Találatok a következő kifejezésre: Az aluszékonyság, milyen (2 db)

Az aluszékonyság, "álomkór" milyen formában jelentkezik az első hetekben (esetleg napokban) terhességnél?

Én általában este 9 kor akkor szoktam elaludni, mikor nagyon beteg vagyok, és fáj a fejem.De tegnap lefeküdtem 9 kor és reggelig fel sem keltem.Lehet, hogy ez csak az id?járás mitt van, de más is gyanús dolgok is vannak, amik terhességre utalnak./"SZERINTETEK?"címmel indítottam a kérdést/(már tegnap leírtam)Amúgy elég rossz alvó voltam az elmúlt 1 hónapban azért is csodálkozom.(napközben, délután meg egyátalán nem tudok aludni, akármilyen fárad vagyok).Tapasztalatok?Arra lennék kíváncsi, hogy feltétlen törvényszer?, hogy napközben is alszanak a kismamik?Vagy ilyen korai esti álmosság a jellemz??Köszi

Legjobb válasz: Semelyik terhesség sem törvény szerû, mindegyik más és más, még akár egy adott anyánál is lehetnek eltérések. Én eddig nem tapasztaltam aluszékonyságot, most a 4. nél még is ha tehetném egész nap aludnék... De nem csak terhesek lehetnek aluszékonyok, okozhatja szimpla vitamin hiány is például.

Semelyik terhesség sem törvény szerû, mindegyik más és más, még akár egy adott anyánál is lehetnek eltérések. Én eddig nem tapasztaltam aluszékonyságot, most a 4. nél még is ha tehetném egész nap aludnék... De nem csak terhesek lehetnek aluszékonyok, okozhatja szimpla vitamin hiány is például.
Én amikor még nem sejtettem, h babá várok, és aludtam voltna egész nap(volt, h ezt el is játszottam), akkor azt hittem, h vitaminhiány.Aztán mikor ezt elmeséltem anyának, az elsõ kérdése az volt, h ugye nem vagy terhes.Itt kezdtem el gondolkodni, h lehet nem véletlenül késik a mensim... Semmi sem törvényszerû, pl hányás.Én nagyon rosszul voltam, de mivel utálok hányni így nem tettem.
Én úton-útfélen elaludtam, autóban, buszon, tévézés közben, este 10-tõl reggel 10-ig aludtam...(sosem szoktam) A párom és anyukám is megjegyezte, hogy sosem szoktam ennyit aludni-tényleg nem... Amikor a teszt pozitív lett akkor esett le, mire ez az álomkór:)

Minél többet alszok annál álmosabb vagyok. Mitöl lehet ez az aluszékonyság? és milyen következményekkel jár?

Legjobb válasz: Ez szerintem természetes. Nálam is ez van. Ha többet alszok, mint 8 óra, akkor 15 után is alig bírok felkelni, és egész nap fáradt vagyok. De ha idõben felkelek, akkor minden ok.

Ez szerintem természetes. Nálam is ez van. Ha többet alszok, mint 8 óra, akkor 15 után is alig bírok felkelni, és egész nap fáradt vagyok. De ha idõben felkelek, akkor minden ok.
A kérdező hozzászólása: Lehet terhesség jele is?egy napja folyamatosan hányingerem van és néha szédülök is
Igen, lehet terheség jele is.
Lehet terhesség jele is. De sokminden másé is, pl cukorbetegségé. Ha terhességre gyanakszol, akkor csinálj majd tesztet.
Bármilyen banális fertõzésnek is lehet ez a lappangási jele. Lehet, hogy ki fog törni rajtad valami torokgyuszi, vagy hasonlóan végzetes kór.
Ha eddig nem voltál iyen fáradt, és ez a fáradság mindennapos, akkor szerintem vegyél egy terhességi tesztet.
Ilyen velem is elõfordul gyakran.Nem vagyok terhes csak tartósan alacsony a vérnyomásom.Ha délután bedõlök az ágyba egy kicsit szundizni tuti hogy reggelig fel sem kelek az ágyból :) Ezért délután nem alszok próbálok ébren maradni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!