Találatok a következő kifejezésre: Az alkohol marad (60 db)

Miért nem bírom az alkoholt már semmilyen szinten? Lehet komoly egészségügyi háttere?

Régebben meg se kottyant a nagyobbacskára sikerült iszogatás, buli, de manapság már 2 sör után fejreálok s ami rosszabb hogy rosszul is érzem magam. Ezt azt jelenti hogy baromi fáradékony vagyok, undorodom az alkoholtól.Úgy érzem hogy elszakadok ezáltal a barátaimtól hogy nem tudok (és nincs is kedvem így) elmenni velük inni. Olykor rám jön hogy de meginnék egy pohár bort vagy 1 sört de aztán nem esik esik olyan jól mint régebben.

Legjobb válasz: Gondoltál már, nem is tudom, arra, hogy NE IGYÁL, HA NEM BÍROD? Csak egy elképzelés... :D Attól még nyugodtan elmehetsz a barátaiddal, max te fantát iszol. Ha meg attól nem tartanak barátnak, mert nem sörözöl velük, akkor mindegy, úgysem voltak barátok...

Gondoltál már, nem is tudom, arra, hogy NE IGYÁL, HA NEM BÍROD? Csak egy elképzelés... :D Attól még nyugodtan elmehetsz a barátaiddal, max te fantát iszol. Ha meg attól nem tartanak barátnak, mert nem sörözöl velük, akkor mindegy, úgysem voltak barátok...
Gondolom a májadnak elege van a hülyeségbõl.
Ha nem vagy alkoholista akkor a májad. És igen, menj orvoshoz.
Hasonló cipõben járok, anno én is bírtam a szeszt, aztán egyre kevésbé esett jól, az elmúlt két évben összesen 4 sört ittam, abból kettõ felében ment a mosogatóba. A májamnak nincs baja, csak már sokkal inkább utálom a pia mellék és utóhatásait mint amennyire szerettem az ízét. Egyébként símán végig lehet bulizni egy éjszakát alkohol nélkül, sõt utólag úgy látom, hogy nem tesz semmit az élményhez, inkább elvesz belõle. Persze aki szereti és bírja, az igya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes választ! :)

Miért hódít ennyire az alkohol már a 14 évesek körében is?

Legjobb válasz: Az számit menõnek, aki bírja a piát. Sajnos :(

Az számit menõnek, aki bírja a piát. Sajnos :(
Kérdésed remek, de épkézláb válasszal nem szolgálhatok. Jómagam ugyanis közel a 17-hez még sosem voltam részeg.
Az alkoholhoz kötõdõ szokások teljesen kultúrafüggõk. 100 éve a sírós csecsemõt pálinkás kenyérrel "altatták el" és mindenki csak híg bort ivott gyerekkra óta mert a víz nem volt fertõtlenítve. Ahhoz képest a 14 éves kor egész jó, nem?
Mert a kis taknyosoknál az a menõ, ha minél kevésbé gyereknek látszanak, vagyis minél felnõttebbnek mutatják magukat. Márpedig attól lesz felnõtt a többiek elõtt, ha olyat csinál, amit csak a felnõtteknek szabad. Tehát -> Cigi, pia, szex.
Mert az alkohol oldja a gátlásokat; lazább, felszabadultabb lesz tõle az ember. Ehhez a droghoz bárhol hozzá lehet jutni viszonylag olcsón. És még a kedves szülõ sem tilthatja a gyermekének, anélkül, hogy hiteltelenné válna elõtte, hiszen õ is nagy valószínûség szerint él vele valamilyen szinten.

Ha jeget teszek a pálinkámba elfogyasztás előtt, és megvárom míg elolvad benne, akkor kevesebb fokos lesz, de meg marad az alkohol tartalma?

vagy milyen hatással van rá a jég a h?tésen kívül

Legjobb válasz: Hát fél deci azaz 50ml mondjuk 60%-os szilvapálinkában 30ml tiszta alkohol van, ha ebben beleteszel egy jégkockát, az elolvad benne, akkor már nem 50ml hanem a jégkocka méretétõl függõen mondjuk 70ml folyadék lesz a pohárba, és így már nem az 50ml tartalmaz 30ml tiszta alkoholt, hanem a 70ml így végül is már "csak" kb. 42.8%-os lesz a pia, tehát a válasz igen, ha jeget raksz a pálinkába, akkor a tiszta alkohol mennyisége megmarad, de kevesebb fokos lesz, mert ugye a pálesz mellett már víz is van a pohárba. Ha nem szereted a nagyon erõs 60-70%-os pálinkákat, akkor ez egy jó módszer, hogy elgyengítsd õket egy kicsit.

Hát fél deci azaz 50ml mondjuk 60%-os szilvapálinkában 30ml tiszta alkohol van, ha ebben beleteszel egy jégkockát, az elolvad benne, akkor már nem 50ml hanem a jégkocka méretétõl függõen mondjuk 70ml folyadék lesz a pohárba, és így már nem az 50ml tartalmaz 30ml tiszta alkoholt, hanem a 70ml így végül is már "csak" kb. 42.8%-os lesz a pia, tehát a válasz igen, ha jeget raksz a pálinkába, akkor a tiszta alkohol mennyisége megmarad, de kevesebb fokos lesz, mert ugye a pálesz mellett már víz is van a pohárba. Ha nem szereted a nagyon erõs 60-70%-os pálinkákat, akkor ez egy jó módszer, hogy elgyengítsd õket egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor ugyanúgy be fogok tóla rúgni, mintha jég nélkül innám, csak nem fogom érezni az erõsségét.Ugye?
Berúgás szempontjából elég minimális különbséget tesz, ha jegeled a töményet. Ha minél jobban be akarsz rúgni X mennyiségbõl, akkor gyakrabban vagy nagyobb adagban idd.
Igen ezt én is tapasztaltam, a tegnap is, hogy nem igazán jó 3 féle töményt vörösbort, és sört összeinni, fõleg mindezt fél óra alatt.
Igen, a májad nem preferálja az alkoholt.
A kérdező hozzászólása: De és amiatt miért hígabb a székletem? Az állagot nem a vastagbél alakítja ki? Én elõször arra gondoltam, hogy sérültek a bélbolyhok vagy ilyesmi, de azok megint nem az állagért felelõsek, hanem a felszívásért, másrészt meg azért ilyen durván csak nem sérültek meg.
Az alkoholistáknak is hasmenése van általában. A májad nem bírja. Jó lenne vigyázni.

Az alkohol meddig marad benn a vérben, mennyi ideig mutatható ki?

Legjobb válasz: Egy felnõtt, egézséges férfi mája kb 8-10 mg alkoholt képes óránként lebontani. Egy üveg sör pedig kb 30mg alkoholt tartalmaz, tehát 1 üveg sör után maximális lebontás esetén min 3 órát kell várni optimális esetben, de én legalább 4-4,5 órát javasolnék, mert lehet, hogy valamely tényezõ éppen lassítja a lebontást.

Egy felnõtt, egézséges férfi mája kb 8-10 mg alkoholt képes óránként lebontani. Egy üveg sör pedig kb 30mg alkoholt tartalmaz, tehát 1 üveg sör után maximális lebontás esetén min 3 órát kell várni optimális esetben, de én legalább 4-4, 5 órát javasolnék, mert lehet, hogy valamely tényezõ éppen lassítja a lebontást.

Már szinte alig bírom az alkoholt, de miért?

Az a helyzet,hogy nem az alkohol miatt,hanem egészségügyi okból kifolyólag kérdezem.

Legjobb válasz: Olvastam,hogy a vérben van valamilyen anyag (enzim,vagy nem tudom már mi volt szégyen nem szégyen eü.s létemre) ,ami az alkohol lebontásáért felelõs,segít ebben,és ennek a szintje ahogy öregszik az ember egyre csökken. Én is ugyanígy vagyok vele mint te,16 évesen versenyt ittam a fiúkkal,semmi bajom nem volt jópár feles után sem,mostmár 2 sörtõl becsípek.

Olvastam, hogy a vérben van valamilyen anyag (enzim, vagy nem tudom már mi volt szégyen nem szégyen eü.s létemre) , ami az alkohol lebontásáért felelõs, segít ebben, és ennek a szintje ahogy öregszik az ember egyre csökken. Én is ugyanígy vagyok vele mint te, 16 évesen versenyt ittam a fiúkkal, semmi bajom nem volt jópár feles után sem, mostmár 2 sörtõl becsípek.
Öregszel. Meg amúgy 17-18 évesen még buli, én 22 évesen jobban díjazom már pár korsó sör elkortyolását és viszontlátás. Gondolom el is vagy szokva tõle.
A kérdező hozzászólása: Én is jobban kultiválom a teraszon ülõs korsózgatást...de a körülöttem lévõk között is van olyan kortárs aki fel sem áll, amíg fel tud állni :) ) És másnap sincs semmi baja...és tényleg nem akarnék többet inni, de legalább rosszul ne lennék tõle. Elszokva nem lehetek, mert(hogy ne reklámozzak) van egy Elismerés napja és különben is rajongok a sörért. Remélem azért egészségügyi háttere nincs. Köszi!
Komolyan nem mûködik a keresõ az oldalon?
20 * (19/20)^10
Ennek már jövedéki bûncseelkmény szaga van...

Ha sörös "rétestésztát" szeretnék csinálni, akkor abban benne marad az alkohol tartalom, vagy sem?

Ezt a receptet kaptam: Nálunk most sörös rétes sül, eszméletlen finom, és nagyon olcsó! Hozzávalók: A tésztához: - 25 dkg liszt - 12,5 dkg margarin - 1 deci sör. Lehet alkoholmentes is, én abból készítem a gyerek miatt. Lehet, hogy nincs otthon, de 140 Ft egy liter A töltelékbe: - 1 db alma - fahéj - porcukor A lisztet, margarint és sört összegyúrod, két kis cipót formálsz bel?lük, kinyújtod ?ket. Beleteszed a reszelt almát, arra a fahéjas cukrot, feltekered, esetleg megkened egy tojássárgával, és 1,5 óra alatt kisütöd

Legjobb válasz: A sütés során az alkohol tartalom kimegy.

A sütés során az alkohol tartalom kimegy.
Az alkohol elpárolog, de az íz benne marad.a sör szénsavas, elhet ebben van a lényeg. Amúgy fura a recept, valamit elírtál. 1 db alma ? és a másfél óra sütés is nagyon sok szerintem.
A kérdező hozzászólása: Kimásoltam a receptet. Még nem próbáltam ki. Mondjuk a 25dkg lisztbõl nem sok lesz, lehet elég az 1 alma. A sütés nekem is soknak tûnik, de eddig bármit sütöttem, mindig változtatnom kellett az idõn.
Háát nekem még mindig fura az egy darab alma, talán egy kiló lehet az. én pitét 30 deka lisztbõl csinálok, és két kiló alma belemegy, ami megpucolva tisztán kb másfél kiló. de hogy osztasz el két rúd tésztába egy szem almát? gondold végig, esetleg nézz utána még a recept hitelességének.
A kérdező hozzászólása: Hmm még nem gondoltam bele azért alaposabban. Mert elõször az alkohol részt akartam tisztázni, ugyanis van egy pici lányom, meg terhes is vagyok. Szóval nincs épp szükségünk rá :) Viszont almából nem csak 1db van itthon, majd meglátom mennyi fér bele.
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam, ha valakit érdekel... :) 3 almát tettem bele és kb 35 percig sütöttem 180 fokon.

Miért van rám ilyen furcsa hatással az alkohol? Hallott már valaki ilyenről?

Tegnap este épp csak egy picivel többet ittam a kelleténél. Épp arra a pontra jutottam, amikor már nem csak becsíptem, hanem kezdtem berúgni. Többször el?fordult már velem ilyen az elmúlt években, azóta mindig odafigyelek, hogy csak egy bizonyos pontig igyak, de most a meleg miatt kicsit jobban fejbevágott, mint kellett volna.

Legjobb válasz: szerintem valami anyagcsere dolog áll a háttérben.lehet valami össztevõ(vagy maga az alkohol)amit nem tudsz normálisan feldolgozni. De nem értem meg,hogy miért iszol akkor? senki nem kötelez rá.

szerintem valami anyagcsere dolog áll a háttérben.lehet valami össztevõ(vagy maga az alkohol)amit nem tudsz normálisan feldolgozni. De nem értem meg, hogy miért iszol akkor? senki nem kötelez rá.
ne igyál ennyi. Akkor nem lesz semmi bajod.
mit ittál?
Nem tudom, hogy segíthet-e, mindenesetre a paracetamol a másnaposságot öt perc alatt elmulasztja, mintha nem is lett volna. Viszont rendkívül káros a szervezetre. Egyszer-kétszer, ha csinálod, persze, nem halsz bele, sõt, én kipróbálnám a helyedben, hátha segít. Szóval másnap reggel benyomsz egy NeoCitrant vagy Coldrexet, és vársz. Ha nem múlik, akkor ne csináld többet. Meg amúgy is: mértékkel. Remélem, segít majd! :)

A Magyar törvények nem értem miért nem engedik a spanglit? ! Az alkohol pedig minden formában legális, azért ha eltolsz egy spanglit azután 2 óra mulva már simán tudsz rendesen bármit csinálni. Jah és a függöség? Az alkoholnál is jelentkezik!

ha hasonloan vélekedtek irjatok!!!

Legjobb válasz: khm, azért arra az emberre is kíváncsi lennék aki ölne az LSD miatt:D ó jézus.. az alkohol nem jár akkora függõséggel? :)ez jó. Nem értem, ha a fûrõl kérdez valaki akkor miért jönnek képbe más drogok, itt a legtöbb ember szerint heroin=fû?

khm, azért arra az emberre is kíváncsi lennék aki ölne az LSD miatt:D ó jézus.. az alkohol nem jár akkora függõséggel? :) ez jó. Nem értem, ha a fûrõl kérdez valaki akkor miért jönnek képbe más drogok, itt a legtöbb ember szerint heroin=fû?
Több fejlett nyugat európai országban is legális a marijuana.Ott már rájöttek hogy nem annyira ördögi dolog is ez.Ugyanúgy összehozza az embereket mint a dohányzás vagy az alkohol.Milyen jó lehet leülni a barátokkal és elszívni egy spanglit nem? Az alkohol sokkal több kárt okozz a szervezetben mint a marijuanás cigi.
nem semmi tapasztalata lehet a témában azoknak, akik szerint egy füves ölt már a fû miatt :DDD ne keverjük már a keménydrogokkal...azok tényleg nagyon durván tönkreteszik az embert...nem mondom azt hogy a fû jó és legalizálni kéne, de ha nem értesz a dologhoz ne szólj hozzá
A marijuanás cigaretta nem okoz olyan mértékû tudatmódosítást mint az alkohol.Ne keverjük össze , más aki néha elszív egy marijuanás cigit és más aki LSD-t nyom magába.Az LSDt használó embereket lehet igazi drogosnak nevezni , õ az a fajta aki tényleg ölne érte de egy marijuanát fogyasztó ember nem.Teljesen más a kettõ. Nem lehet egy kalap alá venni.
Elég hülye érvelési mód, hogy egy káros de legális szokást rángatsz elõ, hogy egy káros és illegális szokást legalizáltass. Akkor már miért nem a káros és legális dolog korlátozása mellett érvelsz és miért egy másik káros dolog szabadjára engedése mellett?
Az alkoholhoz párszáz forintért hozzá lehet jutni, a drogok nagyságrendekkel drágábbak és károsabbak. A függõség is erõsebb, egy alkoholista még nem öl azért, hogy hozzájusson a piához, de a drogos már igen.
A 2. válaszolónak teljes mértékben igaza van. Az alkohol még nem jár akkora függõséggel, és nincsenek olyan kemény mellékhatásai mint a drogoknak. A drogokra nagyon rá lehet szokni, sõt ha valaki túlzásba viszi bele is halhat a szervezete gyorsabban hamarabb leépül és persze a függõséget is csak egy speciális kezeléssel lehet leküzdeni ami elég kemény szokott lenni. A drogozás nagyon drága dolog is részben, valaki bármit képes feláldozni azért hogy hozzájuthasson, nem egy olyan esetet hallottam fõleg ilyen elõadásokon hogy valaki a családi értékeket titokban eladta meg minden, ez azért borzasztó, az alkoholért azért nem képesek ilyet tenni. Másrészt a drogok még olyan mellékhatásokkal is rendelkezhetnek hogy kórházba kerülhess túl agresszív legyél, elveszítsd a tudatod és akkor nagy a káosz. És nem véletlenül legális még a legkevésbé ártalmas drog is. Persze ha rajtakapnak hogy fogyasztod otthon termeszted meg minden egyéb akkor szépen mehetsz leülni.
És ha nem, akkor nem írhatunk? Ez most kérdés, vagy vélemény?
A kérdező hozzászólása: Annak azért örülök, hogy ennyi hozzá szólás jött a témához és sok embert "érdekel" de annak viszont kevésbé, hogy a sok dilettáns elõitélet határozza meg a hozzá állásotokat e témával kapcsolatban :S A lényeg, hogy igy is hozzá tudunk jutni!!!!!!
"Nálunk a faluba 2 ember is megfagyott az éjszaka azért mert részegen akart hazamenni de már a kapuig nem tudott elmenni mert lefeküdt a hidegbe és meg is halt reggelre." Nálunk ugyanígy fagytak le a vasutas ujjai. Õ is elaludt a hóban, de szerencsére túlélte.
Ja és azt is elfelejtettem leírni hogy ma Magyarországon kb hány alkoholista lehet?Nagyon sok és sokan halnak meg az alkohol miatt mert a májuk szervezetük tönkre megy az olcsó italtól ráadásul sokan megfagynak éjszaka mert berúgnak oszt kint a földön fekszenek le és nem csak a hajléktalanokra igaz!Nálunk a faluba 2 ember is megfagyott az éjszaka azért mert részegen akart hazamenni de már a kapuig nem tudott elmenni mert lefeküdt a hidegbe és meg is halt reggelre.Ez tavaly januárba volt meg most február elején.
"Az LSDt használó embereket lehet igazi drogosnak nevezni , õ az a fajta aki tényleg ölne érte de egy marijuanát fogyasztó ember nem.Teljesen más a kettõ." Kérlek nézz utána újra! Az igaz, hogy az LSDs egyáltalán nincs magánál és sárkányokat meg egyéb fura dolgokat vizionál, viszont függõséget az LSD sem képes okozni.
Attól hogy legalizálnák még nem váltaná le az alkoholt, hanem ez is bekerülne mellé. Most már nemcsak söröznénk minden hétvégén, hanem be is tépnénk. Elég szarul hangzik. Mellé lenne kb annyi függõ mint alkoholista -akik azért letudnak épülni mer jót nem tesz a szervezetnek- megint kétszer akkora probléma, mégha testi függõséget nem is okoz, épp elég baj a lelki függõség. Vagy legyen legális az alkohol helyett, mert az alkohol szar? Nem kis felháborodás lenne, Amerikában se mûködött az alkoholtilalom, akkor itt mi lenne...
A kérdező hozzászólása: Dehogyis errõl szó sem volt , hogy tiltsák be az alkoholt de ha egy ilyesfajta tudatmódosító szer legális akkor egy másik miért nem lehetne az!!! és hidd el nem csak pár ember osztja a véleményemet hanem nagyon sok!!!! (de mint ma már sokszor leirtam olvasson utánna mindenki mielött hozzá szolna!!
Mint leírtam, kétszer olyan károsabban élhetne bárki mint most. "Ha iszunk, szívjunk is, mer úgyis lehet" Én is csinálnám, nem az mondom. Nem tudom mennyi, de az ország 5%-a vagy max 10%-a támogatja a legalizálást, a többi nagy része meg foggal körömmel ellene van. Szted Viktor bevállalná a legalizációt? Így is utálja nem kevés ember.
"A Magyar törvények nem értem miért nem engedik a spanglit?!" Azért mert a magyar törvények hülyék.
vicces mennyi drogos van itt, aki ellene szól meg lepontozzátok. füvezzetek csak. eszetek nem lesz, de hajrá :) igaz, kell autószerelõ meg szakmunkás is, arra jók lesztek.
ha meg úgyis megszerzerzitek nem tök mindegy? nem lenne olcsóbb...
nem azért lenne jó a legalizálás mert olcsóbb lenne meg könnyebben hozzá lehetne jutni, emrt így is hozzá lehet, csak legálisan elég nagy jövedelme lenne belõle az országnak és nem a feketepiacot támogatnánk. Arról meg, hogy több függõ lenne, Hollandiában a a társadalom kisebb százaléka él "drogokkal" mint bárhol máshol az euban.
"nem mondom azt hogy a fû jó és legalizálni kéne, de ha nem értesz a dologhoz ne szólj hozzá" Bizonyos betegségeket lehet vele gyógyítani, de ugyanez elmondható az alkoholról is. Tehát ezen a téren egy - egy.
"A 2. válaszolónak teljes mértékben igaza van. Az alkohol még nem jár akkora függõséggel, és nincsenek olyan kemény mellékhatásai mint a drogoknak." Nem drogról volt szó. hanem fûrõl. Függõséget nem okoz, az alkohol viszont igen. Mellékhatások tekintetében pedig kérdezze ön is háziorvosát, vagy gyógyszerészét. :)
A kérdező hozzászólása: Senki sem tud olyan marihuana fogyasztorol aki ölt volna azért hogy szivhasson!!! Ha valaki netán tud errõl akkor az számoljon be róla!! amugy én a marihuanat engedném nem az lsd-t meg a keményebb cuccokat!!!(félre értés ne essék!!) és igen az alkohol komolyabb függöséget és roncsolást intéz a szervezetben!! csak utánna kellene elöbb olvasni! furcsa az , hogy a jelenlegi társadalom jobban elitéli azt aki füvet fogyaszt mint azt aki alkoholt :S sõt verekedõ füvesekröl sem tudsz beszámolni de verekedõ vandálkodó alkohol fogyasztorol majdnem nap mint nap!!
A kérdező hozzászólása: Amugy ez egy vélemény és egy kérdés is egyben!
Azért mert az emberek csak azt tudják hogy a drog az rossz.Mindegy neki hogy fû, vagy eki vagy heroin.Nekik mind ugyanaz, mert azt mondták neki a tv-ben.Én csak nevetek rajtuk. Ilyen társadalom mellett inkább ne legalizáljuk.
A marihuánát nem véletlenül sorolják a drogok közé. Minden drog képes függõséget okozni és idõvel egyre nagyobb dózist igényel a szervezet. Az csak kamu, hogy a füves cigi ártalmatlan, nem hiába illegális. Az alkoholfogyasztás kis mennyiségben jótékony hatású is a szervezetre (persze nem a kannás borok), de a drogok csak károsító hatást fejtenek ki.
A kérdező hozzászólása: Mindenki tudja aki épp eszû és legalább egyszer fogyasztott füvet vagy akár mást, hogy nem olyan magatartással bir mint egy alkohol fogyasztó!!! De ugyebár ha valaki tudná miért is lett több országba betiltva a fû akkor másként állna hozzá!! http://www.desk.nl/~gris/Kiado/sister/kender/faq.htm#illegal ha valakit tényleg érdekel az a bemásolt forrásbol utánna tud járni mindennek!! csomó betegségre jó!! és millionyi tév eszme van a marihuanarol!!! amit jó lenne eloszlatni az olyan emberek tudatábol akiknek az van benne hogy : " aki füvezik az öl, verekedik, stb stb....
A kérdező hozzászólása: Ha nem öl agysejteket, hogyan hat? Agysejtek pusztulása nem elôfeltétele a feldobódásnak. A marihuána tartalmaz egy vegyszert ami helyettesít egy természetes agyi kemikáliát néhány különbséggel. Ez a vegyi anyag 'megnyom' néhány speciális 'gombot' úgynevezett receptort. Valójában 'csiklandozza' az agysejteket. A legális alkoholhoz szintén 'csiklandozza' az agysejteket, de egyben károsítja és meg is öli ôket mert toxinok (mérgek) keletkeznek és néha mini agyvérzéseket okoz.
12-es és akkor szerinted az alkohol az nem drog?:D nagyobb függõséget okoz mint a fû, olvass utána. Ez meg hogy a fû milyen káros nehéz vitatkozni, de hogy az alkoholnál ártalmatlanabb az is biztos. képzeld nem azért illegális a fû mert hogy olyan káros lenne:D csak hát így bizonyos körök kicsikét jobban járnak hogy tiltva van, ennyi erõvel a hígítót is tiiiccsukbe
Jó akkor a nagy fû ellenesek. Hány ember hal meg évente marihuána fogyasztásban? -Segítek, 1 se. Hány ember hal meg alkohol fogyasztásban évente? -Oroszországban több mint 100.000-en El lehet gondolkozni.
Spangli alatt a Jointot érted? Nem tudom, bennem is felmerült már ez a kérdés. Kevésbé is káros mint az alkohol.
"Az alkoholfogyasztás kis mennyiségben jótékony hatású is a szervezetre (persze nem a kannás borok), de a drogok csak károsító hatást fejtenek ki." Ezt sajnos az orvosok nem így látják. Ugyanis közel 40 ponttal értékelték károsabbra az alkoholt egy százas skálán. Ja és hogy ez nem magyar értékelés, hanem nemzetközi azért meg külön elnézést kérek, gondolom nálunk még a hatóanyag is más. :D
Úristen az alkohol nem öl :D Hányszor lehet hallani a híradóba hogy alkoholista férj részegen megölte feleségét gyerekét verekedett kötekedett stb..Érdekes füves cigirõl valahogy ritkábban hallani pedig ezt is elég sokan fogyasszák annak ellenére hogy tiltott mégse rugdossák össze az élettársukat/feleségüket betépve csak úgy szórakozásból vagy mert rossz kedve van!Igenis semmivel se különb az alkohol a füves cigitõl kivéve hogy jobban hozzá lehet jutni és olcsóbb, de nem hiszem hogy ha legális lenne a cigi többen szívnák mert aki akarja az úgyis megszerzi aki meg nem az meg lesz.rja és valószínûleg még drágább is lenne mert az adók megnyomnák az árát szóval nem lenne sokkal több fogyasztó!
A kérdező hozzászólása: :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!