Találatok a következő kifejezésre: Az alkalom a (994 db)

Miért kell ilyen nagy állami ünnepségeket tartani október 23-án, amikor ezt az alkalmat a pártok úgyis csak kampánycélokra használják fel saját maguk népszerűsítése érdekében?

Legjobb válasz: Ettõl függetlenül meg kell emlékezni a hõsökre! Miért holokauszt megemlékezést szívesebben látnál... ?

Ettõl függetlenül meg kell emlékezni a hõsökre! Miért holokauszt megemlékezést szívesebben látnál... ?
Nyugodjunk bele, hogy sokan politikai csatározásra használják fel a nemzeti ünnepünket? Legközelebb a zászlóról mondjunk le, mert "úgyis csak a politikai rendezvényeken lengetik"? Nem.

Miért van az, hogy a barátnőm most vesztette el a szüzességét, de a 2. alkalom jobban fájt neki és nem is bírta?

3 napja vesztettük el mindketten a szüzességünket egymással. Nagyon nehezen ment be, de végül sikerült elég jól betenni. Utána kihúztam és csurom vér volt minden, nagyon vérzett. Nem is szexeltünk úgy igazán, csak annyi volt, hogy betettem meg kivettem. Szerencsére a vérzés elmúlt neki és már nem is fájt neki. Ma eljött, gondoltuk most már jobb lesz... Alig ment be félig és azt mondta, hogy sokkal rosszabb, mint az els?. Ezután vérzett is neki megint egy picit. Ez miért van? Biztosan elvesztette az 1. alkalommal a szüzességét? Rengeteg vér kifolyt. Lehet arról szó, hogy még nem gyógyult be neki?

Legjobb válasz: A gyógyulási idõ= 0 perc! És ez nem vicc! Nem kellett volna az elsõ alkalommal félbehagynod a dolgot!Hiszen ami fáj, az nem szûzhártya elszakadása (mert azon nincsenek érzõidegek!) hanem a hüvely bejáratának szokatlan tágulása feszít! Ezt enyhíti a "gyakorlat", amit elmulasztottál elsõre. A második alkalomkor meg az volt a baj, hogy a lány már jobban tartott a dologtól az elsõ alkalom tapasztalatai (bõ vérzés, stb) miatt és nem volt eléggé ellazulva. És a legkisebb feszültségtõl is a hüvely összehúzódik. Sajnos most ott vagytok, ahol a kezdetkor. Nem kell erõltetni!Ha úgy meg tudod oldani, hogy csak pettingnek induljon a dolog és amikor már eléggé bele van a lány melegedve (nedvesedve), akkor simogasd a makkal a csiklóját, aztán meg dugd be. meg fogsz lepõdni, hogy, ha nem is számít rá, akkor sokkal, de sokkal könnyebben fog bemenni, mert nem elõzi meg stressz a dolgokat. Ezt konkrét tapasztalat alapján mondom, nem kitaláció!

A gyógyulási idõ= 0 perc! És ez nem vicc! Nem kellett volna az elsõ alkalommal félbehagynod a dolgot!Hiszen ami fáj, az nem szûzhártya elszakadása (mert azon nincsenek érzõidegek!) hanem a hüvely bejáratának szokatlan tágulása feszít! Ezt enyhíti a "gyakorlat", amit elmulasztottál elsõre. A második alkalomkor meg az volt a baj, hogy a lány már jobban tartott a dologtól az elsõ alkalom tapasztalatai (bõ vérzés, stb) miatt és nem volt eléggé ellazulva. És a legkisebb feszültségtõl is a hüvely összehúzódik. Sajnos most ott vagytok, ahol a kezdetkor. Nem kell erõltetni!Ha úgy meg tudod oldani, hogy csak pettingnek induljon a dolog és amikor már eléggé bele van a lány melegedve (nedvesedve), akkor simogasd a makkal a csiklóját, aztán meg dugd be. meg fogsz lepõdni, hogy, ha nem is számít rá, akkor sokkal, de sokkal könnyebben fog bemenni, mert nem elõzi meg stressz a dolgokat. Ezt konkrét tapasztalat alapján mondom, nem kitaláció!
Ferikeee, te ne beszélj hülyeségeket arról amihez nem értesz. Nem akarlak megbántani, de tényleg ne riogasd már szerencsétlen kérdezõt a találgatásaiddal. Nincs ott semmilyen nyílt seb. Kérdezõ, minden nõnek másmilyen szûzhártyája van, és a párodé valószínûleg egy vastagabb volt, ami amikor megszakadt, jobban vérzett mint egy átlagos vastagságú. Megértem, hogy nem igazán volt gusztusotok folytatni, de ne aggódj semmi gond. Ami viszont a teendõ, hogy legközelebb a barátnõdet minél inkább felizgasd, illetve biztosítsd, hogy el tudjon lazulni. Pár korty bor vagy valami jót tehet neki, vagy esetleg használjatok síkosítót. Legyél vele óvatos és gyengéd, ugyanis bár nincs szûzhártyája, a hüvelye nem tágult még ki, így fájhat neki amikor behelyezed, de ha van síkosító, el van lazulva, fel van izgulva, és te óvatos vagy, akkor nem lesz gond :) Szóval elõször csak kicsiket mozogj benne, ha sikerült berakni, és ahogy látod, hogy kezd hozzászokni, akkor lehet a tempót gyorsítani, de lehet, hogy az elsõ igazi alkalom még nem lesz neki kellemes. Meg kell szoknia, csak annyit tehetsz, hogy mellette állsz, figyelsz rá, óvatos vagy vele, és gondoskodsz róla, hogy érzi, hogy szereted, támogatod, és a legjobbat akarod neki.
Hát igen, meg a vér "síkosítóként" is funkcionált. Most, hogy kevesebb volt a vér, szárazabb volt a hüvelye, és olyankor elég kellemetlen. Gondolom, félt is tõle. Ha veszel síkosítót, az is hasznos lehet, akkor nem fog annyira fájni neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez hasznos volt!
1. Nem gyógyult be 2. Nem lazult el eléggé
A kérdező hozzászólása: Mármint amikor már nem fáj neki.
1 év
A kérdező hozzászólása: És ha csak könnyebb sérülés volt odabenn? Mennyi a normál gyógyulási idõ?
Szerintem a hártyával együtt jött a hüvely faláról egy pici bõr is, szal most konkrétan ott egy nyílt seb van, nem csoda hogy fájt neki.. Várjatok még vele egy kicsit.. mondjuk egy 1, 5-2 hét után próbáljátok meg újra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Külföldre megydk és ezért csak egy alkalommal tudnék fogorvoshoz menni. Az elég a gyökérkezeléshez? Már kitisztitott, tömött fog. Milyen utána, rögtön elmúlik a fájdalom? Nem fáj nagyon, de pont rágni nem tudok vele. Bevállaljam vagy halasszam?

Legjobb válasz: Mit halasszál? A fogorvost nem lehet. Ha most fáj a fogad, akkor késöbb jobban fog fájni. Meddig leszel külföldön? Sajnos 1 alkalom nem elég. MAszeknál is minimum 3 alkalom.

Mit halasszál? A fogorvost nem lehet. Ha most fáj a fogad, akkor késöbb jobban fog fájni. Meddig leszel külföldön? Sajnos 1 alkalom nem elég. MAszeknál is minimum 3 alkalom.
Egy alkalom nem biztos, hogy elég, ráadásul ha egybõl betömik és még gyulladt, akkor iszonyú fájdalmad lesz és vissza kell menni, tehát én a külföldet halasztanám, mert mit csinálsz ha kint lobban be a fogad?
Így van. A gyökérkezelés legalább 3-4 "beülés". Ha nem "ölik ki"rendesen az idegeket begyullad a fogad. Mennyi idõre mennél el? Ha csak néhány nap, elkezdik kezelni, beletesznek egy szert, ami "tovább öli" az idegeket és nem zárják le.Így megoldható. De ha hosszú idõre mész nem érdemes elkezdeni.Orosz rulett.Vagy kibírja fogad, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Hosszabb idõre megyek. Évek óta kb ugyanilyen egyébként, azt hittem a tömés segít majd. Csak nem fog pont most bedurranni! Csak rágásnál fáj meg hidegre melegre durván érzékeny.
Pont ezek a tünetek indikálják a gyökérkezelést! Akármeddig nem fogod tudni húzni. Be fog gyulladni ez garantált és akkor majd ott kapkodhatsz kínok között, hogy fogorvost találj. Ráadásul jó drágán. Én is külföldön élek, és az itteni egy alkalmas tömés + röntgen árából röhögve kijön a repjegy ára. Persze sajnos nem olyan egyszerû csak úgy repkedni.
Hát! Nehéz helyzetben vagy! Nem is tudom, mit csinálnék a helyedben. A fogad valószínûleg így nem sokáig fogja bírni.
A kérdező hozzászólása: Anyám szerint a gyökérkezelés akkor kell ha már kibírhatatlanul fáj, nem pedig csak rágáskor. Van hogy három hónapig eltart. Felejtõs lesz ez most szerintem. 5 évig kibírta, még egy kicsit bevállalok. :)
Sok szerencsét! :)

Nemrég vesztettem el a szüzességemet. Lehet olyan, h nem szakad el végig a szűzhártya rögtön az első alkalommal? A barátomnak elég vastag a szerszáma.

Legjobb válasz: Igen, még több alkalommal is fájhat. Nem biztos hogy teljesen "elszakad" lehet h csak tágul, vagy második-harmadik alkalommal "szakad"- addig marad egy fura érzés.

Igen, még több alkalommal is fájhat. Nem biztos hogy teljesen "elszakad" lehet h csak tágul, vagy második-harmadik alkalommal "szakad"- addig marad egy fura érzés.
Ha nagyon kívántad a barátod mielõtt megtörtént a dolog valószínû, hogy csak tágult a szûzhártya és nem szakadt el, és legközelebb, ha kevésbé felajzott állapotban történik meg a behatolás fájni fog. Majd meglátod. Kibírod.
Nekem a hatodik együttlét után szakadt el. Vagyis nekem addig fájt, és utána már nem... gondolom, akkor ez volt az oka:)

Az elsõ alkalommal a pasik nem bírják sokáig, én több helyen max.2-3 percet olvastam. Tényleg így van? és ez hány alkalomig marad így?

Komolyan ne számítsak többre? Nem szeretném, ha kellemetlen lenne neki, szóval elõre szeretném tudni, nehogy meglepõdjek stb. Persze nem lehet elõre kiszámolni ezeket a dolgokat, de nagyjából azért meglehet saccolni. Egyébként jöhet pár tipp/tanács is.

Legjobb válasz: Ez mind emberfüggõ dolog, de általában az izgulás miatt hamar elmennek.

Ez mind emberfüggõ dolog, de általában az izgulás miatt hamar elmennek.
Hát az elsõ alkalom elég rövid:) De nem kell sokat várni a következõig. Én elsõ elõtt kivertem és utána álltam neki hogy megfeleljek:) Ugye ha elõtte kiveri akkor utána sokkal nehezebben megy el és tovább bírja. Azt tanácsolnám ha nem undorogsz hogy elõtte verd ki neki, utána még elcirógatjágok egymást és úgyis akciózik majd:)
Igen ez jellemzõ, meg kell szokni a puncit is. Elsõre ne számíts sokra, de sok gyakorlás majd meghozza az eredményét.
Ja meg az alkohol. Ha beitatod tovább fogja bírni, csak ha átesik a ló másik oldalára akkor szamárra itatod és szintén ndm lesz jó. Ha rám hallgatsz nem kell semmiféle trükk meg praktika, jó lesz az úgy ahogy van. Utána úgyis rendesen kezelésbe vesz majd:)
nem igaz, én pl el se tudtam menni amikor elvesztettem, hiába nyomtuk 1 órát biztos azért van mert már nagy recskamester voltam 12 évesen :D most se megy jobban, eddig a rekordom kb 10 perc amikor el tudtam menni
Utolsoval egyutt erzek enis. Elso Alkalom egy ora korul, nem mentem el :/
Inkább úgy gondolom, hogy a szélsõségek dominálnak. Tehát vagy túl gyorsan vagy leginkább sehogy sem. Én is az utóbbiban tartoztam, nekem sem sikerült elmennem cirka 1 óra alatt.
Hát nekem az elsõ alkalommal nehezen indult be a stressz miatt. Utána 1, 5 órán át tartott. De pont az elsõt nem élveztem annyira, csak túl akartam élni. A második már jó volt. Illetve utána sok éven át nagyon jó volt az összes ugyanazzal a lánnyal.

A barátommal hamarosan lefekszünk egymással, mindketten szüzek vagyunk még. Hogyan tehenténk még emlékezetesebbé ezt az alkalmat? (18/L;18/F)

Illetve tudnátok adni egy pár ötletet/ tanácsot, hogyan lehetne a legkevésbé fájdalmas az első együttlét? (Azon kívül, hogy nem kell rágörcsölni.) A hasznos válaszokat nagyon megköszönném! :)

Legjobb válasz: Hát az elsõ alkalom így is úgy is emlékezetes lesz :D És hogy ne fájjon annyira hosszú elõjáték,gyengédség :D

Hát az elsõ alkalom így is úgy is emlékezetes lesz :D És hogy ne fájjon annyira hosszú elõjáték, gyengédség :D
Az elojatek nagyon fontos! :) Puszilgatas, egyre lejjeb, simogatas, stb. És finoman kell csinálnia a pasinak, nem az a lényeg, hogy állatok módjára, hanem, hogy lehessen benne érezni a szerelmet! :) Nem hiába hívják szeretkezésnek! :)
nem fáj az elsõ együttlét, abban az esetben, ha a pasi figyel rád és gyengéden csinálja. Feldobhatjátok hosszú elõjátékkal, érezzétek egymás lelkét, elõtte lehet vacsora, gyertyát gyújtani, stb... :)
sokáig nyaljon, meg simizzen úgy hogy tocsogjon a nunusod, és nem fog fájni. Esetleg ha jó idõ lesz kivihetitek az ágyat is csinálhatjátok a szabadban is :)
Emlékezetesebbé? Szólj elõtte a szülõknek , hogy nyissanak be.
Ha nem horkoltok.
Panel? Jól átgondoltad ezt? Az elsõt tényleg egy csóróval akarod?! Van gyomrod!
Sok elõjáték, részedrõl nyugodtan mehet egy kis (!) pia is, de neki sem árt. :) Ha nagy a farka, bármennyire is izgat, valszeg fájni fog - nekem is eléggé fájt az elsõ kísérlet, de szép is volt, mert szeretem a kedvest, és bíztam benne, õ pedig maximálisan vigyázott rám - ami viszont kibírható. Utójátékról se feledkezzetek meg - ha csak annyi is, hogy picit még fekszetek egymás mellett, beszélgettek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat!:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Ez a bunkóság legteteje volt, ugye tudod?!Nagyon szeretjük egymást és pont. Ennek semmi köze az anyagi helyzetükhöz, ami egyébként nem rossz.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a barátom panelban lakik, így az, hogy a szabadban történjen meg, nem nagyon kivitelezhetõ! :D Bár ötletnek nem rossz.:) Az lenne még a kérdésem, ha ujjazásnál 3 ujja is fájdalommentesen belém fért, akkor jó esély van arra, hogy nem fog fájni?:) (Tulajdonképpen nem félek tõle, hogy fájni fog, csak próbálok felkészülni mindenre lelkiekben!)
A kérdező hozzászólása: 2-es, köszönöm!:) Szülõk nem lesznek otthon, hála az égnek!
A kérdező hozzászólása: Végül gyönyörû élmény lett, szerintem mindkekettõnk számára.. :) És még nem is fájt... :)

A fogamzás gátló hat az alkalom után tényleg olyan mint egy 72 órás tabletta?

Legjobb válasz: Nem. A fogamzás gátlót az alkalom elõtt kell bevenni és kell 2-3 hét mire elkezd úgy hatni, hogy gumi és más szer nélkül lehessen szeretkezni. Utólag nem véd.

Nem. A fogamzás gátlót az alkalom elõtt kell bevenni és kell 2-3 hét mire elkezd úgy hatni, hogy gumi és más szer nélkül lehessen szeretkezni. Utólag nem véd.
NEM ugyan az a hatása!Fogamzásgátló 21nap után hat biztosan!
Nem a fogamzásgátló a folyamatos kis adagok gyógyszere és tartósan véd, de csak ha már jóval az alkalom elõtt is folyamatosan szedted, az esemény utáni egy nagy adag, amit nem tanácsos ismételni fél évig, pedig a védelme csak egy alkalomra szól.

Az orvosom 12 ezret kér egy alkalommal a terhesgondozásért. Én sokallom. Tényleg sok? Mennyi az átlag egy vizsgálatért?

Legjobb válasz: Szia! Én egy budapesti belvárosi magánrendelõbe jártam tavaly, ott 8000 Ft volt egy alkalom. Úgy tudom, 6000-8000 Ft között szoktak lenni az árak. Szerintem a 12000 Ft tényleg sok.

Szia! Én egy budapesti belvárosi magánrendelõbe jártam tavaly, ott 8000 Ft volt egy alkalom. Úgy tudom, 6000-8000 Ft között szoktak lenni az árak. Szerintem a 12000 Ft tényleg sok.
Én ultrahanggal együtt fizetek 4000ft, magánrendelés, Székesfehérváron.Sokat fizetsz, nagyon!
4000ft-ot fizetek uh-gal együtt.Magánrendelésen, sokat fizetsz!!!
Fehérváron járok magánrendelésre, 4000.- Ft egy alkalom. UH ugyanennyi.4D uh 8000.-Ft. Amúgy itt helyben 5000-7000.- Ft közötti árakat hallottam. A 12.000.- sok!
Én az egyik nõgyogyászati klinika igazgatójához (orvostudományok kandidátusa) járok Budapesten. És 15.000ft fizetek egy vizsgálatért. Na ez a sok. De sajna csak benne bízok.
Szia!Nekem 5000 ultrahanggal együtt magánrendelésen!Amikor megállapította a terhességet és 16 hetesen voltam magánrendelésen, azaz csak kétszer!18 hetes vagyok!Amúgy a 6, 12 és 18 hetes ultrahangot a kórházban csinálta ingyen!Azt sem mondhatom, hogy fölöslegesen berendel!Nagyon sok a 12000!!
A kérdező hozzászólása: Akkor tud valaki Veszprémben orvost nekem ajánlani? Köszi elõre is :-)
Az átlagos díj valóban 4-6000 Ft a terhesgondozásért. És még a szülés után is fizethetsz egy jelentõs összeget. 40-100 ezerig. Ha az orvosod a szülésért nem kér már külön díjazást akkor tulajdonképpen ugyanott vagy mint mi, akik 5-6 ezret fizetünk alkalmanként plusz még a szülésért. Ha bízol az orvosban, és nem szeretnél nagyon mást kérdezd meg, kell-e fizetni még a szülésért is. Ha nem úgy alakul, ahogy szeretnéd, akkor pedig a védõnõ is sokszor tud tapasztalatokat mondani a korábban szülõktõl is a potenciális orvosokról. De más kismamáktól vagy babakocsit tologató anyukáktól is szerezhetsz infót konkrét orvosokról is.
Szia az én orvosom 5000-et kér, de akkor ultrahangoz is.
Nekem ultrahanggal együtt 4000ft, magánrendelés, Székesfehérváron.Nagyon sokat kér a dokid!!
Szerintem is sok. Én 5000-et fizetek a magándokimnak rendelésenként.
Húha! Te kétszer annyit fizetsz mint én! Szerintem ez sok, általában 5-6000Ft- szokott lenni.
én Pécsre járok egy doktornõhöz, õ 6 ezret kér egy vizsgálatért + 2 ezer az ultrahang
szeintem sok.én 7000-et fizetek és nagyon jó és ismert orvosom van. és a szülés sincs meghatározva hogy mennyit kér.azt mondja ki mennyit gondol...szerintem válts orvost.írj privibe és megadom az én orvosom elérhetõségét :) sok sikert
A kérdező hozzászólása: Magánrendelésen voltam ugyan, de nem Budapesten, hanem Veszprémben. Hát sejtettem, hogy ez sok lesz...:-(
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: írtam privin, remélem, megkapod, várom a választ. Köszi elõre is.
A tesóm Szolnokra jár magándokihoz, igaz, hogy nem ad számlát, de 3 e ft csak! :) )
én sem kapok soha számlát, mégis 6 000-et fizetek
Budapesten van magándokim, egy átlagos alkalom 6000 ft.
dokitól függ...én is választott orvoshoz jarok, de nkem nem ker semmit

A periódusos rendszerben a nagycsoportok neveit 'mivel lehet magyarázni'? Azaz miért kapta pl. az első csoport az alkáli fémek nevét (stb. )?

kémiaórára kellene a válasz, hogyha felteszi a tanárn? a kérdést, tudjak válaszolni, köszi.

Legjobb válasz: Alkália, azaz lúg (arab eredetû név), alkáliföldfémek esetén a hidroxidjaik rosszul oldódnak, halogének sót képeznek, kalkogének a mészkõrõl, stb...

Alkália, azaz lúg (arab eredetû név), alkáliföldfémek esetén a hidroxidjaik rosszul oldódnak, halogének sót képeznek, kalkogének a mészkõrõl, stb...
Halogének , azt jelenti sóképzõk. Kalkogén elemek, ha jól emlékszem valami olyasmi, hogy földalkotók.
I.alkáli alkáli--> lúgos hidroxidjai és karbonátjai lúgos kémhatásúak II. alkáli földfémek: alkáli- lúgos földfém- oxidjai nem, hidroxidjai kis mértékben oldódnak vízben
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!