Találatok a következő kifejezésre: Az alhasi szurkálás (23 db)

Én a 10. hétben vagyok, tegnap este az alhasamban szurkálást éreztem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Talán a méhed nõ, nyúlnak a méhszalagok. Kérdés, hogy hol és milyen jellegû volt a szúrkálás, mennyire erõs, meddig tartott stb... Ha bizonytalan vagy, inkább menj dokihoz és beszélj vele, bár nem hinném, hogy bajt jelent, sokan éreznek ilyen szúrkálást a várandósság alatt. De csak a dokira szabad hallgatni és bízni!!!

Talán a méhed nõ, nyúlnak a méhszalagok. Kérdés, hogy hol és milyen jellegû volt a szúrkálás, mennyire erõs, meddig tartott stb... Ha bizonytalan vagy, inkább menj dokihoz és beszélj vele, bár nem hinném, hogy bajt jelent, sokan éreznek ilyen szúrkálást a várandósság alatt. De csak a dokira szabad hallgatni és bízni!!!
Ha csak szurkálás, nem görcs, akkor valószínûleg semmi gond, de a következõ vizsgálat alkalmával mindenképp említsd meg a dokinak, hiszen minden eset más és más, és mi itt ugye nem szakértõk vagyunk, csak "egycipõbenjárók". nekem is szurkálásaim voltak, 2×1 Magne B6-tal indítottunk, most 2×2..ez segít, de persze csak orvosi konzultáció után!!! Problémamentes maradék 30hetet
Nekem is többször szurkált a hasam, most már kezd elmúlni. 14 hetes
Nyúlnak a méhszallagjaid - sokáig fogod még érezni :) 28 hetes kismama
Én a helyedben azonnal orvoshoz mennék!! Nekem az 5. héten szurkált, és azt hittem, méhszalag-nyúlás... Egy hétre rá megállapították, hogy elhalt a baba :( :( :( Menj el az orvosodhoz, vagy hívd fel. Ha mást nem tud, legalább megnyugtat. Mégis csak ért hozzá...

16 hetesen bajt jelez az alhasi szurkálás, enyhe fájdalom, feszülés?

Székelés közben ,kis er?lködésnél fájnak inkább a baba körüli alkatrészeim,de séta közben is érzem...

Legjobb válasz: Szia! Most nagyon nõ a méhed és nyúlnak a méhtartó szalagok. Emiatt érezheted ezt a szurkálást. De ha nagyon erõsen fáj már, inkább menj el orvoshoz. Feszülni feszülhet ugyancsak a növekedés miatt, de ha kellemetlen már, akkor valószínû magnéziumot ír fel az orvos, nekem is azt tette 16 hetesen. 34 hetes km.

Szia! Most nagyon nõ a méhed és nyúlnak a méhtartó szalagok. Emiatt érezheted ezt a szurkálást. De ha nagyon erõsen fáj már, inkább menj el orvoshoz. Feszülni feszülhet ugyancsak a növekedés miatt, de ha kellemetlen már, akkor valószínû magnéziumot ír fel az orvos, nekem is azt tette 16 hetesen. 34 hetes km.
Olcsóbb a citrát, viszont abban sokkal több a magnézium. Nem biztos, hogy akkora dózisra szükséged van. MgB6-48mg/ citrát-500mg. Vagy úgy csináld, hogy kettétörsz egy tablettát és reggel este veszed be. :) 38km
Nekem azt mondták, hogy nyugodtan szedhetem a magnézium citrátot és több kismamától is hallottam. De ha bizonytalan vagy, kérdezd meg a gyógyszerészt is. Engem is megerõsített.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor válthatok majd én is?Meg kell róla kérdeznem a dokimat?
Elsõ vagyok: nekem 16 hetesen feszülés miatt naoi 3*4 Magne b6-ot írt fel az orvos 2-3 héig, után lehetett csökkenteni 2*3-ra. Most magnézium citrátot szedek2*1-et, és jobb, mert emellett a lábam sem görcsöl és olcsobb is.
A kérdező hozzászólása: Hááát én az anyagiak miatt csak naponta kettõt szedek!Lehet hogy így viszont semmit nem ér???
Nálam is u.ez van, 14+4 vagyok! 3X1 MagneB6 mehet!
A kérdező hozzászólása: Köszi, kicsit megnyugodtam!Akkor tehát másnál is vannak ilyenek?!Azt nem értem, a dokim ilyeneket miért nem mond el?Soha semmit nem mond...a baba nemére sem mond semmit. Kivettem pár napot, fekszem itthon...szedem a Magne B6-ot is!
Szia. Elõször is NE ERÕLKÖDJ! Nem szabad! A szurkálás és enyhe fájdalom normális, többször fogod még érezni, nõ a méhed. Ha nagyon fáj, akkor menj dokihoz. Szedhetsz magne B6-ot, ezt orvos nélkül is elkezdheted szedni. Sok boldogságot!
Szia!Én béres magnéziumot szedek, sokkal kifizetõdöbb mint a magne b6.Én mondtam a dokinak is hogy szedem, mondta hogy nyugodtan.Abból elég napi egy szem, és egész napra biztosit.Esetleg ha nagyon fáj, görcsölsz, bevehetsz még egyet.14+5hetes kismami.

5. hetes vagyok. Meddig tart ez az alhasi szúrkálás? Hajnalban vagy 10 percig nagyon fájt, összeköthető azzal, hogy valószínű azért lehetett mert ment a hasam, nyomná a beleket?

Legjobb válasz: Nekem is szinte folyamatos es eleg eros alhasi fajasaim voltak, illetve nekem is az 5. heten volt 2 gorcsolesem, egy kb 5 perces es egy kb20 perces masnap. Akkor irdatlanul megijedtem, de szerencsere nem volt semmi baj. A Doki azt mondta, lehet, hogy most jonne meg (a szamolasom szerint nem akkor lett volna meg, de mindegy) es azert faj ennyire. A 8-9. het tajan sokat csokkent a fajasok idotartalma. Sokkal ritkabban faj mar a hasam, es hanyingerem is egyre kevesebbszer van itt a 10. het vege fele. Gratulalok a babahoz :-)

Nekem is szinte folyamatos es eleg eros alhasi fajasaim voltak, illetve nekem is az 5. heten volt 2 gorcsolesem, egy kb 5 perces es egy kb20 perces masnap. Akkor irdatlanul megijedtem, de szerencsere nem volt semmi baj. A Doki azt mondta, lehet, hogy most jonne meg (a szamolasom szerint nem akkor lett volna meg, de mindegy) es azert faj ennyire. A 8-9. het tajan sokat csokkent a fajasok idotartalma. Sokkal ritkabban faj mar a hasam, es hanyingerem is egyre kevesebbszer van itt a 10. het vege fele. Gratulalok a babahoz :-)
Összeköthetõ a két dolog, de nekem önmagában is nagyon erõs alhasi fájdalmaim voltak az elején. Magne B6 és sok pihenés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok. 1 héttel ezelõtt kellett volna jönnie, bár elõzõ hóban késett egy hetet. Én is már rosszra gondoltam, de hál' Istennek kb. 5-10 percig tartott, de tényleg nagyon fájt. Köszönöm még egyszer !


Terhesség elején normális az alhasban szúrkálás, és enyhe derékfájás időnként?

6 hetes vagyok

Legjobb válasz: szia! igen, normális. nekem volt olyan hogy egész éjjel nem aludtam úgy fájt a derekam. sokszor elõjöhet a "mindjárt megjön" érzés, de ez is normális. Persze ha teljesen nyugodt akarsz lenni, keresd fel a nõgyógyászod!

szia! igen, normális. nekem volt olyan hogy egész éjjel nem aludtam úgy fájt a derekam. sokszor elõjöhet a "mindjárt megjön" érzés, de ez is normális. Persze ha teljesen nyugodt akarsz lenni, keresd fel a nõgyógyászod!
Normális.
Lehet normális is meg nem is. :) A kis szúrkálás inkabb normális, a nagy, éles, tõrszúrás-szerû fájdalom nem az.
A kérdező hozzászólása: gondoltam egyébként, hogy normális, de azért kellett a megerõsítés! :) Köszi!

Beágyazódás után megszűnik az alhasi szúrkálás, és a mindjárt megjön érzés?

Két hete késik, és ebb?l kb már egy hete nem érzem a szúrkálást. Helyette viszont nagyon érzékenyek lettek a mellbimbóim. A tesztem (gabriel) eddig negatív, igaz, hogy mikor csináltam még csak 5 napot késett. Jövö héten megyek dokihoz, de kíváncsi lennék, hogy a szúrka beágyazódás volt-e.

Legjobb válasz: Ciszta is lehet, annak is ugyanazok a tünetei vannak mint a terhességnek! De remélem, hogy babás vagy a negatív teszt ellenére! Én helyedben csinálnék még1 tesztet!

Ciszta is lehet, annak is ugyanazok a tünetei vannak mint a terhességnek! De remélem, hogy babás vagy a negatív teszt ellenére! Én helyedben csinálnék még1 tesztet!
Szia! Lehetett a baba.Ameddig neked jól esik addig alszol hason, ez mindenkinek más.
*Én pl.16 hetes koromig tudtam félis hason aludni.Nekem még az is elképzelhetõ, hogy nem a baba volt, hanem a beleidnél valami kis szúrkálás. Elsõ válaszoló Boldog Baba várást! 11 hetes kismami 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Én is úgy vagyok ezzel, hogy a16-17.hétig tudtam hason aludni úgy , hogy az egyik lábam felhúztam!Sajnos most már így sem megy, most keresgélem a nekem és a babának is kényelmes alvóhelyzetet!20 hetes kismama! Kellemes babavárást!
Szia! Én 24 hetes koromig hason aludtam, igaz a vége felé már felhúzott lábbal. Onnantól viszont erõs ellenállásba ütközött a hasonalvás próbálkozása.
De jó, h bejöttem ide is:D, nincs még babám, egyenlõre mg nem is várom, de nemtudom, hogy fogok aludni ha majd bent lesz a pocakomban, mert csak hason tudok elaludni:SLehet én is majd úgy fogok csinálni mint ti, hogy félig felhúzott lábbal, de ha majd nagy lesz a hasam, mi lesz:SAjjjajjjXD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Úgy volt kényelmes hogy az egyik lábamat felhúztam. Remélem azért még pár hétig fogok tudni hason aludni. Boldog pocakosodást kívánok!

Teherbeeséskor törvényszerű az alábbi tűnetek? (mensi kimaradás, hányinger, mellfájdalom, alhasi szúrkálás)

csak kíváncsí lennék,mert nekem mikor megkellett volna jönnie hányingerem volt 5 nap múlva meg is jött de a rosszulét még mindig nem múlt el,ez már 2 hete tart,a mensimnek holnapra kell hogy elmúljon.És elég kívános vagyok de nem sose tudom mi esne jól :/

Legjobb válasz: Semmi sem törvényszerû, van, akinek végig nincs egy szem tünete sem. Én 26 hetes vagyok, fogalmam nincs mi ez a szurkálás dolog, pedig mindenki ezt mondja. :)) A mellfájdalmat meg a hányingert viszont ismerem. :) Nem hinném, hogy terhes vagy, de csinálj egy tesztet. Szép napot Neked!

Semmi sem törvényszerû, van, akinek végig nincs egy szem tünete sem. Én 26 hetes vagyok, fogalmam nincs mi ez a szurkálás dolog, pedig mindenki ezt mondja. :) ) A mellfájdalmat meg a hányingert viszont ismerem. :) Nem hinném, hogy terhes vagy, de csinálj egy tesztet. Szép napot Neked!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, már 7 hónapja próbálkozunk :(
Drukkolok, hogy mihamarabb sikerüljön!!! :)
:) Nem törvényszerû! Nekem mindkét terhességem a "klasszikus"tünetektõl mentes volt, még egy kósza hányingerem sem volt.Tényleg "csak" annyi hogy nem jött meg.Mindkétszer gondtalan terhességbõl-tökéletesen egészséges babáim születtek! Szorítok hogy mielõbb sikerüljön neked is.
Szerintem nem baj, nekem is szokott, fõleg mostanában éjjel, néha erre ébredek. A doki szerint minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál, már azt hittem senkitõl nem kapok választ. sikerült megnyugtatnod......mondjuk én úgy vagyok vele, hogy bármim fájjon, csak most ott lent ne görcsöljek

Pár napja nem érzem az alhasamban a szurkálást. 17. hétben vagyok. Normális ez? Nem egyenletesen nő a méhem?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem feltéttlen kell folyamatosan érzeni a fájdalmat ahogy nõ a méh.Sõõõt azt hiszem most pont abban az idõszakban vagy ahonnan nekem már teljesen tünetmentes volt a terhességem.Legközelebb a 34. hét környékén kezdett újra fájással járni a dolog.

Nem feltéttlen kell folyamatosan érzeni a fájdalmat ahogy nõ a méh.Sõõõt azt hiszem most pont abban az idõszakban vagy ahonnan nekem már teljesen tünetmentes volt a terhességem.Legközelebb a 34. hét környékén kezdett újra fájással járni a dolog.
Nyugi, nem kell folyamatosan fájnia.Örülj neki ha nem fáj és élvezd ki minden percét:) )24 hetes vagyok és jo ideje nekem sem szurkál már élvezem a terhességet nagyon igy jo:) )lesz még szurkálásnál rosszabb is szoval semmi gond nõ a baba ugy ahogy kell a méheddel együtt:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Minden jót Nektek!

6nappal ovu után lehet beágyazódási "fájdalom"az idõnkénti alhasi szúrkálás, néha petefészek fájdaom (pár pillanat)?

Legjobb válasz: lehet de nem méravdó ezek gyakori tünetek terhesség nélkül is.

lehet de nem méravdó ezek gyakori tünetek terhesség nélkül is.
Annyi ilyen kérdés.. Annyian lesik a lehetséges beágyazódás jeleit, nem golyóztok még be? Nagyon ritka az, ha valaki ezt megérzi.
A kérdező hozzászólása: én nem figyelem, van 2kislányom, nem mostanában terveztük a 3.babát, szóval nem magyarázom be magamnak.
Nem, nem golyózunk be, segítünk egymásnak információval. Ahány nõ, annyiféle peteérés, beágyazódás, ovu és egyéb tünetek....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!