Találatok a következő kifejezésre: Az alkoholnak mennyiségben (16 db)

Mennyi az az alkohol mennyiség amennyitől már baja van az embernek? Ha gondoljátok lehet literbe is mondani :D vagy dl-be :D

Meg azt, hogy miből mennyi. PL Borból kb hány liter az amitől már korházba kerül az ember?

Legjobb válasz: Mindenki más mennyiséget képes elviselni, de függ attól is, hogy éh gyomorra vedelsz, vagy sem, illetve, hogy vedelsz, vagy sem, mennyi idõ alatt húzol le x mennyiséget, stb. Én a magam részérõl nagyon hamar bebaszok, de kórházba sosem kerülök, pedig eltüntettem már alkoholhegyeket párszor. Pl: Tavaly októberben buliban haverral ketten toltunk be 1,2 l páleszt (olyan 60 fokos), meg 8 üveg bort. (0,75 l-es üveg, tehát 6 l, azt meg nem mondom, hány %-os, de hasraütésbõl legyen 12)Minden pohárnál koccintottunk, tehát ugyanannyit ittunk. Szóval az én porcióm olyan 6 dl pálesz volt, meg 3 l bor. Mindezt úgy, hogy váltogattuk, meg kevertük, meg toltunk hozzá még egy kis vodkát, meg sört is, de az szinte elenyészõ mennyiség. És mindezt 3 óra alatt. Készek voltunk, mint a matekházi, de kórházba nem kerültem. Csak oda akartam kilyukadni, hogy lehet, hogy van akit elvitt volna a mentõ. :D

Mindenki más mennyiséget képes elviselni, de függ attól is, hogy éh gyomorra vedelsz, vagy sem, illetve, hogy vedelsz, vagy sem, mennyi idõ alatt húzol le x mennyiséget, stb. Én a magam részérõl nagyon hamar bebaszok, de kórházba sosem kerülök, pedig eltüntettem már alkoholhegyeket párszor. Pl: Tavaly októberben buliban haverral ketten toltunk be 1, 2 l páleszt (olyan 60 fokos), meg 8 üveg bort. (0, 75 l-es üveg, tehát 6 l, azt meg nem mondom, hány %-os, de hasraütésbõl legyen 12)Minden pohárnál koccintottunk, tehát ugyanannyit ittunk. Szóval az én porcióm olyan 6 dl pálesz volt, meg 3 l bor. Mindezt úgy, hogy váltogattuk, meg kevertük, meg toltunk hozzá még egy kis vodkát, meg sört is, de az szinte elenyészõ mennyiség. És mindezt 3 óra alatt. Készek voltunk, mint a matekházi, de kórházba nem kerültem. Csak oda akartam kilyukadni, hogy lehet, hogy van akit elvitt volna a mentõ. :D
Hát elõzõ, ha ettõl a mennyiségtõl nem kerültél detoxba, akkor ne mondd hogy nagyon hamar bebaszol. :DD
A legtöbben az 1-es mennyiségétõl már detoxba kerülnek. Nekem 1 liter vodka volt a max, hánytam de nem volt detox. Mellesleg ez rengeteg mindentõl függ: tömeg, kor, nem, hangulat, genetika (relatív tûrõképesség), idõtartam, táplálékbevitel az elõzõ nap és közben, vízbevitel az elõzõ nap és közben.
Elsõ vagyok, csak új profilt csináltam. #2: Tényleg nagyon hamar bebaszok. A tûréshatárom valahogy úgy helyezkedik el, hogy viszonylag kevés is elég, hogy be legyek nyomva, de amit az elsõ válaszban írtam, az a mennyiség is kevés a kórházhoz. Nem tudom, hogy mûködik ez, de szerintem ez így pont ideális. :D

Az alkoholnak kis mennyiségben tényleg van gyógyító hatása? Mindegyiknek?

Mennyire kis mennyiségben?

Legjobb válasz: A inõségi alkoholok kis mennyiségben valóban jók! Pl a vörösborban sok a vas, vérképzõ hatású, a fehérbor is egészséges. Az Unikum jó az emésztésre. Persze mindez mértékkel. De a pl. tesco gazdaságos vodka és hasonló "minõségi" italok még kis mennyiségben is károsak!

A inõségi alkoholok kis mennyiségben valóban jók! Pl a vörösborban sok a vas, vérképzõ hatású, a fehérbor is egészséges. Az Unikum jó az emésztésre. Persze mindez mértékkel. De a pl. tesco gazdaságos vodka és hasonló "minõségi" italok még kis mennyiségben is károsak!
ajánlják a napi 1dl vörösbort föétkezés után, jo a vérkringésre.az unicum az akkor jo ha görcsöl a gyomrod, de csak 2-3cl. jo még a rum hasmenére max.5cl. de tényleg csak a minöségi piák, és csak mértékkel.a tablettás vörösbor semmit nem ér, és ha meg iszol egy üveg unikumot, akkor fog igazán fájni a gyomrod!KIS MÉRTÉKBEN GYOGYSZER, NAGYBAN MÁR MÉREG!ÉS EZ NEM VICC!
egy kevés vörösbor jot tesz a menstuácios görcsöknek is
NEM! A pálinka például kis mennyiségben sem tesz jót! A vörösbornak ellenben magas a C-vitamin és a vastartalma...
tüszõs mandulagyulladásra jó a pálinka! tapasztalat!:D

Az alkohol es a dohanyzas milyen uton akadalyozza meg a szervezet fejlodeset es novekedeset? Azt tudom hogy akadalyozza. Arra vagyok kivancsi foleg hogy az alkohol tulajdonkeppen mitol egeszsegtelen nagyobb mennyisegben?

Legjobb válasz: Azon gondolkozz el, hogy a dohanyban es az alkoholban milyen vitamint vagy asvanyt talalsz, ami segitene a szervezetnek a fejlodeset!

Azon gondolkozz el, hogy a dohanyban es az alkoholban milyen vitamint vagy asvanyt talalsz, ami segitene a szervezetnek a fejlodeset!
A kérdező hozzászólása: Semmifele vitamint, de valami kell legyen bennuk ami akadalyozza, mert peldalul a sok csokiba sincs vitamin, de attol meg nem csoksz meg tole.
úgy h leépít mind a kettõ.


Tabi beszedése után félórával ittam 2 pohár pezsgőt, ez nem gond? Azt olvastam, kis mennyiségben nem zavarja meg a tabit az alkohol.

Legjobb válasz: Nem gond. Tudomásom szerintem nem befolyásolja az alkohol a hatását. Csak az, hogy ne igyál annyit, hogy hányj.

Nem gond. Tudomásom szerintem nem befolyásolja az alkohol a hatását. Csak az, hogy ne igyál annyit, hogy hányj.
hát ha olvastad akkor minek kérded?
Ha nincsenek máj problémáid, akkor szerintem nem probléma.

Aknenormin gyógyszert szedek, a gyógyszer szedés mellet ihatok-e alkoholt? (Nem úgy gondolom, hogy este beveszem a gyógyszert és elmegyek berúgni. , hanem mondjuk 1-2-t sört vagy almabor iszok. ) Vagy az alkohol minden mennyiségben kivan zárva?

Legjobb válasz: Elvileg az A vitamin tartalmú készítményeket, ételeket kell szigorúan kerülni, illetve a napozást, uv fényt. Úgy gondolom 1-2 sör teljesen nyugodtan belefér.

Elvileg az A vitamin tartalmú készítményeket, ételeket kell szigorúan kerülni, illetve a napozást, uv fényt. Úgy gondolom 1-2 sör teljesen nyugodtan belefér.
reggel vedd be a gyógyszert és este nyugodtan ihatsz lájtos alkoholos italokat, de csak módjával azzal is.
Engem jobban zavart amikor azt szedtem, hogy nem lehet normálisan szõrteleníteni mellette, mert mindennek a nyoma meglátszik a bõrön. :( Amúgy szerintem néhány sört megihatsz.
A kérdező hozzászólása: Kösz mindenkinek !!
Hát azért tényleg nagyon ritkán még ilyen 2%-os citromos söröket is, különben kivetetheted az egyik tüdõlebenyed, hogy elférjen a májad. :D Amíg rendben van a májfunkció, addig oké. De az alkoholtól ronda lesz a bõr! :P
A kérdező hozzászólása: Ha szedem ezt a gyógyszert, és iszok mellé alkoholt, akkor gyorsabban nõ a májam ?! :O :dd Ha így van akkor szerintem a gyógyszer szedés alatt nem iszok egy korty alkoholt sem !: )
Hát elég lórúgás ez a gyógyszer a májnak, azért kell legalább 2havonta vérvétel mellette, van, hogy fel kell függeszteni a szedését. De ha rendszeresen nézik a májfunkciót, akkor azért a májnagyobbodásig nem jutsz el. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi!!

Segítsen valaki! Csoda, hogy élek! Komoly gyógyszerfüggőségem van, és mivel már nincs az a mennyiség, ami hat, már az alkoholt is bevetettem! Mit tegyek?

Jó pár éve már...egy rossz kapcsolat, pszichiáter, pszichobogyó, így indult. Ma már ott tartok, hogy a napi teendőimet nem tudom ellátni. Gondoltam rá, hogy be kéne feküdnöm kórházba, de a családom mit sem sejt és nem is akarom a nyakukba varrni. Persze szégyellem is, nem merek róla beszélni. Szeretnék olyan emberekkel beszélgetni, akiknek már volt hasonló tapasztalatuk és megtalálták a kiutat. Én kezdem feladni. :(

Legjobb válasz: Drogfüggöségre találtam anno egy ílyet. Nekem nincs vele tapasztalatom, de egy próbát szerintem mindenképp megér: [link] Aztán transzcendentális meditáció, és moksa elixír. No meg az bevitt ételekre is érdemes odafigyelni.

Drogfüggöségre találtam anno egy ílyet. Nekem nincs vele tapasztalatom, de egy próbát szerintem mindenképp megér: [link] Aztán transzcendentális meditáció, és moksa elixír. No meg az bevitt ételekre is érdemes odafigyelni.
Erre semmi megoldas nincs csak egy eross akaratero, es TE magadban el kell dontened hogy mit is akarsz, egesegesen meg akarod elni az atlag eletkort , vagy minel hamarabb meghalni amivel egy kicsit sem javitasz a helyzeteden! Addig nehez amig nekifogsz leszokni az ilyen dolgokrol a tobbi, mar csak elmeny hogy sikerult elerned eleted boldog pillanatait es halas vagy ezert onmagadnak!
Hány éves vagy? Ha jársz még pszichiáterhez, mindenképpen mondd el neki, hogy nem rendeltetésszerûen szeded a gyógyszereidet, és függõ lettél. Ha nem jársz, keresd fel újra. Ne félj segítséget kérni! Ilyenkor a szégyen gyakran visszatartja az embert, de te ne hagyd, hogy visszatartson! Kérj segítséget minél hamarabb!
Súlyos esetben kórházi kezelés szükséges, ha nem annyira vészes, akkor egy jó psziciáter egy nagy adag akaraterõvel párosítva segíthet. Tapasztalatból írom, hogy innen akkor lehet saját erõvel kimászni, ha már olyan mélyen vagy, hogy rájössz, így nem lehet tovább élni.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló! Ez nem tûnik rossznak, csak hol lehetne ilyesmit igénybe venni?! Na, majd keresgélek a neten, de ha van infód errõl is, kérlek oszd meg velem!
A kérdező hozzászólása: 35 éves vagyok, jártam több pszichiáterhez is, de mondhatom, hogy ezért jutottam el ide. Mindenre csak írogatták a különbnél különb gyógyszereket, ami persze csak idõlegesen segít. Nem bízom már bennük.
A kérdező hozzászólása: Sajnos, elég súlyos eset vagyok, gondoltam kórházi kezelésre, de félek, ott is csak újabb gyógyszerek jönnének, pont a pszichiáterek miatti aggályaim okán.
Ibogát? Nemtudom, de ha hozzájutsz oszd meg velem is hogy sikerült. :)
Igen, ez általában igaz a pasikra... (sajnos) *
az alkoholtól (mennyiségtõl függõen) jóval késõbb következhet be az orgazmus, DE mindkét félnél. tehát ha a lányok isznak õk is nehezebben mennek el, akárcsak a fiúk 20/L
Az eddigi pasijaimnak fel sem állt már 2-3 sör után sem. Nem tudom miért.
HUh vagy nem is képesek elmenni...én már találkoztam olyan alkalommal, hogy én totál be voltam gerjedve a piától, de a srác, már fel sem tudott állni...( Ez az exemmel volt mind2-en részegen) Jelenlegi párommal mikor mind2en be vagyunk rúgva hihetetlen jókat.....
abszolúte igaz... le a kalappal az olyan srác elõt aki piásan ki tudja elégíteni a barátnõjét... az olyan csaj elõt meg pláne aki ki tudja elégíteni a piás barátját mert az szinte lehetetlen
Az alkohol 100%-ig képes gátolni az erekciót. Az egy több lépcsõs folyamat, amit teljesen szétbarmol az alkohol.
alkoholizálás után a párom is, és én is sokkal nehezebben megyek el. 24/L
igen, igaz teljes mértékben. (persze, lehet hogy vannak kivételek, de nem sokról hallottam)
a sörben van is valami anyag (elem/természetes vegyület), ami nehezíti az erekciót. Amúgy nekem nagyon hullarészegnek kell lenni ahhoz, h ne álljon fel... túl a hányásos fázison pl. Viszont valóban nehéz úgy elmenni, és így simán megeshet, h elfáradok a nagy ugribugrálásban, és "õ" is lemerül :) Marad a kézzellábbal akkor. Talán úgy a lányok is könnyebben elmennek részegen.

Van az alkoholnak teljes emlékezettörlő hatása? Előfordulhat hogy a kb. szokásos mennyiség elfogyasztása után teljesen eltűnik 1-2 órás időszak?

Létezik valami más szer ami ezt okozza? (Talán nem tudok róla, hogy valami mást is fogyasztottam a buliban akaratomon kívül.)

Legjobb válasz: elõfordulhat. de aztán ha elmeséli valaki, hogy mi történt akkor kezdenek homályos emlékek feltûnni...

elõfordulhat. de aztán ha elmeséli valaki, hogy mi történt akkor kezdenek homályos emlékek feltûnni...
A GHB-nek (party drog) lehet ilyen hatása Itt olvashatsz róla bõvebben http://funyiro.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=..
Elõfordulhat! Tapasztalatból mondom. egyik pillanatban még elibdulok hazafelé a helyi Disco-ból, szakad az esõ, SNITT, a következõ kép, otthon támaszkodok a Slozi felett. Hogy hogyan kerültem haza, az jó gérdés. A GHB-t egyébként a TSZ-nél Lovak nyugtatására használták...
Ez elsosorban attol fugg, mi szamit Nalad szokasos mennyisegnek. :) Ha annyit iszol, hogy teljesen magadnal vagy, nem erzed magad reszegnek, csak kicsit szedulsz, akkor nem valoszinu, hogy ilyen megtortenne. Ha viszont egyertelmuen reszeg vagy, akkor siman elkepzelheto ez az eset. Nagy kulonbseg van az alkohol hatasaban egyenenkent is, de meg adott szemely eseten is befolyasolja a hatast az, hogy elotte mennyivel ettel, mit es milyen mennyiseget, faradt vagy-e, milyen gyorsan nyakalod be a piat, vagy hogy milyen meleg van, szoval a szokasos mennyiseg ivasa nem eleg ennek eldontesere. Arrol nem is beszelve, hogy honnan tudod, hogy csak a szokasos mennyiseget ittad, ha van egy kis emlekezetkiesesed? Lehet, hogy a fele piara nem is emlekszel mar, pedig megittad. :)
Ez igaz, másnap pedig ha készültek képek lehet nézegetni. A legjobb mikor a haveri körbõl egyesek fotóznak, aztán másnap lehet visszanézni, és jönnek az ilyen mondatok, h "jé itt is voltunk?" "ilyet is csináltam?"
Igen. Saját magam tapasztaltam. Ilyenkor az ember megpróbál magyarázkodni, hogy így-megúgy-meg-amúgy, de valójában a túlzott alkohobevitel miatt kiesik az a pár óra. Ezt az állításomat igazolhatják "sorstársaim". Egy alkoholt fogyasztó ember által írt sorok ezek.
Na ja, sokszor mûködi ka teleport, nálam i volt már ilyen. Rájössz, h annyit ittál , h menni sem tudsz, meg amúgy is messze van az otthon. Ilyenkor +1 feles és otthon ébredsz. :) Nálam eddig mindig bevált, de egyesek beszámoltak mellékhatásokról, pl. h nem tökéletes a helymeghatározás, mert nem haza sikerült teleportálni hanem árokba vagy éppen buszpályaudvarra. Esetleg a molekulák nem úgy állnak össze ahogy voltak, vagyis keletkezik pár kék meg zöld meg lila folt.
Hogyne! Én olyankor teleportálom magam a kocsmából az ágyamba.
Elõfordulhat, ha hosszú idõ után iszod meg a szokásos mennyiséget, mikor már kijöttél a formából.
Lehetséges. Pl. úgy, hogy a sok alkoholtól elalszol és akkor simán kieshet pár óra hiszen azt mondjuk egy fotelben ülve végigalszod. Aztán majd ha másnap kijózanodtál akkor elmesélik a többiek, h mit csináltál.
Na ja ezt hívják teleport funkciónak. :) Velem is megesett már Szilveszterkor pl. már 2x is. :)

Mi tilos a várandósság alatt? Hajfestés? Kávé? (Én csak Nescafe3in1T fogyasztok. Azt se? ) Alkohol? (Nem a töménytelen mennyiségre gondolok! Egy korty pezsgő szilveszterkor, forraltbor. )

Legjobb válasz: Cigi, alkohol nuku. Egy korty pezsgõtõl nem lesz semmi baja a babának. Kávét lehet csak mértékkel, én napi egyre levittem a mennyiséget mikor terhes voltam. Ha mondjuk magas a vérnyomásod akkor egyet sem kéne innod. Hajat festettem ugyanúgy mint elõtte.

Cigi, alkohol nuku. Egy korty pezsgõtõl nem lesz semmi baja a babának. Kávét lehet csak mértékkel, én napi egyre levittem a mennyiséget mikor terhes voltam. Ha mondjuk magas a vérnyomásod akkor egyet sem kéne innod. Hajat festettem ugyanúgy mint elõtte.
Szia! Hajfestés: nekem csak annyi volt, hogy nem fogta úgy be, ahogyan elõtte. Kávé: napi egyet (ha jó a vérnyomásod) a "rendes" kávéból is ihatsz. Alkohol: Alkalmanként 1 dl vörösbor még jót is tesz.
Szia Hajfestés, kávé lehet (bár javaslom, hogy ne a 3in1 idd, láttad már mennyi E betû van benne??????). Szal inkább sima kávé, max egy kis bögre, jó sok tejjel! :) Alkohol: töményt szerintem se, egy korty pezsgõ, illetve néha egy korty sör biztos h nem árt. Cigi egyértelmûen nem! Kellemes babavárást!
Atyavilág! Vannak még ilyen kockafejû emberek, mint az elöttem szóló, aki riogatják a jónépet.... Javaslom neki, hogy kérdezzen meg egy orvost is, mielõtt ilyen riogatásokat ír..
JUJJJ! Áruld már el, hogy mitõl lenne ártalmas a hajfestés! Nyilván nem egy 1x1 méteres lyukban akarja festetni a haját olyan festékkel, amit Noé elõtt 500-al gyártottak, mert kb. abban voltak káros anyagok, amik BELÉGZÉSE ártott. Kávé: nekem speciel a doki mondta, hogy igyak, mert alacsony lett a vérnyomásom. És annak érdekében ittam a kávét, hogy egészséges legyen a bébim.
Elég baj az neked ha olyan orvoshoz jársz, aki mindezt támogatja..meg az is, ha "kockafejûségnek" érzed azt, ha valaki megpróbál lehetõ legtöbbet tenni annak érdekében, hogy egészséges gyermeke szülessen..
Ha nem 1*1 méteres lukban fest hajat, akkor már egyáltalán nem is fogja belélegezni a vegyszergõzöket?S a bõrébe sem fognak beszívódni azok?A 2000 ft os hajfestékben nincsen ammónia, hidrogénperoxid?S ha normál a vérnyomása, akkor a koffein nem fogja megemelni azt? Olyanról már hallottam, hogy nstére kávét itatnak hogy feléledjen a baba..nos, ha akkor feléled tõle, vszinûleg a korai terhességben is van rá hatással..de nem hiszem h a javára válna.. Különben meg tudod mit? Csináld úgy, ahogyan neked jólesik..iszogass, kávézz, fess hajat. Tiszteletben tartom. Ha megengeded nekem, én máshogy csinálom, s kérlek ezt tartsd te is tiszteletben!
Ja, egyébként vetéltél már el? Ha igen, akkor a következõ terhességnél nemhogy te, de még a párod sem fog sem inni, sem kávézni, szerencsés esetben meg a hajfestés amúgy sem esedékes egy férfinél..
SE hajfestés, SE kávé, (egy korty sem, különben meg lehet kapni koffeinmenteset)!Alkohol, sör, bor, atyavilág!Az hogy születéskor megvan a baba két karja és két lába, még nem jelenti, hogy késõbb ezektõl a káros anyagoktól nem lesz esetleg tanulási zavara...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!