Találatok a következő kifejezésre: Az amalgán nem (3 db)

Kicserélték az amalgán tömésemet néhány hete és moostanában eléggé érzékeny lett az a fogam, nem tudom mi a követekező lépés?

Kicserélték az amalgán tömésemet néhány hete és mostanában eléggé ézékeny lett f?leg hidegre, melegre de ha valami keményebbet eszek azon a fogamon akkor is érzékeny. Nem tudom ilyen esetben mit csinálnak.... gyökérkezelik? vagy az is lehet hogy ki kell húzni?

Legjobb válasz: elméletileg 2 hétig érzékeny is tümés után nekem már vagy 3 hónapja betömték és még mindig érzékeny az édes dolgkra.

elméletileg 2 hétig érzékeny is tümés után nekem már vagy 3 hónapja betömték és még mindig érzékeny az édes dolgkra.
Kihúzni biztosan nem kell... egyébként nagyon gyakori, amikor amúgy jól mûködõ amalgámtöméseket kicserélnek fehérre, problémás lesz a fog. én is így jártam. mondta is a dokim, hogy jól záró amalgámtöméseket nem indokolt kicserélni, mert többet árt mint használ. érdekes dolgot mondott: amikor kifúrják a régi amalgámot, több higany szabadul föl közben, mint amennyit a tömés valaha is leadna a szervezetbe... nekem is kicseréltek több amalgámot pár éve, és az egyik fogam (amivel korábban a világon semmi baj nem volt soha)nekem is nagyon érzékeny lett, bedurrant. nekem gyökérkezelték utána. menj vissza a dokidhoz, hogy mi a teendõ. 1-2 hét érzékenység amúgy még normális fõleg mély tömésnél, de több nem igazán.
Mûfog a legjobb megoldás.

Az amalgán tömést nem szüntették be?

Ma reggel voltam fogorvosnál, betömték a fogam, melyr?l kaptam egy bizonylatot, amire azt irták amalgán tömés készitése.

Legjobb válasz: Én is úgy tudtam, hogy már nem használják. Pedig állítólag jó sok higany van benne.

Én is úgy tudtam, hogy már nem használják. Pedig állítólag jó sok higany van benne.
Az amalgán a szürke tömés, igaz? Tényleg szürkével tömték be, nem csak 'elírták'? Mert szerintem sem tömnek már azzal.
A tb által finanszírozott az amalgán tömés, de a doki megszokta kérdezni hogy fizetsz-e rá és akkor fehérrel tömik. szóval az amalgán ingyenes. a dokim nekem mindegyikröl elmondta hogy milyen, jobb a fizetös, de azt mondta a mai amalgánok is jó min´öségüek csak szürke. szóval a rendes doki nem csak ajánlja hanem el mondja hogy melyik milyen.
Sztk alapon az amalgán és az esztétikai tömés is ingyenes (legalábbis én még az életben nem fizettem érte). Felsõ fogakat, vagy hátsó rágót szoktak azzal tömni, mert tartósabb. Egyáltalán nem szûntették be. Lehet, hogy higanyt tartalmaz, és káros, de a cigit sem szûntették be, pedig nikotint tartalmaz, ami méreg......
A fogorvosom kifejezetten az amalgánt ajánlja rágófogaknál.
nekem azt mondta, hogy valamelyiket lehet fehérrel, de a hátsóbb fogakat pedig amalgánnal tömte be.

Lett egy új amalgám tömésem 2 napja, de nem merem "használni" azt a részt, félek hogy kijön vagy letörik, hogyan küzdjem le a félelmemet?

Kb így néz ki mint a jobb szélsõ tömés, csak kisebb felületû a teteje, de nekem is az oldal fala fel van építve mert kitört egy kis darab régebben, és pluszban fúrni is kellett a lyuk miatt.

Legjobb válasz: Elvileg a tömésre kell lenni legalább fél év garanciának, tehát bármi történne vele, inkább addig történjen, ne késõbb. Használd bátran, ha jól meg lett csinálva, az 20 évig is jó lesz.

Elvileg a tömésre kell lenni legalább fél év garanciának, tehát bármi történne vele, inkább addig történjen, ne késõbb. Használd bátran, ha jól meg lett csinálva, az 20 évig is jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Almát, meg fasirtot rágtam már vele, óvatosan, fokozatosan növelem majd a rágás erejét, és majd kiderül mennyire jól lett-e csinálva, a doktornõ mondta ugyan hogy szép lett a végeredmény ahhoz képest ami az elõkészítés elõtt volt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!