvasni is kényelmesebb a nagy digitális számokat, mint a mutató állását nézegetni dülöngélve.
De akkor miért van az, hogy a digitális TV adás sokkal, de sokkal jobb minõségû és felbontású mint az analóg?
Azért amit írtam. Mert egyszerûbb szállítani. Az analóg adás borzasztó nagy sávszélességet elfoglalna nagyobb felbontásban, és nagyon sokat romlana, zajosodna a szállítás alatt. Ezzel szemben a tömörített digitális adást jóval olcsóbban és egyszerûbben lehet szállítani, az esetleges hibákat pedig egyszerû javítani.
Köszi :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:)
Öröm volt olvasni a választ. Magam se tudtam volna jobban leírni. Bárcsak minden kérdésre ilyen informatív válaszok érkeznének.
Megnyugtatlak: nem.
A kérdező hozzászólása: kicst bõvebben!
Nem, mivel Magyarországon 2015-nél elõbb biztosan nem lesz digitális mûsorszórás. Ami digitális adások most vannak, azok más jellegûek.
A kérdező hozzászólása: Hogyan hogy más jellegûek? kódolatlan DVB-S
Na pontosítsunk! Adott 1 UPC, adott 1 analog medium csomag, adott 1 analog/digit TV-alkalmas monitorom. beállítások > digitális > keresés > Nekem talált: M2 magyar HD, MR1, 2, 3(Kossuth, Petõfi, Bartók) rádiók A többi is be van hangolva csak kéne hozzá kártya...(kódolt, nincs elõfizetve, stb...) A lényeg, hogy ha azon a kábelen amire mint analóg fizettél elõ azon LEHET(1), hogy rajta van a digitális és ha (2)szerencséd van (vagy ismerõsöd) akkor néhány digitális csatorna is lesz. ja és nem a DVB-s rõl írok(szatelit, mûholdas, "tányéros", és tsai.) Még mielõtt vki. leharapná a fejem annak mondom, hogy UPC 29-ES KÖRZET!!!! mindenben vissza vagyunk fogva + monopólium. :'( Ha a [email protected] megy tán máshol is Megj.: Tudom! Tudom h régi a kérdés. megj2: Gondolom a upc is (mint minden normális) DVB-C+MPEG2/4 -et használ m3: tudom katyvasz, de benne van a lényeg + 23:00 mikor legutóbb az idõt néztem.

Mi a különbség az analóg szintetizátor és a midi billentyűzet között? Mármint a midi csak a szoftveres hangokat tudja kiadni vagy a szoftveres hangokat is lehet alakítgatni? Melyiket érdemesebb venni ha egyedi hangzású zenét szeretnék készíteni?

Legjobb válasz: Analóg szintetizátor: hangot állít elõ analóg módon, azaz nem digitális jelfeldolgozás mûködteti. A midi billentyûzet pedig nem hangot, hanem midi jeleket küld, amiket aztán akár a számitógép is feldolgozhat és tényleges hanggá alakíthat. Egyedi hangzásért a midit ajánlom, de a szoftveres szintik hangja sosem lesz olyan jó, mint egy analóg szintié.

Analóg szintetizátor: hangot állít elõ analóg módon, azaz nem digitális jelfeldolgozás mûködteti. A midi billentyûzet pedig nem hangot, hanem midi jeleket küld, amiket aztán akár a számitógép is feldolgozhat és tényleges hanggá alakíthat. Egyedi hangzásért a midit ajánlom, de a szoftveres szintik hangja sosem lesz olyan jó, mint egy analóg szintié.

Mi a különbség a digitális és az analóg monitorok között?

Elvileg az én monitorom analóg, és azt mondják az nem annyira jó mint a digitális( Samsung SyncMaster 2243NW 22" LCD monitor)

Legjobb válasz: Régi CRT monitoroknál analóg monitoroknak nevezték azokat, amelyek nem tudnak kommunikálni a Videokarin keresztül Operációs rendszerrel, pl energia gazdálkodás, és monitor egyéb szoftveres vezérlése. Tovább a Digitális monitornak már saját OSD menüje is volt, és nem csavarokkal kellett állítani a fényerõt, kontrasztot stb., mint az analógoknál. De az analóg monitorok mára más teljesen kikoptak. LCD/TFT esetében már mindegyik digitális, kivéve a video átvitel ami fontos tényezõ. A D-SUB, ami a te monitorodon is van, csak sima analóg RGB jelek átvitelére képes. Míg DVI esetében már telesen digitális a képátvitel, és ez bizony a képminõségen is meglátszik.

Régi CRT monitoroknál analóg monitoroknak nevezték azokat, amelyek nem tudnak kommunikálni a Videokarin keresztül Operációs rendszerrel, pl energia gazdálkodás, és monitor egyéb szoftveres vezérlése. Tovább a Digitális monitornak már saját OSD menüje is volt, és nem csavarokkal kellett állítani a fényerõt, kontrasztot stb., mint az analógoknál. De az analóg monitorok mára más teljesen kikoptak. LCD/TFT esetében már mindegyik digitális, kivéve a video átvitel ami fontos tényezõ. A D-SUB, ami a te monitorodon is van, csak sima analóg RGB jelek átvitelére képes. Míg DVI esetében már telesen digitális a képátvitel, és ez bizony a képminõségen is meglátszik.

Ha 2012-ben megszűnik az analóg tévéadások sugárzása, akkor a kábelszolgáltatók is csak digitálisan fognak adni, vagy akinek kábeltévéje van, annak megmarad az analóg?

Legjobb válasz: Csak a földi sugárzású analóg adókat kapcsolják le, annál lesz nagy változás, akinek nincs kábeltévéje. Mjad vesznek egy Set-top box-ot, és nézhetik digitálisan a Maunikát! Jelenleg a TV2, RTL Klub, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD adások foghatóak digitálisan. Gyönyörû kínálat! Akinek kábele van, annál a szolgáltató intézi. Nálunk most is úgy mûködik, hogy az alap csomag jön analóg módon, a bõvített csomag, és az HBO set-top boxon keresztül fogható csak.

Csak a földi sugárzású analóg adókat kapcsolják le, annál lesz nagy változás, akinek nincs kábeltévéje. Mjad vesznek egy Set-top box-ot, és nézhetik digitálisan a Maunikát! Jelenleg a TV2, RTL Klub, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD adások foghatóak digitálisan. Gyönyörû kínálat! Akinek kábele van, annál a szolgáltató intézi. Nálunk most is úgy mûködik, hogy az alap csomag jön analóg módon, a bõvített csomag, és az HBO set-top boxon keresztül fogható csak.

Miben rosszabb az analóg kábeltévé a digitálisnál?

Azt látom, hogy kevesebb az elérhet? csatorna, de ha nekem az elég, akkor érdemes analógot rendelni, vagy rosszabb esetleg a min?sége is?

Legjobb válasz: Analód tévéhez analóg mûsor. Ha analóg tévéd van, és digitális mûsort rendelsz, akkor kell egy dekóder ami átalakítja, így semmi értelme. Ha van HDMI bemenet vagy DVB-T tuner a tévéden, akkor természetesen digitális mûsor dukál.

Analód tévéhez analóg mûsor. Ha analóg tévéd van, és digitális mûsort rendelsz, akkor kell egy dekóder ami átalakítja, így semmi értelme. Ha van HDMI bemenet vagy DVB-T tuner a tévéden, akkor természetesen digitális mûsor dukál.

Mi az analóg és a digitális jel fogalma? (informatika)

egyszerűen nem értem meg, vki le tudná nekem írni érthetően ? köszönöm

Legjobb válasz: digitális jel: van az egység és annak a többszörösét használja fel analóg: nincs minimális "mérési" egység például, ha mondjuk hõmérsékletet mérsz, akkor a digitális mérésnél kiválasztod, hogy mondjuk óránként, percenként vagy akár másodpercenként történjen a mintavétel, és azt is, hogy tized vagy század pontossággal méred a celsius fokot sõt, nem lehet, hanem muszáj, ugyanis kiválasztjuk, hogy percenként mérünk tizedes pontossággal, akkor ezek után a mérést kezdését követõ 10,5 percben nem tudunk pontos adatot mondani, hisz akkor nem is mértünk, míg az analóg mérésnél folyamatos mérést is csinálhatunk(bár igaz, hogy választhatunk századmásodperces egységet is)

digitális jel: van az egység és annak a többszörösét használja fel analóg: nincs minimális "mérési" egység például, ha mondjuk hõmérsékletet mérsz, akkor a digitális mérésnél kiválasztod, hogy mondjuk óránként, percenként vagy akár másodpercenként történjen a mintavétel, és azt is, hogy tized vagy század pontossággal méred a celsius fokot sõt, nem lehet, hanem muszáj, ugyanis kiválasztjuk, hogy percenként mérünk tizedes pontossággal, akkor ezek után a mérést kezdését követõ 10, 5 percben nem tudunk pontos adatot mondani, hisz akkor nem is mértünk, míg az analóg mérésnél folyamatos mérést is csinálhatunk(bár igaz, hogy választhatunk századmásodperces egységet is)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!