Találatok a következő kifejezésre: Az alkohol a (553 db)

A cigi vagy az alkohol a károsabb?

Legjobb válasz: a mennyiségtõl függ... ha midnen nap legurítasz 2 szál cigit, és egy doboz sört, akkor szerintem inkább a cigi. de ha mondjuk minden hétvégén bebaszol, viszont csak hetente 3 szál cigi megy el, akkor az alkohol. egyébként ugy nagy általánosságban az alkohol miatt többen halnak meg (ez persze autóbalesetek és részeg viselkedés miatt), szerintem viszont a szervezetre nagy általánosságban a ciki a károsabb. remélem segítettem

a mennyiségtõl függ... ha midnen nap legurítasz 2 szál cigit, és egy doboz sört, akkor szerintem inkább a cigi. de ha mondjuk minden hétvégén bebaszol, viszont csak hetente 3 szál cigi megy el, akkor az alkohol. egyébként ugy nagy általánosságban az alkohol miatt többen halnak meg (ez persze autóbalesetek és részeg viselkedés miatt), szerintem viszont a szervezetre nagy általánosságban a ciki a károsabb. remélem segítettem
Attól függ milyen szempontból és mekkora mennyiségrõl van szó. Napi 2 száll cigi károsabb, mint napi 2 pohár bor. Viszont napi 20 szál cigi szerintem kevésbé káros az egyénre, a társadalomra, a környezetre, mint 20 pohár bor. Ha valaki naponta issza részegre magát, akkor közvetett hatásai is vannak: Szellemi leépülés (ami nem feltétlenül szervi eredetû), munkahelyrõl való elbocsátás, ezáltal szegénység, ami újabb egészségügyi problémák forrása lehet, stb…
(Ja igen, a baleseteket nem említettem.)
#4: Hiába, minden rosszban van valami jó is. Az álló óra is pontos napjában kétszer. :-) Persze nem biztos, hogy pont ezeket kellene a téma kapcsán hangsúlyozni, mert nem biztos, hogy jó felé tereled vele a kérdezõt.
Abból a szempontból az alkohol, hogy abból egy alkalommal is halálra tudod inni magad. Egyébként a cigaretta károsabb szerintem, viszont sokkal jobban "fel lehet gyógyulni belõle", ha valaki végleg leteszi. Az alkohol már kicsit visszafordíthatatlanabb ebbõl a szempontból. De még egyszer mondom, ha az illetõ nem szokik le róla, akkor a cigaretta halálosabb.
a cigi a tüdõt az alkohol a májat kàrositja jobban mindkét szerv fontos
Tény, de a tüdõ jobban fel tud épülni, ha leteszi a cigit, mint a máj. Arról nem is beszélve, hogy az alkohol sok másra is hatással van.

Holnap lesz egy csajos összejövetel nálunk kis italozás meg minden! A gyógyszeremet 7-kor kellene bevenni, a csajok 8-ra jönnek. Milyen hatással lesz az alkohol a gyógyszerre? Nem csökkenti majd a hatékonyságát?

Amúgy Belara-t szedek!

Legjobb válasz: Szerintem az alkohol annyiban befolyásolja a gyógyszer hatását, hogy könnyen elfeledheted bevenni tõle. Másik befolyásoló tényezõ lehet, ha a sok alkohol emésztési gondot okoz (hányás, hasmenés). No de annyit azért csak nem tervezel inni! Más esetet nem tudok elképzelni.

Szerintem az alkohol annyiban befolyásolja a gyógyszer hatását, hogy könnyen elfeledheted bevenni tõle. Másik befolyásoló tényezõ lehet, ha a sok alkohol emésztési gondot okoz (hányás, hasmenés). No de annyit azért csak nem tervezel inni! Más esetet nem tudok elképzelni.
Én is ilyen gyógyszert szedek! Azt kell, hogy mondjam, nem lesz tõle semmi gondod, ha mértékkel iszol! HA odáig fajul a dolog, hogy hányás meg ilyesmi, akkor már para! Bár attól függ, hogy ez a gyógyi felszívódásának lejárta után történik-e! Én is ma fogyasztottam alkoholt a gyógyi beszedése után, de ez tényleg nem befolyásolja!
Az elõttem szólóhoz annyit, hogy ha csökkentené a hatásást, akkor most nagyon sok terhes nõ lenne a világon! Az akohol nem csökkenti a hatását, csak akkor, ha a személy olyan mértékig berúg, hogy kihányja... Egyébként is a gyógyik általában 1-2 órán belül felszívódnak.... Ha ebben az 1-2 órában úgy berúg, és kihányja, nah az a para... Mértékkel történõ alkoholizálással nem lesz gond.. Án is fogyasztottam mellette alkoholt(névnapi, szülinapi buli) mértékkel persze és még mindig nem vagyok terhes... Szóval ezt én badarságnak tartom, de amúgy tettek fel itt már ezzel kapcsolatos kérdést, megnéheted, hogy ott mit válaszoltak!
Én viszont úgy tudom, hogy minden egyes bogyó csökkenti a hatékonyságát, ha alkoholt iszol. Szóval, a biztonság kedvéért védekezzél ebben a hónapban vagy ne igyál alkoholt.
Vedd be 1 vagy 2 órával elõbb! Semmi bajod nem lesz tõle, és mire mennek a csajok, addigra fel is szívódik!

Minek árt az alkohol a szem szintjén?

Legjobb válasz: aha ... "Már kis mennyiségû alkohol hatására is lelassulnak a szemmozgások, a szem lassabban alkalmazkodik a távolságokhoz, életlenné válik a látás, a pupilla lassan alkalmazkodik a megváltozott fényviszonyokhoz, ..." " Az alkohol károsan hat a szemidegre, és a szemizmok megbénulása miatt jelentkezik a ,,dupla látás". Létrejön a látótér leszûkülése, ..."

aha ... "Már kis mennyiségû alkohol hatására is lelassulnak a szemmozgások, a szem lassabban alkalmazkodik a távolságokhoz, életlenné válik a látás, a pupilla lassan alkalmazkodik a megváltozott fényviszonyokhoz, ..." " Az alkohol károsan hat a szemidegre, és a szemizmok megbénulása miatt jelentkezik a , , dupla látás". Létrejön a látótér leszûkülése, ..."
ha annyit iszol, hogy már a szemed szintjéig ér benned, akkor valószínûleg náthás is vagy, mert eldugult az orrod és nem tudott kifolyni
Mi a kérdés?
A kérdező hozzászólása: Lécci írjatok valami értelmeset mert háziba kéne.Bármi szemmel kapcsolatos betegséget amit az alkohol okoz és ne olyant mint pl a kettõs látás.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat
Ez nem explicit, de ha sokat iszol, akkor gallyra megy a májad, amibõl kifolyólag besárgul a szemed fehérje. Bár nem hiszem, hogy most erre voltál kíváncsi.

Mennyi idő alatt ürül ki teljesen az alkohol a szervezetből? Mikor vehetek be minden baj nélkül fájdalomcsillapítót?

Tegnap este/éjszaka ittam, nem is keveset, de nem lett semmi bajom. Most azonban rettenetesen fáj a hasam a menstruáció miatt, fájdalomcsillapítót szeretnék bevenni, ahhoz viszont ki kéne ürülnie az alkoholnak.

Legjobb válasz: Fájdalomcsillapítóhoz nem kell kiürülnie az alkoholnak, beveheted nyugodtan. Pláne, ha ilyen vény nélküli "cukorka" mint az algoflex, nospa, stb. Komoly ideggyógszerekre nem lehet inni, gondolom nem xanaxot szedsz menstruációs fájdalomra. Eleve a másnaposság évtizedek óta vevált ellenszere, hogy még aznap p.icsa részege be kell venni egy csomó fájdalomcsillapítót fejfájásra.

Fájdalomcsillapítóhoz nem kell kiürülnie az alkoholnak, beveheted nyugodtan. Pláne, ha ilyen vény nélküli "cukorka" mint az algoflex, nospa, stb. Komoly ideggyógszerekre nem lehet inni, gondolom nem xanaxot szedsz menstruációs fájdalomra. Eleve a másnaposság évtizedek óta vevált ellenszere, hogy még aznap p.icsa részege be kell venni egy csomó fájdalomcsillapítót fejfájásra.
Azért nem ajánlott fájdalom csillapítót bevenni részegen mivel nagyon leterheli a májat/vesét. De 8-12 óra alatt az alkohol nagy része lebomlik/kiürül, tehát nem annyira veszélyes mintha még részeged vennéd be, másnaposan már elhanyagolható a véralkohol szint. ( pl: paracetamolos fájdalomcsillapítók mint pl a neocitran rendesen kicsinálja az ember szervezetét ha alkohollal együtt veszik be )

Kb mennyi 40% os viszkit kell meginnia egy 80 kg- s egeszseges felnött ferfinak ahhoz hogy ugymond 3 ezrelék legyen az alkohol a vérében?

Viszonyítási alapnak kéne.

Legjobb válasz: Alkoholszint kalkulátornál fél liter jött ki. http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc

Alkoholszint kalkulátornál fél liter jött ki. http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc
igyál meg 1 üveggel 0.75 l biztos meglesz annyi
A kérdező hozzászólása: fuh koszi ezta kalkulátort. eddig nemis tudtam h vanilyen

Mennyire befolyásolja nőknél az alkohol a szexet? Azon kívül, hogy kicsit feloldja az esetleges gátlásokat?

Legjobb válasz: Kevés alkohol segíti az aktust, soknál ugyanúgy jellemzõ, hogy nem élvez el a hölgy.

Kevés alkohol segíti az aktust, soknál ugyanúgy jellemzõ, hogy nem élvez el a hölgy.
Hátt...lánytól függ, de én piásan sosem gondolkodom a szexben
Kis mennyiségben felold, de több esetén jellemzõ, hogy nem nedvesedik eléggé az illetõ.
káros mellékhatása lehet, hogy pofán hányod a pasidat aktus közben.... a lányoknak nem áll jól a pia ;)
én piáson folyton dugnék:)

Szívbillentyű műtét után mennyire káros az alkohol a szervezetre?

Egyik rokonomnak szívm?tétje volt még 9 éve de azóta napi szinten fogyaszt alkoholt. Napi 2 üveg bor, vagy fél liter pálinka bármi jöhet. Hova vezet ez?

Legjobb válasz: Ilyen mennyiségben egy egészséges embernek is káros az alkoholfogyasztás,nem hogy egy betegnek. Próbáljátok meg rábeszélni elvonóra, vagy beszéljétek meg az orvossal, hogy próbáljon ráijeszteni. Gondolom,gyógyszereket is kell szednie, szívgyógyszerre alkohol pláne nem egy életbiztosítás. Papámnak is csak nagyon ritkán, ebéd ut-n adott Mamám egy egy dl-es (!) kis pohárkával a saját borából - a saját érdekben!

Ilyen mennyiségben egy egészséges embernek is káros az alkoholfogyasztás, nem hogy egy betegnek. Próbáljátok meg rábeszélni elvonóra, vagy beszéljétek meg az orvossal, hogy próbáljon ráijeszteni. Gondolom, gyógyszereket is kell szednie, szívgyógyszerre alkohol pláne nem egy életbiztosítás. Papámnak is csak nagyon ritkán, ebéd ut-n adott Mamám egy egy dl-es (!) kis pohárkával a saját borából - a saját érdekben!
A kérdező hozzászólása: hát ez igaz. hosszú ideig még nincs semmi baj, aztán meg hirtelen lesz de az komoly

Miért/mitől csípi a só vagy az alkohol a sebeket?

Legjobb válasz: Mert az alkoholnak baktériumölõ tulajdonsága van, a só gondolom kb. hasonló.

Mert az alkoholnak baktériumölõ tulajdonsága van, a só gondolom kb. hasonló.
A kérdező hozzászólása: És a baktérium belénk harap, mert neki fáj, amikor öli az alkohol?

Mi a jó módszer arra hogy ha haza érek abuliból, ne érződjön az alkohol a számon és esetleg kicsit kijózanodjak?

Mert jó lenne ha a szüleim ha azt kérik leheljek rájuk ne érezzék, és ha tul sokat iszom akkor egyek vagy mit csináljak mielött haza érek h jozanabb legyek??

Legjobb válasz: De miért pusztitod magadat? Nem igaz, hogy nem érted, mit tesz az alkohol a szervezeteddel és hogy miért aggódnak a szülõk. Hála az égnek az én gyerekeim minden buliból józanul jönnek haza, mert nem kell nekik rombolni az agysejtjüket ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

Kedves két utolsó! Nem ez volt a kérdés. Ha jól olvasom, nem életvezetési tanácsadást kért a kérdezõ. MIért kell valakit rögtön oktatni, amikor kérdez egy egyszerût. Lehet, hogy én sem értek egyet az ivással (soha nem iszom), de semmi közöm ahhoz, hogy õ mennyit és mikor iszik.
De miért pusztitod magadat? Nem igaz, hogy nem érted, mit tesz az alkohol a szervezeteddel és hogy miért aggódnak a szülõk. Hála az égnek az én gyerekeim minden buliból józanul jönnek haza, mert nem kell nekik rombolni az agysejtjüket ahhoz, hogy jól érezzék magukat.
08 : 53-asnak tök igaza van ! Nekünk csak az a dolgunk hogy minnél pontosabb, és jobb választ adjuk a kérdésre és kész! Amúgy kedves kérdezõ: egy rágógumi, egy mentos vagy egy pár szem tic-tac tökéletes :P
Bármennyire is menõnek tûnik a részegség egyáltalán nem az... 17 éves vagyok és még egyszer nem voltam berúgva... Kicsit felszabadultabbnak már éreztem magam és kicsit instabilabb volt a talaj a kelleténél, de mindig tudtam mi történik körülöttem és bele tudtam szólni a beszélgetésekbe. Mindig tudtam hol a határ, ameddig elmehetek és ha kicsit túlmentem rajta, akkor magamba öntöttem 1-2 liter nem alkoholos folyadékot, hogy híguljon. Szánalmasnak tartom azokat az embereket, akik csak azért járnak el bárhova is, hogy igyanak. Drága mulatság és semmi haszna. Szerinted nem undorító, hogy egy magáról nem tudó ember ott dülöngél az emberek között és minden négyzetméterre odahány? Bár tény, hogy nem vagyok az a típus, aki minden héten bulizni jár, hanem 2-3 havonta egyszer, de akkor is inkább csak sörözök.
Egyébként a barátnõmmel van sokszor, hogy amíg egyikõnk nem ivott, addig akár egy korty sört is megérez a másik lehelletén.
Nem is értem, miért kell okoskodni. Szó sem volt arról, hogy hullarészegre issza magát, csak gondolom meg akar elõzni egy kis családi vitát (emlékszem nálunk is mi volt). Sajnos nincs jó ötlet, bármennyit is iszol érezni fogják. Sõt, volt hogy ittam 1 sört!, bevettem rá vmi gyümölcsös rágót, muterom meg állította, hogy pálinkát ittam :) Talán vmi mentolos cucc elveheti, esetleg, ha fogat mosol...
Kedves utolsó! Én nem oktattam ki senkit életviteli tanácsokkal. Csupán leírtam, az én tapasztalataim és hogy nincs szükségem alkoholra, hogy jól érezzem magam...Ha meg a haverokkal lecsúszik valami akkor mit szoktam tenni... De teljesen mindegy mert ha iszik akkor tökmindegy mit eszik/iszik semmi nem fogja eltüntetni az alkohol nyomait... rajta is látszani fog, hogy felszabadultabb, hadar vagy túl lassan beszél, piros az arca. Ezek nem tûnnek el 1-2 óra alatt...
Hányasd meg magad és utána öblögess mentolos szájvízzel. ennyi a titok.
Kedves második nem a suliban iszik, hanem a buliban :) Kapj be 1-2 rágót és nem hiszem, hogy gond lesz. Illetve amikor már "tudod", hogy lassan kéne indulni haza, elõtte már ne nagyon igyál.
Ne igyál túl sokat...Pláne suliban.... Hány éves vagy?? Hidd el jobb spiccesnek lenni, mint részegnek.....
Rajtam az iskolában sem érezték meg a 7cl kalinkát, mert a vodkát nem érezni. Sós vízzel való öblögetés elõtt erõs cukor és tejmentes kávé. Én egyszer 1dl porto ricot és 1 ampullát letoltam suli után. ittam rá egy bivajerõs kávét plusz tél volt és 1-2 órán belül kijózanodtam. otthon nem vették észre. Fahélyat is rágcsálhatsz, de rágót ne, mert abban aszpartám van

Melyik hízlal a legkevésbé? Az alkohol, a csoki, vagy a fû?

Legjobb válasz: A fû ilyen jellegû hatását bevallom nem ismerem. A cukormentes csoki nem 'hizlal'. Az alkohol nagy inzulinválaszt okoz.

A fû ilyen jellegû hatását bevallom nem ismerem. A cukormentes csoki nem 'hizlal'. Az alkohol nagy inzulinválaszt okoz.
Jöjjön erre egy klasszikus válasz: ha eddig fogyatékos voltál és most is az vagy, akkor okosabb lettél?
A fû!A marha is attól hízik meg.
Szerintem a marhát kukoricával hizlalják, a füves legeltetésû szarvasmarha nem igazán zsíros - de lehet hogy tévedek.
A kérdező hozzászólása: 4. Így van
A marha nem szereti a kukoricát!
Az hogy mit szeret a marha többnyire nincs összefüggésben gazdasági érdekekkel (így jellemzõen nem számít) A kukorica viszont olcsó, ez már gazdasági jelentõségû, azaz a mi világunkban ez már számít.
Ha a "fû" alatt a marihuánát érted esetlegesen, akkor hízhatsz, mert e szernek a fogyasztása után léphet fel megnövekedett étvágyérzet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!