Találatok a következő kifejezésre: Az almat reszelve (4 db)

Tegyél az egész almába kekszet, úgy laktatóbb.
A kérdező hozzászólása: 5 honaposan, milyen kekszet ehet?
na, pontosan ezért nem kell korán kezdeni a hozzátáplálást. Minden étkezésre kell kapnia fehérjét, mert csak attól tud fejlõdni és jóllakni. Tehát ha én almát adok, akkor utána megszoptatom. Ha nincs anyatej, akkor el lehet keverni az almát Sinlac-kal, ami egy rizs alapú tápszer. Vagy tejpéppel! vagy gabonapéppel, pehellyel. De valóban vannak babakekszek is. Mindenre rá van írva, milyen kortól adható.

Alma-krumplival nem ízlett neki. Almát reszelve megeszi. Sütõtököt is. Krumplit nem szereti vagy az almával párosítást? Mivel próbálkozzaktovább, az elején? 6 hónapos babánál.

Legjobb válasz: Ja és mielõtt valaki írná hogy még hamari kevesebb a tejem és nem félévesen akarom elkezdeni tápszerrel etetni, ha teljesen elapadna az persze más.Délelõtt és délután kevessebb jóval.Mindennel próbáltam már tejet szaporítani.

A kérdező hozzászólása: Ja és mielõtt valaki írná hogy még hamari kevesebb a tejem és nem félévesen akarom elkezdeni tápszerrel etetni, ha teljesen elapadna az persze más.Délelõtt és délután kevessebb jóval.Mindennel próbáltam már tejet szaporítani.
Én is így vagyok, 5 hónapos, én délelõtt adok gyümölcsöt, almát, barackot, vagy körte, vagy sütõtök, délután pedig tejpépet. Még ne adj fõzeléket, mert még sok nyers gyümölcs van amit nem evett! Elõször alma, körte, barack sütõtök, s ezeket ismerje, szeresse meg, majd aztán a fõzelék, ez így kapkodásnak tûnik részedrõl. A tejpép sem ördögtõl való, s azzal is a kanalazást gyakorolja, új íz, jól is lakik vele. 6 hónaposan adható a cékla! Kb. 1 kilót hámozz meg, fõzni kell kb. 2 órát, majd nagyobb mandarinnyi darabokat folpackba csomagolva le lehet fagyasztani, s ha kell, csak ki kell engedni, kiolvasztani, s egy fõtt krumplival turmixolni. Lányom imádta! Burgonyát össze fõzhetsz répával, vagy mint a húsleves répa burgonya gyökér. Brokkoli burgonya. 1 paradicsomot leforrázol, lehéjjazol, magjait kiszeded, fõtt burgonyával turmixolod. Gyalog tököt, vagy cukkinit burgonyával, ehez is lehet paradicsomot tenni.
A kérdező hozzászólása: Délután õ is tejpépet eszik szereti.Déletlõt adok neki gyümölcsöt védõnõm mondta hogy tegyek almához krumplit.Lehet hamari még a fõzelék.
A gyümölcshöz keverj kekszet. A gluténtartalmú ételeket már 4 hónaposan el kellene kezdeni. De 6 hónaposan már kaphat fõzelékeket is, megfelelõen ízesítve, behabarva és berántva. Ha egy étkezést már kiváltottál a gyümölccsel, akkor már a másik lehet a fõzelék.
Alma+babapiskóta, a lánykám imádta, aztán ehhez még plusz egy gyümölcs.Pl.Alma+körte +babapiskóta....végtelen sok variáció van.Ja, az enyém a kekszet nem ette, ezért a babapiskóta, de szerintem is finomabb vele.
Az én kisfiam egyáltalán nem szerette a krumpli ízét, mással keverve sem.Én kipróbáltam vele az édesburgonyát, és nagyon bejött neki. Sütõtökkel keverve imádta. Amúgy vannak országok, ahol elõbb zöldséget adnak a babáknak, késõbb a gyümölcsöt.
Én épp ma próbáltam ki és bevált. Krumpli helyett rizst kevertem az ételébe. Mind megette. :)

Miért baj, hogy reszelve kapja az almát 1 évesem?

13 hónapos a lányom, és az almát csak reszelve eszi meg. Ha felvágom cikkekre neki, csak beleharap 1-2 falatot és nem kell neki. Viszont ha lereszelem imádja, sőt már egyedül kanalazgatja is. Védőnő azt mondta ne adjam már reszelve neki, hanem igenis egye meg úgy darabosan. Minden más gyümölcsöt megeszik úgy, ha egyben van, kivéve az alma. Miért baj ez?

Legjobb válasz: Hülye a védõnõd

Hülye a védõnõd
Szia! Hacsak reszelve eszi meg, akkor add neki úgy! Az a lényeg, hogy úgy eszi! Hány foga van?
Nem baj az. Ha többit összerágja, akkor tud rágni, darabosat enni. Ha az almát meg így szereti, akkor reszeld neki. Ennyi. Férjem sem enne meg életében egy almát sem, ha nem reszelnék neki néha. Egyébként a lányomnak is volt ilyen idõszaka. Majd megeszi darabosan is, ha meg nem, hát nem. Nagyobb baja sose legyen!
A kérdező hozzászólása: 8 foga van eddig. Úgy néz ki most bújnak majd az elsõ örlõi.
Pedig fincsi is reszelve az alma, én is szeretem, együtt kanalaztam a gyerekkel. :-) Nekem is imádták így még nagyobb korukban is, persze felvágva is megeszik, meg vígan ropogtatják a répát, de a reszelt alma nagyon jó. :-)) Add csak neki nyugodtan, a védõnõ nincs veled napi 24 órában, a gyerek meg még nem tud árulkodni.;-)
Jesszus a védõnõd csak azért beszél, hogy mondjon valamit.:D Az én 14 hónapos kislányomnak ha adok egészben egy cikk almát akkor a következõ a szitu. Megfogja leharap egy darabot, kiveszi a szájából ezt a picike darabkát és eldobja..majd harap egy újabb darabot és ezzel ugyan ezt teszi. Az almát szereti, de egészben játéknak kezeli.
31 éves vagyok, de én is reszelve szeretem jobban. Kiskanállal, keksszel. A védõnõ meg mondjon le.
16 hós kisfiamnak is reszelem az almát, minden darabosat eszik de úgy tudom az alma az egyik legveszélyesebb kaja mármint fulladás veszélye miatt, én még biztos hogy sokáig nem adom neki egyben csak reszelve, egyébként is elég mohó és hajlamos nagyokat harapni mindenbõl.


Az almat nyersen reszelve kell adni a babanak vagy fozve es turmixolva?

5 honaposak vagyunk ma es az elso nasija lenne

Legjobb válasz: Nyersen, elõször hadd szokja a természetes ízeket! Ha már jobban tud rágni, jöhet a kompót, az enyémek nagyon szeretik!

Nyersen, elõször hadd szokja a természetes ízeket! Ha már jobban tud rágni, jöhet a kompót, az enyémek nagyon szeretik!
A kérdező hozzászólása: okes koszi. lereszeltem, kicsit hosszukasok, lebirja ezt igy nyelni?
Hogy reszelted, almareszelõn? Mert pépesnek kell lennie, ne a káposztareszelõn reszeld, mert félre nyelheti és megfullad. Vagy turmixold.
Reszelt almát, répát stb babának üvegreszelõn készíítsd!
A franciák csak fözve turmixolva adnak zöldséget is gyümölcsöt is babáknak elõsször. itthon a bevett szokás gyümölcs levekkel kezdeni és utána pépekkel. Én az almát almareszelõn reszeltem a fiamnak a legelején, de a turmix és egy sima reszelõ rücskös oldala is ugyanolyan pépet csinál belõle. 5 hónapos baba akár fõzve akár nyeresen ehez már almát szerintem. répát még csak fõzve!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat en dila a hosszukas reszelon reszeltem eskuszom jobban izgulok mint a bebim:) na pepes lett es meg is ette 1 egeszet:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!