Találatok a következő kifejezésre: Az alkohol hatással (104 db)

Melegítéskor tényleg elmegy az alkohol hatása, vagy csak elpárolog?

Legjobb válasz: Elmegy az alkohol hatása=elpárolog.

Elmegy az alkohol hatása=elpárolog.
Mert a forralt borból nem fõzik ki az alkoholt.
És akkor a forralt bortol miert lehet berugni?
Hát ha semmi íze nem maradna, nem sok értelme lenne a vörösboros marhapörköltnek (abból ugye az alkohol kifõl). Amit te kérdezel, ott vlsz leégne a tej.
A pálinka alkoholtartalma az ízével együtt távozik. Tudod a pálinka eleve úgy készül, hogy a cefrébõl kipárolják az alkoholt... De ha sörbõl-borból fõzöd ki az alkoholt, abból is csak egy seízû lötty marad.
Melegítéstõl nem hiszem, hogy elpárologna belõle az alkohol. Forralni kell. Tejjel szerintem elég veszélyes mûvelet lehet :)
A kérdező hozzászólása: Ok, még egy kérdés. Az íze megmarad? Pl. tegyük fel, hogy tejbe öntök szilvapálinkát, melegítem. Az alkohol elpárolog. Az íz is eltûnik?
Alacsonyabb a forráspontja mint a víznek, 80 fokon már elpárolog. Pl ha bort melegítenél aminek mondjuk 10% az alkoholtartalma, akkor 80C fokon az alkohol már elpárolog de a víz még nem, tehát a maradéknak egyre kisebb és kisebb lesz az alkoholtartalma.
Nem! Elpárolog!
A kérdező hozzászólása: Valóban. Akkor másképp kérdezem. Hõ hatására lebomlik az alkohol?
a forralástól megy csak el.... A forralt bort meg csak felmelegítik, nem forralják...

Aki ha részeg r*banc lesz az alkohol hatása nélkül is az, csak nem látványosan?

Ismerek pár lányt, aki amúgy nem olyan látványosan pasizós fajta. De ha ittak, és részegek, akkor kb rámásznak bármilyen srácra. És az ember meg sem ismeri ?ket, ahogy viselkednek ittasan... Mintha nem is ?k lennének azok. Oda mennek bárkihez, vihognak össze-vissza, hogy "tetszel, meg jól nézel ki, meg hmhmhmhm...." De ha józanok, akkor meg knssban vannak, és besz/rnak, ha egy srác leszólítja ?ket. Meg elkezdenek "ööö, ízéé, neeem, nem tudom... ehh..." Most ezek a lányok amúgy is hajlamosak az ilyen dolgokra, csak józanon szégyellik magukat, vagy mi?

Legjobb válasz: 19/l Józanul nagyon szolid és visszafogott vagyok, de alkohol hatására úgy érzem, hogy mindenkinek meg kell mutatni a bugyimat, állandóan húzgálom a szoknyám, közben meg nagyon gerjedek, de nem konkrétan a palikra, hanem a helyzetre. Elég ciki, ezért nem is nagyon merek inni.

19/l Józanul nagyon szolid és visszafogott vagyok, de alkohol hatására úgy érzem, hogy mindenkinek meg kell mutatni a bugyimat, állandóan húzgálom a szoknyám, közben meg nagyon gerjedek, de nem konkrétan a palikra, hanem a helyzetre. Elég ciki, ezért nem is nagyon merek inni.
aki részegen ribanc, az amúgy is az, de nem adja ki magából. legundorítóbb fajta.
kb magamra ismertem.. de én ha józan vagyok se vagyok kussba csak nemmászok rá az összes pasira
tudod minél több az alkohol, annál inkább oldódnak a gátlások.. mit nem értesz ezen.. Én is elég gátlásos vagyok, de tökrészegen rámásznék akármelyik fiúra, ha nem vagyok már tudatomnál, és ki lennék éhezve.
az elsõ vagyok.. azért nemmindenkire mászok rá csak a helyes pasikra :D
hova szoktak bulizni járni? szeretek ilyen lányokkal megismerkedni :) am nem feltétlenül viselkednek így józanul ezek a lányok, általában csak az alkohol oldja fel a gátlásaikat
nincs ezzel különösebb baj, ez a legtöbb lányra igaz. függ sokmindentõl - a közösség elvárásai (ciki hogy rég nem volt pasija, vagy talán még soha), belsõ vívódás (ronda vagyok és ezért sincs senkim)... részegen könnyebb ismerkedni :)
nekem soha nem határozta meg a pia a "szexuális partnerem" vagy hogy mondjam.
Nem ribancok, csak õszintébbek lesznek. A sok, társadalmi nyomásra felépített gát hirtelen leomlik az alkohol hatására.

A "netes" doki miért mondja, hogy az alkoholfogyasztás felgyorsítja a fogamzásgátló lebomlását, és így csökkenti a hatásosságát? (Itt mindeki azt írja, hogy nincs az alkohol hatással rá, csak ne hányja ki az illető)

Legjobb válasz: azért írta, mert mindenkire más hatással van az alkohol. nekem pl. a legtöbb alkoholtartalmú italtól hasmenésem van másnap, akkor is, ha csak egy pohárral ittam belõle. akinek amúgy is gyors az emésztése, annak tényleg meggyorsíthatja, és így már igaz is, amit írt.

azért írta, mert mindenkire más hatással van az alkohol. nekem pl. a legtöbb alkoholtartalmú italtól hasmenésem van másnap, akkor is, ha csak egy pohárral ittam belõle. akinek amúgy is gyors az emésztése, annak tényleg meggyorsíthatja, és így már igaz is, amit írt.
Itt nem sok igazi doki van...
Ha valaki krónikusan (azaz rendszeresen) sokat iszik, akkor indukálódnak a májban a különféle CYP enzimrendszerek, melyek az alkohol mellett sok más gyógyszer hatóanyagát (így a fogamzásgátlókat is) lebontják. De ez nem vonatkozik azokra, akik csak hetente egyszer lenéznek egy kocsmába.
A kérdező hozzászólása: És akkor mi az a mennyiség ami soknak mondható? Kinek mi a sok?:)
Nem is a mennyiség, hanem a rendszeresség a lényeg. Pl. a mai nagyon alacsony hormontartalmú gyógyszereknél már napi (értsd: minden nap) 2-3 sör is bekavarhat (arról nem is szólva, hogy mi van akkor, ha valaki szed olyan gyógyszereket is, melyek ugyanazt az enzimrendszert indukálják).
A kérdező hozzászólása: Akkor most végülis tényleg arra lyukadunk ki, hogy nem szabad alkoholt fogyasztani fogigátló mellett?
Igen, arra. De ne érts félre, ha egy buliban néha napján felöntesz a garatra, attól még hatni fog. Mint korábban is írtam, a rendszerességen van a hangsúly.
A kérdező hozzászólása: Hát én fünyírás közben simán megiszok 2-3 sört. Vagy délutánonként egy koktélt. Ez is soknak számít? Vagy esetleg esténként 2 dl bort.

Alkohollal kapcsolatosan tartok előadást hetedikeseknek. Kellene pár játék, amivel tudnám szemléltetni az alkohol hatását. Ötletek? FONTOS.

Egy játékot már tudunk. Olyan, hogy valaki becsukja a szemét, megpörgetjük, megállítjuk, és egyenesen kell mennie csukott szemmel. :/ Nem tudom mennyire jó, de csak ez jutott eszembe. Valaki esetleg valamilyen játékot tudna? Nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem is ez jutott eszembe. Esetleg, beágyazhatnád egy gépjármû ellenõrzés szituációba.

Nekem is ez jutott eszembe. Esetleg, beágyazhatnád egy gépjármû ellenõrzés szituációba.
A kérdező hozzászólása: Értem, de hogyan pontosabban? :/
Egyik gyerek a rendõr, a másik, a pörgõs a sofõr, akit a rendõr tesztel, h ivott -e. Pl: menjen végig a záróvonalon, hunyja le a szemét és érintse meg az orrát miközben féllábon áll, ...
Meg csinálhatsz reakcióidõs feladatokat is. Pl: egyik gyerek fog egy tollat, elengedi, a párjának pedig el kell kapniaía; majd ua a feladat, de most úgy kell elkapni, h a gyerek elõtte forgott v egy labdát kel n számú forgás után átdobni egy másik gyereknek

A férfiak is "megszépülnek" az alkohol hatására?

Legjobb válasz: Én alkohol nélkül is "szép" vagyok.)

Én alkohol nélkül is "szép" vagyok.)
Igen, én is. Amúgy próbáld ki.
Az biztos, csak majd másnap lepõdsz meg, mikor újra látod :D xD

Mivel függ össze, hogy valaki hamar érzi az alkohol hatását, van aki meg sokat ihat és nem is az, hogy nem érzi, de kordában tudja tartani magát? Össze függhet azzal, hogy valaki mentálisan milyen erős?

Legjobb válasz: testi adottságok(milyen magas,hány kiló) mennyire van hozzászokva az alkoholhoz, mennyit evett elõtte... szóval ez soktényezõs dolog. én valamikor 2pohár után már be vagyok picit rúgva valamikor meg még 4 után sem.

testi adottságok(milyen magas, hány kiló) mennyire van hozzászokva az alkoholhoz, mennyit evett elõtte... szóval ez soktényezõs dolog. én valamikor 2pohár után már be vagyok picit rúgva valamikor meg még 4 után sem.
nem, eleve h bírja a szervezete , mennyire fáradt , mikor evett a szinten tartás meg már "rutin" kérdése !!!
Ezzel is összefügghet, de általában nem ez szokott dönteni. Megfelelõ önuralommal közel az összeesés/behányás pontjáig kitolható a kábéjózanság, dehát elég ritka, aki úgy iszik sokat, hogy közben józan akar maradni:)
Azzal függ össze, hogy mennyi alkohol lebontó enzim termelõdik a májában. Pontosabban: milyen gyorsan termelõdik. Szomorú, adottság kérdése. :) A mentális állapothoz szinte semmi köze nincsen. Ha fokozott igénybevételnek van kitéve, akkor a májban gyorsabban termelõdik lebontó enzim, így "hozzászokik" az alkoholhoz a szervezet. De nem jó vele játszani. Károsodik a májad tõle. Igyál keveset és ritkán. (Heti 1-2 dl vörösbor még egészséges is)

Olyan van hogy egy éjszaka alatt valakinek az alkohol hatására átformálódik az arca (olyan mintha a szem felett és alatt nem lenne hús, és az orr forma is megváltozott) vagy valaki beinjekciózta valami botoxfélével?

Mert amilyen körökben mozogtam ott elképzelhetö volt hogy esetleg valami szerrel változtattak az arcom formáján.

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy valaki elvégzett rajtad brahiból egy többszázezer forintos korrekciót. Inkább az történhetett, hogy felvizesedett az arcod a piától. (az alkohol megköti a vizet.)Igyál sok folyadékot (vizet, gyümölcslevet)és el fog múlni.

nem hiszem, hogy valaki elvégzett rajtad brahiból egy többszázezer forintos korrekciót. Inkább az történhetett, hogy felvizesedett az arcod a piától. (az alkohol megköti a vizet.)Igyál sok folyadékot (vizet, gyümölcslevet)és el fog múlni.
A kérdező hozzászólása: de elég furcsa hogy egy éjszaka alatt történt és azóta(féléve)még mindig lyen
vagy te mindig bevagy rugva, vagy széttörted az arcod az este folyamán
Felpuffad a piától az arcod (én néha amikor egy komolyabb buli után ébredéskor tükörbe nézek, mintha nem is magamat látnám) pár óra alatt lelohad a duzzanat, igyál sok vizet, és jegeld az arcod.
A kérdező hozzászólása: ok, és ez mitõl van akkor? örökké ilyen lesz az arcom ?mert így tök csúnya vagyok..

Mennyi idő alatt megy ki az alkohol hatása?

Elég csúnya gyomorrontásom van már 3 napja. Anyukám reggel megitatott velem viszonylag éhgyomorra egy pohár rumot. Elkezdett forogni velem a világ, ezért lefeküdtem, fél egyig aludtam, de még mindig szédülök. Lehet ez még a rumtól, vagy valami más bajom lesz?

Legjobb válasz: Ha nem szoktál piálni, akkor ez még a rum hatása, egyéb esetekben komolyabb bajod van.

Ha nem szoktál piálni, akkor ez még a rum hatása, egyéb esetekben komolyabb bajod van.
Hány éves vagy? Mekkora volt az a pohár? Ittál már máskor is?
A kérdező hozzászólása: 21 vagyok, nem szoktam inni, egy kisebb pohár, de nem színig volt töltve

Hogy csinálják azt, hogy sokan fél napig tudnak részegek lenni? Nálam 1-2 óra alatt elmúlik az alkohol hatása.

Megiszok 1-2 pohár bort, meg 1 felest mondjuk, és 1-2 óra múlva azt veszem észre, hogy semmit nem érzek már.

Legjobb válasz: Dehogy! 15 percenként egy feles. Megiszol 5-6 deci vodkát, te is fél napig fogsz vihogni. De hogy újat mondjak neked, egyik nap este megiszom 5+ deci vodkát, berúgok, lefekszem aludni, reggel felkelek, még mindig részeg vagyok, aztán rátöltök még egy-két üveg bort, egész nap hulla részeg vagyok, és még harmadnap délelõtt is. Ha ügyes vagy, könnyen lehetsz részeg akár napokig is! De egy bortól meg egy felestõl csoda hogy 1 óráig érzel valamit..

Dehogy! 15 percenként egy feles. Megiszol 5-6 deci vodkát, te is fél napig fogsz vihogni. De hogy újat mondjak neked, egyik nap este megiszom 5+ deci vodkát, berúgok, lefekszem aludni, reggel felkelek, még mindig részeg vagyok, aztán rátöltök még egy-két üveg bort, egész nap hulla részeg vagyok, és még harmadnap délelõtt is. Ha ügyes vagy, könnyen lehetsz részeg akár napokig is! De egy bortól meg egy felestõl csoda hogy 1 óráig érzel valamit..
Volt hogy régen annyit ittam szombat este, hogy vasárnap este még olyan részeg voltam, hogy szerdára pakoltam be a táskába hétfõ helyett :D De nem tudom mit vársz ennyi piától, ennyi a fejembe se száll, kb 10*-ezd meg, mondjuk töménybõl még úgyis karcsú, de a bor már emberes mennyiség.
Nyilvánvalóan sokkal többet isznak és tovább. Ez ekkora rejtély? Az, hogy mennyi idõ alatt ürül ki az alkohol, az egyenesen arányos az alkohol mennyiségével (és nem belekötni, tudom, tényleg egyenesen arányos). Ha nem akarsz nagyon fejreállni, de jó hangulatban szeretnél lenni hosszabb ideig, akkor a "hosszúitalokat" ajánlanám. Pl egy palack jó minõségû bor lassú, egyenletes fogyasztását, vagy néhány sör szintén lassú fogyasztását ajánlanám, lehetõleg úgy, hogy közben akár vizet is iszol néha.

Mikor múlik el az alkohol hatása?

Ha most piálnék és részeg lennék, holnap reggelre elmúlna? Most biztos hülyének néztek, de még sosem voltam részeg, a szüleim mellett képtelenség, és kíváncsi vagyok milyen, illetve nem is tök részeg akarok lenni csak jókedvû, és most nincs itthon senki csak én, viszont holnap reggel el kell mennem 9-kor. Ha most sokat innék, ennek a hatása addigra elmúlna?:D

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyit iszol, mennyit alszol... Igyál nyugodtan :)

Attól is függ, mennyit iszol, mennyit alszol... Igyál nyugodtan :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!