Találatok a következő kifejezésre: Az alvással mire (221 db)

Hogy néz ki a napirendetek egy 13honapos babával, mit és mikor/menyit eszik és az alvás? Mikor jut időtők magatokra, kikapcslodni esetleg tv-t nézni? Nekem nem nagyon van segitségema férjem este jön munkábol, és már fáradt csak keveset segit ithon!

Legjobb válasz: sziasztok! 12 és fél hónapos fiam reggel 6-kor bever egy adag tápszert, majd szundizunk fél 8-ig együtt. ébredés után egy kis játék, öltözködési mizéria, majd tízórai (ez újabban egy aktívia joghurt kiegészítve egy pici kenyérrel, kenhetõ sajttal). délelõtt házimunkát próbálunk végezni, kisebb nagyobb sikerrel. õ egyelõre a szétpakolásban jeleskedik, csatateret csinál pár perc alatt az egész lakásból. délben ebédel fõzeléket, majd szundít 1-1,5 órát. ébredés után megeszik egy banánt, vagy más gyümölcsöt, aztán megyünk csavarogni. este fél 7 körül eszik tejpépet, vagy kenyeret sajttal, scooby sonkával. fürdés, játék apával (ha hazaér addigra), este 9-kor tápszer és alvás. ha az apja késõn jön haza, annyira felpörög, hogy fél 11, 11 mire el tudom altatni... kb. így telik a napunk.

sziasztok! 12 és fél hónapos fiam reggel 6-kor bever egy adag tápszert, majd szundizunk fél 8-ig együtt. ébredés után egy kis játék, öltözködési mizéria, majd tízórai (ez újabban egy aktívia joghurt kiegészítve egy pici kenyérrel, kenhetõ sajttal). délelõtt házimunkát próbálunk végezni, kisebb nagyobb sikerrel. õ egyelõre a szétpakolásban jeleskedik, csatateret csinál pár perc alatt az egész lakásból. délben ebédel fõzeléket, majd szundít 1-1, 5 órát. ébredés után megeszik egy banánt, vagy más gyümölcsöt, aztán megyünk csavarogni. este fél 7 körül eszik tejpépet, vagy kenyeret sajttal, scooby sonkával. fürdés, játék apával (ha hazaér addigra), este 9-kor tápszer és alvás. ha az apja késõn jön haza, annyira felpörög, hogy fél 11, 11 mire el tudom altatni... kb. így telik a napunk.
12 hós fiam az elõbbiekben írt bébihez képest még pirinyó:) reggel 6:15- kor felkel, eszik tápit szintén 210 vízbõl 7 kanalasat, aztán a szobájában tévézek és játszunk. Egy óra mulva lemegyünk a konyhába, készitek magamnak reggelit, õ nem éhes, néhány morzsát eszik, egy kis kenyérhéj, kalácsdarab, de nagyon kicsi, teát iszik. Aztán kivisszük sétálni 10-20 percre a kutyust. Bejövünk, apa ikyenkor kel, mert este sokáig dolgozik, akkor apázik egyet, felöltözni sem lehet tõle, mert visít, ha le meri tenni:) eltelik a felkeléstõl ugy 3 óra, alszik ilyenkor 1, 5 órát. Felkel, fõzit eszik, nem az én ebédem, hozzá sem nyúl még. Aztán elindulunk a dolgomra , levegõzés, hintázás, tó melletti kacsaetetés, ilyesmi, hazajövünk és megint eszik olyan 2-3 között gyümölcsöt sinlaccal, gabonával, joghurttal, túróval, stb. Aztán idebent játék velem vagy uszodába megyünk vagy a barátnõmhöz játszani egyéves lányával vagy együtt sétálunk egy órát vagy jönnek a mamáék. Aztán 5 körül elalszik újra 1, 5 órát vagy nem, ez változó, mindig leteszem pihenni, fekszik is csöndben 20 percig, ha nem is alszik. 6 körül tejpép vagy fõzi a vacsi, játék fél kilencig apával kiegészülve, fürdés apával majd kilenckor 210 tápi és alvás. Küzdünk a darabos étellel és még csak segítséggel totyog, hát mi itt tartunk.

Hol rontottam el az alvással? Mit tegyek?

Mi lehet a baj 4hós babámnál? A napközbeni alvásokat mára gyakorlatilag a nullára redukálta. Éjjel oké, 1x kel, cici, aztán vissza. De napközben semmi- Pedig majd leragad a szeme. Amíg cicizik, szépen bólogat, de ha le akarom tenni, üvöltés. Séták alkalmával picit szundizik, de délben nem vihetem le, csak hogy aludjon, ill amit rendszeresen nem tudok biztosítani, nem akarom rászoktatni.

Legjobb válasz: ne aggodj, nalunk mindket gyereknel pont negy honapos koraban jött elö ugyanez. Elmult, most mar 2,5 orakta alszik delutan a kislany, delelött egy orat... Par hete mult el, pedig mar 9 honapos.... de azert ne gondold, hogy 5 honapig egyaltalan nem aludt nap közben, inkabb ugy nezet ki, hogy 2-3 nap nyafi, nem alvas, üvölt az almossagtol, de ha lerakom, akkor csak megy a dumalas, alszik 20 percet, aztan nem alszik vissza, aztan 1-2 nap minden oke, vagy neha 1-2 hetif teljesen jo volt. Altalaban amugy akkor aludt jol napközben, ha mar par napig nem mentünk sehova, csak setalni, esetleg vasarolni, de nem volt "nyüzsi" körülötte, hanem beallt a kis napirendje. De ertelemszerüen ez nem megoldhato, hogy soha ne törtenjen körülötte semmi :) (Testvere amugy ngyjabol ugyanez volt, ö ebben az idöben haromszo aludt 20 percet egy nap, es mar kesz is volt :) )

ne aggodj, nalunk mindket gyereknel pont negy honapos koraban jött elö ugyanez. Elmult, most mar 2, 5 orakta alszik delutan a kislany, delelött egy orat... Par hete mult el, pedig mar 9 honapos.... de azert ne gondold, hogy 5 honapig egyaltalan nem aludt nap közben, inkabb ugy nezet ki, hogy 2-3 nap nyafi, nem alvas, üvölt az almossagtol, de ha lerakom, akkor csak megy a dumalas, alszik 20 percet, aztan nem alszik vissza, aztan 1-2 nap minden oke, vagy neha 1-2 hetif teljesen jo volt. Altalaban amugy akkor aludt jol napközben, ha mar par napig nem mentünk sehova, csak setalni, esetleg vasarolni, de nem volt "nyüzsi" körülötte, hanem beallt a kis napirendje. De ertelemszerüen ez nem megoldhato, hogy soha ne törtenjen körülötte semmi :) (Testvere amugy ngyjabol ugyanez volt, ö ebben az idöben haromszo aludt 20 percet egy nap, es mar kesz is volt :) )
Szerintem minden babának vannak korszakai, és most itt a meleg is. Én ringattam ennyi idõsen és énekeltem neki, ha már nagyon fáradt volt, volt, hogy még így is csak 10 perceket aludt. Állítólag a fejlõdésük van hatással az alvásritmusukra. Már 8 hós, most leteszi a fejét a földre és jelzi ha elfáradt.

Miért "fáj" a 15hónapos kislányomnak az alvás? Mit csináljak katasztrófa? ! Hagyjam ennyiben, egyszerűen ennyi az alvásigénye?

Soha nem volt jó alvó,mindég kínlódás volt az el/alvás. Reggel 6kor már fent van,este 9kor alszik el. 1éves korától átálltunk a napi 1alvásra. Dél,1körül alszik el,1-1,5órát. Pár hete egyszer?en nem akar aludni napközben,5percet sem. Délután 3-4óra felé már olyan hisztis,és fáradt hogy ordít,megy neki mindennek. T?r zúz,rendesen "idegbeteg". Idegileg nagyon kimerít?,nem tudom mit csináljak vele,hogy elaludjon?!

Legjobb válasz: hát nem tudom, hogy altatod? egyébként látszik, hogy ez dacból van, mert szüksége lenne még azért rá- nekünk volt pár ilyen korszak, amikor nem akart aludni. õ kanapén aludt, nem kiságyban, mellé feküdtem, és ha kellett én bizony le is fogtam, gyengéden, de határozottan. és közben mondtam neki szintén kedvesen, de határozozttan, hogy muszáj aludni, tudod ilyenkor aludni szoktunk, blabla....pár alaklom, és megtanulta, hogy alvás van és slussz. közben persze üvöltött, de hát mshogy nem lehetett rábírni.

hát nem tudom, hogy altatod? egyébként látszik, hogy ez dacból van, mert szüksége lenne még azért rá- nekünk volt pár ilyen korszak, amikor nem akart aludni. õ kanapén aludt, nem kiságyban, mellé feküdtem, és ha kellett én bizony le is fogtam, gyengéden, de határozottan. és közben mondtam neki szintén kedvesen, de határozozttan, hogy muszáj aludni, tudod ilyenkor aludni szoktunk, blabla....pár alaklom, és megtanulta, hogy alvás van és slussz. közben persze üvöltött, de hát mshogy nem lehetett rábírni.
Bizony a fogak igenis nagyon be tudnak kavarni napokig vagy akár hetekig is. Nálunk már hónapok ota megy a hullámvasút, vagy jó kedvüek vagyunk és minden rendben az alvással is vagy egész nap ordít, rosszalkodik, türelmetlen, semmi nem jó és alig alszik. Többször mentem már a gyerekorvoshoz kétségbeesetten hogy mi a baj a gyerekkel, de mindig ugyanaz a válasz: jön a foga. És tényleg mindig kijött egy nehezebb idõszak után. Most egyszerre (5!!) foga jön, rettenetes napokon vagyunk túl... kitartás :) 21 hónapos kislány anyukája
Próbálj neki énekelni, hátha beválik. Az én 16 hónapos fiamat az nyugtatja meg, ha valami miatt nem tud elaludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. A foga lehet, és használjuk a dentinoxot. Ideig óráig jó, bár szerintem csak beképzelem. Adtam már neki, chamommilát, sedatif pct, nem sok sikerrel. Soha nem volt jó alvó, de ezt már írtam. Kórházi megfigyelésen is voltunk e miatt, 4hónapos korában. Akkor tejfehérje allergiára gyanakodtak, de nem találtak semmit. Alig 10hónapos korától stabilan jár, össze vissza magyaráz, nagyon értelmes. Nem akarok nagyképû lenni, de mindenben meghaladja a korát. Csak aludni nem akar, mintha lemaradna valamirõl.
. . . még valami, egy analógia az elõzõ beírásomra: régebben egyik ovisunkon tapasztaltuk, hogy bizonyos területeken különösen értelmes, fejlett, más téren elmaradásai voltak. Egyszer csak kiderült: túl nagyok a mandulái, emiatt nem hall rendesen, ezért nem tudott már jó ideje megfelelõen továbbfejlõdni minden téren. (Hiszen pl. a beszédfejlõdésre kihat a rendellenes hallás, és arra is, hogy amúgy egyéb jó képességeit kihasználja a játéktevékenységek során, és nem is vett részt mindenben, pedig már 4 éves volt; ha a hallása megfelelõ maradt volna, minden bizonnyal nem akadt volna meg fejlõdése, ha csak más akadályozó tényezõ nem jelenik meg.)
Hasonló vonalon gondolom végig a dolgot: bár a szervi probléma (valóban jöhet a foga, ahogyan írták) a ritkább ok (az életkori sajátosságokhoz képes), de azt célszerû elõször kizárni.
Nem jön a foga? Csak azért kérdezem, mert sok gyerek akkor nyugtalan és rosszalkodik. Nekem a Dentinox-ot ajánlották, mert az enyhe nyugtató hatású is. Ha másból fakad a nyugtalanság, akkor védõnõ vagy gyerekorvos tud tanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy álmos, látszik rajta! De nem akar aludni! Most is egy 20perce aludt el, reggel 6tól, de déltõ csak cirkuszol, én meg kivagyok! Délelõtt 9tõl 11ig sétálunk, aztán fél4körül megint lent vagyunk 6ig még sem fárad el.
A kérdező hozzászólása: Nekem is "erõszakot" kell alkalmaznom. Általában a gyerekkocsiban altatom, hogy közben tologatom. Napközben nem hajlandó a kiságyban aludni, de este ott alszik. De csak miután elaludt mellettem. A nagyágyon nappal szintén nem alszik, hiába fekszem mellé, állandóan feláll és ugrál, Mászik le az ágyról. Mostanában amúgy is nagyon hisztis lett, nem egyszer leült már a járda közepére, vagy dobálta magát. Tanácstalan vagyok!
Pedig szerintem biztos álmos, ha "idegbeteg". Lehet, hogy melege van, vagy ezek a fránya frontok. Esetleg jön a foga? Próbáld meg elringatni. Babakocsi? Az én kisfiam 7 hónapos és megszokott program, hogy elmegyünk a nagyszülõkhöz babakocsival. Nagy probléma van, ha éppen nem megyünk. Ilyenkor ringatni kell, hogy elaludjon, vagy olyan is volt, hogy magára kellett hagyni a kiságyba.
Esetleg még annyi ötlet: homeopátiás szert használtok? Írod: chamomillát megprobáltátok, bár nem tudom, homeós szerben-e , vagy gyógynövényben, vagy gyógynövénykivonatban, avagy gyógynöv. tartalmú allopátiás szerben próbáltátok-e. Homeopátiás szer párti vagyok, hatásosak és mellékhatásmentesek, persze rá kell érezni a tünetképnek megfelelõ szerre, és kell pár kísérlet, de nem vész kárba az amúgy olcsóbb gyógyszer (az allopátiásaknál olcsóbbak), 5 évig eláll (helyesen tartva, azaz elektromos és mágneses tértõl, berendezésektõl minimum 1 méterre!), érdemes amúgy is több fajtát tartani otthon. Amúgy a chamomilla sok hasonló tünetképre ráillik, de nem mindig az a nyerõ, van , hogy fordított a hatása. (Amúgy örülök, hogy számos téren fejlett :) Csak így tovább, szépen, nyugodtan, türelemmel részedrõl. :) )


9 hónapos fiamnak felborult az alvása, mit tegyek?

Eddig az volt a rend, hogy tízórai után (olyan fél tizenegy felé) aludt egy órát, aztán ebéd után (kb. fél háromtól) is egy órát. Este nyolckor szokott lefeküdni és reggel hétig alszik. De már napok óta az van, hogy este nyolctól kb. 10-ig, 11-ig sírás rívás van, ha beteszem az ágyba, és csak utána alszik el, de azt is csak nagyon nehezen. Miért lehet ez? Már nem is alszik nappal sem rendesen, tegnap már a délutáni alvása is fél hatkor volt, a délel?tti meg délben. Miért van ez? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem a foga jön? Esetleg most kezd el mászni? ÍRJ!(8hós a fiam)

Nem a foga jön? Esetleg most kezd el mászni? ÍRJ!(8hós a fiam)
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnos a faga sem jön... Egyszer 5 hónaposan megindult a foga, de nem nõtt ki, megállt. Most kentem neki dentinoxszal, de semmi hatása, sír tovább. Kipróbáltam, hogy ma csak egyszer tettem le nappal aludni, úgy is tûnt, hogy beválik, mert már hétkor elaludt, viszont fél óra múlva ugatott a kutya, arra felébredt, és még most (MOST, 22:09-kor) is ébren van, most a férjem ringatja, én meg gyorsan ide jöttem megnézni, hogy írt-e valaki a kérdésemre, mert már nem tudom, mit lehetne vele csinálni. Kezdem úgy érezni, hogy megõrülök... Amúgy már tud mászni, sõt, fel is áll, ha bent van az ágyban, és éppen nem sír, akkor állandóan feláll, leül. De most már minden ötletbõl kifogytunk. Az én kezemben csak feszeng, dobálja magát, ezért is adtam át az apjának, az õ kezében is nyöszörög, de legalább nem akar kiugrani. Nem tudom, mi van, mert amúgy egy nyugodt, vidám kisbaba, nem történt semmi olyan, ami felzaklatta volna, ha nem alvásról van szó, akkor egész nap játszik meg vigyorog, de ilyenkor tiszta õrülek háza van már napok óta.

Mi lesz így a 17hónapos lányom alvásával? Mikor átalussza az éjszakát, nappal nem akar aludni. Mit csináljak keltsem fel éjjel? !

Soha nem volt jó alvó,az éjszakákat is csak ritkán alussza át,azt is csak pár hónapja. 1éves koráig napi 2x,most már csak dél körül alszik kb 2órát. Ha az éjszakát ébredés nélkül átvészeljük,akkor nem akar aludni az istennek sem nappal! Most is fent van még reggelt?l,sehogy nem tudom elaltatni. Volt már hogy csak délután 5körül aludt el,de akkor még éjfélkor is kukorékolt. Félek most is ez lesz! Este 9körül alszik,és reggel 7kor kell.

Legjobb válasz: Az éjjeli alvást semmi nem pótolja, fel ne keltsd éjjel szegényt! Te sem örülnél neki , egész nap nyavajognál....na õ is ezt fogja tenni,ha éjjel keltegeted. Valamiért kezd elmaradni nála a délutáni alvás, ami nem ritka ilyen korban, egyszerûen nincs rá igénye, délután ötkor meg már nem szabad elaludni engedni, inkább tedd le nyolc elött, ha már nagyon álmos, de délután ötkor már ne. Ha addig nem aludt, akkor már ne aludjon. Valószinûleg az a délutáni alvás csak neked hiányzik,neki annyira nem. Tudom,hogy én is megkattannék,ha egész nap fent lenne a gyerek, most is alszik, kb ötig, nekem is szükségem van erre az idõre,mint a levegõre, ugyhogy értelek. Vagy lehetsz szigorú, ebéd után még kis játék, kettõ után pedig be a szobába. Vagy csendben bekapcsolsz neki mesét, menj ki a dolgodra, hátha elalszik.

Az éjjeli alvást semmi nem pótolja, fel ne keltsd éjjel szegényt! Te sem örülnél neki , egész nap nyavajognál....na õ is ezt fogja tenni, ha éjjel keltegeted. Valamiért kezd elmaradni nála a délutáni alvás, ami nem ritka ilyen korban, egyszerûen nincs rá igénye, délután ötkor meg már nem szabad elaludni engedni, inkább tedd le nyolc elött, ha már nagyon álmos, de délután ötkor már ne. Ha addig nem aludt, akkor már ne aludjon. Valószinûleg az a délutáni alvás csak neked hiányzik, neki annyira nem. Tudom, hogy én is megkattannék, ha egész nap fent lenne a gyerek, most is alszik, kb ötig, nekem is szükségem van erre az idõre, mint a levegõre, ugyhogy értelek. Vagy lehetsz szigorú, ebéd után még kis játék, kettõ után pedig be a szobába. Vagy csendben bekapcsolsz neki mesét, menj ki a dolgodra, hátha elalszik.

Mi lenne, ha nem aludnám át az éjszakát, hanem felosztanám egész napra az alvást, utána tanulnék, majd aludnék megint?

Tehát pl 1 óra alvás, 2-3 óra tanulás majd ismét 1 óra alvás. Ez lehetne megoldás, ha nagyon sokat kell tanulnom (f?suli...), de 4-5 óra éjszakai alvástól egész nap fáradt vagyok? Mit tegyek? Alig bírok reggelente felkelni, nincs hétvégém sem, tanulni pedig muszáj. Az egyetlen ami hajt a nap folyamán, hogy hamarosan aludhatok végre, de éjfélig/egyig nagyon sok id? van még... 22L

Legjobb válasz: Így se tudnád kipihenni magad. A nappali alvás nem olyan pihentetõ, ennek hormonális okai vannak (éjszaka a sötétség hatására olyan hormont termel a szervezet, ami a nyugodt alvást segíti), másrészt meg pont mire mélyen aludnál, föl kellene kelned, ha csak 1-2 órára akarsz lefeküdni napközben. Viszont ha állandóan túl keveset alszol, azt megsínyli a szervezeted, lehet, hogy nem tetszik, de én azt mondom, ne legyél annyira maximalista, ne facsard ki magad teljesen a tanulás miatt. Kipihenten az is jobban menne. Tudom, hogy az ösztöndíj szempontjából fontos a jó átlag, de ha rámegy az egészséged meg az idegrendszered, hidd el, nem éri meg!

Így se tudnád kipihenni magad. A nappali alvás nem olyan pihentetõ, ennek hormonális okai vannak (éjszaka a sötétség hatására olyan hormont termel a szervezet, ami a nyugodt alvást segíti), másrészt meg pont mire mélyen aludnál, föl kellene kelned, ha csak 1-2 órára akarsz lefeküdni napközben. Viszont ha állandóan túl keveset alszol, azt megsínyli a szervezeted, lehet, hogy nem tetszik, de én azt mondom, ne legyél annyira maximalista, ne facsard ki magad teljesen a tanulás miatt. Kipihenten az is jobban menne. Tudom, hogy az ösztöndíj szempontjából fontos a jó átlag, de ha rámegy az egészséged meg az idegrendszered, hidd el, nem éri meg!
Az lenne, h olyan lennel mint a mosott s.zar. Semmi ertelme, aludj normalisan.
ne maradj fent éjjel egyig... ha kialudnád magad rendesen, beiktatnál legalább napi fél óra sportot, gondosan ügyelnél rá, hogy a vitaminok és a nyomelemek megfelelõ mennyiségben kerüljenek a szervezetedbe, akkor sokkal hatékonyabban tudnál tanulni - kevesebb idõ alatt többet és maradandóbban megmaradna én 2 felsõoktatási intézménybe jártam levelezõre, mellette dolgoztam napi 10 órában heti 4 napot - igaz, olyan munkám volt, hogy lehetett bent tanulni az irodában, ha nem kellett fogadnom az ügyfelek hívásait - de azért a legtöbb napom elég zsúfolt volt - tehát tapasztalatból mondom, hogy nem megoldható úgy tanulni, hogy nem alszod ki magad
Hát teljesen felborulna a belsõ ritmusod és állandóan olyan lennél, mint egy adag mosott szar. Egyébként az a titka, hogy ki kell pihenni magad. Ha éjfélig-egyig tanulsz mindig, és alig alszol, akkor következõ nap csak szenvedni fogsz, nem normálisan tanulni. Nem sokszor tanultam még este 8 után, és vizsgaidõszakban nem szoktam 8 elõtt felkelni, pedig orvosira járok és még csak nem is bukdácsolok.

Mi a teendő ha a sedatif PC és a viburcol kúp se segít az alvás zavarba?

Már mindegyiket kipróbáltuk,az els? 2 napba aludt t?le,utána ugyanúgy kelt 2-3szor,vagy esetleg 4szer,és reggel legkés?bb 5kor indul a nap,pedig napközbe se hagyjuk aludni,1 óránál többet,pont emiatt,h éjjel pihenje ki magát!Bármit csinálunk,nem tudjuk lefárasztani,még a leveg?n se,pedig este már van hogy majdnem elalszik a vízbe!

Legjobb válasz: Napirend. Fix idõben kelni, feküdni, enni, fürdeni! Hogy legyen mit megszoknia. Nálunk sincs napközben 2 óránál több alvás, délután egytõl háromig alszik a gyerek (1 óra kevés szerintem is) este pedig 7-kor vacsora, fél 8-tól fürdés, 8-kor ágy, rövid mese, versike, puszi, alvás. Ha kijön, vissza kell kísérni szó nélkül. Éjjel nincs beszélgetés, játék, móka, evés, kakaó stb...

Napirend. Fix idõben kelni, feküdni, enni, fürdeni! Hogy legyen mit megszoknia. Nálunk sincs napközben 2 óránál több alvás, délután egytõl háromig alszik a gyerek (1 óra kevés szerintem is) este pedig 7-kor vacsora, fél 8-tól fürdés, 8-kor ágy, rövid mese, versike, puszi, alvás. Ha kijön, vissza kell kísérni szó nélkül. Éjjel nincs beszélgetés, játék, móka, evés, kakaó stb...
Mégis mekkora gyerekrõl van szó???
A kérdező hozzászólása: 2 éves!!!
Napközbe se hagyjátok aludni 1 óránál többet??? Mégis miért nem? Neki még aludnia kell napközben, annyit, amennyi jólesik neki! Nem csoda, hogy nem alszik este normálisan, ha a napközbeni pihenõje nincs meg! Hagyjátok, hagy aludja ki magát, pár nap, és rendezõdik! Náluk még nincs olyan, hogy a napközbeni alvás befolyásolná az estit. Nõvérem már eljátszotta a fiával ezt, neki is ezt mondta a doki, nem a bogyók és kúpok a megoldás!

Az egyedfejlődés sorám mikor válik el az alvás az ébrenléttől? Melyik az ősibb állapot? Pl egy hathetes embrió alszik, vagy ébren van?

Legjobb válasz: Igazából nincs olyan élõlény, ami csak ébren lenne, vagy csak aludna. A terhesség alatt sincs olyan, hogy az embrió csak aludna, vagy csak ébren lenne. Legjobb ismereteim szerint, amint megkezdi az agy a minimális, kezdeti mûködését, létrejön egyfajta alvási-ébrenléti ciklus, ami nem tudatos, nem kontrollált, ahogy a kezdeti embrionális mozgások sem. Egyszer pihen, egyszer tudatánál van az embrió, bár õ ezt még nem tudja nem befolyásolni és talán szegénykének még fogalma sincs arról, hogy mi történik vele, hiszen még nem adottak a lehetõségek a gondolkodásra. Bár itt jön egy tyúk-tojás probléma, amit a nyelvészek nem tudnak nem megfelelni: vajon van-e fogalmi ismeretek nélküli gondolkodás? Ennek megválaszolása nem a mi dolgunk. Azonban mivel az agynak is szüksége van néminemû pihenésre, emiatt már az agykezdeménnyel rendelkezõ kis picur embriók is, ha lehet így mondani "alszanak". Igaz, kicsit máshogy mint mi, "nagyok".

Igazából nincs olyan élõlény, ami csak ébren lenne, vagy csak aludna. A terhesség alatt sincs olyan, hogy az embrió csak aludna, vagy csak ébren lenne. Legjobb ismereteim szerint, amint megkezdi az agy a minimális, kezdeti mûködését, létrejön egyfajta alvási-ébrenléti ciklus, ami nem tudatos, nem kontrollált, ahogy a kezdeti embrionális mozgások sem. Egyszer pihen, egyszer tudatánál van az embrió, bár õ ezt még nem tudja nem befolyásolni és talán szegénykének még fogalma sincs arról, hogy mi történik vele, hiszen még nem adottak a lehetõségek a gondolkodásra. Bár itt jön egy tyúk-tojás probléma, amit a nyelvészek nem tudnak nem megfelelni: vajon van-e fogalmi ismeretek nélküli gondolkodás? Ennek megválaszolása nem a mi dolgunk. Azonban mivel az agynak is szüksége van néminemû pihenésre, emiatt már az agykezdeménnyel rendelkezõ kis picur embriók is, ha lehet így mondani "alszanak". Igaz, kicsit máshogy mint mi, "nagyok".
Csak a második kérdésedre tudok válszolni: Ösibb állapot szerintem nincsen a kettö közül. Nem lehet azt mondani ugyanis, hogy a primitívebb állatok csak alszanak, vagy csak ébren vannak. Egy rovarnál inkább aktív és nyugalmi periódusok vannak, de az állat idegrendszere nem annyira fejlett, hogy ezeket alvás-ébrenlétnek lehetne nevezni. Másrészt az egyedfejlödés során az embrió nem primitívebb fejlödési lépcsöket jár be, tehát a fejletlenebb embrió nem feltétlenül az ösibb állapotot fogja mutatni. Ez a teória már egy ideje megdölt, itt tudsz róla pl olvasni: http://en.wikipedia.org/wiki/Recapitulation_theory
Nem vagy gyenge, ilyen kérdést... :D

Mi a véleményetek az alvás közben jelentkező álmokról? Mit gondoltok mi célt szolgál?

Igazából soha nem érdekelt a téma, mert vagy baromságokat(térdig ér? szélben kekszet kapáltam), erotikusat álmodtam vagy nem emlékeztem rá.

Legjobb válasz: ha alvás közben álmodsz az valószínûleg azt jelenti, hogy te alszol

ha alvás közben álmodsz az valószínûleg azt jelenti, hogy te alszol
Általában az aznap történt dolgokról szoktunk álmodni..... De lehet olyan hogy filmet nézel és arról vagy valaki akire sokat gondolsz.... Vagy akár séta közben egy kép.Az agy ezt "megszinesítí" emlékkelkel

Kislányom 4 éves lesz május 2-án. Szeptemberbe kezdte az óvodát, semmi gond nem is volt úgy 1-2 hónapig, majd megint elkezdett bepisilni alvás közben. Mi lehet az oka? Mit tehetnék?

2 éves kora óta csak alvás idejére kapott pelust. 2,5 évesen már csak éjszakára. 3 éves kora óta elhagytuk az éjszakai pelenkát is, többször felébresztjük éjjel és bilizünk. Szeptemberbe kezdte az óvodát, semmi gond nem is volt úgy 1-2 hónapig, majd megint elkezdett bepisilni alvás közben. Azóta dugiba pelust kell bevinnünk az oviba, az óvónők kérésére. Azt mondták, nem lehet ebből gond, mert tisztába vannak vele, hogy mikor elkezdte az óvodát minden rendben volt és hogy valószínűleg nagyon mélyen alszik, amiatt nem érzi, ha pisilni kell.

Legjobb válasz: Úgy tudom 5 éves korig nem gond, ha alvás közben bepisil.

Úgy tudom 5 éves korig nem gond, ha alvás közben bepisil.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!