Találatok a következő kifejezésre: Az alkohol hízlal (20 db)

Most az alkohol hízlal vagy nem?

Mindig azt mondják hogy az alkohol hízlal, az alkoholisták mégis többnyire soványak.

Legjobb válasz: Elsõ: nem azt kérdezte, hogy a cukros liõrök hízlalnak-e, hanem hogy az alkohol (C2H5OH) hízlal-e.

Elsõ: nem azt kérdezte, hogy a cukros liõrök hízlalnak-e, hanem hogy az alkohol (C2H5OH) hízlal-e.
Így van, elég magas az energiatartalma. Viszont az alkohol okozta betegségek fogyasztanak: mind a májbetegség, mind az, hogy a függõség miatt minden pénzed az italra költöd. Persze nem javaslom senkinek, hogy így akarjon fogyni.
Hízlal, tele van cukorral
Az alkoholisták egyéb szervi bajok miatt, valamint az egyoldalú, elégtelen táplálkozás miatt soványak. Már amelyik, mert van dagadt alkoholista is.
Cukorra bomlik, brutál energia van benne. Mi anno sörrel edzettünk, sose fogy el a táp, ha van sör:)
Grat a sörrel edzõknek! És gondolom utána meg "miért nem növök?" nem engedi beépülni a fehérjét ezért nem létezik izmos alkoholista
óó hol csinálunk mi ebbõl problémát, miért nem növök:) Mozogjunk, az a lényeg, nem vagyunk mi gombák.

Az alkohol hízlal?

Legjobb válasz: jó döntés hogy még csinosabb akarsz lenni, hisz nem vagy túl okos. nem olyan mintha ettél volna, ez pont olyan mintha alkoholt ittál volna. tudod az innivalók is hizlalnak, nem csak az ennivalók. legkevésbé az alkoholos italok közül a száraz vörösborok, legjobban az égetett szeszek és likõrök.

jó döntés hogy még csinosabb akarsz lenni, hisz nem vagy túl okos. nem olyan mintha ettél volna, ez pont olyan mintha alkoholt ittál volna. tudod az innivalók is hizlalnak, nem csak az ennivalók. legkevésbé az alkoholos italok közül a száraz vörösborok, legjobban az égetett szeszek és likõrök.
igen. elég sok kalóriát tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: Csinos lány vagyok, nem vagyok kövér de néha szoktam iszogatni. És most épp nem nagyon eszem kaját, de ittam. Így most kb. olyan mintha ettem is volna? Picit még fogyni szeretnék hogy még vékonyabb legyek, azért kérdezem.
"jó döntés hogy még csinosabb akarsz lenni, hisz nem vagy túl okos. " :DD
"legkevésbé az alkoholos italok közül a száraz vörösborok, legjobban az égetett szeszek és likõrök." – szerencsére neked sem sikerült túl okosakat írni. Az égetett szeszek csak akkor hizlalnak jobban a száraz vörösbornál, ha ugyanannyit iszol belõlük, dehát normális ember 3 deci bor helyett ugye nem 3 deci vodkát iszik... Mivel az égetett szeszben alapjáraton nincs cukor (egyes fajtákhoz kevernek max 20 g/l-t), a „diétás” alkoholok közé tartozik. Az alkohol önmagában persze NEM hizlal (a kalóriatartalma csak energiát ad, zsírrá alakulni nem tud), de az elõtte és/vagy utána fogyasztott ételt kalóriafölösleggé teszi. Egész nap semmit se enni (plusz még alkoholt is inni közben) viszont elég egészségtelen volna.

Most akkor az alkohol hizlal vagy nem, mi az igazság?

Sziasztok!Arra lennék kíváncsi,hogy most a pia hizlal-e vagy nem!Mert én fogyókúra alatt is szoktam fogyasztani alkoholt(pezsg?,vodka,tequila),de én még egyszer sem vettem észre hogy vissza híztam volna t?le hiába sok benne a kcal de nekem nem szokott több lenni a súlyom t?le!Meg szerintem az alkoholisták is általában vékonyak,meg az egyik ismer?söm is amikor elkezdett inni és alkesz lett elég gyorsan leszaladtak róla a kilók!Tehát teljesen tönkretette a pia de a hízás az szóban sem volt s?t!

Legjobb válasz: igen, nagyon hizlal, mert sok piát cukorral "toldanak" meg, és alapból is az alkohol egy az izmoknak hasznosíthatatlan energiaforrás, amgyarán szépen raktározódik.

igen, nagyon hizlal, mert sok piát cukorral "toldanak" meg, és alapból is az alkohol egy az izmoknak hasznosíthatatlan energiaforrás, amgyarán szépen raktározódik.
"Meg szerintem az alkoholisták is általában vékonyak, meg az egyik ismerõsöm is amikor elkezdett inni és alkesz lett elég gyorsan leszaladtak róla a kilók" ha valaki alkoholista, inkább vesz 2 liter bort, mint 1 kiló kenyeret. Innentõl kezdve rakd össze az infókat.
Ah, Istenem! Te komolyan azt gondolod, hogy 1-1 pohár ital mérhetõ "vissza hízást" okoz 5 perc alatt? Legalább annyira nem, mintha megeszel egy lekváros buktát, pedig az is hízlal. Az számít, mennyi az összes kalóriabevitel (és ebbõl mennyit mozogsz le). De nyilván a szervezetednek jobban szüksége van 500 kalóriányi fehérjére, rostra, vitaminra - mint 500 kalóriányi alkoholra.
A kérdező hozzászólása: Nem mert az én szervezetemnek szüksége van az alkoholra!Meg az agyamnak is!Legalább hétvégén innom kell!
ha szüksége van rá, akkor sürgõsen gondolkodj el és nézz magadba. Jótanácsként.
az alkoholban rengeteg kalória van de nem mindegy milyet iszol. mert pl vodka, gin, whiskey, rum ezekben nincs szénhidrát tehát ez a jobbik választás. krémlikõröket, koktélokat mindenképp kerülni kell. mondjuk aki rendszert csinál az alkoholból az persze hosszútávon tuti hízni fog
A bevitt TISZTA etanol is hízlal, tehát nem kell cukrosnak lennie a piának, hogy meghízz tõle. Ennek az az oka, hogy a máj az etanolt acetaldehiddé, majd ecetsavvá bontja, az ecetsav pedig alapvetõ építõelem a szervezetben, ha felesleg van belõle, zsírként fog elraktározódni.


Az alkohol hízlal? Tesommékkal megyek hétvégén bulizni. Ezért kérdem mert ha igen akkor nem fogok ini!

Legjobb válasz: Hàny éves vagy? Az alkohollal nem az a baj, hogy hizlal, hanem, hogy pusztitja a kicsi agyadat. Vagy az nem baj?

Hàny éves vagy? Az alkohollal nem az a baj, hogy hizlal, hanem, hogy pusztitja a kicsi agyadat. Vagy az nem baj?
Hízlal. Maga az alkohol is, és a hatása is, hiszen fokozza az étvágyat és a rágcsálhatnékot. Csak az alkoholisták fogynak tõle, hiszen nekik választaniuk kell, alkohol vagy étel, így õk keveset esznek, és elfogynak.
Annyit nem hizlal, hogy egyáltalán ne igyál emiatt a hétvégén, de a kérdés alapján inkább nem ajánlom, hogy megpróbálkozz vele...
hízlal...de még mennyire...látnád apámat huhh..
nem hizlal mert ha eleget iszol belõle az egész napi adag kajádat kihányod ugyhogy ha ugy veszed még fogyaszt is tulajdon képpen :D
Most a sztároknál jött be a híres alkohol diéta, nem esznek egész nap, este viszont isznak kis bort stb... nem olyan sok kalória van amúgy egy sörben v egy pohár borban, persze azért mértékkel. És igen ha elég rendesen bepiálsz kihánysz mindent...szóval :D
Persze h hízlal... a sör pl a folyékony kenyér. Tény, hogy csökkenti az éhségérzetet de kalóriát is tartalmaz bõven... Ha inni akarsz a vodka talán a legkevésbé hízlaló, az asztali borok általában 70 kcal-t tartalmaznak, a tájborok meg 300-at... és a különbözõ likõrökrõl még nemis beszéltem... Azok is olyan 300-450 kcal között váltakoznak. Ha meg túl sokat iszol esetleg akkor hatalmas késztetésed lesz kajálni valamit, ami ugye felszívja valamelyest és józanabb leszel. Én ezeket am ilyen kalóriatáblázatból tudom.
Az alkohol nem hizlal. Akkor fogsz tõle megpüffedni, de akkor nagyon, ha hosszú éveken át mértéktelenül sokat fogyasztod, alkoholisták püffednek meg, akik nem bírnak ki félórát egy korty ital nélkül. MÉRTÉKKEL NYUGODTAN FOGYASZTHATOD. HA PEDIG NEM AKARSZ INNI, NEM KELL, DE TELJESEN LÉNYEGTELEN, HOGY AZ ITAL HIZLAL-E.
Hát ha nekem az alkhoholból jelentõs mennyiségû cukrot mutatsz ki, akkormegeszem a kalapom. Mindezek mellett hízlal, de ne érdekeljen már...Istenem ha valaki bulizni megy bulizzon, az élet arról szól hogy élvezzük, persze mértékkel. De azért nem inni alkoholt mert hízlal hát ha megengeded...akkor pici agyacskát már pusztította az a bizonyos ch3-ch2-oh (nah ebben a hol a cukker?:P)
Tudom h már késõn írok, de am egy ivászat miatt nem fogsz hízni de úgy egyébként hizlaló mivel tele van cukorral, fõleg a sör:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És nem vagok alkoholista! Csak mértékkel iszom nem akarok én berugni!
Hányni nem egészséges, berúgni sem. Az étkezéshez fogyasztott alkohol segíti az emésztést, tápanyagszállítást. Értágító hatása van kis mennyiségnél. Csökkenti a vércukorszintet, tehát éhes leszel tõle. Buliban 1-2 sör, vagy 1 sör + egy rövid még megengedhetõ. Az a gáz, ha valaki mindennap iszik és még ennél többet is.
Megmondom mi hízlal, a zabálás, meg a mozgásszegény életmód. Bármit lehet fogyasztani, mértékkel, és megfelelõ mennyiségben az energiafelhasználásnak megfelelõen.

Az alkohol hízlal? Mit ihatok ami kevésbé hízlaló?

Legjobb válasz: Megdobja a vércukorszintet. Víz, gyümölcslé egyszerûbb :)

Megdobja a vércukorszintet. Víz, gyümölcslé egyszerûbb :)
Kíváncsi vagyok miért veszed le a neved táp?
Nemtom.
A kérdező hozzászólása: Akkor másképp teszem fel a kérdést. Milyen alkoholt ihatok ma ami kevésbé hízlal?
Ami cukor és szénhidrátmentes az kevésbé hízlal. Pl: száraz bor Cukros italokat ne, meg sört se.
Az alkohol önmagában úgy hat mint a tömény cukor, megemeli a vércukorszintet.
Az alkohol hizlal, diéta alatt eleve nem kéne inni. Mi a célod most a piával? Vagy rugj be annyira, hogy kihányod az egészet, garantáltan nem hízol.:P Meg maximum ha egy este túllépsz a kalória kereteden, nem dõl össze a világ.
száraz vörösbor. persze mértékkel

Az alkohol hízlal?

Legjobb válasz: Hizlal bizony.

Hizlal bizony.
egyáltalán nem vettem észre hogy hízlalna. 60 kiló vagyok, sosem voltam több, és 10 éve iszom naponta, kivéve ha nincs pénz.

Az alkohol hizlal?

Valaki azt mondta hogy az alkohol hizlal. Ez igaz ha igen miért?

Legjobb válasz: nem is kicsit... azért nem lehet diéta/fogyókúra ideje alatt alkoholt inni

nem is kicsit... azért nem lehet diéta/fogyókúra ideje alatt alkoholt inni
# 9/11 Idõpont 07-08 21:01 Nem kell tanulmányokkal jönni, pont errõl beszélt a második válaszoló. Megettél x kalóriát egy nap, amivel tartottad a súlyodat, erre jött rá a bor, ami + kalória, tehát híztál, ilyen egyszerû. Ha a bevitt kalória több, mint amit elhasználsz, akkor a súlyod nõni fog. Ennyi. Persze nincs minden ételnek-italnak ugyanolyan zsírrá alakulási képessége. A cukrok és zsírok minden bizonnyal könnyebben raktározódnak zsírként.
Nem akarok Neked mindenféle hülye tanulmányokkal jönni, elmondom gyorsan az esetem. 1 éven át mindennap megittam 2 üveg bort, ugyanannyit kajáltam, mint elõtte és feljött 15 kiló. Alapból hízékony vagyok, meg a sportolás is megritkult, de az alkoholba rengeteg kcal van. Ha bepötyögöd googleba rengeteg találatot kapsz.
Mégis mirõl? -.-' Istenem... Nincs olyan, hogy hizlal. Olyan van, hogy az energiaszükségleteden felül van e, vagy nem. Ha felül van, akkor hízni fogsz tõle, ha nem, akkor nem. Most ha megiszol pl. 3 sört, de még benne van, akkor nem fogsz tõle, ha nincs benne, akkor igen.
Szerintem igen, mert tartalmaz cukrot...
Ne pattogjunk már ilyeneken, nem biosz óra :D majd ott õ is pontosabban fogalmaz de a kérdést értjük, tudunk rá válaszolni ez a lényeg.
2012-ben már eljuthatna az emberek tudatáig, hogy nem létezik olyan, hogy hizlal.
Egyébként meg k*rvára nem kell avval foglalkozni, hogy mennyi kalória van benne. Egyrészt nem iszol minden nap /csaknem/, másrészt ha iszol, akkor hadd ne számolgasd már a kalóriákat, alkohol úgyis rombol, legalább élvezd. Sportolni kell és nem fogsz az alkoholtól se hízni.
Volt már ezer ilyen kérdés, nem igaz, hogy nem dobta ki neked feltevéskor. Az alkohol önmagában nem hizlal, de a lebontása közben energia keletkezik, ami miatt az elõtte/utána fogyasztott ételkalóriák hizlalni fognak. A gyakorlatban tehát hizlal, de ha egész nap csak alkoholt fogyasztasz és ételt nem, akkor nem híznál tõle. Ami persze nem ajánlott.
1 fl uniqum 325 kcal, 1 doboz sör 280. hajrá.
Ha addig iszol, amíg ki nem hányod akkor fogyaszt. Egyébként tényleg hízlal, mert sok benne a kalória.
Szóval akkor téves választ adjunk rá, mert nem biosz óra? Megjött az értelem -.-
Második válaszoló mirõl beszél? Egyébként igen.
Az alkoholos erjedés folyamán a biológiai oxidáció csak a glükölízisig játszódik le. Tehát 1 mol cukorból 38 helyett csak 2mol ATP szintetizálódik, a maradék 36mol ATP energiája az alkoholban marad, tehát a végtermék magas energiatartalmú.

Az alkohol hízlal?

Fogyózok de ma lesz egy családi buli, ahol lesz némi alkohol is és ha iszok 1-2 felest az nagyon hízlal? Tudom, hogy hülye kérdés, de hát na xD

Legjobb válasz: Igen, az alkoholban sok kalória van. Fogyókúra alatt tiltólistás.

Igen, az alkoholban sok kalória van. Fogyókúra alatt tiltólistás.
A kérdező hozzászólása: Akkor én vízzel koccintsak? :D szép lesz xD
Koccints száraz fehérborral, de abból se egy üveggel, legfeljebb 2 dl-vel
Azért csak nem dõl be a fogyókúrád, ha megiszol egy pohár bort, vagy egy felest. Persze, hízlal, de azért egy koccintáshoz meginni valamit szerintem nem tragédia. Ha az lenne a kérdés, hogy elmenj-e sörözni, akkor persze más lenne, az nyilván nem egy pohár sört jelentene, hanem sokat, de ez szerintem azért nem olyan durva.
Egy alkalomtól semmi nem függ. Amúgy egy dl bor (száraz) 9 g szénhidrát, félédes 14 körül.
Szerintem meg koccints úgy, mint eddig. Ennyitõl nem fogsz elhízni, majd holnap folytatod.
néha nem árt meg- a rendszeresség viszont több okból is káros.

Igy hizni fogok ha ezt csinálom? Holnap szeretnék elmenni a haverokkal bulizni és innánk is, de ugye az alkohol hizlal..És arra gondoltam hogy napközben nagyon keveset ennék, azt is inkább fehérje vagy ilyesmi..

és hanyagolnám a szénhidrátot és igy este innék egy keveset.Igy is nagyon rosszat teszek?És mi az az ital amia a legkevésbé hizlalna?El?re is köszi.

Legjobb válasz: Nem ettol fogsz elhizni, nyugodtan igyal, kulonben meg ha tenyleg napkozben alig fogsz enni, akkor ugyis gyorsan ut az alkohol. Jo bulit, es igyal, ne vedd annyira komolyan a fogyokurat, mert az sem jobb, mint hogy iszol egy kicsit!

Nem ettol fogsz elhizni, nyugodtan igyal, kulonben meg ha tenyleg napkozben alig fogsz enni, akkor ugyis gyorsan ut az alkohol. Jo bulit, es igyal, ne vedd annyira komolyan a fogyokurat, mert az sem jobb, mint hogy iszol egy kicsit!
Nyugodtan egyél napközben is, de éppen csak annyit, hogy ne legyél éhes. Ez a fogyókúráknak amúgy is az alapja. Nem attól fogsz elhízni, ha alkalmanként egy kicsit többet engedsz meg magadnak, mint amit a fogyókúrák megengednek. Én túlzásnak tartom az elhízástól és a hízlaló ételektõl való félelmedet. Az éhezésnél sokkal többet ér, ha másnap ledolgozod a bevitt szénhirdátmennyiséget. Mondom ezeket persze úgy, hogy soha nem fogyiztam, szóval azért várd meg a többi választ is, de szerintem nem kell ennyire parázni.

Melyik hízlal a legkevésbé? Az alkohol, a csoki, vagy a fû?

Legjobb válasz: A fû ilyen jellegû hatását bevallom nem ismerem. A cukormentes csoki nem 'hizlal'. Az alkohol nagy inzulinválaszt okoz.

A fû ilyen jellegû hatását bevallom nem ismerem. A cukormentes csoki nem 'hizlal'. Az alkohol nagy inzulinválaszt okoz.
Jöjjön erre egy klasszikus válasz: ha eddig fogyatékos voltál és most is az vagy, akkor okosabb lettél?
A fû!A marha is attól hízik meg.
Szerintem a marhát kukoricával hizlalják, a füves legeltetésû szarvasmarha nem igazán zsíros - de lehet hogy tévedek.
A kérdező hozzászólása: 4. Így van
A marha nem szereti a kukoricát!
Az hogy mit szeret a marha többnyire nincs összefüggésben gazdasági érdekekkel (így jellemzõen nem számít) A kukorica viszont olcsó, ez már gazdasági jelentõségû, azaz a mi világunkban ez már számít.
Ha a "fû" alatt a marihuánát érted esetlegesen, akkor hízhatsz, mert e szernek a fogyasztása után léphet fel megnövekedett étvágyérzet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!