Találatok a következő kifejezésre: Az alkohol hatással van a (20 db)

Az alkohol hatással van a fogamzásgátlo hatékonyságára?

Például szombaton ha elmegyünk szorakozni a párommal és megiszok egy koktélt vagy valamit, de nem iszom magam részegre, attol még nem lessz gyenge a tabletta?

Legjobb válasz: nem befolyásolja,csak akkor ha sokat iszol és emiatt kihányod.egy koktél belefér

nem befolyásolja, csak akkor ha sokat iszol és emiatt kihányod.egy koktél belefér
Ha részeg leszel és nem hányod ki akkor se történik semmi.

Van olyan tabletta, vagy folyadék, ami gyorsan elmúlasztja az alkohol hatását, vagy a másnaposság érzést? Mi a neve és hol lehet beszerezni?

Tehát ha alkoholt iszom, szeretnék olyan valamit utána, amit?l gyorsan helyrejövök. Hallottam, hogy van ilyen, csak nem tudom mi az.

Legjobb válasz: http://www.hangoverstopper.hu/gyik.html

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, de ez olyan, mint a Partysmart. Nekem azonnali dolog kéne.
A Tesco-ban lehet kapni bizonyos "Detox" nevû löttyöt. Nekünk az vált be.
Igen, létezik, a Kaisersban pl. lehet kapni. nagyon drága, 700 ft. körül van.
szia! Szerintem erre nem jó semijen cucc... egy jó adag forró levest megeszel semmi bajod nem lesz utána a szag ellen meg moss fogat :)
A kérdező hozzászólása: Azaaaaz, a Detox! Melyik részen találom meg? Spaarban nincs esetleg olyan?
Lórugás C-vit injekció:) )) Egyébként meg az a legegyszerûbb ha nem iszol, nem leszilyen gondod. S anélkül is jól érezheted magad.
Az energia italok környékén keresd.
ER. józanítás: B12 vitamin megadozis (csak orvos adhatja és kb. grammos mértékben- nem mg) Harmadik: pia közben és után SOK VÍZ!!!! Második: fekves elott 2 szem paracetamol es 3-5 dl víz, ágy mellé pohár víz éjszakára, reggel 3dl vízzel 2 szem paracetamol. +1 : Könnyû reggeli

Milyen hatással van a fogyókúrára az alkohol?

Közepes mértéknél mennyire fog vissza?

Legjobb válasz: Fogyókúra és az alkohol egyáltalán nem fér össze. Mivel az alkohol rengeteg üres kalóriát tartalmaz. Az üres kalória az amikor csak szimplán energiát tartalmaz és tápanyagot semmilyen formában vagy csak alig ezt értem vitamin, fehérje, rost és hasonlókra. Ami van benne az puszta szénhidrát. Egyébként lassítja az anyagcserét. Na meg persze nem tudom hogy hallottál-e a sörhasról. Na kb ilyen lehetsz tõle.

Fogyókúra és az alkohol egyáltalán nem fér össze. Mivel az alkohol rengeteg üres kalóriát tartalmaz. Az üres kalória az amikor csak szimplán energiát tartalmaz és tápanyagot semmilyen formában vagy csak alig ezt értem vitamin, fehérje, rost és hasonlókra. Ami van benne az puszta szénhidrát. Egyébként lassítja az anyagcserét. Na meg persze nem tudom hogy hallottál-e a sörhasról. Na kb ilyen lehetsz tõle.
Attól függ milyen alkoholt fogyasztasz. A sörnek a legkevesebb a kalóriatartalma. A bornak, pezsgõnek több. A likõrféléknek pedig még több!! Miközben 1 dl sörben olyan 30-50 kalória van, ez függ a fajtától, addig a likõrökben 200-400 kalória. Egyúttal az ember egy csokit is elmajszolhat, felesleges kalória. Heti egy alkalommal nem számít persze, de napi rendszerességgel....na de remélem nem így van :)
Nem tudom, de én most ittam 2 bacardit és rendkívül heves lelkiismeretfurdalást érzek...

Az alkohol áll. rossz hatással van a spermákra. Ez azonnal kijön vagy csak ha huzamosabb ideig és rendszeresen iszik alkoholt?

Legjobb válasz: Igazi veszélyt a hosszú ideje tartó rendszeres (napi szintû) alkohol fogyasztás jelent.

Igazi veszélyt a hosszú ideje tartó rendszeres (napi szintû) alkohol fogyasztás jelent.
en ugy tudom rogton utana se tesz jót (persze a rendszeres károsabb) azt hiszem a régi rómában volt olyan törvény (!), hogy a férfi alkoholfogyasztas utan nem nyulhatott a feleségéhez. (azon viszont elgondolkoztam, ezt hogy ellenoriztek :) )

Az alkohol milyen hatással van a fogamzásgátló tablettára?

Belara tablettát kezdek el szedni. Az utasítás szerint a ciklusom els? napján kell bevenni az els?t. Ha nem akkro venném be esetleg nem lenne hatásos vagy miért kell kivárni?

Legjobb válasz: Az alkohol nem befolyásolja a hatását, már az egyik kérdésre irtam is, hogy azért mert nem a gyomrodban hanem a bélrendszerben szívodik fel a tebletta, tehát nem egy helyre érkeznek:) Azért jo ha a ciklusod elso napján bevenni mert akkor már egy hét után is védettséget nyujt, ha másik napon kezded el szedni, akkor eltarthat egy honapig is amíg teljes védettséget nyujt!..meg hát amugyis szedd ugy, ahogy az orvosod tájékoztatott!

Az alkohol nem befolyásolja a hatását, már az egyik kérdésre irtam is, hogy azért mert nem a gyomrodban hanem a bélrendszerben szívodik fel a tebletta, tehát nem egy helyre érkeznek:) Azért jo ha a ciklusod elso napján bevenni mert akkor már egy hét után is védettséget nyujt, ha másik napon kezded el szedni, akkor eltarthat egy honapig is amíg teljes védettséget nyujt!..meg hát amugyis szedd ugy, ahogy az orvosod tájékoztatott!
Gondolom a mértékkel fogyasztott alkoholt érted, annak semmi. Akkor vedd be, mert így tartja a hormonszintet.
Én is ezt a tabit kaptam, azon a napon kezdtem el, amikor megjött... Délután valahogy és én este szedtem be, mert az az egyik legelõnyösebb napszak az orvosok szerint a tabira... Amúgy az alkohol nincs rá hatással, de azért tényleg jó lenne, ha nem innád úgy le magad....
Tapasztalatom szerint semmi, csak ha kihányod, de remélem odáig nem süllyedsz :-) Akkor vedd be amikor elõírják, mert ha megindul a peteérés semmit nem ér a gátló!

Olyan van hogy egy éjszaka alatt valakinek az alkohol hatására átformálódik az arca (olyan mintha a szem felett és alatt nem lenne hús, és az orr forma is megváltozott) vagy valaki beinjekciózta valami botoxfélével?

Mert amilyen körökben mozogtam ott elképzelhetö volt hogy esetleg valami szerrel változtattak az arcom formáján.

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy valaki elvégzett rajtad brahiból egy többszázezer forintos korrekciót. Inkább az történhetett, hogy felvizesedett az arcod a piától. (az alkohol megköti a vizet.)Igyál sok folyadékot (vizet, gyümölcslevet)és el fog múlni.

nem hiszem, hogy valaki elvégzett rajtad brahiból egy többszázezer forintos korrekciót. Inkább az történhetett, hogy felvizesedett az arcod a piától. (az alkohol megköti a vizet.)Igyál sok folyadékot (vizet, gyümölcslevet)és el fog múlni.
A kérdező hozzászólása: de elég furcsa hogy egy éjszaka alatt történt és azóta(féléve)még mindig lyen
vagy te mindig bevagy rugva, vagy széttörted az arcod az este folyamán
Felpuffad a piától az arcod (én néha amikor egy komolyabb buli után ébredéskor tükörbe nézek, mintha nem is magamat látnám) pár óra alatt lelohad a duzzanat, igyál sok vizet, és jegeld az arcod.
A kérdező hozzászólása: ok, és ez mitõl van akkor? örökké ilyen lesz az arcom ?mert így tök csúnya vagyok..
mert függõ vagy
Mert ilyenkor vissza kell adnod azt a boldogságot, amit kölcsönvettél a múltban a jövõtõl.
mert kezd vége lenni a bulinak
Az nem szar kedv, hanem elvonási tünet.
alkoholizmus tünete elvonás
Nem alkoholizmus, nem iszok állandóan, viszont ha buliban elkezd múlni, én is lehangolódok. Általában azért mert akkor már késõ van és kezdek fáradt és nyûgös lenni. Ez természetes, ha erre érted a kérdést.
Piálj kevesebbet és rakd jó kategóriába a kérdést.
Mert igazából nincs jó kedved, csak egy kicsit próbáltál kiengedni, és ahogy múlik a hatás rájössz, hogy semmivel sem vagy elõrébb, csak egy 5000-el kevesebb van a tárcádban, és még a kamu haverjaid is idegesítenek. Nálam ez szokott lenni a gond. Ha viszont igaz barátokkal megyek akkor ha nem vagyok piás is jól érzem magam.

Terhesség alatt a cigi és az alkohol mennyire van rossz hatással a magzatra?

Pl ha valaki rendszeresen dohányzik és napi szinten megiszik fél-egy liter bort és alkalom adtán rendesen be is csíp. Károsíthatja a magzatot? Mennyi az esély rá?

Legjobb válasz: Ha ez neked nem nyilvánvaló, és meg kérdezed, akkor szerintem édesanyád is ivott és dohányzott mikor téged várt...

Ha ez neked nem nyilvánvaló, és meg kérdezed, akkor szerintem édesanyád is ivott és dohányzott mikor téged várt...
elég nagy remélem csak feltevés és nem valóságos a kérdés mert szánalmas az ilyen "kismama"
Ezt most komolyan kérdezed? ...
Mit mennyi az a határ?????? A határ: 0 . Kb. ilyen egyszerû. Az összes dohányzó, alkoholizáló kismamának eltörném a kezét.
akkor csakgratulálhatsz neki!!!! ép eszü ember ilyet nem csinál magzatával már bele se merek gondolni mi lesz ha a kicsi megszületik nincs oylan hol a határ a cigizésnek és alkoholnak. nincs olyan!!!!!! vagy ez avgy az!!! vagy gyereket akarsz õ érdekébe ezekröl lemondasz vagy ne legyen gyerek idd magad le a sárgaföldig és cigizd el a tüdödet de aztnán ne állj sorba uj tüdöért
Jaj istenem hát jól tette idióta Nõk .
14 es vagyok, nekem azt mondta, hogy igyak egy kortyot reggel...ha szükséges, akkor délben is...és ha nagyon muszáj este is...hála Istennek 3szor nem kellett egy nap, de volt egy idõszak, amikor minden nap kellett egy korty és a szépen "helyretette" a dolgokat.Aztán szépen megszûnt a túlzott keményedés, de azóta nem iszom.Egyébként tényleg nagyon hatásos volt.
8-as! azt írod, hogy a cigi elhagyása miatti elvonási tünetek rosszabbak, mint az a napi 5 szál. na akkor ezt gondold már végig: legkésõbb mikor a gyerek megszületik, onnantól nem kapja az adagot. tehát így is-úgy is lesznek elvonási tünetek, hacsak nem fújja az arcába a kedves anya a füstöt, születése pillanatától remegni fog szegény szervezete a nikotinért. és még a cigit is kapta x hónapon keresztül. hmmm.... hát nem gyõztél meg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is nagyon sajnálom a babát és nem értem, h ezt az apróságot miért nem tudta megtenni a születendõ gyermekéért, h nem iszik és dahányzik(ilyen mértékben) a terhesség alatt.Na de mindegy is, nem igazán tudok ellene tenni semmit. 12-es és 14-es válaszoló, nektek pedig gratulálok a babához és sok boldogságot kívánok.
# 18: nem azt mondtam, hogy a gyereknek lesznek elvonási tünetei.. a nikotin nem jut át a placentán, a dohányzás "csak" meszesedést tud okozni. Az ANYA elvonási tünetei lehetnek károsak a magzatra, a perinatáris pszichológiában ugyanis azt mutatták ki, hogy a feloldatlan (!) stressz rendkívül káros a babára.
Köszönöm:-)
Azért nem kell egybõl a 100 éve kimondott "igazságokat" elfogadni, sõt hirdetni. Vannak újabb tanulmányok, nagyobb mintákkal, jobb statisztikai módszerekkel, pl: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=a-daily-gla.. Itt azt mondják, napi egy pohár bor oké. Ez azt jelzi, egyáltalán nem bizonyított, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás rossz hatással van a magzatra.
14-es válaszoló, te minden nap ittad az egy kortyot?Nekem minden nap mondta az orvos.De olyan félve iszom, de tényleg, azóta nincs semmi gond.Veszélyeztetett vagyok, ezért gyakrabban járok az orvosomhoz controlra, és minden a legnagyobb rendben:-)
Utolsó vagyok, úgy értettem, hogy a 11es válaszoló véleménye túlzás...
Ez a két korty alkohol azért túlzás.Én 18 hetesen elkezdtem keményedni és egy korty konyakot rendelt el a doki... Az, hogy valaki ilyen felelõtlen "anya", arra meg szavak sincsenek.Más végig izgulja a terhességet, hogy minden rendben legyen -mert van így is sok dolog, amivel ijesztgetnek- más meg kockára teszi a babája egészségét...az ilyen inkább költsön a fogamzás gátlásra....A babát nagyon sajnálom, mert az anyja hülyesége miatt, ki tudja milyen betegséggel fog küzdeni élete során.... 35 hkm
Visszatérve a kérdésre, nagyon káros az alkohol olyan mennyiségbe amit leirtál!A cigirõl nem is beszélve!Mikor szivja a cigit, a magzat fullad, nem kap elég oxigént!
Most várom az elsõ babámat 22hetes vagyok, SOHA életemben nem ittam egy korty alkoholt se, amúgyis sportolok, nem cigizek.Bekerûltem 16hetesen a kórházba, az a helyzet, hogy kivétel nélkûl minden orvos azt tanácsolta, hogy minden nap este evés elõtt igyak meg egy kupak jó minõségü(metaxa 5csillag)konyakot.Mert a méhet ellazitja, nekem a sok méhösszehúzódás volt a gond.Azt mondták az orvosok régen (Debrecen Klinika)infúzióba kapták a kismamák a konyakos keveréket.Csak megszünt ott a gyár ami gyártotta.Azt mondanom se kell, hogy utálom, de tényleg használ, azóta nem keményedik a pocim:-)Én a picimért bármit megtennék, ha ezzel õt védem!Ha valaki meg vérszegény, a jó minõségû bort ajánlják (0, 5dl).Lehet lepontozni, de ha valaki, akkor én világ életemben az egészséges életmódot követtem.
Kimutatták angliai tudósok, hogy már 2 korty alkohol is ártalmas a magzatra nézve.
Ezt hívják költõi kérdésnek :)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló, neked is köszi! Sajnos nem feltevés.A kismama a napokban fog szülni és végig úgy élte az életét, mint egy kamasz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszod! Figyelj, én tisztában vagyok vele, h valamilyen szintû alkohol már károsan hat, viszont nem tudom, h mennyi az a határ és, h mennyi esély van a fogyatékosságra és egyáltalán mien rendellenességeket okozhat.És sok terhes anyukát látni cigivel a szájjában. Ráadásul egy ismerõsöm épp ebben a cipõben jár, mint amit leírtam. Õ nem hiszi, h a gyerekének baja lehet, csak az egész baráti köre le van döbbenve, h így viselkedik. Remélem azért a babának nem lesz baja.
Jézusom remélem nem lesz beteg a baba. Az ilyen felelõtlen nõk minek vállalnak gyereket? Jól szájba kéne õket verni.

Milyen hatással van a kutyákra az alkohol?

Kinyitottam egy üveg bort a barátn?mmel, gondoltunk ünnepelünk (lényegtelen mit:)) és kilöttyent egy pici a konyhak?re,a kutyusom pedig alaposan belenyalt, mire odaértem a ronggyal. Milyen hatása lehet? Száraz, vörösbor... ha ez fontos. :-/

Legjobb válasz: adj neki egykis finom kéksajtot hozzá, az megy a száraz vöröshöz ... legalább volt egy jó napja a kutyának is :D viccen kivül: semmi baja nem lesz, egy belenyalástól bespiccenteni sem fog

adj neki egykis finom kéksajtot hozzá, az megy a száraz vöröshöz ... legalább volt egy jó napja a kutyának is :D viccen kivül: semmi baja nem lesz, egy belenyalástól bespiccenteni sem fog
Az egyik haverom adott a kutyámnak egy korty sört egy parti alkalmával. Azóta a kutyám, ha meglátja a sörös dobozt, odajön, és úgy riszál, h majd szét esik. Adtam neki kb egy fél decit, megitta, várta a többit, mivel nem kapott bealudt. :)
Barátnõm szülinapi buliján egyszer a kutyám kiitta a poharamból a pezsgõmet, mikor elfordultam. De nem vettem észre, hogy baja lett volna. Ismertem egy tacsit, az viszont szó szerint alkoholista volt. Idióta gazdája rászoktatta. A kutya remegett a tömény szesz szagára. A hülye meg adott neki. Kis idõ után a kutya el kezdte kergetni a saját farkát, forgott körbe vagy 10 percit. Aztán elesett, kinyúlt a kövön és összevissza hányta magát.
Az sem teljesen úgy van, hogy nem válhatnak agresszívvá. Volt egy Újfundlandink, 3 évente egyszer vakkantotta el magát. Egyszer egy üvegtörés után nyakalt be kicsit több whiskyt és úgy ordított a kerítésen át a többi kutyára, mint a egy igazi házõrzõ... D
szerintem olyan "szabálysértés" hatással, de inkább a gazdira. De lehet, hogy "bûncselekmény" hatással van.
Max telifossa a lakást.
Az állatok épp úgy képesek berúgni, mint az emberek. Csak éppen hamarabb és kisebb mennyiségtõl. A különbség, hogy õk nem válnak agresszívvé és hamar ágyba bújnak. Ha láttad a Sivatagi Show címû filmet, akkor abba láthattad, hogy az állatok az erjedt gyümölcsök megevésétõl, szó szerint berúgtak. Ha nem láttad, akkor érdemes megnézni. Attól a mennyiségtõl, amit a kutyusod megivott nem lesz baja, de azért ne itasd tovább, hogy kipróbáld a hatását.
Ha egy picit löttyintettél ki attól semmi baja nem lesz, nem fog berúgni:D
Ugyanolyan élettani hatása van, mint az emberre. Gondolom, tovább nem kell ragozni....
A sört nagyon szeretik. A párom mindig adott a habjából az ujja hegyén egy kicsit a kutyának. Be volt zsongva, ha megérezte a sör szagát.

Az alkohol és a tápkieg milyen hatással vannak egymásra?

Most nem éppen arra gondolok hogy minden szombaton seggérszeg vagyok, csak néha-néha iszogatasra. És mennyi időt kellene legalább kihagyni a kettő egymás után fogyasztása között?

Legjobb válasz: Az alkoholnak vízelvonó hatása van, míg tápanyagok felszívódásához az izmokban pedig víz kell. Ezekbõl logikusan következik h az alkohol gátolja, az tápanyagok felszívódását. Egy fehérjeturmix felszívódási ideje nagyjából 1 óra környékén van. Arról viszont sajnos nem tudok, h mennyi az a pontos idõ amit érdemes várni, ha alkoholt akarsz fogyasztani.

Az alkoholnak vízelvonó hatása van, míg tápanyagok felszívódásához az izmokban pedig víz kell. Ezekbõl logikusan következik h az alkohol gátolja, az tápanyagok felszívódását. Egy fehérjeturmix felszívódási ideje nagyjából 1 óra környékén van. Arról viszont sajnos nem tudok, h mennyi az a pontos idõ amit érdemes várni, ha alkoholt akarsz fogyasztani.
Heti pár sör nem gond, de a sok alkohol csökkenti a tesztótermelést és nehezebben regenerálódsz is.
Egy kevés nem gond, de minden nap több sör már nem annyira okés. De a te döntésed.:)
A kérdező hozzászólása: És ha mondjuk megiszom este 6kor edzés után a fehérjét és 8 kor már sört iszok rá? Az úgy nagy probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Napi 3 sör 3 héten keresztül minden nap mutatott egy 6.8%-os csökkenést a tesztoszteronszintben A kutatásokban. Érezd jól magad, sörözz ha jól esik csak mértékkel tedd :) annyi még hogy aznap mikor tudod hogy inni fogsz egyél valamivel kevesebb ch-t hogy a zsirosdast visszafogd
Azt hogy mértékkel ugy értettem hogy ne minden nap

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!