Találatok a következő kifejezésre: Az almossag a (24 db)

Mi a különbség az álmosság és a kóros álmosság között?

Az álmosságot tudom, nade a KÓROS álmosságot hogy kell elképzelni? Azt tudom hogy ez néha elég ijeszt? betegségek tünete, de egyszer?en nem tudom elképzelni hogy hogy lehet valaki "kórosan" álmos.

Legjobb válasz: A kóros álmosság közel 1enlõ azzal mikor állva is rádtör pl mozgótérben(buszon/villamoson) az álmosság.

A kóros álmosság közel 1enlõ azzal mikor állva is rádtör pl mozgótérben(buszon/villamoson) az álmosság.
A kérdező hozzászólása: Az hogy valaki ásítozik pl? Az nem az ha valaki fáradt? vagy nem egyenlõ a kettõ....?
kóros az lehet, mikor indokolatlanul fáradt valaki állandóan. Pl. 10 óra alvás után 3 óra múlva újra hulla fáradtnak érzi magát. õk gyakorlatilag nem tudják kipihenni magukat semennyi alvással sem. Állandó jelleggel álmosak és fáradtak. Szörnyû lehet. Tv-ben volt egy nõ, aki nem dolgozott, mert napi 18 órát aludt, kezelték orvosok is, hiába kávézott, vagyis nem hiába, mert így pár órát ébren bírt lenni. De ez egy szélsõséges eset.
Ezzel én is így vagyok. Bármennyit alszom nem tudom kipihenni magam. Nem tudom mennyire kóros ez, de én ezzel nem fogok orovshoz fordulni. Álandóan kivánom az alvást, de azért megvagyok anélkül is ha muszáj. Buszban, vonatban is mindig alszom. Mondjuk késõn fekszem, pl 1-2 órakor éjjel, de másnap 11-12ig tudok aludni. És 4kor megint lefekszem 2 órára. Nekem ez így normális. És mások is vannak így. Szerintem ez még nem kóros.

Ha az orrát és a szemét dörzsöli csak az álmosságra és a fogzásra gyanakodhatok? Nem egésznap csinálja de elég sürün ahhoz hogy ne tünjön fel.

Legjobb válasz: Nálunk a szemdörzsölés álmosságot jelenti, az orrdörzsölés pedig a kaki elõtt szokott lenni. Fogzásnál inkább a fülüket dörzsölik és nyûgösek,nyafogósabbak kicsit.

Nálunk a szemdörzsölés álmosságot jelenti, az orrdörzsölés pedig a kaki elõtt szokott lenni. Fogzásnál inkább a fülüket dörzsölik és nyûgösek, nyafogósabbak kicsit.
Ha nem folyik az orra és nem könnyezik a szeme, akkor sztem csak álmos, fáradt.
A szem- és orrdörgölés az álmosság egyértelmû jele. Én így hallottam és nálunk így is mûködik. Ha ilyenkor leteszem, rögtön elalszik.

Mi az erősebb szükséglet a babáknál? Az álmosság/alvás vagy az éhség?

Ha éjszaka ny?gl?dik a babám akkor ha pl. hasra fektetem visszaalszik. Ha nappal a hintájában alszik és felkel, sírdogál, amikor meglököm visszaalszik. Lehet éhes, de vissza tud aludni? Vagy ha éhes lenne sírna tovább és nem aludna vissza?

Legjobb válasz: Ha nagyon éhes nem fog vissza aludni!

Ha nagyon éhes nem fog vissza aludni!
Szerintem ez kortól függ. Az elsõ néhány hónapban még az éhség az úr, késõbb már az álmosság:-) Pl. a hamarosan 2 éves kisfiam úgy is el tud aludni, ha fáradt, mikor nem evett pl. reggel 8 óta és délben tartunk haza valahonnan. Simán el van ha alszik du. 3-ig. Ha még pici a babád nem fog tudni éhesen visszaaludni:-(
A hivatalos, tudomanyos valaszt nem tudom, de ugy gondolom, hogy az egesz pici babak meg osztonlenyek, igy mindig az erosebbik szuksegletuket akarjak kielegiteni. Ha eppen ehes, akkor azt, ha faradt, akkor azt. Szerintem nem lehet ezt konkretan megmondani. Ha el tud aludni, akkor meg nem annyira ehes, hogy zavarna az alvasban. Addigra ugyis felebred. Termeszetesen a koraszulott babak eseteben mas a helyzet.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos a kislányom. Nem koraszülött, szépen fejlõdik. Akkor csak rossz alvó lehet, mert sokat kell neki segíteni az elalvásban. És akkor ezek szerint többször kel, de nem az éhség miatt, csak megébred és megint segítenem kell visszaaludni. Jól gondolom?
10 hónapos babámnál az álmosság az úr. Ha eljön az alvás idõ, akármilyen finom ebédet elutasít és nyûgösködik, és üres gyomorral is alszik ugyanúgy 3 órát, mintha elõtte beebédelt volna. Míg kisebb volt is így volt.
Igen, egyetértek veled, hasonló tapasztalataim voltak és rájöttem, amire te: inkább csak "rossz" alvó a kicsi, illetve csak segíteni kell neki a visszaalvásban, mert nem az éhség miatt ébred fel. Szóval nyugodtan altasd vissza, mert ha éhes, akkor nemigen fog visszaaludni. Az enyém 4 hónapos

A tanulás miatt sokszor éjszaka 2 óráig ébren vagyok, kávézni és energiaitalozni nem szeretnék. Egy evőkanál cukor hatékony lenne az álmosság elűzésére?

Legjobb válasz: Tejeskávé? Nekem az vált be. Tejet megmelegíted, bele egy kis kávé (tényleg kevés). Mégsem olyan ütõs, mintha kávéznál, de nem is egészségtelen annyira, mint az energiaital. A második diplomámnál szoktam rá erre, hasonló okok miatt, mint Te.

Tejeskávé? Nekem az vált be. Tejet megmelegíted, bele egy kis kávé (tényleg kevés). Mégsem olyan ütõs, mintha kávéznál, de nem is egészségtelen annyira, mint az energiaital. A második diplomámnál szoktam rá erre, hasonló okok miatt, mint Te.
A kérdező hozzászólása: Ki fogom próbálni, köszi. Másnak mi vált be?
Harmadik alternatívaként (ami nem drog) az a tea (valami márkásabb, sok koffeinnel) amibe több cukrot teszel a megszokottnál. Viszont ezt csak rövidtávon ajánlom, mert a sok cukor nem tesz jót a fogaidnak, koleszterinednek (havonta 3-4 alkalom nem fog számítani akár éveken át se)
A cukor nem túl nyerõ, felpörget, de nagyon rövid idõre, és utána még mélyebbre esel vissza. Inkább pár szem szõlõcukor, ha már. Meg azért látástól vakulásig nem érdemes tanulni. Ha éjjel fog az agyad jobban, akkor kelj késõn, ha nem lehet, akkor próbálj hamarabb nekikezdeni, mert annak a hatásfoka is olyan, mikor már élesztgetni kell magad közben. :D De eleget kell pihenni mindenképp. Ha már cukor, akkor meg inkább kapj be pár kocka minõségi étcsokit, az még finom is. :D Vagy tea, fekete, vagy zöld, vagy amilyet szeretsz, igazából elég, ha elhiszed, hogy hat, sokszor azon van a nagyobb hangsúly. :D Ja és ami még felébreszti az embert: a savanyú dolgok. Tarts kéznél pár citrompótlót, vagy citromlevet, ha más nincs. :D De éhgyomorra nem ajánlom gyakran ezt se. :S Ja és megfelelõ kaja, ha szemetet eszel, fáradt és tunya leszel. :S Sok gyümölcs, meg vitamin kell. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó! : )

Mi a különbség az álmosság és a fáradság között? És miért nincs olyan ital, ami akkor pörget fel, ha álmos vagy?

Legjobb válasz: Ha álmos vagy aludni akarsz, ha fáradt vagy, akkor meg lehet simán sokat dolgoztál, kimerültél, de nem feltétlen akarsz aludni. Ital meg azért nincs, mert az agyat semmi nem helyettesíti, márpedig az is "kimerül" egy idõ után, és nem dolgozik úgy, ahogy kellene.

Ha álmos vagy aludni akarsz, ha fáradt vagy, akkor meg lehet simán sokat dolgoztál, kimerültél, de nem feltétlen akarsz aludni. Ital meg azért nincs, mert az agyat semmi nem helyettesíti, márpedig az is "kimerül" egy idõ után, és nem dolgozik úgy, ahogy kellene.

5 hetes terhes vagyok. Ha elmúlik az émelygésen rámtör a fáradtság. Amikor keresztül megy rajtam az álmosság, hirtelen olyan feszült és ideges leszek, majd szét robbanok. Ezt a hormonok váltják ki?

Ez mindenkinél így van vagy csak én lettem kicsit dilis? Szegény férjemet is meg?rjítem...

Legjobb válasz: igen, hormonok, természetes. ez egy jó kis öntréning.

igen, hormonok, természetes. ez egy jó kis öntréning.
Nyugi én is ilyen voltam, de hál'Istennek hamar elmúlt.Próbáld meg egy kicsit fékezni a "dührohamokat", mert így szegény párod nem tudja, hogyan segíthetne neked.
A kérdező hozzászólása: Parommal meg megoldom. Kiulok az udvarra kb.5-10 percig, es miutan lenyugszok, minden megy tovabb a rendes kerekvagasban. Csak a munkahelyemen nehez. Neha vadbarmokkal is nyajasan kell beszelni, hat most rohadtul nehez...
A kérdező hozzászólása: Kb.2-3 napja kezdodott. Egyik nap total nyugodt es aranyos vagyok, masik nap tokeletes harpia:) Ez vegig igy lesz?
Szia! Igen, ez a hormonok játéka, és még így is lesz kb a 12 hétig. A hiszti maradni fog tovább is:-)

Mikor teherbe estetek hanyadik napon jelentkezett az almossag? Esetleg a menzesz kimaradasa elott? Mas tuneteket is irhattok kinek mi volt az elso napokon?

Nem tudom mar volte felteve ez a kerdes, most nincs idom keresgelni ugyhogy megkerlek valaszoljatok!

Legjobb válasz: nekem egyáltalán nem jelentkezett, a vége felé voltam fáradtabb de csak a második gyereknél, de ez érthetõ!

nekem egyáltalán nem jelentkezett, a vége felé voltam fáradtabb de csak a második gyereknél, de ez érthetõ!
Nálam kb. 1 hónap után. E mellett émelygés, és a kv nem kívánása, kb. ugyanettõl az idõtõl. Szóval mig nem érkezett el a menses ideje, addig nem is volt tünetem.....
6. héttöl
A kérdező hozzászólása: koszike
Én amíg nem tudtam biztosra, hogy babát várok, a nem várt elõtt égett a gyomrom. Soha nem égett semmitõl. Ebbõl sejtettem már valamit, de nem éltem bele magam semmibe. Az egész terhességem alatt alig voltak tüneteim. Csak enyhébbek, pl. nem tudtam enni, de semmit. Aztán most a vége felé nagyon ég a gyomrom megint, és most kezdtem fáradékonyabb is lenni. Tehát csak a gyomorégés volt menzesz elõtt :) , de mindenkinél másképp jelentkeznek, vagy nem jelentkeznek a tünetek. :D 34 hkm
Nekem az álmosság volt az elsõ tünet, még a teszt elõtt jelentkezett.
Esedékes menzesz körül álmosság, megnövekedett étvágy, nagyon durva mellnagyobbodás és fájdalom és 10-15 percenként jártam wc-re pisilni még akkor is ha csak pár csepp jött mert mindig azt éreztem mintha beakarnák pisilni....nagyon korán nagyon erõs tüneteim voltak de sajnos elvetéltem.
Esedékes menstruáció körüli tünetek: elkepeszto fázas, hidegrázás. Es a mubdig megszokott fejfájás elmaradása.

Babám 6, 5 hónapos és elalvás előtt állandóan vakarja a buksiját v piszkálja a fülét! Normális ez v csak az álmosság gyötri? Megmutassam orvosnak? Mire utalhat ez?

Legjobb válasz: Nincs vele semmi baj nyugodj meg. ez egy rituálé amit csinál. valószínüleg nem cumizik így nyugtatja magát. 4 hós kisfiam is simogatja a haját alvás közben.

Nincs vele semmi baj nyugodj meg. ez egy rituálé amit csinál. valószínüleg nem cumizik így nyugtatja magát. 4 hós kisfiam is simogatja a haját alvás közben.
vagyis altatás közben .
A kérdező hozzászólása: Köszi!Bár van cumija, de én is inkább erre gondolok.
Nálunk is van ilyen, az én lánykám 8 hónapos, az esti szoptatásnál csinálja ezt, hogy simogatja a saját fejét, de van, hogy bedurvul és tép a haját, vagy erõsebben üti, karmolja magát:( Ezt kb 2 hete csinálja és csak este.Én ilyenkor próbálok adni valamit a kezébe (plüss, textilpelus), hogy azt bögyörgesse
7 hónapos a lánykám és születése óta csinálja. Ebbõl tudom, hogy elfáradt, és hamarosan alvás lesz. :) Tépi a haját, tekergeti a fülét, vakargatja a füle tövét. :) Volt, hogy megkarmolta úgy a fülét, hogy vérzett neki, pedig le van vágva a körme rendesen. Azt mondta a dokija, hogy semmi bajt nem jelent, pótcselekvés, a babák nagy része csinálja.
A kérdező hozzászólása: Hú köszönöm utolsó!Éppen tegnap beszélgettem a férjemmel, hogy õ szopizás közben is csinálta és így aludt el.Azért köszönöm mindenkinek, megnyugodtam.A lányom 2 hónapig a fejét ingatta és arról is szépen leszokott.ennek is vége szakad akkor valamikor.

Miért van az, hogy este tágabbak a pupillámin és erős fényre se nagyon szűkülnek? Ez betudható szimplán az álmosságnak, fáradtságnak? (Egyébként rövidlátó is vagyok enyhén)

Legjobb válasz: Tudtommal a fáradtság miatt van. Nekem is egyébként. Talán az, hogy ilyenkor ugyanolyan látáshoz többet kell "dolgoznia" a szemnek, mint amikor friss és éber, és ezért tágabb a pupilla. De majd egy szakértõ leírja nem ilyen laikus módon is.

Tudtommal a fáradtság miatt van. Nekem is egyébként. Talán az, hogy ilyenkor ugyanolyan látáshoz többet kell "dolgoznia" a szemnek, mint amikor friss és éber, és ezért tágabb a pupilla. De majd egy szakértõ leírja nem ilyen laikus módon is.

Anyukák a ti babátokat napközben is a kiságyban altatjátok vagy a nappaliban, vagy épp ahol éri az álmosság?

Legjobb válasz: Napközben bárhol(szerencsére nem okoz neki gondot,így akár séta közben alszik a kocsiban,akár a maminál az utazóágyban,vagy a nagyágyunkon,sõt volt,hogy elaludt evés közben az etetõszékben,na onnan azért áttettem az ágyába :))))),de éjjel az ágyában alszik.

Az én fiam is a kiságyban alszik napközben és éjjel is. Ha valahova elmegyünk, pl anyumékhoz vagy anyósékhoz ott is egészen jól alszik az utazóágyában, ha eléggé be tudunk sötéteni neki. Babakocsiban max fél órát alszik. Autóban pedig ha fáradt, 100 méter alatt bealszik:) Ha nem, akkor meg nézelõdik meg magyaráz:) )) 11 hónapos
Napközben bárhol(szerencsére nem okoz neki gondot, így akár séta közben alszik a kocsiban, akár a maminál az utazóágyban, vagy a nagyágyunkon, sõt volt, hogy elaludt evés közben az etetõszékben, na onnan azért áttettem az ágyába :) )))), de éjjel az ágyában alszik.
Szia!Az én lányom is bárhol elalszik napközben, kivéve a kiságy:) ))!Viszont éjszaka , meg csak ott hajlandó!4 hónapos
Szia! 13 hós kislány.Bárhol általában a nagyágyban viszont este szó nélkül a kiságyban így szokta meg.Még ha rossz is a mert délután 2 órákat alszik és nem tudom otthagyni nagyon nekem az este a fontos.
Az enyem is barhol elalszik napkozben es barkinel de rajottem, hogy ha kisagyba teszem akkor hosszabb ideig nyugodtabban tud aludni. Maskent 20-30 perc alatt kipattan a szeme. Kisagyba ebed utan alszik 1, 5-2 orat is de pl. ha a nappaliba alszik el akkor 30 perc mulva mar felugrik es jatszani akar. :) 9 honapos
Az én kisfiam is a kiságyába, nyugodt körülmények között szeret aludni és én ezt most még egyellõre nem is bánom!Ha itt-ott aludna akkor abból csak rövid alvások lennének és akkor csak nyûgösködne egész nap a kialvatlanságtól!De való igaz, hogy majd én is hamarosan szeretném pl az anyukámnál is elaltani!Sose nemtudni, hogy olyan program adódik nekünk apával, hogy ott kelljen aludnia!Eddig ez úgy volt, hogy anyukám vagy anyós eljött de ahogy naggyobbodik szeretném ha a nagyiknál is eltudna aludni, de ott is majd kiságyba tehát nem éppen ahol éri az álmosság!Én is szeretek csendes, nyugodt körülmények között aludni, hát akkor még egy kisbaba!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Utolsó válaszoló a te babád akkor ugyan ugy alszik ahogy az enyém.én mondjuk örülök h nem a kiságyban alszik nappal mert igy akkor akárhol el tud majd aludni és nem lesz az a gond hogy õ csak a saját ágyában alszik.amugy éjszaka õ is a kiságyban alszik.akkor lehet hogy nem is csináljuk rosszul
Igen, napközben is a kiságyban alszik 16 hónapos
19 hós de mindig ott altatom.Van, hogy elalszik az ágyon de akkor is beteszem az ágyába.Amugy a kiságyában hamar elalszik, bezzeg ha kint van csak forgolódik:)
persze, azt szokta meg, így az esti alvással sincs gond
Szia! 4 hónapos a kis lányom õ mindig a kiságyban alszik, este is és nap közben s máshol nem is tud elaludni szerencsére... Kivétel a babakocsi, de mostanában ott inkább csak nézelõdik, ritka már mikor el is alszik benne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!