Találatok a következő kifejezésre: Az alkohol hatással van (41 db)

Mivel függ össze, hogy valaki hamar érzi az alkohol hatását, van aki meg sokat ihat és nem is az, hogy nem érzi, de kordában tudja tartani magát? Össze függhet azzal, hogy valaki mentálisan milyen erős?

Legjobb válasz: testi adottságok(milyen magas,hány kiló) mennyire van hozzászokva az alkoholhoz, mennyit evett elõtte... szóval ez soktényezõs dolog. én valamikor 2pohár után már be vagyok picit rúgva valamikor meg még 4 után sem.

testi adottságok(milyen magas, hány kiló) mennyire van hozzászokva az alkoholhoz, mennyit evett elõtte... szóval ez soktényezõs dolog. én valamikor 2pohár után már be vagyok picit rúgva valamikor meg még 4 után sem.
nem, eleve h bírja a szervezete , mennyire fáradt , mikor evett a szinten tartás meg már "rutin" kérdése !!!
Ezzel is összefügghet, de általában nem ez szokott dönteni. Megfelelõ önuralommal közel az összeesés/behányás pontjáig kitolható a kábéjózanság, dehát elég ritka, aki úgy iszik sokat, hogy közben józan akar maradni:)
Azzal függ össze, hogy mennyi alkohol lebontó enzim termelõdik a májában. Pontosabban: milyen gyorsan termelõdik. Szomorú, adottság kérdése. :) A mentális állapothoz szinte semmi köze nincsen. Ha fokozott igénybevételnek van kitéve, akkor a májban gyorsabban termelõdik lebontó enzim, így "hozzászokik" az alkoholhoz a szervezet. De nem jó vele játszani. Károsodik a májad tõle. Igyál keveset és ritkán. (Heti 1-2 dl vörösbor még egészséges is)

Az alkohol hatással van a fogamzásgátlo hatékonyságára?

Például szombaton ha elmegyünk szorakozni a párommal és megiszok egy koktélt vagy valamit, de nem iszom magam részegre, attol még nem lessz gyenge a tabletta?

Legjobb válasz: nem befolyásolja,csak akkor ha sokat iszol és emiatt kihányod.egy koktél belefér

nem befolyásolja, csak akkor ha sokat iszol és emiatt kihányod.egy koktél belefér
Ha részeg leszel és nem hányod ki akkor se történik semmi.

Olyan van hogy egy éjszaka alatt valakinek az alkohol hatására átformálódik az arca (olyan mintha a szem felett és alatt nem lenne hús, és az orr forma is megváltozott) vagy valaki beinjekciózta valami botoxfélével?

Mert amilyen körökben mozogtam ott elképzelhetö volt hogy esetleg valami szerrel változtattak az arcom formáján.

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy valaki elvégzett rajtad brahiból egy többszázezer forintos korrekciót. Inkább az történhetett, hogy felvizesedett az arcod a piától. (az alkohol megköti a vizet.)Igyál sok folyadékot (vizet, gyümölcslevet)és el fog múlni.

nem hiszem, hogy valaki elvégzett rajtad brahiból egy többszázezer forintos korrekciót. Inkább az történhetett, hogy felvizesedett az arcod a piától. (az alkohol megköti a vizet.)Igyál sok folyadékot (vizet, gyümölcslevet)és el fog múlni.
A kérdező hozzászólása: de elég furcsa hogy egy éjszaka alatt történt és azóta(féléve)még mindig lyen
vagy te mindig bevagy rugva, vagy széttörted az arcod az este folyamán
Felpuffad a piától az arcod (én néha amikor egy komolyabb buli után ébredéskor tükörbe nézek, mintha nem is magamat látnám) pár óra alatt lelohad a duzzanat, igyál sok vizet, és jegeld az arcod.
A kérdező hozzászólása: ok, és ez mitõl van akkor? örökké ilyen lesz az arcom ?mert így tök csúnya vagyok..

Van-e különbség az alkohol hatásában attól függően, hogy milyen itallal visszük be?

Legjobb válasz: Szerintem van.Én pl. a sörtõl nyugis leszek,de a tömény italtól pedig nagyon szétcsapom magam.

Szerintem van.Én pl. a sörtõl nyugis leszek, de a tömény italtól pedig nagyon szétcsapom magam.
Nem tévképzet, fõzzél le egy komló teát, gusztustalan, de egybõl érezhetõ a bódult állapot. Egy biztos, nem hasonló de nyugtató hatású.
"Egyébként a komlóban lupulin is van, ami kémiailag hasonlít a thc-hez, és nagyrészt ez okozza azt a bizonyos "tompulást"." Ez ilyen negyvenéves tévképzet, hogy ha egy anyag molekulaszerkezete hasonlít a THC-hez, akkor máris hasonló a hatása is... aztán mikor tesztelik, mindig kiderül, hogy marhaság. (Lehet hogy van valami nyugtató/serkentõ/akármilyen hatása, de a THC hatásához akkor sincs köze.) Ez etil- és metil-alkohol is nagyon hasonló, a sörtõl mégsem lehet megvakulni...
és egybõl filozofálsz :)
Nem éppen, abban is van valami, de van különbség is. Mivel a sörnél a komló rokonnövénye a cannabis-nak, ezért is van ennyi hasonlóság. Egyébként a komlóban lupulin is van, ami kémiailag hasonlít a thc-hez, és nagyrészt ez okozza azt a bizonyos "tompulást".
A 00:30-as kommenthez. Ez szerintem nem attól függ, milyen itallal iszod az alkoholt. Ill. biztos, hogy nem attól. A tömény, egyszerûen hamarabb üt. Az okosra ivás, meg a bátorra ivás a részegség fázisai. Csak ha rövidet iszol, az képes olyan hirtelen beütni, hogy kimarad az okoskodás, és jön a karate.:) Meg olyan is lehet benne, hogy ha már megszokta az agyad, hogy így reagáljon a tömény piára, akkor (fõleg részegen) nem is tudsz ezen változtatni. Különbség szerintem inkább abban van, hogy pl. a szénsavas jobban üt, a keserûektõl rosszabb hányni, a pancsoltaktól jobban fáj a fejed, ilyesmi.
MEgiszol fél liter sört, nem lesz tõle bajod. Megiszol fél liter 50%-os házi szilvapálinkát pálinkát karácsonyig a detoxban maradsz..szimplán ennyi! :)
A tömény sem csap szét, ha iszol mellé rendesen. Kizárólag töményet inni egész este (víz és egyéb nélkül) mondjuk elég nagy baromság, dehát a másnaposságban az a szép, hogy az kapja, aki megérdemli:)
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nem csak én beszéltem be magamnak különbséget :D Nálam a töményeknek kissé ingerlékeny hatásuk van, amit nem szeretek, a sör viszont mindig az a fajta "okossá tevõ" nyugi hatása van :)
Sörtõl tompulhatsz a komló miatt. Töménytõl meg én is bepörgök, fõleg absinth
Erjesztett italoknál (borok, sörök) számít, hogy mennyire savas, cukros, szénsavas, stb. Párlatok (gy.k. "tömények") között inkább csak az "életérzés" tesz bármi különbséget, meg persze a szeszfok. A likõrök (beleértve Jäger, Unicom) meg a cukor miatt késve ütnek be, ezért igennagyon szét lehet esni tõlük, ha bátran iszod.
Most olvastam el a válaszod másik felét, igaz.
mert függõ vagy
Mert ilyenkor vissza kell adnod azt a boldogságot, amit kölcsönvettél a múltban a jövõtõl.
mert kezd vége lenni a bulinak
Az nem szar kedv, hanem elvonási tünet.
alkoholizmus tünete elvonás
Nem alkoholizmus, nem iszok állandóan, viszont ha buliban elkezd múlni, én is lehangolódok. Általában azért mert akkor már késõ van és kezdek fáradt és nyûgös lenni. Ez természetes, ha erre érted a kérdést.
Piálj kevesebbet és rakd jó kategóriába a kérdést.
Mert igazából nincs jó kedved, csak egy kicsit próbáltál kiengedni, és ahogy múlik a hatás rájössz, hogy semmivel sem vagy elõrébb, csak egy 5000-el kevesebb van a tárcádban, és még a kamu haverjaid is idegesítenek. Nálam ez szokott lenni a gond. Ha viszont igaz barátokkal megyek akkor ha nem vagyok piás is jól érzem magam.
a kettõ ugyanaz
A kérdező hozzászólása: Rohadtul nem ugyanaz. :D
Hát én azért nem merek berúgni, mert azt mondják a részeg ember õszinte, és félek kikotyognék pár dolgot! :)
Rám furcsa hatással van az alkohol, unokatesómmal egyszer nagyon [email protected], mindent összehazudtam neki.
A kérdező hozzászólása: Igazából azért írtam ki a kérdést, mert részegen lesmárolt egy srác kétszer is (fiú vagyok), és nem igazán értem. :D
olivér, te vagy az? xd
én is smároltam kétszer egy fiúval(igen, fiu vagyok), szerintem a rejtett vágyak jönnek elõ, mert a gàtlások tünnek el.

Terhesség alatt a cigi és az alkohol mennyire van rossz hatással a magzatra?

Pl ha valaki rendszeresen dohányzik és napi szinten megiszik fél-egy liter bort és alkalom adtán rendesen be is csíp. Károsíthatja a magzatot? Mennyi az esély rá?

Legjobb válasz: Ha ez neked nem nyilvánvaló, és meg kérdezed, akkor szerintem édesanyád is ivott és dohányzott mikor téged várt...

Ha ez neked nem nyilvánvaló, és meg kérdezed, akkor szerintem édesanyád is ivott és dohányzott mikor téged várt...
elég nagy remélem csak feltevés és nem valóságos a kérdés mert szánalmas az ilyen "kismama"
Ezt most komolyan kérdezed? ...
Mit mennyi az a határ?????? A határ: 0 . Kb. ilyen egyszerû. Az összes dohányzó, alkoholizáló kismamának eltörném a kezét.
akkor csakgratulálhatsz neki!!!! ép eszü ember ilyet nem csinál magzatával már bele se merek gondolni mi lesz ha a kicsi megszületik nincs oylan hol a határ a cigizésnek és alkoholnak. nincs olyan!!!!!! vagy ez avgy az!!! vagy gyereket akarsz õ érdekébe ezekröl lemondasz vagy ne legyen gyerek idd magad le a sárgaföldig és cigizd el a tüdödet de aztnán ne állj sorba uj tüdöért
Jaj istenem hát jól tette idióta Nõk .
14 es vagyok, nekem azt mondta, hogy igyak egy kortyot reggel...ha szükséges, akkor délben is...és ha nagyon muszáj este is...hála Istennek 3szor nem kellett egy nap, de volt egy idõszak, amikor minden nap kellett egy korty és a szépen "helyretette" a dolgokat.Aztán szépen megszûnt a túlzott keményedés, de azóta nem iszom.Egyébként tényleg nagyon hatásos volt.
8-as! azt írod, hogy a cigi elhagyása miatti elvonási tünetek rosszabbak, mint az a napi 5 szál. na akkor ezt gondold már végig: legkésõbb mikor a gyerek megszületik, onnantól nem kapja az adagot. tehát így is-úgy is lesznek elvonási tünetek, hacsak nem fújja az arcába a kedves anya a füstöt, születése pillanatától remegni fog szegény szervezete a nikotinért. és még a cigit is kapta x hónapon keresztül. hmmm.... hát nem gyõztél meg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is nagyon sajnálom a babát és nem értem, h ezt az apróságot miért nem tudta megtenni a születendõ gyermekéért, h nem iszik és dahányzik(ilyen mértékben) a terhesség alatt.Na de mindegy is, nem igazán tudok ellene tenni semmit. 12-es és 14-es válaszoló, nektek pedig gratulálok a babához és sok boldogságot kívánok.
# 18: nem azt mondtam, hogy a gyereknek lesznek elvonási tünetei.. a nikotin nem jut át a placentán, a dohányzás "csak" meszesedést tud okozni. Az ANYA elvonási tünetei lehetnek károsak a magzatra, a perinatáris pszichológiában ugyanis azt mutatták ki, hogy a feloldatlan (!) stressz rendkívül káros a babára.
Köszönöm:-)
Azért nem kell egybõl a 100 éve kimondott "igazságokat" elfogadni, sõt hirdetni. Vannak újabb tanulmányok, nagyobb mintákkal, jobb statisztikai módszerekkel, pl: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=a-daily-gla.. Itt azt mondják, napi egy pohár bor oké. Ez azt jelzi, egyáltalán nem bizonyított, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás rossz hatással van a magzatra.
14-es válaszoló, te minden nap ittad az egy kortyot?Nekem minden nap mondta az orvos.De olyan félve iszom, de tényleg, azóta nincs semmi gond.Veszélyeztetett vagyok, ezért gyakrabban járok az orvosomhoz controlra, és minden a legnagyobb rendben:-)
Utolsó vagyok, úgy értettem, hogy a 11es válaszoló véleménye túlzás...
Ez a két korty alkohol azért túlzás.Én 18 hetesen elkezdtem keményedni és egy korty konyakot rendelt el a doki... Az, hogy valaki ilyen felelõtlen "anya", arra meg szavak sincsenek.Más végig izgulja a terhességet, hogy minden rendben legyen -mert van így is sok dolog, amivel ijesztgetnek- más meg kockára teszi a babája egészségét...az ilyen inkább költsön a fogamzás gátlásra....A babát nagyon sajnálom, mert az anyja hülyesége miatt, ki tudja milyen betegséggel fog küzdeni élete során.... 35 hkm
Visszatérve a kérdésre, nagyon káros az alkohol olyan mennyiségbe amit leirtál!A cigirõl nem is beszélve!Mikor szivja a cigit, a magzat fullad, nem kap elég oxigént!
Most várom az elsõ babámat 22hetes vagyok, SOHA életemben nem ittam egy korty alkoholt se, amúgyis sportolok, nem cigizek.Bekerûltem 16hetesen a kórházba, az a helyzet, hogy kivétel nélkûl minden orvos azt tanácsolta, hogy minden nap este evés elõtt igyak meg egy kupak jó minõségü(metaxa 5csillag)konyakot.Mert a méhet ellazitja, nekem a sok méhösszehúzódás volt a gond.Azt mondták az orvosok régen (Debrecen Klinika)infúzióba kapták a kismamák a konyakos keveréket.Csak megszünt ott a gyár ami gyártotta.Azt mondanom se kell, hogy utálom, de tényleg használ, azóta nem keményedik a pocim:-)Én a picimért bármit megtennék, ha ezzel õt védem!Ha valaki meg vérszegény, a jó minõségû bort ajánlják (0, 5dl).Lehet lepontozni, de ha valaki, akkor én világ életemben az egészséges életmódot követtem.
Kimutatták angliai tudósok, hogy már 2 korty alkohol is ártalmas a magzatra nézve.
Ezt hívják költõi kérdésnek :)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló, neked is köszi! Sajnos nem feltevés.A kismama a napokban fog szülni és végig úgy élte az életét, mint egy kamasz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszod! Figyelj, én tisztában vagyok vele, h valamilyen szintû alkohol már károsan hat, viszont nem tudom, h mennyi az a határ és, h mennyi esély van a fogyatékosságra és egyáltalán mien rendellenességeket okozhat.És sok terhes anyukát látni cigivel a szájjában. Ráadásul egy ismerõsöm épp ebben a cipõben jár, mint amit leírtam. Õ nem hiszi, h a gyerekének baja lehet, csak az egész baráti köre le van döbbenve, h így viselkedik. Remélem azért a babának nem lesz baja.
Jézusom remélem nem lesz beteg a baba. Az ilyen felelõtlen nõk minek vállalnak gyereket? Jól szájba kéne õket verni.

Van olyan tabletta, vagy folyadék, ami gyorsan elmúlasztja az alkohol hatását, vagy a másnaposság érzést? Mi a neve és hol lehet beszerezni?

Tehát ha alkoholt iszom, szeretnék olyan valamit utána, amit?l gyorsan helyrejövök. Hallottam, hogy van ilyen, csak nem tudom mi az.

Legjobb válasz: http://www.hangoverstopper.hu/gyik.html

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, de ez olyan, mint a Partysmart. Nekem azonnali dolog kéne.
A Tesco-ban lehet kapni bizonyos "Detox" nevû löttyöt. Nekünk az vált be.
Igen, létezik, a Kaisersban pl. lehet kapni. nagyon drága, 700 ft. körül van.
szia! Szerintem erre nem jó semijen cucc... egy jó adag forró levest megeszel semmi bajod nem lesz utána a szag ellen meg moss fogat :)
A kérdező hozzászólása: Azaaaaz, a Detox! Melyik részen találom meg? Spaarban nincs esetleg olyan?
Lórugás C-vit injekció:) )) Egyébként meg az a legegyszerûbb ha nem iszol, nem leszilyen gondod. S anélkül is jól érezheted magad.
Az energia italok környékén keresd.
ER. józanítás: B12 vitamin megadozis (csak orvos adhatja és kb. grammos mértékben- nem mg) Harmadik: pia közben és után SOK VÍZ!!!! Második: fekves elott 2 szem paracetamol es 3-5 dl víz, ágy mellé pohár víz éjszakára, reggel 3dl vízzel 2 szem paracetamol. +1 : Könnyû reggeli

Az alkohol és a tápkieg milyen hatással vannak egymásra?

Most nem éppen arra gondolok hogy minden szombaton seggérszeg vagyok, csak néha-néha iszogatasra. És mennyi időt kellene legalább kihagyni a kettő egymás után fogyasztása között?

Legjobb válasz: Az alkoholnak vízelvonó hatása van, míg tápanyagok felszívódásához az izmokban pedig víz kell. Ezekbõl logikusan következik h az alkohol gátolja, az tápanyagok felszívódását. Egy fehérjeturmix felszívódási ideje nagyjából 1 óra környékén van. Arról viszont sajnos nem tudok, h mennyi az a pontos idõ amit érdemes várni, ha alkoholt akarsz fogyasztani.

Az alkoholnak vízelvonó hatása van, míg tápanyagok felszívódásához az izmokban pedig víz kell. Ezekbõl logikusan következik h az alkohol gátolja, az tápanyagok felszívódását. Egy fehérjeturmix felszívódási ideje nagyjából 1 óra környékén van. Arról viszont sajnos nem tudok, h mennyi az a pontos idõ amit érdemes várni, ha alkoholt akarsz fogyasztani.
Heti pár sör nem gond, de a sok alkohol csökkenti a tesztótermelést és nehezebben regenerálódsz is.
Egy kevés nem gond, de minden nap több sör már nem annyira okés. De a te döntésed.:)
A kérdező hozzászólása: És ha mondjuk megiszom este 6kor edzés után a fehérjét és 8 kor már sört iszok rá? Az úgy nagy probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Napi 3 sör 3 héten keresztül minden nap mutatott egy 6.8%-os csökkenést a tesztoszteronszintben A kutatásokban. Érezd jól magad, sörözz ha jól esik csak mértékkel tedd :) annyi még hogy aznap mikor tudod hogy inni fogsz egyél valamivel kevesebb ch-t hogy a zsirosdast visszafogd
Azt hogy mértékkel ugy értettem hogy ne minden nap

Milyen hatással van az alkohol a fogamzásgátlóra? Illetve mennyire csökkenti a hatását ha pl: vizsgaidőszakban naponta 3 szor elkap a hasmas?

Azon gondolkodom, hogy írassak-e ki gyógyszert. Felszeretném mérni az el?nyét és hátrányát. Sokszor bulizom, és hangsúlyozom NEM SZOKTAM HÁNYNI, de ha esetleg megesik, akkor már fuccs a védettségnek? Vagy ha simán hasmenésem van akkor utána állhatok neki parázni? Légyszi segítsetek.

Legjobb válasz: Az alkohol nem befolyásolja a hatását, hogyha nem hánysz. A hasmenésnél is csak a napi többszöri, híg, vizes hasmenéssel van gond.

Az alkohol nem befolyásolja a hatását, hogyha nem hánysz. A hasmenésnél is csak a napi többszöri, híg, vizes hasmenéssel van gond.
max. 4 óra, amíg felszívódik, ha utána hánysz, vagy van hasmenésed, nincsen gond, ugyanúgy védett vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!