Találatok a következő kifejezésre: Az alacsony miatt (42 db)

Az alacsony vérnyomás (70-80 as körüli) befolyásolja a szülés menetét? Mármint, hogy sima vagy császár. Már van egy két éves fiam. ő császárral született. Téraránytalanság miatt. (nem fért ki) 17 hetes vagyok. Mire számíthatok

Legjobb válasz: Én is 17 hetes vagyok, ugyancsak alacsony vérnyomással küszködök. Utoljára 78/56 volt. Õ a 3. babánk. Az elõzõ két terhességemnél azt figyeltem meg, hogy ahogy haladtam elõre a terhességi korban, annál magasabb lett, a végére már elérte a 100/60-at is. Mindkettõ simán született. Én úgy tudom, hogy az alacsony várnyomás nem veszélyezteti a sima szülést, a magas annál inkább.

Én is 17 hetes vagyok, ugyancsak alacsony vérnyomással küszködök. Utoljára 78/56 volt. Õ a 3. babánk. Az elõzõ két terhességemnél azt figyeltem meg, hogy ahogy haladtam elõre a terhességi korban, annál magasabb lett, a végére már elérte a 100/60-at is. Mindkettõ simán született. Én úgy tudom, hogy az alacsony várnyomás nem veszélyezteti a sima szülést, a magas annál inkább.
Szia! Csak a magas vérnyomás miatt szoktak császározni, alacsony miatt nem. De ha neked már volt egy császárod sanszos, hogy ez a baba is császáros lesz.
ha mar csaszaroztak utanna is fognak akarhanyatszulsz...

Izguljak az alacsony AFP eredmény miatt?

0,59 lett az AFP értékem, azonban a többi hormonszint eredménye jó. (Egy kombinált tesztet csináltattam)

Legjobb válasz: Szia! Magában az alacsony AFP nem jelent semmit, a legtöbb "fejlett" országban nem is végzik el, mert túl sokmindentõl függ az eredmény. Nekem mindkét gyerekkel alacsony volt (az egyik 0,52), de amikor felajánlották a genetikai ultrahangot, nem gondolkodtam. Ott ugyanis sokkal jobb géppel végzik a vizsgálatot, kifejezetten a betegségekre koncnetrálva. És még te is látod a képernyõt. gaz, itt is van "hibaszázalék", de azért egy sokkal megnyugtatóbb eredmény.

Szia! Magában az alacsony AFP nem jelent semmit, a legtöbb "fejlett" országban nem is végzik el, mert túl sokmindentõl függ az eredmény. Nekem mindkét gyerekkel alacsony volt (az egyik 0, 52), de amikor felajánlották a genetikai ultrahangot, nem gondolkodtam. Ott ugyanis sokkal jobb géppel végzik a vizsgálatot, kifejezetten a betegségekre koncnetrálva. És még te is látod a képernyõt. gaz, itt is van "hibaszázalék", de azért egy sokkal megnyugtatóbb eredmény.
szerintem mindenképpen használd ki a gen. uh-t! egyetértek az elõttem szólóval. Reméljük, nem találnak semmit. akkor meg végképp megnyugodhatsz! menj el!
Aggódni nem kell, de menj el a genetikára! Akkor is elõfordulhat rossz eredmény, ha semmi baja a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A genetikai UH-ra mindenképpen elmennék, nem is gondoltam másképp. Remélem az ott látott "eredmény" megnyugtatóbb lesz...

Az alacsony termetem miatt nem találok magamnak párt mostanában?

10 éve küzdök az egészségügyi problémákkal, emiatt alacsony termetem van, férfi létemre 165-166 cm körül lehetek. 17-20 éves korom körül több párkapcsolatom is volt, de mostmár lassan a 24-et töltöm és elgondolkoztam, hogy ebben a korcsoportban emiatt nem jön össze a dolog ( talán ). (Olvastam itt sok magassággal kapcsolatos kérdést, de remélem, az enyém nem fog rossz visszhangot kelteni.) Még annyit, hogy elképzelhető, hogy ez egy egyszerű mélypont?

Legjobb válasz: Vannak alacsony termetû nõk is... célirányosan keressél partnert azt kész.

Vannak alacsony termetû nõk is... célirányosan keressél partnert azt kész.
El kell ismernem, hogy annak idején nekem is "számított", vagy inkább kritérium volt, hogy az illetõ minimum 170 cm magas legyen ugyanis én is annyi vagyok. Mára már azonban ez teljesen megváltozott. Van valaki aki kb. veled egy magas és iszonyatosan tetszik - bocsi a kicsit "gyerekes" fogalmazásért, de az egész csak plátói dolog sajnos + a legrosszabb, hogy hiába venném fel a szoknyát (lány vagyok és csak képletesen értem) és mennék oda hozzá, hogy szívesen megismerném nem tehetem... mind1 ez bonyolult kicsit és el is tértem a tárgytól. A lényeg, hogy szerintem aki normális és akit nem érdekel a magasság annak fogsz tetszeni és fogsz barátnõt találni, mert ha valakinek tényleg igazán szimpatikus leszel akkor a magasságod lesz a legutolsó "problémája" veled.
A kérdező hozzászólása: Igazából a betegségembõl kifolyólag kondizni nem kondizhatok. Erõnlétemet próbálom fejleszteni, futok rendszeresen plusz mindenféle mozgás: nyaranta túrázás. De mostanában nem tudok hízni. Minden esetre nagyon szépen köszönöm a pozitív válaszokat.
Nekünk az osztályban egy fiú volt a legalacsonyabb(1. osztálytól 8.-ig), de olyan dumája volt, hogy több csajt is be tudott cserkészni, és már 13 évesen elvesztette a szüzességét. Jah, és õ azóta se nõtt meg, nem is tudott. Egészségügyi gondja van neki, táborban tudtuk meg, hogy esténként szurit is ad erre magának. 17/L
A férjem pont olyan magas, mint te vagy. Én 162 cm vagyok. Fogsz találni valakit, ne aggódj.
Inkább ez lehet a baj kérdezõ... kondizz vagy valamit csinálj.. mert alacsony is vagy, ráadásul ezek szerint vékony is... úgy nézhetsz ki kb, mint egy kisfiú. Nem csoda, hogy nem jönnek a nõk.. Menj fel 70 kilóra minimum, ehhez a magassághoz a 70 kiló már egy jó masszív testfelépítést fog kölcsönözni...
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok reménytelen azért! :) Mint mondtam, több párkapcsolatom is volt, de talán a súlyvesztés miatt vagyok, most még inkább hátrányban. 62 kiló voltam, most 55 vagyok. Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sajnos a lányok elég nagy százaléka mostanában vagy az elmúlt 6-8 évben elég magasra nõtt, nem ritka az 175 vagy afeletti magasság sem. De sok átlag csaj is 170 körül van, nem tekintenek 170 alatti srácokra, mint potenciális partnerre. Ez van. Ha felmegy az ember társkeresõkre, akkor a 160 körüli lányok többsége is azt írja le kritériumként (ha van ilyen opció ott), hogy minimum magasság 172 de inkább 175 centi. Ezt nem én mondom, hanem több száz lány adatlapjánál láttam már társkeresõ oldalakon. Ehhez pedig a többség ragaszkodik is. Imád a többség magassarkút felvenni, az még legalább plusz 5 centi. így egy átlag 165 cm magas lány is 170-172 cm magas lesz. De azért vigasztaljon mindenkit, hogy 10 bõl azért kb 2 lánynak látok alacsonyabb, 170 körüli pasit párjának. Tehát nem reménytelen a dolog.
szerintem ha egy lánnyal összeismerkedsz és megkedvelitek egymást, akkor biztos nem fogja zavarni h milyen magas vagy:) én is 170 vagyok, a barátom olyasmi magas kb mint te. és nem zavar:) 19L
A kérdező hozzászólása: Autoimmun betegség, pajzsmirigy probléma. Amúgy utolsó elkeserítettél.
milyen egészségügyi problémád van ? amúgy én pontosan akkora vagyok mint te és 26 éves vagyok. Én alapból nem is megyek oda senkihez, mert alacsony vagyok. Csak körül kell nézni. Még a nõk is magasabbak nálam. Nekem nincsen semmi egészségügyi problémám. Szimplán ekkora lettem a szüleim miatt, mert õk is alacsonyak és én is az lettem, Ezért jól megszívtam az életet. kérdésre válaszolva, igen. alacsony vagy mint én és ezért nem találsz nõt. mert senkinek nem kell alacsony.
A kérdező hozzászólása: Sose az égi meszelõk tetszettek, de régebben, mikor fiatalabb voltam ( nem mintha most öreg lennék ), könnyebben ment. Most úgy érzem ez akadály, mondjuk leadtam pár kilót az elmúlt években ( szintén egészségügyi probléma volt )
Szia, én elmondom neked az én helyzetem, hátha okulsz belõle.Én nagyon alacsony fiú voltam.9.dik-be èn voltam az egyik legkisebb fiú és ez a sok trauma kialakított bennem egy kisebbségi èrzèst, ami pedig az önbizalmamat rombolta porrá.Mostanra rendesen megnõtem, de az érzés megmaradt...akárhol is járok mindig megtalálom aki magasabb nálam ès ez elkeserít.A csajok se szeretnek jobban mióta megnõttem és ez mind arra enged következtetni, hogy nem a magasság volt az én bajom hanem az ebbõl kialakuló önbizalomhiány.TE még tudsz ezen változtatni!! NE ES EBBE A HIBÁBA !!


19 éves vagyok, az alacsony testmagasságom miatt elmentünk endokrinológushoz és a vizsgálatok kimutatták hogy az átlagosnál sokkal több növekedési hormon termelődik és a csontok végén lévő porcok sem záródtak be. Vajon miért nem növök?

szóval semmi akadály nem lenne hogy növekedjek még sem növök lehet tenni még valamit hogy kiderítsem?173 cm vagyok és az endokrinológus hosszas faggatás után kikalkulálta hogy 185 centiméter körül kéne lennem és ? sem érti hogy miért nem növök ? az összes vizsgálatot elvégezte amit csak tudott, ezért el vagyok keseredve, vajon mi lehet a megoldás?

Legjobb válasz: Egyrészt még 21-24 éves korodig is nõhetsz. Másrészt egyszerûen lehet, hogy te ilyen géneket örököltél, hogy ekkora leszel. Szerintem nem extrém mértékben alacsony amúgy.

Egyrészt még 21-24 éves korodig is nõhetsz. Másrészt egyszerûen lehet, hogy te ilyen géneket örököltél, hogy ekkora leszel. Szerintem nem extrém mértékben alacsony amúgy.
A kérdező hozzászólása: A pajzsmirigyemmel nem volt gond viszont a mellékvese hormonom is nagyon magas volt.. tegnap voltam CT vizsgálaton és daganatot találtak a mellékvesémbe csak mind 2 oldalra kiterjedt szóval mûteni nem lehet.Most van ennél nagyon gondom is de lehet hogy ez okozza hogy nem növök?
Na gyerekek, akkor osztozzunk :D 202cm 23/F
Ja, most látom, hogy 173 centi. Az baromira nem alacsony.
Ahhoz, hogy egy hormon kifejtse a hatását, kell egy normális szerkezetû receptor is, amihez kötõdni tud a hormon. Lehet, hogy neked azzal van baj. Mégis hány centi vagy? A nemi érésed normálisan lezajlott?
A pajzsmirigymûködés is befolyásolja a növekedést, de olyan nincs, hogy ezt ne nézte volna az endokrinológus. 173 cm nem alacsony, emészd meg, hogy ekkora vagy.
17 éves vagyok és 157 cm, 9 (!!!) éves korom óta egy centit sem nõttem. Miért vagy így kiakadva???..
163 cm vagyok és huszonéves, és nem vagyok elkeseredve ilyen géneket örököltél
Nem értem , hogy miért problémázol ezen, én 19 éves létemre vagyok 160cm.... :) Szóval ne aggódj, még amúgy is 21 éves korig még lehetsz magasabb. Mielõtt kérdeznéd, anyám alacsonyabb nálam, de faterom magasabb, és a családom is átlagos magasságú.
a 173 alacsony?? akkor én mit mondjak a 162 centimmel? :D azért nem nõsz, mert ilyenek a génjeid. amúgy még nõhetsz kicsit.
TELJESEN NORMÁLIS A MAGASSÁGOD, NYUGODJ MÁR LE [email protected]!!!

Aggodnom kell az alacsony afp-m miatt? Mennyi nálatok az alsó határ? Ha jo az uh eredmény akkor nem kell vizvétel ugye?

Az afp m alacsony lett 0,52mom a nagylányomnál is pont ennyi volt és akkor csináltak magzatvizvételt amit most nem szeretnék.A 12 hetes uh n és 4d-n minden rendben volt hétf?n megyek a 18 hetesre.Nálatok mennyi az also határ?Több helyen olcatam hogy mindenhol más.Van ahol 0,4 van ahol 0,8

Legjobb válasz: Ha túlsúlyos vagy, akkor ne aggódj. Nem korrigálnak anyai testsúllyal, és egy 80-90 kilós nõ több vérében ugyanannyi magzati fehérje nyilván kevesebb egy levett vérmintában mint egy 50-60 kilós nõ kevesebb vérében. Nálam is ez volt, mindig alacsony lett, de mindkettõ egészséges.

Ha túlsúlyos vagy, akkor ne aggódj. Nem korrigálnak anyai testsúllyal, és egy 80-90 kilós nõ több vérében ugyanannyi magzati fehérje nyilván kevesebb egy levett vérmintában mint egy 50-60 kilós nõ kevesebb vérében. Nálam is ez volt, mindig alacsony lett, de mindkettõ egészséges.
A kérdező hozzászólása: igen tulsulyos vagyok most 82 kg
Akkor ne foglalkozz vele, megvan az alacsony érték oka, a vizsgálati módszer maga pedig rég elavult.

Tényleg igaz, hogy az alacsony vérnyomás miatt nem biztos, hogy beindul a szülés?

Barátn?mnek 90/60 as a vérnyomás,és megindítják nála a szülést,mert azt mondta az orvos,hogy nem fog beindulni! Meg mondom ?szintén,hogy err?l még életemben nem hallottam,és nem is akarom elhinni! Nekem is ilyen alacsony volt a vérnyomásom,és engem is indítani kellett mert túlhordtam a babát,de gondolom,hogy ezért nem indult be!

Legjobb válasz: Nekem mindig nagyon alacsony a vérnyomásom,terhesség alatt is. De nekem pont a kiírt napon beindult magától a szülés. Úgyhogy szerintem ez nem igaz.

Nekem mindig nagyon alacsony a vérnyomásom, terhesség alatt is. De nekem pont a kiírt napon beindult magától a szülés. Úgyhogy szerintem ez nem igaz.
Nekem is 90/60 volt a vérnyomásom. És természetesen szültem meg a fiamat... ez inkább hormonális kérdés szerintem, mint vérnyomás kérdés.
Nekem is nagyon alacsony volt, magától beindult!
Nekem fix 90/60 a vérnyomásom, ennél sose magasabb, a 36+3 s a 35+0 héten szültem. Akkor szerinted??? A dokinak érdeke, hogy ebbõl a szülésbõl császár legyen, én azt mondom. Biztos sok pénzt remélhet. Az inditott szülések nagy része ugyanis végül császárral végzõdik. Vagy a jövõ héten szabin lesz a doki... Én nem engedném, az biztos!
Javaslom a barátnõdnek ezt az oldalt pl. http://szuletestrening.hu/tevekenysegek-szolgaltatasok/szule..
Nekem tök alacsony a vérnyomásom, és nem indult be a szülésem. De szerintem nem ettõl, és nem is mondta egyik orvos, szülésznõ sem, hogy amiatt nem indult volna be. Ilyet még nem is hallottam. Én túlhordtam, aztán a 41. héten már zavaros volt a magzatvíz, és azért elindították, de elõtte szóba sem került, hogy csak úgy elindítanák...

A 115/50 vérnyomás mennyire alacsony? Milyen súlyosabb problémáim lehetnek ebből? (én az 50 miatt agódom)

Legjobb válasz: Egyszer mért eredmény nem jelent semmit. Ha napokon keresztül folyamatosan ilyen eredményt mérsz amellett, hogy megvan a napi 2 liter folyadékod, akkor esetleg indokolt vele orvoshoz menni. De nem véletlen nem szólt rá semmit. Az nagyobb baj lenne, ha 140/90 fölötti vérnyomásod lenne. Alacsony vérnyomásra nem szoktak gyógyszert felírni. Sportolj és fogyassz elég folyadékot, ez a legjobb gyógyszer rá. Eü. dolg.

Egyszer mért eredmény nem jelent semmit. Ha napokon keresztül folyamatosan ilyen eredményt mérsz amellett, hogy megvan a napi 2 liter folyadékod, akkor esetleg indokolt vele orvoshoz menni. De nem véletlen nem szólt rá semmit. Az nagyobb baj lenne, ha 140/90 fölötti vérnyomásod lenne. Alacsony vérnyomásra nem szoktak gyógyszert felírni. Sportolj és fogyassz elég folyadékot, ez a legjobb gyógyszer rá. Eü. dolg.
Kórosan alacsony. Feltétlenül menj orvoshoz.
Fõleg az 50-es / érték a nagyon alacsony. A normális vérnyomás 120/80 esetleg 130/90. Az ez alatti alacsony. Voltál már vele orvosnál? Erre is van gyógyszer, nem csak a magas vérnyomásra.
Iszol elég folyadékot? Mert a kevés folyadék fogyasztás is okozhat alacsony vérnyomást. Legalább napi két liter vizet (ásványvizet) igyál meg, az se baj ha többet.
A kérdező hozzászólása: Hát most voltam orvosnál vele, nemszolt rá semmit, mondjuk még vissza kell mennem vizsgálatra de nem emiatt.Hát lehet hogy a folyadék mennyiség nincs meg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszát!

A mosogatógépem nagyon csúnyán mosogat. Lehet, hogy az alacsony víznyomás miatt van?

Hiába kérem a párom, hogy nézze meg, nincs-e valami baja a gépnek, mindig azt mondja, hogy nincs mit tenni, mert nagyon alacsony a víznyomás a konyhában, ezért nem mosogat a gép normálisan (kb. minden 2. tányér koszos marad:((

Legjobb válasz: Rendszeresen tisztítod a mosogatógép szûrõjét? Leszeded az ételmaradékot az edényrõl? ha a szûrõ koszos + alacsony hõfokon kajamaradékos edényt mosogatsz, tuti nem lesz szép.

Rendszeresen tisztítod a mosogatógép szûrõjét? Leszeded az ételmaradékot az edényrõl? ha a szûrõ koszos + alacsony hõfokon kajamaradékos edényt mosogatsz, tuti nem lesz szép.
A mosogatógép szivattyúja maga csinálja a nagyobb nyomást. A hálózati víznyomás nem befolyásolja a hatásfokot.
Ja, a férjed nem egy technikai zseni:D Amúgy én is a szûrõre gondolok. Nálunk is akkor mosogatott csúnyán, amikor a szûrõ már nagyon el volt piszkolódva. Meg persze az is igaz, h nem rászáradt kajával kell betenni a tányérokat.
hány fokon mosogatsz? letörlöd elõtte az ételmaradékot, vagy rászáradva teszed bele? a víznyomás nem számít semmit.
Nekem is rendszeres gondom volt, indítottam is egy kérdést és nekem a spriccelõkarok voltak a bûnösök. Azóta egy héten 1x tuti leszedem õket és kitisztítom (5 perc alatt megvan). Havonta-kéthavonta géptisztító, + egy liter ecet utána. Az én párom akkor szokott ilyeneket mondani, amikor egyszerûen nincs kedve megjavítani valamit. :)
A mosogatógép tabletták mellett lehet találni (többféle márkából) mosogatógép tisztítót. Általában egy kis flakon ami befér az evõeszköz tartóba, fejjel lefelé behelyezed és üresen indítasz egy mosogató programot. Utána garantáltan tiszták lesznek az edények, mint a gép új korában. Ha még sosem használtál ilyet lehet 2× is kell egymás után, hogy tényleg kitisztítsa rendesen. Idõnként megcsinálom (2-3 havonta) mikor már maszatosnak találom az edényt.
A szûrõk mellett azt is nézd meg, hogy a spriccelõkarokon lévõ lyukacskák nincsenek e eldugulva? Arra is figyelj, hogy ne legyen edény belógva a kosárból, ami megakaszthatja a karokat.
A mi gépünk az olcsó, sajátmárkás Rossmann-nal (Domol) is tökéletesen mûködik. Csak rendesen le kell takarítani az ételmaradékot a tányérokról, illetve ha koszosabbak, akkor magasabb hõfokot kell választani. Az is számít, hogyan pakol be az ember a gépbe. Ha egyik edény takarja, elfedi a másikat, akkor az nem lesz elmosogatva.
Nem hinném hogy tablettafüggõ, viszont az nagyon fontos, hogy hogyan vannak berakva a tányérok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tiszta a szûrõ, só is van benne, talán az lehet az oka, hogy olcsó mosogatótablettát használok? Nektek melyik vált be? Köszönöm!
Szûrõk tiszták? Só van benne?
Nekem az volt a problémám, hogy nem ment vissza pontosan a felsõ kar csatlakozója a tálca visszatolásakor, így aztán nem is forgott rendesen és nem mosogatott el, csak nagyon rondán. Ettõl függetlenül viszont nagyon fontos a rendes bepakolás, ne egymásra legyenek rakva az edények és fontos, hogy lefele legyenek fordítva, a tányérok pedig szépen a helyükre állítva úgy hogy ne érjenek össze.

Érdemes VW Lupot venni? Ajánlanátok a Lupot olyan fiatal nőnek, aki nem szeret szervízbe menni az autója miatt? Azt tudom, hogy alacsony a fogyasztása, de mennyire megbízható?

Legjobb válasz: Megbízható meg alacsony fentartású mivel kisköbcentis és tényleg fiataloknak találták ki.Ha neked a pici kocsik tetszenek akkor neked találták ki.Én is nõ vagyok,de nekem a nagyobb köbcentis jön be.

Megbízható meg alacsony fentartású mivel kisköbcentis és tényleg fiataloknak találták ki.Ha neked a pici kocsik tetszenek akkor neked találták ki.Én is nõ vagyok, de nekem a nagyobb köbcentis jön be.
Ilyen szempontok mellett érdemes, de ott van még a Seat Arosa is, az újabb majdnem ugyan az mint a Lupo, de valamivel olcsóbb. De szerintem érdemes lenne meggondolni egy Suzuki Alto-t is, szerintem az is megbízható, és tuti h alig fogyaszt.

Émelygés, szédülés. Ez lehet az alacsony vérnyomás miatt?

Ma reggel már úgy ébredtem hogy szédülök. Azt hittem hogy még nem ébredtem fel azért, de fél óra múlva is ugyanúgy émelyegtem, szédültem, s?t még most is. Sajnos babó nem lehet, mert a ciklus 22-ik napján vagyok. Nem tudom mit?l lehet ez. Alapból alacsony a vérnyomásom. Már reggel ettem, ittam, kávét is ittam, de még mindig rossz.

Legjobb válasz: A férjemnek ugyan ez volt, mint Neked.Lesápadt,szédült, émelygett. Ivott egy kávét és feküdt egy órát és õ jól lett. Megmértük a vérnyomását, iszonyú alacsony volt. Nem értem Neked miért nem jobb. Ha van erõd hozzá, mozogj kicsit.Pl.: aktív helyben futás, taposás 5 percig.Garantááltan felmegy a vérnyomásod. Ha nem, más a probléma.:(

A férjemnek ugyan ez volt, mint Neked.Lesápadt, szédült, émelygett. Ivott egy kávét és feküdt egy órát és õ jól lett. Megmértük a vérnyomását, iszonyú alacsony volt. Nem értem Neked miért nem jobb. Ha van erõd hozzá, mozogj kicsit.Pl.: aktív helyben futás, taposás 5 percig.Garantááltan felmegy a vérnyomásod. Ha nem, más a probléma.:(
Ha forgó jellegû a szédülés, lehet a füledtõl. Lehet az is, hogy vashiányod van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!